Zaujímavosti o referátoch
Skleróza multiplex
04.02.2008
katarina
Reagovať
reakcia na referat o SM
velmi dobrx referat, potrebujem info, lebo budem mat klientku s tymto ochorenim, a tento referat mi pochopil v pochopeni choroby
06.02.2009
nina
Reagovať
Re: reakcia na referat o SM
kolko clovek s touto chorobou SM dozije...je to nejak vyskumom dokazane?
06.02.2009
nina
Reagovať
Re: reakcia na referat o SM
09.01.2009
lsss
Reagovať
AIDS predlzi zivot
V japonsku experimentalne nakazili cloveka nakazeneho SM ktory bol tak 1-2 roky od istej smrti virusom HIV a pacient bol vylieceny zo SM a prezil este 10 rokov a potom zomrel na nasledok AIDS.AIDS totiz znicilo imunitu vratane autoimunitneho systemu natolko ze nebola schopna dalej vyvolavat akutne interakcie.Vedci uz informovali o svojom objave a coskoro zacnu aplikovat virus HIV vo velkych mnozstvach na dalsich ludoch v akutnych stadiach SM a tvrdia ze ich zivot to predlzi o 3-20 rokov.Dobre co?
06.02.2009
nina
Reagovať
Re: AIDS predlzi zivot
19.10.2008
maja
Reagovať
Sklroza Multiplex
dobry den,prave v piatok som sa dozvedela ,ze mam tu zakernu chorobu...ale vraj v likvore sa to objavilo,ale na MR mam napisane.....pocetne loziska ..asi do 1cm...a je ich 4...ktore nie su typicke pre SM...sami nevedeli lekari,ael vraj to je SM,v uplne zacinajucom stadiu...je to mozne? preco potom na MR to nevideli? Alebo je ich viac druhov? Nasadili mi nejake injekcie,kt.budem pichat raz do tyzdna,neviem ako sa volaju,este ich nemam........inak bola som hospitaliz kvoli tomu ze mi strpla ruka a noha a mala som aj dvojite videnie.....ale kortikoidmi mi uplne vsetko zmizlo,aj prednisonom....mozte sa na toto vyjadrit?dakujem
18.09.2008
Katarína Fatulová
Reagovať
Pôvod sklerózy multiplex
Píšete o skleróze multiplex že jej pôvod je stále neznámy. Čo tak zamyslieť sa nad skutočnými a veľmi nebezpečnými účinkami očkovania tak ako v útlom detskom veku, tak aj v dospelosti. Nemyslíte ani trochu na to že všetky tie"neškodné" neuro-vakcíny a mnohé iné ktorými dopujete malé deti niekoľkokrát za ich detský život, zaručene musia nechať v dospelom veku následky. Predsa nie je možné aby takýto sústavný zásah do vývoja organizmu nezanechal stopy. Ale samozrejme,keby sa toto verejne prezentovalo, z čoho by žili farmaceutické spoločnosti. Viem o čom hovorím, zažila som účinok očkovania proti klešť.encefalitíde na mojom 5r. synovi, aj účinok vakcíny proti čiernemu kašlu.15 ročný syn našich známich z ničoho nič takmer ochrnie...Podľa mňa nie je v záujme tejto spoločnosti starostlivosť o zdravie ľudí a ich prevencia ale dopovanie čo najväčšieho počtu jedincov týmito výmyslami.Veď ak bude mať niekto o pár rokov následky, či už trvalé alebo nie, nikto to predsa nebude dávať za vinu očkovaniu. A zasa treba len vyrábať a kupovať lieky na tieto sypmtómy.Takže zasa prichádza k slovu farmácia...Je to môj názor a dovolím si povedať že už aj väčšiny zdravo uvažujúcich ľudí. A to musím ešte pripomenúť že priateľka - lekárka ma v tomto iba utvrdila-študovala nežiadúce účinky vakcín na škole. Takže si myslím že pôvod tejto a mnohých ďaľších chorôb nie je až tak neznámi...
29.02.2008
lena
Reagovať
otazka o skleroze multiplex
moze sklerozu multiplex dostat clovek v 15 rokoch????