Zaujímavosti o referátoch
Metal vs. hip - hop
06.05.2008
jessica
Reagovať
...=)
"metal a punk hybu svetom nechajme hip hop malim detom"...nech dá somár pozdraviť čo toto píšu, lebo toto napíšu fakt len malé deti... ja osobne počúvam síce hip-hop a tým aj žijem ale ľudia uvedomte sa je jedno čo kdo počúva a nejebte že hiphopéri sú len feťáci...nájdu sa aj taký ale taký istí sa nájdu aj metalisti...je jedno čo človek počúva na tom nezáleží ľudia si môžu rozumieť aj tak nikde nie je napísané že sa všetci musia baviť len o hudbe je kopec iných vecí o čom sa dá baviť...ja metal nemám rada ale komu sa páči tak sa páči ale nenavážam sa preto do neho tak sa už konečne niektorí spamätajte a zamyslite sa nad sebou a nebude ako malé deti čo sa hádajú o tom kdo ma akú hračku...bude už konečne ako ľudia na nejakej úrovni a ne ako primitívi z jaskyne...a tí čo nevedia o čom je hip-hop tak sa do neho nejebte keď víte o ňom piču ...on není len o nadávkach ale má aj pointu ...a cem videť toho vola čo je taký dobrý že vie rapovať len tak to je tež umenie čo sa treba jednoducho vedeť...tak nejebte tí čo neviete nič o hip-hope...a ani to že metal alebo hip-hop je lepší každý počúva čo sa mu páči !!!!!!!!!!
02.11.2008
KOVO
Reagovať
Re: ...=)
ved toto čo si napisala hovori same za seba,že ti z toho hip hopu pekne udiera
25.10.2008
johny.k
Reagovať
No nadhera,ako to tu tak citam,tak nazory vas hiphoperov su takmer kazdy jeden okorenene o nadavky.A metalisti az na jedneho su to vsetko slusne povedane nazory,takze vidiet, ako aj na tvojom prispevku,ze o com hiphop je.Pises o tom nech kazdy pocuva co chce,ale pises to ako primitiv. Ale dakujem,aspon ma ludia ako ty,ktorí si myslia,ze uz su dospeli a maju rozumne nazory,presviedcate,ze "hiphoperi" su fakt inteligencne niekde inde,nizsie. Alebo si myslis,ze neslusnymi slovami ukazujes dospelost? Mne je tiez jedno kto co pocuva,ja pocuvam najviac rock a metal,lebo to mam rad,ale vypocujem si aj komercne veci,cokolvek co ma zaujme.Nemusim techno,disco,hiphop,lebo to je sama umelina,nic realne zahrane a o textoch sa ani nevyjadrujem.Ale takisto nemam rad punk,lebo mi pride primitivny,jednoduchy,ziadna technika,nuda.Takze asi tak,moj nazor.
20.06.2008
SlayerBJ
Reagovať
Musim sa zastavit na tym co napisala Jessica .... Ale ma uplnu pravdu!!! Ja sice pocuvam metal ako taky ale ... ako spravne podotkla nesmerme sa do toho co pocuvaju iny .... Sak aj Hip-Hoper je clovek ako ostatny ... A ja sam mam asi polovicu priatelov Hip-Hoperov a su to v pohode ludia ... tak neviem co riesite ....
01.11.2008
maťo
Reagovať
Re: Reagovat
tak bud ten frajer a nauč sa hrať na gitare alebo na bicích za jeden rok... nevies ako gitara vyzera a nie to este ako sa na nej hra. skor by som povedal, ze basnicky, co sa recitovali na HK v zakladnej skole by sa dali prirovnat k rapu. len hodit pod to hudbu spravenu pc-ckom
01.11.2008
maťo
Reagovať
.....
mam vam pravdu povedat, ja som este slovensku hip hopovu pesnicku bez nadavky nepocul... som zvedavy, ako sa raz budete tvarit, ked vam vase decko zacne v 10 rokoch nadavat tak, ako je to v tych songoch. ale viem, rozum sa do hlavy naliat neda a rodicom, ktory na tom vyrastali to bude asi tiez jedno....
29.10.2008
suomi
Reagovať
...:D:D
prresne tak..uplne suhlasim....metal hovri o problemoch..a skutocnosti...za to co hiphop nema vlastny nazor iba v kse niekoho uraza.....hoperi spametajte sa uz..
26.10.2008
Cronos
Reagovať
blbci
"Metalica je klasika ale hip hop nema konkurenciu" chlapce, stavim sa ze si pocul len nothing else matters alebo unforgiven, SKUTOCNU Metallicu nepoznas! Hiphop nema konkurenciu-mas pravdu, v rekorde na pocet nadavok ho nic neprkona, ale co hudba? preto je metal lepsi-je viac druhov, kazdy si tam najde nieco, ci uz je to melodia, rychlost, tvrdost...a aj texty ma, ale NORMALNE texty, o dolezitych otazkach ludskeho zivota, nie jak rap, kde len nadavaju na matku, skolu a vsetko ostatne...mimochodom, KERY KKT TREPOL, ZE METAL JE MRTVY? NA TO JE METAL MOC SILNY!
16.10.2008
Mrs_Cobainova:)
Reagovať
OMG..
Nwm sa na to pozret objektivne. Prostee rock, punk, grunge METAL 4ever... ;-) A hip-hop?? uff to sa radsej ani nevyjadrujem sakk recitovat wim aj ja...a dokonca aj do hudby (mno nwm ci sa to taq da nazvat..) mno co dodat.... :D
10.10.2008
maxx
Reagovať
Koľko že máš rôčkov? :-) 10? ja mám 15 rokov, na bicích sa učím 3 roky a zvládnuť niektoré pesničky od metalových skupín je pre mňa stále nemožné - nie preto že by som bol lama ale taký techničák ako hrajú napr. Iron Maiden či Children of Bodom je pre ZAČIATOČNÍKA (3 roky takmer dennodennej driny) absolútne nemožné. Zato okomerčiť nejaký anglický HH sa mi nezdá také ťažké. Heh keď si taký múdry skús vymyslieť text pre Metalovú skladbu :-) to nie je také ako u hoperov že nadáva a fo toho mu niekto píska na mobile :-)
Metalové skladby kde sa nespieva sú na zahranie jedny z najťažších, zväčša proste nemôžu spievať a hrať naraz (ja ako bubeník ti to môžem potvrdiť, rátať doby a do toho spievať nie je možné). A za rok sa nenaučíš ani základy nie to pokročilejšie skladby :-)
No nič z tvojho príspevku je značne vidieť tvoju nízku inteligenciu a žiaľ nemám moc aby som ti to vyhovoril..nechám ťa v tom.
Metalové skladby kde sa nespieva sú na zahranie jedny z najťažších, zväčša proste nemôžu spievať a hrať naraz (ja ako bubeník ti to môžem potvrdiť, rátať doby a do toho spievať nie je možné). A za rok sa nenaučíš ani základy nie to pokročilejšie skladby :-)
No nič z tvojho príspevku je značne vidieť tvoju nízku inteligenciu a žiaľ nemám moc aby som ti to vyhovoril..nechám ťa v tom.
17.09.2008
0Hlass_SmrTI
Reagovať
Reagovat
aha, tak vy tu trepete pekne kocky...ze hip-hop je len o obliekani a o ku**ach a autacha nvm o com ....hm....hip-hop je o zivote pravdive pribehy treba sa trochu do textov aj zapocuvat ja tu tiez mozem napisa o metale,punku,rocku vseliake sracky ..zamyslite sa ludia nad tym co vravite ze punka metal hybe svetom ?? hm no to sotva nepoznam ani jednu punkovu a metalovu skupinu dobru .!! sak to je len vrieskanie a trieskanie...to sa neda do toho ani zapocuvat proste to nejde do usi... no rad by som vedel od kial ten hi-hop vychadza .??? toto dopovedz vobec o tom nic nevies .akurat si pocul/a par pesniciek v ktorych bolo par krat povedane k***t,p**a, a nvm co a uz ...zacnes tu kecat bludy ...trochu sa uvedom hm a ktomu prispevku skor ze hip-hop je naprogramovany cez PC ...to mas pravdu ale iba beaty ..slova sa ti tam same nenaprogramuju takze si MYSLIM ZE VECSINA HIP-HOPEROV JE INTELIGENTNEJSIA AKO BANDA METALISTOV A PUNKEROV ..Sak si skus vymyslat rymi takych 2 min. v kuse bez prestavky ...a METAL HHAHAHAHH sak to len gitara a bubny .. no toje krasa v polke piesni sa ani nespieva a spravit hudbu ?? to dokaze kazdy si sadnut ku gitare a za rok sa naucit hrat alebo ku biciam...Tak je to tak .!!!
25.09.2008
Metal8
Reagovať
inteligentny clovek moze byt aj hoper aj metlak...inteligencia je individualna vlastnost....inteligentny clovek by nepouzival ako kazde druhe slovo nadavku ale vyberal by slova zo slovnej zasoby ktoru ma inteligentny clovek velmi velku...takze take slova moze pouzivat aj hoper aj metlak...ale ako vsetci dobre vedia v komercnom slovenskom hope ako je rytmus a spol take hnusne slovaa letia vyplyva z toho ze oni asi medzi inteligentnych nepatria....zato vo väcsine textov metalu su hotove basne (sem tam aj nadavka ale nie urazky na konkretnych ludi alebo skupinu ludi ako v hope) ....dalej rymy musia byt aj v metale predsa nie...a davaju ovela väcsi zmysel..ale toto neriesim ked sa niekomu pacia hoperske je mi jedno....dalej bicie a gitara a vobec vsetky nastroje a spev nie su az tke jednoduche ako tento tu pise....je to obrovska drina na ktoru treba talent...a ucit sa hrat netrva len rok ako si niekto mysli...tak nech si kupi gitaru a skusi sa ucit rok a po roku by zistil co vie..velke nic...
02.10.2008
MetalZijeee
Reagovať
Re: Re: Reagovat
napr. taky Slash (gitarista Velvet Revolver, ex-Guns N Roses) ked sa ucil hrat, driloval svojho casu na gitare DENNE 8 HODIN!!! Aby sa stal niekto spickovym muzikantom su za tym stovky az tisicky hodin driny! Gitarista musi (resp. mal by) poznat noty, takty, stupnice atd atd proste teoriu aby sa vedel dorozumiet s ostatnymi spoluhracmi a aby samozrejme nehral falosne. A mal by mat nieco comu sa hovori feeling, ale to sa naucit neda...
A co take potrebuje vediet hip-hoper? Resp. myslite ze 50cent denne 8 hodin trenuje rap?
A co take potrebuje vediet hip-hoper? Resp. myslite ze 50cent denne 8 hodin trenuje rap?
02.10.2008
MetalZijeee
Reagovať
napr. taky Slash (gitarista Velvet Revolver, ex-Guns N Roses) ked sa ucil hrat, driloval svojho casu na gitare DENNE 8 HODIN!!! Aby sa stal niekto spickovym muzikantom su za tym stovky az tisicky hodin driny! Gitarista musi (resp. mal by) poznat noty, takty, stupnice atd atd proste teoriu aby sa vedel dorozumiet s ostatnymi spoluhracmi a aby samozrejme nehral falosne. A mal by mat nieco comu sa hovori feeling, ale to sa naucit neda...
02.10.2008
MetalZijeee
Reagovať
24.09.2008
Alias
Reagovať
No chlape ty si si nalozil :D.. ze to dokaze kazdy sadnut k gitarea a za rok sa naucit hrat :D.. chcel by som ta videt kamo.. ves kolko driny to je? to neni len tak sandut za gitaru a naucit sa na nu hrat... a este mi tu hovor nieco o textoch.. vidno ze sa do toho nerozumies pretoze metalove pesnicky maju taktiez texty a povacsinou s hlbsim vyznamom... rozdiel v metale a hiphope je ze v metale sa texty narozdiel od hovorenia aj spievaju a maju pod sebou melodiu a kus umenia kde to v hiphope ide len podklad a chlapik do toho vravi text, ktory moze byt dobry, moze byt hodnotny, ale takisto aj v metale ale tam najdes ovela viac hodnotnych veci.
25.09.2008
rock
Reagovať
pravda gitara neni taka jednoducha ucim sa hrat uz 2 roky a oproti ludom co hraju uz takych 8 rokov viem toho dost malo....gitara je riadna drina...
29.09.2008
Efreet
Reagovať
Objektivita
No tak ten uvod je v porovnani so zvyskom az komicky :) Je mi luto ale objektivita 0 bodov.
Osobne si myslim ze kazdy z tychto stylov ma svoje pre a proti. Ja osobne sa radim skor k metalu prip. rocku. A ked uz sa tu tak veselo kritizuje tak si drbnem aj ja :) Hip-hop je, nalejme si cisteho vina, skor pre tie jednoduchsie masy ludi. Nevravim ze menej inteligentne - som na vyske a mam kopu spoluziakov ktori pocuvaju hip-hop. Proste je to podla mna viac pre takych (bez urazky) prostoduchejsich ludi. Nie je to pravidlo ale väcsinou sa stretavam prave s takymito hip-hopermi. Jednoducho ludia ktory maju jednoduchsi zivot, nezatazuju sa zbytocnostami, ziju zivot pre zabavu, bavia sa tak ako sa len da. Ale vravim - nie je to pravidlo, väcsinou co som sa stretol to bolo tak. Kazdopadne hip-hop vytvaraju velmi jednoduchy ludia. Tu si myslim ze je to bez diskusie. Texty väcsinou o tom istom stavajuce hlavne na tom ze je to rebelia. Poznam to - za mojich mladych ciast to bol neopunk - tak isto rebelia a bolo to cosi ine ako vsetko ostatne co sme dovtedy poznali.
Na druhej strane metalisti to podla mna obcas dost prehanaju - tak neuveritelne zameranie sa na techniku skladby podla mna nie je velmi zdrave. Ked si pustim taky hardcore black/death metal tak to uz je naozaj trocha moc. Je to zlozite, narocne, tecnicky dokonale ..... a? Kde sa stratil klasicky pojem "piesen"? Technika ano, respect ze to dokaze zahrat ale bohuzial (logicky potom nasleduje utvrdenie sa v tom ze len oni robia tu pravu hudbu a ich neuspech je vina komercie) Lenze toto je podla mna len ta "temna" strana metalu (Nic v zlom metalisti ;D) Ked chce niekto vediet co je to metal odporucam zacat pekne z kraja. Iron Maiden alebo este lepsie Nightwish. Vybrane piesne (nie cely album) ktore su oblubene v sirokom publiku nie len v metale (pravdupovediac nejlepsie si vybrat tie co hardcore metalisti odcudzuju ;)
A na zaver moj postoj - osobne si myslim ze symphonic metal je jedna z najkrajsich veci na svete - nadherne, dobry rytmus, dobra melodia (ciste osobny nazor). Na druhej strane stale pokladam skladbu Dava mi za jednu z najlepsich a najoriginalnejsich piesni za posledne roky co sa tyka slovenskej hudobnej sceny. Jednoducho narozdiel od ostatnych myslim ze nie som az tak zaskatulkovany ;) - pocuvam co sa mi paci. Zacnem od Kalmah a skoncim dajme tomu pri Gipsy Kings. Skoda ze to takto neberu vsetci ;)
Osobne si myslim ze kazdy z tychto stylov ma svoje pre a proti. Ja osobne sa radim skor k metalu prip. rocku. A ked uz sa tu tak veselo kritizuje tak si drbnem aj ja :) Hip-hop je, nalejme si cisteho vina, skor pre tie jednoduchsie masy ludi. Nevravim ze menej inteligentne - som na vyske a mam kopu spoluziakov ktori pocuvaju hip-hop. Proste je to podla mna viac pre takych (bez urazky) prostoduchejsich ludi. Nie je to pravidlo ale väcsinou sa stretavam prave s takymito hip-hopermi. Jednoducho ludia ktory maju jednoduchsi zivot, nezatazuju sa zbytocnostami, ziju zivot pre zabavu, bavia sa tak ako sa len da. Ale vravim - nie je to pravidlo, väcsinou co som sa stretol to bolo tak. Kazdopadne hip-hop vytvaraju velmi jednoduchy ludia. Tu si myslim ze je to bez diskusie. Texty väcsinou o tom istom stavajuce hlavne na tom ze je to rebelia. Poznam to - za mojich mladych ciast to bol neopunk - tak isto rebelia a bolo to cosi ine ako vsetko ostatne co sme dovtedy poznali.
Na druhej strane metalisti to podla mna obcas dost prehanaju - tak neuveritelne zameranie sa na techniku skladby podla mna nie je velmi zdrave. Ked si pustim taky hardcore black/death metal tak to uz je naozaj trocha moc. Je to zlozite, narocne, tecnicky dokonale ..... a? Kde sa stratil klasicky pojem "piesen"? Technika ano, respect ze to dokaze zahrat ale bohuzial (logicky potom nasleduje utvrdenie sa v tom ze len oni robia tu pravu hudbu a ich neuspech je vina komercie) Lenze toto je podla mna len ta "temna" strana metalu (Nic v zlom metalisti ;D) Ked chce niekto vediet co je to metal odporucam zacat pekne z kraja. Iron Maiden alebo este lepsie Nightwish. Vybrane piesne (nie cely album) ktore su oblubene v sirokom publiku nie len v metale (pravdupovediac nejlepsie si vybrat tie co hardcore metalisti odcudzuju ;)
A na zaver moj postoj - osobne si myslim ze symphonic metal je jedna z najkrajsich veci na svete - nadherne, dobry rytmus, dobra melodia (ciste osobny nazor). Na druhej strane stale pokladam skladbu Dava mi za jednu z najlepsich a najoriginalnejsich piesni za posledne roky co sa tyka slovenskej hudobnej sceny. Jednoducho narozdiel od ostatnych myslim ze nie som az tak zaskatulkovany ;) - pocuvam co sa mi paci. Zacnem od Kalmah a skoncim dajme tomu pri Gipsy Kings. Skoda ze to takto neberu vsetci ;)
29.09.2008
Efreet
Reagovať
Objektivita
No tak ten uvod je v porovnani so zvyskom az komicky :) Je mi luto ale objektivita 0 bodov.
22.09.2008
to je jedno
Reagovať
--------------
Tvoj referat sa mi zdal dost neobjektivny a zahladeny do metalu.Keby si to bral neutralne tak by si taketo veci nepisal.Chces mi povedat ze v metale nenadavaju?alebo ze hiphop nie je za mier?Beaty alebo ako si to ty nazval "podmazy" sa tiez sampluju cize sa nahra originalny zvuk a potom sa este upravuje.Keby to tak je lahke tak je kazdy dj.A nie v jednej pesnicke som pocul nasemplovanu gitaru.Alebo ze hip-hopom sa rozvija ganja :D.Ale ty vidis asi hiphop z telky ked si videl rytmusa ale nikdy si sa hlbsie nezaoberal touto kulturou.Tiez pocuvam hiphop uz nejaky ten rok a nevypravam ze metal je blbost.PRETO JE TOLKO HUDOBNYCH STYLOV ABY SI CLOVEK MOHOL VYBRAT.
22.09.2008
to je jedno
Reagovať
zda sa mi to len mne
Tvoj referat sa mi zdal dost neobjektivny a zahladeny do metalu.Keby si to bral neutralne tak by si taketo veci nepisal.Chces mi povedat ze v metale nenadavaju?alebo ze hiphop nie je za mier?Beaty alebo ako si to ty nazval "podmazy" sa tiez sampluju cize sa nahra originalny zvuk a potom sa este upravuje.Keby to tak je lahke tak je kazdy dj.A nie v jednej pesnicke som pocul nasemplovanu gitaru.Alebo ze hip-hopom sa rozvija ganja :D.Ale ty vidis asi hiphop z telky ked si videl rytmusa ale nikdy si sa hlbsie nezaoberal touto kulturou.Tiez pocuvam hiphop uz nejaky ten rok a nevypravam ze metal je blbost.PRETO JE TOLKO HUDOBNYCH STYLOV ABY SI CLOVEK MOHOL VYBRAT.
22.09.2008
to je jedno
Reagovať
zda sa mi to len mne
18.09.2008
METAL9
Reagovať
nazor
ak niekto tvrdi ze metal je len o skriekani a buchani.... kolko kapiel metalovych pocul? ved ok... v blacku sa povedzme ze skrieka ale tam to ma svoje opodstatnenie... a koniec koncov... preco si nejdete niekto na youtube alebo ja neviem kam, a nevypocujete si nejaky metal... napr Iron maiden... to je klasika a pustite si hociaku pesnicku od nich uvidite ze to nieje ziadne skriekanie a buchanie, ale su to paaani muzikanti... a verte tomu ze kazdy kto chce hrat metal musi mat vela skusenosti a hlavne talent... a to nema hocikto.... a dalej... v rape su rymovacky... ok jasne... a v metale a v inej hudbe snad akoze nie?? a myslim ze vela vela metalovych kapiel ma o vela vela zmysluplnejsich textov ... a metlaci nepotrebuju pocuvat hip-hop, lebo je ho myslim vsade dost... a metlaci vedia co je to za hudbu... ja rap ani hip-hop, nemusim, a uz vobec nie slovensky... pretoze slovenska hudba je o velkom ho...e.
18.09.2008
Metal8
Reagovať
Re: Re: nazor
a este neznasam ked niekto skatulkuje metal.....je obrovsky rozdiel heavy metal (,, ziadne skriekanice" ) a grindcore alebo death metal kde sa vyuzivaju rozne techniky ,,spevu" ako je napr growling...(to vase skriekanie) a ako kazdy vravi ze skriekat dokaze kazdy neni to tak...to treba cvivit aby to malo taky zvuk ako ma mat...tvrdo trenovat pracovat s hrdlom
18.09.2008
haha
Reagovať
hahahaha
hip hop pravdive pribehy o zivote hahahaha:D:D:D:D:DD:D:D:D:D riadna blbost:D
22.08.2008
Simply Artist
Reagovať
môj názor na vec
Ako človek študujúci hudbu od útleho detstva a ako speváčka učiaca sa klasický spev a metal môžem povedať, že každý má právo na názor, ale metal je proste umenie a hip-hop nie... Skull má pravdu, že metal je v duši a nielen v obliekaní. Aj metalisti sa, žiaľ, delia na skupinky, ale aj keď je niektorý možno socka a iný lepšie situovaný, dokážu sa zniesť, lebo ich spája jedno: hudba. Tento fakt sa o hip- hoperoch povedať väčšinou nedá...Náš žáner vychádza z klasiky. Od kiaľ vychádza hip-hop? Snáď si každý aspoň mierne inteligentný jedinec, dokáže utvoriť pravdivý obraz o tom, ako sa veci majú. Dík.
21.08.2008
skull
Reagovať
pre poriadok
99,99% všetkého hiphopu sú komerčné sra*ky typu "mám prachy, mám ku**y, mám auto, mám slávu a vy ste lúzri", a hudba je naprogramovaná na PC, hanba, obyčajný úbohý vývar klasického hiphopu. Ja osobne nevidím žiadnu dobrú hiphopuvú skupinu, leda tak Beastie Boys. Metal je hudba, na ktorú nestačí iba že dám si koženú bundu, namalujem si ksicht a hurá som metlák. Metal (a aj punk a rock všeobecne) je hlavne o tom, že má dotyčný tú hudbu rád a ani to nepotrebuje dávať najavo svojim image. Kým hiphop je fakt prevažne len o tom, že dám si gate o 10 čísel väčšie a hurá, a robím to, lebo všetci na ulici to robia - to je proste choré. A Yozo nech sa láskavo zobudí - že vraj metláci nikdy nepochopia pravý zmysel života alebo čo to trepol: práveže metalisti pravý zmysel života pochopili už dávno. A všetci, čo tvrdíte, žemetal je len o vrieskaní - tak choďte aj vy vrieskať ale aby to neznelo teplo, a bay to malo zmysel. Koľkí to zvládnu? Ani jeden!
Plus - nerozumiem, načo sem niektorí milion krát posielate ten istý príspevok za sebou.
Metal, punk a rock hýbe svetom
Hiphop, a techno patrí malím detom
Plus - nerozumiem, načo sem niektorí milion krát posielate ten istý príspevok za sebou.
21.08.2008
skull
Reagovať
pre poriadok
99,99% všetkého hiphopu sú komerčné sra*ky typu "mám prachy, mám ku**y, mám auto, mám slávu a vy ste lúzri", a hudba je naprogramovaná na PC, hanba, obyčajný úbohý vývar klasického hiphopu. Ja osobne nevidím žiadnu dobrú hiphopuvú skupinu, leda tak Beastie Boys. Metal je hudba, na ktorú nestačí iba že dám si koženú bundu, namalujem si ksicht a hurá som metlák. Metal (a aj punk a rock všeobecne) je hlavne o tom, že má dotyčný tú hudbu rád a ani to nepotrebuje dávať najavo svojim image. Kým hiphop je fakt prevažne len o tom, že dám si gate o 10 čísel väčšie a hurá, a robím to, lebo všetci na ulici to robia - to je proste choré. A Yozo nech sa láskavo zobudí - že vraj metláci nikdy nepochopia pravý zmysel života alebo čo to trepol: práveže metalisti pravý zmysel života pochopili už dávno. A všetci, čo tvrdíte, žemetal je len o vrieskaní - tak choďte aj vy vrieskať ale aby to neznelo teplo, a bay to malo zmysel. Koľkí to zvládnu? Ani jeden!
21.08.2008
skull
Reagovať
pre poriadok