Zaujímavosti o referátoch
Maria Magdaléna
30.01.2011
sue
Reagovať
Viera
Viera je etika cirkev je kšeft ... A keď niekto skutočne verí a má v sebe tú zarážku, čo sa volá svedomie, nepotrebuje desať božích prikázaní. Navyše Boh je len hypotéza, ktorú nikto nikdy nevyvrátil ani nedokázal.
27.12.2010
Nechcem byť menovaný
Reagovať
Prečo sme takí na Židov?
Dievča zlaté trepeš dve na tri, keď sa tu snažíš písať akože historické fakty, aj keď mám pocit, že toto je skôr text v zmysle óda na Dana Browna. Ak chceš vedieť viac o židovskom spiknutí, pogromoch, "vyvolenom národe" gójoch a ďalších maličkostiach, ktoré zase prehliadaš ty prečítaj si Genéza sionizmu a tiež druhé dielko: Kniežatá zloby. Sú to knižky voľne stiahnutelné na internete
24.12.2010
Triceratops
Reagovať
Máriu Magdalénu ctia ako svätú
Tak voco de?Len na území Slovenska je Márii Magdaléne zasvätených 12 kostolov v Rímsko kat. cirkvi. Za svätú ju považujú: katolícka, východná ortodoxná a anglikánska cirkev. Dan Brown by ju chcel mať ešte svätejšiu...Nie je sám a nie je ani prvý Preštuduj si čo sú to apokryfné - gnostické spisy, že vznikli na konci prvého a začiatkom štvrtého storočia po Kr. Na stredoškoláčku je tento článok úbohý.
24.12.2010
Bushido
Reagovať
Asociácie antiteistu
Tvrdiť o sebe, že "som veriaca", slovo Boh písať výlučne s malým "B" štylisticky skákať od buka do buka svedčí o mizerných vedomostiach. Navyše v Ježiša a Boha verí nielen katolícka cirkev, ktorú azda autorka má na mysli, ale množstvo ďalších cirkví. Prečítala Brownovu knihu, (ktorý je mimochodom veriaci ) a cíti potrebu nejak to odprezentovať a ospravedlniť svoju nevieru, na ktorej cestu sa vydala. To už mi je sympatickejší tolerantný ateista
02.08.2010
matko
Reagovať
neviem
tento referat nema hlavu ani patu....je napisany maximalne laicky....cital som dana browna a tie fakty ktore tu uvadza autor pomocou ktorych sa snazi presvedcit ludi aby uverili v dielo dana browna....neviem pride mi to take ze ked si nejaky odporca precita tento referat...tak ho to len posilni v mienke ze su to hluposti...autor len nacrtne problem a hned ide dalej....moc sa mi to nepaci
30.07.2010
melako
Reagovať
čože?
cirkev spravila z Ježiša Božieho syna? to máš odkial? ved to povedal sám Ježiš! vidim, že si naivná a uveríš všetkému čo prečítaš, prečítaj si zopár kníh od exegetov ak niečomu nerozumieš z Biblie, lahko sa kritizuje cirkev, ale práve tí, ktorí ju kritizujú a sú jej členmi nič nerobia, aby sa chyby napravili
21.03.2010
xxx
Reagovať
xxxxx
Verím v Boha nie v cirkev. Cirkev je továreň na peniaze. Cez týžden do kostola chodiť nemusíme v nedeľu áno ? Prečo asi ? Večný život ? Začiatok a koniec.
07.03.2010
emm
Reagovať
hľadanie
Cirkev pridlho zatajuje mnohé skutočnosti. Viera nie je o kostoloch a o katolíkoch. Viera je o tolerancii a láske vierovyznanie nie je podstatné. V kostoloch sa hovorí o veciach , ktoré tam nepatria. O rodine a interupciách hovoria ľudia ,ktorí nemajú o manželskom živote ani šajnu. Cirkev je len politická strana manipulujúca s emóciami ľudstva. Boha každý človek nech hľadá v sebe. Každá viera je pravá . Fanatizmus škodí vo všetkých smeroch života.
MARIA MAGDALÉNA fenomén potláčaný 2000 rokov. Zas sa dostaneme k mužskému šovinizmu. Aj dnes sa niektorí správajú ako neandrtálci - geneticky nie sú našimi predkami, a úspech ženy ich desí. Ďalšia vec je tá , že rabí - učiteľ musel mať manželku ináč ním nemohol byť . Takže Ježiš bol úplne normálny muž. A rozdiel medzi dnešnými duchovnými je v rozdielnom vnímaní bohatstva. U JEŽIŠA to bolo duchovné a emociálne bohatstvo na druhej strane hmotné a preto sa neženia .Prišli by o majetok a pohodlný život v starostlivosti celej cirkevnej obce. Veľa toho nevieme , veľa informácií je skreslených. Koľko evanjelií nie je zaradených medzi oficiálne vybraté texty. Prečo? Treba sa pýtať. To, že máme otázky ešte neznamená,že nemáme vieru . Máme ,ale nie slepú . Všetky náboženstvá slúžia na potlačenie ducha. Všetci sa snažia ovládať a vládnuť masám. A strach z božieho hnevu má veľkú moc. Ale báť sa musíme tej polovice zla v nás a dúfať,že prevládne tá dobrá polovica. Tak je to aj v Božskom princípe .Je tvorený ženským a mužským princípom .To je jednota . Aj biele svetlo je svetelné spektrum . Nič nie je ako sa zdá. Život je v poznaní , porozumení a vedení. Máme pred sebou dlhú cestu. Ďakujem za prečítanie
MARIA MAGDALÉNA fenomén potláčaný 2000 rokov. Zas sa dostaneme k mužskému šovinizmu. Aj dnes sa niektorí správajú ako neandrtálci - geneticky nie sú našimi predkami, a úspech ženy ich desí. Ďalšia vec je tá , že rabí - učiteľ musel mať manželku ináč ním nemohol byť . Takže Ježiš bol úplne normálny muž. A rozdiel medzi dnešnými duchovnými je v rozdielnom vnímaní bohatstva. U JEŽIŠA to bolo duchovné a emociálne bohatstvo na druhej strane hmotné a preto sa neženia .Prišli by o majetok a pohodlný život v starostlivosti celej cirkevnej obce. Veľa toho nevieme , veľa informácií je skreslených. Koľko evanjelií nie je zaradených medzi oficiálne vybraté texty. Prečo? Treba sa pýtať. To, že máme otázky ešte neznamená,že nemáme vieru . Máme ,ale nie slepú . Všetky náboženstvá slúžia na potlačenie ducha. Všetci sa snažia ovládať a vládnuť masám. A strach z božieho hnevu má veľkú moc. Ale báť sa musíme tej polovice zla v nás a dúfať,že prevládne tá dobrá polovica. Tak je to aj v Božskom princípe .Je tvorený ženským a mužským princípom .To je jednota . Aj biele svetlo je svetelné spektrum . Nič nie je ako sa zdá. Život je v poznaní , porozumení a vedení. Máme pred sebou dlhú cestu. Ďakujem za prečítanie
07.03.2010
emm
Reagovať
hľadanie
Cirkev pridlho zatajuje mnohé skutočnosti. Viera nie je o kostoloch a o katolíkoch. Viera je o tolerancii a láske vierovyznanie nie je podstatné. V kostoloch sa hovorí o veciach , ktoré tam nepatria. O rodine a interupciách hovoria ľudia ,ktorí nemajú o manželskom živote ani šajnu. Cirkev je len politická strana manipulujúca s emóciami ľudstva. Boha každý človek nech hľadá v sebe. Každá viera je pravá . Fanatizmus škodí vo všetkých smeroch života.
29.12.2009
mondrianpiet
Reagovať
Re: hlody
Naivne si nahováram, že Martin Luther King sa v súvislosti s evanjelickou cirkvou objavil v tvojom príspevku iba náhodou. Skôr ma zaráža iná skutočnosť. A to problematika interupcií. Nie je prave cirkev zodpovedná za nárast nechcených detí? "Kondómy, nie dómy" - takýmto sloganom prvítala nemecká mládež Jána Pavla II. Odsúdiť antikoncepciu a potom brojiť proti interupcii je viac ako na zamyslenie.
14.12.2009
Jarko
Reagovať
hlody
Samko, ty mas medzery mozno este vacsie. Nastuduj si kto bol Martin Luther King!
20.11.2009
samko
Reagovať
hlody
mas to dost popletene.tak ako Brown. Nevies o tom ze otec syn a duch svaty su jedna osoba? asi nie. Ty si veriaca? a v co veris? ze rano vyjde slnko alebo ze na obed bude rezen? Je mi ta luto. A ako pre teba bola dolezita Matka Tereza? Mali z nej spravit Bozie dieta??? :D nenechaj sa vysmiat..vsetci sme Bozie deti.Cirekv je proti interupcii pretoze je to zivot, zivot ziveho tvora. Moja, v 6tyzdni ma uz srdiecko. Ty si myslis ze co to je? Malo vies o zivote. A preco sa delime na tolko cikrvi? Vies kto bol Martin Luther King? Asi nie..Inak by si sa nepytala kto su evajelici a preco vlastne su. Mas medzery, nastuduj si historiu, bilogiu a medicinu a potom tu mudruj.
27.09.2009
eleanor
Reagovať
v boha verím,ale v cirkev nie
mne sa páči film da vinčiho kod.prečo?lebo ukázal cirkev v inom svetle a ked si to ani neuvedomujeme každý z nás ju svojim sposobom odsudil.príkladom je upalovanie čarodejníc.
cirkev dobre vie prečo je proti tomu ale nepovie to prečo by mala zmenit to čo mám dlho tlčie do hlavy?ja uprimne do kostola nechodím a ani ma to tam nejak netahá.a podla slov knaza moja viera je velmi chabá ale aká viera v boha alebo v cirkev.alebo to myslel tak že ak nechodím počuvat tie ich výmysli tak neverím v boha?počuvat tam blahoslovený chudobný a oni sa vozia na drahých autách a ježiš chodil peší,ježiš kázal kdekolvek pod stromom a oni musia mat prepichový kostol.a tiež cirkev je proti interupcí a slová knaza zas že nemanželské dieta nieje krestanské dieta,a nechcu take pokrstit.tak čo sa staraju.ved boh nam dal vlastnu volu tak prečo nam ju chce cirkev zobrat?a čo sa týka marie magdaleni tak si dobre pozrite ten obraz poslednej večere ja ten obraz mám a naozaj je tam žena.tak ako dejini písal človek tak ten obraz tiež namaloval človek.a či boli manželia alebo nie to je a bude záhada každy si urobí záver sám.
cirkev dobre vie prečo je proti tomu ale nepovie to prečo by mala zmenit to čo mám dlho tlčie do hlavy?ja uprimne do kostola nechodím a ani ma to tam nejak netahá.a podla slov knaza moja viera je velmi chabá ale aká viera v boha alebo v cirkev.alebo to myslel tak že ak nechodím počuvat tie ich výmysli tak neverím v boha?počuvat tam blahoslovený chudobný a oni sa vozia na drahých autách a ježiš chodil peší,ježiš kázal kdekolvek pod stromom a oni musia mat prepichový kostol.a tiež cirkev je proti interupcí a slová knaza zas že nemanželské dieta nieje krestanské dieta,a nechcu take pokrstit.tak čo sa staraju.ved boh nam dal vlastnu volu tak prečo nam ju chce cirkev zobrat?a čo sa týka marie magdaleni tak si dobre pozrite ten obraz poslednej večere ja ten obraz mám a naozaj je tam žena.tak ako dejini písal človek tak ten obraz tiež namaloval človek.a či boli manželia alebo nie to je a bude záhada každy si urobí záver sám.
08.08.2009
Chiki
Reagovať
trochu iná viera
Viera nieje v tom prijímať učenie cirkvi preboha... Už samotné slovo viera niečo napovedá. Ak veríš v boha nepotrebuješ na to cirkev, a ak to cirkev nepovažuje za vieru, tak je to predsa proti Ježišovmu učniu nie? Tá "kostolná" viera už dávno stratila podstatu a ducha.
27.09.2009
eleanor
Reagovať
Re: trochu iná viera
suhlasím z tvojim názorom ak veríš v boha nepotrebuješ cirkev.
15.09.2009
nepochopili ste
Reagovať
nepochopili ste
to že maria magdalena nebola prostitutka to neznamená že sa zmení biblia a všetci prestanú veriť nič sa tým nezmení len sa očistí jej meno a víde o nej skutočná pravda
14.06.2007
Jana
Reagovať
Plačem
Pleačem naozaj plačem nad tými slovami, ktoré som si práve prečítala.Ak má niekto vieru nepotrebuje žiadne knihy a už vôbec nie také od Dana Browna ani takéto príspevky. Som mladá a možno by niekto povedal, že som teda aj hlúpa ale ja viem v Koho verím a to sa nikdy nezmení.nech by som si prečírala čokoľvek. Sväté Písmo je inšpirované - to znamená, že ho napísal človek ale z vnuknutia Ducha Svätého.Takže je to Božie Slovo nech si hovorí kto chce čo chce.Je to tak.
01.07.2007
Karla
Reagovať
Re: Plačem
Tak plač, keď Ti to pomôže... Mňa zasa inšpiroval Boh k iným veciam a netvrdím, že je to jeho dielo. To máš teda pekného Boha, ktorý podporuje smilstvo, otroctvo, vraždy... stvoril peklo pre ľudí, ktorí sa mu neklaňajú. Až niekedy zapneš svoj rozum, hoď to sem, rada Ti zablahoželám k tomuto obyčajnému ľudskému výkonu.
Keď akože Boh inšpiruje, musí to byť jeho slovo? Neberie Ti načisto? Si na práškoch? Trebárs si aj vyrev oči, hlavne nech Ti slzy omyjú zaprášený mozog.
Karla
Keď akože Boh inšpiruje, musí to byť jeho slovo? Neberie Ti načisto? Si na práškoch? Trebárs si aj vyrev oči, hlavne nech Ti slzy omyjú zaprášený mozog.
Karla
15.09.2009
nepochopili ste
Reagovať
nepochopili ste
takže ľudia preboha tu nejde o to aby ste prestali veriť v cirkev boha a ježiša,ale iba o to ,že Maria magdalena nebola prostitutka ale povedzme ,,šľachtičná,, mala kráľovskú krv a sponzorovala ježiša pri jeho pochodniach.to je všetko. asi ste nepochopili,že nejde o to aby ste prestali veriť v bibliu boha ježiša v tomto članku ide len o pôvod márií magdalény ved vás neposíme aby kvôli tomu že maria magdalena nebola špina ste teraz prestali veriť vo všetko nie ste jediní čo vedia že nebola špina uctieva ju rímskokatolická anglikánska a ešte jedna cirkev celý svet to vie
30.08.2009
sonika
Reagovať
otazky
mas privela otazok a zbytocnych, odpovede mas pred ocami, len ich staci precitat
08.08.2009
kateee
Reagovať
suhlasim s tymto clankom
suhlasim s tymto clankom a myslim si, ze mas uplnu pravdu, ja to vnimam podobne, nieco pravdy na tej knihe stopro je....
NEX SI TVRDI KTO XCE CO XCE, ZE SU TO KLAMSTVA A VYMYSLY, ALE RAZ URCITE VSETCI POXOPIME, AKO TO V SKUTOCNOSTI S BOHOM JE A UVEDOMIME SI, ZE SME SA MODLIKALI K IMAGINARNEJ BYTOSTI, K PREDSTAVE... BOHOM SME V SKUTOCNOSTI MY SAMI, KAZDY Z NAS...
NEX SI TVRDI KTO XCE CO XCE, ZE SU TO KLAMSTVA A VYMYSLY, ALE RAZ URCITE VSETCI POXOPIME, AKO TO V SKUTOCNOSTI S BOHOM JE A UVEDOMIME SI, ZE SME SA MODLIKALI K IMAGINARNEJ BYTOSTI, K PREDSTAVE... BOHOM SME V SKUTOCNOSTI MY SAMI, KAZDY Z NAS...
22.07.2009
BENE
Reagovať
HLUPOSTI..
Ked citate knihu "Da Vinciho kod", tak si tam vsimnite ze sam autor pise ze fakty v knihe su vymyslene! Treba citat aj male pismenka... Byt veriacou - znamena verit a prijimat cele ucenie Cirkvi. Inak, nie si. +
03.02.2009
Ria
Reagovať
dozrievanie
Mila Tina, negativne krutim hlavou nad tym, co som si precitala z Tvojho "pera". Po prve - toto je referat ? Text vobec nema prvky referatu, nastolila si tam tolko otazok a otvorenych tem, ze je to skor chaos, prepac, ale velmi nizka uroven po stylistickej stranke. Po stranke obsahovej - vidiet, ze si velmi mlada, nezrela a ze potrebujes cas, aby sa Ti ujednotili myslienky, osobnost a svetonazor. Citala som takmer vsetky knihy od Browna. Jeho "kod" vobec neotriasol mojou vierou. Kniha bola putava, zaujimava, napinava ( ako aj vsetky jeho diela ). Ci si to vymyslel - alebo ma v comsi pravdu, to je uplne fuk. Aj keby mal jezis za zenu mariu Magdalenu ... no a co ? Komu na tom zalezi ? Ako sa to konkretne dotyka Teba ? Ze Ta klame cirkev ? To nema nic spolocne s vierou srdca. Ano, cirkev vedu obycajni ludia z masa a kosti, mozu sa mylit a su samozrejme hriesni. Niektori tuzia po moci. Takisto aj Ty - mas iste vela chyb a nedokonalosti. Aj ja. chcela som sa dozvediet viac o Marii Magdalene, ale z Tvojho referatu som sa dozvedela len nieco o Tebe - ze potrebujes este mnoho zriet. Pises, ze si veriaca ... tak by si mala vediet, ako na to. Ak nevies, citaj, uc sa a hlavne vela premyslaj v tichu a popros "to", comu veris, nech Ti pomoze najst cestu.