Zaujímavosti o referátoch
Maria Magdaléna
07.12.2008
Eva
Reagovať
Nesuhlasím
Keďže ani nevieš, prečo sa vlastne cirkvi rozdelili a čo majú spoločné, s Tvojimi vedomostami by si sa nemala púšťať do takýchto referátov.
Čo sa týka témy nájdi si cez GOOgle "Odkodovanie da Vinciho kodu", prípadne tu medzi referátmi niečo o sektách.
Čo sa týka témy nájdi si cez GOOgle "Odkodovanie da Vinciho kodu", prípadne tu medzi referátmi niečo o sektách.
07.12.2008
Eva
Reagovať
Nesuhlasím
Keďže ani nevieš, prečo sa vlastne cirkvi rozdelili a čo majú spoločné, s Tvojimi vedomostami by si sa nemala púšťať do takýchto referátov.
21.11.2008
mirči
Reagovať
neskutočné...
Prečítal som si článok akože o Marii Magdalene a reakcie tiež ľudí, a poviem Vám, že je mi na grc... Nebudem sa vyjadrovať k autorke, pretože to nemusela myslieť v zlom, ale niektoré reakcie si dovolím okomentovať. Ľudkovia, v prvom rade... púšťate sa na veľmi tenký ľad a mnohí z Vás ani nevedia, o čom to vlastne debatujete. Tu ani tak nejde o to, kto akú knihu čítal, ani koľko... Tu sa presadzujú názory... Podľa niektorých reakcií usudzujem, že ich autori nemajú ani šajn o tom, čo je viera,kto alebo čo je alebo nieje Boh... A Sväté písmo je kniha, ktorá prešla viacerými zmenami... Či sa Vám to páči alebo nie... Sú o tom historické záznamy, ktoré potvrdila aj sama cirkev... Akože - kto si myslí, že dokázal Bibliu pochopiť, prihlás sa vo Vatikáne, budeš blahorečený... Názor môže vyjadriť každý,ale treba zvážiť slová a spôsob, akým ho vyjadrí... A pánovi, čo čítal tak veľa kníh by som chcel len toľko... Ani tie knihy, ktoré ste čítali nemusia (a pravdepodobne ani nie sú) byť bez úprav... Totiž, Vám všetkým ušlo jedno... Čo chce Boh, čo Ježiš a čo cirkev, sú tri rozdielne veci... Tak dajte pozor, aby sa pod vami ten ľad neprelomil...
28.02.2007
miro
Reagovať
???????
myslím, že je to jedno kto v čo verí a kto sa k akej viere pridá. Podľa mňa je dôležité, aby človek v niečo veril. Má sa aspoň o koho oprieť. Isteže, môže sa vyžalovať priateľom, ale tý nie vždy majú čas počúvať. Tak zostáva niekto, kto počúva vždy, keď potrebuješ. A nech mi nikto nepovie, že je ateista, pretože každý keď je v ťažkostiach si povie: ,, Pane Bože, prečo ja?,, Prečo sa pýta boja keď, neverí v nič nadprirodzené?
03.11.2008
Jana B
Reagovať
Re: ???????
Nie , nie je jedno, čomu a komu veríš, .spomen si na Hitlera. toho Nemci považovali za Boha a ako dopadli 7 milionov mrtvych. Ty skrátka vôbec neveríš v Boha, len v toho, ktoré si vymyslfíš, môžeľš sa utešovať, citovo napllnovať, je to ilúzíia, pravý Boh je len jeden a nikto iný okrem neho ti naozaj nepomôôže, ale ak chceš ísť cestou ilúzii, prosím. Si slobodná.
22.07.2008
ahohita
Reagovať
smiech
Konečne, po dlhej dobe som natrafil na článok, ktorý ma super pobavil, preto sa aj ja zapojím do diskusie. Autorke chcem odkázať, že keď má rada takéto braky, tak okrem Browna sú tu aj autori ako Halter, Soria, Lynn Moore Joe Sholesová ( čítal som ich diela, preto ich odporúčam) a iní, ktorí sú schopní a ochotní urobiť aj z kozieho výkalu ťavie mláďa. Nezáleží, čo píšu. Čím väčší nezmysel, tým lepšie. Hlavne, že to budú ľudia čítať a peniaze sa pohrnú do ich vrecka!
Milá autorka, ktorá sa tak oduševnene vyjadruješ k veciam, o ktorých vieš len od Browna, dovolíš jednu otázku? Koľko kníh, okrem rozprávkových si prečítala? Ak si preštuduješ aspoň zopár historických faktografií a dokumentov, ako Tacitove Anály, Fláviove dokumenty, List Plínia ml. cisárovi Trajánovi atď. uvidíš fakty ľudí, ktorý žili pred 2000 rokmi, nie 2000 rokov po...Ako Dan Brown a Ty.
A ešte pán ing... Najskôr si zisti ako prebiehal inkvizičný proces a potom sa vyjadruj. Aj ja by som niekde mohol počuť alebo čítať, že všetci inžinieri sú chmuľovia a potom to vyhlasovať za fakt. Detto krížové - nie križiacke - výpravy.
To len tak, lebo ma to skutočne pobavilo.
Milá autorka, ktorá sa tak oduševnene vyjadruješ k veciam, o ktorých vieš len od Browna, dovolíš jednu otázku? Koľko kníh, okrem rozprávkových si prečítala? Ak si preštuduješ aspoň zopár historických faktografií a dokumentov, ako Tacitove Anály, Fláviove dokumenty, List Plínia ml. cisárovi Trajánovi atď. uvidíš fakty ľudí, ktorý žili pred 2000 rokmi, nie 2000 rokov po...Ako Dan Brown a Ty.
A ešte pán ing... Najskôr si zisti ako prebiehal inkvizičný proces a potom sa vyjadruj. Aj ja by som niekde mohol počuť alebo čítať, že všetci inžinieri sú chmuľovia a potom to vyhlasovať za fakt. Detto krížové - nie križiacke - výpravy.
To len tak, lebo ma to skutočne pobavilo.
18.06.2008
jalenka
Reagovať
...+....
Viete, viera je dar. Ked niekto veri, nepotrebuje dokazy. A ja teda verim, verim mojmu Bohu! A postupne sa dostavili aj dokazy. Samozrejme, Zly nezahala. Snazi sa zneistit... Ale my sa nedame, pretoze nas Boh je Pravda! Nechcem tu ludi presviedcat, lebo si myslim, ze to asi velmi nezaberie. Tu uz asi len modlitba a priklad :)
A este taka vec.... Da Vincihko kod som necitala, ale myslim si, ze cloveka, ktory ma silnu vieru, to nemoze nejako vazne ohrozit. Je to nebezpecne skor pre neveriacich a tych "veriacich". Jeden knaz mi povedal, ze je to velmi dobra kniha, ked ju berieme ako roman. Netreba v tom vsak hladat nic hlbsie....
Budte mocne pozehnani +
A este taka vec.... Da Vincihko kod som necitala, ale myslim si, ze cloveka, ktory ma silnu vieru, to nemoze nejako vazne ohrozit. Je to nebezpecne skor pre neveriacich a tych "veriacich". Jeden knaz mi povedal, ze je to velmi dobra kniha, ked ju berieme ako roman. Netreba v tom vsak hladat nic hlbsie....
Budte mocne pozehnani +
05.05.2007
tatiana
Reagovať
môj názor
Podľa mňa každý by si mal prečítať v prvom rade Sväté písmo a potom sa vyjadriť k ostatným dielam nejakého Browna.Kto je to?
02.06.2007
Karla
Reagovať
Re: môj názor
Ak si čítala Bibliu dôkladne, mala by si vedieť, že je plná protirečení a vôbec je to veľká nehanebnosť pripisovať Bibliu Bohu a tvrdiť že je to Jeho slovo. Sväté písmo? Azda svätý nezmysel. Je to najväčšia urážka Boha, aká kedy bola na svete. Z Boha robí Starý zákon dementného vraha, ktorý vyžaduje samé obete a prikazuje vraždiť, dokonca aj nevinných ľudí. Vesmír ukazuje Božiu moc, biblia ju zhadzuje a haní. Mimochodom, kedysi bol koncil, na ktorom sa hlasovalo či uznať bibliu za slovo božie alebo nie. Odhlasovali si, že áno. Tak, ako sa teraz hlasuje za zákony. Takže, najprv si preštudujte tie krásne krvou presiaknuté cirkevné dejiny a potom buďte múdri. Som veriaca a hlboko sa ma dotýka, ako taký bohorúhačský nezmysel pripisujú Bohu, nášmu Pánovi. Biblia celý čas zhadzuje ženu a robí z nej slúžku muža, dokonca prikazuje, aby žena nemala autoritu nad mužom. Dokonca bol aj koncil, na ktorom sa zasa hlasovalo, či uznať ženu za človeka alebo nie. Pane Bože Jediný, vidíš za akého blbca Ťa vždy mali a majú?
18.06.2008
jalenka
Reagovať
Re: Re: môj názor
Akoze Karla, sorry, ale fakt netusim, co si mam o tebe mysliet... Na jednej strane tvrdis, ze si veriaca a na strane druhej povazujes Sv. pismo za nezmysly.... Ani ja v nom vsetkemu nerozumiem, ale verim, ze raz pochopim... Myslim, ze by si sa mala rozhodnut... Bud pre jednu strane, alebo pre druhu... Alebo si zaloz vlastnu, uplne popetenu cirkev....
31.05.2008
Chicho
Reagovať
Môj úsudok, názor, a moja viera
Ing. Peter KOŠÍK: Plne s tebou súhlasím. Nezáleží v čo veríš, ale ako žiješ(či si spravodlivý, čestný...).
Jana: Nečítal som Davinčiho kód ale ľutujem ťa. Nechcel by som aby ma CIRKEV zaslepila tak ako teba. Je to totiž obyčajná firma na peniaze. Ak by si sa zaujímala aj o niečo iné ako je sväté písmo vedela by si aké obrovské zlo spôsobila cirkev. Už iba križiacke výpravy. A hlavne tá v ktorej namiesto vojakov poslali bojovať deti. Upaľovali ľudí lebo si (akože) mysleli že sú to čarodejníci a čarodejnice. Pritom nikdy čarodejníkov neupálili lebo sa dokázali skryť. V skutočnosti sa tým iba zbavovali nepríjemných ľudí. Potom tiež zabíjali ľudí ktorý nechceli prejsť na ich vieru, a križiaci tiež znásilňovali ženy inej viery. A väčšina kňazov sú teplý a ostatný si chodia užívať do bordelov a na striptíz. Neverím v kresťanského boha, a žiadnu vieru neodsudzujem. Verím v Slovanských bohov a nehanbím sa za to. Každý verí v to svoje a preto by sa nikto nemal druhých odsudzovať kvôli viere.
Ďakujem za prečítanie a prípadné odpovede.
Jana: Nečítal som Davinčiho kód ale ľutujem ťa. Nechcel by som aby ma CIRKEV zaslepila tak ako teba. Je to totiž obyčajná firma na peniaze. Ak by si sa zaujímala aj o niečo iné ako je sväté písmo vedela by si aké obrovské zlo spôsobila cirkev. Už iba križiacke výpravy. A hlavne tá v ktorej namiesto vojakov poslali bojovať deti. Upaľovali ľudí lebo si (akože) mysleli že sú to čarodejníci a čarodejnice. Pritom nikdy čarodejníkov neupálili lebo sa dokázali skryť. V skutočnosti sa tým iba zbavovali nepríjemných ľudí. Potom tiež zabíjali ľudí ktorý nechceli prejsť na ich vieru, a križiaci tiež znásilňovali ženy inej viery. A väčšina kňazov sú teplý a ostatný si chodia užívať do bordelov a na striptíz. Neverím v kresťanského boha, a žiadnu vieru neodsudzujem. Verím v Slovanských bohov a nehanbím sa za to. Každý verí v to svoje a preto by sa nikto nemal druhých odsudzovať kvôli viere.
Ďakujem za prečítanie a prípadné odpovede.
02.04.2008
miša
Reagovať
smutné
je to smutne ked si to takto citam ... viera je o tom, ze veris a nepotrebujes ziadne dokazy ... veris a nie si na pochybach ... veris a ziadna kniha od dana browna alebo od niekoho ineho, kto chce uputat pozornost ta neuvedie na pochyby ... čítala som da vinciho kod aj ocakavana ... ale neviem odkial a hlavne preco zastavas taky negativny postoj ... mas vlastnu hlavu, vlastny usudok, a cudujem sa ze ta tak lahko ovplyvnila JEDNA kniha o ktorej vsetci rozpravali ...
11.03.2008
XYX
Reagovať
Re: Re: Plačem
TY ZMEN PROSIM DEALERA.......VLASTNA PYCHA TI ZATEMNILA MOZOG.
07.03.2008
lenka
Reagovať
Re: Re: môj názor
Karla.. ty si asi tu Bibliu necitala doklande!! Keby hej, tak by si sa dozvedela, ze to si ludia vobec nevymysleli. Totiz to napisali ludia pod vedenim Ducha Svateho. Je velmi smutne, ako sa zamyslas nad tymi vecami.. verit znemena nepochybovat! Preco pochybujes?? A inak Pan Boh nepodporuje smilstvo, ani vrazdy.... to len dava kezdemu cas a prilezitost, aby nasiel spravnu cestu. Pan Boh je nas milujuci Otec, Stvoritel!! Len sa cudujem, ako mu ludia dokazu bojkotovat a nevazia si ho. Ja si osobne myslim, ze Da Vinciho kod je kniha, ktoru nenapisal Brown, ale SATAN. A vy ste mu uverili?!..............
09.12.2007
mimi
Reagovať
superman, e.t., nessy.... ?
Ten referát pripadá iba ako reklama knihy Da Vici Code :-)))..., nem dobrý príklad:-))). Čo by sa stalo keby niekto napísal, že svet je plochý.. ???
02.12.2007
simona
Reagovať
hovadina
keby si bola krestanka a verila v Boha toto by si urcite nenapisala...ved uz len ten pocit ked niekto stoji v kostole a vnim a tu silu od Boha nam hovori,ze to vsetko nie je len vec vymyslu a vsugeracie...a ako vidim ty si jedna z tych,ktorych dostal svojimi bachorkami Brown,presne o toto muislo...zneiistit co najviac veriacich...je smutne ze aj na tebe vidiet ze sa mu to dari...
10.09.2007
Ing. Peter KOŠÍK
Reagovať
dieťa
Rád by som aj ja prispel pár riadkami. Začnem tým že mám troj ročnú dcéru a poviem tým ktorí ten pocit rodiča nepoznajú že je to najsuper pocit mať vlastné dieťa. Nie som zástanca toho že si ich teraz narobím koľko budem vládať ale dovolím si mať iba toľko koľko budem schopný vychovať. Nie o výchove ale o tom chcem napísať, že dúfam aby sa raz dokázalo že aj Kristus mal byť otcom a manželom Márie Magdalény, aby cirkev z neho nerobila niečo čo v skutočnosti nebol. Hodnotiť Krista si nedovolím ale si myslím, že to bol výnimočný človek ktorému na tú zatuchnutú dobu fantasticky pálilo. Ukázal svojím konaním a myšlienkami čo je zmyslom života, za čo vtedy "vydarená" cirkev hodila Rimanom aby sa ho zbavili. Podľa mňa to bol perfektný ČLOVEK s vysokým IQ, ktrorý chcel mať svoju vlastnú rodinu . Všetko to či obyčajný ľudia na úkor jeho skutkov a vyrieknutých myšlienok počas jeho života začali prekrúcať vo svoj prospech už nemá dávno s Ježišom Kristom nič spoločné. Páliť ľudí za vyrieknutie názoru, za pekný vzhľad či napísanie knihy dokáže iba mentálne postihnutý primitív a takých je plný VATIKÁN!!!!!!! Ja nemôžem ísť do kostola a počúvať tie po stáročia upravované texty slúžiace k tomu aby ľudia slepo verili ich výmyslom a napĺňali ich vrecká. Veď oni sú Tí neskutočne bohatí čo si na svojich konciloch všetko povymýšľali - VATIKÁNCI. Nástroj politickej moci k bohatstvu a nie verici v Krista. Prečo by som ja mal slepo poslúchať ich nápady ako v piatok nejesť mäso alebo že musím chodiť každú nedeľu do kostola. Boh je všade okolo nás, vidí aký som, či sa starám o rodinu na ktorej my záleží a v čo a ako silno verím. Je to v každom z nás v nútry. A neverím tomu ak sa niekto bude bahlas dušovať o svojej silnej viere, že je to pravda, skôr si myslím že tí nejvernejší sú najskromnejší potichu vyjadrujúci vďaku a prosby a ostatným presvedčia o svojej viere svojimi skutkami a životom. Rád si prečítam komentár k môlmu textu. Ďakujem
07.07.2007
Dominika
Reagovať
pravda
v Brawnovej knihe je napísané niečo čo ma zaujalo a prinútilo premýšľať : od kial vedeli LUDIA čo má byť v Biblii??? ked si vezmem tak v dobe ked sa odohrávali tieto udalosti sa nepisalo moc často takže s toho rozumne vyplíva, že to je len vymysel, čisté dohady. Nemôžem povedať, že by som neverila v Boha ale zase ho zaslepene nenasledujem a v mojom srdci su pochybnosti...prečo sa cirkev stavia proti otázkam mládeže, ktoré sa tu naskytli po prečítaní tejto knihy?? nestaviam sa proti viere len mám na nu trocha odlišný pohlad, každý verí čomu chce a nikto nemá právo ho preto odsudzovať máme dokonca aj právo verejne reprezentovať svoj názor ...Mám len 14 a možno sa môj pohlad na svet zmeni ale mám pocit že kým sa cirkev nezačne staviať inak k takýmto veciam môj názor na toto sa nezmení..
14.06.2007
Jana
Reagovať
Plačem
Pleačem naozaj plačem nad tými slovami, ktoré som si práve prečítala.Ak má niekto vieru nepotrebuje žiadne knihy a už vôbec nie také od Dana Browna ani takéto príspevky. Som mladá a možno by niekto povedal, že som teda aj hlúpa ale ja viem v Koho verím a to sa nikdy nezmení.nech by som si prečírala čokoľvek. Sväté Písmo je inšpirované - to znamená, že ho napísal človek ale z vnuknutia Ducha Svätého.Takže je to Božie Slovo nech si hovorí kto chce čo chce.Je to tak.
23.05.2007
Ruru
Reagovať
POMOOOOOOC!!!!
Ludská hlúposť nemá hraníc, respektíve prekonáva všetky s prehladom jej vlastným..