referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Druhá svetová vojna
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
11.09.2004
Haspeklo    Reagovať
To je čo?
To má byť čo za zlátaninu? Tak toto je hádam najslabší referát aký som o WWII videl. Kratšie sa to dalo povedať asi takto:
Druhá svetová vojna začala 1.9.1939
Koniec.
Žiadne dátumy, politická situácia, stratégia nič. Anglické mestá boli barbarsky bombardované. Áno, skvelé. Keby sa autor dostal aspoň cez prvý rok vojny zistil, že aj Nemecké boli bombardované. Ale prečo?to tento génius nepíše.
Blitzkrieg-blesková vojna- je použitie intanzívnych náletov a palebných priehrad. Ja mám taký pocit, že toto je štandardný začiatok každého útoku, a nie doktríny blitzkriegu. To čo je tu spomenuté používali všetky armády sveta.
Počty zostrelov počas BoB-Bitky o Britániu. Tieto údaje boli zo strany Britov vždy umelo zvyšované pre zvýšenie morálky. Bolo to aj z dôvodu, že sa mnohorát nevedelo čo sa stalo s poškodeným nemeckým lietadlo. To sa najviac ukázalo počas neskorších bojov, keď z uvádzaných celkových zostrelov, bolo zničených asi iba polivica, v tom lepšom prípade 3/4.
Proste absolútny slabý a o ničom referát.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.