referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Veríš ešte, alebo už myslíš?
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
14.05.2012
Dada    Reagovať
blahoslavený pápež Jan Pavol II
Napokon blahoslavený pápež Jan Pavol II. verejne prosil o odpustenie za všetky krivdy páchané zo strany katol.Cirkvi. V konfrontácií by mala Cirkev vieru prehlbovať a sprístupňovať jasnejším jazykom, teda dokazovať a nie útočiť či siahať po násilí . V tej dobe bolo veľa nevzdelaných ľudí včetne kléru, zároveň boli neveriaci -Bohom sa iba oháňali.
Kresťanstvo nebolo a nie je o násilí. Cirkev sa nemala nikdy postaviť za neprávosť. Je dobré, že Jan Pavol II. vyjadril hlbokú ľútosť. Myslím si, že by sme sa každý deň mali zamyslieť nad tým čomu veríme. K násiliu máme blízko všetci.
Dogma , ktorú spomína MIchal , ktorá by mala dokazovať násilie v mene, ktorého môže popravovať ľudí neexistuje. Cirkevné dogmy dokazujú existenciu Boha, ktorý je Láska. Pápeži, ktorí napísali dokument k súhlasu popravám a mučeniu sa sami svojim skutkom vylúčili z Cirkvi. Cirkev nie je majetkom Cirkevných predstaviteľov. Padli oni ale nie Cirkev.
14.05.2012
Dada    Reagovať
Lepšie je byť Kristovým priateľom ako sliedičom
Ďakujem za dobrý referát. Negatívnu reakciu ľudí, ktorý ho vnímajú ako útok na svoju vieru si nevšímaj.Zrejme veria v násilie a isté je,že nepoznajú cirkevné dejiny. Čo je dosť smutné na dnešnú dobu prístupnú pre množstvo kvalitných informácií.
Sliediči existujú aj dnes a všade, nie je to život ani poslanie kresťana,tak sa tým nenechajme znechutiť. Lepšie je byť Kristovým priateľom ako sliedičom a priateľom "Mamony" , tak bude isté, že nebudeme v mene nikoho a ničoho siahať po násilí.
06.03.2009
Adinka    Reagovať
No coment
No toto je najtrápnejší referát, aký som kedy čítala. Ja neviem, čo tu riešite...Samozrejme, viem, že sa stalo veľa škandálov, ale je jasné, že ked takáto inštitúcia pretrvala 2000 rokov,musí byť za tým niečo viac....Teda musí byť riadená a ochraňovaná vyššou mocou.
31.10.2011
Michal    Reagovať
Re: No coment
cirkev pretrvala 2000 rokov na základe toho že celý čas robila politiku zastrašovania a vymývania mozgov,hrozby pomocou inkvizície , nie preto , že robila dobre skutky ako Ježiš. Ved ten keby videl čo vzniklo z jeho učenia trpko by zaplakal.
31.10.2011
Michal    Reagovať
kresťanstvo a cirkev je rozdiel
Je hrozné pomyslieť na to akým hnusným primitivizmom sa uchyľovala cirkev tej dobe. Nebol bysom prekvapený keby sa i dnes objavili v cirkvi ľudia ale nie len tam čo by to radi obnovili. Nedaj sa znechutiť kritikmi na tvoju prácu sú vymytí cirkevnou dogmou , ktorá s kresťanstvom nemá nič spoločné. Absolutne nič spoločné. Cirkev a kresťanstvo sú totiž dve rozdielne veci.
11.06.2009
dax    Reagovať
uzasne
videl som zeitgeist a neotriaslo to mojou vierou,takze referat nejakeho stredoskolaka,ktory si mysli,ze objavil zemegulu nema umna sancu.ani som to necital,ale predpokladam,ze si vnom udal odpovede na otazky o vzniku sveta.posudzovani moralky co je dobre a co nie a kto to posudzuje.
stopercentne si tam pisal o carodejnickych procesoch atak podobne
29.06.2009
L.A. SENECA    Reagovať
Re: uzasne
Ďakujem za zhodnotenie práce, ktorú si ani nečítal.
27.02.2011
dodo    Reagovať
Re: Re: uzasne
a ty si si ju po sebe prečítal?
25.11.2010
luk    Reagovať
aaah jaaj
ty človeče ....nelogicke ,nevierohodne argumenty, iba osobne postoje... zamyslel si sa nad tym čo si tu napisal či je to naozaj tak ako to ty vidiš? alebo to tak len xceš vidiet? ??
29.01.2010
xvcxvc    Reagovať
tssshg
velmi subjektivna SOC, odmietanie akehokolvek ineho nazoru. toto nemoze byt povazovane za serioznu pracu, dufam ze ti ju tvoj konzultat rovno nevyhodil
04.12.2009
peter    Reagovať
Praca zalozena na nepravdivych a nepotvrdenych informaciach a na subjektivnom postoji
Moje nervy! Postupila ta tvoja SOCKA aj niekde dalej? Dufam ze nie! Bol by si s tym na smiech. Nelogicke argumenty a este k tomu aj namyslenost a neoveritelnost. Najviac sa mi paci, ked niekto nieco hovori o tom v co neveri. Ani cirkevnik si nemoze dovolit toto kritizovat a ateisti sa do toho pustaju velmi lahko ani nemaju overene a pouzivaju argumenty druhych blbeckov vid zakomplexovany Dawkins. Uz lepsie by bolo pre a proti ked chces byt ferovy.
30.10.2009
Iwka    Reagovať
Super
Táto práca je jednoducho úžasná, škoda, že je toľko ľudí, ktorí sa nechajú klamať len preto že sú tak naučení... Veď ľudia potrebujú Boha iba zo strachu pred smrťou... Potrebujú aby im niekto odpustil, aby sa necítili sami... Potrebujú sa zbaviť myšlienok, že po smrti už nie je nič... A v pohode sa nechajú oblbovať takou chorou inštitúciou akou je Cirkev. Vodu kážu, víno pijú... Keby rozdali svoj majetok a žili v chudobe, tak ako ich "mesiáš" Ježiš, tak nie je toľko hladujúcich ľudí... Nechápem, prečo sú kostoly tak bohato zdobené, keď človek z toho nemá nič (a Bohu to tiež netreba)... Cirkev nie je, nebola a ani nebude o Bohu, láske a priateľstve, ide to skôr o moc a peniaze, typické ľudské slabosti... A tých "pár jednotlivcov", či "čierne ovce" vôbec nebolo málo... A tiež nie je málo pedofilov (alebo prinajmenšom homosexuálov), ktorí sa vydávajú za kňazov (ale nejako sa o tom mlčí)...! Ak fakt existuje Boh a povoláva si ľudí (mužov) do Cirkvi, aby konali dobro, tak má asi zlú intuíciu pre výber...
13.07.2009
Michal Jurečko    Reagovať
Vážne?
I.1400 rokov - úpadku, nevedomosti a biedy, počas ktorých zomrelo nepredstaviteľné množstvo ľudí, ktorým nemohla medicína pomôcť
-cirkevné charitatívne organizácie? kresťanský filozofi Tomaš Akvinský? vačšina vadcou boli katolíci!

II.60 000 000 zabitých pohanských obyvateľov Nového sveta

III.milióny inkvizičných obetí
-tak okolo 50 000 za 200 rokov!!!
http://petrov.blog.sme.sk/c/50946/Inkvizicia-myty-a-realita.html

IV.milióny mŕtvych počas križiackych výprav a náboženských vojen

V.obrovskú chudobu, spôsobenú kumuláciou majetku v cirkevných rukách, ktorá mala za následok ďalších od hladu zahynutých ľudí

mal by si si pozrieť aj inú stránku veci!
http://aktuality.sk/clanok/127078/komentar-ako-cirkev-budovala-civilizaciu/

Prečo boli už prvý veriaci ochotný obetovať život za toto učenie? Prečo take bludné učenie prežilo 2000? Treba si uvedomiť, že v každej organizácii su čierne ovce, tak ako keď nadávate na katolikov, pre veci čo zrobilo pár jednotlivcov cez 2000 rokov, tak podme nadávať na všetkych policajtov, politikov, nemcou, rusov, slovákov....
25.06.2009
Brano    Reagovať
Pravda
Je to velmi dobra praca. Ukazuje odvratenu tvar cirvi. Cirkev svojho casu nebola o bohu a laske, ale o vrazdeni, uchylkach, kradnuti, zavideni..fuj
11.06.2009
dax    Reagovať
.....
este jedna vec.v praci sa snazis pisat odborne bez injektiv a v komentaroch posobis ako najvecsi hulvat presvedceny o svojej pravde a o svojej neomylnosti.chovas sa ako cirkev v stredoveku,ktoru tak vehementne odsudzujes.kde beries tu istotu?
toto je stredoskolska praca,ktora by mala byt napisana objektivne,no nic objektivne v nej nie je.ak si s tymto zmaturoval,tak lutujem ziakov takich profesorov.ano cirkev napachala vela zla a ja to priznam no ty sa tu hras na sudcu a vravis,ze nic dobre nespravila.
25.04.2009
DAVID    Reagovať
Re: Re: reagovať
KED TU TY BUDES 2000 ROKOV, TAK SA POTOM OZVI. A SKUS POVEDAT, AKY SI BOL IDEALNY A GENIALNY CELY CAS. LEPSIE JE KECAT, AKO COSI ROBIT, ZE MôJ ZLATY. KED DORASTIES OZVI SA. INAK SA CHOD HRAT NA PIESOCEK.
14.05.2009
L.A. SENECA    Reagovať
Re: Re: Re: reagovať
Určite je lepšie nerobiť nič ako škodiť. Aj keby som tu bol 2OOO rokov určite by som nespáchal ani zlomok zla čo tu napáchali kresťania, ani by som sa nehral na svätých ako to oni radi robia. Na toto a ďalšie veci som sa snažil poukázať vo svojej práci a podľa tvojej reakcie je jasné, že si všetko pochopil . . .
29.03.2009
denisa    Reagovať
jemine, to je co za diskusia?
tato diskusia je o nicom, chýba tu nadhlad - obom stranám .... každý si zastáva to svoje, ale veci nie su len cierno - biele ... hádate sa tu ako deti v pieskovisku, pricom sa hádate zbytocne, lebo sa navzajom nepocuvate... .. dost uz odo mna. toto by bolo na dlhsie...
29.03.2009
denisa    Reagovať
zdá sa mi to, alebo je tu každý zaujatý proti tým, ktorí maju iný názor?
tato diskusia je o nicom, chýba tu nadhlad - obom stranám .... každý si zastáva to svoje, ale veci nie su len cierno - biele ... hádate sa tu ako deti v pieskovisku, pricom sa hádate zbytocne, lebo sa navzajom nepocuvate... .. dost uz odo mna. toto by bolo na dlhsie...
29.03.2009
denisa    Reagovať
29.03.2009
denisa    Reagovať
29.03.2009
denisa    Reagovať
09.01.2009
Marienka    Reagovať
Suhlasim s Janickom
Ktokolvek by chcel, mozem si s nim o tom blizsie podiskutovat. Najsamsuper je to, ze veriacich vyhlasia (hoci implicitne) za chorych. Odporucam knihu Zena v dobe katedrál od R.Pernaudovej.
P.S.A nemyslite si, ze ako veriacej mi tieto otazky este nik nepolozil a ze ma nejak sokovali.
24.12.2008
anticirkev    Reagovať
anticirkev
bomba praca :) fakt gratulujem...verim ze ludia sa raz konecne zobudia a prestanu verit tej falosnej a prefikanej organizacii cirkvi,taketo prace by sa mali pisat viac a dalej rozsirovat...a inac vrelo odporucam knihu E.Browsera Nabozenstvo z opacneho brehu,na tej knihe som si zgustla,dam ju precitat mojej babke-fanaticky veriacej

1  |  2    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.