referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Veríš ešte, alebo už myslíš?
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
23.11.2008
noemka    Reagovať
akozentraps
no toto pisal asi dalsi knaz ze? a inac chcem opravit tych ktory si mylia jehovovych svedkov medzi nich patrim a zaraduju nas k sekte. no my sme od roku 1992 statom uznana viera.My ako jediny sme nepriali statny prispevok. No a este jedna otazka na ktoru by som chcela wedet odpoved: Ako je to mozne ze ked sa chce vydat zakon na zakazanie alkoholu mladistvim tak jedine katolici protestovali ze pri ich omsach a neviem akych obraoch nebudu moct deti pit alebo si odchlipnut od vina? preco sa stazuju ked mozu detom dat nejaku ribezlovu alebo cervenu stavu?
09.07.2008
John Pop    Reagovať
Zbytočná debata
Zaujímavý článok, len tých zločinov je omnoho viac čo spáchala cirkev a dajú sa nájsť aj na nete (väčšinou v angličtine). Skôr mi tu chýbajú veci o tom ako cirkev dnes zneužíva svoju moc.( zmluva o výhrade svedomia, vnútené náboženstvo na školách a pod.)
Ale čo pokladám za zbytočné je debatovať s veriacim o jeho viere. Hraciu skrinku tiež neprinútite hrať inú pieseň ako tú na ktorú je naprogramovaná.
08.05.2008
Jimmy    Reagovať
Haaaalo
Spravne! Zdielam nazor autora referatu, aj ked, bohuzial ten referat bol jednostranny... Predpokladam, ze aj preto aby aj dement ktory si tento referat precita pochopil, ze cirkev je vrazedna a podvodna organizacia... Mala by byt zrusena. Myslite, ze v takom roku 500 si ludia uvedomovali, ze ich cirkev utlaca? Myslim, ze nie lebo by boli nepokoje atd. Podla mna sa deje aj v sucastnosti nieco podobne ale problem je v tom, ze 90% ludi NECHCE riesit problemy aa to je smutne
27.03.2008
Janicko    Reagovať
Asi jednostranne.
Super. To je pracicka. Len jedno mi vsak chyba. Spomenul si mnohe zle stranky ludi ktory patrili do cirkvi ale nespomenul si ani jedneho dobreho. Ja ich poznam stovky. Preco si nespomenul Matku Terezu a jej pracu, ci to je zanedbatelna osobonost. Preco spajas Svedkov Jehovoych, s krtestanstvom, ved to su presne ludia ktory presli tymto obdobim akym prechadzas ty. A neskor sa z nich stali sektanti. Chcel by si pochopit nepochopitelne? Ty chces byt ako Boh? Mrzi ta ze to jednoducho nechapes. Vidis mna to nemrzi. Ja jednoducho verim. Moj Boh je super. Nikdy nikomu neublizil a nikdy nikoho nenutil do nicoho. Ludia su ti co to robia.
30.04.2008
L.A. SENECA    Reagovať
Re: Asi jednostranne.
a) ma na rozdiel od teba mrzí, že jednoducho nechápeš, že si klamaný a ešte viac, že chceš byť klamaný, ale keď chceš tak si ver v svojho „super boha“ aj keď na to neexistuje jediný rozumný dôvod

b) odkiaľ vieš akým obdobím prechádzam?

c) Na svete žili milióny veriacich a milióny nepohli v Indií ani prstom. A to že pomáhal ľudom nebolo podmienené jej vierou ! Ak si presvedčený, že áno tak to určite už makáš v Indií alebo Afrike. Dúfam, že nechceš jednou osobou ospravedlniť celý kresťanský klan.

d) na cirkvi nie je nič dobré, takže jednostrannosť je vynútená

e) „Chcel by si pochopit nepochopitelne?” – ANO- Neviem prečo ti na takéto kraviny vôbec odpovedám
19.12.2007
Peter    Reagovať
reagovať
zaujimave citanie. vela faktov, ale len z jednej strany,, chyba mi tam aj ten druhy. Dalo by sa povedat, po sumarizovani vsetkých faktov, ze pohanom dakujeme za dva krat tak vela obeti, utrpenia atd., atd. Nie kazdy je dokonaly a ani cirkev nieje, kedze aj to su ludia a aj medzi nimi sa naje niekto, kto rad zneuzije moc. Tu je potom otazne, ci ten clovek je krestan, alebo sa nanho iba hra a zneuziva to. Ak to druhe, tak potom je to uz clovek, ktory nepatri do cirkvi naozaj, cize je neveriaci(pohan).
30.04.2008
L.A. SENECA    Reagovať
Re: reagovať
Viem, že nikto nie je dokonalý, ale najviac ma štve na akých super čistých anjelikov sa hrajú predstavitelia cirkvi a nechcú uznať aké zlo v dejinách napáchala ich ustanovizeň (a navyše ju do nebies vychvaľujú – pokrytci). Keď poukazuješ na skutočnosť ako sa ľudia správajú a ako by sa mal správny kresťan správať potom prichádzame k záveru, že ani váš pápežko sa nemôže nazývať veriacim.
27.04.2008
kolllop    Reagovať
cháchá
tady snád niekomu hrabe nebo co keby nebolo kresťanstvo tak tak miliony ludi v afrike a dalsich zaostalych statoch bez skol oblcenia a dalsich veci no asi nikto tu nespomenul prenasledovanie krestanov v rimskej risi a tak dalej kam ked ty chces robit nejaku pracu tak raci rob nieco o hmyze
30.04.2008
L.A. SENECA    Reagovať
Re: cháchá
a) tento referát nie je o Afrike

b) keby nebolo kresťanstva tak ľudstvo nestratí viac než 1000, podľa môjho názoru o takých 1000 rokov už v Afrike nikto od hladu zomierať nebude

c) keby tu kresťanstvo vládlo naďalej tak školy nemáme ani tu, takže buď rád že vieš čítať a nepindaj

d) keby Rimania vedeli čo všetko kresťania napáchajú určite by si dali viac práce s prenasledovaním a zlikvidovali by túto chorobu v myslení už na začiatku, nepodarilo sa, škoda
09.01.2008
KristuSpasitel    Reagovať
chcel by si mat taky bicykel jako ja ....
....no ja vobec nie som zaujaty inac :-)
ale myslim si ze kazdy kto si precita tento referat, tak by sa mal zamysliet nad tym comu presne veri a ci chce podporovat takúto cirkev ...
a k referatiku... no super pracicka, prespikovana mnohymi konkretnymi faktami. citatmi a udalostami .... autor si dal zalezat !!!
vrelo odporucam.....
a cakajte pokracovanie .... (odpoved knazov na pracu) a ja tu uz treti raz pisat nebudem !!!
S bohom ...
05.01.2008
tvojotec    Reagovať
Nadpis Nadpis Nadpis Nadpis
mal by si sem zverejnit aj pracu tych knazov...nech to je zaujimavejsie:)
05.01.2008
martin    Reagovať
Pekná práca
triezve názory na cirkev
25.12.2007
Marian    Reagovať
Dobre citanie,
s realnym pohladom na historiu krestanskej cirkvi.
18.11.2007
mirka    Reagovať
hodnotenie referátu
Velmi dobrý referát!!! Je fakt super. Množstvo zaujímavostí z histórie, veľa faktov a citátov... Je tu aj vyjadrenie vlastného názoru, titulky aj podnadpisy sú originálne, má to šťavu a dobre sa to číta...

späť späť   1  |   2   
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.