referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Charakteristika osoby
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
01.11.2007
romanka    Reagovať
no takze ..
idem na to po odstavcoch .. takze .. v provom odstavci sa mi nepacilo caste opakovanie slov .. napriklad vo vete, kde sa nachadzalo toto .. HNEDE OCI A HNEDE VLASY .. a dalej .. druhy odstavec v pohode .. ale vies co nechapem ?? na co si preboha pisala ten prvy odstavec o tvojom bratovi, ked to vobec nebude o nom ?? treti odstavec sa mi zdal dost problemovy .. hned prva veta sa mi moc nepozdavala .. ZACALA BY SOM TEDA VZHLADOM ?? noo .. neviem, ale takato veta by sa nemala v ziadnom slohu nachadzat .. dalej .. nepacil sa mi ani vyraz STARY OCO .. je to take bez citu .. hmm .. ja by som tam skor dala ine pomenovanie .. napriklad stary ocko .. dedko .. alebo aspon stary ocko .. dalej .. STAREHO OTCOVE ?? hmm .. skor by tam pasovalo oci stareho otca .. alebo take nieco .. a potom sa mi este nepacilo, ked si tam napisala, ze INYCH CASTI HLAVY .. opisovala si tvar, nie ?? tak skor inych casti tvare .. dalej sa mi to fakt pacilo .. ale mala som pocit, ze ten vyraz stary oco sa tam opakoval vela krat .. a to dokoncenie v zatvorke .. je uuplne vidiet, ze si skromne dievcatko, ale .. ako ta mohol nikto vychovat tak, aby si bola pekna ?? :) ten sloh bol velmi pekny .. pacilo sami to az na niektore chybicky .. ale inak super .. aj ked ja sama som sem teraz napisala hotovy sloh .. :)
12.12.2007
nika    Reagovať
Re: no takze ..
nahodou mne sa pacil ten prvy odstavec bolo to take netradicne originalne...
13.03.2011
anonym    Reagovať
Re: Re: no takze ..
netradične a originalne ti pri znamkovani nepomože
19.12.2011
winkler    Reagovať
Re: Re: Re: no takze ..
Práveže pomôže (a veľmi), len sa to musí držať formy. :)
19.12.2011
winkler    Reagovať
Zhodnotenie
Prvý odstavec šokoval, no neviem či by som riskoval takýto úvod :) Asi radšej začať nejakou všeobecnou frázou o "odlišností, jedinečnosti charakterov" alebo tam vsunúť nejaký výrok.

Vytkol by som opakovanie slov "starý oco" (tiež by som ho nahradil "stary otec", "dedko") a jeho neustále opakovanie sa. (napr. Starý oco je veľmi vnímavý. - je zbytočné písať "starý oco", keď už vieme o koho sa jedná). Tiež sa treba vyvarovať slovies "je" a pod. (napr. Starý oco je veľmi vnímavý. - nahradiť to napr. slovesom "vyniká", "nemožno prehliadnuť" atď. - Nemožno prehliadnuť jeho vnímavosť.) Pekne je to vo vete "Nie však každý oplýva takým originálnym zmyslom pre humor..."

Vonkajší opis je dobrý, vyvarovala si sa suchých opisov a zamerala na výnimočné črty, čím sa odlišuje od ostatných, čo je veľmi dobré. Tiež mi vadilo "Čo sa týka iných častí hlavy" - asi by som to celé vynechal.

Treba sa ešte vyvarovať viet typu - "Začala by som teda vzhľadom.", "Tak a konečne sme sa dopracovali k tomu najpodstatnejšiemu, k vlastnostiam, duši, charakteru." - radšej ich nahradiť miernejším prechodom.

Až na tých pár chýb je to veľmi pekný sloh. Originálne metafory (Caesar) a vtipný podtón, výborná stylistika.
11.01.2010
Tronf    Reagovať
Peknú
:D tak to neviem ako sa da vychovat ale ok referat je super a naozaj mi pomohol na zajtrajsi sloh (nekopiroval-vsimal som si sktrukturu) vdaka :)
02.11.2009
zuzu    Reagovať
pekne
v uvode charakteristiky ma byt spomenuty dovod vyberu charakterizovanej osoby

ale inak sa mi tam niektore vety moc pacili :D
06.01.2009
basto    Reagovať
da sa
aj som sa zasmial pohodickee..hlavne skromnaaa-:)
11.12.2008
Herbie    Reagovať
DOBRÉÉ :D:D
noo takto keby som to mal napisat ja a sam..fuu t by trvalo..:D:D my teraz robiime charakteristiku osoby a mame to mat na jeden aj stvrt strany no ja nwm ako to spraviim..:D:D a toto ze na 2 A4 ...hmm...to by som asi nespraviil..ani za rok.. :D
03.11.2008
Natalushqa    Reagovať
do pohody
Myslim, ze cely sloh bol super...ako wazne...az na ten zaciatok..ale tak na co sa opakovat? :D ja by som jednoznacne to seba nedostala nic podobne :)))
03.06.2008
michal    Reagovať
kvalita
Kvalita...jak take nieco dokazes napisat?
27.03.2008
majulka    Reagovať
hodnotenie
no chcela by som povedat preco nei tu toho vacej
10.03.2008
andrej    Reagovať
wtf? .....
sloh super... ale ten prvy odstavec... hmm :D:D
10.03.2008
andrej    Reagovať
wtf? :D:D
10.03.2008
andrej    Reagovať
wtf? :D:D
09.03.2008
dusko    Reagovať
Hodnotenie
no takze,akoze sloh celkom dobry,len ten zaciatok uplne odveci...na maturach by vam strhali body za odbocenie od temy...
09.03.2008
dusko    Reagovať
hodnotenie
no takze,akoze sloh celkom dobry,len ten zaciatok uplne odveci...na maturach by vam strhali body za odbocenie od temy...
09.03.2008
dusko    Reagovať
hodnotenie
09.01.2008
kika    Reagovať
hmhmhm
naahodou to bolo celkom v pohode....dost ma pobavil ten trochu odveci zaciatok....ale celkovo to fakt dobre :]
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.