referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Matej Korvín - Seminárna práca
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
21.03.2008
štefan havranko    Reagovať
kráľ matej a žobrak
,,jedneho dńa ,sa zastavil žobrák ,u kráľa mateja a povedal mu ,matej ,,ty si taký všemožny a spravodlivy ,daj mi almužnu veľku ,ved maš toho dost ,a obaja sme od adama a evy ,mame spoločného otca ,ved si mi ako brat ,a matej sa usmial a hodil mu do klobuka jeden halier....žobrakovi to nedalo ,ani hnev nevedel potlačit ,natolko sa urazil a spytal sa mateja ....a to už kral na viac nemáš ,len jeden jediny halier pre brata?..a matej mu odvetil ,ked dostaneš od každeho brata tolko ,onedlho budeš najvačším bohačom na svete =o)
16.03.2008
štefan havranko    Reagovať
devinsky hradny
král matej mal ako som už spominal ,sa prezpiecť za tulaka ,žobraka._/_/skušal svojich vernych poddanych _/_/..stalosa aj ,že jedneho slnečneho rana prišiel na hrad devin .hned pri brane pytali od neho grajciar .a stráž so slovami ,, kto navštivý devin ,musi zaplatiť dan,okrem devinskehohradneho,,..pokračovanie...
28.11.2007
stefan havranko    Reagovať
legenda vraví ..ešte o matejovi....
..a tak sa ženy vybrali do vinice okopávať vinič ,ale vinič bola vo vápencových horninach a v kopci ,a šiel okolo ,matej prezlečený za tuláka žobráka ,mal vo zvyku ,odskúšavať vernost svojich poddanych zamožnych ,a spytal sa žien ,ktoré pracovali vo viniči ,prečo kopu dole kopcom ,ked smerom hore ,je to ľahšie ....a aj ho počuvli,,a uznali že mal pravdu ....
28.11.2007
stefan havranko    Reagovať
matej corvinus
dakujem za prispevok,potešil zaujal a poučil.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.