referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Posledná kráľovná
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
02.01.2008
Jarka    Reagovať
ahoj,
A to,že povedala,keď nemajú chlieb,nech jedia koláče,to pramenilo pravdepodobne z jej nedokonalého poznania života obyčajného ľudu,pretože celý život strávila v kráľovských komnatách a v okruhu ľudí,ktorí ju mali radi len preto,lebo im poskytovala hmotné zabezpečenie. Polemiky vravia o tom,že to vyslovila v obdobiach jej mladíckej nerozvážnosti a keďže jej protivníci sa potrebovali od niečoho odraziť,tak využili práve túto vetu,ale je aj pravda to,že sa až neskoro spamätala,keď už bolo neskoro.Ale osobnosť to bola podľa mňa veľmi silná a patri tiež medzi moje historické osobnosti,ktoré obdivujem aj napriek jej rozmarnému životu ;)
02.01.2008
Jarka    Reagovať
Pár otázok,díky moc ;)
Ahoj,chcem sa spýtať,kde si našla to ako zomrel Máriin druhý syn?pretože pokiaľ viem,tak sú o tom len nejaké polemiky a tiež,že Ľudovít podstúpil obriezku?to len preto,lebo zatiaľ som nepočula o tom presne,či to bolo tak.Keby si bola taká dobrá a nejakú konkrétnu literatúru,kde sa to vyskytuje. Inak veľmi pekne spracovaný referát,naozaj si si na tom dala záležať :)) len tak ďalej!
31.08.2007
Nikola    Reagovať
Ahoj,
veľmi sa mi páči tvoj článok. Aj ja ju mám rada len akosi mi ušlo, čo bolo po jej smrti. Viem, že bola francúzska revolúcia, dobytie Bastily ale to je všetko :). Neviem, či už po nej prišli nejaký vládcovia, alebo hneď republika. Rada by som sa to dozvedela, pretože na dejepise kvôli učiteľke zaspávam a keby som sa jej to opýtala tak neviem neviem.... :) ďakujem.
23.04.2007
Regina    Reagovať
ahoj:):):)
ta kniha: Carolly Ericksonová: Poznala som lásku (Tajný denník Márie Antoinetty) - Slovenský spisovateľ. ale ja som citala lepsiu-Victoria Holt - The queen´s confession. a citala som desiatky stranok na nete, velmi ma zaujima... mojim snom je navstivit Versailles, jej komnaty... A to, co povedala o tych kolacoch (Let them eat cake), nie je pravda... Teda naisto to nevie povedat nik, ale v obdobi revolucie sa o nej sirili strasne klebety, spajali ju so vsetkym zlom, ktore Francuzsko postretlo...len za to, ze bola cudzinka... a v podstate zila velmi vystredny zivot, ale zla rozhodne nebola... velmi ju mam rada a obdivujem ju. musela to byt neuveritelne silna zena.
23.04.2007
Carmen    Reagovať
Ahoj,
Ahoj, precitala som si tvoj referat a velmi sa mi pacil, pretoze mam vseobecne rada dejepis a hlavne silne kralovne a cisarovne. Ja mam rada Kleopatru, Mariu Tereziu, Sisi- Alzbetu. Mam tiez rada Mariu Antoinettu, i ked spoluziaci hovoria ze povedala :,,Ked nemaju ludia chlieb, tak nech si upecu kolace´´ Neviem co si o tom myslis, a bola by som rada keby si prostrednictvom tejto,, odkazovky aj napisala, aku knihu si citala. Totiz, kupila by som si ju. Citala som knihu o synoch Marie Terezie a aj o jej dcerach. pacila sa mi. Dik za referat. Carmen
13.04.2007
kika    Reagovať
SUPER
ahoj, velmi sa mi tvoj clanok pacil a rada by som vedela ako sa volala ta kniha, ktora ta tak zaujala. budem rada ak odpovies. moj mail je : [email protected] . diki
09.04.2007
vsvitakova    Reagovať
práca
Veľmi pekná práca. Pekne spracované.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.