referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Emília
Nedeľa, 24. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Ako sa žilo za socializmu?
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
13.03.2012
Harsh    Reagovať
uhKEfQdqoNGopO
Ja samo da se čekiram po naređenju. Glasao bih za tebe pa sve taman i da mesto sisa imaš dve bubuljice. :tongue: P.S ala se ja sltako nasmejem kad čitam tvoj blog onako, od srca. hvala ti. pozdrav od đavolka :devil:
08.11.2009
Emil    Reagovať
Socializmus mal dačo do seba
Mozem porovnat oba systemy a musim napisat ze socializmus mal nejake chyby ktore stacilo korigovat a to aj ludia po 89tom chceli urcite nechceli kapitalizmus s jeho negativami
25.12.2008
luva    Reagovať
Horsie ako kapitalizmus je len atomova bomba
Kapitalizmus je najnespravodlivejšie spoločenske zriadenie. Tam, kde su hlavné peniaze a zisk nemože nič dobre fungovat,
mam 52 rokov, zažil som oba režimy.
24.11.2007
Peter Korček    Reagovať
Názor....
Bolo by dobré, keby Ti mama porozprávala aj ako sa napríklad cestovalo do zahraničia. Ako sa muselo "prosiť" o vycestovaciu doložku napríklad do býv. Juhoslávie a ako si potom príslušník VB prišiel dva dni pred odchodom pozrieť byt, či nechcete náhodou emigrovať do Talianska a či ste nepredali nábytok.
Základná otázka zne asi takto:
Mali právo komunisti obmedziť tvorivosť a rôznorodé myslenie jednotlivca, na úkor väčšiny, aby tejto väčšine zabezpečili "relatívne" dobré životné podmienky? Odpoveď znie, že nemali, pretože už v rokoch 1985-až 1989 bolo jasné, že ekonomicky to jednoducho nefungovalo a už neboli v tom čase schopní zabezpečiť relatívne základné životné potreby spoločnosti. O "zabetónovaní" komunistických persón vo funkciách a pri válovoch pomlčím....
Želám všetko dobré.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.