Zaujímavosti o referátoch
Pieseň Piesní
05.03.2016
judit weiss
Reagovať
piesen piesni?
Boh lasku muza a zeny neodsudzuje ako nieco hriesne,preco by to robil ked ju stvoril, aj eroticku aj neeroticku :)))?ake nabozenstvo to odsudzuje? SPOSOB akym je laska ziskavana je bud podla Jeho(Bozieho)slova, alebo nie. To co je podla slova je zaslubenim, to co nie skor opak....preto tolko rozchodov, rozvodov a 1 rocnych vztahov, lebo si vybera ziadost tela, telo , no nie Boh. V Biblii je x-pribehov ,ked Pan vybral zenu muzovi a nesie to generacne pozehnanie....nerobme z Boha prisneho sudcu ,ale skor ho zacnime pocuvat co hovori do nasich vztahov....
05.03.2016
judit weiss
Reagovať
piesen piesni?
Boh lasku muza a zeny neodsudzuje ako nieco hriesne,preco by to robil ked ju stvoril, aj eroticku aj neeroticku :)))?ake nabozenstvo to odsudzuje? SPOSOB akym je laska ziskavana je bud podla Jeho(Bozieho)slova, alebo nie. To co je podla slova je zaslubenim, to co nie skor opak....preto tolko rozchodov, rozvodov a 1 rocnych vztahov, lebo si vybera ziadost tela, telo , no nie Boh. V Biblii je x-pribehov ,ked Pan vybral zenu muzovi a nesie to generacne pozehnanie....nerobme z Boha prisneho sudcu ,ale skor ho zacnime pocuvat co hovori do nasich vztahov....
05.03.2016
Ada Gross
Reagovať
porozumenie
Dakujem za zaujimavy pohlad, no v skutocnosti nejde o mystiku ale o hlboky vyklad Boha milenca(Salamun)k Neveste(izrael, shulamit). Nemozme to citat len v 2D rovine laska muza a zeny ,obnovenie co v zahrade Eden, Obnovenie nastalo skrze Kriz Yeshui(Jezisa) no citat to v 3D rozmere ,lebo kazde slovo ma vyznam napr. Listicky(male problemi)ozieraju korene vinica, lisky velke problemi,ozieraju plody vinica.... cela kniha ukazuje "7 "etap vztahu Boha a nevesty,ktoru si vykupil svojou Krvou,lebo ju tak miloval.... ale to by sa musela precitat cela biblia s porozumenim laska, hruech, obet , chram....nie rozmer 2D.hebrejske slova maju aj ciselny rozmer a hlbsi vyznam sa dostane ak rozumieme co citame.ako som spominala 3D rozmer slova:)))no niektore myslienky boli pekne. Dakujem.
14.12.2010
erushka
Reagovať
interpretacia
výklady sa interpretujú rôzne, a taktiez interpretácia v dobe Šalamúna bola iná a aj "morálka" bola voľnejšia, ako je to napr. dnes.
Veľpiesen je erotická báseň, oslava muža a ženy v erotickom spojení, ktoré prekračuje hranice transcendencie, a vyvstáva otazka,že ako sa mohla takáto pieseň dostatať až do Biblie? Veď nábož. "odsudzuje" erotic.vztah muža a ženy a berie ho za pohanský, a verí vo vzťah človeka k Bohu -ako k "jedinej neveste/ženíchovi", teda v kresťanský a čistý vzťah založení skôr na erotike v rámci plodenia detí
Veľpiesen je erotická báseň, oslava muža a ženy v erotickom spojení, ktoré prekračuje hranice transcendencie, a vyvstáva otazka,že ako sa mohla takáto pieseň dostatať až do Biblie? Veď nábož. "odsudzuje" erotic.vztah muža a ženy a berie ho za pohanský, a verí vo vzťah človeka k Bohu -ako k "jedinej neveste/ženíchovi", teda v kresťanský a čistý vzťah založení skôr na erotike v rámci plodenia detí
08.01.2009
Simona
Reagovať
správne názory
Nechápem, ako môže byť niekoho názor nesprávny. Obdivujem ľudí, ktorí majú patent na správnosť a nesprávnosť názorov. Vážne!
13.10.2008
Jana B.
Reagovať
tajomstvo
Sväté Písmo je Božie slovo a tajomstvo, označovať Piesen piesni za čisto ľubostnú čpoéziu, Zidia ju čítali na Vesľkú noc. Oni sa vyjadrujú obrazne a toto je tiež len obraz - obraz snúbecov - Boha a Izraela, takto to chápe aj katolícka Cirkev, on uznáva židovskú tradíciu, len ju kristologizuje, Ježiš - ženích , Cirkev - nevesta.
08.01.2008
jana
Reagovať
Nesúhlasím!
Bez toho, aby som chcela uraziť pisatelku, by som rada poznamenala, že celé jej chápanie Piesni piesní je nesprávne.
Nedokážem opraviť chyby v jej texte, pretože nejde o žiadny výklad, len o jej subjektívny názor.
Dúfam len, že každý kto by mal záujem o správne vyloženie Veľpiesne, nezostane, v žiadnom prípade, pri tomto názore.
Nedokážem opraviť chyby v jej texte, pretože nejde o žiadny výklad, len o jej subjektívny názor.
Dúfam len, že každý kto by mal záujem o správne vyloženie Veľpiesne, nezostane, v žiadnom prípade, pri tomto názore.
08.01.2008
jana
Reagovať
Nesúhlasím
Bez toho, aby som chcela uraziť pisatelku, by som rada poznamenala, že celé jej chápanie Piesni piesní je nesprávne.
08.01.2008
jana
Reagovať
Nesúhlasím!