referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Punk versus Skinhead
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
16.04.2019
Fred    Reagovať
Politika - extremizmus
Čiže suma sumárom za celým konfliktom sú hlavne drogy, čo potvrdzuje hlavne fakt, že keď konflikt ochladol, tak sa vytvorilo množstvo priateľstiev medzi skinheadmi a punkermi, ktorý nefetujú.
Vedľajším zdrojom konfliktu, že už spomenutou evolúciou sa zovňajškom začali skins a punks natoľko líšiť, že chodili von v oddelených skupinách. Potom stačilo, hoc jaká apolitická iskra (niekto niekomu chytil frajerku za riť) a hneď bola bitka. Taký konflikt sa vie po dobe znova zopakovať na koncerte a pre odlišnosť zovňajška je hneď malá vojna na svete.
Ďalšou zaujímavosťou, že či už v Británii alebo v Československu priniesli do tejto subkultúri swastiku Punkeri, ako najväčší možný spôsob provokácie staršej generácie.
Vývoj týchto mládežníckych hnutí sa nedá popísať presne vývoj módy, hudby medzi mladými nie je dejepis.
Záverom prosím neverte bludu, že pôvodný Skinheadi boli antifašisti. Veď už len logicky akô môže byť niečo proti niečomu čo ešte neexistuje. Už samotné ska, regge sa vôbec nehodí ku skinheodom. To sa hodí k rastafariánom alebo tým takzvaným vyfešákovaným Moodom. Ku skinheadom a Punkerom sa energický Punk Rocková hudba.
16.04.2019
Fred    Reagovať
Politika - extremizmus
Skinheadi pravicový a punk lavicoví? Alebo večné omielanie antifákov-o takzvaný pravých skinheodoch.
Treba sa pozrieť na začiatok. Odjakživa medzi mladými existovala niaka subkulktúra Od povojnového obdobia malo každé desaťročie niaku.
V Británii v istej dobe sa súčasne medzi mládežou objavili punks a skinheads. Bolo to viac menej jedno a to isté. Tá doba bola poznačená hospodárskou recesiou po zániku Britského impéria. Preto je typické pre túto subkultúru obliekanie sa do v podstate najlacnejších handier. Boty, obuv do roboty, rifle, vyradené bombery, dotrhané kožené bundy. Účesy na krátko alebo číro, či už kvôli všiam alebo rebelantstvu, ktoré sprevádza každú mládež. Teda rebelantstvu skinheads a punks umocnenom kvôli už spomenutým chudobným časom. Typické pre týchto rebelov bolo aj pohŕdanie emotívnymi melancholickými hipisákmi. Vytvorili si vlastný energický hudobný štýl vychádzajúci z rock an rollu a pod. V istej dobe sa táto subkultúra začala deliť na skins a punks. Niekomu sa jednoducho viac páčila holá hlava a bomber a niekomu číro a dotrhané veci. Nemali medzi sebou problémy. Až do tej chvíle kedy punks nezačali svoje rebelantstvo prejavovať drogami a skins keďže nosili boty džínsy začali vyznávať kult robotníckej triedy, ktorý sa objavil skrz nosenie robotníckej módy. K tomuto kultu sa postupne nabalila hrdosť neskôr patriotizmus nacionalizmus. Skins začali prejavovať svoje rebelstvo nespokojnosťou so situáciou v ktorej sa nachádzala robotnícka trieda. Tu sa nachádza zrod konfliktu medzi Punk a Skins. Na jednej strane anarchizmus a na druhej patriotizmus. Ku skinhedom sa začal pridávať aj rasizmus, skrz konflikty s prisťahovalcami v zmysle: prisťahovalci nám berú prácu. Tu už bol krok od toho aby začali Skinheadi považovať Punkerov za socky, tak ako aj prisťahovalcov. Neskôr sa skinheadi vďaka uniformnej móde našli v SA-úderných oddieloch NSDAP. Tak sa dostal ku skinheadom pravicový extrémizmus a napádanie všetkého takzvane nečistého to jest aj drogovo závislých. Bitých nespokojných punkerov infiltrovali ľavičiari a začala vojna v štýle extrémna lavica vs extrémna pravica. Takýto vývoj sa prenášal aj do ostatných krajín. Bolo to vidieť aj u nás keď ešte začiatko 90tych rokov mala Zóna A spoločný koncert s Krátkym Procesom.
18.11.2010
ALEXIO66    Reagovať
UZNESENIE
NORMALNY PUNK A SKINHEAD UZ DAVNO VIMRELI A TYTO NOVY NEVEDIA CO MAJU UZ OD DOBROTY ROBYT
26.10.2009
INC    Reagovať
PUNKY
ja si mylsim ze velmi dobry referat a konecne dakto dal do popredia ze skutocny skinheads su skoro rovnaky punkerom a nie pravicove svine ktore nevedia co to znamena a robia zo seba fasistov a hlasaju o skinheadoch.....
30.07.2009
SIXTY B    Reagovať
CO???
Skinheadi su nieco ako punkeri len ludia si mylsia ze su nackowia.... to si len nackovia privlastnili meno Skinhead! skutocny Skinhead su proti rasizmu tak jak punkaci..... Oi
26.06.2009
vandal    Reagovať
všetci ľudia sú si rovný
Jediné čo ma napadá je pesnička od rozporu...až do konca života
PRETOŽE každý normálny človek je antifa
26.11.2008
Maťo    Reagovať
Zbytočnosť
Myslím, že všetky konflikty sú zbytočné. Ja konkrétne som pravica, upozorňujem však nie neonacista ani fašista ale inteligentný človek (aspoň sa tak cítim:)), ktorému nie je ľahostajný tento krásny kraj a ani ľudia, ktorí tu žijú. Preto myslím, že pokiaľ punx nie sú drogovo závislí, antifa alebo komunisti- možno to znie absurdne ale je ich pomerne dosť- tak v tom prípade mi nevadia. Lebo ak deliť štátnych nepriateľov podľa HUDBY - prosím vás, to je naozaj choré... Táto téma ja podla mňa skutočne na dlhé debaty:) Tak ľudia, buďte trochu hrdí na to kto ste, kým ste a kde ste vyrastali. Život je krásny a netreba ho ničiť drogami, alebo takou hrôzou ako boľševíci. Zostávam s pozdravom:)
20.11.2008
juraj    Reagovať
grjhfghkjhgk
ja to berem tak,ze nezalezi kto kam patri....vsetci sme ludia.v triede som jediny punkac,moj naj kamos je nacionalista,dalsi 2ja su Oi,byvaly spoluziak neonacista a chodim pravidelne s nimi pit :D......nemame ziadny problem spolu byt.....tak sa kua neserte!!!
20.11.2008
juraj    Reagovať
punks & skins united!!!
ja to berem tak,ze nezalezi kto kam patri....vsetci sme ludia.v triede som jediny punkac,moj naj kamos je nacionalista,dalsi 2ja su Oi,byvaly spoluziak neonacista a chodim pravidelne s nimi pit :D......nemame ziadny problem spolu byt.....tak sa kua neserte!!!
20.11.2008
juraj    Reagovať
punk & oi united!!!
26.06.2008
punky    Reagovať
pičovina najhrubšieho zrna
Veď predsa skinhead nie je fašista ani nacista a nič podobné
29.04.2008
kjk    Reagovať
kjkkkkkkk
ake picoviny vy degesi ???
mas 14 rokov zalubila si sa do kokotka zo superstar, vypila 1 spcko a uz vies ako setko bolo, vtedy ked tvoj otec studoval na rozumka aky je teraz.
04.03.2008
aaa    Reagovať
PICA - kokot
www.rebellion.blog.cz
16.02.2008
Mata Pretmasová    Reagovať
I Love PuNk
nech si kazdy hopper mysli o punku co che . ako najskor kech si zistia ci vravia pravdu a npotom nech ich ohovaraju asi tak
16.05.2007
punkovica    Reagovať
blbosti
to neeee...
15.05.2007
PoGo    Reagovať
PODFUCK!!!!
tento príspevok bol skopírovany z iného referátu (Dni chaosu 1984 rozdelenie punk a skinhead)...ktorý je mojou pácov a naroziel od tejto skopirovanej verzie obsahuje aj fotografie. Preto tomuto prispevku nevenujte POZORNOSŤ!
s pozdravom!
15.05.2007
PoGo    Reagovať
PODFUCK!!!!
tento príspevok bol skopírovany z iného referátu (Dni chaosu 1984 rozdelenie punk a skinhead)...ktorý je mojou pácov a naroziel od tejto skopirovanej verzie obsahuje aj fotografie. Preto tomuto prispevku nevenujte POZORNOSŤ!
s pozdravom!
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.