referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Súdni znalci
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
12.08.2013
Jaroš    Reagovať
Uprednostňovanie veriteľa, § 240 Tr.z.
Dobrý deň.
Čo by mala obsahovať Žiadosť o znalecký posudok pre tento tr. čin. § 240.
Má sa posudzovať od doby vzniku obchodno- právneho vzťahu, až po nezaplatenie faktúry
a následne 30 dní po splatnosti ?
Koho by som mohol žiadať o posudok.
Spolupracujeme od r. 1999, poslednú faktúru nezaplatil v 12.2008. Je vydaný exekučný
príkaz, právoplatný. Môžem podať tr. ozn. ?
16.08.2007
Ing.Helena Bullová    Reagovať
Názor
Dobrý deň, náhodou som otvorila Vašu prácu a nadpis ma zaujal.
Som súdny znalec z odboru Ekonómia a manažment odbor účtovníctvo daňovníctvo a znalcom som od roku 1996. Počas mojej praxe som činnosť z dôvodu zákazu pre komerčné účely vykonávala prevažne pre orgány štátnej moci a jedným z nich sú aj orgány činné trestné v konaní, čo je aj úzkom spojení so súdnym konaním. Ak by som si dovolila zhodnotiť Vašu prácu, tak by som skonštatovala, že prierez aktuálnych právnych predpisov bezptostredne naväzujúcich na činnosť znalcov vydaných po roku 2002 ste spracoval dobre. Neviem však aké ste mali zadanie. Lebo podľa názvu, ktorý ste zvolil by som si pri tejto téme vedela predstaviť oveľa širší záber. V každom prípade by som oslovila alebo som si naštudoval a aspom príkladmo niektorý znalecký posudok vypracovávaný v určitej oblasti a jeho využitie. Prípadne by som požiadala o konzultáciu ˇUstav súdneho inžinierstva v Žilina, alebo iný. Dňa 12.09. sa koná prvý medzinárodný seminár s aj takouto problematikou a ak Vás to zaujíma možno by stálo za to prísť sa tam pozrieť. Sama uvažujem s vystúpením na rovnakú tému akú ste si zvolili Vy, s tým, že budem poukazovať na skúsenosti získané z praxe.
Nakoľko téma je zaujímavá a skutočne veľmi rozsiahla, určite by bolo o čom písať.
Prajem Vám pekný deň a nech sa Vám darí.
Bullová
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.