Zaujímavosti o referátoch
História, vznik a vývoj matrík
03.03.2009
alzbeta puchovanova
Reagovať
adopcia
prosim Vas ako mame postupovat pri hladani rodinnych prislusnikoch manzela , ktory bol asi v roku 1958 adoptovany bol v dojcenskom ustave v Martine mal by zaujem zistit iba surodencov .Je to mozne a ako prosim Vas poradte nam dakujeme.
14.02.2009
monika orininova
Reagovať
reagovat
Zaujima ma povod starých rodičov,kde by som mala hládat na internete.Poradite mi ?Vdˇaka.
01.04.2008
emilka
Reagovať
Referát
Je obsažný,zaujímavý ale nedáva mi odpoveď na otázku,kde hľadať.Veľmi ma zaujíma pôvod otcovho rodu.
01.04.2008
emilka
Reagovať
Referát
Je obsažný,zaujímavý ale nedáva mi odpoveď na otázku,kde hľadať.Veľmi ma zaujíma pôvod otcovho rodu.
07.11.2007
Svetozár Kalavský
Reagovať
Ak sa možno dostať k dátam o vlastných predkoch?
Z textu o vývoji matrík v Uhorsku resp. na Slovensku mám veľmi dobrý dojem, ale chýbajú mi odpovede na otázky: (1) Ako zistiť, či a kde existuje matričná kniha pre istú lokalitu a obdobie ? - mal by na webe existovať spoľahlivý register zachovaných matričných kníh (2) Mám právo, ako fyzická osoba, žiadať o nahliadnutie do starých matričných kníh alebo existuje služba, na ktorú sa môžem obrátiť ? (3) Malo by sa prikročiť k digitalizácii matričných kníh, pretože sú svojou unikátnosťou a hodnotou porovnateľné s hodnotou historických rukopisných prameňov. Aká je situácia v tejto oblasti ? (4) Existujú nejaké obmedzenia práva na prístup k starým matričným údajom s ohľadom na ochranu osobných údajov ? (5) Nenašiel som ani meno ani ďalšie údaje o autorovi. Myslím, že tak peknú prácu treeba podpísať.
Prosím, ak budete niekde odpovedať na tieto otázky alebo ak viete kde možno nájsť odpovede, pošlite mi správu na moju mailovú adresu ? Vyslovujem Vám vďaku a uznanie.
Prosím, ak budete niekde odpovedať na tieto otázky alebo ak viete kde možno nájsť odpovede, pošlite mi správu na moju mailovú adresu ? Vyslovujem Vám vďaku a uznanie.