Zaujímavosti o referátoch
Jar
30.11.2008
Maria
Reagovať
jar je najkrajsie rocne obdobie
jar nie to najkrajsie obdobie,ktore nevie nikto a nic nahradit...
26.04.2008
mirka
Reagovať
jar je najkrajsie obdobie v zivote
pekne je spraveny mne sa to pacilo . ken na ten koniec dat si pozor
06.04.2008
Simbli
Reagovať
Pekne
ten sloh je pekny, ja som tiez veriaca ale uplne suhlasim s Mandynkou
11.06.2007
Springmay
Reagovať
No nie je úžasné to Božie stvorenie ?
Neviem, či autor umeleckého opisu je ateista alebo veriaci - môže byť pokojne jedno alebo druhé - lebo či je študent veriaci či neveriaci, opis prírody bude vyzerať rovnako, akoby sa nábožne založený študent hanbil za svojho Stvoriteľa - keď ho vo svojom opise prírody nespomenie. A pritom On je pôvodcom toho všetkého!
V prípade, že študent je neveriaci- ateista, ako si vysvetlí, že nejaká slepá, bezduchá príroda môže mať taký zmysel pre krásu a harmóniu ?! To mu ani žiadny učiteľ či profesor nepovie, takže mu zostáva, aby prišiel na to sám. Napokon, aj Hviezdoslav povedal, že bez viery v Boha by ani básniť nevedel. A aj ten, kto v Boha neverí, Ho môže vidieť v prírode, takže potom má jedinečnú príležitosť uvažovať o Jeho existencii. Veď ako je možné, aby rozumný človek pozoroval napríklad prácu včely a pritom by popieral existenciu nesmierne rozumnejšej bytosti, Boha ?!
V prípade, že študent je neveriaci- ateista, ako si vysvetlí, že nejaká slepá, bezduchá príroda môže mať taký zmysel pre krásu a harmóniu ?! To mu ani žiadny učiteľ či profesor nepovie, takže mu zostáva, aby prišiel na to sám. Napokon, aj Hviezdoslav povedal, že bez viery v Boha by ani básniť nevedel. A aj ten, kto v Boha neverí, Ho môže vidieť v prírode, takže potom má jedinečnú príležitosť uvažovať o Jeho existencii. Veď ako je možné, aby rozumný človek pozoroval napríklad prácu včely a pritom by popieral existenciu nesmierne rozumnejšej bytosti, Boha ?!
06.07.2007
Mandynka
Reagovať
blbosť
no ja osobne veriaca som ale do školského slohu sa moc nehodí písať o tom aký je Boh úžasny mali sme opísať prírodu a nie Boha