Zaujímavosti o referátoch
Komunizmus verzus prítomnosť
24.10.2009
Tomaš
Reagovať
Komunisti
Nechápem ako môže niekto obhajovať komunizmus. Ved aj nacisti boli lepší. Tý zabíjali pre peniaze a moc. Komunisti pre potešenie. Ako môže nejaký "človek" odsúdiť druhého na smrť, pretože s niečím len nesúhlasil. A ked si niekto ešte fakt myslí že bolo lacnejšie, tak klame sám seba alebo je dement. Stačí si porovnať ceny a uvidíte že všetko je teraz lacnejšie. Chliem, mlieko a podobne sú na tej istej úrovni. A napr takú čokoládu si kúpite o polovicu lacnejšie. Výlet do bulharska?? Tak tej je asi 10x lacnejší ako za komunistov. A nikto tu spomínal že tu nebol komunizmus ale socializmus. Naštuduj si to aj ty a potom píš. Boli to len sni ale na slovensku bola komunistická strana. Pohlavárov bývalého režimu mali aspon rok v kuse mučiť ako ludí čo mučili oni pred tým. Svine.
13.04.2010
Martin
Reagovať
Re: Komunisti
po prve, nauč a písať
po druhé, komunizmus a socializmus sú ako politické systémy dobré, ale všetko záleží na vláde... titeto systémy nekážu zatvárať ludí bezdovodne.. to sa len k moci dostali nesprávni ludia. debil
po druhé, komunizmus a socializmus sú ako politické systémy dobré, ale všetko záleží na vláde... titeto systémy nekážu zatvárať ludí bezdovodne.. to sa len k moci dostali nesprávni ludia. debil
14.12.2008
lopata555
Reagovať
SOCIALIZMUS
daktorý čo nádavate na komunizmus ani neviete že komunizmus tu v živote nebol................... nebl tu socializmus náhodou, dajako sa vám to pletie, sôste si to naštudovať
13.04.2010
Martin
Reagovať
Re: SOCIALIZMUS
ludia si to casto mylia... realny komunizmus sa bohuzial nepodarilo spravit ani v Rusku...
21.03.2010
xyz
Reagovať
Re: Komunisti
Tomas ta ty si trapny... nevies co hovoris... ale aspon vies vela a o nicom pisat...
15.06.2009
:D:D:D
Reagovať
cooooooo??
kto zastava politiku co tu bola pred 89 bol bud stbak alebo komunista :D
02.03.2009
ddd
Reagovať
komunizmus
jebat cely komunizmus svoju slobodu si uz nenecham zobrat pracovat zadarmo pre niekoho ineho tiez nebudem
15.03.2009
sudruh_shef
Reagovať
Re: komunizmus
myšlienka komunizmu nebola až taka zla, len bohužial sa k moci dostali zly ludia, a to je vopred zatratena každa filozofia, takisto aj dnešny kapitalizmus je prikladom, ako hornych desattisic owlada cely swet, uwidime či o desat, dwadsať rokow nebudete nadawat na kapitalizmus a demokraciu rownako ako dnes na komunizmus... skor ano
15.03.2009
sudruh_shef
Reagovať
myšlienka komunizmu nebola až taka zla, len bohužial sa k moci dostali zly ludia, a to je vopred zatratena každa filozofia, takisto aj dnešny kapitalizmus je prikladom, ako hornych desattisic owlada cely swet, uwidime či o desat, dwadsať rokow nebudete nadawat na kapitalizmus a demokraciu rownako ako dnes na komunizmus... skor ano
15.03.2009
sudruh_shef
Reagovať
02.03.2009
ddd
Reagovať
komunizmus
to kto pisal tento referat to musel byt blazon ked sa zastava komunizmu najviac ma pobavila veta ze za komunizmu sa zilo bezpecnejsie to muselo byt ozaj bezpecne ked pocas hladomoru v roku 1920 az 1921 zahynulo v sovietskom zvaze 5 milionov obyvatelov a na svojich obyvatelov strielali za to ze sa chceli dostat za hranice pred z tej chudoby a vykoristovania
02.03.2009
ddd
Reagovať
komunizmus
to kto pisal tento referat to musel byt blazon ked sa zastava komunizmu najviac ma pobavila veta ze za komunizmu sa zilo bezpecnejsie to muselo byt ozaj bezpecne ked pocas hladomoru v roku 1920 az 1921 zahynulo v sovietskom zvaze 5 milionov obyvatelov a na svojich obyvatelov strielali za to ze sa chceli dostat za hranice pred z tej chudoby a vykoristovania
20.02.2008
sanchez
Reagovať
suhlas
Vidim tu nazory aj take aj take...Kazda doba ma svoje vyhody aj nevyhody. Myslim, ze za socializmu bolo naozaj lepsie. Nepotreboval som cestovat, naco..a pritom som videl aj Juhoslaviu aj Bulharsko aj Nemecko zapadne aj Polsko, Madarsko aj Rusko. Dalej som nejako nemal potrebu cestovat. Preco ludia utekali??? Poznam vo svojom okoli ludi, ktori utekali. Boli vzdy s niecim nespokojni. Boli rebeli a nevazili si to co mali. Stale chceli mat nieco viac, ako ostatni. Tak ich mi nie je luto. Ludia mali pracu, bolo zabezpecene zdravotnictvo a mozno na lepsej urovni v tej dobe ako teraz. Skolstvo bol bezplatne. Ti ktori nezazili, nevedia porovnat tak nech su laskavo ticho. A ked sa im nepaci to co sa tu chysta byt, nech idu prec...
07.05.2008
Palo
Reagovať
Re: suhlas
takze tebe sa pacil komunizmus?tak preco nejdes do ruska..ale este lepsie na Kubu
20.02.2008
sanchez
Reagovať
komunizmus a socializmus super
Vidim tu nazory aj take aj take...Kazda doba ma svoje vyhody aj nevyhody. Myslim, ze za socializmu bolo naozaj lepsie. Nepotreboval som cestovat, naco..a pritom som videl aj Juhoslaviu aj Bulharsko aj Nemecko zapadne aj Polsko, Madarsko aj Rusko. Dalej som nejako nemal potrebu cestovat. Preco ludia utekali??? Poznam vo svojom okoli ludi, ktori utekali. Boli vzdy s niecim nespokojni. Boli rebeli a nevazili si to co mali. Stale chceli mat nieco viac, ako ostatni. Tak ich mi nie je luto. Ludia mali pracu, bolo zabezpecene zdravotnictvo a mozno na lepsej urovni v tej dobe ako teraz. Skolstvo bol bezplatne. Ti ktori nezazili, nevedia porovnat tak nech su laskavo ticho. A ked sa im nepaci to co sa tu chysta byt, nech idu prec...
20.02.2008
sanchez
Reagovať
suhlas
12.12.2007
Milan
Reagovať
súhlas
bol to systém rovnosti ludi, bez toho aby sa niekto vyvysoval nad ineho, bez "vykoristovania cloveka clovekom" co znamena kapitalizmus. a to ze neboli banany, alebo mandarinky? nech si ich strcia niekam. teraz by priatel priatela zabil pre korunu, nech si kazdy zvazi svoje hodnoty. ludia zili omnoho pokojnejsie ako teraz, aka je to sloboda ked povies nieco v zamestnani a mas padaka, ked podnikatelia pachaju na sbojich zamestnancoch rôzne podvody, ked si mlady clovek nemôze dovolit vlastne byvanie aj po niekolkych rokoch poctivej prace. za poctivu pracu neratam to ked niekoho okradnem, aj ked dnes to patri k tomu. kazdopadne niektori si myslia ze komunizmus je odsudeny k zatrateniu. ale ked sa dostatocne prehlbia rozdiely medzi ludmi a ti chudobnejsi, resp. "proletari" sa spoja ako kedysi bude sa historia opakovat
12.12.2007
Milan
Reagovať
súhlasím
bol to systém rovnosti ludi, bez toho aby sa niekto vyvysoval nad ineho, bez "vykoristovania cloveka clovekom" co znamena kapitalizmus. a to ze neboli banany, alebo mandarinky? nech si ich strcia niekam. teraz by priatel priatela zabil pre korunu, nech si kazdy zvazi svoje hodnoty. ludia zili omnoho pokojnejsie ako teraz, aka je to sloboda ked povies nieco v zamestnani a mas padaka, ked podnikatelia pachaju na sbojich zamestnancoch rôzne podvody, ked si mlady clovek nemôze dovolit vlastne byvanie aj po niekolkych rokoch poctivej prace. za poctivu pracu neratam to ked niekoho okradnem, aj ked dnes to patri k tomu. kazdopadne niektori si myslia ze komunizmus je odsudeny k zatrateniu. ale ked sa dostatocne prehlbia rozdiely medzi ludmi a ti chudobnejsi, resp. "proletari" sa spoja ako kedysi bude sa historia opakovat
06.12.2007
Barbora M.
Reagovať
to myslis vazne???
Znie to ako fajn propaganda komunizmu. Po precitani som zhrozena!!! Z rozpravania rodicov asi nepoznas nocne kontroly, kedy ta zobrali do vazenia bez udania dovodu, cierny trh s bonmi, nemoznost mat zivnost, problemy dostat sa na skoly, ak rodicia tych deti chodili do kostola... preto sa do skol dostali klobaskari... tym je poznamenana cela nasa doba. kde su kvalitni odbornici? kolko ludi v tej dobe dokoncilo skolu za klobasky a maju tituly pred menom, za menom, su na vysokych postoch a rozhoduju o nas... Mam len 25, tiez si to z vlastnej skusenosti nepamatam ale tiez mam rodinu, ktora cosi o tom vie. a staci si precitat nieco z dejin Slovenska, par faktov, urobit si vlastny nazor a potom sa nemoze stat, ze napises takuto HLUPOST, ak to mam nazvat slusne... sorry za vyraz, ale dievca zobud sa, prever si informacie a potom o tom pis... ak sa raz ty dostanes s takymto nazorom na nejaky vysoky post, zrejme bude musiet polovica slovenska emigrovat z tejto "slobodnej, prosperujucej, pohodovej" krajiny...
20.10.2007
Eduard Žákovic
Reagovať
.....
No kto nezažil nevie to pochopiť ! Zamestnanosť mohla byť v skutočnosti asi 95 % poznám veľa ludí s okolia ktorý prežili celých 40 rokov a nepracovali nikdy ani jeden den . Položme si otázku inak prečo státisíce ludí utekali s tohoto katastrofálneho systému ked tu bolo tak dobre ? Prečo to nebolo nikdy naopak a zo západu neutekali nikdy pracujúci do tohoto pohodového systému kde bolo vraj dobre ?(: Prečo 98 % nevolí komunistov ? že by nechceli aby im bolo dobre ?