referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Učiteľom - Deň učiteľov
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
02.04.2008
gaba    Reagovať
ucilellia
dakujem vam....ale je pravda ze sa v nich niekedy nevyznaaam...
26.03.2008
Klára Pleceníková    Reagovať
Učitelia
dakujem za pomoc
14.03.2008
vsetci vedia    Reagovať
klobuk ...dole..
Ja som tak trochu i na nich zavisla ..proste ich mam velmi rada a to berie vela ludiii ze sa vtieram....ale proste ..rozumiem si s nimi a je s nimi velka zabava.mam ich rada...najma moju najlepsiu triednu Janku...............ktora mi velmi pomohla a ani si to mozno neuvedomila..DAKUJEM
14.03.2008
Vesela..)    Reagovať
ucitelia..
až teraz si uvedomujem aké je to tažke zamestnanie a že často sme si neuvedomovali čo robime ale som velmi rada že i teraz ked uz som preč zo ZŠ mam s mojimi p.uc. podla mna veeelmi dobry vztah......čo ma velmi teši....a dufam ze i ich ..papa ste super
05.03.2008
spirit_face    Reagovať
maaaam doost:D
jeejo dik moc taku blbost nenajdete vsade:D
26.03.2007
Monika Jozeffyová    Reagovať
Pani učiteľka
Táto pani učiteľka nepoviem, ktorá je niečim zvláštná. Je to človek, ktorý vie čo nám chce povedať, ktorý nás má rád len toľko som chcela povedať.
16.03.2007
Vendetta    Reagovať
Supeer
Diky toto mi moc helflo. Ale niekto by mohol napisat aj nieco ku dnu matiek.
06.03.2007
simatko    Reagovať
dakujem
dakujem za referat , moooc sa zisiel.. :-)
23.02.2007
alex    Reagovať
ucitelia
Ja si myslím,že učiteľov by sme si mali vážiť každý deň...........Patrí im moja vďaka,úcta a porozumenie,ktoré často v našich skolách navidiet.Majme preto úctu k učiteľom každý deň a nie len jeden deň v roku:)
13.02.2007
gabi    Reagovať
Re: Ucitelia
mas pravdu
27.03.2006
mackafff    Reagovať
ucitelia
Učiteľom - Deň učiteľov
Učiteľom

Sú práve ako sťahovavé vtáky
a presne ako padajúca hviezda.
Ujdeme z polí ako divé maky
a oni - vážni -s dlaňou plnou lásky
naveky v nás hniezdia.

"Komukoľvek môžeš pomôcť, pomôž rád. Veď dávno sa hovorí, že slúžiť a pomáhať sú vlastnosti vznešených ľudí."
J. A. Komenský

28. marec sa u nás pokladá za sviatok všetkých pedagogických pracovníkov. Je spätý s menom učiteľa národov - Jana Amosa Komenského. Tento veľký pedagóg svojou pedagogickou činnosťou i náhľadmi sa zaradil medzi významné osobnosti v dejinách myslenia. Bol jedným z prvých bojovníkov za poskytnutie vzdelania ľuďom bez rozdielu pohlavia, rasy a sociálneho postavenia. Prebojúval ideu názorného vyučovania, žiadal psychologickejší prístup k vyučovaniu i k samému žiakovi. Okrem potreby všeobecnej školskej dochádzky, vyučovania v materinskom jazyku, vyslovil aj požiadavku prirodzenej výchovy, pedagogického realizmu, ako aj ďalšie pozoruhodné myšlienky o škole a učiteľovi. Bol hlboko presvedčený o tom, že dobrá škola robí človeka lepším.
V jeho ideách, humanizácii a demokratizácii školy pokračujú učitelia i dnes. I napriek tomu, že prežívajú dobu, ktorá školstvu príliš nepraje, záleží im na tom, aby pripravili do života vzdelaných schopných mladých ľudí. Prácu učiteľa si však mladí vedia oceniť až keď dospejú. Vtedy skutočne ohodnotia vzťah, ktorý k nim učitelia mali. Spomenú si na pohladenie pani učiteľky v materskej škole, ktorá suplovala ich mamu. Spomenú si na pani učiteľku, ktorá ich trpezlivo učila čítať a písať a otvorila im tak cestu k poznávaniu.
Spomenú si na pani učiteľky a pánov učiteľov, ktorí na nich boli prísni a pomohli im vniknúť do tajov matematiky, poznania prírodných zákonov, nádhery literatúry a naučili ich aj spievať a športovať. Uznávajú, že pripravili svojim učiteľom radostné, ale i ťažké chvíle, že ich práca nekončí zvonením a že aj ich učitelia majú vlastné rodiny, vlastné deti, o ktoré sa treba tiež starať.
Takýmito návratmi do žiackych a študentských čias si vytvárajú obraz o poslaní učiteľa, jeho zodpovednej práci, za ktorú patrí všetkým učiteľom úprimná vďaka.
24.03.2006
dominika    Reagovať
Ucitelia
Ja viem že Den učitelov je deň taký ako iné dni, ale mali by sme si uvedomiť že učitelia to vo svete nás, žiakov nemajú ľahké a preto, budme k nim aspoň tento deň 28.marec zhovievavejší.

späť späť   1  |   2   
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.