referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
29.01.2009
gaga    Reagovať
Re: Upíri existujú
No nirt k tomu čo dodať jediné čo ma napadne po preťítaní tohto textu "HOVäDINA"
09.05.2010
dominikoslav    Reagovať
Re: Re: Upíri existujú
V Twiligh sage je pravdive len to ze upiri vedia dobre behat a chcem vam povedat ze upiri nerobia velke rozdiely medzi zvieratami a ludmi proste ludia im pridu skor do cesti ako zvierata.
09.05.2010
dominikoslav    Reagovať
Vlkolaci blbost
Chapem ludi co chcu byt upiri aj ked musia opustit rodinu ma to velke vyhody ale Vlkolakom vsak sa nebudete moct ovladat nechapete ze vy proste akokeby spyte to nieste vy ale naozaj je to no neviem co to je ale nieste to vy proste nemozete to ovladat a upir a vlkolak naraz nemozete byt a pochybujem ze by ste sa vlkolakom stali vlkolaci nikdy nerobia inych vlkolakov iba ak by ich nieco odplasilo alebo by ste im utiekli ak ste superman tak aj uteciete.
04.05.2009
Milan    Reagovať
HAHAHA
Pre kristove rany, toto nemyslite vazne:DD To uz zdravy rozum a usudok nacisto vymreli? UPIRI SU MEDZI NAMI, UPIRI OZAJ ZIJU...Sa zobudte ludia...Ak verite takim primitivnostiam a legendam tak istotne verite aj na Slovanskych permonikov, na vojsko co sa schovava v kopci Sitno, na Minojskeho minotaura, na elfov z pana prstenov a v neposlednom rade na Jeziska co nosi dobrim detom darceky:DDDD vyyyyysmech, vy psychaci
28.04.2010
livia    Reagovať
Re: HAHAHA
no ak si to myslis tak sa zamisli sam nad jeziskom aked neveris tvoj problem
17.04.2010
hihi    Reagovať
verim vydela som
raz ked som bola s fotrikom previest sa na aute prave sme sli popri lese ked som si vsimla ze nieco bezi popri nasom aute sli sme dost rychlo takze normalni clovek to byt nemohol ale ako clovek vyzeral hladela som na to ked sa to zrazu pozrelo na mna odskocila som od okna ale na 100 pro viem ze to bol clovek no nie uplene normalny mozno upir nevim
22.03.2010
Lady Gaga    Reagovať
Mýty
Všetko sú to len mýty.
19.03.2010
miso    Reagovať
upiri
upiri existuju len vypadaju ako normalny ludia...o mne si to vela ludi mysli ze som upir...pretoze som svetloplachy cize neznasam slnko, dost krvylacny a niekedy mam uplne take reflexy co normalny clovek ani nemoze mat...a ze sa trochu na ne aj podobam heh
17.02.2010
didusa    Reagovať
zivy ci mrtvy
no ja si myslim ze upiri boli a neviem ci su .tak to je asi vsetko .tak sa majte .a ked si budete chciet pokecat Napiste mi na pokec moj nick je Didlinka820.AHOJTE
04.02.2010
bibi    Reagovať
Re: upir!!!
ty si debil
21.12.2009
Eregon    Reagovať
prosim
prosim keby mi niaky upir napisal na skype Juraj Gúčik alebo pokec.sk nick 9999xxx
02.12.2009
Kubo    Reagovať
UPIRI
Fakt verim ze niekde upiri urcite su..dokonca aj vlkolaci. chcel by som sa stat aj Upirom aj Vlkolakom je mi to jedno obaja su fajn aj stretnut ale iba ked by ma nechcel zabyt a vi co neverite strcte sa do zadku a zacnite verit a tu je nieco este!

Najznámejšie zmienky o upíroch z nášho okolia sú známe z Maďarska, Česka, Rumunska, ale aj z Rakúska či Nemecka. V Čelákovciach v Českej republike bolo nájdené upírie pohrebisko. Nasvedčujú tomu fakty, že sa v hroboch našli hlavy oddelné od tela, zviazané ruky, ale aj deviate vyčnievajúce zuby.

Asi najslávnejší upír - gróf Drakula, ktorý skutočne žil, býval v Rumunskej Transilvánii.
Dakujem! :D
02.12.2009
Kubo    Reagovať
UPIRI
Fakt verim ze niekde upiri urcite su..dokonca aj vlkolaci. chcel by som sa stat aj Upirom aj Vlkolakom je mi to jedno obaja su fajn aj stretnut ale iba ked by ma nechcel zabyt a vi co neverite strcte sa do zadku a zacnite verit
Dakujem! :D
26.09.2009
natalia    Reagovať
upiri
uau tak teraz naozej zasnem... ako dokaze jeden film (resp. nejake knihy) ovplyvnit zmyslanie, teraz ako vsade podla vas chodia upiri a byvaju niekde kde stale prsi, maju neuveritalne schopnosti, su krasni... Fuha deti zobudte sa ved su to vymysli jednej autorky....
27.11.2009
betka    Reagovať
Re: upiri
mas pavdu ja som vrecitala vela knih o upiroch a vo vecene to je pavda o tych upioch ze maju spiate zuby
30.09.2009
Renatus Corveanus    Reagovať
Draculea
"Vita Est Tantum Terminus"
19.08.2009
Kawallo    Reagovať
Fakty tu sú
Upírmi nazývali i ľudí s istým postihnutím. Teraz si už nespomeniem, ako sa to volalo odborne (ľudovo upíria choroba), ale malo to za následok stŕpnutie hornej pery, čím sa opticky zväčšili špičáky a i mierne zdeformovanie tváre (vysvetlenie, prečo nechodia medzi ľudí), atď. Týto ľudia v stredoveku verili, že ľudská krv im pomôže vyliečiť sa a tak vznikli povery o upíroch. Dokonca vraj i Drakula trpel touto chorobou a sadista bol od narodenia.

Na druhú stranu, v Rumunsku sa našli vyše 300 ročné hroby a v nich telá, nepoškodené časom.

A čo sa týka viery?
Upíry sú mystické bytosti a sú dva druhy ľudí: tí, kt. na nich neveria a tí, kt. na nich veria.
Tí kt. na nich neveria ignorujú bájky a povesti o nich. Nijak ich to v živote nezasiahlo.

A teraz veriaci. Títo ľudia sa zhodujú len v jednom jedinom bode. Že na nich veria. Nikto o nich nemá pevné fakty a každý si pridal to svoje.
Ta napr.: Ja tiež v upírov verím, ale mám na nich svoj vlastný názor ovplyvnený tým, čo som o nich počula a videla. Vlastne je to akoby som si o nich poskladala skladačku, kt. mi najviac pasuje. Môj názor na nich sa poväčšine líši od tých, čo tu boli vyjadrené a viem, že nemusí byť správny. To sa však nedozviem pokiaľ sa upírkou sama nestanem. Zostáva mi už len dúfať.
05.08.2009
ffffffff    Reagovať
ffffffff
exsistuju upiri niekde urcite je to pravda
15.03.2009
Lovec    Reagovať
Dokaž to
a odkial to máš? nie su fakty o takomto. A verim tomu ze nie si este dospela.
27.03.2009
Blake    Reagovať
aj ty nieco dokaz
pockaj, ty si myslis ze ked je clovek dospely, je aj mudry? :D mno, ak si myslis, ze clovek straca svoj pohlad na svet tym viac, cim rastie, si na omysle
27.03.2009
Blake    Reagovať
ups, ete daco :D
mno, decka, o tej stvrtej rase si uz urcite domyslite. neze by som v to neveril, ale taktiez to nevylucujem. pocjybujem, ze sme jedina rasa obyvajuca tento svet. a ak ano, urcite kedysi zili ine rasy, pretoze tieto myty a baje urcite nevznikli na zaklade fantazie. Ved uz v PREVEKU verili ludia na bohov a demonov ziviacich sa krvou, v Indii po vychode mesiaca na konaroch vyseli napol ludia, napol netopiere, v starovekom grecku ludi zabijali strigy-upirky a mnoho dalsich. Ak sme tu predsa len sami, mozeme odobrat moznost, ze sa tato planeta este da do poriadku. ludia ju len nicia a to sa neskonci. kedy boli predsa len ni, elfovia ci podobne, keby bol ason naznak ze ziju, verte, ze by to tu zacalo vyzerat uuplne inak. A mimoto, fanatikom TWILIGHTU, tym cvokom co veria setkemu, v om je len trochu romantiky, odkazujem jedno: nie vsade sa to konci dobre a ie vzdy laskou, davajte si pozor, nech nas svet neovladfne temnota. A mimochodom, nieje pravda len to, co sa paci vam a ani to, ked je v kamaratovi rubrika o twilighte, dobre?
urcite je vacsia pravda ta z pradavnej historie ako ta moderna. ako inak vysvetlite ze PREMITIVNI mayovia rozumeli zahadam vesmiru viac ako my, teraz, s roznymi modernymi strojmi a vylepseniami? ci im nemohli pomahat nejake zvlastne sily? zamyslite sa nad tym. wem ze je to neuveritelne, ale otvorte si mysel a skumajte svet.nehovorim ze vsetkemu mate verit, ale zhromazdujte informacie a spajajte ich dokopy, mozno objavite neocakavane.
Ak mate hociaku kritiku, zlu ci dobru, vyhrady ci napady, napiste na [email protected]. keby daco, nechodte tam kvoli tomu, aby ste zistili ako vyzeram, lebo tam bohvieco nenajdete ... :D majte sa
27.03.2009
Blake    Reagovať
Mno...
Takze, decka aj dospeli, sice nesom az taky... vyvynuty, aby som zacal verit a spochybnovat teto vase filozoficke debaty, mozem vsak povedat... teda napisat... zopar veci, ktore vem o nasich cucakoch.
Takze, upiri... co to vlastne su, sack? su to krvilacne potvory, tuziace po krvi a mäse mladych dam? alebo romanticki chudaci odsudeni na trpenie v tomto svete? Takze, pekne poporiadku:
VZHLAD: upiri maju predlzene a spicate trojky zuby, pomocou ktorych prepichnu pokozku nad krcnou tepnou. maju bledu pokozku od nedostatku pigmentu, co im prekaza vyjst na snecne svetlo. Nwm co je na tom pravdy, ale vraj najstarsi europski upiri mali krvavocervene oci a plne pery rovnakej farby. Huste cierne vlasy im davali sharmante vyraz.
STRUCNY OPIS: I ked panuje nazor ze su zli, maju vznesene vlastnosti. oblubuju eticke spravanie, su nadmieru inteligentni a vnimavi. vacsinu druhov zvierat si mozu podmanit jedinym pohladom. Nie su predurceni ku zlu, hoci ich tuzba po krvi je legendarna. Navzdory vseobecnemu presvedceniu nie su samotari, maju velky zmysel pre umenie a kreativitu. Chrania svojich blizkych a nadmieru veria v svoje schopnosti. Upiri su asi najmenej pocetnou rasou na svete. maju schopnost premenit ktorehokolvek prislusnika inej rasy na jedneho z nich. Vzhladom pripominaju cloveka, no ich sila a odolnost je omnoho vacsia. Najmocnejsi z nich ovladaju levitaciu a mozu vzdorovat gravitacii kedy si zmyslia. Upiri inklinuju k mysticizmu a magii svetla a temnoty. Da sa povedat, ze to bol najvyssi cip vampirskej aristokracie a boli na vrchu hierarchie.
Avsak, vsetci taki neboli/niesu. Podla spravania a zakladov mozeme rozdelit vampirov na 4 druhy: upiri (to boli ti o ktorych som pisal), nosferatu, dhampiri a posledni boli... akoby temni upiri, nekromanceri, hroza sveta, poslancovia diabla :D.
Nosferatu sa da opisat jednoducho: ani zivy,a ni mrtvy. Nieje zivy, takze nemoze zomriet, ale mrtvy tiez nieje. Preslavil ich nazor, ze ziju v rakvach a maju strach z krestanstva a prostriedkov, kore ho vyznavaju: krize, svatena voda a podobne. taktiez sa nemozu dostat do domu, ktory obklopuje hloh. Nenavidia striebro, zatial co upiri a dhampiri ho oblubuju. Rozsiruju svoju rasu pomocou viru, nieco ako upirska lykantropia... a miluju krasne zeny, ktore casto ,,cucaju" :D. urcite o nich viete vela, pretoze sa nespravne oznacuju za upirov a prekvitaju o nich horory a literatura.
Dhampiri, Nanajvýš sofistikovaný, vznešený, dobre vychovaný a chladne pôsobiaci vyšší vývojový stupeň upíra. Tí najsilnejší z upírov sa stávajú dhampírmi. Človek sa nemôže stať automaticky dhampírom, stáva sa ním až svojou osobnou vývojovou schopnosťou. Dhampír sa nijako nelíši od upíra, okrem toho, že mu nevadí slnečné svetlo, nevadí mu ani striebro alebo cesnak, tí najsilnejší z dhampírov sú dokonca odolní aj voči vlkolacim pohryznutiam. Je výsostne špeciálnou rasou.
31.01.2009
mima    Reagovať
CullenVampireGirl heh xD
CullenVampireGirl všetko tho co si napisal je prefda lebo som bola na sumrak a presne tho iste tham vraveli heh xD ....mile že si nas informovala diksi
31.01.2009
mima    Reagovať
CullenVampireGirl heh xD
CullenVampireGirl všetko tho co si napisal je prefda lebo som bola na sumrak a presne tho iste tham vraveli heh xD ....mile že si nas informovala diksi

späť späť   1  |  2  |   3  |  4    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.