Zaujímavosti o referátoch
Anorexia a bulímia
21.04.2008
jana
Reagovať
Ako som sa dostala z bulímie.
Sama som trpela bulímiou hoci som vydatá a mám 4 deti. Nedokázala som som sa zmieriť s tým, že som po deťoch pribrala a nedokázala nijako schudnúť. Navnadilo ma vlastne to, že keď sme prerábali dom tak som schudla za dva mesiace 12 kg a ani som o tom nevedela. Potom som samozrejme pribrala späť. Vtedy som schudla zásluhou ťažkej fyzickej práce. Mala som 64 kg. Potom som pribrala na 78 kg a už som nedokázala vyvynúť takú fyzickú námahu aby som znovu toľko schudla. Tak som začala jesť a zvracať a to stále dokola. Tak som za 6 týždnov schudla na 58 kg. Bola som sice štíhla ale cítila som sa ako zbitý pes. Za deň som zjedla s námahou 1/2 jogurtu alebo 1/2 banána a vypila 1 malý pohár vody. Viac môj žalúdok neprijal. Keď som sa snažila zjesť viac všetko som to vyvrátila. Už nie naschvál. Proste mi to žalúdok neprijal. Dostávala som nervové záchvaty, zle sa mi dýchalo a dokonca som začala zvracať krv. To ma poriadne naplašilo. Nakoniec mi musela moja švagrová volať pohotovosť. Ako mi vtedy lekárka vynadala to by som si za klobúk nedala. Vtedy som sa vlastne spamätala. Za to ďakujem hlavne manželovi a švagrovej. Chodila k nám a sedela u nás dotiaľ dokiaľ mi to čo som zjedla nestrávilo. Potom následoval manžel, ktorý za mnou chodil všade a hlavne mi nedovolil zatvoriť sa na záchode a stále stál za dverami. Tak som sa vďaka nim a svojej pevnej vôli z toho úplne dostala. Chce to len uvedomiť si čo vám je a niekoho kto vám je ochotný pomôcť.