referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Emília
Nedeľa, 24. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Kresťanstvo
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
20.04.2011
Mgr.    Reagovať
reakcia
Mt 16, 18-20

A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu. Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi."

Mt 10, 1-4
Vyvolenie Dvanástich :

Zvolal svojich dvanástich učeníkov a dal im moc nad nečistými duchmi, aby ich vyháňali a uzdravovali každý neduh a každú chorobu.

A toto sú mená dvanástich apoštolov: prvý Šimon, zvaný Peter, a jeho brat Ondrej, Jakub Zebedejov a jeho brat Ján, Filip a Bartolomej, Tomáš a mýtnik Matúš, Jakub Alfejov a Tadeáš, Šimon Kananejský a Judáš Iškariotský, ktorý ho potom zradil.

Takže Cirkev je postavená na apoštoloch.

Ježiš z dvanástych apoštolov založil trvalú inštitúciu v ich nástupcoch, o čom svedčia jeho slová Chodťe do celého sveta a hlásajte Evanjelium všetkým národom.
A hľa ja som s vami po všetky dni až do skončenia sveta.
vzniklo tu teda niečo čo pochádza:
1, od apoštolov
2, a trvá po všetky dni až do skončenia sveta
Ak skúmame históriu, vidíme, že jedine Cirkev Katolícka spĺňa tieto kritériá.
Má apoštolskú postupnosť a doposiaľ tu bola po všetky dni.

Mt 16, 18-20

A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu. Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi."

Týmito slovami prisľubuje Ježiš Šimonovi najvyšší úrad v Cirkvi. Nové Šimonovo meno bude skala / po aramejsky Kéfá, po grécky Pétros / Peter je to meno úradu, ktorý ma zastávať Šimon v budúcej Kristom založenej Cirkvi.
Na tomto Petrovom úrade Ježiš postaví svoju Cirkev akoby na skale.
Odovzdanie klúčov znamenalo odovzdanie moci / otvárať, zatvárať, vpúšťať, /
Najvyššia Petrova moc zahrňuje moc klúčov, moc viazač a rozväzovať, čo označuje skutočnú, úplnú a najvyššiu právomoc a autoritu v Cirkvi.
Po svojom vzkriesení Kristus svoj prísľub splnil a odovzdal Petrovi najvyšší úrad v Cirkvi. /Jn 21, 15-17 /

Pozri sa na to, ako svedkovia diskutujú, hodia sem príspevok, kde sú, podhodené, napísané polopravdy, a spoliehajú sa, že sa na Slovensku nikto na to neozve, nikto nenapíše ani jednu vetu na obhajobu katolic.viery a cirkvi.

Mt 7, 3-5
Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš?

Máš v tom teda riadne medzery,. prosím ťa doštuduj si to.

Máme byť svedkami Ježiša Krista, a nie svedkami jehovovými.
Ja len poukazujem na to s akým posolstvo, prichádzajú svedkovia jehov., a s tým ja predsa nemôžem a nikdy súhlasiť nebudem.
20.04.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Krestanstvo a la Beliál
Svedkov jehov. vznikli v Amerike, v roku 1931.
Čo vaši zakladatelia :
1, Russell
2, Ruterford
3, Náthan Knnor
4, Frederick W.Francz
5, Milton G.Henschel

Cirkev založil sám Ježiš Kristus.
Katolícka cirkev - prvýkrát sa takto označuje spoločenstvo kresťanov okolo roku 100 v listoch sv. Ignáca Antiochijského.
Svätý Cyril Jeruzalemský ju charakterizuje slovami. Cirkev sa volá katolíckou čiže všeobecnou preto, že je rozšírená po celom svete od jedného kraja zeme až po druhý, aj preto, že všeobecne a bez zvyšku učí všetky pravdy, o viditeľných i neviditeľných, o nebeských i pozemských veciach, ktoré majú ľudia poznať.
/ zdroj Na Petrovom stolci I. autor V. Judák /

Teda nemajú nič spoločné :
1, so Svätou zemou
2, ani s prorokmi Starého zákona
3, ani s Kristom ako zakladateľom

Nie je vôbec pravda, čo hovoria že svedkovia jehov. existovali :
1, dávno pred katolíkmi
2, že boli už v čase starého zákona
3, že k nim patrili traja mládenci, vhodení do ohnivej pece
4, ako aj apoštoli.

Ako vidíš hnutie Bádateľov Biblie a Svedkov Jehov. nezaložil Kristus, ale obyčajný človek, Američan Karol Russell.
Tento pôvod Od K. Russella je pre vodcov Svedkov Jehov. dosť kompromitujúci, a preto sa držia toho, že je lepšie o svojom americkom zakladateľovi vôbec nehovoriť.

povedz, môže byť pravdivá viera, ktorá povstala 1900 rokov po Kristovi i po apoštoloch, ktorú nezaložil Kristus, ale obyčajný človek ?
/zdroj : Svedkovia ? autor Wl. Majka/
10.04.2011
berco    Reagovať
Krestanstvo a la Beliál
Katolícku cirkev ustanovil svojim ediktom Konštantín a nie Kristus. A s ním obrodení pohania, ktorí si priniesli svoje predstavy do novovzniknutej náhražky krestanstva. Predpovedané odpadlíctvo/Kristom/bolo naplnené. Hlavou krestanstva je stále Kristus a nie pápež. Ak by toto bolo to skutočné krestanstvo, tak potom je Kristus zodpovední za morálnú zvrátenost tejto cirkvi,za inkvizíciu, náboženské vojny, za tmárstvo ...atd. Ale to tak nie je. Boží súd začne od Božieho domu a babylonská neviestka ponesie všetky dosledky svojho počínania. Boh jej odplatí dvojnásobne, smilnici v šarláte.Ponesie krvnú vinu za všetko čo napáchala.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.