referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Bitka pri Termopylách
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
08.10.2009
Robo    Reagovať
Zamarovsky
to ako sa zilo v Sparte sa docitate v knihe Grecky zazrak, jedavali octovu polievku z krvi,
podporovali chlapcov ku vzajomnym bitkam,
mali otrokov ktorich nemilosrdne zabijali, byt spartanom bola hroza, vo filme su ideovo stilizovani ako slobodni Atencania ale prava tvar Sparty bola ina ako Aten, Sparta bola občinova despocia starych zakonov ktore robili nestatsnymi vlastnych ludi, Zamarovsky dodava ze sa ani necuduje ze sli do bojov z piesnami lebo asi sa uz tesili na nastavajuci smrt ktora bude asi lepsia ako obycajny zivot v Sparte
05.05.2009
Leonidas    Reagovať
Re: 300-pravdive fakty
hau! hau! hau! boli to zabijaci...a chcel by som byť Sparťan...jeden z nich...
...pretože to boli chlapi, to boli zabijaci, to boli vojny, keď sa bojovalo muž proti mužovi s mečom v ruke...mne sa to páči 8-)
A inač...vybrali sa tam preto aby získali čas na presun žien a detí z mesta pretože krátko po bitke pri Termopylách bolo mesto dobyté
05.05.2009
Leonidas    Reagovať
...pretože to boli chlapi, to boli zabijaci, to boli vojny, keď sa bojovalo muž proti mužovi s mečom v ruke...mne sa to páči 8-)
05.05.2009
Leonidas    Reagovať
16.08.2008
miso    Reagovať
300-pravdive fakty
tak po1.Efori boli knazi ale zaroven 5 z nich boli vybrati do senatu.po 2.film je dobry,ale vela je v nom vymyslene. po3.ti co tu hovoria ,chcem byt spartan,ti by radsej ani nechceli zit v tom obdobi,kazdy spartan najprv presiel prehliadkou,v siedmych rokoch ho zobrali od matky na tvrdy vycvik,az v 20tom roku zivota sa dostali do armady,az v 30tich rokoch sa stali plnopravnymi obcanmi a mohli si zalozit rodinu.V armade museli byt do svojej 60ky,az po 60 rokoch sa mohli venovat inemu povolaniu.Do bitiek boli posielani iba muzi ktori mali synoch,takze ak nahodol by sa ti nepodaril syn,vela bys si si toho asi tam neuzil. po4.aj zeny museli prejst tvrdym vycvikom,aby aj ony mohli cranit mesto pred nepriatelmi,tak si predstav ze by ti zena skapala v boji,takze spartan by si asi nechcel byt,mozes byt rad ze si slovak.
27.01.2008
Pebo    Reagovať
Uznanie
Síce uznávam že sparta bola hrdý národ a áno viem o jej histórii ale asi nevieš nič o japonsku lebo pre mňa je Japonsko najúžasnejšia krajina sveta ... v porovnaní s nimi sú aj Američania, Angličania, Nemci nuly ... proste krajina vychádzajúceho slnka, kolíska mnohých bojových umení a hlavne vo všetkom sú vyspelý, a to nehovorim o technike ... ked my sme tu pobehovali s Nokiami 3310, oni uz mali 3G hovory ... kukni napr film: Wasabi ( rok 2000 ), keby japonci nám išli s technológiou, filozofiou a kultúrov oproti tak ich dobehneme za 100 rokov !!!
12.07.2008
AlbHert    Reagovať
Re: Uznanie
Keby som bol slovak, tak hladam sposob co urobit preto, aby som nemusel tuzit byt niekym inym. Zasratym japoncom... Ale to je prave vasa chyba. Konzumenti. Oddrbat sa niekde kde vam to uz niekde niekto fajne pripravil
24.04.2008
mikeDJ    Reagovať
velke nepresnosti
Takže mám hned niekolko stazností. Vidím že o historii vies velke H**** tak si to najprv over a nie sa divat na nejaky film a este ho ani nepochopit. Takze za 1. Peržanov nebolo 20000 jak si pisal ale podla zisteni az 250000 jak nie viac. Ty historici z tych cias vravili o milionovej armade ale to je teraz nerealne. Za 2. Eforovia neboli senat, boli to knazy. Senáto bol v tom filme az na konci filmu ked chceli zohnad armadu do bitky pri platajach. Eforovia boli teda knazy, a kral sa musel s nimi najprv poradit a dostat pozehnanie. Za 3. Sparta nebola krajina, ale mestsky stat !
A never vo filmoch moc co tam vravia, ten co ich zradil nemusel sa volat efialtes, leonidas nemusel mat zenu a syna. Ten film je robeny podla komiksu, tak dufam ze si neuveril ze perzania mali aj take velke slony ale tie obludy, nedaj boze predbehli dobu o 1500 rokov a uz mali vybusniny......ale je to super film to priznavam..
10.03.2008
3d3a3v3i3d    Reagovať
300-nepresnosti
takze je vidno ze si sa inspiroval filmom 300 ale rad by som ta upozornil ze ten film je velmi nepresny.ten film sa sice pacil aj mne ale s historiou ma velmi malo spolocneho.po prve spartania nebojovali sami.najprv tam boli s nimi aj obcania Téb a Thesálie.az ked leonidas videl ze porazka je nevyhnutna a bude treba vojakov na dalsie bitky tak tam ostal so svojou 300-kou.po druhe Leonidas sa nevybral na ,,prieskum,, ale isiel otvorene do bitky.ale aj tak tento cin je najhrdinskejsim cinom sebeobetovania pre blaho inych v dejinach.niektory experti hovoria ze vdaka greckej porážke Perzského impéria dnes nie je Európa v rukách moslimov.a ak by som sa mal narodit v staroveku tiez by som rozhodne chcel byt Spartan.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.