Zaujímavosti o referátoch
Smrťou život pokračuje
01.02.2011
badatel
Reagovať
korektúra RKC
Ez.18.,4-"Duša ktorá hreší zomrie"/kat.preklad-nezomrie,pretože duša ja nesmrtelná/ Aj Boh má právo sa mýliť. Kaz.3.,19-"Stáva sa to isté ludským synom a to isté sa stáva zvieratám, a všetkým sa stáva to isté.Ako umiera jeden, tak umiera druhý, všetci majú len jedného ducha ." /rozumej podla RKC ludia majú ešte jedného ducha-nesmr.dušu/, Boh sa opať mýli. Kaz.9.,5 -"ZIVí SI UVEDOMUJú, žE ZOMRú, ALE MRTVI SI NEUVEDOMUJú VôBEC NIč." /rozumej, že to opäť nie je pravda-pretože duša je nesmrtelná/, musíme skonštatovať ,že Boh sa opäť mýli. Kaz,9.,10-"Všetko ,čo najde tvoja ruka robiť, rob celou svojou silou ,pretože nie je práce ani plánovania, ani poznania ,ani múdrosti v šeole/hrobe, v ríši mrtvych/,na mieste na ktoré ideš./že by opäť Boží preklep, ved duša je pri vedomí/ Zalm146.,4-"Jeho duch vychádza ,on sa vracia do svojej zeme, v ten deň sa pomíňajú jeho myšlienky."/opäť zásah mimo- duša, rovná sa mysel/. nUž niekedy treba opravovať i Boha, pretože mi sma /ex catedra/neomylní-RKC. A vôbec Platonská filozofia o nesmrtelnosti duše, je krajšia ako vzkriesenie. Sorry Ježiš
09.04.2011
Mgr.
Reagovať
Re: korektúra RKC
Nestačím sa čudovať, čo dokáže vyprodukovať človek, ktorý bol pokrstený v katolíckej cirkvi, odpadol od viery, opustil cirkev a dal sa do náboženskej spoločnosti svedkov jehovových.
Bádateľ, spamätaj sa, a už to je podľa mňa vrchol ľadovca a všetkého keď si v svojom poslednom príspevku uviedol a to citujem :
Aj Boh má právo sa mýliť alebo nuž niekedy treba opravovať i Boha.
a do tretice ďalší výrok musíme skonštatovať, že Boh sa opäť mýli.
Dovolím si tvrdiť, že v týchto troch výrokoch si až trúfalý a opovážlivý.
Trochu takej pokory a poníženosti, by ti určite neuškodli.
Predpokladám, že u svedkov si roky, a len sa pozri dozadu, opráš si svoju pamäť, a zhodnoť, čo do teba za tie roky svedkovia, koľko odporu, zlosti, vzdoru k cirkvi, v ktorej si aj ty bol pokrstený, a iných zlých vlastnosťi naočkovali.
Dokedy budeš ešte stále udupávať, umlčovať, a prehlušovať svoje svedomie, lebo ty dobre vieš, že len v cirkvi nájdeš pravý pokoj, nádej, vieru a slobodu.
Dobre vieš, že ja mám pravdu, tak ti nič iné nezostáva, iba pasívne prijímať učenie od svedkov, a takto v tomto spoločenstve u svedkov jehovo. umlčuješ, prehlušuješ a udupávaš svoje vnútro.
Bádateľ, spamätaj sa, a už to je podľa mňa vrchol ľadovca a všetkého keď si v svojom poslednom príspevku uviedol a to citujem :
Aj Boh má právo sa mýliť alebo nuž niekedy treba opravovať i Boha.
a do tretice ďalší výrok musíme skonštatovať, že Boh sa opäť mýli.
Dovolím si tvrdiť, že v týchto troch výrokoch si až trúfalý a opovážlivý.
Trochu takej pokory a poníženosti, by ti určite neuškodli.
Predpokladám, že u svedkov si roky, a len sa pozri dozadu, opráš si svoju pamäť, a zhodnoť, čo do teba za tie roky svedkovia, koľko odporu, zlosti, vzdoru k cirkvi, v ktorej si aj ty bol pokrstený, a iných zlých vlastnosťi naočkovali.
Dokedy budeš ešte stále udupávať, umlčovať, a prehlušovať svoje svedomie, lebo ty dobre vieš, že len v cirkvi nájdeš pravý pokoj, nádej, vieru a slobodu.
Dobre vieš, že ja mám pravdu, tak ti nič iné nezostáva, iba pasívne prijímať učenie od svedkov, a takto v tomto spoločenstve u svedkov jehovo. umlčuješ, prehlušuješ a udupávaš svoje vnútro.
07.05.2013
bádatel
Reagovať
Re: Re: korektúra RKC
Pokora chýba RKC,ktorá nahradila Kristovú náuku o vzkriesení,nebiblickou,filozofickou náukou o nesmrtelnosti duše. Vzkriesenie a nesmrtelnosť duše si navzájom odporujú. Iba jedno môže byť pravda. A tou pravdou je ---náuka o vzkriesení. Náuka o nesmrtelnosti duše je nezmyselná,grécka ,filozofická predstava. Žiadny katolík nevie povedať ,čo bude vzkriesené/ked duša je nesmrteľná/,pretože na to sa nedá odpovedať. Ak aj,tak len klamstvom ,alebo niečim,čo hrubo odporuje biblickému zjaveniu. Rozumej magistra-vzkriesené môže byť iba to ,čo je neživé. To,čo je nesmrteľné,nemá význam kriesiť.
24.01.2011
badatel
Reagovať
znovuzrodenie?
Kde bolo tam bolo....pekná rozprávka, len škoda .že nemá reálne jadro. A vôbec ako sa môže niekto poučiť z minulého života ak si ho nepametá? Ak o nom nič nevie? Je to pohodlná cesta pre tých,ktorý sa nechcú namáhať aby ,menili svoj život k lepšiemu...zazvonil zvoniec a rozprávky bol koniec.
30.01.2011
Mgr.
Reagovať
Re: znovuzrodenie?
Bádateľ tu som.
Duša človeka je nesmrteľná. Milosť Božia je na spasenie ptrebná.
Bádatelia Písma - Svedkovia Jehovovi tvrdia : Človek nemá nesmrteľnú dušu.
Niekedy tvrdia, že duša existuje, no zomiera spolu s telom a teda neexistuje žiadny záhrobný život.
Zo svätého Písma je jasné, že existuje ľudská duša. Nový zákon obsahuje texty, ktoré túto skutočnosť dokazujú úplne jednoznačne. Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu ! / Mt 10, 28 /
Sú to slová samého Krista a majú jednoznačný význam. Duša existuje, nie je možné ju zabiť - teda je nesmrteľná.
Ešte aj iné slová dokazujú, že duša nezomiera spolu s telom, ale naopak, žije i po telesnej smrti. Takto hovorí Kristus kajúcemu lotrovi na kríži : Veru hovorím ti, dnes budeš so mnou v raji. / Lk 23, 43 /
Lotor mal zomrieť, ale nie jeho duša, veď ešte toho dňa mal byť s Kristom v raji.
Svedkovia jehovovi vidiac jednoznačnosť tohto textu, skúšajú ho opäť svojim spôsobom zmeniť a prekrútiť jeho význam. Tento pokus je jednak ZNEVÁŽENÍM Písma, a jednak ich KOMPROMITUJE.
Aj spomínané podobenstvo o Lazarovi a boháčovi presviedča o existencii duše a tiež o existencii záhrobného života. Obidvaja zomreli, ale žijú jeden v pekle, druhý v lone Abrahámovom. / Lk 16,19 /
Ak sám Kristus tvrdí, že žije Abrahám, Izák, i Jakub, pretože Boh nie je Bohom mrtvych ale živých / Mt 22,32/
Duša človeka je nesmrteľná. Milosť Božia je na spasenie ptrebná.
Bádatelia Písma - Svedkovia Jehovovi tvrdia : Človek nemá nesmrteľnú dušu.
Niekedy tvrdia, že duša existuje, no zomiera spolu s telom a teda neexistuje žiadny záhrobný život.
Zo svätého Písma je jasné, že existuje ľudská duša. Nový zákon obsahuje texty, ktoré túto skutočnosť dokazujú úplne jednoznačne. Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu ! / Mt 10, 28 /
Sú to slová samého Krista a majú jednoznačný význam. Duša existuje, nie je možné ju zabiť - teda je nesmrteľná.
Ešte aj iné slová dokazujú, že duša nezomiera spolu s telom, ale naopak, žije i po telesnej smrti. Takto hovorí Kristus kajúcemu lotrovi na kríži : Veru hovorím ti, dnes budeš so mnou v raji. / Lk 23, 43 /
Lotor mal zomrieť, ale nie jeho duša, veď ešte toho dňa mal byť s Kristom v raji.
Svedkovia jehovovi vidiac jednoznačnosť tohto textu, skúšajú ho opäť svojim spôsobom zmeniť a prekrútiť jeho význam. Tento pokus je jednak ZNEVÁŽENÍM Písma, a jednak ich KOMPROMITUJE.
Aj spomínané podobenstvo o Lazarovi a boháčovi presviedča o existencii duše a tiež o existencii záhrobného života. Obidvaja zomreli, ale žijú jeden v pekle, druhý v lone Abrahámovom. / Lk 16,19 /
Ak sám Kristus tvrdí, že žije Abrahám, Izák, i Jakub, pretože Boh nie je Bohom mrtvych ale živých / Mt 22,32/