Zaujímavosti o referátoch
Jehovovi svedkovia a Kresťanstvo
17.11.2010
július
Reagovať
perla
Mgr, velmi by ma zaujimalo v akej oblasti katolicka cirkev je perla .Budem rád ak mi to ozrejmíš a neostaneš len pri prazdnom slove.
08.08.2010
Mgr.
Reagovať
postoj
Označenie cirkev, nakoľko cirkev je chápaná ako kresťanské spoločenstvo, kde pozornosť veriacich v kresťanskom spoločenstve je upriamená na osobu Ježiša Krista.
Úvaha:
Zamyslime sa je naozaj v tomto nebezpečnom spoločenstve pozornosť a učenie upriamené na osobu Ježiša Krista ?
Zhrnutie:
Čudujem sa, že od toho, ktorý vás povolal v Kristovej milosti, tak rýchlo prebiehate k inému evanjeliu.
Ono ani nie je iné, ibaže sú niektorí, čo vás mätú a chcú prekrútiť Kristovo Evanjelium.
Ale keby sme vám hlásali my alebo aj anjel z neba iné evanjelium, ako sme vám hlásali, nech je prekliaty!
Ako sme už povedali, aj teraz znova hovorím: Ak by vám niekto hlásal iné evanjelium ako to, ktoré ste prijali, nech je prekliaty!
Chcem si teraz nakloniť ľudí alebo Boha? Alebo sa usilujem páčiť sa ľuďom? Keby som sa ešte chcel páčiť ľuďom, nebol by som Kristovým služobníkom.
( Gal 1,8-1,9-10 )
Úvaha:
Zamyslime sa je naozaj v tomto nebezpečnom spoločenstve pozornosť a učenie upriamené na osobu Ježiša Krista ?
Zhrnutie:
Čudujem sa, že od toho, ktorý vás povolal v Kristovej milosti, tak rýchlo prebiehate k inému evanjeliu.
Ono ani nie je iné, ibaže sú niektorí, čo vás mätú a chcú prekrútiť Kristovo Evanjelium.
Ale keby sme vám hlásali my alebo aj anjel z neba iné evanjelium, ako sme vám hlásali, nech je prekliaty!
Ako sme už povedali, aj teraz znova hovorím: Ak by vám niekto hlásal iné evanjelium ako to, ktoré ste prijali, nech je prekliaty!
Chcem si teraz nakloniť ľudí alebo Boha? Alebo sa usilujem páčiť sa ľuďom? Keby som sa ešte chcel páčiť ľuďom, nebol by som Kristovým služobníkom.
( Gal 1,8-1,9-10 )
08.08.2010
Mgr.
Reagovať
Re: odpoved
V jeho praxi sa však prelínajú mnohé znaky, ktorými sa sekty väčšinou vyznačujú:
1,autoritatívna štruktúra,
2,pocit vlastnej výlučnosti,
3,fascinácia osobou zakladateľa,
4,totálny nárok na jedinca.
5,zatajujú niektoré informácie o vedení a financovaní sekty
6,používajú manipulačné a iné metódy získavania a náboru členov
7,cez vzdelávacie kurzy, osobnostné testy cez rôzne nanipulačné metódy získavajú členov pričom človek nemusí tušiť že sa dostal do osídlia nebezpečných siekt
napríklad centrá dianetiky a scientológie
( cez kurzy dianetiky ako sa správne učiť, rôzne osobnostné testy )
( ide o scientologickú cirkev )
( ani nemusia tušiť a vedieť že sú v
7,cez vzdelávacie kurzy, osobnostné testy cez rôzne nanipulačné metódy získavajú členov pričom človek nemusí tušiť že sa dostal do osídlia nebezpečných siekt
( cez kurzy dianetiky ako sa správne učiť, rôzne osobnostné testy )
( ide o scientologickú cirkev )
( ani nemusia tušiť a vedieť že sú v
09.08.2010
Mgr.
Reagovať
Re: znaky sekty
V jeho praxi sa však prelínajú mnohé znaky, ktorými sa sekty väčšinou vyznačujú:
pritom ide o všeobecné znaky :
( cez kurzy dianetiky ako sa
správne učiť, rôzne osobnostné testy )
( poznámka ide o scientologickú cirkev )
( ani nemusia tušiť a vedieť že sú v područí nebezpečnej sekty.
pritom ide o všeobecné znaky :
( cez kurzy dianetiky ako sa
správne učiť, rôzne osobnostné testy )
( poznámka ide o scientologickú cirkev )
( ani nemusia tušiť a vedieť že sú v područí nebezpečnej sekty.
27.03.2010
Joseph
Reagovať
Fantazia
Keby to vsetci ludia na svete brali nestranne a bez predsudkov ako autor tejto prace.Chcem este dodat ze je to JEDINE nabozenstvo ktore nepodporilo vojny a nehrabe bohatstvo,Je zalozene na laske a dobrote,ochote nemysliet na seba a davat druhym...Ci nebolo toto v biblii?A JHVH?Kto to vymazal?Preco?A otazka 3jedineho Boha?Jezis sam povedal-Nie som tu aby som plnil svoju volu ale Jeho volu...nie je to priklad toho ze su DVAJA a Jezis bol Jehovovi podriadeny?Zamysliet sa a zdravym rozumom a cistou myslou...Podla toho Vas poznam ze je laska medzi Vami!!! Myslite ze su to ??????????????
01.11.2009
diduska
Reagovať
ste naomyle
Takže chcem povedat ze jehovovi svedkovia niesu sekta !!! Pretože ::: sekta je ORGANIZACIA nepovolená štátom ! A jehovovi svedkovia su statom uznany a preto nemôžu bit SEKTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VELA KRAT MI POMOHLI KED SOM TO POTREBOVALA VELMI IM DAKUJEM. su JEDNOTLIVCI ktori su dokonca fanatici ale celok- organizacia je uzasna a chcem bit sucastv tej organizacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dakujem
27.02.2009
noemka
Reagovať
................................
akoze sa zamyslite v biblii sa pise ze ked sa jezis narodil tak pastiery pasli vonku ovce a mozete mi povedat ako je to mozne ked v oktobri by bolo velmi chladne podnebie na pasenie oviec vonku? A vtedy nebolo globalne oteplovanie takze nevidim zmysel oslavovanie vianoc ako narodenie jezisa ked tam nesedi obdobie rocneho podnebia
13.06.2008
Patrik
Reagovať
Fajne
Ďakujem za pekné rozpracovanie témy.
Pekná až na pár chybyčiek. Na pamätnej slávnosti nie všetci príjimajú víno a nekvasený chlieb.
Dakujem PM JS
Pekná až na pár chybyčiek. Na pamätnej slávnosti nie všetci príjimajú víno a nekvasený chlieb.
Dakujem PM JS
13.06.2008
Patrik
Reagovať
Fajn práca
Ďakujem za pekné rozpracovanie témy.
Dakujem PM JS
Dakujem PM JS
06.06.2008
janula
Reagovať
vyborné
Dobrý večer,chcme s apoďakovať za úžasnú prácu,nádherne vystihnuté,možno niekde menšie chybicky...ale aj taq dakujem...super praca...myslím,že toto dáva dobré svetlo na JS.Ďakujem
03.05.2008
andrea
Reagovať
good work
celkom dobre vystihnute,ale 25.december sa nepovazuje za Jezisovo narodenie.Predpoklada sa,ze sa narodil,priblizne v septembri.