referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Sviatosť kňazstva
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
17.02.2012
MILAN    Reagovať
kňazstvo
Kňazstvo s ukončením starej zmluvy,skončilo,hovorí o tom Pavol vo svojich listoch. A Ježišové trvalé kňazstvo na nikoho neprechádza.Kňazi sú tak potrební ako kyslé dažde a morové pohromy dokopy.Viac by sa uplatnili v v polnohospodárstve,stavebníctve-a pod.Ale aj to bude,ako slubuje biblické proroctvo-Zechariáš 13:4-6
18.11.2011
bič boží    Reagovať
žreci pohanskí
Súhlas,kňazy ktorí sa viac starajú o svoje "duše",panderá,korytá nie sú žiadnymi Kristovými kňazmi. Ale sú len "zberačí" peňazí a sprievodcovia ovečiek do ich "katolíckeho" pekla. Nič vám nehovorí,že :"Zadarmo ste dostali,zadarmo dávajte"? "Seba pasiete,moje ovce nepasiete".To ste mali robiť, a nie obháňať ženské a Judášové groše!!!
18.01.2011
Kájo    Reagovať
knazstvo
Kresťanské knazstvo je obnovenie pohanského knazstva v pseudo-kresťanskom šate.Mne osobne sa páči viac prax, jednoduchosť raného kresťanstva bez šarlátu ,formálných obradov a megalomanských chrámov na pohanských základoch.
30.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: knazstvo
V jednej vete na začiatku, a hňed toľko protirečení.
Keď je raz kňazstvo kresťanské predsa nemôže byť obnovenie toho pohanského, veď to si protirečí, a toľko protichodných prirovnaní, drahí priateľu, či to nevidíš ?

Ako formálne obrady máš na mysli slúženie svätej omše kňazom. Prečítaj si referát Svätá Omša.
Svätá omša nie je žiadny formálny obrad.
Je to obrad živý a má nekonečnú hodnotu a cenu.
Vždy budem pokladať za česť a vyznamenanie, keď budem môcť ísť na svätú omšu. A budem sa usilovať pripraviť si srdce a mať čistú dušu, aby som mal účasť aj na Baránkovej hostine, veď blažení sú tí, čo sú pozvaní na hostinu Baránkovu. Aké šťastie najväčšie na svete byť v Ježišovi a on vo mne. Tak to povedal on : Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom. / Jan 6,56 /

POočujme Ježišove slová :
Toto je ten chlieb, ktorý zostupuje z neba, aby nezomrel nik,kto bude z neho jesť.

Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky.

A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo za život sveta.
Veru veru hovorím vám : Ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život. Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný ďeň. /Jn 6,50-51. 53-54/
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.