referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Sociológia masovej komunikácie
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
24.03.2006
Yaonee    Reagovať
Pokemon... alebo, čo všetko skrýva pojem anime
Po prelúskaní tejto siahodlhej a miestami i komicky orientovanej práci som prišla k faktu, že ak si daný autor zvolí tému, ktorá ma čitateľovi priniesť pohľad na problematiku Pokemonov vo svete TV, mal by si najprv pozháňať poriadny podkladový materiál, aby tak nepriniesol širokej verejnosti "drísty" založené na názore ľudí, ktorí sa tejto tematiky dotkli iba krajovo. Aj to z hľadiska založeného na očierňovaní "rozprávky" pre vekovú kategóriu 8+. Súhlasím, že náozry na Pokemonov a japonský filmový priemysel sa zakaždým rozchádzajú, vytvárajú sa tu rôzne tábory" pre a proti", diskutuje sa na absurdné témy, ktoré daná problematika vôbec neobashuje, jednoducho povedané: celé Slovensko s obľubou kydá na niečo, o čom nemá ani páru. Nebolo by najrozumnejšie zistiť si, že Vami kategorizovaný Pokemon ako "nevhodná rozprávka" je v podstate súčasťou "anime", japonského animovaného filmu, ktorý pred mnohými rokmi vyšiel z krajiny vychádzajúceho slnka? Že si našla obľúbencov po celom svete a že celý jej vznik vychádza z japonskej encyklopédii, ktorá si nesie pomenovanie manga? Veď i taká Mononoke Hime ( Princezná Mononoke), či Sen To Chihiro No Kamikakusi (Cesta do sveta Fantázie) boli odvisielané na našich slovenských obrazovkách a nikto sa do týchto celovečerných filmov nepustil... Dôvod? Nazvala by som to skôr neskúsenosťou, ktorá sa prejavila práve na tom, že ľudia odsúdili našich pekných Pokemnov bez toho, aby sa oboznámili s tým, že presne tak, ako má i literatúra svoje žánre, tak sa i daná "anime" delí do kategórií, ktoré majú pevne stanovené pravidlá, vekovú hranicu, či tematiku, ktoru sa má zaoberať. Alebo tu ide o strach, že japonský trha zaplaví naše malé územie????
10.11.2010
Gambler10    Reagovať
Re: Pokemon... alebo, čo všetko skrýva pojem anime
Suhlasím z Yaonee ... Slováci len kydajú na Pokémonou a dnes ked počuju slovo Pokémon tak hned sa rehocú a kydaju ... Ani nevedia na čo drýstaju , čo je to vlastne Pokémon a kolko práce si stym dali Japonský Animátory
15.01.2007
Miri    Reagovať
KTOREHO PRAVA DIETATA BY SOM SA ZRIEKLA
potrebujem uvahu na temu KTOREHO PRAVA DIETATA BY SOM SA ZRIEKLA, nevie mi niekto pomoct, kde ho hladat? prosiiiiiiiiiiim, potrebujem ho do skoly
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.