Zaujímavosti o referátoch
Svedkovia Jehovovi - Nebezepečné ...
11.06.2013
katty
Reagovať
Svedkovia Jehovovi
Neskutocne !! Taketo nechutne ohovaranie niecoho a niekoho koho vobec nepozna!!ja so Svedkami studujem bibliu a su to ti najskvelejsi ludia ktorych som stretla a vsetko co hovoria dava svoj vyznam , otvorili mi oci a urcite ma do nicoho nikdy nenutia.Ten kto napisal tento tzv.referat o nich nech sa uvedomi.Ta tzv.katolicka cirkev mi v zivote nikdy nic nedala a mnoho tzv.katolikov sa vobec nechova podla bozich zasad a prikazani , prave naopak , ale Svedkovia Jehovovi su mu oddani celi a podla toho je aj ich konanie , co sa malokedy v dnesnej dobe vidi.Takze lahko sa uraza nieco co clovek nepozna.
15.06.2013
Martina
Reagovať
Re: Svedkovia Jehovovi
presne tak, plne s Tebou súhlasím..ja študujem so Svedkami už tri roky Bibliu a nikdy nebol môj život zmysluplnejší ako teraz..všetko mi zrazu dáva logiku a krásne do seba zapadá..môj život bol pred tým prázdny ale teraz mám toľko energie, šťastia a elánu v sebe..a to len vďaka Svedkom..zmenili mi pohľad na svet..ich zmýšľanie a konanie je plne v súlade s Božím slovom a nikdy som necítila tak silné priateľstvá ako medzi Svedkami..a také reči ako sú v tomto článku môže napísať a vysloviť len človek, ktorý nepozná nikoho zo Svedkov a bez vyššej inteligencie
25.05.2013
Martina
Reagovať
Svedkovia Jehovovi
Svedkovia Jehovovi sú jediní ľudia, ktorí svoj život zakladajú na Biblii..nedá mi aby som nereagovala na jeden príspevok, ktorý tu bol zverejnený o tom, že SJ neuznávajú žiadne sviatosti..áno, neuznávajú ich..a prečo?? pretože sú to sviatky pohanov..Vianoce sa vôbec nespájajú s narodením Ježiša..Ježiš sa v tej dobe vôbec nenarodil, narodila sa niekedy na jeseň a nie v decembri...dokonca aj samotný pápež Benedikt XVI. spochybnil dátum 25.12 ako dátum narodenia Ježiša Krista..čo sa týka Veľkej noci, tak SJ priznávajú že vtedy Ježiš zomrel..ale čo má veľkoočný zajac, vajcia a šibačka spoločné s Ježišom?? nič!!! preto neuznávajú Veľkú noc...a čo sa týka zmŕtvychvstania, tak Ježiš bol vzkriesený..a vzatý do neba ku svojmu Otcovi..teda k Bohu...je pravda že nepríjmajú transfúziu krvi..ale vďaka SJ existujú rôzne alternatívy, ktorú však lekári vôbec pacientom neponúkajú, pretože je pre nich jednoduchšia transfúzia..ale SJ bádajú a dokonca sami odporúčajú a školia lekárov v oblasti medicíny..počuli se niekedy o nahrážkach?? to je alternatíva za transfúziu..a teraz nikdy neviete akú krv vám do tela dajú..je niekoľko prípadov, že krv bola infikovaná vírusom HIV..a myslím si, že transfúzia krvi je tá najhoršia liečba ktorá môže byť podaná a s ktorou vzniká veľa nebezpečenstiev...ten, kto číta a má preskúmanú Bibliu tak vie odpoveď na všetky otázky..ale ten, ktorý nemá žiadne poznanie, jedine to, čo mu vtlačí do hlavy kňaz je úplný hlupák v tejto otázke..cirkev či už katolícka, alebo evanjelicka je zvrátená a má veľmi ďaleko od Božieho Slova..v poslednej dobe sa neustále niečo rieši..nejaké podvody, machinácie..toto má byť akože tá správna viera??? nemá to nič spoločné s Bohom...zatiaľ čo SJ dávajú Boha na prvé miesto a akceptujú ho ako autoritu!!
31.05.2013
Mgr.
Reagovať
Svedkovia neuznávaju sviatosti..ale v Písme je to jasne napísane :
Ježiš hovorí ja som živý chlieb..../ Jan 6:51/
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň. Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj. / Jan 6.54-55/
Ježiš sa nam dava za pokrm pre naše duše..Ježiš ustanovil Eucharistiu pri poslednej večeri... Pri poslednom večeraní k požívaniu, že je daný kresťan nepochybuje...Knazi to aj obnovuju, ked chlieb víno posväcuju nám na večné spasenie...
Živý chlieb, čo život dáva, dnes naozaj podľa práva
ospevovať treba nám.
Ten chlieb nad večerným stolom lámal dvanásť apoštolom
skutočne náš drahý Pán.
Ak ho prijmeš, vždy je celý, neláme sa, nerozdelí, celý sa vždy požíva.
Tisíce ho prijímajú, však celého všetci majú,
z celku sa neodníma.
Ježiš hovorí ja som živý chlieb..../ Jan 6:51/
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň. Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj. / Jan 6.54-55/
Ježiš sa nam dava za pokrm pre naše duše..Ježiš ustanovil Eucharistiu pri poslednej večeri... Pri poslednom večeraní k požívaniu, že je daný kresťan nepochybuje...Knazi to aj obnovuju, ked chlieb víno posväcuju nám na večné spasenie...
Živý chlieb, čo život dáva, dnes naozaj podľa práva
ospevovať treba nám.
Ten chlieb nad večerným stolom lámal dvanásť apoštolom
skutočne náš drahý Pán.
Ak ho prijmeš, vždy je celý, neláme sa, nerozdelí, celý sa vždy požíva.
Tisíce ho prijímajú, však celého všetci majú,
z celku sa neodníma.
31.05.2013
Mgr.
Reagovať
Martina :
ešte som našla jednu zaujimavu stat v písme:
Mal 1. kap 11
Lebo od východu slnka až západ je veľke meno medzi národmi a na každom mieste budu obetovať, budu prinášať môjmu menu obetu čistu , lebo je veľke moje meno medzi národmi , hovorí Pán zástupov.
Spomínaju sa obety , ktoré sa budu konať v Pánovi po celom svete medzi všetkými národmi...Tu môže byť reč len o časoch mesiášskych , lebo len mesiášskych časoch sa mu po celom svete prináša mila a čistá obeta..Nemožno teda pochybovať o tom, že Malachiáš týmito slovami predpovedá obetu novozákonnu , ktoru dnes voláme svätá omša.
ešte som našla jednu zaujimavu stat v písme:
Mal 1. kap 11
Lebo od východu slnka až západ je veľke meno medzi národmi a na každom mieste budu obetovať, budu prinášať môjmu menu obetu čistu , lebo je veľke moje meno medzi národmi , hovorí Pán zástupov.
Spomínaju sa obety , ktoré sa budu konať v Pánovi po celom svete medzi všetkými národmi...Tu môže byť reč len o časoch mesiášskych , lebo len mesiášskych časoch sa mu po celom svete prináša mila a čistá obeta..Nemožno teda pochybovať o tom, že Malachiáš týmito slovami predpovedá obetu novozákonnu , ktoru dnes voláme svätá omša.
31.05.2013
Mgr.
Reagovať
nedá mi nereagovať :
k tým vianociam :
Narodenie Pána :
druhý najväčší sviatok cirkvi, ktorý sa slávi s oktávou
/ osemdnovým slávením / a to 25.decembr., je to narodenie Pána Ježiša v Betleheme.
V rímskej cirkvi sa tento sviatok začal sláviť v rokoch 323-335. Svätý Ján Chryzostom hovorí o dávnej rimskej tradícii, že Kristus sa narodil 25.decembra. No všeobecne sa hovorí, že kresťania postavili tento sviatok Narodenia Pána ako protiváhu pohanských slnovratných oslav zrodenie nepremožiteľného slnka. / natalis solis invicti/, ved Kristus je tým Slnkom spravodlivosti. Sviatok Narodenia Pána má okrem oktávy aj vigíliovu sv.omšu.
Na samotný sviatok sú tri osobitné sv. omše :
polnočná - vznikla okolo roku 400
-omša na úsvite vznik okolo roku 440
-a omša cez den vznikla okolo roku 323
Každý knaz môže mat na vianoce tri sv. omše, ak ich slávi v čase pre ktorý su omše určene.
Na východe podľa svedectva Chryzostoma slávili v ANTIOCHII vianoce okolo roku 378.
k tým vianociam :
Narodenie Pána :
druhý najväčší sviatok cirkvi, ktorý sa slávi s oktávou
/ osemdnovým slávením / a to 25.decembr., je to narodenie Pána Ježiša v Betleheme.
V rímskej cirkvi sa tento sviatok začal sláviť v rokoch 323-335. Svätý Ján Chryzostom hovorí o dávnej rimskej tradícii, že Kristus sa narodil 25.decembra. No všeobecne sa hovorí, že kresťania postavili tento sviatok Narodenia Pána ako protiváhu pohanských slnovratných oslav zrodenie nepremožiteľného slnka. / natalis solis invicti/, ved Kristus je tým Slnkom spravodlivosti. Sviatok Narodenia Pána má okrem oktávy aj vigíliovu sv.omšu.
Na samotný sviatok sú tri osobitné sv. omše :
polnočná - vznikla okolo roku 400
-omša na úsvite vznik okolo roku 440
-a omša cez den vznikla okolo roku 323
Každý knaz môže mat na vianoce tri sv. omše, ak ich slávi v čase pre ktorý su omše určene.
Na východe podľa svedectva Chryzostoma slávili v ANTIOCHII vianoce okolo roku 378.
29.04.2013
mirka
Reagovať
nieeeeee
preboha nikdy som sa nezaplietla do nicoho co sa tika sekty a podobných hluposti
poznám v mojom okolii jehovisotu dokonca aj satanistou ale nastastie ich mám na haku nevsimam si ich
je mi jedno kto su ti ludia nech si kazdy veri v boha s tým nemám ziaden problem ale sekty ? to uzje podla mna sposob ako upozronit na seba neviem! ale nech s tým neotravuju ostatných ked nemaju zaujem .je to strasne zlo ked uz raz clovek sa raz prida k dakej sekte uz niet cesty spät.. pozor na to....
poznám v mojom okolii jehovisotu dokonca aj satanistou ale nastastie ich mám na haku nevsimam si ich
je mi jedno kto su ti ludia nech si kazdy veri v boha s tým nemám ziaden problem ale sekty ? to uzje podla mna sposob ako upozronit na seba neviem! ale nech s tým neotravuju ostatných ked nemaju zaujem .je to strasne zlo ked uz raz clovek sa raz prida k dakej sekte uz niet cesty spät.. pozor na to....
29.04.2013
anonim
Reagovať
nieeeeee
preboha nikdy som sa nezaplietla do nicoho co sa tika sekty a podobných hluposti
04.01.2013
Martin Horna
Reagovať
svata trojice
můžete mi v Bibli ukázat jasné učení o svaté trojici? Něco jste si vymysleli a teď chcete aby se to učuli všichni aniž by to učil Ježíš. Tu reinkarnaci jste také smazali z bible a to že Ježíš byl vegetarián, radší vymýšlíte nezmysli, že u narození Ježíše byla kráva a nie len ovce atd. Hrůzostrašné vraždění zvířat na jatkách si obhajujete že vám Bůh dal vládu na světem. Víte já si vládu nad světem představuji více mírumilovněji a se starostí o svěřenou oblast a tvory v ní. To co vy kážete není nadvláda ale krutovláda. Nevravil to Ježíš v podobenství, když otec synovi svěřil majetek a pak si pro něj přišel, tak v jakém stavu ho předáte vy (alespoň v osobním životě)?
06.01.2013
Mgr.
Reagovať
Re: svata trojice
prečítaj si riadne sv. písmo.-
Minule si mal nejaké veľké výhrady voči učeniu o Najsvätejšej Trojici.
Učenie o Trojjedinom Bohu je základná pravda kresťanstva.-
Keď bol Ježiš pokrstený, hneď vystúpil z vody. V tom sa mu otvorilo nebo a on videl Božieho Ducha, ktorý ako holubica zostupoval a prichádzal nad neho.
A z neba zaznel hlas: "Toto je môj milovaný Syn, v ktorom mám zaľúbenie."
a ešte dodám : z neba zaznel Otcov hlas : Toto je môj milovaný Syn......
Pri Krste Ježiša : Bol Otec, Ježiš Boží Syn a Duch Svätý
- a tu máme potvrdené že pri Kriste Ježiša bol aj Otec a tu máme aj v Písme potvrdené, že Boh je Trojjediný.
Duch Svätý je v písme znázornený ako : holubica, horiace jazyky
V modlitbách veriacich som čítala prosbu :
za nás tu zídených :
Aby sme radostne vyznávali vieru v Trojjediného Boha, a ochotne plnili jeho svätú vôľu, prosme Pána.
Ako hlboko sa mýliš, ale na tento omyl prídeš až na Božom a osobnom súde v hodine smrti, ale na toto poznanie o pravde a existencii Svätej Trojice bude pre Teba už príliš neskoro.
Učenie o najsvätejšej Trojici vyplýva zo svätých kníh. Totiž, že v Bohu sú tri Božské Osoby - BOH-otec, BOH-syn a BOH Duch Svätý.
Zo svätého písma vyplýva, že i Duch Svätý je Osobou a Bohom. Že je osobou, dokazuje, že sväté písmo mu pripisuje činnosť, ktorú môže vykonávať iba osoba.
napríklad hovorí, že Duch Svätý naučí apoštolov, čo majú hovoriť (Lk 12,12) , že bude s nimi prebývať
/ Jn 14,16 a 1 Kor 3,16 / , že ich poteší a že im všetko pripomenie :
Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí Vás všetko a pripomenie Vám všetko, čo som vám povedal / Jn 14,26 /
Ale toto všetko pôsobí jeden a ten istý Duch, ktorý rozdeľuje každému , ako chce. /1 Kor. 12,11/
Všetky tieto činnosti môže vykonávať iba Osoba. Sväté písmo uznáva teda Svätého Ducha za Osobu, a nie za akúsi "silu" či "energiu" Boha.
Preto vám hovorím : ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu Svätému sa nedopustí. / Mt 12,31 /
Ak by Duch Svätý nebol Bohom, prečo by hriech proti nemu mal byť tak ťažký ?
( hriechy proti Duchu svätému sa neodpúšťajú ani tu na zemi ani vo večnosti )
pozornosť obraciam aj na toto :
Kristus kázal krstiť v mene Otca i Syna i Ducha Svätého ( Mt 28,19 )
a ešte niečo jeden citát na podporu
Trojice :
Lebo traja sú, čo svedčia: Duch, voda a krv; a títo traja sú zajedno. / 1.Janov list 5.kap./
to zatial stačí aby si to mal aj čas stráviť.
Minule si mal nejaké veľké výhrady voči učeniu o Najsvätejšej Trojici.
Učenie o Trojjedinom Bohu je základná pravda kresťanstva.-
Keď bol Ježiš pokrstený, hneď vystúpil z vody. V tom sa mu otvorilo nebo a on videl Božieho Ducha, ktorý ako holubica zostupoval a prichádzal nad neho.
A z neba zaznel hlas: "Toto je môj milovaný Syn, v ktorom mám zaľúbenie."
a ešte dodám : z neba zaznel Otcov hlas : Toto je môj milovaný Syn......
Pri Krste Ježiša : Bol Otec, Ježiš Boží Syn a Duch Svätý
- a tu máme potvrdené že pri Kriste Ježiša bol aj Otec a tu máme aj v Písme potvrdené, že Boh je Trojjediný.
Duch Svätý je v písme znázornený ako : holubica, horiace jazyky
V modlitbách veriacich som čítala prosbu :
za nás tu zídených :
Aby sme radostne vyznávali vieru v Trojjediného Boha, a ochotne plnili jeho svätú vôľu, prosme Pána.
Ako hlboko sa mýliš, ale na tento omyl prídeš až na Božom a osobnom súde v hodine smrti, ale na toto poznanie o pravde a existencii Svätej Trojice bude pre Teba už príliš neskoro.
Učenie o najsvätejšej Trojici vyplýva zo svätých kníh. Totiž, že v Bohu sú tri Božské Osoby - BOH-otec, BOH-syn a BOH Duch Svätý.
Zo svätého písma vyplýva, že i Duch Svätý je Osobou a Bohom. Že je osobou, dokazuje, že sväté písmo mu pripisuje činnosť, ktorú môže vykonávať iba osoba.
napríklad hovorí, že Duch Svätý naučí apoštolov, čo majú hovoriť (Lk 12,12) , že bude s nimi prebývať
/ Jn 14,16 a 1 Kor 3,16 / , že ich poteší a že im všetko pripomenie :
Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí Vás všetko a pripomenie Vám všetko, čo som vám povedal / Jn 14,26 /
Ale toto všetko pôsobí jeden a ten istý Duch, ktorý rozdeľuje každému , ako chce. /1 Kor. 12,11/
Všetky tieto činnosti môže vykonávať iba Osoba. Sväté písmo uznáva teda Svätého Ducha za Osobu, a nie za akúsi "silu" či "energiu" Boha.
Preto vám hovorím : ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu Svätému sa nedopustí. / Mt 12,31 /
Ak by Duch Svätý nebol Bohom, prečo by hriech proti nemu mal byť tak ťažký ?
( hriechy proti Duchu svätému sa neodpúšťajú ani tu na zemi ani vo večnosti )
pozornosť obraciam aj na toto :
Kristus kázal krstiť v mene Otca i Syna i Ducha Svätého ( Mt 28,19 )
a ešte niečo jeden citát na podporu
Trojice :
Lebo traja sú, čo svedčia: Duch, voda a krv; a títo traja sú zajedno. / 1.Janov list 5.kap./
to zatial stačí aby si to mal aj čas stráviť.
15.03.2013
Karol
Reagovať
Re: Re: svata trojice
Ten isty duch co riadil niekolko storoci cirkev a nasilne obsadzovala uzemia dnesnej Europy? Napriklad? A vo Sv.Pisme niesu vsetky Evanjelia ;) su tam len tie co do seba pasuju. Kto to rozhodol? Beriete to moc doslovne vsetko a potom z toho vzide len zlo a nenavist. Vid co pises. Vyhrazas sa tu poslednym sudom a sudis ludi a pritom sam mozno len vies odcitovat pasaze Biblie a nesnazis sa v nich hladat pravdu. Nie vo vetach ale cez ne preniknut niekam hlbsie. Potom by si uz nemal v sebe tu nenavist. A jasne povies ze nemas nenavist a zacnes citovat zase nejake pasaze ale takto cirkev fungovala v dobach ked sa vyvrazdovali ludia kde sa nieslo svate pismo. Ale ja si nepamatam ze by takto Jezis chodil medzi ludi a so zbranov v ruke niesom posolstva. To uz sme sa len my ludia zacali hrat na Bohov a zabudli na Jezisa a vytvorili si len predstavu co asi myslel a zabudli byt dobry k bliznemu svojmu lebo vsetci sme Bozie deti a Boh je vsade nie len v ludoch co chodia do kostola ale dokonca aj vo zvieratach a kvetoch proste vo vsetko co vidis. Aj to tam najdes a nehladaj pasaze ale snaz sa citat a preniknut do hlbky akoby duchom a budes vediet co je spravne. Keby si aj vedel Bibliu naspamat tak to ti nepomoze chapat. ja nevravim ze vsetko chapem ale snazim sa a bez nenavisti a sudenia.
04.03.2013
Miško
Reagovať
Znaky sekty
znaky sekty
Všeobecné znaky sekty :
V jeho praxi sa však prelínajú mnohé znaky, ktorými sa sekty väčšinou vyznačujú:
pritom ide o všeobecné znaky :
1,autoritatívna štruktúra, - Pápež
2,pocit vlastnej výlučnosti - Pápež, kardinály, arcibiskupi
3,fascinácia osobou zakladateľa - viď keď sa objaví Pápež v ktoromkoľvek meste
4,totálny nárok na jedinca - za neprijatie RKC v minulosti bola smrť umučením
5,zatajujú niektoré informácie o vedení a financovaní sekty - viď Vatikanska banka, pranie špinavých peňazí....
6,používajú manipulačné a iné metódy získavania a náboru členov -krst novorodencov bez ich súhlasu
Takže vychádza mi že na RKC sa vzťahujú všetky znaky sektárstva
Všeobecné znaky sekty :
V jeho praxi sa však prelínajú mnohé znaky, ktorými sa sekty väčšinou vyznačujú:
pritom ide o všeobecné znaky :
1,autoritatívna štruktúra, - Pápež
2,pocit vlastnej výlučnosti - Pápež, kardinály, arcibiskupi
3,fascinácia osobou zakladateľa - viď keď sa objaví Pápež v ktoromkoľvek meste
4,totálny nárok na jedinca - za neprijatie RKC v minulosti bola smrť umučením
5,zatajujú niektoré informácie o vedení a financovaní sekty - viď Vatikanska banka, pranie špinavých peňazí....
6,používajú manipulačné a iné metódy získavania a náboru členov -krst novorodencov bez ich súhlasu
Takže vychádza mi že na RKC sa vzťahujú všetky znaky sektárstva
05.03.2013
Mgr.
Reagovať
Re: Znaky sekty
v cirkvi je hlavná pozornosť veriacich upriamená na osobu Ježiša Krista....
v cirkvi je dovolene myslieť....
krsťanské cirkvi spolu pracuju, zbližuju sa, popr.maju spoločné zjednocujuce aktivity...
Znak zhubné kulty, sekty cirkev
Cieľ priviesť človeka do sekty, cirkev má priviesť človeka k viere
Ideológia učenie sekty je jediná pravda, cirkev nie je viera bez pochybností
Kritika zakazuje sa a trestá, v cirkvi je možnosť kritického vyjadrenia
Spolupráca spolu práca s inými je vylúčená, v cirkvi je ekumenizmus
Vzťah k ľuďom všetci mimo sekty sú nepriatelia, cirkev učí milovať blížneho svojho
Osobnostné zmeny posun v type osobnosti, v cirkvi sa typ osobnosti nemení
v cirkvi je dovolene myslieť....
krsťanské cirkvi spolu pracuju, zbližuju sa, popr.maju spoločné zjednocujuce aktivity...
Znak zhubné kulty, sekty cirkev
Cieľ priviesť človeka do sekty, cirkev má priviesť človeka k viere
Ideológia učenie sekty je jediná pravda, cirkev nie je viera bez pochybností
Kritika zakazuje sa a trestá, v cirkvi je možnosť kritického vyjadrenia
Spolupráca spolu práca s inými je vylúčená, v cirkvi je ekumenizmus
Vzťah k ľuďom všetci mimo sekty sú nepriatelia, cirkev učí milovať blížneho svojho
Osobnostné zmeny posun v type osobnosti, v cirkvi sa typ osobnosti nemení
13.03.2013
Karol
Reagovať
Re: Re: Znaky sekty
Tak potom mne nesedí ako sa veľa krát na omši prekrúca písmo na obraz dokonalosti tej konkrétnej cirkvi. Keď niekto číta písmo a chce nasledovať Ježiša, tak to niekedy nejde prekusnúť a nie že by teraz súdil cirkev, ale skôr ho to trápi, že to tak je. Možno preto vznikali aj rôzne vierovyznania. Možno toto nieje cesta a Ježiš keď chodil medzi ľudí tak tiež nemal pomenovanie pre svojich ľudí len chodil a šíril dobro. Možno aj preto je tá história a cesta cirkvi je tak smutná a krutá. Terajšie správanie mocných vo Vatikáne mne pripadá len ako politika a nie nasledovanie Ježiša takže ich beriem len ako obyčajných ľudí ktorých netreba súdiť ale im skôr pomôcť ak zišli z cesty a aby začali znovu objavovať cestu k Bohu. Nesebecky, bez vidiny peňazí a moci. Nepomenúvať sa nedávať nejakú hierarchiu lebo aj Ježiš sa nepovyšoval nad svojich učenníkov a preto im aj umýval nohy a vtedy im to vysvetloval. Takže pre mňa je pápež na rovnakej úrovni ako kaplan napríklad a možno raz tak aj budú fungovať a uvedomia si že Ježiš to tiež takto hlása. a nepomenúvať ani žiadne iné vierovyznanie a už vôbec nesúdiť lebo o tom sa tiež píše v Biblii. Ten kto sa povyšuje bude ponížený a ... to poznáme. Takže toto by sa malo prestať a potom sa môžeme vybrať tou správnou cestou. Až potom. Inak to nejde.
13.03.2013
Karol
Reagovať
Nam neprinalezi sudit
ako bez urazky. ale dnesna cirkev si vybojovalo toto postavenie ake ma a moc na zaklade vojen, utlacovania a vyvrazdovania. ved nie nadarmo maju sidlo v Taliansku (Vatikanska ststna moc) Keby prisiel Jezis tak by ich majetky rozdal chudobnym a nie rozsiroval svoju moc ale skor by isiel prikladom. Podla mna by farar mal byt pustovnik ktory chodi medzi ludi a keby ho pocuvali tak by mu davali milodary a ten by sa staral o to aby im cital pismo. ale aby mali kostol na nejakych pozemkoch ktore boli v minulosti poznacene krvovv od toho by dal Jezis ruky prec. Niesom zastancom ziadnej cirkvi a uzanavam Jezisa. Neriesim ani ci bol Boh ci jeho syn alebo jeho posol. ja ho vnimam ako niekoho kto nam chcel ukazat cestu k nasej dusi. Hadanie sa kto je spravny a kto nie by on neodsudil ale ukazal cestu k sebe abysme to nerobili. nechcel by ani zaidnu cirkev ani by to nijak nepomenuval to sme spravili my po jeho smrti a ludia co sa hraju na polo Bohov. Svedkov Jehovovich som vnimal ako zlo a ludi co len otravuju a netreba im ani otvarat ale teraz ich beriem inak. nezastavam si ich ale pripadaju mi ze su trochu blizsie k tomu ako zil Jezis ale mozno to tak nieje ale uz som vyrastol z toho ako ma otec rimsko katolik postvaval proti kazdemu kto mal ine vyznanie ze je zly. preto sa cudujem odkial to ma ze toto Jezis nemohol a nikdy nepovedal. on mal okolo seba aj vrahov a hriesnikov a nesudil ich. takze ja na sebe pracujem aby som bol blizsie k Jezisovi a neriesim ziadnu vieru a citam si Bibliu sam. Tiez pocuvam fararov a aj rozne omse a nesudim co vravie ale snazim sa chapat co tym myslia a ked spozorujem ze niekedy sa to prekruca ucelovo tak sa to co citoval z Biblie snazim pocohpit srdcom a nevnimam to co povedal. vela krat je to ucelovo prekrucane. zial. tak je taka doba a je na kazdom z nas ked otvorime srdcia tak budeme vidiet to dobro.
09.03.2013
Mgr.
Reagovať
Re: sekty
tak tomuto som vôbec neporozumela, čo chcela táto diskutujuca povedať, naozaj netušim...
18.01.2013
andrea
Reagovať
nie su zly
to co vi tu tvrdite ze jeh.svetkova so nebezpesni to je len klam
18.01.2013
Mgr.
Reagovať
Re: chýb ako maku
Ernest a Andrea
máte obaja dosť vážne problémy s gramatikou
tak vy ...svedkovia...nebezpečný...
-
ked sa píše takto...kde ...druhých...
-ako my všetci - množné číslo...
gde- kde
ket - keď
ty asi píšeš tak ako počuješ
v pár riadkoch toľko gramatických chýb.
asi si nebol vtedy v škole ked sa to preberalo
máte obaja dosť vážne problémy s gramatikou
tak vy ...svedkovia...nebezpečný...
-
ked sa píše takto...kde ...druhých...
-ako my všetci - množné číslo...
gde- kde
ket - keď
ty asi píšeš tak ako počuješ
v pár riadkoch toľko gramatických chýb.
asi si nebol vtedy v škole ked sa to preberalo
17.01.2013
ernest benak
Reagovať
ja som svedok
chcem iba povedat ze ket naozaj clovek ma boha v srdci a citi ze boh ho vedie v tedy clovek vie sam gde je naozaj bozia organizacia .Aj to ze ket clovek hovori o bohu nemal by kritizovat alebo nadavat na druhich ludi len preto lebo veria v to iste ale inaksim sposobom ako mi .Je to hanebe v ociach boha .
04.01.2013
Martin Horna
Reagovať
Svoboda
Počuvajte, já nejsem svľdek jehovuv, hlásím se veřejně k hinduismu a budhismu, ZACOŽ jsem TAKÉ nazýván na Slovensku jako SEKTA i na úřadech. Po několika stížnostech do Bratislavy a právní podpoře, tito konkrétní úředníci mě tak museli přestat nazývat!!! Půl roku ponižování, vyslíchání jak za gestapa či komunistů.
Na tohoto člověka co napsal taký referát by měli svědci jehovové podat žalobu, protože se dopustil trestného činu v omezování náboženské svobody. Svědkové jehovovi jsou registrovaná církev na Slovensku.
SLOVENSKO je 20 let pozadu v sametové revoluci a takovéto články jen způsobí, že více a více mladých lidí se od církve odkloní. Protože takhle ponižovat druhé víry pro dobrého člověka, který chce jít k Bohu není vhodné.
A dále by bylo vhodné kdyby jste si ujasnili co to vlastně sekta je?? Já jsem z Čech a se slovem sekta jsem se setkal až teprve před třemi rokami na Slovensku. V čechách se to slovo nepoužívá, každej ví kdo jsou svědkové jehovovi, jak fungujou, jak se scházejí, lidi si s nimi rádi popovídají a když se k nim někdo přidá, to je jeho věc. To je jeho svoboda, jeho názor. To je jako kdybych řekl, že polovnické družstvo je sekta protože láká bohaté lidi na krvavý smyslový požitek, vybírá pouhých 120 tis korun za zabití 3 jelenů s parohy, které si tento namotaný zbohatlík může odnést domů. Kam ty peníze jdou kdo ví? Ale určitě se jedná o sektu.
Na tohoto člověka co napsal taký referát by měli svědci jehovové podat žalobu, protože se dopustil trestného činu v omezování náboženské svobody. Svědkové jehovovi jsou registrovaná církev na Slovensku.
SLOVENSKO je 20 let pozadu v sametové revoluci a takovéto články jen způsobí, že více a více mladých lidí se od církve odkloní. Protože takhle ponižovat druhé víry pro dobrého člověka, který chce jít k Bohu není vhodné.
A dále by bylo vhodné kdyby jste si ujasnili co to vlastně sekta je?? Já jsem z Čech a se slovem sekta jsem se setkal až teprve před třemi rokami na Slovensku. V čechách se to slovo nepoužívá, každej ví kdo jsou svědkové jehovovi, jak fungujou, jak se scházejí, lidi si s nimi rádi popovídají a když se k nim někdo přidá, to je jeho věc. To je jeho svoboda, jeho názor. To je jako kdybych řekl, že polovnické družstvo je sekta protože láká bohaté lidi na krvavý smyslový požitek, vybírá pouhých 120 tis korun za zabití 3 jelenů s parohy, které si tento namotaný zbohatlík může odnést domů. Kam ty peníze jdou kdo ví? Ale určitě se jedná o sektu.
06.01.2013
Mgr.
Reagovať
Re: Svoboda
Slovensko je kresťanská krajina, kde pri poslednom sčítani ľudu domov a bytov sa prihlásilo k RKC a GRC spolu 67 % obyvteľov Slovenska ku RKC sa prihlásilo 62 % obyvateľov a GRK cirka 5 % čo tvorí spolu 3,5 mil obyvateľov.
--
dalej ver si Martin čomu chceš, ale veriť v reinkarnáciu je riadny nezmysel.
Europa je kresťanská a takto vznikla aj unia založená na kresťanskom základe.
Také smery ako hinduizmus a budhizmus je pre nás tak cudzie náboženstvo a kultura.
-ty veríš napr. že človek sa po smrti prevtelí a reinkarnuje napr. do zvieraťa alebo do iného človeka ?
tak to by bolo veľmi málo
-
tak máme iba jeden život,. jednu dušu a sme stvorení na obraz Boží.
Verím v Trojjediného Boha, vyznávam a verím v učení o Najsvätejšej Trojici.
Boh je len jeden a to v troch osobách,
Boh - Otec a jeho Syn Ježiš Kristus a Duch Svätý.
Viera v Najsvätejšiu Trojicu je základná pravda kresťanstva. Cirkev učí tak je jeden Boh v Troch osobách...Sú tri božské osoby v jednej Božskej bytosti, v jedinom Bohu.
--
dalej ver si Martin čomu chceš, ale veriť v reinkarnáciu je riadny nezmysel.
Europa je kresťanská a takto vznikla aj unia založená na kresťanskom základe.
Také smery ako hinduizmus a budhizmus je pre nás tak cudzie náboženstvo a kultura.
-ty veríš napr. že človek sa po smrti prevtelí a reinkarnuje napr. do zvieraťa alebo do iného človeka ?
tak to by bolo veľmi málo
-
tak máme iba jeden život,. jednu dušu a sme stvorení na obraz Boží.
Verím v Trojjediného Boha, vyznávam a verím v učení o Najsvätejšej Trojici.
Boh je len jeden a to v troch osobách,
Boh - Otec a jeho Syn Ježiš Kristus a Duch Svätý.
Viera v Najsvätejšiu Trojicu je základná pravda kresťanstva. Cirkev učí tak je jeden Boh v Troch osobách...Sú tri božské osoby v jednej Božskej bytosti, v jedinom Bohu.
04.01.2013
Martin Horna
Reagovať
Re: Svoboda
pokračování:
Proberte se prosím pane, katolická církev skončila, už jen proto, že má absolutní nesnášenlivost vůči druhým lide, terý mají jiné smýšlení, je to jak ve středověku a tuna na slovensku je to velmi patrné a mladí svobodní lidé takový přístup nemají rádi. Tak jako neměli rádi komunisty a proto přišla revoluce.
Normálně jsem chodil aj do kostela, ale po tom gestapu co jsem zažil za to že jsem hinduista, už tam nepudu, stejně ani neumíte odpovědět na základní otázky, třeba jako proč umře malé dítě? Taková primitivní otázka pro východní náboženství, i v Bibli byla odpověď ale Buhu Žial ji někdo někdy smazal, aby pak asi mohl mluvit o nebezpečných sektách, jak nízké.
Vy musíte být hodně arogantní a namzšlenej, že si takhle vůbec dovolujete ponižovat a zasahovat do života druhých, a ještě píšete, že takový referát je vhodný pro střední školu....!!! Nemáte na práci něco užitečnějšího? Podívejte se kolem sebe, korupce, krachy, nezaměstnanost a vy si libujete ve svém falešném ego a votravujete druhé slušné lidi. Ale on vám to Bůh vysvětlí.
Dokážu se vsadit, že filozoficky bych vás porazil po třech otázkách, podle mě jste jen takový fanatik, který jen machruje jak je velký katolík, ale o tom jak následujete ježíše raději nemluvíte. Jste vegetarián? nebo alespoň dodržujete plnohodnotné masopůsty. Máte sex iba se svoji manželkou a iba za účelem plození dětí? Jinými slovy, vypouštíte semeno do lůna své ženy bez antikoncepčích preparátů. Odříkáváte modlitby a odpustky na růženci? Jste pokorný a soucitný?
Tak s Bohem, až budete dodržovat alespoň těchto zopár pravidel, můžeme se spolu začít bavit, jinak máte ještě hodně daleko k tomu aby jste mohl posuzovat někoho jako sektu.
Víte co je u mě sekta, že jdete do kostela, můžete si robit co chcete a je vám řečeno že Bůh za vás umřel tak se nemusíte ničeho bát a hřešte dál, hlavně buďte s námi proti všem. To je sekta v nejvyšším stádiu vývoje
Proberte se prosím pane, katolická církev skončila, už jen proto, že má absolutní nesnášenlivost vůči druhým lide, terý mají jiné smýšlení, je to jak ve středověku a tuna na slovensku je to velmi patrné a mladí svobodní lidé takový přístup nemají rádi. Tak jako neměli rádi komunisty a proto přišla revoluce.
Normálně jsem chodil aj do kostela, ale po tom gestapu co jsem zažil za to že jsem hinduista, už tam nepudu, stejně ani neumíte odpovědět na základní otázky, třeba jako proč umře malé dítě? Taková primitivní otázka pro východní náboženství, i v Bibli byla odpověď ale Buhu Žial ji někdo někdy smazal, aby pak asi mohl mluvit o nebezpečných sektách, jak nízké.
Vy musíte být hodně arogantní a namzšlenej, že si takhle vůbec dovolujete ponižovat a zasahovat do života druhých, a ještě píšete, že takový referát je vhodný pro střední školu....!!! Nemáte na práci něco užitečnějšího? Podívejte se kolem sebe, korupce, krachy, nezaměstnanost a vy si libujete ve svém falešném ego a votravujete druhé slušné lidi. Ale on vám to Bůh vysvětlí.
Dokážu se vsadit, že filozoficky bych vás porazil po třech otázkách, podle mě jste jen takový fanatik, který jen machruje jak je velký katolík, ale o tom jak následujete ježíše raději nemluvíte. Jste vegetarián? nebo alespoň dodržujete plnohodnotné masopůsty. Máte sex iba se svoji manželkou a iba za účelem plození dětí? Jinými slovy, vypouštíte semeno do lůna své ženy bez antikoncepčích preparátů. Odříkáváte modlitby a odpustky na růženci? Jste pokorný a soucitný?
Tak s Bohem, až budete dodržovat alespoň těchto zopár pravidel, můžeme se spolu začít bavit, jinak máte ještě hodně daleko k tomu aby jste mohl posuzovat někoho jako sektu.
Víte co je u mě sekta, že jdete do kostela, můžete si robit co chcete a je vám řečeno že Bůh za vás umřel tak se nemusíte ničeho bát a hřešte dál, hlavně buďte s námi proti všem. To je sekta v nejvyšším stádiu vývoje
20.10.2012
ernest benak
Reagovať
prvda nic len pravda
ahoj neviem ci niekto niekedy bude citat tento prispevok ale moj osobny nazor na nabozenstvo je taky ze bo naozaj existuje ale vela ludi z neo robia bitost ktora ludi tresta posiela do pekla a privadza na ludi zlo .CHcem odkazaat tim ktori naozaj hladaju boha nech sa modlia a sami sa mu musia priovorit aby im otvoril oci a ket naozaj zo srdca boha hladate on vam ukaze cestu ktora je uzka ale bespecna .
19.07.2012
Anna Ďurinová
Reagovať
Oblbovanie duchom slabych
Ste sekta, ktorá zarába na nezbraných a duchom zaostalých..
04.06.2012
noname
Reagovať
stbaci
je to velka zberba ludi ktori s sami nestastni a hlavne podchyteny vtedajsou speavou stb vo svoj prospech a dodnes kryty a hlavne aktivne pomahajuci vtedajsej luze a a stbakom ktory svoju cinnost dodnes neukoncili --1989 sa ani nestalo len sme si to rozdelili---ze??????vsivsc -mafia-povesat vsetkych -dufam ze sa toho dozijem.
04.06.2012
noname
Reagovať
stb-a jehovista
je to velka zberba ludi ktori s sami nestastni a hlavne podchyteny vtedajsou speavou stb vo svoj prospech a dodnes kryty a hlavne aktivne pomahajuci vtedajsej luze a a stbakom ktory svoju cinnost dodnes neukoncili --1989 sa ani nestalo len sme si to rozdelili---ze??????vsivsc -mafia-povesat vsetkych -dufam ze sa toho dozijem.
03.06.2012
Kimmy
Reagovať
DuXWRjFhdcJC
[5] nooo mle1dežnedcke rome1ny, teda skf4r poviedky (bapriam celfa zbrikeu) bratia S. vydali tiež (me1m ju doma a je hrozne1), ale Stalker, Pondelok sa začedna v sobotu (fantasy trochu inak ale 1+), predpadne spomednanfd Slime1čik sfa veľmi dospele9 knihy, nuž a nakoľko sfa všetky sondou do nefungujfaceho socialisticke9ho zriadenia (spoločnosti), ťažko ich od toho obdobia odtrhnfať
11.03.2012
Mgr.
Reagovať
Re: člen ks milost
Kde vaši pastori študovali teologiu ?
Je toto spoločenstvo registrované ako cirkev a náboženská spoločnosť ?
A dám, vám hned aj odpoved nie nie je.
Dajte si pozor, aby vás nezviedli. Lebo prídu mnohí a v mojom mene budu hovoriť : To som ja a : Ten čas je už blízko. Nechodte za nimi. (Luk 21,8-9)
V ľude však boli aj falošní proroci; tak budú medzi vami falošní učitelia, ktorí budú vnášať zhubné rozkoly; budú zapierať Pána, ktorý ich vykúpil, a tým privedú na seba náhlu záhubu. /2Pt. 2-1/
Nechodte za týmto zhubným spoločenstvo, nechodte za KS Milosť.
Pane, prosíme ťa za tých, ktorí opustili nauku cirkvi, aby zistili, že sú na zlej ceste, prosme Pána.
Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky. A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo za život sveta."( Jan 6:51)
Ježiš im povedal: "Veru, veru, hovorím vám: Ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život.
(Jan 6:53 )
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
/Jan 6:54/
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj. /Jan 6:55/
Ježiš im povedal: "Ja som chlieb života. Kto prichádza ku mne, nikdy nebude hladovať, a kto verí vo mňa, nikdy nebude žízniť.
/ Jan 6, :35/
Je toto spoločenstvo registrované ako cirkev a náboženská spoločnosť ?
A dám, vám hned aj odpoved nie nie je.
Dajte si pozor, aby vás nezviedli. Lebo prídu mnohí a v mojom mene budu hovoriť : To som ja a : Ten čas je už blízko. Nechodte za nimi. (Luk 21,8-9)
V ľude však boli aj falošní proroci; tak budú medzi vami falošní učitelia, ktorí budú vnášať zhubné rozkoly; budú zapierať Pána, ktorý ich vykúpil, a tým privedú na seba náhlu záhubu. /2Pt. 2-1/
Nechodte za týmto zhubným spoločenstvo, nechodte za KS Milosť.
Pane, prosíme ťa za tých, ktorí opustili nauku cirkvi, aby zistili, že sú na zlej ceste, prosme Pána.
Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky. A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo za život sveta."( Jan 6:51)
Ježiš im povedal: "Veru, veru, hovorím vám: Ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život.
(Jan 6:53 )
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
/Jan 6:54/
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj. /Jan 6:55/
Ježiš im povedal: "Ja som chlieb života. Kto prichádza ku mne, nikdy nebude hladovať, a kto verí vo mňa, nikdy nebude žízniť.
/ Jan 6, :35/
14.04.2012
misha
Reagovať
svedok
poznate jezisove slova: Nie každy, ktori my hovori Pane, Pane vojde do nebeskeho kralovstva, ale ten kto kona volu mojho otca.
17.02.2012
milan
Reagovať
reakcia-je pokoj,žiadný strach.
Tu je lahká pomoc. Treba si vybrať z Písma ,len to čo nám vyhovuje. A Ježišové slová o zničení hriešnikov, o nastolení Božieho Královstva,treba vymazať z Písma. KC už teraz presadzuje Origenove učenie o záchrane všetkých,i Satana a démonov/myslím ,že sa to volá -apokatastáza/. Ja si neviem vôbec predstaviť ,že by tento svet ,ktorý sa topí v obrovských problémoch,mal ešte trvať nejaké desaťročia. To je nemožné. Už teraz stojíme na pokraji sebazničenia,priepasti. A veriť ,že skorumpuvaní politici,ludské vlády vyriešia problémy ludí je fantastická fikcia a je ignorovaním historických skutočností a reálných faktov. Aj v minulosti falošní proroci hovorili -"je pokoj,je pokoj",aj ked žiadny pokoj nebol a Jeruzalem bol potom následne zničený aj s jeho modlárskými ctitelmi.Darmo ,že tomu neverili a vraveli si ,že sú -Božím ludom.Jeremiáš 6:14
22.11.2011
Mgr.
Reagovať
časopis rozmer na internete a svedectvá
Na internete na kresťanskom časopise Rozmer sú svedectvá, ktoré napísali priamo svedkovia jehovovi, ktorí od nich odišli.
28.11.2011
Magdaléna Nová
Reagovať
Re: časopis rozmer na internete a svedectvá
Strážna veža z 1.8.2011 na str. 24 píše: Katolícka cirkev tvrdí, že "Kristus ustanovil, že Peter má mať v tomto postavení nepretržitú radu nástupcov", a že "týmito nástupcami sú rímski biskupi". To sú závažné tvrdenia. Dá sa z Biblie doložiť, že Peter bol prvým pápežom? Čo o začiatkoch pápežskej postupnosti hovorí história? Dávajú pápeži svojím chovaním a učením najavo, že sa oprávnene prehlasujú za Petrových nástupcov?
Ďalšia Strážna veža z 15.5.2011 na str. 26 píše: Tí, ktorí nasledujú ľudských vodcov, často zažívajú sklamanie. "Krátko pred svojou smrťou sa Ježiš zmienil o ďalšom spôsobe, ako sa podriaďovať jeho vedeniu. Povedal: "Kto prijíma každého, koho posielam, prijíma tiež mňa." Ján 13:20. O svojich pomazaných zástupcoch Ježiš hovoril ako o svojich bratoch. Mat. 25:40. Potom, čo bol Ježiš vzkriesený do neba, jeho bratia tu na zemi boli poverení, aby slúžili ako "vyslanci, ktorí zastupujú Krista" a aby povzbudzovali ľudí k zmiereniu s Jehovom Bohom. (2. Kor. 5:18-20). Uznávať Kristovo vedenie teda znamená podriaďovať sa jeho bratom.
Pekné zdôvodnenie, že "bratia z Brooklynu" sú ustanovení Ježišom Kristom, že? Všetkým Svedkom Jehovovým odporúčam knihy od Raymonda Franca - Kríza svedomia a Hľadanie kresťanskej slobody. Sami sa môžu presvedčiť, či to, čo tam píše Franz, je pravda alebo nie. Píše nezaujato, ako pravý kresťan. Ak sa nechcú dozvedieť pravdu, budú sa podobať pštrosu, čo schováva hlavu do piesku. Ďalšou dobrou knihou je kniha od Stanislava Ferfeckého Strážna veža - Peniaze a náboženský podvod. Píše v nej o udalostiach v bývalom Československu.
Zbytočne sa budeš namáhať vysvetľovaním biblických veršov. Majú srdcia zatvrdnuté, vidia iba to, čo chcú vidieť a počujú len to, čo chcú počuť. Obdivujem ľudí, ktorí aj po mnohých a mnohých rokoch usilovnej práce pre organizáciu SV nestratili svoju súdnosť, keď boli postavení pred závažný problém.
Ďalšia Strážna veža z 15.5.2011 na str. 26 píše: Tí, ktorí nasledujú ľudských vodcov, často zažívajú sklamanie. "Krátko pred svojou smrťou sa Ježiš zmienil o ďalšom spôsobe, ako sa podriaďovať jeho vedeniu. Povedal: "Kto prijíma každého, koho posielam, prijíma tiež mňa." Ján 13:20. O svojich pomazaných zástupcoch Ježiš hovoril ako o svojich bratoch. Mat. 25:40. Potom, čo bol Ježiš vzkriesený do neba, jeho bratia tu na zemi boli poverení, aby slúžili ako "vyslanci, ktorí zastupujú Krista" a aby povzbudzovali ľudí k zmiereniu s Jehovom Bohom. (2. Kor. 5:18-20). Uznávať Kristovo vedenie teda znamená podriaďovať sa jeho bratom.
Pekné zdôvodnenie, že "bratia z Brooklynu" sú ustanovení Ježišom Kristom, že? Všetkým Svedkom Jehovovým odporúčam knihy od Raymonda Franca - Kríza svedomia a Hľadanie kresťanskej slobody. Sami sa môžu presvedčiť, či to, čo tam píše Franz, je pravda alebo nie. Píše nezaujato, ako pravý kresťan. Ak sa nechcú dozvedieť pravdu, budú sa podobať pštrosu, čo schováva hlavu do piesku. Ďalšou dobrou knihou je kniha od Stanislava Ferfeckého Strážna veža - Peniaze a náboženský podvod. Píše v nej o udalostiach v bývalom Československu.
Zbytočne sa budeš namáhať vysvetľovaním biblických veršov. Majú srdcia zatvrdnuté, vidia iba to, čo chcú vidieť a počujú len to, čo chcú počuť. Obdivujem ľudí, ktorí aj po mnohých a mnohých rokoch usilovnej práce pre organizáciu SV nestratili svoju súdnosť, keď boli postavení pred závažný problém.
29.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: časopis rozmer na internete a svedectvá
O svedkov jehovov. som napísala tri príspevky a to :
1, Učenie svedkov jehovových vo svetle sv. Písma
2, Učenie svedkov jehovových vo svetle sv.písma I
3, Historia a vznik svedkov jehovových.
Presne tak svedkovia majú svoj pôvod v Amerike, tak ako som to opísala v histórii.
Ich prvý zakladateľ Karol Rusell mal iba základné vzdelanie.
Karol Russel bol najskôr presbyterian.
Keď mal 16 rokov opustil presbyteriánov a stal sa kongregacionalistom.
/ iná odnož protestantov/
Po roku sa stal metodistom.
U metodistov bol tiež iba rok pripojil sa k adventistom.
Peter a jeho primát
Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi." /Mt16, 18-19/
O tom, že sv. Peter mal výsadné postavenie medzi apoštolmi poznáme aj z toho, že je medzi apoštolmi uvádzaný vždy na prvom mieste.
A toto sú mená dvanástich apoštolov: prvý Šimon, zvaný Peter, a jeho brat Ondrej, Jakub Zebedejov a jeho brat Ján, Filip a Bartolomej, Tomáš a mýtnik Matúš, Jakub Alfejov a Tadeáš, Šimon Kananejský a Judáš Iškariotský, ktorý ho potom zradil. /Mat 10,2/
Mar3, 13-19 ustanovenie dvanástych
Šimon, ktorému dal meno Peter ...atď
1, Učenie svedkov jehovových vo svetle sv. Písma
2, Učenie svedkov jehovových vo svetle sv.písma I
3, Historia a vznik svedkov jehovových.
Presne tak svedkovia majú svoj pôvod v Amerike, tak ako som to opísala v histórii.
Ich prvý zakladateľ Karol Rusell mal iba základné vzdelanie.
Karol Russel bol najskôr presbyterian.
Keď mal 16 rokov opustil presbyteriánov a stal sa kongregacionalistom.
/ iná odnož protestantov/
Po roku sa stal metodistom.
U metodistov bol tiež iba rok pripojil sa k adventistom.
Peter a jeho primát
Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi." /Mt16, 18-19/
O tom, že sv. Peter mal výsadné postavenie medzi apoštolmi poznáme aj z toho, že je medzi apoštolmi uvádzaný vždy na prvom mieste.
A toto sú mená dvanástich apoštolov: prvý Šimon, zvaný Peter, a jeho brat Ondrej, Jakub Zebedejov a jeho brat Ján, Filip a Bartolomej, Tomáš a mýtnik Matúš, Jakub Alfejov a Tadeáš, Šimon Kananejský a Judáš Iškariotský, ktorý ho potom zradil. /Mat 10,2/
Mar3, 13-19 ustanovenie dvanástych
Šimon, ktorému dal meno Peter ...atď
24.11.2011
petra
Reagovať
Re: časopis rozmer na internete a svedectvá
Ja viem, že sú tam výpovede bývalých členov SJ. Ja mám v rodine tiež SJ, viem o čom som písala. Núkajú časopisi Prebuďte sa, vlastne oni si neuvedomujú, že spia a mali by sa vlastne oni prebudiť. Som rada, že nie som medzi nimi. CHcem povedať všetkým mladým ľuďom, aby si dávali na nich pozor. Vždy keď je nejaké nešťastie, katastrofa alebo smútok v rodine, hneď utešujú. Vtedy sú ľudia ľahko zraniteľní a dajú sa ľahko nahovoriť. Dobre vedia ako na týchto ľudí, však sa v tom neustále zdokonaľujú.
Petra
Petra
13.08.2009
Monika
Reagovať
Vstup do spolku
Rada by som sa stala Vasou clenkou.Bola by som rada,keby ste mi zavolaly na 0908245656.Som z Martina.
13.09.2011
ja miša
Reagovať
Re: Vstup do spolku
Chcem zrušiť - vymazať môj príspevok aby sa nezobrazoval už na Vašej stránke..
Ďakujem
Monika z 13.08.2009
Vstup do spolku
Rada by som sa stala Vasou clenkou.Bola by som rada,keby ste mi zavolaly na 0908245656.Som z Martina.
Ďakujem
Monika z 13.08.2009
Vstup do spolku
18.11.2011
Petra
Reagovať
Re: Re: Vstup do spolku
Ahoj Miša, ani nevieš čo chceš urobiť. Dobre si rozmysli, či chceš byť členkou SJ. Nevieš čo to obnáša.Ak chceš k nim vstúpiť, musíš sa vzdať svojho názoru a žiadný iný názor ako má ich organizácia nesmieš mať. Počítaj s tým, že nebudeš mať čas na nič. Tv oj čas b ude využívaný na čítanie ich Strážnych veží, kde svojim spôsobom vysvetľujú Bibliu. Budeš musieť dennodenne tráviť čas buď čítaním alebo presviedčaním druhých, aby sa stáli tiež členmi SJ. Budeš sa tváriť, že Ti ide o dobro bezbožníkov a budeš im ponúkať záchranu a večný život. V skutočnosti by Ti išlo len o seba, lebo dennodenne budeš musieť hlásiť, koľko hodín si strávila presviedčaním ľudí a koľko sa Ti ich podarilo prehovoriť. To nie je všetko. Priprav sa, že budeš musieť mesačne aj finančne prispievať organizácií a nie málo. Budú Ti hovoriť, že je to dobrovoľné, ale keby si bola medzi nimi, tak pochopíš, že nie. Psychologickým nátlakom Ťa tak presvedčia, že im rda budeš posielať peniaze, ktoré končia v Amerike. Neviem koľko máš rokov. Ak si mladá, počítaj s tým, že si budeš musieť tiež zobrať za manžela SJ a vychovávať deti v duchu organizácie. Ich cieľom je len venovať sa čítaniu a kázaniu, tam žiadnú radosť zo života nenájdeš. Neoslavujú Vianoce, narodeniny, meniny, pričom nikde v Biblii nie je nič také zakázané. Robia to len preto, aby sa ľudia zbytočne nerozptyľovali a neprichádzali na iné myšlienky, ktoré by nakoniec viedli k odchodu z organizácie. A ešte sú za tým aj peniaze. Môžem Ti povedať, že sa nazývajú bratmi a sestrami, ale takú povrchnú lásku som nevidela v žiadnej organizácii. Áno, vedia sa tváriť milo, aj pomôžu, ale len dovtedy, kým si ich členom. Akonáhle by si vystúpila z ich organizácie, zistila by si na vlastnej koži, čoho sú schopní. Viac by Ťa ani nepozdravili. Prečítaj si aj Ty sama Bibliu a pochopíš, koho oni vlastne uznávali za príklad. Tu na internete nájdeš ich históriu a ver, nie je to klamstvo. Záleží už na Tebe, ako sa rozhodneš. Ja s takýmito ľuďmi nechcem mať nič do činenia. Je to zlá a veľmi nebezpečná sekta. Veď uznaj , ako sa môže vzdať matka svojích detí a naopak. To nerobia ani zvieratá. Robia to v mene Boha. Nikde v Biblii nič také nenájdeš. Robia to preto, lebo to chce ich organizácia, aby sa nemohli stretávať s vylúčenými , aby aj oni nepodľahli. Takže dobre porozmýšľaj medzi koho chceš vstúpiť.
Petra Kovalská
Petra Kovalská
03.10.2011
Pavel
Reagovať
Re: Re: Vstup do spolku
Takmer každý musí mať pána nad sebou aby mal istotu v živote a neistotu po ňom, len tý silný nepotrebujú. Takže ľudia sa delia na ovečky a pastierov. Ja som pastier a rád si vás podojím....