referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Klement
Sobota, 23. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Svedkovia Jehovovi - Nebezepečné ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
18.11.2011
Magdaléna Nová    Reagovať
Nebezpečná sekta
Dôležité je, že si to môže ktokoľvek prečítať, aj SJ. Je to smutné, že sa dokážu vzdať rodiny. Pritom v Biblii nikde nenájdu nič podobné, práve naopak. Abrahám, hneď ako sa dozvedel, že je jeho synovec Lot v zajatí, utekal aj so svojimi mužmi, aby ho oslobodil. Ani Jakob sa neprestal rozprávať so svojimi synmi Simeonom a Lévim, keď povraždili kvôli Díne všetkých obyvateľov mesta. Je pravda, že ich pokarhal, ale bolo to iba zo strachu, že ho za to môžu okolité národy prepadnúť a zničiť, lebo ich je málo. Vidno, že skôr odpustia vrahovi, podvodníkovi, zlodejovi ako tomu, kto s nimi nesúhlasí. Majú pomýlené hodnoty. Jedno viem iste, že Boh by mal rodiny spájať a nie rozdeľovať. Vieš, čo ma ešte napadlo? Keď ich nahovárajú, aby nemali deti, lebo by im nezostal čas na kázanie, mali by si prečítať 1. Tim. 2:15: No, bude spasená rodením detí... Nebol to náhodou aj príkaz od Boha: Ploďte sa, množte sa a naplňte zem? Ako zle poznajú Bibliu! Aj ja mám taký dojem, že kvôli množstvu ich časopisov ju nemajú ani kedy čítať. Ale ako môžu rozmýšľať v širších súvislostiach, keď im bránia vo vzdelávaní? Neznalosť zákona neospravedlňuje! Niečo som si od Teba prečítala, ostatné prejdem, keď sa vrátim z cesty.
15.11.2011
Nebezpečná sekta
Čítala som zaujímavý článok o Svedkoch Jehovových. Vedeli ste, že svojich členov nahovárajú, aby sa nevzdelávali na vysokých školách a tí, čo už študujú, aby prestali? Armagedon je už blízko, a tak zvyšný čas by mali venovať kázaniu a privádzať ďalších ľudí do organizácie. Máš pravdu, Melanie, ide tam hlavne o peniaze. Hovoria síce, že príspevky sú dobrovoľné, ale tak dokonale dokážu všetkých zmanipulovať, že oni ochotne prispievajú každý mesiac, a to podstatne viac ako dávajú v kostoloch do zvončeka. Takých, ktorí neplatia a neprivádzajú ľudí do organizácie, nepotrebujú a už vôbec nie takých, čo by sa opovážili vyjadriť nejakú pochybnosť s ich učením. Je mi týchto ľudí veľmi ľúto, lebo ten strach živený v nich im bráni tešiť sa zo života.
16.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Nebezpečná sekta
Vaše postrehy sú zaujímavé a poučné.
Prosím ak máte nejakú osobnú skúsenosť zo svedkami jehov. ich metódami práce, náborom a činnosť, a kde sú ochotní až zájsť prosím napíšte sem svoje postrehy, názory a skúsenosti. Bude to veľmi poučné.
16.11.2011
Re: Re: Nebezpečná sekta
Nuž, sama som k nim kedysi patrila, ešte ako dieťa. K ich viere ma viedla moja staršia sestra, keď som mala 10. Keď som mala 20, odišla som. A po 30 rokoch mi moja sestra oznámila, že sa so mnou nemôže stýkať, lebo by to bolo proti Jehovovi. Bolo mi to ľúto, lebo sme vždy mali veľmi pekný vzťah, ktorý nám mohol každý závidieť. Tvrdila mi, že sa rozhodla sama, ale pravda je taká, čo mi aj napísala, že sa rozhodla až po tom, čo bola trikrát upozornená, a že by riskovala vylúčenie. V tejto poslednej chvíli nechce riskovať, že by prišla o večný život. Tak za cenu záchrany vlastného života sú SJ ochotní vzdať sa rodičov, vlastných detí, súrodencov, aj priateľov. Ja som na tom podstatne lepšie, lebo z mojej celej rodiny je medzi SJ iba ona. Neprišla som o žiadnych priateľov, lebo nikdy som s nikým neprerušila kontakt, bolo by to v rozpore s mojím vlastným svedomím. Zaráža ma však niečo iné. SJ si radi prispôsobujú okolnosti podľa seba. Poznám 1 starú a chorú 80-ročnú pani, SJ. Jej jeden syn bol tiež vylúčený, ale okrem neho má aj ďalších, a to SJ. A čo myslíte, kto sa o ňu stará? Je to práve ten zlý syn, zatiaľ čo tí dobrí SJ kážu o Božom kráľovstve iným ľuďom. Paradoxom je, že sú radi, že sa ten "zlý" stará o ich mamu, ale slovka s ním neprehovoria. V takomto prípade je to podľa nich normálne, lebo povinnosťou detí je postarať sa o svojich rodičov. Z toho mi vychádza len jedno: ak je člen ich organizácie starý a nemajú už z neho žiaden úžitok, nepokladajú za potrebné, aby sa o neho postarali. Vtedy sa môže postarať aj vylúčený. Nuž, takáto je láska medzi nimi. Neviem, ako sa bude moja sestra vyrovnávať s tým, že 30 rokov sa so mnou rozprávala. Žiaľ, vybrala si takú rodinu, ktorú dnes má, ale zajtra ju už mať nemusí.
17.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: Nebezpečná sekta
Napísala som niekoľko referátov o svedkov jehov.
Na fakulte sme mali predmet netradičná religiozita kde sme preberali nové náboženské hnutia.
Tieto poznatky boli prepojené aj v ďalšom predmete drogy závislosti a ich prevencia a išlo o nelátkovú závislosť - závislosť na sekte alebo nebezpečnom spoločenstve, aj teraz som napísala o tom príspevok.
Dlhšie sledujem túto diskusiu, na referátoch a už tu tak svedkovia jehov. nevypisujú a neovplyvňujú ľudí svojimi zavádzajúcimi a útočiacimi komentármi, hlavne na katolic.cirkev.
Dokonca, keď som sem ja uviedla ja poznatky tak napísali že som teologicky vzdelaná.
Presne je to tak, ako si to napísala tomu verím, že musia prerušiť rodinné vzťahy a zväzky, pokiaľ rodin.príslušník nie je stotožnený s učením svedkov jehov.
08.11.2011
melanie113    Reagovať
Aký ľudia sú Jehovovi svedkovia
Poznám veľa Jehovových svedkov,ale taku pretvárku ako je medzi nimi som ešte nikdy nevidela.To že Bibliu si vykladajú po svojom a vyberajú si len tie verše ktoré im pasujú berú ako samozrejmosť.Všetky náboženstvá,viery,sekty vytvoril človek,nie Boh,nato by nemali zabúdať ľudia,Boh nám nepovedal aká je tá pravá viera,budeme súdení podĺa naších skutkov a nie podľa toho akú máme vieru.A či existuje posmrtný život sa nikdy nedozvieme.Mám strašne zlú skúsenosť so svedkami Jehovovými,klamú,podvádzajú,a aj zavádzajú,nie je to žiadna čistá viera ale dobre prepracovaná,, pyramídová hra,,zarábajú na ľudskej hlúposti.
10.04.2011
badatel    Reagovať
reakcia
Nesúhlasím. Dogma o nesmrtelnosti duše je pohanská, filozofická predstava vytvorená Platonom a inplantovaná do učenia RKC Augustínom./obráteným pohanom,platonikom/Ak je nesmrtelná duša,vzkriesenie je zbytočné. Je to niekolko storočná diléma. Ja verím Ježišovi, a vzkrieseniu. Mne ešte nikdo nevysvetlil, čo bude vzkriesené ak je duša nesmrtelná? Ak telo/čo je hlúpost/tak to by bolo zhmotnenie a nie vzkriesenie. "Telo a krv nemá účast na božom královstve",. 80% náuk RKC je pohanského povodu. A za chvílu sa zbavíte i Krista. Pretože u vás je viac katechizmus ako Slovo Božie. A to je pre mna neprijatelné.A náuka o nesmr.duše nič nehovorí o kome,ale o prechode do dalšieho života v blaženosti. A ak by vtedy verily tej predstave/duši/tak by si to Lazár nenechal pre seba. Dnes sa udeje nejaký zážitok z klinickej smrti a už su toho plné médiá.Ciže ani tu neverím,že Lazár mlčal. Mlčal preto ,že bol skutočne mrtvy. Ak by bola smrt prechodom do lepšieho života ,tak by nebola nazvaná -"najvačší nepriatel".
10.04.2011
Mgr.    Reagovať
Re: reakcia
Je úplne prirodzené, že človek si chráni svoj život. Predsa máme v sebe určitý pud sebazáchovy.

Už si zase v starých koľajach. Tej vašej pohanskej retoriky, mám už naozaj dosť.

Tak dovoľ, aby som ti pripomenula váš pôvod.
Samotný Russell využíval masonské symboly ako kríž v korune, okrídlené slnko, vežu pevnosti a pyramídu.
Prvé zhromaždenia svedkov Jehovových v USA prebiehali v masonských chrámoch.

Vo svojich chrámových rečiach robil paralely medzi masonmi a založeným kultom. Najvyššie vedenie v Brooklyne je taktiež uzavretou spoločnosťou.

Nesúhlasím s terminológiou zhmotnenie.
Čo mi to zase podsúvaš.

Verím vo vzkriesenie tela, a život večný.
Verím, že ľudská duša je nesmrteľná.

Aby každý, kto v neho verí, mal večný život“ (Jn 3, 15). Viera v nesmrteľnosť je pre nás, kresťanov, radostnou istotou.
I napriek uvedenému, viera v nesmrteľnosť zostáva naďalej vierou.

Jan 3, 15
A ako Mojžiš vyzdvihol na púšti hada, tak musí byť vyzdvihnutý aj Syn človeka, aby každý, kto verí, mal v ňom večný život.

Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu. Skôr sa bojte toho, ktorý môže i dušu, i telo zahubiť v pekle“
(Mt 10, 28).

Preto Ježiš zvoláva: „Veru, veru, hovorím vám: Ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život. Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.“
(Jn 6, 53-54) Cez Krista a v Duchu Svätom prichádzame k účasti na večnom živote, teda cez naše „vtelenie sa“ do Ježišovho veľkonočného tajomstva.

Sv. Pavol pripomína, že večný život nezačína až v budúcom veku.
Už krstom sa rodí človek pre nový život a má na ňom účasť: „Krstom sme teda s ním boli pochovaní v smrť, aby sme tak, ako bol Kristus vzkriesený z mŕtvych Otcovou slávou, aj my žili novým životom.“ (Rim 6, 4) Je to smrť života podľa tela
(„A tak, bratia, sme dlžníkmi, ale nie telu, aby sme museli žiť podľa tela.“ Rim 8, 12) je to udelenie života vzkrieseným Kristom
(„A keď vo vás prebýva Duch toho, ktorý vzkriesil Ježiša z mŕtvych, potom ten, čo vzkriesil z mŕtvych Krista, oživí aj vaše smrteľné telá skrze svojho Ducha, ktorý prebýva vo vás.“ Rim 8, 11)
Vskutku, Boh „odmeňuje večným životom tých, čo vytrvalosťou v dobrých skutkoch hľadajú slávu, česť a nesmrteľnosť.“
(Rim 2, 7)
Večný život je „prvý život“ (1Tim 6, 19).
10.04.2011
Mgr.    Reagovať
Vzkriesenie tela“ znamená, že po smrti nebude žiť len nesmrteľná duša, ale že znova ožijú aj naše „smrteľné telá“

Rimanom 8,11
A keď vo vás prebýva Duch toho, ktorý vzkriesil Ježiša z mŕtvych, potom ten, čo vzkriesil z mŕtvych Krista, oživí aj vaše smrteľné telá skrze svojho Ducha, ktorý prebýva vo vás.

Veriť vo vzkriesenie mŕtvych bolo podstatným prvkom kresťanskej viery už od jej začiatkov: „Vzkriesenie mŕtvych je istota kresťanov. Vierou vo vzkriesenie sme kresťanmi Akože niektorí z vás hovoria, že zmŕtvychvstania niet?
Veď ak niet zmŕtvychvstania, nebol ani Kristus vzkriesený. Ale ak nebol Kristus vzkriesený potom je márne naše hlásanie a márna je aj vaša viera. Ale Kristus vstal z mŕtvych, prvotina zosnulých“
(1Kor 15,12-14.20).

Dôležitosť Kristovho vzkriesenia
1. Kor. 15, 12-14.23
Ak sa hlása, že Kristus bol vzkriesený z mŕtvych, akože niektorí z vás hovoria, že zmŕtvychvstania niet? Veď ak niet zmŕtvychvstania, nebol ani Kristus vzkriesený. Ale ak nebol Kristus vzkriesený, potom je márne naše hlásanie a márna je aj vaša viera. A potom sa zistí, že sme falošnými Božími svedkami, lebo sme svedčili proti Bohu, že vzkriesil Krista, ktorého nevzkriesil, ak mŕtvy naozaj nevstávajú. Lebo ak mŕtvy nevstávajú, nevstal ani Kristus. A keď Kristus nevstal, vaša viera je márna a ešte stále ste vo svojich hriechoch. Potom aj tí, čo zosnuli v Kristovi, sú stratení. Ak len v tomto živote máme nádej v Kristovi, sme najúbohejší zo všetkých ľudí.

Ale Kristus vstal z mŕtvych, prvotina zosnulých. Lebo ako je skrze človeka smrť, tak je skrze človeka aj zmŕtvychvstanie: Veď ako všetci umierajú v Adamovi, tak zasa všetci ožijú v Kristovi. Ale každý v poradí, aké mu patrí: prvotinou je Kristus; potom, pri jeho príchode, tí, čo patria Kristovi.

Čo znamená „vstať z mŕtvych“? Pri smrti, teda pri oddelení duše od tela, telo človeka podlieha rozkladu, kým jeho duša ide v ústrety Bohu, i keď ešte očakáva, že sa spojí so svojím osláveným telom.
Boh vo svojej všemohúcnosti definitívne dá nášmu telu neporušiteľný život, keď ho mocou Ježišovho zmŕtvychvstania spojí s našou dušou.

Kto vstane z mŕtvych? Všetci ľudia, ktorí zomreli: „Tí, čo robili dobre, budú vzkriesení pre život, a tí, čo páchali zlo, budú vzkriesení na odsúdenie“ (Jn 5,29).

Jan 5, 28-30
Nedivte sa tomu, lebo prichádza hodina, keď všetci v hroboch počujú jeho hlas a vyjdú: tí, čo robili dobre, budú vzkriesení pre život a tí, čo páchali zlo, budú vzkriesení na odsúdenie. Ja nemôžem nič robiť sám od seba. Súdim, ako počujem. A môj súd je spravodlivý, lebo nehľadám svoju vôľu, ale vôľu toho, ktorý ma poslal.

Spomeň si na ten čas, keď si chodil ešte do kostola na sv. omše. Možno, že si aj miništroval. Do chrámu si chodil možno aj častejšie, a to nielen v nedeľu a v prikáz.sviatky.
Spomeň si na ten čas, keď si pristupoval určite aj k sv. prijímaniu.

Predpokladám, že u svedkov si roky, a len sa pozri dozadu, opráš si svoju pamäť, a zhodnoť, čo do teba za tie roky svedkovia, koľko odporu, vzdoru k cirkvi, v ktorej si ty bol pokrstený, a iných zlých vlastnosťi naočkovali.

Miestom nasledovateľa Ježiša Krista je Cirkev Božia a nie temnotou pokrytá tajná spoločnosť."
03.03.2011
marta    Reagovať
Re: Písmo
Ježiš bol veľmi pokojný keď šiel k Lazárovi, vedel, že on ho vzkriesi. Vedel to ako Boh, ale ako človek reagoval, keĎ za priateľom zaplakal. Všetko to malo zmysel, Marta ukázala svoju silu viery a ani na chvíľu nezaváhala vo vzkriesenie brata. Lazar nehovoril o tom, či bol v nebi. Nebolo mu to predurčené rozprávať, kde bol. On bol v stave akoby v kóme, nepamätal, nič nepamätal, takže o tom ani nerozprával. Možno sa ho nato ani nikto nepýtal. Možno áno. Aké bolo myslenie ľudí v onej dobe? Skúmali, riešili, špekulovali, alebo oddane prijímali Ježišove slová? Vieme. že nie . Oddaní ako bola Marta alebo Mária rešpektovali božiu vôľu a boli šťastné, že brat ožil práve z vôle Boha. Ak by Lazár vyjavil, ako to bolo tam v nebi, dnes by sme nemali položenú otázku ako je totam v záhrobí
03.03.2011
marta    Reagovať
Re: Písmo
Ježiš bol veľmi pokojný keď šiel k Lazárovi, vedel, že on ho vzkriesi. Vedel to ako Boh, ale ako človek reagoval, keĎ za priateľom zaplakal. Všetko to malo zmysel, Marta ukázala svoju silu viery a ani na chvíľu nezaváhala vo vzkriesenie brata. Lazar nehovoril o tom, či bol v nebi. Nebolo mu to predurčené rozprávať, kde bol. On bol v stave akoby v kóme, nepamätal, nič nepamätal, takže o tom ani nerozprával. Možno sa ho nato ani nikto nepýtal. Možno áno. Aké bolo myslenie ľudí v onej dobe? Skúmali, riešili, špekulovali, alebo oddane prijímali Ježišove slová? Vieme. že nie . Oddaní ako bola Marta alebo Mária rešpektovali božiu vôľu a boli šťastné, že brat ožil práve z vôle Boha. Ak by Lazár vyjavil, ako to bolo tam v nebi, dnes by sme nemali položenú otázku ako je totam v záhrobí
03.02.2011
badatel    Reagovať
naspäť do slzavého údolia
Ak bol Lazár 4 dni v nebi , nebolo pekné od Ježiša ,že ho opäť stiahol na zem ,do tohto slzavého udolia.(to za predpokladu ,že ako nesmrtelná duša šiel do neba) Ak to tak nebolo,(pretože Lazár bol skutočne 4 dni mrtvy), tak vtedy to malo význam a bol to potom velmi láskavý počin zo strany Ježiša. Túto verziu podporuje i fakt, že Lazár nehovoril kde bol. AK by bol pri vedomí ako nesmrtelná duša, nenechal by si skutočnosť, že bol v nebi(alebo niekde inde) pre seba. Každý čaká na nejakú správu zo záhrobia-aké to tam je?
28.01.2011
Mgr.    Reagovať
Písmo
Jan 11, 1-26

Vzkriesenie Lazára :

Bol chorý istý Lazar z Betánie, z dediny Márie a jej sestry Marty. Bola to tá Mária, čo pomazala Pána voňavým olejom a poutierala mu nohy svojimi vlasmi. Jej brat Lazar bol chorý. Preto mu sestry poslali odkaz : Pane, ten, ktorého miluješ je chorý. Keď to Ježiš počul, povedal, Táto choroba nie je na smrť, ale na Božiu slávu, aby ňou bol oslávený Boží Syn. Ježiš mal rád Martu, i jej sestru a Lazára. Keď teda počul, že je chorý zostal ešte dva dni na mieste, kde bol. Až potom povedal učeníkom Poďme znova do Judey.
Učeníci mu vraveli, Rabbi, len nedávno ťa židia chceli ukameňovať a zasa ta ideš ? Ježiš odpovedal : nemá deň 12 hodín ? Kto chodí vo dne, nepotkne sa, lebo vidí svetlo tohoto sveta. Ale kto chodí v noci, potkne sa, lebo v ňom niet svetla. Toto povedal a dodal : Náš priateľ Lazár spí, ale idem ho zobudiť. Učeníci mu povedali Pane ak spí, ozdravie. Vtedy im Ježiš povedal otvorene. Lazár zomrel.

Keď ta Ježiš prišiel dozvedel sa, že Lazár je už 4 dni v hrobe. Betánia bola pri Jeruzaleme, vzdialená asi 15 stadií, a tak prišlo k Marte a Márii veľa židov potešiť ich v žiali za bratom. Keď Marta počula, že prichádza Ježiš, išla mu na proti. Mária zostala doma. Marta povedala Ježišovi. Pane, keby si bol býval tu, môj bratby nebol umrel. Ale teraz viem, že o čokoľvek poprosíš Boha, Boh Ti to dá. Ježiš jej povedal tvoj brat vstane z mrtvych. Marta mu vravela : Viem, že vstane v posledný deň pri vzkriesení.

Ježiš jej povedal : Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť aj keď umrie. A nik, kto žije a verí vo mňa, neumrie naveky. Veríš tomu ? Povedala mu : Ano Pane ja som uverila, že Ty si Mesiáš, Boží Syn, ktorý mal prísť na svet.
28.01.2011
Mgr.    Reagovať
Lazar
Jan 11, 1-26

Vzkriesenie Lazára :

Bol chorý istý Lazar z Betánie, z deadiny Márie a jej sestry Marty. Bola to tá Mária, čo pomazala Pína voňavým olejom a poutierala mu nohy svojimi vlasmi. Jej brat Lazar bol chorý. Preto mu sestry poslali odkaz : Pane, ten, ktorého miluješ je chorý. Keď to Ježiš počuil, povedal, Táto choroba nie je na smrť, ale na Božiu slávu, aby ňou bol opslávený Boží Syn. Ježiš mal rád Martu, i jej sestru a Lazára. Keď teda počul, že je chorý zostal ešte dva dni na mieste, kde bol. Až potom povedal učeníkom Poďme znova do Judey.
Učeníci mu vraveli, Rabbi, len nedávno ťa židia chceli ukameňovať a zasa ta ideš ? Ježiš odpovedal : nemá deň 12 hodín ? Kto chodí vo dne, nepotkne sa, lebo vidí svetlo tohoto sveta. Ale kto chodí v noci, potkne sa, lebo v ňom niet svetla. Toto povedal a dodal : Náš priateľ Lazár spí, ale idem ho zobudiť. Učeníci mu povedali Pane ak spí, ozdravie. Vtedy im Ježiš povedal otvorene. Lazár zomrel.

Keď ta Ježiš prišiel dozvedel sa, že Lazár je už 4 dni v hrobe. Betánia bola pri Jeruzaleme, vzdialená asi 15 stadií, a tak prišlo k Marte a Márii veľa židov potešiť ich v žiali za bratom. Keď Marta počula, že prichádza Ježiš, išla mu na proti. Mária zostala doma. Marta povedala Ježišovi. Pane, keby si bol býval tu, môj bratby nebol umrel. Ale teraz viem, že o čokoľvek poprosíš Boha, Boh Ti to dá. Ježiš jej povedal tvoj brat vstane z mrtvych. Marta mu vravela : Viem, že vstane v posledný deň pri vzkriesení.

Ježiš jej povedal : Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť aj keď umrie. A nik, kto žije a verí vo mňa, neumrie naveky. Veríš tomu ? Povedala mu : Ano Pane ja som uverila, že Ty si Mesiáš, Boží Syn, ktorý mal prísť na svet.
27.01.2011
Mgr.    Reagovať
Trojica
Bádateľ toto ti musím napísať.

Na svätej omši sme spievali moju obľúbenú pieseň z JKS č. 248
/ JKS - jednotný katolícky spevník /

pieseň č. 248 je :
O trojjediný Bože

Dobvoľ, aby som Ti pripomenula text :

O trojjediný Bože, pred tebou kľačíme a zbožnou modlitbou ťa o Pane prosíme by sme Ti prinášali Kristovu obetu, nech veľké zásluhy jej nás k Tebe privedú.

Ja verím v Boha Otca i Syna Božieho, nám z Panny zrodeného i Ducha Svätého tak v jednom večnom Bohu tri verím osoby, z nich každá na spasenie mi mocne pôsobí.

Včuľ prijmi, veľký Bože tú svätú obetu, nech Ti je ďakovaním za milosť presvätú, skrz tieto dary všetkým nám odpusť poklesky, by sme Ťa velebili Otče náš nebeský.

Keď som zistila, podľa čísla, že sa ide spievať táto pieseň, normálne sa mi rozbúchalo srdce, teraz keď si to viac uvedomujem bolo to pre mňa silný náboženský, citový a emocionálny zážitok.
27.01.2011
Mgr.    Reagovať
reakcia1
Predsa duša človeka je nesmrteľná.
Milosť Božia je na spasenie potrebná.

veríme cirkev :
1, putujúcu / ľudia na zemi /
2, cirkev oslávenú / svätí a spasení v nebi /
3, cirkev trpiacu / duše v očistci /

Zosnulí trpiaci v zatratení nepatria do cirkvi trpiacej, lebo sami sa rozhodli proti Bohu
/ nechcú byť spasení /
Preto im nemôžeme nijako pomôcť, ani
keby sme chceli.

Posledný súd
Keď na konci časov príde oslávený Kristus súdiť živých a mŕtvych, každého človeka odmení podľa jeho skutkov a podľa toho, ako prijal alebo odmietol milosť.

Lebo Syn človeka príde v sláve svojho Otca so svojimi anjelmi a vtedy odplatí každému podľa jeho skutkov. (Mt 16,27)
Cieľom druhého príchodu je vzkriesenie z mŕtvych a spravodlivá odplata.
(Mt 25,31-46)

V modlitbe Verím Boha sa modlíme :

Verím v Boha, Otca všemohúceho Stvoriteľa neba i zeme, i v Ježiša Krista, jeho jediného Syna, nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny, trpel za vlády Poncia Piláta, bol ukrižovaný, umrel a bol pochovaný. Zostúpil k zosnulým, tretieho dňa vstal z mŕtvych, vstúpil na nebesia, sedí po pravici Boha Otca všemohúceho. Odtiaľ príde súdiť živých i mŕtvych. verím v Ducha Svätého, v svätú cirkev katolícku, v spoločenstvo svätých, v odpustenie hriechov, vo vzkriesenie tela a v život večný Amen.
27.01.2011
Ngr.    Reagovať
reakcia
Predsa duša človeka je nesmrteľná.
Milosť Božia je na spasenie potrebná.

veríme cirkev :
1, putujúcu / ľudia na zemi /
2, cirkev oslávenú / svätí a spasení v nebi /
3, cirkev trpiacu / duše v očistci /

Zosnulí trpiaci v zatratení nepatria do cirkvi trpiacej, lebo sami sa rozhodli proti Bohu
/ nechcú byť spasení /
Preto im nemôžeme nijako pomôcť, ani
keby sme chceli.

Posledný súd
Keď na konci časov príde oslávený Kristus súdiť živých a mŕtvych, každého človeka odmení podľa jeho skutkov a podľa toho, ako prijal alebo odmietol milosť.

Lebo Syn človeka príde v sláve svojho Otca so svojimi anjelmi a vtedy odplatí každému podľa jeho skutkov. (Mt 16,27)
Cieľom druhého príchodu je vzkriesenie z mŕtvych a spravodlivá odplata.
(Mt 25,31-46)

V modlitbe Verím Boha sa modlíme :

Verím v Boha, Otca všemohúceho Stvoriteľa neba i zeme, i v Ježiša Krista, jeho jediného Syna, nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny, trpel za vlády Poncia Piláta, bol ukrižovaný, umrel a bol pochovaný. Zostúpil k zosnulým, tretieho dňa vstal z mŕtvych, vstúpil na nebesia, sedí po pravici Boha Otca všemohúceho. Odtiaľ príde súdiť živých i mŕtvych. verím v Ducha Svätého, v svätú cirkev katolícku, v spoločenstvo svätých, v odpustenie hriechov, vo vzkriesenie tela a v život večný Amen.
23.01.2011
badatel    Reagovať
JS-blbosť?
Tvoj príspevok vykazuje znaky silnej "informovanosti Písma".S tým pápežom si to prepískol na celej čiare. Ja viem, že ked sa apoštoli hádali kto je z ních najväčší, tak Ježiš im dal také pekné poučenie./A urobil to viac krát./ Tebe a RKC zrejme unikla pointa tohto poučenia. Preštuduj si tituli Papas, pontifex maximus a zistíš kto určil pápeža. Ježiš to určite nebol. Jeho chudoba, pokora, jednoduchá a pritom mocná reč, obetavosť, ti vela napovie.A prečo pravá viera tak neskoro? "V konečnéj časti dní založím ...Iz.2.,2-4..čítaj.
21.01.2011
štefan artim    Reagovať
svedkovia jehovovi-blbosť
povedal by som to asi tak -ježiš kristus určil pápeža pred 2000 rokmi a jeho učeníci robili zázraky --jehovisti maju 140 rokov a nezaložil ho žiadny divotvorca---a keby to aj bola pravá viera tak prečo by ho nám dal boh tak neskoro
21.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: svedkovia jehovovi-blbosť
Vidíš sám priznávaš, že jehovisti vznikli iba nedávno a to pred 140 rokmi.
Tak prečo sa snažíte nadviazať :
1,na prvých apoštol,
2,na prorkov v Starom zákone
3, na Svätú zem

Veď svedkovia jehovovi vznikli v roku 1931. Svedkovia Jehovovi majú svoj pôvod v Amerike, kde ich hlavné sídlo je v mestem Brooklyne, tam kde vznikli.
Teda nemajú nič spoločné :
1, so Svätou zemou
2, ani s prorokmi Starého zákona
3, ani s Kristom ako zakladateľom

Nie je vôbec pravda, čo hovoria že svedkovia jehovovi existovali :
1, dávno pred katolíkmi
2, že boli už v čase starého zákona
3, že k nim patrili traja mládenci, vhodení do ohnivej pece
4, ako aj apoštoli.

Ako vidíš hnutie Bádateľov Biblie a Svedkov Jehovových nezaložil Kristus, ale obyčajný človek, Američan Karol Russell.
Tento pôvod Od K. Russella je pre vodcov Svedkov Jehovových dosť kompromitujúci, a preto sa držia toho, že je lepšie o svojom americkom zakladateľovi vôbec nehovoriť.

povedz, môže byť pravdivá viera, ktorá povstala 1900 rokov po Kristovi i po apoštoloch, ktorú nezaložil Kristus, ale obyčajný človek ?

Čo donútilo Rutherforda k tomu, že opustil dovtedajší názov " Bádatelia Biblie" ? Pravdepodobne to, že názov Bádatelia Biblie sa stal vo verejnosti skompromitovaný udalosťami, spomenutými v príspevku 1.

príspevok 1 :
Tri roky pred svojou smrťou / K. Russell / ich nazval Medzinárodné združenie bádateľov Biblie.
Po smrti Karola Russella prebral vedenie Združenia bádateľov biblie v r. 1917 Jozef Franklin Rutheford.
Jeho samovôľa, veľké odchýlenie sa od náuky K. Russella, kompromitácie a zosmiešňovanie sa nesplnenými proroctvami i veľké osobné ambície mali za následok, že sa Hnutie bádateľov biblie roztrieštilo na niekoľko skupín.
Najväčšiu z týchto skupín sa Ruthefordovi podarilo udržať a v roku 1931 na zjazde v COLOMBO v štáte Ohio jej dali názov SVEDKOVIA JEHOVOVI.

Počítal s tým, že zmena názvu pomôže zamaskovať minulosť.
U nás existujú až štyri smery Bádateľov Biblie :
1, Združenie bádateľov biblie
2, Združenie slobodných Bádateľov biblie
3, svetové misijné hnutie Epifania
4, SVEDKOVIA JEHOVOVI

Ešte by som chcela vedieť odpoveď na tieto otázky : / ja ich už poznám z literatúry /
a potom to bude všetko jasné.
Ja to aj uvádzam.

1, kedy vznikla náboženská spoločnosť svedkov Jehovových
2, kto je zakladateľom svedkov jehovových
3, a kde vznikla náboženská spoločnosť svedkov jehovových.
22.01.2011
badatel    Reagovať
Re: Re: svedkovia jehovovi-blbosť
Tak prečo potom toto pravidlo neplatilo v 1.storočí? Zidia boli vyvolený aj telesne/mi z pohanov sme naštepené vetvy/, mali 2000-ročnú tradíciu, prorokov, ím bolo zjavené Písmo a predsa ím to nepomohlo.V 70 roku n.l., boli zničení Títom.A aj preto, čo sa píše u Mat.,15,9-"nadarmo ma však uctievate,pretože vyučujete ludské prikázania."Na druhej strane "Nazaretská sekta"/na čele s Ježišom, Pavlom../ sa objavila náhle a bola krátko na scéne sveta.Stalo sa im to ,čo sa stane i RKC, a popisuje to správa v Mat.24.,48-51.
22.01.2011
Mgr.    Reagovať
reakcia
Mali sme na fakulte predmety /religionistika, netradičná religiozita/
nové alebo netradičné náboženské hnutia

/ nábor, metódy, znaky, fázy, vodcovia, manipulácia, zatajovanie vodcu, zatajovanie učenia,/ Keď ste si istí svojim členom, postupne nastáva odkrývanie náuky, pomaly, postupne a opatrne.

Takže určite mám o tom poznatky, vedomosti, a poznám ich praktiky.

Ja viem koho mám pred sebou a s kým diskutujem.
Najčastejšie jednoduchí, málo vzdelaní, ľahostajní vo viere, neveriaci, častokrát nepokrstení, ktorí hľadajú a skončia u vás. Takíto ľudia sú častokrát dobre a ľahko manipulovateľní.
Ďalšia skupina na ktorú sa špecializujete sú Rómovia. Tak isto nevzdelaní, negramotní, sociálne odkázaní, chudobní, jednoduchí, a hlavne ľahko ovplyvniteľní a manipulovateľní.

Neverím, že katol. kňaz, ktorý vyštudoval teológiu, aby sa pridal k vám.
Práve kňazi na toto upozorňujú.
Dávajú do pozornosti veriacim základné tvrdenia, ktoré sa úplne priečia s Bibliou a náukou Katolíckej cirkvi.

Práve táto ich osvetová, misijná činnosť vás poriadne vyrušila, keď o tomto začnú veriacich poučovať a poukazovať na túto vašu kalnú náuku.
22.01.2011
Mgr.    Reagovať
Máte svoje metódy na lanárenie ľudí.
Do svojho spoločenstva predovšetkým vašimi metódami získavate starších a osamelých ľudí.

nebezpečné je pri prvom stretnutí a kontakte :

prvá fáza :
-1, snažíte sa zakryť odpor ku Katolíckej cirkvi
-2, nemáte problém o sebe vyhlásiť, že aj vy ste kresťania.
-3, rozširujete svoje časopisy Strážna Veža, Prebudťe sa !
-4, To je aj váš zdroj vedomostí, hlavná misjná činnosť pri rozširovaní týchto vašich časopisov.
-5, Biblia sa študuje len v súvislosti, kontexte a podľa návodov, ktoré sú uvedené v časopisoch.

Ak neodoláte začína to prechádzať do druhej fázy :
Keď neodoláte pri prvom kontakte, ponúknu vám domáce štúdium biblie - nastáva, že to, že začínate byť vážny kandidát ich lanárenia

Po čase vás budú chcieť a snažiť presviedčať, že vlastne vy Bibliu vôbec nechápete.

Dajú a odporučia vám študovať materiály ich spoločnosti Jehovu, vďaka ktorým je neskoršie / keď budete pravým služobníkom Jehovu / určite pochopíte.

To je príklad cesty do tejto spoločnosti ľudí, ktorím vyhlasujú, že sú jediným zástupca Boha Jehovu na zemi. Aj ich učenie, hoci tvrdia, že sa zakladá na Písme Svätom, je zvrátené.

Nič vám to nepripomína ? Neprešiel si aj ty týmito fázami ?

Keď ťa aj na ulici, ale po domoch svedkovia, oslovia prečo zamlčujú s kým posolstvom prišli ? Iba keď ich odhalím tak vyjdu s pravdou na povrch. Už to mi je podozrivé.
Jedným zo znakov je zatajovanie, zamčlovanie učenia, ktoré tieto netradičné alebo nové náboženské hnutia šíria.

Typické pre svedkov Jehovu pri nábore nových členov je zakrývanie a zatajovanie, toho, čo sa od vás ako budúceho " otroka" vyžaduje.

Keď človek zistí pravdu a otvoria sa mu oči a uši, býva často krát už veľmi neskoro.

Veď sv. Peter celý život hlásal Ježiša Krista.
19.01.2011
Mgr.    Reagovať
krst -
Prečítajte si nový príspevok sviatosť krstu.

Tak určite ten váš krst je nejaký spochybniteľný.
Tak tu súhlasím, že krst u svedkov nezmýva dedičný hriech.
/ krstí v katolíckej cirkvi vysvätený kňaz, diakon, biskup/
Ja tvrdím, že ani pred katolíckou a tradičnou kresťanskou cirkvou
/ katolíckou,grekokatol.pravosl/ ,nie je ani platný, ja o tom silne pochybujem.
Pochybujem aj o tom či ste vôbec kresťania v pravom slova zmysle.
A či tento váš krst je platný, sú tu veľké pochybnosti. Dovoľím si tvrdiť, že naďaľej aj po tom vašom krste v spoločenstve svedkov jehovových , ostávate pohanmi.
18.01.2011
Mgr.    Reagovať
Mám vysokoškolské bakalárske vzdelanie I.stupeň a magisterské vzdelanie II.stupeň.

1, Svoj referát si pomenujem podľa toho ako to ja uznám za vhodné.
2, Ja viem komu som uverila a nie som žiadna trstina vetrom lámaná.

Svojím príspevkom a referátom som vás riadne vyrušila, keď som poukázala na Váš vznik, pôvod a na zakladateľa.

Dovoľ, aby som ti primenula toto:
Katolícka cirkev je tu 2000 rokov.

Katolícka cirkev - prvýkrát sa takto označuje spoločenstvo kresťanov okolo roku 100 v listoch sv. Ignáca Antiochijského. Svätý Cyril Jeruzalemský ju charakterizuje slovami. Cirkev sa volá katolíckou čiže všeobecnou preto, že je rozšírená po celom svete od jedného kraja zeme až po druhý, aj preto, že všeobecne a bez zvyšku učí všetky pravdy, o viditeľných i neviditeľných, o nebeských i pozemských veciach, ktoré majú ľudia poznať.

Preberali sme netradičné náboženstvo alebo nové náboženské hnutia.

Takže určite mám o tom nejaké poznatky.
Mám skúšku z predmetov religionistika a netradičná religiozita.

Na predmete netradičná religiozita sme preberali nové náboženské hnutia :

mormoni, cirkev zjednotenia, jehovisti, scientologocia, hnutie gralu, modry križ a takto by som mohla menovať ďalšie.

Univerzita na ktorej som študium ukončila tieto predmety preto zaradila, povedali, že budú proti takýmto učeniam
všemožnými a ďalšími prostriedkami
( vedomosťami, poznatkami, informáciami, empirickými poznatkami a skúsenosťou, bojovať. )

Na ďalšom predmete Drogy závislosti a prevencia sme preberali látkové a nelátkové závislosti.
nelátkové závislosti obsahovali aj závislosť na sekte.
( vplyv manipuláciu, znaky sekty, nábor atd )

Na ďalšom predmete sociálna pedagogika
bola jedna časť zameraná na pomoc rodinám v rôznej životnej situácii a jedna z nich bola :

-rodina, ktorá je v područí a závislá na sekte ( pomoc, vysvetlenie, a upozornenie rodine, ktorá sa nachádza v tomto úskalí.
18.01.2011
Mgr.    Reagovať
Trojica
a ešte niečo k Trojici :
Pápež sv. Damaz I. /366-384/

Počas jeho pontifikátu cisár Teodózius I. zvolal druhý všeobecný koncil do Carihradu v roku 381.
Definoval Božstvo tretej božskej osoby : Verím v Ducha Svätého, Pána a darcu života, ktorý vychádza z Otca, jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi. On hovoril ústami prorokov.

Z prvých dvoch koncilov vzišlo dodnes používané Nicejsko-carihradské vyznanie viery.

presne a modlíme sa to takto :
Verím v Ducha Svätého Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi on hovoril ústami prorokov. atď.
Verím a vyznávam učenie o Najsvätejšej Trojici, tak ako to učí katolícka cirkev.
Tak preto sa v tomto nezhodneme.

Tak potom prečo máme v JKS
/jednotný katolícky spevník /
pieseň :
Najsvätejšia trojica jeden Bože
nech ťa chváli celý svet, jak len môže, chcem ťa vždy milovať, večne zvelebovať. Buď od nás vždy chválená Trojica nerozdielna.

Ježišovi ďakujme láskavému i Duchu česť vzdávajme presvätému Boh Syn nás vykúpil a Duch k nám zostúpil. Buď od nás...

Ďalšia pieseň :
O Trojica najsvätejšia o jednota najdivnejšia, daj nech každý ťa vyznáva, Trojjednému chválu vzdáva.

Otec, tys jak bles slnečný, Syn je sťaby ľúč tvoj večný, Duch Svätý je oboch plameň až na veky vekov amen.

Učenie o najsvätejšej Trojici vyplýva zo svätých kníh. Totiž, že v Bohu sú tri Božské Osoby - BOH-otec, BOH-syn a BOH Duch Svätý.

Zo svätého písma vyplýva, že i Duch Svätý je Osobou a Bohom.
Že je osobou, dokazuje, že sväté písmo mu pripisuje činnosť, ktorú môže vykonávať iba osoba.
napríklad hovorí, že Duch Svätý naučí apoštolov, čo majú hovoriť (Lk 12,12) , že bude s nimi prebývať
/ Jn 14,16 a 1 Kor 3,16 / , že ich poteší a že im všetko pripomenie :

Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí Vás všetko a pripomenie Vám všetko, čo som vám povedal / Jn 14,26 /
Ale toto všetko pôsobí jeden a ten istý Duch, ktorý rozdeľuje každému , ako chce.
/1 Kor. 12,11/

Všetky tieto činnosti môže vykonávať iba Osoba. Sväté písmo uznáva teda Svätého Ducha za Osobu, a nie za akúsi "silu" či "energiu" Boha.

Preto vám hovorím : ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu Svätému sa nedopustí. / Mt 12,31 /

Ak by Duch Svätý nebol Bohom, prečo by hriech proti nemu mal byť tak ťažký ?
( hriechy proti Duchu svätému sa neodpúšťajú ani tu na zemi ani vo večnosti )

Dôrazne upozorňujem ešte na toto :
Kristus kázal krstiť v mene Otca i Syna i Ducha Svätého ( Mt 28,19 )
Krstí sa predsa v mene najsvätejšej trojice

Keby Kristus bol iba stvorením, Duch Svätý iba neosobnou silou Božou, ako to tvrdia Svedkovia, tak by potom Kristus nemohol takto hovoriť.
Nevidíš , akú neprijateľnú karikatúru Boha ti predkladá učenie Svedkov Jehovových ?

Priateľu, ak hľadáš pravdu, nevidíš, že blud tu bije priam do očí ?

Boha nikdy nikto nevidel. Jednorodený Boh, ktorý je v lone Otca, ten o ňom priniesol zvesť. /Jn. 1,18 /

A ty viac veríš Russellovi ako Kristovi ? Kiež by si prišiel k poznaniu pravdy o Bohu, aby si Ho mohol chváliť z hĺbky duše Slova Otcu i Synu i Duchu Svätému.

späť späť   1  |  2  |  3  |   4  |  5  |  6    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.