Zaujímavosti o referátoch
História a vznik svedkov Jehovových
17.02.2012
milan
Reagovať
Velavravná štatistika
Tak si preštuduj štatistiku o úpadku reholného a kňazského povolania. Alebo štatistiku o sexuáných škandáloch kňazov. O čo ti hovorí kresťanská historia? Napríklad KC a fašizmus/KC v epoche fašizmu-nová kniha/,alebo si myslíš ,že Hitler bol nasledovaniahodným príkladom vzorného katolíka?Alebo čo Franco,Mussolíni..atd.A zapamätaj si že život píše tie najpravdivejšie "knihy",o tom kto dnes napodobňuje Krista a kto nie.KC dnes,i v minulosti neriešila problémy ludí,neliečila "dušu", ale sama bola a je problémom. Pozri-"Kriminále dejiny kresťanstva,K.H.Deschner.
18.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: Velavravná štatistika
K.H.Deschner. - toto je známy protikresťanky založený človek.
Tak takéto diela, používaš v argumentácii.
Nie sú to náhodou knihy z vašej dielne ?
To akosi zabúdate uviesť.
Väčšina citátov, ktoré SJ používajú na obhajobu svojej pravdy, je vytrhnutá z kontextu a často úplne skreslená.
Buď chýba celý citát, alebo čo je pre ich systém náuk nepohodlné, jednoducho vybodkujú.
Keď aj je citát celý a neskreslený, použilo sa citovanie knihy, ktorú sami vydali pred niekoľkými rokmi.
Tam väčšinou neuvedú, že ide o knihu z vlastnej produkcie. Je zvyčajné, že jeden riadok citovaného textu, ktorý má dať za pravdu ich tvrdeniu, pochádza z niekoľkých strán citovanej publikácie a je pekne pozliepaný do jedného textu.
Často sú citované knihy staré vyše sto rokov, ktoré neuvádzajú súčasný vedecký ani biblický pokrok a vyhovujú tak súčasnej náuke SJ - nie však súčasnému biblickému a vedeckému poznaniu.
Citáty z viaczväzkových encyklopédií sú uvedené bez čísla zväzku, strany, hesla atď.
/ časopis Rozmer 3/2007/
Tisíce citátov a odkazov v ich literatúre vyzerajú približne takto: „jeden významný lekár povedal", „významný biblický bádateľ z Kanady uviedol",
- toto je spôsob vašej argumentácie ?
Tak takéto diela, používaš v argumentácii.
Nie sú to náhodou knihy z vašej dielne ?
To akosi zabúdate uviesť.
Väčšina citátov, ktoré SJ používajú na obhajobu svojej pravdy, je vytrhnutá z kontextu a často úplne skreslená.
Buď chýba celý citát, alebo čo je pre ich systém náuk nepohodlné, jednoducho vybodkujú.
Keď aj je citát celý a neskreslený, použilo sa citovanie knihy, ktorú sami vydali pred niekoľkými rokmi.
Tam väčšinou neuvedú, že ide o knihu z vlastnej produkcie. Je zvyčajné, že jeden riadok citovaného textu, ktorý má dať za pravdu ich tvrdeniu, pochádza z niekoľkých strán citovanej publikácie a je pekne pozliepaný do jedného textu.
Často sú citované knihy staré vyše sto rokov, ktoré neuvádzajú súčasný vedecký ani biblický pokrok a vyhovujú tak súčasnej náuke SJ - nie však súčasnému biblickému a vedeckému poznaniu.
Citáty z viaczväzkových encyklopédií sú uvedené bez čísla zväzku, strany, hesla atď.
/ časopis Rozmer 3/2007/
Tisíce citátov a odkazov v ich literatúre vyzerajú približne takto: „jeden významný lekár povedal", „významný biblický bádateľ z Kanady uviedol",
- toto je spôsob vašej argumentácie ?
05.08.2013
Milan
Reagovať
Re: Re: Velavravná štatistika
Nie,"protikresťanský",ale proti-cirkevný,proti-katolícky autor. To by som skôr uznal. Ale jeho prácu,dôkazy,štatistiky,údaje,historické fakty nespochybňuje ani samotná RKC,lebo sú veľmi dobre podložené. A tiež i citácie JS./a sú uvedené i -"čísla zväzkov"/ A ver,že je nesmierne veľa dôkazov,kníh,prác...atd,na tému,ako RKC zahodila odkaz Krista,a vytvorila si vlastnú,mocenskú,cirkevnícku štruktúru,necitlivý,tvrdý dogmatizmus ,a "náboženstvo lásky",vymenilo za "rituálne,bezduché náboženstvo".Teda,ani tu nemáš pravdu.Opak je pravda,to RKC používa neoverenú,zavádzajúcu propagandu,otvorenú lož.Aj vy sa odvolávate na citácie cirkevných učiteľov/Augustín...atd/,ktorí písali pred výše 1500 rokmi. A práve oni deformovali jednoduché,Kristovo evanjelium...na nezrozumiteľné,nebiblické filozofické dogmy. A život sám svedčí,kto má pravdu.Vy ste podľahli "vedeckému pokroku" až do takéj miery,že ste Krista/aj jeho Otca/ urobili luhárom,a ateistickú "evolúciu" ste povýšili nad Božie slová,ked si ju cirkev osvojila,a správu v genesis označila za "balast",.."alegoriu",niečo ,čo nie je reálnou skutočnosťou. A pritom,celé Písmo stojí na tejto správe v Genesis. Ved ak Adam nebol,tak ani nezhrešil,...a tak ani Kristus nás nemusel z ničoho zachraňovať! A vám nevedí ani skutočnosť,že i Ježiš sa odvolával na správu v Genesis,a potvrdil ,že Adam a Eva skutočne boli,tak ako mnohí další biblickí pisatelia,ktorí písali pod "Božou inšpiráciou"!Tak mi nehovor o argumentácií! Už nižijeme v stredoveku magistra! Era inkvizície,a "jednéj ,katolíckej pravdy" skončila.Existuje len jedna biblická pravda,a tá je na hony vzdialená učeniu RKC,jej dogmatizmu!
02.02.2011
badatel
Reagovať
RKC-služobníci lásky?!
I súčasnosť ide v línií stredoveku .len inými metodami a rafinovanejšie, a samozrejme pod nálepkou demokracie a lásky./Obžaloba náboženstva/ Tiež odporúčam knihu Romana Jonasza-"Bol som kňazom-Skutočná tvár katolíckej cirkvi", citujem-"Najkatolíckejší štát na svete, akým je Polsko, má najhoršiu povesť.. Polskí katolíci sa húfne rozvádzajú, zrádzajú sa, opíjajú sa, vykrádajú obchody na západe, užívajú drogy..."Skutočne, katolícke učenie má silný vplyv, asi preto ,že má iba málo spoločné s Bibliou a preto nedokáže meniť mysle ludí.
18.02.2011
Mgr.
Reagovať
Re: RKC-služobníci lásky?!
Ďalší príklad tieňovej argumentácie.
Ty čítaš, len samú proti cirkevnú literatúru. Tak mi už nepodsúvaj takúto literatúru, o ktorú nemám vôbec záujem.
Ja si radšej prečítam, niečo čo ma vo viere povzbudí, posílní, pozdvihne, niečo čo človeku dá ďalšie nové poznatky, na vyššej
úrovni.
Píš o tom, ako sa svedkovia opíjaú a rozvádzajú.
Ty čítaš, len samú proti cirkevnú literatúru. Tak mi už nepodsúvaj takúto literatúru, o ktorú nemám vôbec záujem.
Ja si radšej prečítam, niečo čo ma vo viere povzbudí, posílní, pozdvihne, niečo čo človeku dá ďalšie nové poznatky, na vyššej
úrovni.
Píš o tom, ako sa svedkovia opíjaú a rozvádzajú.
28.01.2011
badatel
Reagovať
samozvaní odborníci na sekty
Je zrejme, že i v 1.storočí existovali židovskí odborníci pre výskum siekt. Aj ich záveri boli také , aké dnes. "My sme tu už 2000 rokov, naši predkovia sú Abrahám, Mojžiš, Dávid, Salamún...atd, nám boli dané Sväté Písma,my sme tí pravoverní, aj ked to naše ovocie , je ako kôš hnilých fíg. Ako môžu tvrdiť kresťania,/táto sekta/ ktorí sa tu objavili náhle a sú tu krátko, že oni sú tí vyvolení. Podme a prenasledujme ich, zabime ich falošného mesiáša, tesárovho syna, neučeného, chudobného bludára. A stalo sa tak. Ved biblia "schvaluje",zabíjanie v mene Boha. Chýbajú nám argumenty ,tak ich umlčíme silou. Je zrejme ,že náboženskí pokrytci sa nikdy nepoučia a budú vynášať súdy, nad tými ktorí si nikdy nepošpinili ruky krvou ,tých ktorí majú opačný názor. A to len preto, že si nechceli osvojiť nebiblické,absurdné,pohanské dogmy.
29.01.2011
Mgr.
Reagovať
Re: samozvaní odborníci na sekty
Vieš definovať slovo sekta ?
sekta : z latinského slova secta, od slovesa sekui, t.j. slodovať, nasledovať pôvodne znamenalo toto slovo škola, učenie, smer príkaz.
Neskôr samostatné náboženské spoločenstvo odtrhnuté od oficiálnych cikrvi.
Dnes si pod slovom sekta väčšina z nás predstaví svetonázorvú skupinu pochybnej povesti.
V nemeckej publikácii sa používa aj nové pojmy ako mládežnícke náboženstvo či náboženská sekta.
V amerických publikácicách sa používa zväčša pojem deštruktívny kult.
Další zaužívaný názov je označenie psychokulty, ktoré zvýrazňujú zásahy do týchto združení do psychiky osobnosti a jej častokrát trvalé poškodenie.
Ako získavajú nových členov ?
Hlavný záujem jednotlivých siekt je šírenie ich učenia a získavanie nových ovečiek do košiara. Náborári sa dokážu až veľmi prekvapivo prispôsobovať jednotlivým typom ľudí, rôznym sociálnym skupiním. Kým skôr ich bolo vídať v uliciach mesta, kde ľuďom rozdávali časopisy, letáky, či knižky, dnes nie je nič výnimočné, keď zazvonia pred dverami domov alebo bytov. Nezameriavajú sa len na mladých ľudí, ale oslovujú čoraz viac všetky vekové kategórie,ktoré sa nachádzajú v rôznych životných situáciách. Každý jeden z nás môže byť oslovený, niekto odolá iný nie. Pri prvom kontakte ide náborárovi o vybudovanie si vzájomnej dôvery, do očí bijúca je imponujúca priateľskosť a srdečnosť. Časté sú otázky typu si šťastný ? alebo môžem sa s tebou porozprávať o živote a o Biblii ?
Už tá skutočnosť, že nováčik sa odrazu stretáva s celým zástupom
"uprimných ľudí " zanecháva v ňom veľký dojem. Náborári sú školení, aby o svojich "spolkoch ! rozprávali v superlatíve. Ide im o to, aby pre nového kandidáta bol ich svet zaujémavý, pochopiteľný, a prijateľný. Najčastejšie sa takto dajú zlomiť mladistvé, a mladí dospelí ľudia, ktorí sú citlivejšej povahy, zväčša bez záväzkov, ktorí sa cítia byť zneistení problémom a konfliktom v spolužití s okolím.
sekta : z latinského slova secta, od slovesa sekui, t.j. slodovať, nasledovať pôvodne znamenalo toto slovo škola, učenie, smer príkaz.
Neskôr samostatné náboženské spoločenstvo odtrhnuté od oficiálnych cikrvi.
Dnes si pod slovom sekta väčšina z nás predstaví svetonázorvú skupinu pochybnej povesti.
V nemeckej publikácii sa používa aj nové pojmy ako mládežnícke náboženstvo či náboženská sekta.
V amerických publikácicách sa používa zväčša pojem deštruktívny kult.
Další zaužívaný názov je označenie psychokulty, ktoré zvýrazňujú zásahy do týchto združení do psychiky osobnosti a jej častokrát trvalé poškodenie.
Ako získavajú nových členov ?
Hlavný záujem jednotlivých siekt je šírenie ich učenia a získavanie nových ovečiek do košiara. Náborári sa dokážu až veľmi prekvapivo prispôsobovať jednotlivým typom ľudí, rôznym sociálnym skupiním. Kým skôr ich bolo vídať v uliciach mesta, kde ľuďom rozdávali časopisy, letáky, či knižky, dnes nie je nič výnimočné, keď zazvonia pred dverami domov alebo bytov. Nezameriavajú sa len na mladých ľudí, ale oslovujú čoraz viac všetky vekové kategórie,ktoré sa nachádzajú v rôznych životných situáciách. Každý jeden z nás môže byť oslovený, niekto odolá iný nie. Pri prvom kontakte ide náborárovi o vybudovanie si vzájomnej dôvery, do očí bijúca je imponujúca priateľskosť a srdečnosť. Časté sú otázky typu si šťastný ? alebo môžem sa s tebou porozprávať o živote a o Biblii ?
Už tá skutočnosť, že nováčik sa odrazu stretáva s celým zástupom
"uprimných ľudí " zanecháva v ňom veľký dojem. Náborári sú školení, aby o svojich "spolkoch ! rozprávali v superlatíve. Ide im o to, aby pre nového kandidáta bol ich svet zaujémavý, pochopiteľný, a prijateľný. Najčastejšie sa takto dajú zlomiť mladistvé, a mladí dospelí ľudia, ktorí sú citlivejšej povahy, zväčša bez záväzkov, ktorí sa cítia byť zneistení problémom a konfliktom v spolužití s okolím.
29.01.2011
badatel
Reagovať
Re: Re: samozvaní odborníci na sekty
Každý rozumný človek, ktorý pozná rozne zprávy o deštukčných sektách, určite neurobí závažne rozhodnutie/vstúpiř do nejakého náboženstva, náb.spol., sekty/, bez toho ,že by ho dosledne prezkúmal. Svoje tu zohráva i strach/strach z toho aby som neurobil zlé rozhodnutie/. U JS je zrejme, že neprímu nikoho kto nemá dosledné biblické poznanie.Preto niektorí jednotlivci niekedy až po niekolkých rokoch štúdia sa stanú JS./až ked sú si istí/. Hovorí to i jedna štúdia RKC, v súvislosti s "náborom" do ich náb.spoločnosti. Na druhej strane stař sa katolíkom/v dospelosti,...napr.kvoli cirk.sobášu/, to sa dá vybaviř za pár dní.Je len zrejme ,že taký človek nemože mař presné poznanie/Pravdy/, a ani len základné. A po sobáši je opař neveriacim/ale za to matrikovým kresřanom/.A ako hovoria mnohí knazi, takýchto kresřanov je drvivá vačšina./rád uvediem konkrétne články a mená/.Samozrejme to RKC vyhovuje, pretože najlepší je ten kreřan, ktorí všetko pasívne prijíma čo učí RKC, a na nič sa nepýta. Ja tiež mám švagra/alkoholika/, neveriaceho ktorý sa stal kresřanom, a stačili na to 4 sedenia...cca 45min. aby bol pokrstený a mohol mař sobáš v kostole. Takýchto prípadov sú tisíce.Opař štúdia z časopisu/Rozmer/,hovorí ,že vačšina katolíkov verí len preto, že "doverujú svojim autoritám"/tzv...mechanizmus empatickéj identifikácie/.A nie ,že by sa oni sami presvedčili -čo je pravda, A k tomu "predstieranému priatelstvu" asi tolko, že ich skutky hovoria jasnou rečou./na rozdiel od nich ,vy nikdy nemožete povedař, že máte čisté ruky od krvi/. Vaše vlastné dejiny vás usvedčujú z najhorších skutkov, ktoré sa udiali v historií ludstva. Záver-máme tu jasnú paralelu s 1.storočím. 1...malá,zbožná,opovrhovaná náb.skupina Božích ctitelov a 2...velká,pokrytecká,formálna,bezbožná skupina ctitelov boha tohto sveta.
29.01.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: samozvaní odborníci na sekty
Príprava dospelého človeka nepokrsteného, ktorý chce prijať túto sviatosť, trvá ako dobre viem teraz 2 roky.
To je príprava katechumena na prijatie sviatosti krstu.
Neviem v ktorom období na to stačili 4 sedenia. To sa mi vôbec nevidí a je to zavádzajúce.
Dovoľ priateľu, aby som Ti pripomenula, že teraz krsty sa konajú v chráme diecéze pod ktorú katechumen patrí.
Do sobáša ani nemusí byť pokrstený, to cirkev praktizuje aj neskôr po sobáši.
Čo máš stále s tou vojnou. Tí čo sa narodili po vojne, čo hádžeš na všetkých kolektívnu vinu.
To je príprava katechumena na prijatie sviatosti krstu.
Neviem v ktorom období na to stačili 4 sedenia. To sa mi vôbec nevidí a je to zavádzajúce.
Dovoľ priateľu, aby som Ti pripomenula, že teraz krsty sa konajú v chráme diecéze pod ktorú katechumen patrí.
Do sobáša ani nemusí byť pokrstený, to cirkev praktizuje aj neskôr po sobáši.
Čo máš stále s tou vojnou. Tí čo sa narodili po vojne, čo hádžeš na všetkých kolektívnu vinu.
29.01.2011
badatel
Reagovať
Re: Re: Re: Re: samozvaní odborníci na sekty
Nehovorím len o vojne,ale i o inkvizícií, náboženských vojnách, prenasledovaní oponentov, o morálnej skazenosti, tmárstve,o konzumnom sprá,fanatizme....atd, pretože ak nie je náboženská pravda založená na presnom poznaní a láske, tak to potom vedie k tomu ,čo som citoval.."ruky špinavé od krvi", Ale ,verím, že všade sa nájdu úprimní ludia, ktorí skor či neskor prehodnotia svoj postoj k Bohu, a dajú ho do podoby ,ktorý je mu prijatelný. Potom sa o takých kresřanoch bude hovoriř, tak ako v 1.storočí..."pozrite ako sa milujú" To sú tí čo nemilujú len "slovom",ale i "skutkom".
30.01.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: samozvaní odborníci na sekty
Ešte to rozšírim
Tí, čo sa narodili po vojne, neprežili inkvizíciu, ani náboženskú vojnu, čo hádžeš na nich kolektívnu vinu.
Vy už tých právd založených na presnom poznaní teda máte pramálo a je to doslova na pousmiatie.
Tu sa držím učenia cikrvi a učiteľského úradu, Písma svätého a to čo učí a hlása cirkev, a nie toho akú myšlienky si uviedol ty : dovoľ, aby som Ti ju pripomenula :
Ale ,verím, že všade sa nájdu úprimní ludia, ktorí skor či neskor prehodnotia svoj postoj k Bohu, a dajú ho do podoby ,ktorý je mu prijatelný.
Všetky spisy Biblie boli napísané z vnuknutia Ducha Svätého a že v nich máme písomne zachytené Božie zjavenie a Božie slovo.
Sväté písmo prijímame tak ako nám bolo zachytené Božie slovo, a nie tak ako ty hovoríš, aby sa postoj k Bohu dával do podoby pre nás prijateľným.
To mám ako chápať, to prijateľným že, čo sa mi nehodí vo sv. Písme to neberiem vôbec do úvahy, niektoré biblické texty dávam na úroveň symboliky. Vysvetľujem si časti sv. Písma svojsky, samovoľne ich analyzujem, niektoré state v Biblii ignorujem, len aby boli prijateľné a podporovali napr. Vaše učenie.
Tí, čo sa narodili po vojne, neprežili inkvizíciu, ani náboženskú vojnu, čo hádžeš na nich kolektívnu vinu.
Vy už tých právd založených na presnom poznaní teda máte pramálo a je to doslova na pousmiatie.
Tu sa držím učenia cikrvi a učiteľského úradu, Písma svätého a to čo učí a hlása cirkev, a nie toho akú myšlienky si uviedol ty : dovoľ, aby som Ti ju pripomenula :
Ale ,verím, že všade sa nájdu úprimní ludia, ktorí skor či neskor prehodnotia svoj postoj k Bohu, a dajú ho do podoby ,ktorý je mu prijatelný.
Všetky spisy Biblie boli napísané z vnuknutia Ducha Svätého a že v nich máme písomne zachytené Božie zjavenie a Božie slovo.
Sväté písmo prijímame tak ako nám bolo zachytené Božie slovo, a nie tak ako ty hovoríš, aby sa postoj k Bohu dával do podoby pre nás prijateľným.
To mám ako chápať, to prijateľným že, čo sa mi nehodí vo sv. Písme to neberiem vôbec do úvahy, niektoré biblické texty dávam na úroveň symboliky. Vysvetľujem si časti sv. Písma svojsky, samovoľne ich analyzujem, niektoré state v Biblii ignorujem, len aby boli prijateľné a podporovali napr. Vaše učenie.
19.01.2011
Mgr.
Reagovať
Re: krst.
Prečítaj si bádateľ nový príspevok sviatosť krstu.
Tak určite ten váš krst je nejaký spochybniteľný.
Tak tu súhlasím, že krst u svedkov nezmýva dedičný hriech.
/ krstí v katolíckej cirkvi vysvätený kňaz, diakon, biskup/
Ja tvrdím, že ani pred katolíckou a tradičnou kresťanskou cirkvou
/ katolíckou,grekokatol.pravosl/ ,nie je ani platný, ja o tom silne pochybujem.
Pochybujem aj o tom či ste vôbec kresťania v pravom slova zmysle.
A či tento váš krst je platný, sú tu veľké pochybnosti. Dovoľím si tvrdiť, že naďaľej aj po tom vašom krste v spoločenstve svedkov jehovových , ostávate pohanmi.
Tak určite ten váš krst je nejaký spochybniteľný.
Tak tu súhlasím, že krst u svedkov nezmýva dedičný hriech.
/ krstí v katolíckej cirkvi vysvätený kňaz, diakon, biskup/
Ja tvrdím, že ani pred katolíckou a tradičnou kresťanskou cirkvou
/ katolíckou,grekokatol.pravosl/ ,nie je ani platný, ja o tom silne pochybujem.
Pochybujem aj o tom či ste vôbec kresťania v pravom slova zmysle.
A či tento váš krst je platný, sú tu veľké pochybnosti. Dovoľím si tvrdiť, že naďaľej aj po tom vašom krste v spoločenstve svedkov jehovových , ostávate pohanmi.
18.01.2011
Mgr.
Reagovať
Re: reakcia
a ešte niečo k Trojici :
Pápež sv. Damaz I. /366-384/
Počas jeho pontifikátu cisár Teodózius I. zvolal druhý všeobecný koncil do Carihradu v roku 381.
Definoval Božstvo tretej božskej osoby : Verím v Ducha Svätého, Pána a darcu života, ktorý vychádza z Otca, jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi. On hovoril ústami prorokov.
Z prvých dvoch koncilov vzišlo dodnes používané Nicejsko-carihradské vyznanie viery.
presne a modlíme sa to takto :
Verím v Ducha Svätého Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi on hovoril ústami prorokov. atď.
Verím a vyznávam učenie o Najsvätejšej Trojici, tak ako to učí katolícka cirkev.
Tak preto sa v tomto nezhodneme.
Tak potom prečo máme v JKS
/jednotný katolícky spevník /
pieseň :
Najsvätejšia trojica jeden Bože
nech ťa chváli celý svet, jak len môže, chcem ťa vždy milovať, večne zvelebovať. Buď od nás vždy chválená Trojica nerozdielna.
Ježišovi ďakujme láskavému i Duchu česť vzdávajme presvätému Boh Syn nás vykúpil a Duch k nám zostúpil. Buď od nás...
Ďalšia pieseň :
O Trojica najsvätejšia o jednota najdivnejšia, daj nech každý ťa vyznáva, Trojjednému chválu vzdáva.
Otec, tys jak bles slnečný, Syn je sťaby ľúč tvoj večný, Duch Svätý je oboch plameň až na veky vekov amen.
Učenie o najsvätejšej Trojici vyplýva zo svätých kníh. Totiž, že v Bohu sú tri Božské Osoby - BOH-otec, BOH-syn a BOH Duch Svätý.
Zo svätého písma vyplýva, že i Duch Svätý je Osobou a Bohom.
Že je osobou, dokazuje, že sväté písmo mu pripisuje činnosť, ktorú môže vykonávať iba osoba.
napríklad hovorí, že Duch Svätý naučí apoštolov, čo majú hovoriť (Lk 12,12) , že bude s nimi prebývať
/ Jn 14,16 a 1 Kor 3,16 / , že ich poteší a že im všetko pripomenie :
Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí Vás všetko a pripomenie Vám všetko, čo som vám povedal / Jn 14,26 /
Ale toto všetko pôsobí jeden a ten istý Duch, ktorý rozdeľuje každému , ako chce.
/1 Kor. 12,11/
Všetky tieto činnosti môže vykonávať iba Osoba. Sväté písmo uznáva teda Svätého Ducha za Osobu, a nie za akúsi "silu" či "energiu" Boha.
Preto vám hovorím : ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu Svätému sa nedopustí. / Mt 12,31 /
Ak by Duch Svätý nebol Bohom, prečo by hriech proti nemu mal byť tak ťažký ?
( hriechy proti Duchu svätému sa neodpúšťajú ani tu na zemi ani vo večnosti )
Dôrazne upozorňujem ešte na toto :
Kristus kázal krstiť v mene Otca i Syna i Ducha Svätého ( Mt 28,19 )
Krstí sa predsa v mene najsvätejšej trojice
Keby Kristus bol iba stvorením, Duch Svätý iba neosobnou silou Božou, ako to tvrdia Svedkovia, tak by potom Kristus nemohol takto hovoriť.
Nevidíš , akú neprijateľnú karikatúru Boha ti predkladá učenie Svedkov Jehovových ?
Priateľu, ak hľadáš pravdu, nevidíš, že blud tu bije priam do očí ?
Boha nikdy nikto nevidel. Jednorodený Boh, ktorý je v lone Otca, ten o ňom priniesol zvesť. /Jn. 1,18 /
A ty viac veríš Russellovi ako Kristovi ? Kiež by si prišiel k poznaniu pravdy o Bohu, aby si Ho mohol chváliť z hĺbky duše Slova Otcu i Synu i Duchu Svätému.
Pápež sv. Damaz I. /366-384/
Počas jeho pontifikátu cisár Teodózius I. zvolal druhý všeobecný koncil do Carihradu v roku 381.
Definoval Božstvo tretej božskej osoby : Verím v Ducha Svätého, Pána a darcu života, ktorý vychádza z Otca, jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi. On hovoril ústami prorokov.
Z prvých dvoch koncilov vzišlo dodnes používané Nicejsko-carihradské vyznanie viery.
presne a modlíme sa to takto :
Verím v Ducha Svätého Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi on hovoril ústami prorokov. atď.
Verím a vyznávam učenie o Najsvätejšej Trojici, tak ako to učí katolícka cirkev.
Tak preto sa v tomto nezhodneme.
Tak potom prečo máme v JKS
/jednotný katolícky spevník /
pieseň :
Najsvätejšia trojica jeden Bože
nech ťa chváli celý svet, jak len môže, chcem ťa vždy milovať, večne zvelebovať. Buď od nás vždy chválená Trojica nerozdielna.
Ježišovi ďakujme láskavému i Duchu česť vzdávajme presvätému Boh Syn nás vykúpil a Duch k nám zostúpil. Buď od nás...
Ďalšia pieseň :
O Trojica najsvätejšia o jednota najdivnejšia, daj nech každý ťa vyznáva, Trojjednému chválu vzdáva.
Otec, tys jak bles slnečný, Syn je sťaby ľúč tvoj večný, Duch Svätý je oboch plameň až na veky vekov amen.
Učenie o najsvätejšej Trojici vyplýva zo svätých kníh. Totiž, že v Bohu sú tri Božské Osoby - BOH-otec, BOH-syn a BOH Duch Svätý.
Zo svätého písma vyplýva, že i Duch Svätý je Osobou a Bohom.
Že je osobou, dokazuje, že sväté písmo mu pripisuje činnosť, ktorú môže vykonávať iba osoba.
napríklad hovorí, že Duch Svätý naučí apoštolov, čo majú hovoriť (Lk 12,12) , že bude s nimi prebývať
/ Jn 14,16 a 1 Kor 3,16 / , že ich poteší a že im všetko pripomenie :
Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí Vás všetko a pripomenie Vám všetko, čo som vám povedal / Jn 14,26 /
Ale toto všetko pôsobí jeden a ten istý Duch, ktorý rozdeľuje každému , ako chce.
/1 Kor. 12,11/
Všetky tieto činnosti môže vykonávať iba Osoba. Sväté písmo uznáva teda Svätého Ducha za Osobu, a nie za akúsi "silu" či "energiu" Boha.
Preto vám hovorím : ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu Svätému sa nedopustí. / Mt 12,31 /
Ak by Duch Svätý nebol Bohom, prečo by hriech proti nemu mal byť tak ťažký ?
( hriechy proti Duchu svätému sa neodpúšťajú ani tu na zemi ani vo večnosti )
Dôrazne upozorňujem ešte na toto :
Kristus kázal krstiť v mene Otca i Syna i Ducha Svätého ( Mt 28,19 )
Krstí sa predsa v mene najsvätejšej trojice
Keby Kristus bol iba stvorením, Duch Svätý iba neosobnou silou Božou, ako to tvrdia Svedkovia, tak by potom Kristus nemohol takto hovoriť.
Nevidíš , akú neprijateľnú karikatúru Boha ti predkladá učenie Svedkov Jehovových ?
Priateľu, ak hľadáš pravdu, nevidíš, že blud tu bije priam do očí ?
Boha nikdy nikto nevidel. Jednorodený Boh, ktorý je v lone Otca, ten o ňom priniesol zvesť. /Jn. 1,18 /
A ty viac veríš Russellovi ako Kristovi ? Kiež by si prišiel k poznaniu pravdy o Bohu, aby si Ho mohol chváliť z hĺbky duše Slova Otcu i Synu i Duchu Svätému.
18.01.2011
Mgr.
Reagovať
Trojica
Mám vysokoškolské bakalárske vzdelanie I.stupeň a magisterské vzdelanie II.stupeň.
1, Svoj referát si pomenujem podľa toho ako to ja uznám za vhodné.
2, Ja viem komu som uverila a nie som žiadna trstina vetrom lámaná.
Svojím príspevkom a referátom som vás riadne vyrušila, keď som poukázala na Váš vznik, pôvod a zakladateľa.
Dovoľ, aby som ti primenula toto:
Katolícka cirkev je tu 2000 rokov.
Katolícka cirkev - prvýkrát sa takto označuje spoločenstvo kresťanov okolo roku 100 v listoch sv. Ignáca Antiochijského. Svätý Cyril Jeruzalemský ju charakterizuje slovami. Cirkev sa volá katolíckou čiže všeobecnou preto, že je rozšírená po celom svete od jedného kraja zeme až po druhý, aj preto, že všeobecne a bez zvyšku učí všetky pravdy, o viditeľných i neviditeľných, o nebeských i pozemských veciach, ktoré majú ľudia poznať.
Preberali sme netradičné náboženstvo alebo nové náboženské hnutia.
Takže určite mám o tom nejaké poznatky.
Mám skúšku z predmetov religionistika a netradičná religiozita.
Na predmete netradičná religiozita sme preberali nové náboženské hnutia :
mormoni, cirkev zjednotenia, jehovisti, scientologocia, hnutie gralu, modry križ a takto by som mohla menovať ďalšie.
Univerzita na ktorej som študium ukončila tieto predmety preto zaradila, povedali, že budú proti takýmto učeniam
všemožnými a ďalšími prostriedkami
( vedomosťami, poznatkami, informáciami, empirickými poznatkami a skúsenosťou, bojovať. )
Na ďalšom predmete Drogy závislosti a prevencia sme preberali látkové a nelátkové závislosti.
nelátkové závislosti obsahovali aj závislosť na sekte.
( vplyv manipuláciu, znaky sekty, nábor atd )
Na ďalšom predmete sociálna pedagogika
bola jedna časť zameraná na pomoc rodinám v rôznej životnej situácii a jedna z nich bola :
-rodina, ktorá je v područí a závislá na sekte ( pomoc, vysvetlenie, a upozornenie rodine, ktorá sa nachádza v tomto úskalí.
1, Svoj referát si pomenujem podľa toho ako to ja uznám za vhodné.
2, Ja viem komu som uverila a nie som žiadna trstina vetrom lámaná.
Svojím príspevkom a referátom som vás riadne vyrušila, keď som poukázala na Váš vznik, pôvod a zakladateľa.
Dovoľ, aby som ti primenula toto:
Katolícka cirkev je tu 2000 rokov.
Katolícka cirkev - prvýkrát sa takto označuje spoločenstvo kresťanov okolo roku 100 v listoch sv. Ignáca Antiochijského. Svätý Cyril Jeruzalemský ju charakterizuje slovami. Cirkev sa volá katolíckou čiže všeobecnou preto, že je rozšírená po celom svete od jedného kraja zeme až po druhý, aj preto, že všeobecne a bez zvyšku učí všetky pravdy, o viditeľných i neviditeľných, o nebeských i pozemských veciach, ktoré majú ľudia poznať.
Preberali sme netradičné náboženstvo alebo nové náboženské hnutia.
Takže určite mám o tom nejaké poznatky.
Mám skúšku z predmetov religionistika a netradičná religiozita.
Na predmete netradičná religiozita sme preberali nové náboženské hnutia :
mormoni, cirkev zjednotenia, jehovisti, scientologocia, hnutie gralu, modry križ a takto by som mohla menovať ďalšie.
Univerzita na ktorej som študium ukončila tieto predmety preto zaradila, povedali, že budú proti takýmto učeniam
všemožnými a ďalšími prostriedkami
( vedomosťami, poznatkami, informáciami, empirickými poznatkami a skúsenosťou, bojovať. )
Na ďalšom predmete Drogy závislosti a prevencia sme preberali látkové a nelátkové závislosti.
nelátkové závislosti obsahovali aj závislosť na sekte.
( vplyv manipuláciu, znaky sekty, nábor atd )
Na ďalšom predmete sociálna pedagogika
bola jedna časť zameraná na pomoc rodinám v rôznej životnej situácii a jedna z nich bola :
-rodina, ktorá je v područí a závislá na sekte ( pomoc, vysvetlenie, a upozornenie rodine, ktorá sa nachádza v tomto úskalí.
17.08.2010
Mgr.
Reagovať
Re: preveruj
Z odbornej literatúry som sa snažila vypichnúť poznatky a rozdiely.
Myslím, že som zaťala do živého, keďže neprajníci týchto referátov sa ozývajú a dávajú to aj svojimi postojmi na javo.
Ja chcem len mnohým otvoriť oči, aby sa obrátili, a ak sú pokrstený kresťania a dali sa k Svedkom jehovovým, stále po krste nosia v sebe nezmazateľný znak.
( či už boli pokrstený v katolíckej, pravoslávnej, grekokatolíckej alebo evanielickej cirkvi. )
Veď katolícka a evanjelická cirkev zrovnoprávnila krsty.
Myslím, že som zaťala do živého, keďže neprajníci týchto referátov sa ozývajú a dávajú to aj svojimi postojmi na javo.
Ja chcem len mnohým otvoriť oči, aby sa obrátili, a ak sú pokrstený kresťania a dali sa k Svedkom jehovovým, stále po krste nosia v sebe nezmazateľný znak.
( či už boli pokrstený v katolíckej, pravoslávnej, grekokatolíckej alebo evanielickej cirkvi. )
Veď katolícka a evanjelická cirkev zrovnoprávnila krsty.
17.08.2010
Mgr.
Reagovať
Re: preveruj
Len som sa snažila z odbornej literatúry vypichnúť a vysvetliť rozdiely.
Prečítaj si knihu Svedkovia ? od Wladyslawa Majka Kto sú a čo učia Svedkovia Jehovovi.
Jehovisti šikovne prekrúcajú, upravujú a manipulujú časti zo svätého písma, že človek si tieto zmeny a odchýlky nemusí ani všimnúť a postrehnúť.
Teologické fakulty a teda vysoké školy učia a prednášajú len overené poznatky.
Mám skúšku z religionistiky a netradičnej religiozity.
Preberali sme nové náboženské hnutia.
Prečítaj si knihu Svedkovia ? od Wladyslawa Majka Kto sú a čo učia Svedkovia Jehovovi.
Jehovisti šikovne prekrúcajú, upravujú a manipulujú časti zo svätého písma, že človek si tieto zmeny a odchýlky nemusí ani všimnúť a postrehnúť.
14.06.2009
milos
Reagovať
jasný cieľ
všetky referaty o jeh.svedk. su scestne, nepodlozene, bludne, slepe a mieria k jednemu cielu hanit JS co samozrejme sa aj tak nepodari........ preco nenapises ako v kostoloch lietaju tisice pod lavickami v zvoncekoch okolo fararov a spol.. alebo o homosexualnych a pedofilnych knazoch a ako to riešit!!
17.08.2010
Mgr.
Reagovať
Re: jasný cieľ
Katechizmus Katolíckej cirkvi v paragrafe 2357 uvádza: homosexuálne úkony sú svojou vnútornou povahou nezriadené
Sú proti prirodzenému zákonu.
Sú proti prirodzenému zákonu.
17.08.2010
Mgr.
Reagovať
Re: jasný cieľ
Len som sa snažila z odbornej literatúry vypichnúť a vysvetliť rozdiely.
17.08.2010
Mgr.
Reagovať
znaky sekty
znaky sekty
Všeobecné znaky sekty :
V jeho praxi sa však prelínajú mnohé znaky, ktorými sa sekty väčšinou vyznačujú:
pritom ide o všeobecné znaky :
1,autoritatívna štruktúra,
2,pocit vlastnej výlučnosti,
3,fascinácia osobou zakladateľa,
4,totálny nárok na jedinca.
5,zatajujú niektoré informácie o vedení a financovaní sekty
6,používajú manipulačné a iné metódy získavania a náboru členov
7,cez vzdelávacie kurzy, osobnostné testy cez rôzne nanipulačné metódy a techniky získavajú členov, pričom človek nemusí tušiť že sa dostal do osídlia nebezpečných siekt. ( napríklad centrá dianetiky a scientológie )
/ cez kurzy dianetiky ako sa
správne učiť, rôzne osobnostné testy/
- poznámka ide o scientologickú cirkev
ani nemusia tušiť a vedieť že sú v područí nebezpečnej sekty.
Všeobecné znaky sekty :
V jeho praxi sa však prelínajú mnohé znaky, ktorými sa sekty väčšinou vyznačujú:
pritom ide o všeobecné znaky :
1,autoritatívna štruktúra,
2,pocit vlastnej výlučnosti,
3,fascinácia osobou zakladateľa,
4,totálny nárok na jedinca.
5,zatajujú niektoré informácie o vedení a financovaní sekty
6,používajú manipulačné a iné metódy získavania a náboru členov
7,cez vzdelávacie kurzy, osobnostné testy cez rôzne nanipulačné metódy a techniky získavajú členov, pričom človek nemusí tušiť že sa dostal do osídlia nebezpečných siekt. ( napríklad centrá dianetiky a scientológie )
/ cez kurzy dianetiky ako sa
správne učiť, rôzne osobnostné testy/
- poznámka ide o scientologickú cirkev
ani nemusia tušiť a vedieť že sú v područí nebezpečnej sekty.
01.08.2010
Mgr.
Reagovať
vystríhajte sa falošných prorokov.
nehľadaj vlkov v ovčom rúchu
( mám na mysli svedkov Jehovových. )
Citát z Biblie
Matúš 7,15-20
Výstraha pred falošnými prorokmi :
Chránťe sa falošných prorokov : prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci.
Poznáte ich po ovocí. Veď či oberajú z tŕnia hrozná alebo z bodliakov figy ?
Tak každý dobrý strom rodí dobré ovocie, kým zlý strom rodí zlé ovocie
Dobrý strom nemôže rodiž zlé ovocie a zlý strom nemôže rodiť dobré ovocie.
Každý strom, ktorý neprináša dobré ovocie, vytnú a hodia do ohňa.
Teda po ovocí ich poznáte.
( mám na mysli svedkov Jehovových. )
Citát z Biblie
Matúš 7,15-20
Výstraha pred falošnými prorokmi :
Chránťe sa falošných prorokov : prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci.
Poznáte ich po ovocí. Veď či oberajú z tŕnia hrozná alebo z bodliakov figy ?
Tak každý dobrý strom rodí dobré ovocie, kým zlý strom rodí zlé ovocie
Dobrý strom nemôže rodiž zlé ovocie a zlý strom nemôže rodiť dobré ovocie.
Každý strom, ktorý neprináša dobré ovocie, vytnú a hodia do ohňa.
Teda po ovocí ich poznáte.
31.07.2010
Mgr.
Reagovať
reakcia
Neprajníci tohto príspevku, ale ste sa zľakli z toľkých pozbieraných poznatkov a vedomostí o jehovistoch.
Ešte nikto neodpovedal na otázku, kde títo
vykladači Biblie a svätého písma získali poznatky, vedomosti, odborné a fundované poznatky z teológie, a na ktorej Teologickej fakulte študovali ?
Pár príspevkov jehovistoch som pridala aj ja.
Pozn. Mám skúšku z religionistiky a netradičnej religiozity.
Biblia a falošní proroci :
Chráňťe sa falošných prorokov: Prichádzajú k Vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci. / Mt. 7-15 /
Ježiš im odpovedal: Dajte si pozor, aby vás niekto nezviedol. Lebo prídu mnohí v mojom mene a budú hovoriť: Ja som Mesiáš.
A mnohých zvedú. (Mt 24-4)
Vystúpi mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých. (Mt 24-11)
Keby Vám vtedy niekto povedal : Hľa, tu je Mesiáš alebo: Tamto je, neverte. Lebo vystúpia falošní mesiáši a falošní proroci a budú robiť veľké znamenia a zázraky, aby zviedli, ak je to možné aj vyvolených.
(Mt 23-24)
Ježiš im začal hovoriť : Dajte si pozor, aby vás niekto nezviedol. Prídu mnohí v mojom mene a budú hovoriť : To som ja.
A mnohých zvedú. (Mar 13,5-13,6)
Milovaní, neverte každému duchu, ale skúmajte duchov, či sú z Boha, lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov.
/ PJ 4-1 /
Lebo vystúpia falošní mesiáši a falošní proroci a budú robiť znamenia a zázraky, aby zviedli, ak je to možné, aj vyvolených. Vy sa však majte na pozore! (Mar 13,22-23)
Z uvedeného príspevku vyplýva, že učenie Svedkov Jehovových prekrúca, upravuje a šikovne manipuluje state Svätého Písma, že bežný človek si tieto zmeny a odchýlky nemusí ani všimnúť a postrehnúť.
Ešte nikto neodpovedal na otázku, kde títo
vykladači Biblie a svätého písma získali poznatky, vedomosti, odborné a fundované poznatky z teológie, a na ktorej Teologickej fakulte študovali ?
Pár príspevkov jehovistoch som pridala aj ja.
Pozn. Mám skúšku z religionistiky a netradičnej religiozity.
Biblia a falošní proroci :
Chráňťe sa falošných prorokov: Prichádzajú k Vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci. / Mt. 7-15 /
Ježiš im odpovedal: Dajte si pozor, aby vás niekto nezviedol. Lebo prídu mnohí v mojom mene a budú hovoriť: Ja som Mesiáš.
A mnohých zvedú. (Mt 24-4)
Vystúpi mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých. (Mt 24-11)
Keby Vám vtedy niekto povedal : Hľa, tu je Mesiáš alebo: Tamto je, neverte. Lebo vystúpia falošní mesiáši a falošní proroci a budú robiť veľké znamenia a zázraky, aby zviedli, ak je to možné aj vyvolených.
(Mt 23-24)
Ježiš im začal hovoriť : Dajte si pozor, aby vás niekto nezviedol. Prídu mnohí v mojom mene a budú hovoriť : To som ja.
A mnohých zvedú. (Mar 13,5-13,6)
Milovaní, neverte každému duchu, ale skúmajte duchov, či sú z Boha, lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov.
/ PJ 4-1 /
Lebo vystúpia falošní mesiáši a falošní proroci a budú robiť znamenia a zázraky, aby zviedli, ak je to možné, aj vyvolených. Vy sa však majte na pozore! (Mar 13,22-23)
Z uvedeného príspevku vyplýva, že učenie Svedkov Jehovových prekrúca, upravuje a šikovne manipuluje state Svätého Písma, že bežný človek si tieto zmeny a odchýlky nemusí ani všimnúť a postrehnúť.
01.07.2009
peter
Reagovať
ved mame registrovanych iba 37000 nabozenstva voeurope ktore sa hlasia ku krestanom...
hodme to na satana koli nnnnemu nasi prarodicia stratili nedokonalost.milos 77 krat musis odpustit svojemu bratovi