referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Klement
Sobota, 23. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Učenie svedkov Jehovových vo svetle ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
25.12.2016
Milan    Reagovať
Blud trojice-Ježiš je Michael
Viac na.....http://jedinyboh.webnode.sk/news/je-archanjel-michael-totozny-s-jezisom-kristom-/
Tu je toľko biblických dôkazov,že iba samovrah ich môže prehliadnuť!
20.01.2017
Mgr    Reagovať
Re: pravda o trojici
Ježiš je Boží Syn, Spasiteľ a Vykupiteľ...
--sv. Michal je najmocnejší anjel v nebi..
archanjeli...Michal, Gabriel, Rafael..
10.03.2015
Milan    Reagovať
Vzkriesenie
Magistra, a má význam oživovať,kriesiť to,čo je nesmrteľné?
Odpovedz si-čo bude v "posledný deň" vzkriesené?
Telo/hmotné/ to nemôže byť.pretože to podľa Písma nemôže byť v nebi.
A ak ludia budú po smrti v nebi ako anjeli/teda -duchovia/,tak ak si nesmrteľná duša oblečie nejaké duchovné telo,tak to nie je vzkriesenie. Náuka o nesmrteľnosti duše hrubo odporuje náuke Ježiša o vzkriesení. Iba jedno môže byť pravda. A pravdu má Kristus,nie RKC.
A omielaj si svoje nebiblické frázy,ak ťa pravda Božieho slova nepresvedčila,....ale to je cesta do zabudnutia.
02.11.2013
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: vzkriesenie
Verím, že ľudská duša je nesmrteľná,
-Verím vo vzkriesenie tela
-verím v život večný,
-verím v Trojjediného Boha
-verím Ježišovu prítomnosť v Eucharistii
nepodsuvaj mi zhmotnenie, lebo to je váš výmysel..

- Radšej si niečo naštuduj o vašich zakladateľoch Russella
/ Rutheford zomrel r.1942/ - Jeho samovôľa, veľké odchýlenie od nauky Russella , kompromitácia, zosmiešnovanie sa nesplnenými predstavami a proroctvami i veľké osobné ambície mali za následok, že sa hnutie Bádateľov Biblie roztrieštilo na niekoľko skupin. Najväčšiu sa z týchto skupin Ruthefordovi podarilo udržať a v r. 1931 na zjazde v Colombo (Ohaio) jej dal názov Svedkovia Jehovovi
28.07.2013
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: vzkriesenie
Milan tak domotaná náuka v tom vašom učení od svedkov...už ste to ani viac domotať nemohli...
-
Ked príde správny čas Pán vzkriesi aj tela mrtvych a bude mať človek raz vzkriesené a oslávené telo , tak ako ho mal aj Pán Ježiš...
a toto telo sa raz spojí s našou nesmrteľnou dušou...
29.10.2013
Milan    Reagovať
Re: Re: Re: Re: vzkriesenie
Čo na tom,že Biblia to jednoznačne odmieta. Teda,že "telo a krv nemajú účasť na Božom kráľovstve",teda ,že hmotné telo nemôže prebývať v duchovnej sére. A to platí i na Ježiša. V nebi sú duchovné bytosti. Nie obojživelníci...aj duchovné,aj hmotné telo. To je katolícky nezmysel. A tomu,čo ty označuješ "vzkriesenie",je zhmotnenie,nie vzkriesenie. To,čo je nesmrteľné,nemá význam kriesiť. Vy ste nebiblickou náukou o nesmrteľnosti duše,zrušili náuku o vzkriesení. Magistra,ale povedz,sú aj v nebi toalety? Pretože ,hmotné telo potrebuje vylučovať zbytky stravy,exkrementy. Ako to tam /v nebi/ budete robiť? To sa budú anjeli čudovať?!
30.10.2013
Mgr.    Reagovať
vznik, zakladatelia a pôvod svedkov Jehovových
-Verím, že ľudská duša je nesmrteľná,
-Verím vo vzkriesenie tela
-verím v život večný,
-verím v Trojediného Boha
-verím Ježišovi prítomnosť v Eucharistii
nepodsuvaj mi zhmotnenie, lebo to je váš výmysel..

- Radšej si niečo naštuduj o vašich zakladateľoch Russella
/ Rutheford zomrel r.1942/ - Jeho samovôľa, veľké odchýlenie od nauky Russella , kompromitácia, zosmiešnovanie sa nesplnenými predstavami a proroctvami i veľké osobné ambície mali za následok, že sa hnutie Bádateľov Biblie roztrieštilo na niekoľko skupin. Najväčšiu sa z týchto skupin Ruthefordovi podarilo udržať a v r. 1931 na zjazde v Colombo (Ohaio) jej dal názov Svedkovia Jehovovi
04.08.2013
Milan    Reagovať
Re: Re: Re: Re: vzkriesenie
Dobre,a kde o tom čítaš v Písme? Nikde ,totiž v Písme niečo také nenájdeš! "Oslávené telo",je -neporušiteľné,nesmrteľné,duchovné telo.Teda ,Kristus je opäť v nebi ,ako mocná duchovná bytosť,ako predtým,ked prišiel na zem. Alebo si myslíš,že on je v nebi aj s telom/hmotným/,aj ked Biblia hovorí,že v nebi sú len duchovní tvorovia,a že "Boh je duch"./to pri falošnéj viere v trojicu,ked tvrdíte ,že Ježiš je Boh/.To,že si vzal aj hmotné telo do neba- je cirkevná/katolícka,absurdná/náuka,nie biblická. Viem si predstaviť,ako anjeli zírajú na telesného Krista,s rukami ,nohami...ako chodí na stolicu....atd! Veríš takému nezmyslu? Už vieš kto to "domotal"...? A "nesmrteľná duša",je tiež ľudská,pohanská,grécka,filozofická náuka,ktorá nemá nič spoločné s Písmom.
05.08.2013
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: vzkriesenie
A keď vo vás prebýva Duch toho, ktorý vzkriesil Ježiša z mŕtvych, potom ten, čo vzkriesil z mŕtvych Krista, oživí aj vaše smrteľné telá skrze svojho Ducha, ktorý prebýva vo vás.
Rim8:11

Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu.Mat10:28

Veď vieme, že ten, čo vzkriesil Pána Ježiša, s Ježišom vzkriesi aj nás .../2.Kor.4:14/
22.11.2012
Mgr.    Reagovať
vzkriesenie
Vo vyznaní viery sa modlíme :
Verím vo vzkriesenie tela a život večný.
Rim 8:11
A keď vo vás prebýva Duch toho, ktorý vzkriesil Ježiša z mŕtvych, potom ten, čo vzkriesil z mŕtvych Krista, oživí aj vaše smrteľné telá skrze svojho Ducha, ktorý prebýva vo vás.

Ježiš mal vzkriesené a oslávené telo.
Mal to isté telo, ktoré bolo umučené,vzkriesené a oslávené.

Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu.
Skôr sa bojte toho, ktorý môže i dušu i telo zahubiť v pekle.
/Mat 10:28/
27.07.2013
milan    Reagovať
Re: vzkriesenie
No ale to je poriadná hlúposť! Ved nehovorí Písmo,že "telo a krv nemajú účasť na Božom kráľovstve"? Tak prečo montuješ hmotné telo,do duchovnéj sféry? A ani Ježiš nešiel s telom/hmotným/ do neba! To učí iba RKC,a je to opäť nesprávne.Alebo, má Boh/podľa vás Ježiš,súčasť trojice/ v nebi -nohy,ruky,uši,žalúdok,hrubé črevo,pipíka...atd? Opäť Písmo hovorí,že "Boh je Duch",a že Boh je stále duchovnou bytosťou.To,čo tvrdíš nie je ani podľa Písma,ale odporuje to i zdravému rozumu!
28.07.2013
Mgr.    Reagovať
Re: Re: vzkriesenie
Milan tak domotaná náuka v tom vašom učení od svedkov...už ste to ani viac domotať nemohli...
-
Ked príde správny čas Pán vzkriesi aj tela mrtvych a bude mať človek raz vzkriesené a oslávené telo , tak ako ho mal aj Pán Ježiš...
a to telo raz spojí s našou nesmrteľnou dušou...
06.01.2013
Milan    Reagovať
Teda ,ked si Ježiš zobral po vzkriesení na seba ,to isté telo, ktoré mal pred tým ako ho zabili,tak potom už neplatí ,že Boh je večný,nemenitelný duch ,ale je taký ako mi -z mäsa a kostí? A s takým telom aj žije v nebi. Duch svätý,Otec sú duchovia a Ježiš má hmotné telo. Veríš tomu nezmyslu magistra?
06.01.2013
Mgr.    Reagovať
Re: Re: vzkriesenie
Ježiš mal to isté telo, ktoré bolo umučené, oslávene a vzkriesené.
Ježiš a Tomáš : Jan 20.kap.

Tomáš, jeden z Dvanástich, nazývaný Didymus, nebol s nimi, keď prišiel Ježiš. Ostatní učeníci mu hovorili: "Videli sme Pána." Ale on im povedal: "

Ak neuvidím na jeho rukách stopy po klincoch a nevložím svoj prst do rán po klincoch a nevložím svoju ruku do jeho boku, neuverím."

O osem dní boli jeho učeníci zasa vnútri a Tomáš bol s nimi. Prišiel Ježiš, hoci dvere boli zatvorené, stal si doprostred a povedal: "Pokoj vám!"

Potom povedal Tomášovi: "Vlož sem prst a pozri moje ruky! Vystri ruku a vlož ju do môjho boku! A nebuď neveriaci, ale veriaci!"
Tomáš mu odpovedal: "Pán môj a Boh môj!"

Ježiš mu povedal: "Uveril si, pretože si ma videl. Blahoslavení tí, čo nevideli, a uverili."

Ježiš hovorí Tomášovi : Vlož sem prst a pozri moje ruky. Vystri ruku a vlož ju do môjho boku.
Ved tu je to napísane v Písme, že Ježiš mal po vzkriesení rany po klincoch a ranu v boku..Mal to isté telo,ktoré bolo umučené, vzkriesené a oslávené.

Nanebovstúpenie : Luk 24.kap.

Potom ich vyviedol von až k Betánii, zdvihol ruky a požehnal ich.
Ako ich žehnal, vzdialil sa od nich a vznášal sa do neba.
Oni sa mu klaňali a s veľkou radosťou sa vrátili do Jeruzalema. Stále boli v chráme a velebili Boha.
21.11.2012
Milan    Reagovať
Nesmteľná duša,alebo vzkriesenie?
Magistra,povedz mi,čo bude vzkriesené,ked "duša" je nesmrteľná? Ved vzkriesené môže byť iba to,čo je smrteľné,neživé,mrtve! To hovorí zdravý rozum. A ak povieš ,že "hmotné telo",tak sa pýtam,môže byť hmotné/ked aj dokonalé,oslávené/ telo v duchovnéj sfére,v nebi? NIE !!! Písmo hovorí ,že nie-"telo a krv nemajú účasť na Božom/nebeskom/ kráľovstve". Vy ste /KC/ nebiblickou náukou o "nesmrteľnej duši" zrušili ako biblické vzkriesenie,tak i smrť. A z toho Kristus nebude mať radosť. Pre vás sú pohanské mystéria,Platonska filozofia viac ako Božie Slovo. A to je zlé,viac ako zlé-magistra,Kristus nemá rád ,ked niekto nahrádza jeho slová filozofickými blábolmy.
07.04.2012
Milan    Reagovať
Nesmrtelná duša versus vzkriesenie
A ako vnímaš slová z 1.Korinťanom 15:50,"že telo a krv nemôže mať účasť na Božom/nebeskom/královstve".Alebo KC nemusí rešpektovať ani biblické,logické a ani fyzikálne zákonitosti? A to čo uvádzaš,nie je vzkriesenie-ale možno Zhmotnenie.Vzkriesené môže byť iba to ,čo je neživé.A vôbec,môže si nekjaký normálny človek predstaviť ,že v duchovnéj sfére bytia môžu žiť bytosti vo fyzických,hmotných telách? To sa budú anjeli čudovať,čo za tvorov to sem prišli.Preboha magistra-hádam tomu neveríš?A premenené/oslávené telo/ je telo -duchovné,neporušitelné,nesmrtelné.Ak je Ježiš Bohom/podla KC,nie podla Písma/,tak predstava ,že Boh,ktorého "nemôžu obsiahnuť samotné nebesia",si oblečie fyzické telo-je absolutne absurdná.Písmo na viacerých miestach hovorí,že bude mať tú istú prirodzenosť,ako pred príchodom na zem. A to bola duchovná prirodzenosť. Iná ani v nebi nemôže byť. V nebi nerastie obilie,nerobia tam chlieb,nemajú tam latríny-tak načo by im/vzkriesením v tele/bolo fyzické telo? Teda ešte raz.Ak niečo nesmrtelné oblečie na seba ,niečo hmotné-tak je to zhmotnenie. Ak niečo nesmrtelné si oblečie,niečo duchovné /to podla KC/ to je angelizmus/zduchovnenie/. Teda,žiadne vzkriesenie. A KC učí,že to "slávené telo",bude niečo ,medzi duchovným a hmotným telom. Teda nejaký hybrid. Nejaký -obojživelník. Nie je to komické? Podporuje Písmo takéto absurdnosti? Nie.A KC vie prečo nemôže povedať,že to bude /vzkriesené/ hmotné telo, alebo duchovné telo-lebo to nie je vzkriesenie,ako som uviedol. A tak sa utiekajú k nejakéj nepochopitelnéj ,filozofickej,nebiblickej ,nevedeckéj náuke o hybridnom obyvatelovi nebeských príbytkov.
08.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Nesmrtelná duša versus vzkriesenie
Základ a záruka kresťanskej nádeje, jej neodnateľný pečať je zmrtvychvstanie Ježiša Krista. Ku každému človeku a k celému ľudstvu, unavenému, frustrovanému a smutnému, hovorí Ježiš Kristus tak isto ako k ženám vo veľkonočné ráno : Hľadáte Ježiša Nazaretského, ktorý bol ukrižovaný. Vstal z mrtvych. Niet ho tu /Mk 16,6/

Pravdu má aj sv. Pavol, ktorý hovorí, že keby Kristus nevstal z mrtvych, boli by sme poľutovaniahodní, boli by sme smiešni s naším pohľadom upretým do neba.
Verím však, že vstal z mrtvych, a preto máme právo i záväzok pozerať smerom k tomu, čo je hore, kde Kristus sedí po pravici Otca / Kol 3, 1-4/
08.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Nesmrtelná duša versus vzkriesenie
Zase mi podsúvaš vaše učenie o zhmotnení.

Ešte raz
Základom krestanskej viery je zmrtvychvstanie Ježiša Krista.
Vo vyznaní viery sa modlíme citujem časť :
-verím vo vzkriesenie tela a život večný.

Nech sa vám srdce nevzrušuje! Veríte v Boha, verte aj vo mňa.
V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo, bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?! Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja. /Jan 14, 1-4/

Ale ak nebol Kristus vzkriesený, potom je márne naše hlásanie a márna je aj vaša viera. /1.Kor. 15:14/
A keď Kristus nevstal, vaša viera je márna a ešte stále ste vo svojich hriechoch.
/1.Kor. 15:17/

Duša človeka je nesmrteľná.

Veru, veru, hovorím vám: Prichádza hodina, ba už je tu, keď mŕtvi počujú hlas Božieho Syna a tí, čo ho počujú, budú žiť. /Jan 5, 25/

Ježiš im vravel: "Veru, veru, hovorím vám: Syn nemôže nič robiť sám od seba, len to, čo vidí robiť Otca. Čo robí Otec, to robí podobne aj Syn.
Veď Otec miluje Syna a ukazuje mu všetko, čo sám robí; a ukáže mu ešte väčšie skutky ako tieto, aby ste sa čudovali.
Lebo ako Otec kriesi mŕtvych a oživuje, tak aj Syn oživuje, koho chce.
A Otec nikoho ani nesúdi, ale všetok súd odovzdal Synovi, aby si všetci ctili Syna tak, ako si ctia Otca.
Kto si nectí Syna, nectí si ani Otca, ktorý ho poslal. Veru, veru, hovorím vám: Kto počúva moje slovo a verí tomu, ktorý ma poslal, má večný život a nepôjde na súd, ale prešiel zo smrti do života.
Veru, veru, hovorím vám: Prichádza hodina, ba už je tu, keď mŕtvi počujú hlas Božieho Syna a tí, čo ho počujú, budú žiť.
Lebo ako Otec má život sám v sebe, tak dal aj Synovi, aby mal život sám v sebe.

A dal mu aj moc súdiť, pretože je Synom človeka. Nedivte sa tomu, lebo prichádza hodina, keď všetci v hroboch počujú jeho hlas a vyjdú: tí, čo robili dobre, budú vzkriesení pre život a tí, čo páchali zlo, budú vzkriesení na odsúdenie.
17.02.2012
Milan    Reagovať
grécka duša
Jednoducho zistíš čo je pravda ked si zodpovieš otázku čo bude vzkriesené ak je duša nesmrtelná? Odpovedz mne i ostaným.Aký význam má vzkriesiť to ,čo je nesmrtelné? A vieš ,že "telo a krv nemá účasť na Božom Královstve".1.Kor.15:50 Co bude potom podla KC vzkriesené? Vzkriesenie odporuje náuke o nesmrtelnosti duše/pohanskej,filozofickej náuke/.
23.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: nesmrteľná duša
Odpoviem na tvoju otázku, čo bude vzkriesené :

v modlitbe verím v Boha teda vyznaní viery sa modlíme : verím vo vzkiesenie tela
Vzkriesenie tela znamená, že konečným stavom človeka nebude iba duchovná duša oddelená od tela, ale že aj naše smrteľné telá raz znovu ožijú.

podložené Písmom /Rim 8:11/
A keď vo vás prebýva Duch toho, ktorý vzkriesil Ježiša z mŕtvych, potom ten, čo vzkriesil z mŕtvych Krista,
oživí aj vaše smrteľné telá skrze svojho Ducha, ktorý prebýva vo vás.

vzťah medzi Kristovým zmrtvychvstaní a naším vzkriesením :
Ako Kristus naozaj vstal z mrtvych a žije naveky, tak v posledný deň vzkriesi všetkých s neporušiteľným telom

podložení Písmom : /Jan 5,29/
Tí, čo robili dobre, budú vzkriesení pre život, a tí, čo páchali zlo, budú vzkriesení na odsúdenie.

Po smrti, teda po oddelení duše od tela, telo podľahne rozkladu, kým duša, ktorá je nesmrteľná, ide v ústrety Božiemu súdu a očakáva, že sa spojí s telom, keď pri Pánovom druhom príchode bude vzkriesené a premenené.

Ak sme s ním zomreli s ním budeme aj žiť.
/ 2. Tim 2,11/

Ježišovo zmrtvychvstanie je vrcholná pravda našej viery v Krista a spolu s krížom tvorí podstatnú časť veľkonočného tajomstva.

Ježišovo vzkriesené telo :
Ježišovo vzkriesené telo je to isté, ktoré bolo ukrižované a nesie stopy jeho umučenia, ale už má účasť na Božom živote s vlastnosťami osláveného tela.

V akom zmysle zmrtvychvstanie dielom Najsvätejšej trojice :
Kristovo zmrtvychvstanie je transcendentným dielom Boha. Tri božske osoby pôsobia spoločne podľa toho, čo im je vlastné : Otec ukazuje svoju moc, Syn si "berie" naspäť život, ktorý dobrovoľne obetoval a tak, znova spája svoju dušu so svojím telom, ktoré Duch oživuje a oslavuje.
podložené Písmom : /jan 10, 17-19/

Milan odpovedala som na tvoju otázku, máš s tým prosím ešte nebodaj nejaký
problém ?
Prosím konečne si to naštuduj máš v tom teda riadne medzery.
07.04.2012
Milan    Reagovať
Re: Re: nesmrteľná duša
A ako vnímaš slová z 1.Korinťanom 15:50,"že telo a krv nemôže mať účasť na Božom/nebeskom/královstve".Alebo KC nemusí rešpektovať ani biblické,logické a ani fyzikálne zákonitosti? A to čo uvádzaš,nie je vzkriesenie-ale možno Zhmotnenie.Vzkriesené môže byť iba to ,čo je neživé.A vôbec,môže si nekjaký normálny človek predstaviť ,že v duchovnéj sfére bytia môžu žiť bytosti vo fyzických,hmotných telách? To sa budú anjeli čudovať,čo za tvorov to sem prišli.Preboha magistra-hádam tomu neveríš?A premenené/oslávené telo/ je telo -duchovné,neporušitelné,nesmrtelné.Ak je Ježiš Bohom/podla KC,nie podla Písma/,tak predstava ,že Boh,ktorého "nemôžu obsiahnuť samotné nebesia",si oblečie fyzické telo-je absolutne absurdná.Písmo na viacerých miestach hovorí,že bude mať tú istú prirodzenosť,ako pred príchodom na zem. A to bola duchovná prirodzenosť. Iná ani v nebi nemôže byť. V nebi nerastie obilie,nerobia tam chlieb,nemajú tam latríny-tak načo by im/vzkriesením v tele/bolo fyzické telo? Teda ešte raz.Ak niečo nesmrtelné oblečie na seba ,niečo hmotné-tak je to zhmotnenie. Ak niečo nesmrtelné si oblečie,niečo duchovné /to podla KC/ to je angelizmus/zduchovnenie/. Teda,žiadne vzkriesenie. A KC učí,že to "slávené telo",bude niečo ,medzi duchovným a hmotným telom. Teda nejaký hybrid. Nejaký -obojživelník. Nie je to komické? Podporuje Písmo takéto absurdnosti? Nie.A KC vie prečo nemôže povedať,že to bude /vzkriesené/ hmotné telo, alebo duchovné telo-lebo to nie je vzkriesenie,ako som uviedol. A tak sa utiekajú k nejakéj nepochopitelnéj ,filozofickej,nebiblickej ,nevedeckéj náuke o hybridnom obyvatelovi nebeských príbytkov.
17.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: reakcia
A keď vo vás prebýva Duch toho, ktorý vzkriesil Ježiša z mŕtvych, potom ten, čo vzkriesil z mŕtvych Krista, oživí aj vaše smrteľné telá skrze svojho Ducha, ktorý prebýva vo vás. /Rimsk. 8:11/

Nádej vzkriesenia : /Druhý list Kor. 4:13-14/

Ale pretože máme toho istého ducha viery, ako je napísané: "Uveril som, a preto som povedal," aj my veríme, a preto hovoríme. Veď vieme, že ten, čo vzkriesil Pána Ježiša, s Ježišom vzkriesi aj nás a postaví nás s vami.
21.01.2011
badatel    Reagovať
1+1+1 rovná sa 1/matematická anomália/
Ak bolo Slovo u Boha, nemohlo zároven byť tým Bohom. Tento text jasne hovorí o dvoch osobách.1.,O Bohu Otcovi a o 2.,bohu/božskom/Synovi. Jednoducho Syn je hovorcom svojho Otca. /1.Kor.,8.,4-6/ Inovovaná Platonska trojica nemá oporu v Písme. Co má spoločné Kristus s Belialom/Satanom/.
21.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: 1+1+1 rovná sa 1/matematická anomália/
Verím a vyznávam učenie o Najsvätejšej Trojici.

Boh je trojjediný.
táto pieseň sa spieva aj v období cez rok JKS
JKS / jednotný katolícky spevník /

O trojjediný Bože, pred tebou kľačíme a zbožnou modlitbou ťa o Pane prosíme by sme Ti prinášali Kristovu obetu, nech veľké zásluhy jej nás k Tebe privedú.

Ja verím v Boha Otca i Syna Božieho, nám z Panny zrodeného i Ducha Svätého tak v jednom večnom Bohu tri verím osoby, z nich každá na spasenie mi mocne pôsobí.
18.02.2012
Michael    Reagovať
Re: Re: 1+1+1 rovná sa 1/matematická anomália/
Ján 17: "Keď to Ježiš povedal, pozdvihol oči k nebu a hovoril: "Otče, nadišla hodina: Osláv svojho Syna, aby Syn oslávil teba,
2 tak, ako si mu dal moc nad každým telom, aby všetko, čo si dal ty jemu, im darovalo večný život.
3 A večný život je v tom, aby poznali teba, jediného pravého Boha, a toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista.
4 Ja som ťa oslávil na zemi: dokončil som dielo, ktoré si mi dal vykonať. "
xxxxxxxxx
Ak sám Ježiš označuje svojho Otca v Nebesiach za "jediného pravého Boha", tak tomu rozumie najlepšie. Či niekto z ľudí tomu môže rozumieť lepšie? Preto ak vy tvrdíte, že "Jediným pravým Bohom" je sám Ježiš - čiže Ježiš sa modli sám k sebe - to je prípad pre ... (Luk. 5:31)
03.02.2011
Badatel    Reagovať
Dilema:nesmrt.duša-vzkriesenie
Mat.10,28 -je jasný dôkaz ,že duša môže zomrieť i vo svetle iných textov, ktoré hovoria , že duša môže zomrieť a môže byť zabitá. Biblia si neprotirečí. Telo potrebuje pozemské podmienky, prijímať potravu, vylučovať potravu..atd. A vzkriesené môže byť len to, čo je smrtelné. Vaša verzia vzkriesenia je -zhmotnenie, nie vzkriesenie. To Biblia neučí.
10.03.2011
Mgr.    Reagovať
Nenechám sa zatiahnúť a zmanipulovať, a nechať si podsúvať napr. také termíny ako zhmotnenie.

Terminologia zhmotnenie je neprijateľná a nezlučiteľná, s účením, ktoré hlása katolíc. cirkev, a nikde sa nenachádza ani vo sv. Písme. / sv. písmo obsahuje Ježiš Kristus vstal z mrtvych, alebo vzkriesenie /

Ja predsa verím vo vzkriesenie tela a život večný. Pán Ježiš jasne hovorí Ja som vzkriesenie a život, a kto verí vo mňa bude žiť aj keď umrie. / Jan 11:25/

Mt 16 : 6
On sa im prihovoril neľakajte sa ! Hľadáte Ježiša Nazaretského, ktorý bol ukrižovaný, vstal z mrtvych.
14.02.2011
Mgr.    Reagovať
Duša človeka je nesmrteľná. Milosť Božia je na spasenie potrebná.

Vo verím Boha, aj ty kresťan katolík, ak si ešte spomínaš sa modlíme :
Verím vo vzkriesenie tela a život večný atď..

Zhmotnenie to je teda riadny svojvoľný výklad a manipulácia zo slovom. To, čo mi tu chceš zase podsunúť. Dobre poznám aj túto vašu slovnú manipuláciu.

Vieš definovať slovo osobnosť ?

Osobnosť predstavuje :
-súhrn vonkajších a vnútorných vlastností
-je to zároveň aj súhrn fyzických a psychických síl
-bio-psycho-sociálna jednota človeka
-jedinečná a neopakovateľná bytosť
-zdedené a získané vlastnosti
-keď si uvedomím svoje ja nastupuje biologická, sociálna a duchovná jednota.

Ale ak nebol Kristus vzkriesený, potom je márne naše hlásanie a márna je aj vaša viera. Ale Kristus vstal z mrtvych, prvotina zosnulých / 1 Kor 15, 12-14.20 /

Ba viac, Ježiš spája vieru vo vzkriesenie so svojou osobou : Ja som vzkriesenie a život
/ Jn, 11,25 /

Spreneveril si sa cikrvi v ktorej si bol pokrstený.

Marek 16, 14-16
Napokon sa zjavil samým Jedenástim, keď sedeli pri stole, a vyčítal im neveru a tvrdosť srdca, že neuverili tým, čo ho videli vzkrieseného.

A povedal im :
Chodťe do celého sveta a hlásajte evanjelium všetkému stvoreniu.
Kto uverí a dá sa pokrstiť, bude spasený, ale kto neuverí,bude odsúdený.

vysvetlenie 15-16 :
Misijný rozkaz z Ježišových úst znie veľmi výžne. Viera, pravda, živá viera je tou základnou hodnotou, ktorá môže urobiť človeka večne šťastným. Odmietnutie viery znamená odsúdenie.

Zhrnutie :
Kto uverí a dá sa pokrstiť, bude spasený, ale kto neuverí, bude odsúdený.
03.02.2011
badatel    Reagovať
A Adam sa stal živou dušou(bytosťou)
Cítal som Platona i cirkevnych otcov školených v gréckej filozofií. Sami sa priznávajú ,že spojili grécku filozofiu s kresťanským učením. Otázka :-je to možné? Biblia jednoznačne varuje pred takýmto počínaním. A vôbec neexistuje psyché či duša , ktoré by boli úplne nezávislé a oddelitelné od štruktúry ludského nervového systému. V emocionálnych a intelektuálnych sférach podliehame bunkovým a synaptickým štruktúram mozgu a tela ,a to úplne.Ked sa nakoniec táto štruktúra-"mysel-telo",rozpadne , osobosť ,nech ju už nazývame akokolvek, prestane existovať. Predstava psychiky bez tela alebo" duše"je rovnako neprijatelná koncepcia ako úšklabok opice bez opice.
01.02.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: Re: Lazár
Dovoľ, aby som opravila citát
Mt 10, 28

Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale DUŠU ZABIŤ NEMôŽU . Skôr sa bojte toho, ktorý môže i dušu, i telo zahubiť v pekle.

Mt 22, 32
Ja som Boh Abraháma, Boh Izáka a Boh Jakuba ? A on nie je Bohom mrtvych ale živých.

tvoja otázka :

Na záver, opäť ste mi neodpovedali, čo bude vzkriesené, ked duša je nesmrtelná a telo nemá účasť na neb.královstve?

Chceš odpoveď na túto otázku dobre, ale predpokladám, že sa ti nebude páčiť.

vzkriesenie tela :
Vzkriesenie tela znamená, že po smrti nebude žiť len nesmrteľná duša, ale znova ožijú aj naše smrteľné telá. / Rim 8,11/

Náuka o vzkriesení :
Veriť vo vzkriesenie mrtvych bolo podstatným prvkom kresťanskej viery už od jej začiatkov:
Akože niektorí z vás hovoria, že zmrtvychvstania niet ? Veď ak niet zmrtvychvstania, nebol ani Kristus vzkriesený. Ale ak nebol Kristus vzkriesený, potom je márne naše hlásanie a márna je aj vaša viera. Ale Kristus vstal z mrtvych, prvotina zosnulých / 1 Kor 15, 12-14.20 /

Viera vo vzkriesenie sa zakladá na viere v Boha, ktorý nie je Bohom mrtvych, ale živých /Mk, 12,27/

Ba viac, Ježiš spája vieru vo vzkriesenie so svojou osobou : Ja som vzkriesenie a život
/ Jn, 11,25 /

čo znamená vstať z mrtvych :
Duša sa opäť spojí so svojim telom
Toto ako / spôsob akým sa odohrá vzkriesenie / prevyšuje našu predstavu a chápanie.
T. Akvinský - vzkriesení vstaneme ako mladí v najlepšom veku
Tieto telá potom už budú nesmrteľné a oslávené. Už u nich nikdy nenastane odlúčenie duše od tela.
Aj u zatratených budú telá nesmrteľné / ale nie oslávené / a budú v stave večného utrpenia.

Kedy :
Definitívne v posledný deň na konci sveta
/ Jn 6, 39.44.54 /
A vôľa toho, ktorý ma poslal, je aby som nestratil nič z toho, čo mi dal, ale aby som všetko vzkriesil v posledný deň
Nik nemôže prísť ku mne, ak ho nepritiahne Otec, ktorý ma poslal. A ja ho vzkriesim v posledný deň.

Kto je moje Telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.

Čerpán z literatúry : Svedkovia ?
Kto sú a čo učia Svedkovia Jehovovi
Seleziánske katechetické stredisko
s cirkevným schválením
aj tento príspevok je z tade :
Duša človeka je nesmrteľná. Milosť Božia je na spasenie potrebná.

Bádatelia Písma - Svedkovia Jehovovi tvrdia : Človek nemá nesmrteľnú dušu.
Niekedy tvrdia, že duša existuje, no zomiera spolu s telom a teda neexistuje žiadny záhrobný život.

Zo svätého Písma je jasné, že existuje ľudská duša. Nový zákon obsahuje texty, ktoré túto skutočnosť dokazujú úplne jednoznačne. Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu ! / Mt 10, 28 /

Sú to slová samého Krista a majú jednoznačný význam. Duša existuje, nie je možné ju zabiť - teda je nesmrteľná.

Ešte aj iné slová dokazujú, že duša nezomiera spolu s telom, ale naopak, žije i po telesnej smrti. Takto hovorí Kristus kajúcemu lotrovi na kríži : Veru hovorím ti, dnes budeš so mnou v raji. / Lk 23, 43 /

Lotor mal zomrieť, ale nie jeho duša, veď ešte toho dňa mal byť s Kristom v raji.
Svedkovia jehovovi vidiac jednoznačnosť tohto textu, skúšajú ho opäť svojim spôsobom zmeniť a prekrútiť jeho význam. Tento pokus je jednak ZNEVÁŽENÍM Písma, a jednak ich KOMPROMITUJE.
28.01.2011
Mgr.    Reagovať
Lazár
Vzkriesenie Lazára :

Bol chorý istý Lazar z Betánie, z dediny Márie a jej sestry Marty. Bola to tá Mária, čo pomazala Pána voňavým olejom a poutierala mu nohy svojimi vlasmi. Jej brat Lazar bol chorý. Preto mu sestry poslali odkaz : Pane, ten, ktorého miluješ je chorý. Keď to Ježiš počul, povedal, Táto choroba nie je na smrť, ale na Božiu slávu, aby ňou bol oslávený Boží Syn. Ježiš mal rád Martu, i jej sestru a Lazára. Keď teda počul, že je chorý zostal ešte dva dni na mieste, kde bol. Až potom povedal učeníkom Poďme znova do Judey.
Učeníci mu vraveli, Rabbi, len nedávno ťa židia chceli ukameňovať a zasa ta ideš ? Ježiš odpovedal : nemá deň 12 hodín ? Kto chodí vo dne, nepotkne sa, lebo vidí svetlo tohoto sveta. Ale kto chodí v noci, potkne sa, lebo v ňom niet svetla. Toto povedal a dodal : Náš priateľ Lazár spí, ale idem ho zobudiť. Učeníci mu povedali Pane ak spí, ozdravie. Vtedy im Ježiš povedal otvorene. Lazár zomrel.

Keď ta Ježiš prišiel dozvedel sa, že Lazár je už 4 dni v hrobe. Betánia bola pri Jeruzaleme, vzdialená asi 15 stadií, a tak prišlo k Marte a Márii veľa židov potešiť ich v žiali za bratom. Keď Marta počula, že prichádza Ježiš, išla mu na proti. Mária zostala doma. Marta povedala Ježišovi. Pane, keby si bol býval tu, môj bratby nebol umrel. Ale teraz viem, že o čokoľvek poprosíš Boha, Boh Ti to dá. Ježiš jej povedal tvoj brat vstane z mrtvych. Marta mu vravela : Viem, že vstane v posledný deň pri vzkriesení.

Ježiš jej povedal : Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť aj keď umrie. A nik, kto žije a verí vo mňa, neumrie naveky. Veríš tomu ? Povedala mu : Ano Pane ja som uverila, že Ty si Mesiáš, Boží Syn, ktorý mal prísť na svet.
30.01.2011
badatel    Reagovať
Re: Lazár
"Neumrie naveky"...znamená, že mrtvy človek/veriaci/,nebude v hrobe večne, ale len do času vzkriesenia. Vtedy opäť ožije, bude vzkriesený. Cize žiadna nesnrtelná duša, tá odporuje náuke o vzkriesení.
31.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Lazár
Duša človeka je nesmrteľná. Milosť Božia je na spasenie ptrebná.

Bádatelia Písma - Svedkovia Jehovovi tvrdia : Človek nemá nesmrteľnú dušu.
Niekedy tvrdia, že duša existuje, no zomiera spolu s telom a teda neexistuje žiadny záhrobný život.

Zo svätého Písma je jasné, že existuje ľudská duša. Nový zákon obsahuje texty, ktoré túto skutočnosť dokazujú úplne jednoznačne. Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu ! / Mt 10, 28 /

Sú to slová samého Krista a majú jednoznačný význam. Duša existuje, nie je možné ju zabiť - teda je nesmrteľná.

Ešte aj iné slová dokazujú, že duša nezomiera spolu s telom, ale naopak, žije i po telesnej smrti. Takto hovorí Kristus kajúcemu lotrovi na kríži : Veru hovorím ti, dnes budeš so mnou v raji. / Lk 23, 43 /

Lotor mal zomrieť, ale nie jeho duša, veď ešte toho dňa mal byť s Kristom v raji.
Svedkovia jehovovi vidiac jednoznačnosť tohto textu, skúšajú ho opäť svojim spôsobom zmeniť a prekrútiť jeho význam. Tento pokus je jednak ZNEVÁŽENÍM Písma, a jednak ich KOMPROMITUJE.

Aj spomínané podobenstvo o Lazarovi a boháčovi presviedča o existencii duše a tiež o existencii záhrobného života. Obidvaja zomreli, ale žijú jeden v pekle, druhý v lone Abrahámovom. / Lk 16,19 /
Ak sám Kristus tvrdí, že žije Abrahám, Izák, i Jakub, pretože Boh nie je Bohom mrtvych ale živých / Mt 22,32/
01.02.2011
badatel    Reagovať
Re: Re: Re: Lazár
Preboha, takáto interpretácia, daných textov, je úplne zavádzajúca, a hlavne nie je v súlade s inými textami Biblie, ktoré hovoria na danú tému.Dalej je velmi nesprávne ked vytrhnete niečo z kontextu.Pretože- Mat.10.,28-pokračuje dalej a vysvetluje ako chápať tu prvú časť.Celý text znie:" Nebojte sa tých, ktorí zabíjajú telo, ale nemôžu zabiť dušu, ale radšej sa bojte toho, ktorý môže zničiť dušu i telo v gehenne."Chápem, že tá druhá časť textu sa vám nepáči, pretože sa tam hovorí o zničení duše. Kdežto tá prvá časť hovorí, /nemôžu zabiť dušu/, že satan môže zabiť telo, ale vyhliadku na večný život nám nemôže vziať./duša-život/To može iba Boh /2.časť/, ak mu nezostaneme verný. Tada to, čo považujete za dôkaz nesmrtelnosti duše, je presne pravý opak.Za predpokladu, že čítame bibl.texty do konca a berieme do úvahy kontext okolitých veršov./Samozrejme i celkový bibl.kontext/.A Mat.22.,32 opäť nehovorí o nesmr.duše. Vytvárate krkolomné myšlienkové konštrukcie bez logického a biblického podkladu. Boh je Bohom živých v tom zmysle, že preňho všetci praví ctitelia /aj ked zomrú/len odpočívajú v "spánku" smrti, a čakajú na vzkriesenie. Preňho nie sú mrtvy./smrť ako definitívny stav/.Lazár ked zomrel, tak Ježiš povedal ,že iba spí a že ide aby ho zobudil/vzkriesil/.I Luk.23.,43 je hrubá, nelogická dezinterpretácia, pretože Ježiš predpovedal, že po tom, čo bude zabitý,nebude vzkriesený skôr ako na tretí deň.Počas týchto troch dní nebol v nebi ,pretože po vzkriesení povedal Márií Magdaléne:"Ešte som nevystúpil k Otcovi."Ján 20.,17.Až o 40 dní po Ježišovom vzkriesení videli jeho učeníci ,ako bol Ježišvyzdvihnutý zo zeme a z ich dohladu, ked začal vystupovať do neba.Sk.ap.,1.,8,6-11 Ked by ste dali čiarku /interpunkciu/za slovo dnes,tak ten text by znel pravdivo a bol by v súlade s inými časťami biblie."Veru hovorím ti dnes, budeš so mnou v raji".Mnohé encyklopédie hovoria ako je to s interpunciou v tomto verši.Citujem jedneho prekladatela L.Rainhardt, ktorý v poznámke pod čiarou k Lukášovi 23,43 uvádza:"Interpunkcia , ktorú v súčasnosti používa v tomto verši /väčšina prekladatelov/, je nepochybne nesprávna a odporuje spôsobu uvažovania ,akým uvažoval Kristus a zločinec...Kristus určite nerozumel pod rajom časť ríše mrtvych ,ale obnovenie raja na zemi." A je i viac dôvodov prečo by ten text mal byť ,ako som uviedol.Tak je to i v preklade J.B.Roterhama. Jedno je ale isté, že Ježiš nemohol byť v prvý deň ,ked bol mrtvý v nebi. Na záver, opäť ste mi neodpovedali, čo bude vzkriesené, ked duča je nesmrtelná a telo nemá účasť na neb.královstve?
28.01.2011
Mgr.    Reagovať
Jan 11, 1-26

Vzkriesenie Lazára :

Bol chorý istý Lazar z Betánie, z deadiny Márie a jej sestry Marty. Bola to tá Mária, čo pomazala Pína voňavým olejom a poutierala mu nohy svojimi vlasmi. Jej brat Lazar bol chorý. Preto mu sestry poslali odkaz : Pane, ten, ktorého miluješ je chorý. Keď to Ježiš počuil, povedal, Táto choroba nie je na smrť, ale na Božiu slávu, aby ňou bol opslávený Boží Syn. Ježiš mal rád Martu, i jej sestru a Lazára. Keď teda počul, že je chorý zostal ešte dva dni na mieste, kde bol. Až potom povedal učeníkom Poďme znova do Judey.
Učeníci mu vraveli, Rabbi, len nedávno ťa židia chceli ukameňovať a zasa ta ideš ? Ježiš odpovedal : nemá deň 12 hodín ? Kto chodí vo dne, nepotkne sa, lebo vidí svetlo tohoto sveta. Ale kto chodí v noci, potkne sa, lebo v ňom niet svetla. Toto povedal a dodal : Náš priateľ Lazár spí, ale idem ho zobudiť. Učeníci mu povedali Pane ak spí, ozdravie. Vtedy im Ježiš povedal otvorene. Lazár zomrel.

Keď ta Ježiš prišiel dozvedel sa, že Lazár je už 4 dni v hrobe. Betánia bola pri Jeruzaleme, vzdialená asi 15 stadií, a tak prišlo k Marte a Márii veľa židov potešiť ich v žiali za bratom. Keď Marta počula, že prichádza Ježiš, išla mu na proti. Mária zostala doma. Marta povedala Ježišovi. Pane, keby si bol býval tu, môj bratby nebol umrel. Ale teraz viem, že o čokoľvek poprosíš Boha, Boh Ti to dá. Ježiš jej povedal tvoj brat vstane z mrtvych. Marta mu vravela : Viem, že vstane v posledný deň pri vzkriesení.

Ježiš jej povedal : Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť aj keď umrie. A nik, kto žije a verí vo mňa, neumrie naveky. Veríš tomu ? Povedala mu : Ano Pane ja som uverila, že Ty si Mesiáš, Boží Syn, ktorý mal prísť na svet.
27.01.2011
Mgr.    Reagovať
k trojici
Bádateľ toto ti musím napísať.

Na svätej omši sme spievali moju obľúbenú pieseň z JKS č. 248
/ JKS - jednotný katolícky spevník /

pieseň č. 248 je :
O trojjediný Bože

Dobvoľ, aby som Ti pripomenula text :

O trojjediný Bože, pred tebou kľačíme a zbožnou modlitbou ťa o Pane prosíme by sme Ti prinášali Kristovu obetu, nech veľké zásluhy jej nás k Tebe privedú.

Ja verím v Boha Otca i Syna Božieho, nám z Panny zrodeného i Ducha Svätého tak v jednom večnom Bohu tri verím osoby, z nich každá na spasenie mi mocne pôsobí.

Včuľ prijmi, veľký Bože tú svätú obetu, nech Ti je ďakovaním za milosť presvätú, skrz tieto dary všetkým nám odpusť poklesky, by sme Ťa velebili Otče náš nebeský.

Keď som zistila, podľa čísla, že sa ide spievať táto pieseň, normálne sa mi rozbúchalo srdce, teraz keď si to viac uvedomujem bolo to pre mňa silný náboženský, citový a emocionálny zážitok.
26.01.2011
Mgr.    Reagovať
písmo jan
predchádzajúci príspevok nebo a večný život / Jan 3, 12-21/

Ježišovi učeníci a Ján krstia; nové Jánovo svedectvo

Jn 3, 22-36

Potom prišiel Ježiš so svojimi učeníkmi do judejskej krajiny. Tam s nimi pobudol a krstil.
Ale aj Ján krstil v Enone, blízko Salima, lebo tam bolo veľa vody. Ľudia tam prichádzali a dávali sa krstiť.
Ján vtedy ešte nebol vo väzení. Medzi Jánovými učeníkmi a istým Židom vznikla hádka o očisťovaní.
Prišli k Jánovi a povedali mu: "Rabbi, aj ten, čo bol s tebou za Jordánom, a ty si mu vydal svedectvo, tu krstí a všetci idú k nemu."
Ján odpovedal: "Človek si nemôže prisvojiť nič, ak mu to nebolo dané z neba.
Vy sami ste svedkami, že som povedal: Ja nie som Mesiáš, ale som poslaný pred ním. Ženích je ten, kto má nevestu.
A ženíchov priateľ, ktorý je pri ňom a počúva ho, veľmi sa raduje zo ženíchovho hlasu. A táto moja radosť je úplná.
On musí rásť a mňa musí ubúdať."
Kto prichádza z hora, je nad všetkých. Kto je zo zeme, patrí zemi a hovorí pozemsky. Kto prichádza z neba, je nad všetkých a svedčí o tom, čo videl a počul, ale nik neprijíma jeho svedectvo.
Kto prijíma jeho svedectvo, potvrdzuje, že Boh je pravdivý.
Lebo ten, koho poslal Boh, hovorí Božie slová, pretože on nedáva Ducha podľa miery. Otec miluje Syna a dal mu do rúk všetko. Kto verí v Syna, má večný život, ale kto Synovi neverí, neuzrie život a spočinie na ňom Boží hnev.
27.01.2011
Mgr.    Reagovať
reakcia
Predsa duša človeka je nesmrteľná.
Milosť Božia je na spasenie potrebná.

veríme cirkev :
1, putujúcu / ľudia na zemi /
2, cirkev oslávenú / svätí a spasení v nebi /
3, cirkev trpiacu / duše v očistci /

Zosnulí trpiaci v zatratení nepatria do cirkvi trpiacej, lebo sami sa rozhodli proti Bohu
/ nechcú byť spasení /
Preto im nemôžeme nijako pomôcť, ani
keby sme chceli.

Posledný súd
Keď na konci časov príde oslávený Kristus súdiť živých a mŕtvych, každého človeka odmení podľa jeho skutkov a podľa toho, ako prijal alebo odmietol milosť.

Lebo Syn človeka príde v sláve svojho Otca so svojimi anjelmi a vtedy odplatí každému podľa jeho skutkov. (Mt 16,27)
Cieľom druhého príchodu je vzkriesenie z mŕtvych a spravodlivá odplata.
(Mt 25,31-46)

V modlitbe Verím Boha sa modlíme :

Verím v Boha, Otca všemohúceho Stvoriteľa neba i zeme, i v Ježiša Krista, jeho jediného Syna, nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny, trpel za vlády Poncia Piláta, bol ukrižovaný, umrel a bol pochovaný. Zostúpil k zosnulým, tretieho dňa vstal z mŕtvych, vstúpil na nebesia, sedí po pravici Boha Otca všemohúceho. Odtiaľ príde súdiť živých i mŕtvych. verím v Ducha Svätého, v svätú cirkev katolícku, v spoločenstvo svätých, v odpustenie hriechov, vo vzkriesenie tela a v život večný Amen.
26.01.2011
badatel    Reagovať
Peklo-Nie!!!!
Peklo nie je v súlade s Božou osobnosťou, On v Jer.7.,31-hovorí:"/Odpadlíckí Judejci/postavili výšiny Tofetu ,ktorý je v údolí Hinnomovho syna , aby pálili svojich synov a dcéry v ohni , niečo čo som neprikázal a čo mi ani nevstúpilo do srdca." Ak to Bohu nikdy nevstúpilo do srdca, určite nemá a nepoužíva takéto veci ani vo väčšom meradle. Opak tvrdiť, by bol nezmysel. Job ked trpel, modlil sa aby šiel do" pekla"/teda aby zomrel a bol v hrobe,aby netrpel/. Určite nechcel ísť na miesto, kde by ešte viac trpel, alebo áno? Absurdné! Pani MGR. prečo máte také necitlivé srdce? Osvojte si Kristovú mysel a nemyslite v krutej dogmatike RKC.
26.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: nebo a večný život
nebo a večný život

Ak neveríte, keď vám hovorím o pozemských veciach, akože uveríte, keď vám budem rozprávať o nebeských?
Nik nevystúpil do neba, iba ten, čo zostúpil z neba, Syn človeka. A ako Mojžiš vyzdvihol na púšti hada, tak musí byť vyzdvihnutý aj Syn človeka, aby každý, kto verí, mal v ňom večný život."
Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život. Lebo Boh neposlal Syna na svet, aby svet odsúdil, ale aby sa skrze neho svet spasil. Kto v neho verí, nie je súdený.
Ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno Jednorodeného Božieho Syna.
A súd je v tomto: Svetlo prišlo na svet, a ľudia milovali tmu viac ako svetlo, lebo ich skutky boli zlé.
Veď každý, kto zle robí, nenávidí svetlo a nejde na svetlo, aby jeho skutky neboli odhalené.
Ale kto koná pravdu, ide na svetlo, aby bolo vidieť, že svoje skutky koná v Bohu.
26.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Peklo-Nie!!!!
Mt 5-29

Ak ťa zvádza na hriech tvoje pravé oko, vylúp ho a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby sa malo celé tvoje telo dostať do pekla.

Mt 5:30 A ak ťa zvádza na hriech tvoja pravá ruka, odtni ju a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby malo ísť celé tvoje telo do pekla.
Mt 11:23 A ty, Kafarnaum, vari sa budeš vyvyšovať až do neba? Do pekla zostúpiš! Lebo keby sa boli v Sodome diali zázraky, ktoré sa diali v tebe, bola by zostala po tento deň.
Mt 18:9 A ak ťa zvádza na hriech tvoje oko, vylúp ho a odhoď od seba: je pre teba lepšie, keď vojdeš do života s jedným okom, ako keby ťa mali s obidvoma očami vrhnúť do ohnivého pekla.
Mt 23:15 Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci, lebo obchádzate more i zem, aby ste získali jedného novoverca, a keď sa ním stane, urobíte z neho syna pekla dva razy horšieho, ako ste sami!
Mt 23:33 Hadi, hadie plemeno, ako uniknete rozsudku pekla?
Mk 9:43 Ak by ťa zvádzala na hriech tvoja ruka, odtni ju: je pre teba lepšie, keď vojdeš do života zmrzačený, ako keby si mal ísť s obidvoma rukami do pekla, do neuhasiteľného ohňa.
Mk 9:45 Ak ťa zvádza na hriech tvoja noha, odtni ju: je pre teba lepšie, keď vojdeš do života krivý, ako keby ťa mali s obidvoma nohami hodiť do pekla.
Mk 9:47 A ak ťa zvádza na hriech tvoje oko, vylúp ho: je pre teba lepšie, keď vojdeš do Božieho kráľovstva s jedným okom, ako keby ťa mali s obidvoma očami vrhnúť do pekla,
Lk 10:15 A ty, Kafarnaum, vari sa budeš vyvyšovať až do neba? Do pekla sa prepadneš!
Lk 12:5 Ukážem vám, koho sa máte báť. Bojte sa toho, ktorý keď zabije, má moc uvrhnúť do pekla! Áno, hovorím vám: Tohoto sa bojte!
26.01.2011
badatel    Reagovať
Peklo-Nie!!!!!
Ja dobre poznám tie texty, ale aj tak, predstava pekla ako ako večného trestu, je absolutne nebiblická, strašná/za to ,že sa nejaký človek v tomto velkom zmätku-ktorý sa nazýva každodenný život dopustí nejakej chyby/. V skutočnosti to ukazuje, že RKC nepozná povahu Boha. Už z Písma je zrejme, Boh vyžaduje v zmysle práva istú úmernosť. Oko za oko, zub za zub. Ty si vypichol 1 oko mne, ja tebe tiež jedno./nie dve/To platí i pri treste. Vy ste asi nikdy nepremýšlali, čo to znamená - večne trpieť. Clovek ktorí má depresiu/klinickú/, len 1 rok, vie opäť o čom hovorím. Ved smrť je dostatočný trest , a spravodlivý/pre tých ktorý neveria,že smrťou sa všetko nekončí/
24.01.2011
badatel    Reagovať
Peklo/šeol,hádes/hrob,jama ,podsvetie
Predstava pekla, ako miesta telesných a duševných múk ,po celú večnosť sa stala neúnosná.Na ohen a síru bola nastavená hadica s vodou vykladačov Písma RKC. Preto prišla RKC s inonovanou, filozofickou predstavou "pekla". To jest, peklo sa začalo vysvetlovať nič nehovoriacím pojmom:"stav odlúčenosti od Boha"To je dôkaz ,že RKC Písmo upravuje aj ked učitelský úrad RKC/ex catedra/je neomylný. Opäť,symbolickú reč si nemožno zamienať so skutočnosťou".Ziví si uvedomujú ,že zomrú, ale mrtvi si neuvedomujú vôbec nič."/Kaz.9.,5,10/Ešte šťastie, že peklo/hádes/bude zničené v ohnnivom jazere/druhá smrť/,spolu so smrťou a bezbožníkmi./Zjav.20.,14,15/
24.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Peklo/šeol,hádes/hrob,jama ,podsvetie
Už jasnejšie to ani nemôže byť napísané, ale, čo sa budem s tebou o tom sporiť.

Najhroznejšie na tom, je že tomuto neveríte a že to popierate, ale až neskoro zistíte, že to pravda je, ale už sa s tým nič nebude dať urobiť.
Aj zlý duch, diabol sa spolieha, že ľudia v neho neveria, a potom, že neveria ani v peklo ani zatratenie.
Lenže zatratenie je stav konečný.

Hádam mi chceš tvrdiž, že toto je iba symbolika. Hádam tomu ani sám neveríš ?

Všetky spisy Biblie boli napísané z vnuknutia Ducha Svätého, a že v nich máme písomne zachytené Božie zjavenie a Božie slovo.

Lukáš 12, 4-6
Vám svojim priateľom hovorím : Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, a potom už nemajú čo urobiť ! Ukážem Vám, koho sa máte báť. Bojte sa toho, ktorý keď zabije, má moc uvrhnúť do PEKLA ! Ano hovorím Vám : Tohoto sa bojte.

Marek 9 43-45
Ak ťa zvádza na hriech tvoja ruka otni ju : je pre teba lepšie, keď vojdeš do života zmrzačený, ako keby si mal ísť s obidvoma rukami do pekla, do neuhasiteľného ohňa.

Ak ťa zvádza na hriech tvoja noha, odtni ju : je pre teba lepšie, keď vojdeš do života krivý, ako keby ťa mali s obidvoma nohami hodiť do PEKLA.

Ak ťa zvádza na hriech tvoje oko, vylúp ho : je pre teba lepšie, keď vojdeš do Božieho Kráľovstvas jedným okom, ako keby ťa mali s obidvoma očami vrhnúť do PEKLA.

Mat 25, 31-45
posledný súd :
Až príde Syn človeka vo svojej sláve a sním všetci anjeli, zasadne na tron svoje slávy. Vtedy sa pred ním zhromažia všetky národy a on oddelí jedných od druhých, ako pastier oddeľuje ovce od capov. Ovce si postaví s prava a capov zľava.

Potom kráľ povie tým, čo budú po jeho pravici : Podťe požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta.

Bol som hladný a dali ste mi jesť, bol som smädný a dali ste mi piť, bol som pocestný a pritúlili ste ma, bol som nahý a priodeli ste ma, bol som chorý a navšatívili ste ma, bol som vo väzení a prišli ste ku mne.

Kráľ im odpovie : Veru hovorím Vám : Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratovm, mne ste urobili.

Potom povie aj tým, čo budú žľava : Odídťe odo mňa zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom.

Bol som hladný a nedali ste mi jesť, bol som smädný a nedali ste mi piť, bol som pocestný a nepritúlili ste ma, bol som nahý a nepriodeli ste ma, bol som chorý a vo väzení a nenavšatívili ste ma.
Vtedy mu aj oni povedia: Pane, a kedy sme ťa videli hladného, alebo smädného, alebo ako pocestného, alebo nahého, alebo chorého , alebo vo väzení a neposlúžili sme Ti ? Vtedy im on odpovie : Veru, hovorím vám : Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili.

A tí pôjdu do večného trápenia, kým spravodliví do večného života.

Vidíš argumentujem svätým Písmom.

1  |  2  |  3    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.