referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Klement
Sobota, 23. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Učenie svedkov Jehovových vo svetle ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
24.01.2011
badatel    Reagovať
Peklo-všeobecný hrob ludstva, nie miesto múk.
Jeruzalemská Biblia v poznámke pod čiarou pripúšťa , že je to "podobenstvo vo forme príbehu bez vzťahu k akejkolvek historickej osobe." Co je úplne logické. Ježiš často použival podobenstvá, príbehy/opäť bez vzťahu k nejakej hist.osoby/ na to, aby poslucháčom odovzdal nejaké poučenie. Keby to malo plaťiť doslovne, tak by to znamenalo ,že tí ktorí sa tešia z Božej priazne , by sa všetci zmestili do náručia jedného muža, Abrahéma, že voda na končeku prsta by sa nevyparila v ohni pekla, že jediná kvapka vody by priniesla úlavu tomu , kto tam trpí . Je to logické? Keby to bolo doslovné bolo by to v rozpore s inými časťami Biblie Smrť Lazára a boháča bola len symbolická a predstavovala zmenu okolností. Tak sa tí ktorými sa predtým pohrdalo, dostalu do stavu božskej priazne a tých ,ktorí boli predtým zdanlivo v priazni , Boh zavrhol a boli trápení sudcovskými posolstvami odovzdávané tými , ktorými pohrdali./Sk.5.,33: 7.,54/ Trest/za života/ kde nie je možná náprava, ukončenie...tak to by bola iba chladná, krutá a nespravodlivá pomsta. Prečo si nedokáže RKC vystačiť s jednoduchou bibl.pravdou-"Mzda, ktorú platí hriech, je smrť."?Rim.6.,23" To je dostatočný trest pre tých ktorí neveria. Slovo "diabol" ,znamená ohovárač. Určite nechcete predstavovať Boha tak ako nie je pravda, a čo robí Boha pomstychtivým tyranom, ktorí sa vyžíva v utrpení svojich tvorov, ktorých vytvoril na svoj obraz. Boh je láska, nie sadista.
23.01.2011
Mgr.    Reagovať
Boháč a Lazar
podobenstvo o Boháčovi a Lazárovi.
Lukáš 16, 19-31

Žil istý bohatý človek. Obliekal sa do purpuru a deň čo deň prepychovo hodoval. Pri jeho bráne láhal žobrák menom Lazar, plný vredov. Túžil sa nastýtiť z toho, čo padalo z boháčovho stola, a len psy prichádzali a lázali mu vredy.

Žobrák zomrel , a anjeli ho zaniesli do Abrahámovho lona.

Zomrel aj Boháč a pochovali ho. A keď v pekle v mukách pozdviho oči, zďaleka videl Abraháma a Lazára v jeho lone.

I zvolal Otec Abrahám , zľutuj sa nado mnou a pošli Lazára, nech si namočí aspoň koniec prsta vo vode, a zvlaží mi jazyk, lebo sa hroze trápim v tomto plameni.

No Abrahám povedal : Synu, spomeň si, že si dostal všetko dobré za svojho života a Lazár zasa iba zlé. Teraz on sa tu teší a ty sa trápiš.

A okrem toho je medzi nami a vami veľká priepasť, takže nik , čo ako by chcel nemôže prejsť odtiaľto k vám ani odtiaľto prekročiť k nám.

Tu povedal Prosím Ťa Otče, pošli ho do domu môjho otca. Mám totiž 5 bratov , nech ich zaprisahá , aby sa nedostali aj oni na toto miesto múk.

Abrahám mu odpovedal : Majú Mojžiša a prorokov, nech ich počúvajú. Ale on vravel : Nie otec Abrahám.

Ak príde k nim niekto z mŕtvych, budú robiť pokánie. Odpovedal mu : Ak nepočúvajú Mojžiša a prorokov, neuveria, ani keby niekto z mŕtvych vstal.

Tento príbeh veľa napovedá. Lazár dostal od života iba všetko zlé, bol chudobný, a biedny. / Lazar bol spasený /

Druhý kontrast bol boháč, ktorý mal za svojho života všetko hodoval, dobre sa obliekal, ale pre Lázara nemal kúsok lásky, pochopenia, a súcitu, ani len jedlo zo svojho stola mu neponúkol.
/ Boháč bol zatratený a hrozne sa trápil /
23.01.2011
Mgr.    Reagovať
odpovede
Dovoľ, aby som Ti pripomenula toto.
Niektorí biskupi a viem aj o kňazovi, ktorí dosiahli aj najvyšší vedecký titul profesor v oblasti katolícka teologia.

k tomu peklu :
Svedkovia Jehovovi, učia, že pekla niet. Existencia pekla sa podľa nich nezhoduje s Božou dobrotou.
Čo, ale o tom hovorí Písmo ?
Priateľu, i ja Ti hovorím, že peklo je strašné. Písmo však jasne tvrdí, že peklo existuje. A Sväté písmo nemožno opravovať ani vtedy, ked sa nám nejaké jeho tvrdenie nepáči. Lebo Sväté písmo je slovom Božím.

O pekle hovorí sväté písmo toľko krát a tak jasno, že pochybovať o jeho existencii nie je možné :

Lukáš 12, 4-6
Vám svojim priateľom hovorím : Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, a potom už nemajú čo urobiť ! Ukážem Vám, koho sa máte báť. Bojte sa toho, ktorý keď zabije, má moc uvrhnúť do PEKLA ! Ano hovorím Vám : Tohoto sa bojte.

Marek 9 43-45
Ak ťa zvádza na hriech tvoja ruka otni ju : je pre teba lepšie, keď vojdeš do života zmrzačený, ako keby si mal ísť s obidvoma rukami do pekla, do neuhasiteľného ohňa.

Ak ťa zvádza na hriech tvoja noha, odtni ju : je pre teba lepšie, keď vojdeš do života krivý, ako keby ťa mali s obidvoma nohami hodiť do PEKLA.

Ak ťa zvádza na hriech tvoje oko, vylúp ho : je pre teba lepšie, keď vojdeš do Božieho Kráľovstvas jedným okom, ako keby ťa mali s obidvoma očami vrhnúť do PEKLA.

Mat 25, 31-45
posledný súd :
Až príde Syn človeka vo svojej sláve a sním všetci anjeli, zasadne na tron svoje slávy. Vtedy sa pred ním zhromažia všetky národy a on oddelí jedných od druhých, ako pastier oddeľuje ovce od capov. Ovce si postaví s prava a capov zľava.

Potom kráľ povie tým, čo budú po jeho pravici : Podťe požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta.

Bol som hladný a dali ste mi jesť, bol som smädný a dali ste mi piť, bol som pocestný a pritúlili ste ma, bol som nahý a priodeli ste ma, bol som chorý a navšatívili ste ma, bol som vo väzení a prišli ste ku mne.

Kráľ im odpovie : Veru hovorím Vám : Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratovm, mne ste urobili.

Potom povie aj tým, čo budú žľava : Odídťe odo mňa zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom.

Bol som hladný a nedali ste mi jesť, bol som smädný a nedali ste mi piť, bol som pocestný a nepritúlili ste ma, bol som nahý a nepriodeli ste ma, bol som chorý a vo väzení a nenavšatívili ste ma.
Vtedy mu aj oni povedia: Pane, a kedy sme ťa videli hladného, alebo smädného, alebo ako pocestného, alebo nahého, alebo chorého , alebo vo väzení a neposlúžili sme Ti ? Vtedy im on odpovie : Veru, hovorím vám : Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili.

A tí pôjdu do večného trápenia, kým spravodliví do večného života.

Vidíš argumentujem svätým Písmom.
22.01.2011
badatel    Reagovať
Novodobé pohanstvo
15-ročný JS má lepšie poznanie z Písiem ako celá synoda biskupov a cardinálov. Grécká filozofia, nie je Biblia. Aj ja som ten jednoduchý, chudobný nevzdelanec a som vždy k di spozícií hocikomu.A chcel by som vidieť toho učenca ktorý by obhájil ,také náuky ako-peklo, očistec, trojicu, nesmrtelnú dušu, dogmy o kulte Matky božej...atd, pomocou Biblie a historie ranej cirkvi. Všetko sú to pohanské/grécke, babylonske/náuky, čo aj sami potvrdzujete v svojich publikáciach. Citujem jedného vášho učenca/Rybár/"Kresťanstvo spája v sebe vo vyšiu jednotu stoikú etiku, platonsku mystiku, grécky ideal krásnej duše, aristotelovskú logiku, rímsky zmysel pre poriadok, ducha prírodnych vied a techniky,"A ani zmienka o Božom slove,-to potom nie je kresťanské učenie.
22.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: reakcia
Mali sme na fakulte predmety /religionistika, netradičná religiozita/
nové alebo netradičné náboženské hnutia

/ nábor, metódy, znaky, fázy, vodcovia, manipulácia, zatajovanie vodcu, zatajovanie učenia,/
Keď ste si istí svojim členom, postupne nastáva odkrývanie náuky, pomaly, postupne a opatrne.

Takže určite mám o tom poznatky, vedomosti, a poznám ich praktiky.

Ja viem koho mám pred sebou a s kým diskutujem.
Najčastejšie jednoduchí, málo vzdelaní, ľahostajní vo viere, neveriaci, častokrát nepokrstení, ktorí hľadajú a skončia u vás. Takíto ľudia sú častokrát dobre a ľahko manipulovateľní.
Ďalšia skupina na ktorú sa špecializujete sú Rómovia.
Tak isto nevzdelaní, negramotní, sociálne odkázaní, chudobní, jednoduchí, a hlavne ľahko ovplyvniteľní a manipulovateľní.

Neverím, že katol. kňaz, ktorý vyštudoval teológiu, aby sa pridal k vám.
Práve kňazi na toto upozorňujú.
Dávajú do pozornosti veriacim základné tvrdenia, ktoré sa úplne priečia s Bibliou a náukou Katolíckej cirkvi.

Práve táto ich osvetová, misijná činnosť vás poriadne vyrušila, keď o tomto začnú veriacich poučovať a poukazovať na túto vašu kalnú náuku.
22.01.2011
badatel    Reagovať
Posolstvo ktoré sa hlása po celom svete
JS hlásajú posolstvo o Božom Královstve/o doslovnej vláde z neba/, ktoré ako jediné môže vyriešiť problémy tohto chorého sveta. A zabezpečí to, čo zmaril chriech našich prarodičov/Adama a Evi/. pretvoriť túto zem na krásnu rajskú záhradu, v ktorej bude vládnuť spravodlivosť.To ,čo si Boh zaumienil, to aj dovedie do konca./Iz.55.,11,,,Zjav.,21.,3,4/
22.01.2011
Mgr.    Reagovať
reakcia
Máte svoje metódy na lanárenie ľudí.
Do svojho spoločenstva predovšetkým vašimi metódami získavate starších a osamelých ľudí.

nebezpečné je pri prvom stretnutí a kontakte :

prvá fáza :
-1, snažíte sa zakryť odpor ku Katolíckej cirkvi
-2, nemáte problém o sebe vyhlásiť, že aj vy ste kresťania.
-3, rozširujete svoje časopisy Strážna Veža, Prebudťe sa !
-4, To je aj váš zdroj vedomostí, hlavná misjná činnosť pri rozširovaní týchto vašich časopisov.
-5, Biblia sa študuje len v súvislosti, kontexte a podľa návodov, ktoré sú uvedené v časopisoch.

Ak neodoláte začína to prechádzať do druhej fázy :
Keď neodoláte pri prvom kontakte, ponúknu vám domáce štúdium biblie - nastáva, že to, že začínate byť vážny kandidát ich lanárenia

Po čase vás budú chcieť a snažiť presviedčať, že vlastne vy Bibliu vôbec nechápete.

Dajú a odporučia vám študovať materiály ich spoločnosti Jehovu, vďaka ktorým je neskoršie / keď budete pravým služobníkom Jehovu / určite pochopíte.

To je príklad cesty do tejto spoločnosti ľudí, ktorím vyhlasujú, že sú jediným zástupca Boha Jehovu na zemi. Aj ich učenie, hoci tvrdia, že sa zakladá na Písme Svätom, je zvrátené.

Nič vám to nepripomína ? Neprešiel si aj ty týmito fázami ?

Keď ťa aj na ulici, ale po domoch svedkovia, oslovia prečo zamlčujú s kým posolstvom prišli ? Iba keď ich odhalím tak vyjdu s pravdou na povrch. Už to mi je podozrivé.
Jedným zo znakov je zatajovanie, zamčlovanie učenia, ktoré tieto netradičné alebo nové náboženské hnutia šíria.

Typické pre svedkov Jehovu pri nábore nových členov je zakrývanie a zatajovanie, toho, čo sa od vás ako budúceho " otroka" vyžaduje.

Keď človek zistí pravdu a otvoria sa mu oči a uši, býva často krát už veľmi neskoro.

Veď sv. Peter celý život hlásal Ježiša Krista.
17.01.2011
badatel    Reagovať
Re: Re: Re: vyborny clanok, musim uznat
Nadpis vášho referátu by mal sprévne znieť:" Učenie Jehovových svedkov vo svetle náuk katolíckej cirkvi", a nie vo svetle Svätého písma, pretože, ked si prečítate ten obsiahly referát o trojjedinosti Boha na týchto stránkach,/opäť vám to pripomínam/ tak iba potom pochopíte, čo je to -"vo svetle Svätého písma", a nie vo svetle nelogických ludských náuk. Neverím ,že po prečítaní tohto referátu budete ešte tvriť ,že Boh je trojjediný. To by sa rovnalo samovražde. A to sa ešte prippravuje 2.časť. Dalej uznávate sv.Augustína a ten povedal: "čomu nerozumiem, tomu nemôžem veriť." No ani ja neverím v trojicu ,lebo jej nerozumiem. A verte mi, poznám dobre historiu kresťanstva, a viem ako tvrdia jednomyselne všetci historici, že trojjediný Boh bol dokonca 3.stpročia neznámym pojmom. Všetci cirkevní otcovia a apologéti z tejto doby rozlišovali medzi Bohom otcom a Synom. Dovtedy bol Ježiš podriadený svojmu Otcovi.To hovorí i Katolícka encyklopedia 1967,zv.XIV.,str.299. A ak Duch Svätý uviedol kresťanov /na Letnice a dalej/do celej Pravdy, prečo im nezjavil túto "základnú Pravdu?"Ved Písmo hovorí jednoduchou rečou:" môj Otec je väčší ako som ja, ..hlavou Krista je Boh,...nakoniec sa i Syn podriadi Bohu Otcu,...Boha nemožno pokúšať,...Boha nikto nikdy nevidel,..Boh sa nemusí učiť poslušnosti,...Boh neumiera,...Boh od večnosti nemôže mať nedokonalú telesnú matku,...Boh je vševediaci,na rozdiel od Ježiša a Ducha Svätého,..Boha nikto nesplodil/je večný/,na rozdiel od Ježiša,...Ten kto poslúcha vo všetkom Otca, nemože byť väčší ako Ten kto dáva príkazy,pomazáva,požehnáva,...atd K Ducu Svätému asi tolko,že existuje niečo čomu sa hovorí personifikácia.Ak by malo byť pravdou to, čo tvrdíte vy, tak i hriech., krv, ...atd sú osobami, lebo sú v Biblii personifikované.Môže byť napríklad Duch ako osoba na niekoho vyliatý, pomazaný ? Tiež krst nezmýva dedičný hriech, ale viera v Ježiša a v jeho preliatú krv/1.Jána 1:7/. A ak aj niektoré texty hovoria o krste, tak je to preto, že sa predpokladá ,že krstenec má poznanie o Bohu,prejavil vieru/i v Ježiša/a dobrovolne sa oddal Bohu. To malé nemluvnatá nemôžu. A pokial by krst mal takú "silu" tak ježišová obeť by bola zbytočná, a to dúfam nechcete tvrdiť.Za vela hovorí i fakt, že väčšina kresťanov už nepraktizuje svoju vieru.To tvrdia mnohý katolícki knazi, pisatelia. Rád doložím fakty.A tak hriech u ních zostáva, tvrdiť opak by bol teologický nezmysel.Písmo hovorí jasne o tých ktorý nevytrvajú do konca v živej viere.A vôbec V súvyslosti s dlžkou pôsobenia JS uvádzam citát z knihy:Historia šírenia kresťanstva/K.S.Latourette/-"Ešte dalšími útokmi bolo kresťanstvo/1.stor./vystavené posmechu , a to pre svoj nedávny vznik, čo bolo dávané do protikladu k starobylosti jeho súperov/judaizmu,a grécko-rímských pohanských náboženstiev/". Zidom nepomohla takmer 2000 ročná tradícia, naopak krátko trvajúca Nazaretská sekta pokračovala v línií pravého uctievania. Zidia boli ako národ zavrhnutý i za to ,že vyučovali ludské náuky a nie Božie Slovo./Mat.15:9/
19.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: krst u svedkov
Prečítaj si bádateľ nový príspevok sviatosť krstu.

Tak určite ten váš krst je nejaký spochybniteľný.
Tak tu súhlasím, že krst u svedkov nezmýva dedičný hriech.
/ krstí v katolíckej cirkvi vysvätený kňaz, diakon, biskup/
Ja tvrdím, že ani pred katolíckou a tradičnou kresťanskou cirkvou
/ katolíckou,grekokatol.pravosl/ ,nie je ani platný, ja o tom silne pochybujem.
Pochybujem aj o tom či ste vôbec kresťania v pravom slova zmysle.
A či tento váš krst je platný, sú tu veľké pochybnosti. Dovoľím si tvrdiť, že naďaľej aj po tom vašom krste v spoločenstve svedkov jehovových , ostávate pohanmi.
19.01.2011
Mgr.    Reagovať
Trojica
a ešte niečo k Trojici :
Pápež sv. Damaz I. /366-384/

Počas jeho pontifikátu cisár Teodózius I. zvolal druhý všeobecný koncil do Carihradu v roku 381.
Definoval Božstvo tretej božskej osoby : Verím v Ducha Svätého, Pána a darcu života, ktorý vychádza z Otca, jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi. On hovoril ústami prorokov.

Z prvých dvoch koncilov vzišlo dodnes používané Nicejsko-carihradské vyznanie viery.

presne a modlíme sa to takto :
Verím v Ducha Svätého Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi on hovoril ústami prorokov. atď.
Verím a vyznávam učenie o Najsvätejšej Trojici, tak ako to učí katolícka cirkev.
Tak preto sa v tomto nezhodneme.

Tak potom prečo máme v JKS
/jednotný katolícky spevník /
pieseň :
Najsvätejšia trojica jeden Bože
nech ťa chváli celý svet, jak len môže, chcem ťa vždy milovať, večne zvelebovať. Buď od nás vždy chválená Trojica nerozdielna.

Ježišovi ďakujme láskavému i Duchu česť vzdávajme presvätému Boh Syn nás vykúpil a Duch k nám zostúpil. Buď od nás...

Ďalšia pieseň :
O Trojica najsvätejšia o jednota najdivnejšia, daj nech každý ťa vyznáva, Trojjednému chválu vzdáva.

Otec, tys jak bles slnečný, Syn je sťaby ľúč tvoj večný, Duch Svätý je oboch plameň až na veky vekov amen.

Učenie o najsvätejšej Trojici vyplýva zo svätých kníh. Totiž, že v Bohu sú tri Božské Osoby - BOH-otec, BOH-syn a BOH Duch Svätý.

Zo svätého písma vyplýva, že i Duch Svätý je Osobou a Bohom.
Že je osobou, dokazuje, že sväté písmo mu pripisuje činnosť, ktorú môže vykonávať iba osoba.
napríklad hovorí, že Duch Svätý naučí apoštolov, čo majú hovoriť (Lk 12,12) , že bude s nimi prebývať
/ Jn 14,16 a 1 Kor 3,16 / , že ich poteší a že im všetko pripomenie :

Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí Vás všetko a pripomenie Vám všetko, čo som vám povedal / Jn 14,26 /
Ale toto všetko pôsobí jeden a ten istý Duch, ktorý rozdeľuje každému , ako chce.
/1 Kor. 12,11/

Všetky tieto činnosti môže vykonávať iba Osoba. Sväté písmo uznáva teda Svätého Ducha za Osobu, a nie za akúsi "silu" či "energiu" Boha.

Preto vám hovorím : ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu Svätému sa nedopustí. / Mt 12,31 /

Ak by Duch Svätý nebol Bohom, prečo by hriech proti nemu mal byť tak ťažký ?
( hriechy proti Duchu svätému sa neodpúšťajú ani tu na zemi ani vo večnosti )

Dôrazne upozorňujem ešte na toto :
Kristus kázal krstiť v mene Otca i Syna i Ducha Svätého ( Mt 28,19 )
Krstí sa predsa v mene Najsvätejšej Trojice

Keby Kristus bol iba stvorením, Duch Svätý iba neosobnou silou Božou, ako to tvrdia Svedkovia, tak by potom Kristus nemohol takto hovoriť.
Nevidíš , akú neprijateľnú karikatúru Boha ti predkladá učenie Svedkov Jehovových ?

Priateľu, ak hľadáš pravdu, nevidíš, že blud tu bije priam do očí ?

Boha nikdy nikto nevidel. Jednorodený Boh, ktorý je v lone Otca, ten o ňom priniesol zvesť. /Jn. 1,18 /

A ty viac veríš Russellovi ako Kristovi ? Kiež by si prišiel k poznaniu pravdy o Bohu, aby si Ho mohol chváliť z hĺbky duše Slova Otcu i Synu i Duchu Svätému.
18.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Učenie ale aké?
Mám vysokoškolské bakalárske vzdelanie I.stupeň a magisterské vzdelanie II.stupeň.

1, Svoj referát si pomenujem podľa toho ako to ja uznám za vhodné.
2, Ja viem komu som uverila a nie som žiadna trstina vetrom lámaná.

Svojím príspevkom a referátom som vás riadne vyrušila, keď som poukázala na Váš vznik, pôvod a na zakladateľa.

Dovoľ, aby som ti primenula toto:
Katolícka cirkev je tu 2000 rokov.

Katolícka cirkev - prvýkrát sa takto označuje spoločenstvo kresťanov okolo roku 100 v listoch sv. Ignáca Antiochijského. Svätý Cyril Jeruzalemský ju charakterizuje slovami. Cirkev sa volá katolíckou čiže všeobecnou preto, že je rozšírená po celom svete od jedného kraja zeme až po druhý, aj preto, že všeobecne a bez zvyšku učí všetky pravdy, o viditeľných i neviditeľných, o nebeských i pozemských veciach, ktoré majú ľudia poznať.

Preberali sme netradičné náboženstvo alebo nové náboženské hnutia.

Takže určite mám o tom nejaké poznatky.
Mám skúšku z predmetov religionistika a netradičná religiozita.

Na predmete netradičná religiozita sme preberali nové náboženské hnutia :

mormoni, cirkev zjednotenia, jehovisti, scientologocia, hnutie gralu, modry križ a takto by som mohla menovať ďalšie.

Univerzita na ktorej som študium ukončila tieto predmety preto zaradila, povedali, že budú proti takýmto učeniam
všemožnými a ďalšími prostriedkami
( vedomosťami, poznatkami, informáciami, empirickými poznatkami a skúsenosťou, bojovať. )

Na ďalšom predmete Drogy závislosti a prevencia sme preberali látkové a nelátkové závislosti.
nelátkové závislosti obsahovali aj závislosť na sekte.
( vplyv manipuláciu, znaky sekty, nábor atd )

Na ďalšom predmete sociálna pedagogika
bola jedna časť zameraná na pomoc rodinám v rôznej životnej situácii a jedna z nich bola :

-rodina, ktorá je v područí a závislá na sekte ( pomoc, vysvetlenie, a upozornenie rodine, ktorá sa nachádza v tomto úskalí.
17.01.2011
badatel    Reagovať
A "pontifex maximus" je pohanský titul, tolko asi viete a nemá opdstanenie v Biblii. Augustin vysvetluje bližšie tu pasáž z Písma/1.Petra 2:4-8/, že cirkev je založená na tom koho Peter vyznal- na Ježišovi Kristovi a nie na Petrovi. A vôbec viete si predstaviť Krista v šarláte, v prepychovom koči, v nejakom paláci, ktorého chráni ozrojená garda.Ja nie ,ani v tom najdivokejšom sne.
17.01.2011
badatel    Reagovať
A "pontifex maximus" je pohanský titul, tolko asi viete a nemá opdstanenie v Biblii. Augustin vysvetluje bližšie tu pasáž z Písma/1.Petra 2:4-8/, že cirkev je založená na tom koho Peter vyznal- na Ježišovi Kristovi a nie na Petrovi. A vôbec viete si predstaviť Krista v šarláte, v prepychovom koči, v nejakom paláci, ktorého chráni ozrojená garda.Ja nie ,ani v tom najdivokejšom sne.
17.01.2011
badatel    Reagovať
Učenie ale aké?
Nadpis vášho referátu by mal sprévne znieť:" Učenie Jehovových svedkov vo svetle náuk katolíckej cirkvi", a nie vo svetle Svätého písma, pretože, ked si prečítate ten obsiahly referát o trojjedinosti Boha na týchto stránkach,/opäť vám to pripomínam/ tak iba potom pochopíte, čo je to -"vo svetle Svätého písma", a nie vo svetle nelogických ludských náuk. Neverím ,že po prečítaní tohto referátu budete ešte tvriť ,že Boh je trojjediný. To by sa rovnalo samovražde. A to sa ešte prippravuje 2.časť. Dalej uznávate sv.Augustína a ten povedal: "čomu nerozumiem, tomu nemôžem veriť." No ani ja neverím v trojicu ,lebo jej nerozumiem. A verte mi, poznám dobre historiu kresťanstva, a viem ako tvrdia jednomyselne všetci historici, že trojjediný Boh bol dokonca 3.stpročia neznámym pojmom. Všetci cirkevní otcovia a apologéti z tejto doby rozlišovali medzi Bohom otcom a Synom. Dovtedy bol Ježiš podriadený svojmu Otcovi. A ak Duch Svätý uviedol kresťanov /na Letnice a dalej/do celej Pravdy, prečo im nezjavil túto "základnú Pravdu?"
09.01.2011
bádatel    Reagovať
Božstvo Ježiša
Mgr.teologicky vzdelaná/ný/- čo hovoríte na článok/referát/: Je učenie o trojici biblická Pravda o Bohu? Je to na týchto istých stránkach.Neverím, že ak si to niekto prečíta bude ešte tvrdiť, že Trojica je biblická náuka. A aká je to potom náuka? Satan je v Biblii označený ako drak. No a ako to viem z rozprávok ten mal 3 hlavy. Nuž ale to je výsledok toho, že počúvaťe viac pohanských filozofov/konvertitov/, ako Boha. "Počuj Izrael, Pán náš Boh je jeden Pán"
14.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Božstvo Ježiša
Sám si sa prezradil už len tou prezývkou Bádateľ.

prezývka Bádateľ nič Ti to nepripomína :
tá terminológia :

Čo donútilo Rutherforda k tomu, že opustil dovtedajší názov " Bádatelia Biblie" ? Pravdepodobne to, že názov Bádatelia Biblie sa stal vo verejnosti skompromitovaný udalosťami, spomenutými v príspevku 1.

príspevok 1 :
Tri roky pred svojou smrťou / K. Russell / ich nazval Medzinárodné združenie bádateľov Biblie.
Po smrti Karola Russella prebral vedenie Združenia bádateľov biblie v r. 1917 Jozef Franklin Rutheford.
Jeho samovôľa, veľké odchýlenie sa od náuky K. Russella, kompromitácie a zosmiešňovanie sa nesplnenými proroctvami i veľké osobné ambície mali za následok, že sa Hnutie bádateľov biblie roztrieštilo na niekoľko skupín.
Najväčšiu z týchto skupín sa Ruthefordovi podarilo udržať a v roku 1931 na zjazde v COLOMBO v štáte Ohio jej dali názov SVEDKOVIA JEHOVOVI.

Počítal s tým, že zmena názvu pomôže zamaskovať minulosť.
U nás existujú až štyri smery Bádateľov Biblie :
1, Združenie bádateľov biblie
2, Združenie slobodných Bádateľov biblie
3, svetové misijné hnutie Epifania
4, SVEDKOVIA JEHOVOVI

Ešte by som chcela vedieť odpoveď na tieto otázky :

1, kedy vznikla náboženská spoločnosť svedkov Jehovových
2, kto je zakladateľom svedkov jehovových
3, a kde vznikla náboženská spoločnosť svedkov jehovových.
10.01.2011
Mgr.    Reagovať
Dovoľ, aby som ti primenula toto:
Katolícka cirkev je tu 2000 rokov.

Katolícka cirkev - prvýkrát sa takto označuje spoločenstvo kresťanov okolo roku 100 v listoch sv. Ignáca Antiochijského. Svätý Cyril Jeruzalemský ju charakterizuje slovami. Cirkev sa volá katolíckou čiže všeobecnou preto, že je rozšírená po celom svete od jedného kraja zeme až po druhý, aj preto, že všeobecne a bez zvyšku učí všetky pravdy, o viditeľných i neviditeľných, o nebeských i pozemských veciach, ktoré majú ľudia poznať.

Teraz opíšem jedno stretnutie augusta roku 1995, keď v jednom meste na Južnom slovensku som sa stretla so svedkom jehohovým ( pozn. bol to starší pán ) v ruke mal plno časopisov strážna veža, prebudťe sa.

Tak som s ním chvľku podebatila. Prvé čo, som sa ho opýtala či je katolik a či bol pokrstený ako kresťan katolík a on mi odpovedal, že áno.

Tak som pokračovala ďalej v rozhovore, že vzhľadom na to, že bol pokrstený ako kresťan katolík teda nosí na duši nezmazateľný Kristov znak, pečať a charakter.

Krst zanecháva v duši nezmazateľný znak.
Pokrstením sa duchovne rodíme pre nadprirodzený život, čiže pre nebo.

preto som mu povedala : pri krste dostávame predsa nezmazateľný znak a preto môj konečný záver znie, že katolíkom aj zostal.

reakcia tohto pána ( jehovistu ) zdesenie a vystrašenie, zneistenie a znepokojenie pokračoval ďaľej povedzte mi že to nie je pravda. Riadne som ho zneistila.
A s toho jeho jehovistického pokoja som ho riadne vyrušila.
Ale ja som povedala, že samozrejme, že to pravda je.

Ukončila som to tak, ale to pravda je a tak sa celý rozhovor skončil.

záver :

V krste dostávame na dušu nezmazateľný znak a Kristovu pečať.

katechzmus katolíckej cirkvi 1262-1274 až 1279-1280

citujem :

Krst odpúšťa dedičný hriech, všetky osobné hriechy i tresty za hriechy, dáva účasť na trojičnom Božom živote prostredníctvom posväcujúcej milosti, milosti ospravedlnenia, ktorá včleňuje do Krista a do jeho cirkvi, dáva účasť na Kristovom kňazstve a je základom spoločenstva so všetkými kresťanmi, udeľuje teologálne
/ božské / čnosti a dary Ducha svätého.

Pokrstený patrí navždy Kristovi je totiž označený nezmazateľnou Kristovou pečaťou ( charakterom )

Pokrstený kresťan katolík, naďaľej zostáva katolíkom aj keď sa dal k inému spoločenstvu, cikrvi, alebo aj k jehovistom. Tým neplní svoje krsné sľuby a záväzky. Spreneveril sa svoju poslaniu, neplní si svoje krstné sľuby a záväzky.

Účasť laikov na kňazskom úrade Krista
(KKC 901)
Podľa apoštolských listov úlohou kňazstva – aj všeobecného kňazstva laikov – je prinášať duchovné obety, konať duchovnú bohoslužbu (1 Pt 2,5; )
Podľa sv. Pavla to znamená predovšetkým
- prinášať Bohu obetu chvály, totiž ovocie úst
- dobročinnosť a vzájomnú pomoc, lebo „v takýchto obetách má Boh záľubu"
(Hebr 13,16; porov. Flp 4,17-18)
Nestačí však obetovať túto alebo inú vec alebo úkon. Podľa Rim 12,1 kresťan prináša Bohu „ako živú, svätú, Bohu milú obetu“ predovšetkým svoje telo, to značí: seba, celú svoju pozemskú existenciu.
10.01.2011
Mgr.    Reagovať
Bádateľ ako uskutočňujete tieto slová ?

ustanovenie Eucharistie :

Matúš 26 26-29
Pri večeri vzal Ježiš chlieb a dobrorečil, lámal ho a dával učeníkom, hovoriac :

Vezmite a jedzte : toto je moje telo. Potom vzal kalich, vzdával vďaky a dal im ho, hovoriac : Pite z neho všetci : toto je moja krv novej zmluvy, ktorá sa vylieva za všetkých na odpustenie hriechov.

Marek 14 22-25

Keď jedli, vzal chlieb a dobrorečil, lámal ho, a dával im, hovoriac Vezmite toto je moje telo ! Potom vzal kalich, vzdával vďaky, dal im ho a všetci z neho pili. A povedal im : Toto je moja krv novej zmluvy, ktorá sa vylieva za všetkých.

Ustanovenie Eucharistie :

Lukáš 22 14-20
Keď prišla hodina, zasadol za stô a apoštoli s ním. Tu im povedal : Veľmi som túžil jesť s vami tohto veľkonočného baránka skôr, ako budem trpieť. Lebo hovorím vám : už ho nebudem jesť, kým sa nenaplní v Božom kráľovstve. Vzal kalich, vzdával vďaky a povedal : Vezmite ho a rozdeľte si ho medzi sebou. Lebo hovorím vám : Odteraz už nebudem piť z plodu viniča, kým nepríde Božie kráľovstvo.

Potom vzal chlieb a vudával vďaky, lámal ho a dával im, hovoriac : Toto je moje telo, ktoré sa dáva za vás. Toto robte na moju pamiatku.

Podobne po večeri vzal kalich a hovoril : Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi, ktorá sa vylieva za vás.

Ježiš o Euchaistickom chlebe :
Ján 6 27
Nezháňajte sa za pominuteľných pokrkom. ale za pokrmom, ktorý ostáva pre večný život, a ten vám dá Syn človeka.

Ján 6 31
Naši otcovia na púšťi jedli mannu, ako je napísané : Dal im jesť chlieb z neba. Ježiš im odvetil : Veru, veru hovorím vám : Nie Mojžiš vám dal chlieb z neba, ale môj otec vám dáva pravý chlieb z neba. Lebo Boží chlieb je ten, ktorý zostúpil z neba a dáva svetu život. Povedali mu Pane, vždy nám dávaj taký chlieb. Ježiš im povedal : Ja som chlieb života. Kto prichádza ku mne, níkdy nebude hladovať, a kto verí vo mňa, nikdy nebude žízniť.

Vo svätom písme ako uvádzam až na 3 miestach sa popisuje ustanovenie Eucharistie.

Jan 6, 52-58
Kto je moje telo a pije moju krv večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv , ostáva vo mne a ja v ňom.
Toto je ten chlieb, ktorý zostúpil z neba a, nie aký jedli otcovia a pomreli. Kto je tento chlieb bude žiť naveky.

Ako uskutočňujete tieto slová ?

Pán Ježiš hovorí jasne vezmite a jedzte, a nie spomínajte, a obzerajte...atď.
10.01.2011
Mgr.    Reagovať
Učenie o najsvätejšej Trojici vyplýva zo svätých kníh. Totiž, že v Bohu sú tri Božské Osoby - BOH-otec, BOH-syn a BOH Duch Svätý.

Zo svätého písma vyplýva, že i Duch Svätý je Osobou a Bohom.
Že je osobou, dokazuje, že sväté písmo mu pripisuje činnosť, ktorú môže vykonávať iba osoba.
napríklad hovorí, že Duch Svätý naučí apoštolov, čo majú hovoriť (Lk 12,12) , že bude s nimi prebývať
/ Jn 14,16 a 1 Kor 3,16 / , že ich poteší a že im všetko pripomenie :

Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí Vás všetko a pripomenie Vám všetko, čo som vám povedal / Jn 14,26 /
Ale toto všetko pôsobí jeden a ten istý Duch, ktorý rozdeľuje každému , ako chce. /1 Kor. 12,11/

Všetky tieto činnosti môže vykonávať iba Osoba. Sväté písmo uznáva teda Svätého Ducha za Osobu, a nie za akúsi "silu" či "energiu" Boha.

Preto vám hovorím : ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu Svätému sa nedopustí. / Mt 12,31 /

Ak by Duch Svätý nebol Bohom, prečo by hriech proti nemu mal byť tak ťažký ?
( hriechy proti Duchu svätému sa neodpúšťajú ani tu na zemi ani vo večnosti )

Dôrazne upozorňujem ešte na toto :
Kristus kázal krstiť v mene Otca i Syna i Ducha Svätého ( Mt 28,19 )
Krstí sa predsa v mene najsvätejšej trojice

Keby Kristus bol iba stvorením, Duch Svätý iba neosobnou silou Božou, ako to tvrdia Svedkovia, tak by potom Kristus nemohol takto hovoriť.
Nevidíš , akú neprijateľnú karikatúru Boha ti predkladá učenie Svedkov Jehovových ?

Priateľu, ak hľadáš pravdu, nevidíš, že blud tu bije priam do očí ?

Boha nikdy nikto nevidel. Jednorodený Boh, ktorý je v lone Otca, ten o ňom priniesol zvesť. /Jn. 1,18 /

A ty viac veríš Russellovi ako Kristovi ? Kiež by si prišiel k poznaniu pravdy o Bohu, aby si Ho mohol chváliť z hĺbky duše Slova Otcu i Synu i Duchu Svätému.
21.03.2010
sherry22    Reagovať
vyborny clanok, musim uznat
Vyborny clanok, stotoznujem sa s nim. Konecne niekto poukazal na ich falosnost a klamanie ludi. Co je to za viera, ked napriklad nemoze dat svojmu dietatu krv, radsej ho necha, nech zomrie? Su to dost divni ludia, radsej sa im vyhybam.
09.01.2011
Divný    Reagovať
Re: vyborny clanok, musim uznat
Divnejší su tí kresťania, ktorí zabíjajú svojích synov tak, že ich posielajú do vojen v mene Božom, upalovali na hraniciach. Tí ktorí zomierajú v dôsledku nestriedmeho života, alkoholu, cigariet, drog...atd. Tým sa treba vyhýbať. A ešte niečo, aj kresťania v 1.storočí boli divný/odpad,sekta,divadlo pre svet/.Kto čítal Písmo, vie o čom hovorím. Ale ako sa hovorí- široká cesta, lahká cesta.
14.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: vyborny clanok, musim uznat
Divný musím Ti pripomenúť :

Kresťania v 1. storočí sa stránili divadiel, bojov gladiátorov a podobných zábav, ktoré ohrozovali ich vieru, a mravy.

Tiež sa zriekali nevhodných zamestnaní aj
za cenu nevýhod už na začiatku
katechumenátu.

Ešte by som chcela vedieť, že :

povedz, môže byť pravdivá viera, ktorá povstala 1900 rokov po Kristovi i po apoštoloch, ktorú nezaložil Kristus, ale obyčajný človek ?

Apoštol sv. Peter celý život hlásal Ježiša Krista a nie nejakého Jehovu.

Svätý Peter apoštol, mal významné postavenie medzi apoštolmi.

Už v roku 258 hovoria svedectvá - slávili sviatok na počesť sv. Petra a Pavla 29.júna. Svätému Petrovi spolu so svätým Pavlom patrí titul apoštolské kniežatá.

Katolícka cirkev - prvýkrát sa takto označuje spoločenstvo kresťanov okolo roku 100 v listoch sv. Ignáca Antiochijského.
Svätý Cyril Jeruzalemský ju charakterizuje slovami :

Cirkev sa volá katolíckou čiže všeobecnou preto, že je rozšírená po celom svete od jedného kraja zeme až po druhý, aj preto, že všeobecne a bez zvyšku učí všetky pravdy, o viditeľných i neviditeľných, o nebeských i pozemských veciach, ktoré majú ľudia poznať.

Literatúra : na Petrovom stolci I. autor autor Viliam Judák. / strana 103 /

svätý Peter 42-64/67
Svätý Peter, významný a prvý apoštol.
V mene dvanástych vyznal, že Ježiš je Mesiáš, Boží Syn / Mt 16-16/

Petrovo vyznanie a jeho primát :
Mt 16 18-19
A ja Ti hovorím, Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.

Tebe dám KĽÚČE od nebeského
kráľovstva : čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi.

Po zmrtvychvstaní sa Kristus zjavil Petrovi, pričom mu odovzdal pastiersku moc nad Cirkvou / Jn 21 15-18 /

Ježiš udeľuje Petrovi pastiersky úrad cirkvi :
Keď sa najedli, Ježiš sa opýtal Šimona Petra, Šimon syn Jánov, miluješ ma väčšmi ako títo ? Odpovedal mu : Áno Pane, ty vieš, že ťa mám rád. Ježiš mu povedal : Pas moje baránky.
Opýtal sa ho aj druhý raz : Šimon, syn Jánov, miluješ ma ? On mu odpovedal : Áno Pane, ty vieš, že ťa mám rád. Ježiš mu povedal : Pas moje ovce.

Pýtal sa ho tretí raz : Šimon, syn Jánov, máš ma rád ? a povedal mu : Pane, ty vieš všetko, ty dobre vieš, že ťa mám rád
Ježiš mu odpovedal : Pas moje ovce.

Mali sme na fakulte predmety :
1, religionistika
2, netradičná religiozita.
14.01.2011
Mgr.    Reagovať
Divný musím Ti pripomenúť :

Kresťania v 1. storočí sa stránili divadiel, bojov gladiátorov a podobných zábav, ktoré ohrozovali ich vieru, a mravy.

Tiež sa zriekali nevhodných zamestnaní aj
za cenu nevýhod už na začiatku
katechumenátu.

Ešte by som chcela vedieť, že :

povedz, môže byť pravdivá viera, ktorá povstala 1900 rokov po Kristovi i po apoštoloch, ktorú nezaložil Kristus, ale obyčajný človek ?

Už v roku 258 hovoria svedectvá - slávili sviatok na počesť sv. Petra a Pavla 29.júna. Svätému Petrovi spolu so svätým Pavlom patrí titul apoštolské kniežatá.

Katolícka cirkev - prvýkrát sa takto označuje spoločenstvo kresťanov okolo roku 100 v listoch sv. Ignáca Antiochijského.
Svätý Cyril Jeruzalemský ju charakterizuje slovami :

Cirkev sa volá katolíckou čiže všeobecnou preto, že je rozšírená po celom svete od jedného kraja zeme až po druhý, aj preto, že všeobecne a bez zvyšku učí všetky pravdy, o viditeľných i neviditeľných, o nebeských i pozemských veciach, ktoré majú ľudia poznať.

Literatúra : na Petrovom stolci I. autor autor Viliam Judák. / strana 103 /

svätý Peter 42-64/67
Svätý Peter, významný a prvý apoštol.
V mene dvanástych vyznal, že Ježiš je Mesiáš, Boží Syn / Mt 16-16/

Petrovo vyznanie a jeho primát :
Mt 16 18-19
A ja Ti hovorím, Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.

Tebe dám KĽÚČE od nebeského
kráľovstva : čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi.

Po zmrtvychvstaní sa Kristus zjavil Petrovi, pričom mu odovzdal pastiersku moc nad Cirkvou / Jn 21 15-18 /

Ježiš udeľuje Petrovi pastiersky úrad cirkvi :
Keď sa najedli, Ježiš sa opýtal Šimona Petra, Šimon syn Jánov, miluješ ma väčšmi ako títo ? Odpovedal mu : Áno Pane, ty vieš, že ťa mám rád. Ježiš mu povedal : Pas moje baránky.
Opýtal sa ho aj druhý raz : Šimon, syn Jánov, miluješ ma ? On mu odpovedal : Áno Pane, ty vieš, že ťa mám rád. Ježiš mu povedal : Pas moje ovce.

Pýtal sa ho tretí raz : Šimon, syn Jánov, máš ma rád ? a povedal mu : Pane, ty vieš všetko, ty dobre vieš, že ťa mám rád
Ježiš mu odpovedal : Pas moje ovce.

Mali sme na fakulte predmety :
1, religionistika
2, netradičná religiozita.
09.01.2011
Mgr.    Reagovať
A ešte niečo, aj kresťania v 1.storočí boli divný/odpad,sekta,divadlo pre svet.
Toto nemyslíš vážne . Prví kresťania dokázali za svoju vieru položiť aj svoje životy. Umierali za Krista a boli prenasledovaní. Dokazujú to aj nespočetné počty mučeníkov.
Boli väznení. Taký prvý mučeník sv. Štefan.
Ďalší apoštoli, sv. Peter a Pavol.

Ďalší a nespočetné počty mučeníkov, ktorí zomreli za vieru.
jedne príklad na osvieženie pamäti.

Napr. taký sv. Šebastián. Je isté, že koncom 3.stor., pri prenasledovaní kresťanov za cisára Diokleciána, bol Šebastián už v Ríme. Najstaršie životopisy uvádzajú, že bol vojak a usiloval sa pomáhať prenasledovaným, a najmä uväzneným kresťanom.
V niektorých životopisoch sa uvádza o Šebastiánovi, že bol dôstojník cisárkej stráže.
Keď sa o tom cisár dozvedel, že Šebastián je kresťan, dal ho zabiť.
10.01.2011
Mgr.    Reagovať
reakcia2
Pripomeňme si kedy a ako vzniklo vyznanie Svedkov Jehovových.

Vedz, že povstalo iba nedávno. Založil ho američan Karol T. Russell., ktorý sa narodil v roku 1852. v USA.
Karol Russell dostal v detstve len základné vzdelanie.
V 16-tych rokoch prvý krát zmenil vieru Opustil presbyteriánov a stal sa kongregacionalistom - iná odnož protestantizmu.

Po roku sa zase stal metodistom.
Ale i to trvalo iba rok, pretože sa pripojil k adventistom.

Dajme si otázku prečo toľko cirkví pobehal ? už tu musíme vidieť jeho neistotu a nestálosť ?

Adventisti, ale hlavne tá odnož, ku ktorej patril K. Russell, očakávali práchod Krista v roku 1874.

Veci došli tak ďaleko, že ľudia prestali zbierať úrodu, zatvárali dielne, predávali majetky ako zbytočnosti v Kráľovstve Božom, ktorí už už malo začať.

Dobre sa pozrite ako tento sektár doviedol ľudí k akému konaniu ? Povedze bolo toto správanie normálne ?

Keď sa rok 1874 pominul a druhý príchod Krista nenastal, Russella napadlo, že Kristus predsa prišiel neviditeľne. Tomuto nápadu prispôsoboval aj niektoré texty sv. Písma.

Kedže sa nezhodol ani z adventistami, založil vlastný list, v ktorom šíril svoju náuku - kristus je už tu,o krátky čas sa všetko prevráti a na zemi zavládne kráľovstvo Božie.
10.01.2011
Mgr.    Reagovať
reakcia1
Tri roky pred svojou smrťou / K. Russell / ich nazval Medzinárodné združenie bádateľov Biblie.
Po smrti Karola Russella prebral vedenie Združenia bádateľov biblie v r. 1917 Jozef Franklin Rutheford.
Jeho samovôľa, veľké odchýlenie sa od náuky K. Russella, kompromitácie a zosmiešňovanie sa nesplnenými proroctvami i veľké osobné ambície mali za následok, že sa Hnutie bádateľov biblie roztrieštilo na niekoľko skupín.
Najväčšiu z týchto skupín sa Ruthefordovi podarilo udržať a v roku 1931 na zjazde v COLOMBO v štáte Ohio jej dali názov SVEDKOVIA JEHOVOVI.
10.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: reakcia
Ešte aj terminológiu a prezývkou bádateľ si sa prezradil.

Čo donútilo Rutherforda k tomu, že opustil dovtedajší názov " Bádatelia Biblie" ? Pravdepodobne to, že názov Bádatelia Biblie sa stal vo verejnosti skompromitovaný udalosťami, spomenutými v príspevku
1.Počítal s tým, že zmena názvu pomôže zamaskovať minulosť.
U nás existujú až štyri smery Bádateľov Biblie :
1, Združenie bádateľov biblie
2, Združenie slobodných Bádateľov biblie
3, svetové misijné hnutie Epifania
4, SVEDKOVIA JEHOVOVI

Tí tvoria aj najpočetnejšiu a najaktívnejšiu skupinu. Vo Franczúsku existuje ešte jedna skupina, ktorá sa nachádza Priatelia ľudí. a v USA ešte niekoľko iných skupín.
Okrem spoločného princípu bádatelia Biblie sa tieto skupiny odlišujú nielen organizačne, ale i náukovo.
05.05.2010
lanselot    Reagovať
odpoved
Tie tvoje tak zvane odhalenia su na smiech vinatky z pisma ktore si citoval neboli kompletne, ale vysvetlimi z pisma preco sa katolicka cirkev zapaja stale do vojen toleruje pedofiliu,homosexualne vztahy .a pod. 1.korin.6:9,.Titus.1:16. a co sa tika teologickeho vzdelavania. nikde v pisme sa nepise ze katolicke nabozenstvo je to ktore by malo vyucovat pisma. vsetky tvoje tvrdenie dokazem vyvratit.
31.07.2010
Mgr.    Reagovať
Re: odpoved
Neprajníci tohto príspevku, ale ste sa zľakli z toľkých pozbieraných poznatkov a vedomostí o jehovistoch.

Ešte nikto neodpovedal na otázku, kde títo
vykladači Biblie a svätého písma získali poznatky, vedomosti, odborné a fundované poznatky z teológie, a na ktorej Teologickej fakulte študovali ?

Pár príspevkov jehovistoch som pridala aj ja.

Pozn. Mám skúšku z religionistiky a netradičnej religiozity.

Biblia a falošní proroci :
Chráňťe sa falošných prorokov: Prichádzajú k Vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci. / Mt. 7-15 /

Ježiš im odpovedal: Dajte si pozor, aby vás niekto nezviedol. Lebo prídu mnohí v mojom mene a budú hovoriť: Ja som Mesiáš.
A mnohých zvedú. (Mt 24-4)

Vystúpi mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých. (Mt 24-11)

Keby Vám vtedy niekto povedal : Hľa, tu je Mesiáš alebo: Tamto je, neverte. Lebo vystúpia falošní mesiáši a falošní proroci a budú robiť veľké znamenia a zázraky, aby zviedli, ak je to možné aj vyvolených.
(Mt 23-24)

Ježiš im začal hovoriť : Dajte si pozor, aby vás niekto nezviedol. Prídu mnohí v mojom mene a budú hovoriť : To som ja.
A mnohých zvedú. (Mar 13,5-13,6)

Milovaní, neverte každému duchu, ale skúmajte duchov, či sú z Boha, lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov.
/ PJ 4-1 /

Lebo vystúpia falošní mesiáši a falošní proroci a budú robiť znamenia a zázraky, aby zviedli, ak je to možné, aj vyvolených. Vy sa však majte na pozore! (Mar 13,22-23)

Z uvedeného príspevku vyplýva, že učenie Svedkov Jehovových prekrúca, upravuje a šikovne manipuluje state Svätého Písma, že bežný človek si tieto zmeny a odchýlky nemusí ani všimnúť a postrehnúť.
09.01.2011
Milan Toth    Reagovať
Re: Re: odpoved
Svedkovia majú odbornú spôsobilosť vykladať Písmo Sväté z toho istého zdroja ako kresťania v 1.storočí. Od Boha, prostredníctvom Svätého Ducha. Aj ím židia vyčítali , " že nepoznajú zákon a že sú prekliatý". Na duhej strane tý "vyvolení" -knazy, znalci Písma,Farizeji, zrejme vdaka svojím "teologickým", rabínským školam zabily vlastného Mesiáša.
09.01.2011
Mgr.    Reagovať

Matúš 26 26-29
Pri večeri vzal Ježiš chlieb a dobrorečil, lámal ho a dával učeníkom, hovoriac : Vezmite a jedzte : toto je moje telo. Potom vzal kalich, vzdával vďaky a dal im ho, hovoriac : Pite z neho všetci : toto je moja krv novej zmluvy, ktorá sa vylieva za všetkých na odpustenie hriechov.

Marek 14 22-25

Keď jedli, vzal chlieb a dobrorečil, lámal ho, a dával im, hovoriac Vezmite toto je moje telo ! Potom vzal kalich, vzdával vďaky, dal im ho a všetci z neho pili. A povedal im : Toto je moja krv novej zmluvy, ktorá sa vylieva za všetkých.

Ustanovenie Eucharistie :

Lukáš 22 14-20
Keď prišla hodina, zasadol za stô a apoštoli s ním. Tu im povedal : Veľmi som túžil jesť s vami tohto veľkonočného baránka skôr, ako budem trpieť. Lebo hovorím vám : už ho nebudem jesť, kým sa nenaplní v Božom kráľovstve. Vzal kalich, vzdával vďaky a povedal : Vezmite ho a rozdeľte si ho medzi sebou. Lebo hovorím vám : Odteraz už nebudem piť z plodu viniča, kým nepríde Božie kráľovstvo.

Potom vzal chlieb a vudával vďaky, lámal ho a dával im, hovoriac : Toto je moje telo, ktoré sa dáva za vás. Toto robte na moju pamiatku.

Podobne po večeri vzal kalich a hovoril : Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi, ktorá sa vylieva za vás.

Ježiš o Euchaistickom chlebe :
Ján 6 27
Nezháňajte sa za pominuteľných pokrkom. ale za pokrmom, ktorý ostáva pre večný život, a ten vám dá Syn človeka.

Ján 6 31
Naši otcovia na púšťi jedli mannu, ako je napísané : Dal im jesť chlieb z neba. Ježiš im odvetil : Veru, veru hovorím vám : Nie Mojžiš vám dal chlieb z neba, ale môj otec vám dáva pravý chlieb z neba. Lebo Boží chlieb je ten, ktorý zostúpil z neba a dáva svetu život. Povedali mu Pane, vždy nám dávaj taký chlieb. Ježiš im povedal : Ja som chlieb života. Kto prichádza ku mne, níkdy nebude hladovať, a kto verí vo mňa, nikdy nebude žízniť.

Vo svätom písme ako uvádzam až na 3 miestach sa popisuje ustanovenie Eucharistie.

Jan 6, 52-58
Kto je moje telo a pije moju krv večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv , ostáva vo mne a ja v ňom.
Toto je ten chlieb, ktorý zostúpil z neba a, nie aký jedli otcovia a pomreli. Kto je tento chlieb bude žiť naveky.

Ako uskutočňujete tieto slová ?
09.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: odpoved
A kto im tú odbornú spôsobilosť udelil ? Na akej Teologickej fakulte študovali ?

Teda na akú Bibliu svedkami prekrútenú ?
Veď svedkovia jehovovi vznikli v roku 1931. Svedkovia Jehovovi majú svoj pôvod v Amerike, kde ich hlavné sídlo je v meste Brooklyne, tam kde vznikli.
Teda nemajú nič spoločné :
1, so Svätou zemou
2, ani s prorokmi Starého zákona
3, ani s Kristom ako zakladateľom

Nie je vôbec pravda, čo hovoria že svedkovia jehovovi existovali :
1, dávno pred katolíkmi
2, že boli už v čase starého zákona
3, že k nim patrili traja mládenci, vhodení do ohnivej pece
4, ako aj apoštoli.

Ako vidíš hntuie Bádateľov Biblie a Svedkov Jehovových nezaložil Kristus, ale obyčajný človek, Američan Karol Russell.
Tento pôvod Od K. Russella je pre vodcov Svedkov Jehovových dosť kompromitujúci, a preto sa držia toho, že je lepšie o svojom americkom zakladateľovi vôbec nehovoriť.

17.08.2010
Mgr.    Reagovať
Ja som nikde v tomto príspevku nenapísala, že jehovisti učia bludy.

Len som sa snažila z odbornej literatúry vypichnúť a vysvetliť rozdiely.

Prečítaj si knihu Svedkovia ? od Wladyslawa Majka Kto sú a čo učia Svedkovia Jehovovi.

Jehovisti šikovne prekrúcajú, upravujú a manipulujú časti zo svätého písma, že človek si tieto zmeny a odchýlky nemusí ani všimnúť a postrehnúť.

Teologické fakulty a teda vysoké školy učia a prednášajú len overené poznatky.

Mám skúšku z religionistiky a netradičnej religiozity.

Preberali sme nové náboženské hnutia.
04.08.2010
Mgr.    Reagovať
Katechizmus Katolíckej cirkvi v paragrafe 2357 uvádza: homosexuálne úkony sú svojou vnútornou povahou nezriadené
Sú proti prirodzenému zákonu.
17.08.2010
Mgr.    Reagovať
znaky sekty
znaky sekty
Všeobecné znaky sekty :
V jeho praxi sa však prelínajú mnohé znaky, ktorými sa sekty väčšinou vyznačujú:
pritom ide o všeobecné znaky :
1,autoritatívna štruktúra,
2,pocit vlastnej výlučnosti,
3,fascinácia osobou zakladateľa,
4,totálny nárok na jedinca.
5,zatajujú niektoré informácie o vedení a financovaní sekty
6,používajú manipulačné a iné metódy získavania a náboru členov
7,cez vzdelávacie kurzy, osobnostné testy cez rôzne nanipulačné metódy a techniky získavajú členov, pričom človek nemusí tušiť že sa dostal do osídlia nebezpečných siekt. ( napríklad centrá dianetiky a scientológie )
/ cez kurzy dianetiky ako sa
správne učiť, rôzne osobnostné testy/
- poznámka ide o scientologickú cirkev
ani nemusia tušiť a vedieť že sú v područí nebezpečnej sekty.

späť späť   1  |   2  |  3    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.