referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Adela
Nedeľa, 22. decembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Rodičovský príspevok od 1.1.2010
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
10.01.2014
eva zubkova    Reagovať
ziadam o odpoved
dobry den ,chcela by som vediet ,ci mam narok na ,rodicovsky prispevok ,ak som v yahranici .napracujem ,a mam trvaly pobyt v sk ,,poberala som ,prispevok ,mala som schlaleny do 6 rokov ,kvoly ,nepriaznivemu zdravotnemu stavu dieta ta .sle zastalily my vraj niesom ,na uzemy slovenska ,moyem sa odvolat proti tomu ,to ,,roshodnutiu ,,
14.11.2010
Magisterka Mgr.    Reagovať
odpoveď
ja si myslím, že dohodu pravdepodobne môžte uzavrieť. Sociálna poisťovna pravdepodobne bude od Vás požadovať, aby ste sa ako matka na rodičovskej dovolenke sama odhlásila z dôchodkového poistenia. Ja by som tú odhlášku sama iniciatívne nepodpisovala.
Treba si počkať na novú legislatívu, ktorá upraví prácu matiek na rodičovskej dovolenke.
10.11.2010
erika    Reagovať
praca na dohodu po ukonceni poberania....
dobry den, mam tu zadrhel, od febr / vtedy som ukoncila dohodu / som do juna poberala zvyseny rodicovsky prispevok / dcera mala v juni 2 roky/ mozem teraz ked uz rodicovsky prispevok -zvyseny nepoberam uzavriet zase dohodu
dakujem
26.06.2010
Mgr.    Reagovať
Re: príspevok
V posledných dvoch rokov pred pôrodom je potrebné byť nemocensky poistený aspoň 270 dní.

Materský príspevok sa vypočítava 55 % z vymeriavacieho základu. ( väčšinou je to hrubá mzda )
Materský prsípevok sa uhrádza z nemocenského poistenia.
08.06.2010
Alena Orolínová    Reagovať
Som konateľkou s.r.o. bez nároku na príjem
Dobrý deň, mám nárok na zvýšený rod.príspevok 256€. Momentálne som teda na materskej dovolenke, zároveň som konateľkou a majiteľkou s.r.o. Ako konateľka nepoberám v súčasnosti plat. Podľa textu v referáte mám však nárok na vyplatenie odmeny zo zisku spoločnosti a nestratenia nároku na zvýšený rod.príspevok? Pochopila som to správne? Ďakujem za odpoveď.
03.03.2010
Jana Farkašová    Reagovať
rodičovský príspevok
Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom rodičovského príspevku. Moja dcéra bude mať teraz v marci 2 roky požiadala som si o zvýšený rodičovský príspevok. Môžem v máji 2010 ísť pracovať na trvalý pracovný pomer ak mi teraz do marca vyplácajú zvýšený rodičovský príspevok ? Ďakujem
21.05.2010
Mgr.    Reagovať
Re: rodičovský príspevok
Zvýšený rodičovský príspevok 256,- € sa vypláca do 2 rokov dieťaťa. Po dovŕšení 2 rokov dieťaťa dostáva matka na rodičovskej dovolenke príspevok 164,- €.

Podmienky zvýšeného príspevku :

1, Pre matky, ktoré pred tým pracovali a poberali materský príspevok.
2, Zvýšený RP sa bude vyplácať do 2 rokov dieťaťa.
Potom bude príspevok vo výške 164,22 €.
3, Pre poberateľku zvýšeného rodičovského príspevku bude podmienka nepracovať a nemať iný príjem.

Rodič, ktorý poberá RP od roku 2009, teda môže aj v roku 2010 pracovať na základe dohody o vykonaní práce, dohody o pracovnej činnosti alebo dohody o brigádnickej práci študentov.
Nárok na RP v základnej sume 164,22 € mu zostane.

O zvýšený príspevok treba požiadať Úrad práce sociálnych vecí a rodiny na základe žiadosti a uviesť aj termín poberania zvýšeného rodičovského príspevku.
02.01.2010
licedi    Reagovať
RP od 1.1.2009
Ja som bola na UPSVaR v Nových Zámkoch informovaná tak, že nemusím zrušiť, ani pozastaviť živnosť, aj doteraz mi vyplácali RP, stačilo čestné vyhlásenie, že činnosť t.č. nevykonávam.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.