referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
28.01.2017
Mgr.    Reagovať
čítaš ešte príspevky :?
ešte chodíš Lulu na tento článok na diskusiu ?
-
17.07.2013
lulu    Reagovať
všeličo
Žijem dobre. Ďakujem za záujem. Už som písala, že sa venujem skôr diskusiám, kde je viac-menej okamžitá odpoveď. A mám strašne veľa nových poznatkov. Ale debatu s Tebou si naozaj vážim. Nazrela som do pocitov veriaceho, z časti aj pochopila.
Stále si myslím, že dobrý človek je dobrý, či s Bohom, alebo bez neho. Je smutné, ak niekto potrebuje strach z Boha na to, aby bol dobrý.
Ešte ma napadá z filmu : " Co je to štestí? Muška jenom zlatá. " Ja viem od veci. Ale ja som šťastná. Lebo aj s tým som sa stretla, že ateista nemá zmysel života a nemôže byť šťastný.
26.09.2013
Mgr.    Reagovať
Re: všeličo
Lulu nejako si sa mi stratila., ako žiješ ?
27.11.2013
Mgr.    Reagovať
Re: Re: všeličo
Lulu ako žiješ ? kde si sa mi stratila ?
21.07.2013
Mgr.    Reagovať
Re: všeličo
kedže dnes som prišla domov tak píšem teraz..
aké máš poznatky, vidím, že ta zaujíma všetko nové, čo sa objavilo nové druhy živočichov..
Vámžim si vieru, čo už má človek na tejto zemi..a čo bude potom po smrti ? Aj teraz mám ešte niekoľko duchovných zážitkov, kde som si počas dovolenky pri mori našla čas, na Boha, vieru, sv.omše. Bez toho by to pre mna nebola dovolenka..ale niečo by mi pri tom oddychu chýbalo...Videla som rannokresťansku katedralu , ktorá pochádza 5-6 stor. je vystavana z kamena...videla som aj ine kultur.pamiatky, v tom primorskom mestečku, uzke kamenne uličky na prechádzke starom meste...
25.06.2013
Mgr.    Reagovať
odmlčanie
lulu kde si sa mi stratila ?
03.05.2013
lulu    Reagovať
llllllll
Ja viem že bol spisovateľ. Ale toto je jeho názor, nie nejaký text z jeho knihy. Mimochodom, veľmi odvážny názor na tú dobu. A pravdivý.
31.05.2013
Mgr    Reagovať
Re: llllllll
nejako sme sa odmlčali...ako žiješ ?
29.04.2013
lulu    Reagovať
výstižné
Mark Twain a jeho popis morálky Boha:

„Všetky božie skutky, zobrazené v Starom zákone, svedčia o jeho zlomyseľnosti, nespravodlivosti, malichernosti, krutosti, pomstychtivosti. Nerobí nič iné, len trestá, trestá za malicherné priestupky s tisícnásobnou prísnosťou, trestá nevinné nemluvňatá za hriechy ich rodičov, trestá nevinných obyvateľov krajiny za priestupky ich vládcov a znižuje sa dokonca k tomu, že sa krvavo mstí na mierumilovných teľcoch, jahňatách, ovciach a voloch, aby potrestal bezvýznamné hriešky ich majiteľov. Otrasnejší a otvorenejší popis niečej činnosti snáď ani neexistuje.“
02.05.2013
Mgr.    Reagovať
Re: výstižné
Neviem prečo spomínaš M. Tweina..bol to spisovateľ...
12.04.2013
lulu    Reagovať
pravda
Modliť sa napríklad za niekoho uzdravenie je v podstate vyhlásenie: "Som neveriaci". Pretože dotyčný neverí, že by Boh uzdravil aj bez modlitby. Tak isto je to s plnením prianí a modlitbou ako rozhovorom.
V priateľstve sú dôležité city, nie slová. Slová používame len preto, aby sme mohli jeden druhého porozumieť a vyjadriť čo cítime.
Načo ale slová tam, kde si už rozumieme? Asi ťažko prídete teraz ku svojmu najlepšiemu kamarátovi a oznámite mu "Ahoj, moje meno je..."
Podobný blud je pri modlení veriaceho.
Dôležitý je cit a nie opakovanie slov modlitby donekonečna stále tých istých, pri ktorých by mal jeho naj priateľ Boh, už vedieť o čo ide.

Modlitba má iný význam !

Má vymielať veriaceho mozog ! Čím viac veriaci modlitbu opakuje, tým viac je z toho magor. A práve toto potrebujú tvorcovia náboženstiev.
17.04.2013
Mgr.    Reagovať
Re: pravda
všetko vykrucaš... modlitba je rozhovor s Bohom.,..v modlitbe mu človek, dakuje prosí Boha o pomoc, ....
22.03.2013
lulu    Reagovať
celkom zábavné
Ale, aby som bola objektívna, nový pápež sa fakt snaží. Odmieta prepych, ( mimochodom, aj tie červené topánočky ).
A keď vyrazil do ulíc v papamobile bez pancierového skla a dokonca z neho vystupoval a požehnával veriacich, ochrankárom museli vlasy dupkom stáť.
Tak uvidíme, ako to bude pokračovať.
22.03.2013
Mgr.    Reagovať
Re: celkom zábavné
Ochranka má veru z toho ťažku hlavu...a tiež vystavuje sa možno až prílišnému riziku...
spontánne sa privítal z veriacimi pred jedným z kostolov vo Vatikáne , kde v nedeľu išiel slúžiť sv. omšu ako pápež...požehnával veriacich a tiež hlavne deti...
15.03.2013
lulu    Reagovať
nový papa
Áno, písať si samozrejme môžeme, ale myslím, že ani jedna z nás nemieni zmeniť názor.
A Váš nový František? No neviem, neviem.
Na omši povedal, že "kto sa nemodlí k Bohu, modlí sa k Diablovi" ??? - uráža ma, a všetkých inak zmýšľajúcich.
Alebo ďalšia perlička z jeho úst: "ženy od prírody nie sú schopné politickej činnosti. Nie sú nič viac, než podporou mysliaceho a konajúceho muža - teda prirodzeného politického subjektu." - znova ma uráža, ako ženu.
Jeho hlavným cieľom je čeliť ateizmu, aj preto sa včera vyjadril, že nesmú skončiť ako charitatívna organizácia, keď budú robiť iba dobré skutky bez evanjelizácie. Na toto už ani niet čo dodať.
Takže sú ochotní k charite napríklad v Afrike, ale zároveň sa musí hneď tlačiť do hlavy viera. Otrasné.

Môj záver:
S náboženstvom, ale aj bez neho môžu dobrí ľudia konať dobré skutky, a zlí ľudia páchať zlo. Ale aby dobrý človek páchal zlo, na to treba náboženstvo.
16.03.2013
Mgr.    Reagovať
Re: nový papa
nie neuráža ...chcel dat do popredia, že pre krestana je dôležitá modlitba a sila a ochrany modlitby, ktorá by nemala žiadnemu kresťanovi chýbať..
bude to predpokladám pápež a muž modlitby..
a k tej politike...
má sa stretnut s argent.prezidentkou , s ktorou nezdiela rovnake názory a myšlienky ohladne niektorých principiálnych veci , ktoré suvia s morálkou, ochranou rodiny...
Pre ostrý odpor k homosexuálnym manželstvám, ktoré Argentína povolila pred troma rokmi, sa dostal do sporu aj s ľavicovou prezidentkou Cristinou Kirchnerovou.
základnou ulohou cirkvi je činnosť :
-misijná
-evanjelizačná
-charitatívna
13.03.2013
lulu    Reagovať
O čom???
Nuž, Biblia sa nezmenila, stále rovnaké somariny o ktorých sa mi už naozaj nechce diskutovať.
Cirkev zmieta škandál za škandálom, tak o tom asi tiež nechceš pokecať.
A viera v Boha živá? No tak máme všelijaké poruchy. Ja mám klaustrofóbiu. Ty imaginárneho kámoša.
Už sa radšej orientujem na zábavné skupiny na FB. Vrele odporúčam.
14.03.2013
Mgr...    Reagovať
Re: O čom???
Boh je pre mna niečo osobne,. živé..
ale za to si ešte môžeme písať ?
Ozaj, čo hovoríš na nového pápaže, na mna urobil dobrý dojem, vystupoval skromne a pokorne..
08.02.2013
Mgr.    Reagovať
citat
"Múdrosť múdrych zmarím a rozumnosť rozumných zavrhnem." /1.Kor 1:19/
1.Kor 3:19
Lebo múdrosť tohoto sveta je pred Bohom bláznovstvom. Veď je napísané: "On chytá múdrych v ich chytráctve"
1.Kor 3:20
Pán pozná myšlienky múdrych a vie, aké sú márne."
1.Kor 1:27
ale čo je svetu bláznivé, to si vyvolil Boh, aby zahanbil múdrych, a čo je svetu slabé, vyvolil si Boh, aby zahanbil silných;
09.02.2013
lulu    Reagovať
Re: citat
Pekne si to rozvinula. Preto prví kresťania vypálili vtedy najväčšiu knižnicu v Alexandrii a Hypatiu, jej poslednú správkyňu ukameňovali, lebo podlí šíritelia viery veľmi správne tušili, že taká zlomyseľná, ponižujúca a despotická viera vyžaduje absolútnu poslušnosť bez akéhokoľvek rozmýšľania.
Potom nastala doba temna a ľudstvu trvalo 1 500! rokov, kým sa priblížilo nejakému pokroku z doby Hypatie.
Aj tých chudákov upaľovali a väznili, lebo si dovolili tvrdiť, že Zem obieha okolo slnka o čom sa v starom Grécku bežne diskutovalo.
Akýkoľvek pokrok vyvracia vieru v nejakého imaginárneho boha. Preto musí byť veriaci nevzdelaný, jednoduchý jedinec.
A ak už aj poznatky pokročili, treba len dostatok zaslepenosti na to, aby sme ich úspešne ignorovali a verili, verili, verili.
Och, kde sme už mohli byť, nebyť kresťanskej genocídy.
01.03.2013
Mgr.    Reagovať
Re: Re: citat
našla si niečo zaujímavé o čom mi chceš napísať ? dlhšie sme spolu nediskutovali.,
Viera v Boha je pre mna niečo živé. Živé a učinné je Božie slovo.,,
08.02.2013
lulu    Reagovať
rerere
Ja čítam vždy knihu celú, nie len to, čo by sa Vám páčilo. K niektorým perličkám sa vraciam. Nechutnejšiu knihu som nečítala.

K trojici nebolo čo dodať. Niečo si napísala, ale myslím, že ani sama to poriadne nechápeš, len sprostredkuješ naučené vety. Aj v náboženstvách riadiacich sa tou istou knihou sa názory rozchádzajú. Pravý boh by niečo tak nejasné nepísal.
Tak keď otec poslal syna na Zem, nemohla to byť v žiadnom prípade nejaká obeta.
1. je vševediaci, tak dopredu vedel, ako to dopadne
2. Ježiš je vlastne on-boh, tak aj on vedel, že sa môže dať ukrižovať, lebo si potom bude večne nažívať v nebi
Tomuto ja hovorím veľký okak, nie nejaká obeta.
A keď je boh večný, to je strááášne dlho, tak predsa musel tušiť, že necelých 2 000 rokov je strááášne málo. A že za ten čas bude jeho smiešna kniha spochybnená, tak isto, ako celá jeho existencia. Ozajstný boh by veru napísal niečo lepšie. Alebo minimálne svoje dielo dopĺňal a aktualizoval.
Je to celé nezmysel.

Preto bolo napísané:
Zahladím múdrosť múdrych a rozum rozumných zavrhnem. A vieme prečo, všakáno.
04.02.2013
lulu    Reagovať
.................
Toto je Deuteronomium 22:13
Zákony o manželstve a o panenstve. - 13 Ak si muž vezme ženu a vojde k nej, ale potom sa mu znepáči, 14 a preto hľadá zámienku, aby ju mohol zapudiť, roznáša o nej nehanebnosti a hovorí: „Keď som si túto vzal za manželku a keď som k nej vošiel, nenašiel som ju pannou!“ 15 - nech ju jej otec a matka vezmú a privedú aj s dôkazom panenstva k starším mesta v bráne 16 a otec mladej ženy povie starším: „Svoju dcéru som dal tomuto za manželku, ale preto, že ju nenávidí, 17 roznáša o nej nehanebnosti, keď tvrdí: „Pri tvojej dcére nenašiel som panenstvo“ - nuž, hľa, dôkazy panenstva mojej dcéry,“ a rozvinú šatu pred staršími mesta. 18 Starší mesta dajú toho muža chytiť a zbiť ho. 19 Potom ho odsúdia na peňažitú pokutu sto šeklov striebra, ktoré dá devinmu otcovi, lebo uviedol do zlého chýru izraelskú pannu, a musí ju mať za manželku a nebude ju môcť prepustiť po celý čas svojho života.
20 Ale ak bude pravda, čo jej vyčíta, a ak sa nenájdu dôkazy devinho panenstva, 21 nech ju vyhodia z domu jej otca a mužovia toho mesta nech ju ukameňujú, nech zomrie, lebo sa dopustila nešľachetnosti v Izraeli, keď smilnila v otcovskom dome, a tak odstrániš zlo zo svojho stredu.
Cudzoložstvo, zneuctenie zasnúbenej a znásilnenie. - 22 Ak bude spať niekto so ženou iného, nech obaja zomrú, tak cudzoložník ako cudzoložnica: odstrániš zlo z Izraela.
23 Ak sa niekto zasnúbi s devou, pannou, a keď ju v meste nájde iný a bude s ňou spať, 24 jedného i druhú privedieš k mestským bránam a budú ukameňovaní; deva preto, že nekričala keď bola v meste, muž zasa preto, že zneuctil ženu svojho blížneho, a tak odstrániš zlo zo svojho stredu. 25 Ale ak nejaký muž nájde v poli nejakú ženu, ktorá je zasnúbená, a násilne sa jej zmocní a bude s ňou spať, bude len on usmrtený. 26 Dievča nebude trpieť, lebo tomuto dievčaťu sa stalo tak, ako keď sa zlodej postaví proti svojmu bratovi a zabije ho. 27 Ono bolo samo v poli, volalo o pomoc, ale nemal ho kto obrániť.
28 Ak sa niekto stretne s devou, pannou, ktorá nebude zasnúbená, a násilne ju schytí a bude s ňou spať, ak vec predložia súdu, 29 ten, čo s ňou spal, dá jej otcovi päťdesiat šeklov striebra a musí si ju vziať za manželku, lebo ju ponížil, a nebude ju môcť zapudiť po celý čas svojho života.
30 Nik si nesmie vziať za manželku ženu svojho otca, ani odhaliť otcovu prikrývku.

Tak mi prosím Ťa vysvetli, prečo toto Tvojho Boha zaujíma.
Žeby preto, lebo Bibliu písali muži?
Muž si môže súložiť lári - fári, a žena má dokazovať! že je panna. Otrasné.
Riadiš sa podľa rasistickej, homofóbnej knihy, ktorá navádza na diskrimináciu žien.
06.02.2013
Mgr.    Reagovať
Re: .................
Prečo si vybrala práve tuto stať ?
ved si sa pýtala na úplne inú otázku ?
31.01.2013
lulu    Reagovať
---------------
Život nie je o nič lepší ani horší, či sa žije s Bohom, alebo bez neho. Len ľudia sú zlí a dobrí.
Je to tak 50 na 50. Zlí sú zlí a dobrí dobrí. Je úplne jedno, čomu veria.
História viere veľmi nepraje. Toľko zloby je ťažké obhájiť.

A ešte k Bohu. Boh je vlastne aj syn, aj duch.
Boh je vševediaci, a má vždy zámer. Takže poslal seba - Ježiša, ale dopredu vedel, ako to skončí. (Ale nemuselo, keby chcel)
Potom sa nechal pribiť na kríž, ale vedel, že je to len divadielko, lebo vstane z mŕtvych.
Nó, silná manipulácia, alebo super výmysel.

Ešte otázočka, Ježiš a Boh sú jedno?
01.02.2013
Mgr.    Reagovať
Re: ---------------
Ježiš hovorí :
Ja a otec sme jedno / Jan 10:30 /
Prečítaj si evanjelium podľa Jána 14.kap.
Je tam rozhovor Filipa s Ježišom.
Filip sa pýta Pane ukáž nám Otca....Ježiš mu na to odpovedá Filip toľký čas som s vami...Ježiš dalej pokračuje kto vidí mna vidí Otca...ako môžeš hovoriť...Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne ?.....
Verte mi ja som v Otcovi a Otec vo mne...
-Boh otec a jeho Syn Ježiš Kristus konaju v nesmiernej jednote..
..aby si všetci ctili syna tak , ako si ctia Otca. Kto si nectí Syna, nectí si ani Otca, ktorý ho poslal. / jan 5,23/
snažila som sa to napísať tak voľne, a tak isto aj voľnejšie citovať.
Ježiš a Boh sú jedno,.
Ježiš je jednorodený Boží Syn zrodený...
-
Zoslanie Ducha Svätého, ktorého Otec posiela v Synovom mene a ktorého Syn posiela „od Otca“ (Jn 15,26), zjavuje, že on je s nimi ten istý jediný Boh. „Jemu sa spolu s Otcom a Synom vzdáva poklona a sláva.“

Duch Svätý vychádza z Otca ako z prvotného prameňa, a keďže ho Otec bez akéhokoľvek časového odstupu dáva [Synovi], vychádza spoločne z obidvoch.“

Milosťou krstu sme „v mene Otca i Syna i Ducha Svätého“ (Mt 28,19)

Katolícka viera je v tom, že uctievame jedného Boha v Trojici a Trojicu v jednote a pritom nemiešame osoby ani nerozdeľujeme podstatu:
lebo iná je osoba Otca, iná Syna a iná Ducha Svätého; ale jediné je božstvo Otca, Syna a Ducha Svätého, rovnaká [je ich] sláva a rovnako večná veleba.“

Božské osoby, neoddeliteľné v tom, čo sú, sú neoddeliteľné aj v tom, čo konajú.
Ale v spoločnom Božom konaní každá prejavuje to, čo je jej v Trojici vlastné, najmä v božských poslaniach vtelenia Syna a darovania Ducha Svätého.
30.01.2013
lulu    Reagovať
som tu
Venovala som sa iným diskusiám, ale zistila som, že Vás veľmi diskusia nezaujíma. Teda, Ty si asi svetlá výnimka.
Alebo je to možno tým, že z tadeto sa nedá vyhodiť.
Prečítala som si 3 nové knihy, a veľa pasáží z Biblie. K ničomu novému som nedospela.
Prečítala som si aj Apokryfy. To sú naozaj riadne úlety.

Teba napĺňa Ježiš. Akási imaginárna bytosť. To je smutné. Mal by Ťa napĺňať život s blízkymi, s rodinou. Lebo, keď budeš mať sedemdesiat, obzrieš sa, a tam nebude nič. A pozrieš sa dopredu, a ani tam nebude nič.
31.01.2013
Mgr.    Reagovať
Re: som tu
Samozrejme, že udržujem rodinne kontakty, ked idem na návštevy detom prinášam rôzne sladkosti, a iné pozornosti...
Náš život má byť obrátený a otočený k Bohu..a jeho synovi Ježišovi Kristovi druhej božskej osobe...
-dlho si sa neozvala, ale rešpektujem to..
05.01.2013
Mgr.    Reagovať
písmo
Niektoré časti sv.Písma a starý zákon nepoznám, a to čo cituješ ty, to sa pozdáva tebe ale nie mne.
11.01.2013
lulu    Reagovať
Re: písmo
Ach. Koľko krát mám písať, že celá tá kniha je znáška nezmyslov. Mne sa nepozdáva nič!
Smutné, že ani nevieš, čomu vlastne veríš.
Riadiš sa morálkou z doby bronzovej.
Práve, že Ty si vyberáš len to, čo sa Ti hodí. Ohavnosti si nepripúšťaš. Veď ako inak.
Mám o Vás čím ďalej, tým horšiu mienku.
27.01.2013
Mgr.    Reagovať
Re: Re: písmo
lulu, kde si sa stratila ?
13.01.2013
lulu    Reagovať
Re: Re: písmo
“Ak sa zajtra ráno zobudíte mysliac si, že prenesenie pár latinských slov nad vašimi palacinkami ich zmení na telo Elvisa Preslyho, zbláznili ste sa,ale ak si myslíte viac menej rovnakú vec o oplátke a tele Ježiša, ste len katolík.”
Sam Harris
14.01.2013
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: písmo
Ano milujem eucharistiu a aj dnes bude zaspávať s Ježišom, ktorý sa nám dal za pokrm a mám ho hlboko vo svojom srdci a duši, večer so sv. hostiou a Ježišom zaspávam a ráno, ked idem na sv.omšu s ním vstávam....
23.01.2013
Mgr    Reagovať
odmlčanie
lulu nejaká dlhá odmlka, kto mlčí ten svedčí....v tomto prípade to platí....
03.01.2013
lulu    Reagovať
viem,,,
leviticus

Z tej Tvojej šialenej knihy sa mi nehodí nič. Je to zvrhlosť, na zvrhlosť. To práveže Vy si vyberáte len to, čo sa Vám hodí.
04.01.2013
lulu    Reagovať
Re: viem,,,
Ešte som zabudla že Mojžišova, fakt už neviem ktorá, ale tam sú iné fajnovosti.
Ty si to čítaš dookola, tak to vieš lepšie.
Ty čítaš 1 000x tú somarinu. Ja radšej čítam 1 000 kníh.
04.01.2013
lulu    Reagovať
:))))))))))
Prečo Boh nemá titul CSc.
1. Má len jednu známu publikáciu.
2. Tá je v hebrejčine.
3. Nie sú v nej odkazy na ďalšie pramene.
4. Nebola publikovaná v známom vedeckom časopise.
5. Mnohí pochybujú o tom, že ju napísal osobne.
6. Musíme priznať, že je známa po celom svete – ale čo robil potom?
7. Jeho schopnosť tímovej práce je veľmi obmedzená.
8. Ostatným vedcom sa nepodarilo zopakovať jeho experimenty.
9. Nepožiadal etickú komisiu o súhlas s experimentovaním na ľuďoch.
10. Keď sa mu jeden pokus nevydaril, pokúsil sa zahladiť stopy utopením pokusných objektov.
11. Jedincov, ktorí sa nechovali podľa očakávania, vyradil z pokusného súboru.
12. Nechodil na prednášky – len odkázal študentom, čo si majú preštudovať.
13. Nechal za seba učiť svojho syna.
14. Prvých dvoch študentov vyhodil, pretože sa naučili niečo naviac.
15. Aj keď má len 10 požiadaviek, väčšina študentov v praktickom teste prepadne.
16. Konzultácie poskytuje len veľmi zriedka, a to ešte na vrcholku hory.
02.01.2013
Mgr.    Reagovať
len co ti vyhovuje
Vyberáš si veci co ti z Písma vyhovuju...a prídu ti vhod a hodí sa ti to. Nemám ani šainu z ktorej časti Písma to je ....
ani ma to teraz vôbec netrápi.....
28.12.2012
lulu    Reagovať
sväté písmo
Pán, náš Boh, nám ho vydal napospas a porazili sme ho i jeho synov a všetok jeho ľud.
34 A v tom čase sme zaujali všetky jeho mestá a rozšírili sme kliatbu záhuby na všetky mestá, na mužov, ženy a deti. Nenechali sme nikoho.
35 Len dobytok sme si vzali za korisť spolu s korisťou miest, ktoré sme dobyli.
36 Od Aroeru, ktorý je na brehoch potoka Arnon, od mesta, čo je pri potoku, až po Galaád nebolo dediny ani mesta, ktoré by nám bolo odolalo, všetky nám vydal Pán.
Pán, náš Boh, nám ho vydal napospas a porazili sme ho i jeho synov a všetok jeho ľud.
34 A v tom čase sme zaujali všetky jeho mestá a rozšírili sme kliatbu záhuby na všetky mestá, na mužov, ženy a deti. Nenechali sme nikoho.
35 Len dobytok sme si vzali za korisť spolu s korisťou miest, ktoré sme dobyli.
36 Od Aroeru, ktorý je na brehoch potoka Arnon, od mesta, čo je pri potoku, až po Galaád nebolo dediny ani mesta, ktoré by nám bolo odolalo, všetky nám vydal Pán.
6 A vyhubili sme ich tak, ako sme zrobili Sehonovi, kráľovi Hesebonu; rozšírili sme kliatbu záhuby na každé mesto, na mužov, ženy i deti.
Predpokladám, že toto je napísané tak, ako je a nemám to brať doslova. Vtedy bola iná doba.
A čo toto: 22 Nesmieš nečisto obcovať s mužom tak, ako sa pohlavne obcuje so ženou. To by bola ohavnosť!
28.12.2012
lulu    Reagovať
Re: sväté písmo
21 Ak niekto prinesie na pokojnú obetu Pánovi či zo sľubu alebo z dobrej vôle z hovädzieho dobytka alebo zo stáda (oviec), nech je to bezchybné, aby sa to zaľúbilo. Nesmie mať nijakú chybu.
22 Slepé, dokaličené a doráňané alebo vredovité, prašivé alebo s lišajom, nesmiete priniesť Pánovi a nič také neklaďte na zápal na oltár Pánovi!
23 Býka alebo ovcu s pridlhými alebo s prikrátkymi nohami možno priniesť ako dobrovoľný obetný dar, lenže za prísľub by to nenašlo zaľúbenie.
Dobrotivý boh a aký vyberavý. Prepáč, ale toto nie je normálne.
24 Ani zviera, ktoré má rozmliaždené, rozbité, odtrhnuté alebo vyrezané semenníky, nesmiete obetovať Pánovi a vo svojej krajine nesmiete nič také robiť.
A toto je už priam zvrhlé. Že odkiaľ to tí kňazi majú.
Nie ste normálny. Celá biblia je jeden veľký hnus.
22.12.2012
lulu    Reagovať
Vianoce
Dobre. Nebudem už dráždiť. Máte sviatok, tak si to uži.
23.12.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Vianoce
príjemne vianočné sviatky, v pohode a v kruhu svojej rodiny, lásku, pokoj dobro to všetkým prajem ľudom dobrej vôle

1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.