referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
15.11.2011
lulu    Reagovať
pravá viera
Pipleš sa v detailoch. Základ viery je rovnaký.
Jeden Boh, jeden Ježiš, jeden Mohamed. Jedna svätá kniha.
Nezabiješ. Nerešpektujú ani kresťania ani muslimovia.

A vari nie si presvedčená, že len ten Tvoj Boh je ten pravý?
17.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: pravá viera
Ja to myslím so svojou vierou vážne a úprimne. Viera je dar.
Neviem, čo by som mala viac k tomu dodať.
15.11.2011
lulu    Reagovať
viera a nádej
Na viere v čokoľvek čo nás posilňuje a dáva nádej, nie je nič zlé.
Problém nastáva až vtedy, ak sa začne viera v niečo vnucovať. Keď sa niekto začne chovať nadradene, lebo predsa len tá jeho viera je tá pravá.
V tomto sú žiaľ najhorší muslimovia a kresťania. Popritom Vaša viera je v základe rovnaká.
Ak by bola tá viera skutočne taká skvelá, svet by musel vyzerať inak.
15.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: viera a nádej
Ja sa nechovám nadradene.
Islam a kresťanstvo sú dve uplne odlišné náboženstvá.
V kresťanstve je Ježiš Kristus Boží syn Spasiteľ a vykupiteľ.

Islam popiera, že Ježiš Kristus je Boží Syn, popiera Trojicu.
Moslimovia uznávajú Ježiša Krista ako proroka, ale podľa Jeho učenia určite nežijú.
Zjavenie Koránu je v rozpore so zjavením Starého i Nového zákona, nie je jeho pokračovaním ani vyvrcholením.
14.11.2011
lulu    Reagovať
tvorba
Vidíš, vidíš. Práve v tom je Váš problém. Odhliadnuc od toho, že som nevidela ani jednu časť lets dance, dvaja tancujúci muži ako pár, ma vôbec nepoburujú. Je to umelecký prednes, nič viac.
Aféru z toho robíte Vy.
Ak máš svoju nádej vo svojom kresťanskom Bohu, prečo trpíš utkvelou predstavou, že len to je tá pravá a jediná nádej?
Lebo aj Hitler trpel utkvelou predstavou, že židia sú problém, tak isto, ako Vaši homosexuáli.

Veda už viac-menej dokázala, že existencia nejakého Boha je mierne povedané "pritiahnutá za uši". Počiatok Vesmíru bol riadený vedeckými zákonmi, tak isto, ako vznik života.
Ja viem. Aj v dnešnom svete málo ľudí chápe kvantovú fyziku, alebo evolučnú biológiu.
Biblia je písaná v duchu "jednoduchá Mária", stačí zapnúť tri mozgové bunky a máme hotovo.

Ak sa pýtam na "stvorenie" Vesmíru, Ty povieš Boh.
Ja sa pýtam, kto stvoril Boha.
14.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: tvorba
určite netrpím žiadnou utkvelou predstavou.
Ano mám nádej v Bohu a viere. Čo je na tom zlé ?
Viera je pre mňa uplne niečo prirodzené.

Lebo v ňom žijeme, hýbeme sa a sme.
11.11.2011
lulu    Reagovať
zábavné
No veď Ty veríš, že žiješ, aby si bola spasená a mala večný život s Bohom.
Ak sa hlbšie zamyslíš, tak je to riadna somarina. Tešíš sa na nejaký nezmyselný posmrtný život. Samo o sebe nenormálne.
Nasilu je Tvoja viera. Načo si tu?
Ťažko je prijať fakt, že ši len kus mysliaceho mäsa. Ale tak to je.

Áno, Boh tu je, ale len vo Vašich hlavách. Je to len inteligentná myšlienka.
12.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: zábavné
Človek potrebuje nejakú nádej ? Nemyslíš ?
Na čo som tu ?
Človek je tu aj na to, aby oslavoval a miloval Boha.

Veď to som ti už napísala :
Chcem tu žiť na tomto svete úplne normálny život, chodiť do práce, odpočívať, robiť to čo ma baví a zaujíma, cestovať, vidieť, aký je svet krásny a pekný.
Aj ja mám rada pekné vece, oblečenie ...atď.
ale to som už písala.
12.11.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: zábavné
Človek je tu na to aby oslavoval a miloval Boha? To nemyslíš vážne.
Ale musím uznať, že veľa politikov si tieto zvrátené vlastnosti s radosťou prisvojuje.

Svoju "nádej" si vytvoril človek vďaka vyvinutému mozgu. Nádej je subjektívna.
Aj koňom dávajú na oči klapky, lebo vidia väčšie veci, ako v skutočnosti sú. Ale nie všetkým. Niektoré sa proste s realitou nedokážu vyrovnať a niektoré to zvládnu.
Ak potrebuješ k rannému nádychu a vykročeniu do sveta klapky, ja sa len pousmejem. Je mi to fuk.
Horšie je, že Vy chcete riadiť a ovládať aj tých, ktorí tie klapky nepotrebujú.
Tak sme znova u tých homosexuálov (tam sme začali).
13.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: zábavné
Nedajú sa porovnávať klapky na očiach pre kone s človekom.
Nesúhlasím, že mám klapky ...atď.
Presne tak človek už tu na zemi za života potrebuje nádej. A tá nádej je vo viere a v Bohu.
Aj teraz v súťaži Lets dans, tí dvaja tancujúci muži, normálne som to len kôli tomunemohla pozerať. A oni ako na potvoru sa tam držali a držali. Každé kolo som čakala, že oni vypadnú a stále nič.
A nakonieč konečne vypadli a povedala som si konečne, sa nemusím na nich dívať. Bolo to také poburujúce.
06.11.2011
lulu    Reagovať
ja stále neviem
Pre mňa je dosť nepochopiteľné, že svoj život žijete len preto, aby ste to tu nejak pretrpeli a potom hurá "večný život".
Vieš si vôbec predstaviť večnosť? To musí byť horšie, ako zhorieť v Pekle.
Ako si to vôbec predstavuješ? To tam tie miliardy duší krúžia okolo Božskej hmloviny? Či?
Najviac ma zaráža, že popierate vedu. Neviem čo dodať. Nechápem Vás.
07.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: ja stále neviem
Pretrpieť to znie tak dosť nasilu nemyslíš ?
Chcem žiť úplne normálny život, chodiť do práce, odpočívať, robiť to čo ma baví a zaujíma.
Aj ja mám rada pekné veci, oblečenie, ...atď
Rada cestujem a chcem vidieť niečo pekné pamiatky.
Vôbec nepopieram vedu.
Boh tu je bol a bude.

Ale, ako je napísané: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú." /1.Kor. 2:9/

V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo, bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?!
/Jan 14:2/
05.11.2011
lulu    Reagovať
ako povieš
Na diskusii o viere a tým pádom aj o neviere, nie je nič zlé.
Problém nastáva vtedy, keď protistrana "nerieši" a všetko odbije citátom z Biblie.
Ó, pozdravujem Vás hory, lesy, z tej duše pozdravujem Vás.
Mňa nebaví diskusia o Písme. To si na zlej stránke.
Ty si len handrová figúrka. Nemáš vlastný názor. Len ten ma zaujímal. Nie to, čo máš natlačené do hlavy.
Vôbec nevieš, prečo veríš. Si naozaj ovca.
06.11.2011
Mgr    Reagovať
Re: ako povieš
Pravdaže, že viem prečo verím. Viera je dar.
A prečo verím ? Aby som raz bola spasená a mala večný život s Bohom. Preto verím.
Ano už tu na zemi svojim životom, by sme mali žiť vieru v Boha a s Bohom.
Ale myslím, že toto som, už písala.
Aby nám raz Pán nepovedal : Nepoznám vás.

Presne dnes sa o tom čítalo evanjelium
-podobenstvo o 10 pannách /Mat 25, 1-13 /
31.10.2011
lulu    Reagovať
vesmír
Vieš, Vesmír je nekonečný a pre Vašeho stvoriteľa dosť nepredstaviteľný, tak isto, ako pre človeka.
Naša Zem je menšia ako makové zrnko. Niečo ako "Stvoriteľ" ja len Vaša ilúzia. Nič také nie je.
Stvoriteľ sa správa podľa toho, ako chcete. Je to len ľudská myšlienka. Dokonalá, ale stále závislá na šedej mozgovej kôre.
Bez mysliaceho človeka tu nie je nič. Ani ten vesmír. Nieto ešte nejaký Boh.
Bez nášho dokonale vyvinutého mozgu aj tie Tvoje básničky neznamenajú nič.
02.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: vesmír
Ja verím, že Ježiš je Boží Syn Spasiteľ a Vykupiteľ.

Predovšetkým teda žiadam, aby sa konali prosby, modlitby a orodovania a vzdávali sa vďaky za všetkých ľudí, za kráľov i za všetkých, čo sú na vyšších miestach, aby sme mohli žiť tichým a pokojným životom vo všetkej nábožnosti a mravnej čistote.

Toto je dobré a milé pred Bohom, naším Spasiteľom, ktorý chce, aby boli všetci ľudia spasení a poznali pravdu.

Lebo jeden je Boh a jeden prostredník medzi Bohom a ľuďmi - človek Kristus Ježiš, ktorý vydal seba samého ako výkupné za všetkých, ako svedectvo v pravom čase. /1.List Timotej. 2. 1-6/
04.11.2011
pekný deň    Reagovať
Re: Re: vesmír
Blá, blá blá.
Prepáč za výraz, ale máte vymyté mozgy.
Už neviem, či sa mám smiať, alebo plakať.
Ale veď, "každému, čo jeho je".
Hlavne sa starajte o svoju mravnú čistotu a nie o tých druhých.
Pozdravujem pedofilných farárov a ostatných prehnane veriacich úchylov.
04.11.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: vesmír
odkaz pre pekný deň :
Čo je na tom zle, keď diskutujeme o viere a Písme.
Dnes sú mnohí kresťania vo viere tak ľahostajní, že to človeku až vyráža dych.
27.10.2011
lulu    Reagovať
je to jedno
Takže aj Boh mení pravidlá a prispôsobuje sa situácii. Ó, aké ľudské. Žeby preto, lebo si to vymysleli ľudia?
Asi preto je 50%-tná rozvodovosť.
Tým božím rozprávkam už málokto verí. Babky vymierajú a mladí ľudia sa konečne začínajú spoliehať viac na svoj reálny mozog, ako na imaginárneho Boha.
29.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: je to jedno
Lebo ako Otec kriesi mŕtvych a oživuje, tak aj Syn oživuje, koho chce.
A Otec nikoho ani nesúdi, ale všetok súd odovzdal Synovi, aby si všetci ctili Syna tak, ako si ctia Otca.
Kto si nectí Syna, nectí si ani Otca, ktorý ho poslal.
Veru, veru, hovorím vám: Kto počúva moje slovo a verí tomu, ktorý ma poslal, má večný život a nepôjde na súd, ale prešiel zo smrti do života.
Veru, veru, hovorím vám: Prichádza hodina, ba už je tu, keď mŕtvi počujú hlas Božieho Syna a tí, čo ho počujú, budú žiť.
Lebo ako Otec má život sám v sebe, tak dal aj Synovi, aby mal život sám v sebe
/ Jan 5, 21-26 /
22.10.2011
lulu    Reagovať
matka
24 Pre­to opus­tí muž svoj­ho otca a svoju mať a bude ľnúť ku svojej žene, a budú jed­no telo.
Na toto som sa Ťa už pýtala. Ako mohol Adam opustiť svoju matku, keď žiadnu nemal?
26.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: matka
Vieš, čo predsa len odpoviem na jednu z tvojich predchádzajúcich otázok.

matka - tvoja otázka :
24 Pre­to opus­tí muž svoj­ho otca a svoju mať a bude ľnúť ku svojej žene, a budú jed­no telo.
Na toto som sa Ťa už pýtala. Ako mohol Adam opustiť svoju matku, keď žiadnu nemal?

Adam je starý zákon. / kniha genezis/

a tento tvoj výrok :
24 Pre­to opus­tí muž svoj­ho otca a svoju mať a bude ľnúť ku svojej žene, a budú jed­no telo. ( nový zákon )
--tento výrok nového zákona v čase Adama neexistoval.
Mat 19:5
26.10.2011
lulu    Reagovať
chrobák
Neboj, ja som pokojná až, až.
Ale Ty mi znova neodpovedáš. Tak dám tiež niečo dobré.
Prečo Boh stvoril chrípkový vírus? Mor, choleru a všetky tie hnusy, čo nás zabíjajú? To sme nemohli len tak zomierať na starobu?
A kde mal všetky tie vírusy a baktérie, kým boli Eva a Adam v Raji? Načo mu boli zákerníkovi?
Alebo ich potom dotvoril? Nečítala som v Biblii. Poraď.
Veď stvoril všetko, nie? Tak prečo sakra toto.

Alebo taký lumík (hmyz), ktorý kladie larvy do živej húsenice a tie ju po vyliahnutí požierajú zvnútra. Ale sú také prefíkané, že životne dôležité orgány požierajú ako posledné. Aby im potrava nezdochla.
Aj toto bolo už v Raji, kde sa všetci "milovali" a baránok žil s levom v mieri?

To ste fakt takí naivní?
Podľa mňa, vôbec nevieš, čomu vlastne veríš. Nevieš vysvetliť ani citát z Biblie, nieto ešte niečo logické, vedecké.

Máš určité veci len bezmyšlienkovite natlačené v hlave. Neriešiš to, že je 21. storočie.
Ty by si bola najradšej, keby zem bola stredom vesmíru, lebo sa to píše v Biblii.

A že nečítala, nevidela. No vidíš, už Ti chýba len to nepočula.
23.10.2011
lulu    Reagovať
zasa ten Raj
Ale veď ja viem, že v Biblii sú obete, tak som napísala, či toto ten dobrotivý Boh chcel a prijal.
A viem aj to, že Boh sa nezabáva, lebo žiadny nieje.
Celá Biblia je znáška protirečiacich si nezmyslov. Raz je to len obrazne, potom doslova, ako sa Vám to hodí.
Gn 1:28 Boh ich požehnal a povedal im: „Ploďte a množte sa a naplňte zem!
A potom zrazu v Gn. 2 žiadne množenie, len večný život v Raji. Nič mi tu nesedí.
Ale Vám je to jasné. No mne nie. Sú to somariny.
23.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: zasa ten Raj
Teraz budem hrať rolu mrtveho chrobáka.
Posledné dva tvoje príspevky som nečítala, nevidela.
Napíšeš mi keď sa upokojiš, lebo toto fakt nemá význam a zmysel.
23.10.2011
lulu    Reagovať
Re: zasa ten Raj
7 Ale Her, Júdov prvorodený, sa znepáčil Pánovi a Pán mu dal zomrieť.
10 Pánovi sa však znepáčilo, čo robil, a dal zomrieť aj jemu.
Tak toto je úplná perlička. To ten prvý chudák akože prečo musel zomrieť? Len tak, lebo sa "znepáčil"?
A ten druhý chudák bol donútený k niečomu, čo nechcel, tak tiež s ním skoncujeme?

Až sa musím smiať, že Ty mi tu vypisuješ o nejakých barbarských Indiánoch, ktorých obracali na pravú vieru. Veď tá Vaša viera je rovnako barbarská.
22.10.2011
lulu    Reagovať
neber to tak vážne
Ty stále nechceš pochopiť, že ja osobne s Tebou žiadny problém nemám. Len sa pýtam, ale Ty mi nevieš odpovedať, ako žiadny veriaci.

Ja si myslím, že každá žena má právo na vzdelanie, môže učiť, aj učenie prijímať a v žiadnom prípade nemusí byť ticho. Tak isto, ako žena nemá vládnuť nad mužom, ani muž nemá vládnuť nad ženou. Lenže v Biblii sa píše niečo iné. Tak som to myslela.
Žena a muž sú dvaja rovnocenní jedinci. Len samec a samica, ktorí sa spolu vyvinuli.
Muži sú oveľa hlúpejší a jednoduchší, ako ženy. Prvotný pisateľ niečoho ako Biblia, to veľmi dobre vedel. Lebo len hlúposť a strach dokáže ovládať masy.

Ešte tak na záver. Boh vraj všetko vie. Nebudem sa teraz zapodievať hriechom a vyhnaním z Raja, čo tiež musel vedieť.
Ale že bol taký neskutočne hlúpy a nenechal na zemi vládnuť ženy, to už sa nedá omlúviť.
Lebo vo svojej nekonečnej dobrote musel vedieť, že ženy nebudú viesť vojny, budú sa starať o deti a o blaho rodiny.
A keď si už teda vymyslel muža, mohol mu dať vlastnosti aké chcel, aj pri zachovaní slobodnej vôle. Ale nie. On ho nadupal testosterónom.

Prepáč, ale ja sa na Vás zabávam. A keď veríte všetkému, čo sa píše v Biblii, tak musíte veriť aj tomu, že samotný Boh sa zabáva na nás všetkých.
22.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: neber to tak vážne
Boh sa určite nezabáva.

A ešte sa čudujem, že si nevedela, že v písme sa písalo o prinášaní zvieracích obiet.

Prečítaj si v knihe genezis ako chcel Abrahám obetovať svojho jediného syna Izáka. Genezis 22.

Najprv ma tu ovalíš otázkami, o ktorých tu nebola ani len reč.
22.10.2011
lulu    Reagovať
Pavol Timotejovi
Našla som to len česky:1 Tim 2:12 Učit ženě nedovoluji. Žena nemá mít moc nad mužem, nýbrž má se nechat vést.
Ako si si Ty vôbec dovolila chodiť do školy.
22.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Pavol Timotejovi
1. Tim 2:12
Učiť žene nedovoľujem, ani vládnuť nad mužom, ale nech je ticho.
Veď prvý bol stvorený Adam, až potom Eva.

Neviem, čo má znamenať tá tvoja poznámka, citujem : ako si si ty vôbec dovolila chodiť do školy.

V písme sa spomínajú obety holubkov, hrdličiek, baránkov ...atď

Po nejakom čase Kain priniesol obetu Pánovi z poľných plodín.
Aj Abel obetoval podobne z prvotín svojich oviec z tých najtučnejčích. A Pán zhliadol na Abela a na jeho obetu. Na Kaina však a na jeho obetu nezhliadol. Kain sa veľmi rozhneval a zamračila sa mu tvár.

Pán zhliadol a nezhliadol sa vyjadruje záľuba v obete alebo odvrhnutie.

Ako poznali Kain a Abel, že prvého obetu Pán neprijal a druhého prijal. Pravdepodobne v tom, že Abela požehnával a Kainovi sa nevodilo najlepšie.

Gen 4.6. Tu povedal Pán Kainovi : Prečo sa hneváš a prečo sa ti zamračila tvár ?
Pri Kainovi bolo badať, že je zlej vôle a že čosi zlého zamýšľa. Pán sa snaží ho odvrátiť od jeho zlého umyslu.

Nevie, čím som ťa tak vyprovokovala.
22.10.2011
lulu    Reagovať
obeta
20 A No­ach po­stavil Hos­podinovi ol­tár a vzal zo všet­kých čis­tých hoviad a zo všet­kých čis­tých vtákov a obetoval zápal­né obeti na ol­tári.
Ježiši, to je ten dobrotivý Boh. Tak plahočia sa neviem ako dlho v korábe, len aby tie zvieratá obetoval?
Už ani nehovorím o celej nemožnosti potopy vo forme uvedenej v Biblii.
22.10.2011
lulu    Reagovať
saurus
A Adam, človek, dal všet­kým mená, každému hovädu a nebes­kému vtákovi a každému zvieraťu poľnému, - é, aj Tyranosaurovi Rex
21.10.2011
lulu    Reagovať
cesta
Táto diskusia už nemá dávno zmysel, len sme obidve rovnako tvrdohlavé a nechceme skončiť bez odpovede.
Neviem, či Ty máš v duši pokoj, keď vypisuješ a stále naopak.

Ja mám pre svoje presvedčenie dôkazy. Ty len nejaký starý šlabikár, z ktorého nie je problém logicky vyvrátiť akúkoľvek vetu.
Nie len biológia nie je Tvoja silná stránka.
Ale takých Boh a hlavne cirkev potrebuje.
Ja si vždy predstavím tie tri opičky. Nevidím, nepočujem, nehovorím. Ale je to váš život, tak šťastnú cestu do Raja.
22.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: cesta
Biblia nie je žiadny šlabikár. Ja určite nie som žiadny opička. Až príliš na niektoré veci reagujem. A určite nepatrím do tej kategórie o ktorej píšeš, nevidím,nepočujem,nehovorím.
Asi som sa až príliš otvorila.
Viera je dar, ale ty si stále na to neprišla.
22.10.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: cesta
Ak by si si videla len trošku ďalej od nosa (a do tej skvelej Biblie), vedela by si, že tri opice sú v Budhizme veľmi vážny symbol a vôbec nie posmešný.
Podľa mňa viera v akéhokoľvek boha vyžaduje mať v sebe niečo z tých opíc.
Vy ste v Biblii nazvaní ovcami, ale to Ti zrejme nevadí.
To len Ty si stále neprišla na to, že viera je síce dar, ale danajský.
19.10.2011
lulu    Reagovať
je to len hra
To, že ateisti nenávidia cirkev, je len vaše "zbožné" prianie. Je mi ukradnutá tak isto, ako Indiánsky šaman.
Veriaci riešia "nejakého" Boha. Každí svojho. Ja neriešim nič. Len sa usmievam nad Vašou naivitou.
Pre mňa je dôležité, že mám pokoj a jasno v hlave. Srdce je len sval.

A píšem zo zvedavosti a samozrejme preto, lebo ma to baví.
19.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: je to len hra
Boh je len jeden. Veď aj ty nenávidíš cirkev.

Posielam niečo na upokojenie :

Keď sa najedli, Ježiš sa opýtal Šimona Petra: Šimon, syn Jánov, miluješ ma väčšmi ako títo? Odpovedal mu: Áno, Pane, ty vieš, že ťa mám rád. Ježiš mu povedal: Pas moje baránky.

Opýtal sa ho aj druhý raz: Šimon, syn Jánov, miluješ ma?" On mu odpovedal: "Áno, Pane, ty vieš, že ťa mám rád.

Pýtal sa ho tretí raz: Šimon, syn Jánov, máš ma rád?" Petra zarmútilo, že sa ho tretí raz spýtal. "Máš ma rád?", a povedal mu: "Pane, ty vieš všetko, ty dobre vieš, že ťa mám rád." Ježiš mu povedal: "Pas moje ovce!"

ja odpovedám to isté.
Ano Pane ty vieš, že ťa milujem a mám rad.

Tak teraz nič neriešiš. Inač by si mi o viere toľko nevypisovala.
19.10.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: je to len hra
Boh neexistuje.
Nenávidím cirkev? Nie. Ale nemám ju rada.
Už som veľa zažila a mám veľa rokov na to, aby som niekoho nenávidela. A veruže by si to niekto zaslúžil oveľa viac, ako cirkev.
Ja nie som ovca. Ale už som pochopila, že Vás ovce, musí niekto pásť.
21.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: je to len hra
Neviem, čo má vôbec táto diskusia zmysel.
A prečo toľko my dve spolu diskutujeme.
Ja Ti hovorím, že Boh existuje, ale ty to stále popieraš.
Ty píšeš preto, lebo nemáš pokoj v duši a srdci, inak by si mi o viere toľko nevypisovala a hlavne nepísala stále naopak.
18.10.2011
lulu    Reagovať
túžba
Keď spomínaš osemdesiate roky a ZŠ tak zrejme budeme v približne rovnakom veku.
Ak si dobre pamätám, tak sme sa nemohli prejaviť ani že počúvame AC/DC, Karla Kryla, alebo Hlas Ameriky. Tak sa už toľko neľutuj.

Áno, cirkev je nebezpečná. Rovnako, ako boli nacisti, komunisti a akákoľvek fanatická ideológia.

Inak, veľa vecí ma trápi, ale viera v Boha to určite nie je. Až mi to miestami pripadá, že nám tajne závidíte a vnútorne si nahovárate, akí sme nešťastní a tajne túžiaci po Bohu.
19.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: túžba
Nie neľutujem sa.
Tá nenávisť ťa raz zničí.
Vidím, že nemáš vôbec v srdci pokoj.
A toto všetko píšeš z trucu.
16.10.2011
lulu    Reagovať
mamon
Fakt máš vysokú školu? Prečo prenasledovali komunisti cirkev? Naozaj nevieš?
Lebo išlo o moc a moc rovná sa peniaze?
Lebo kde je sfanatizovaní dav, tam sa dajú robiť "zázraky". Čím hlúpejší dav, tým lepšie.
A všetci chcú mať ten svoj dav na svojej strane. Po dobrom, alebo aj po zlom.
Už sa mi ani nechce písať, že cirkev robila to isté. Zem je stred vesmíru atd...inak Ťa upálime.
To si si fakt užila, že si musela chodiť do kostola o dedinu ďalej.

Smutné je to, že sme sa najskôr ako tak zbavili cirkvi (žiaľ, s pomocou komunistov, čiže z blata do kaluže) a potom komunistov, bez pomoci cirkvi, ktorá zdá sa, je nebezpečnejšia, ako Tí komunisti.
Dokonalejšieho hada na hrudi som ešte nevidela. Ako to pekne sedí. Priam biblické.
18.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: mamon
Vôbec to nebolo o dedinu dalej. To mi teda ver. Píšem vzdialenejšom okolí.

Nemohla som isť k sviatostia spolu so svojimi spolužiakmi. Ani doteraz neviem, ktorí z nich boli k viere naklonení.
Nemohli sme sa prejaviť. Boli osemdesiate roky.
Keď som na ZŠ nosila na krku krížik jedna učitelka staršia evanjelička mi po tichu povedala, aby som si ho dala pod oblečenie.
Naozaj je tá cirkev taká nebezpečná ?
Ani moja nevieš, čo hovoríš.

Teba musí tá cirkev a viera riadne trápiť v tvojom svedomí.
Nespokojné je srdce človeka, kým nespočinie v tebe o Pane.

Komunisti prenasledovali kňazov, reholníkov, mnohí veľmi trpeli ako napr. sestra blahoslav. Zdenka Selingová z Krivej.
Tak si o tom niečo prečítaj.
15.10.2011
Mgr.    Reagovať
Biblia
Veru, veru, hovorím vám: Kto počúva moje slovo a verí tomu, ktorý ma poslal, má večný život a nepôjde na súd, ale prešiel zo smrti do života.
Veru, veru, hovorím vám: Prichádza hodina, ba už je tu, keď mŕtvi počujú hlas Božieho Syna a tí, čo ho počujú, budú žiť.

Lebo ako Otec má život sám v sebe, tak dal aj Synovi, aby mal život sám v sebe.
A dal mu aj moc súdiť, pretože je Synom človeka.
Nedivte sa tomu, lebo prichádza hodina, keď všetci v hroboch počujú jeho hlas a vyjdú: tí, čo robili dobre, budú vzkriesení pre život a tí, čo páchali zlo, budú vzkriesení na odsúdenie. /jan 5, 24-29/

iná stať :

Ale vy, milovaní, pamätajte na slová, ktoré vám vopred povedali apoštoli nášho Pána Ježiša Krista.
Lebo vám hovorili: "V poslednom čase prídu posmievači, čo žijú podľa svojich bezbožných žiadostí."
To sú tí, čo vyvolávajú roztržky, ľudia telesní, čo nemajú Ducha.
Ale vy, milovaní, budujte sami seba na svojej presvätej viere a modlite sa v Duchu Svätom.
Zachovajte sa v Božej láske a očakávajte milosrdenstvo nášho Pána Ježiša Krista pre večný život.
A s tými, čo pochybujú, majte zľutovanie; zachráňte ich, vyrvite ich z ohňa.
Nad inými sa zľutúvajte s bázňou; nenáviďte aj ten odev poškvrnený telom.
/Jud list 1 kap. 17-23 /
16.10.2011
lulu    Reagovať
Re: Biblia
Ja poznám taký stánok, kde sú vraj " Dosky, čo znamenajú svet ".
Tak do takýchto stánkov patria tie povedačky. Ale odchádzame domov a vieme, že to bolo len divadlo.
A niekde možno stojí na javisku len jeden pánko a zvony mu k tomu odbíjajú a organy vyhrávajú, ale ľudia odchádzajú domov presne tak isto, ako z toho divadla.

V čom boli podľa Teba komunisti iní, ako cirkev? Podľa mňa v ničom.
Ak si mala iný názor tak šup do uranových baní, alebo na hranicu. Nebuď naivná.

Ešte k tomu "mrazeniu", teda mráz po chrbte. Je to len reflex, ktorý sme zdedili od našich chlpatejších predkov. Ak sa chlpy postavili, buď vytvárali lepšiu tepelnú izoláciu, alebo dojem väčšieho tela v ohrození. Takže, znova len evolúcia.
16.10.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Biblia
Tak prečo komunisti zakazovali vieru a prenasledovali cirkev ?
Čo im na nej tak prekážalo ? Čoho sa tak báli ?
Nemohla som chodiť do kostola v našej dedine, ale iba po vzdialenejšom okoli.

späť späť    11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.