Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
15.10.2011
lulu
Reagovať
ja beriem peklo
Evolúcia je dokázaná vec, ktorú dokážu vedci simulovať aj v laboratórnych podmienkach.
Ale Ty si v tomto smere totálne zaslepená, tak nemá význam niečo rozoberať.
Biblia je asi tak aktuálna, ako Morálny kódex budovateľa komunizmu.
Vy máte nejakých základných desatoro, ale aj tak sa správate lári-fári. Potom sa vyspovedáte a vybavené.
Ak by sa tých vraj 80% obyvateľstva Slovenska hlásiacich sa ku katolíckej cirkvi podľa toho aj správalo, to by to tu vyzeralo sakra inak.
Keď to tu tak na Zemi pozorujem, to kráľovstvo nebeské nebude veľmi preplnené.
Ale Ty si v tomto smere totálne zaslepená, tak nemá význam niečo rozoberať.
Biblia je asi tak aktuálna, ako Morálny kódex budovateľa komunizmu.
Vy máte nejakých základných desatoro, ale aj tak sa správate lári-fári. Potom sa vyspovedáte a vybavené.
Ak by sa tých vraj 80% obyvateľstva Slovenska hlásiacich sa ku katolíckej cirkvi podľa toho aj správalo, to by to tu vyzeralo sakra inak.
Keď to tu tak na Zemi pozorujem, to kráľovstvo nebeské nebude veľmi preplnené.
15.10.2011
Mgr.
Reagovať
Re: reakcia
Ja som evoluciu nepoprela, ako jednu z teorií.
Evolucia ako zdokonalovanie, dostávanie sa na vyššiu úroveň, obohacovanie.
Ja ta ubezpečujem, že vôbec nežijem lári fári.
ja určite nie.
Bibliu neporovnávaj s komunizmom.
Zlé porovnanie.
S toho tvojho výroku beriem peklo, ma doslova až mrazí a behá mi mráz po chrbte.
Evolucia ako zdokonalovanie, dostávanie sa na vyššiu úroveň, obohacovanie.
Ja ta ubezpečujem, že vôbec nežijem lári fári.
ja určite nie.
Bibliu neporovnávaj s komunizmom.
Zlé porovnanie.
S toho tvojho výroku beriem peklo, ma doslova až mrazí a behá mi mráz po chrbte.
09.10.2011
lulu
Reagovať
:))))))
Lenže, Ty si sama protirečíš. Nepopieraš nejakých vývojových predkov človeka a potom zrazu že Eva a Adam.
To kam sa Tí predkovia stratili? A prečo tu boli.
Ja viem. Lebo sme sa z nich vyvinuli.
Áno, máš pravdu, viera vyžaduje určitú dávku infantility. Nie ďakujem. Nič pre mňa.
Ako môžeš napísať takú hlúposť, že v Biblii je všetko. Čo všetko?
Nič podstatné. Len rozprávky.
Teraz trošku anatómie.
Mužský chámovod (logické, ženy ho nemajú), je trošku zložito zamotaný. Vedie okolo močovodu a vracia sa späť dole do miešku. Geniálne.
Normálne by stačili 3 cm, a je tam.
Hurá. Nech žije stvoriteľ.
Veď Vy sami z neho robíte totálneho packala keď tvrdíte, že nás stvoril.
To sme teda riadne odfláknuté dielo.
Ozaj, a vieš, prečo majú pruh len chalani a baby nie?
Ja Ti poviem. Lebo evolúcia.
To kam sa Tí predkovia stratili? A prečo tu boli.
Ja viem. Lebo sme sa z nich vyvinuli.
Áno, máš pravdu, viera vyžaduje určitú dávku infantility. Nie ďakujem. Nič pre mňa.
Ako môžeš napísať takú hlúposť, že v Biblii je všetko. Čo všetko?
Nič podstatné. Len rozprávky.
Teraz trošku anatómie.
Mužský chámovod (logické, ženy ho nemajú), je trošku zložito zamotaný. Vedie okolo močovodu a vracia sa späť dole do miešku. Geniálne.
Normálne by stačili 3 cm, a je tam.
Hurá. Nech žije stvoriteľ.
Veď Vy sami z neho robíte totálneho packala keď tvrdíte, že nás stvoril.
To sme teda riadne odfláknuté dielo.
Ozaj, a vieš, prečo majú pruh len chalani a baby nie?
Ja Ti poviem. Lebo evolúcia.
10.10.2011
Mgr.
Reagovať
Re: :))))))
Biblia je stále aktuálna. Biologia nie je moja silná stránka.
Evoluciu chápem ako určitú teóriu.
Ak nebudete ako deti nevojdete do nebeského kráľovstva.
Evoluciu chápem ako určitú teóriu.
Ak nebudete ako deti nevojdete do nebeského kráľovstva.
09.10.2011
lulu
Reagovať
myšlienka
To len Ty sa bojíš, že niečo by mohlo byť staršie, ako Boh. Mňa to vôbec nenapadlo.
Ak si si nevšimla, ja popieram už samostatnú existenciu Boha.
Ty sa bojíš povedať aj to, že veríš len na dvoch prarodičov Evu a Adama. To mi trvalo, kým si to ostýchavo napísala.
Ak sa Ťa spýtam, kedy Boh stvoril Evu a Adama, znova sa nevyjadríš, lebo v Biblii je nejakých 7 000 rokov. Lenže stopy ľudí na tejto planéte sú oveľa staršie. Tak mi to vysvetli.
Ja vôbec nemám zastretý zrak. Čítala si knihu Ryba v nás, alebo Nejvečší šou pod sluncem? Nečítala, lebo dokazuje evolúciu človeka.
Ja som Bibliu čítala. Nič podstatné mi nepovedala.
Ja chcem len vedieť čomu veríš a hlavne, prečo tomu veríš.
Spýtam sa Ťa, či Boh stvoril dinosaurov, a Ty nič. Neriešiš.
Stvoril Neandertálca? Neriešiš.
Ja tomuto "neriešim" uveriť nemôžem. To by som si musela odrezať minimálne polovicu mozgu.
Aj malé deti veria na Ježiška a Mikuláša, ale vyrastú, otvoria oči.
Vy veriaci ste pre mňa veľké deti, ktoré tie oči odmietajú otvoriť.
A čo je hlavná myšlienka?
Ak si si nevšimla, ja popieram už samostatnú existenciu Boha.
Ty sa bojíš povedať aj to, že veríš len na dvoch prarodičov Evu a Adama. To mi trvalo, kým si to ostýchavo napísala.
Ak sa Ťa spýtam, kedy Boh stvoril Evu a Adama, znova sa nevyjadríš, lebo v Biblii je nejakých 7 000 rokov. Lenže stopy ľudí na tejto planéte sú oveľa staršie. Tak mi to vysvetli.
Ja vôbec nemám zastretý zrak. Čítala si knihu Ryba v nás, alebo Nejvečší šou pod sluncem? Nečítala, lebo dokazuje evolúciu človeka.
Ja som Bibliu čítala. Nič podstatné mi nepovedala.
Ja chcem len vedieť čomu veríš a hlavne, prečo tomu veríš.
Spýtam sa Ťa, či Boh stvoril dinosaurov, a Ty nič. Neriešiš.
Stvoril Neandertálca? Neriešiš.
Ja tomuto "neriešim" uveriť nemôžem. To by som si musela odrezať minimálne polovicu mozgu.
Aj malé deti veria na Ježiška a Mikuláša, ale vyrastú, otvoria oči.
Vy veriaci ste pre mňa veľké deti, ktoré tie oči odmietajú otvoriť.
A čo je hlavná myšlienka?
09.10.2011
Mgr.
Reagovať
Re: myšlienka
Pre mňa nie sú dinosauri vôbec podstatní.
V tú hodinu pristúpili k Ježišovi učeníci a pýtali sa: "Kto je podľa teba najväčší v nebeskom kráľovstve?"
On zavolal k sebe dieťa, postavil ho medzi nich a povedal: "Veru, hovorím vám: Ak sa neobrátite a nebudete ako deti, nevojdete do nebeského kráľovstva.
Kto sa teda poníži ako toto dieťa, ten je najväčší v nebeskom kráľovstve.
/Mt 18, 1-4/
V biblii je všetko a je stále aktuálna.
Nepopieram, že boli neanedrtálci, homo sapiens, erectus .. atď.
Toto nie je pre moju vieru dôležité. ,
/ dinosauri a podobné veci /
V tú hodinu pristúpili k Ježišovi učeníci a pýtali sa: "Kto je podľa teba najväčší v nebeskom kráľovstve?"
On zavolal k sebe dieťa, postavil ho medzi nich a povedal: "Veru, hovorím vám: Ak sa neobrátite a nebudete ako deti, nevojdete do nebeského kráľovstva.
Kto sa teda poníži ako toto dieťa, ten je najväčší v nebeskom kráľovstve.
/Mt 18, 1-4/
V biblii je všetko a je stále aktuálna.
Nepopieram, že boli neanedrtálci, homo sapiens, erectus .. atď.
Toto nie je pre moju vieru dôležité. ,
/ dinosauri a podobné veci /
08.10.2011
lulu
Reagovať
ja to vidím inak
V prvom rade, evolúciou vznikali nové živočíchy, teda aj človek.
Človek nebol "stvorený" zo zeme, ale vyvinul sa z nižších živočíchov. Dodnes si v sebe nesieme ich dedičstvo. Napríklad aj z tých rýb.
Nebudem Ti vypisovať vedecké dôkazy, lebo by to bola dlhá odpoveď a aj tak by som Ťa nepresvedčila.
Archeológovia našli kostrové pozostatky predka a ďalší vedci ich preskúmali. To je fakt. Vy veriaci žijete v inej dimenzii. Snažím sa to pochopiť, ale nedarí sa mi.
Čím ďalej, tým viac nechápem Vaše myslenie.
A prepáč, ak nás stvoril Boh, tak sme po fyzickej stránke tie najnedokonalejšie bytosti. Stačí si trošku preštudovať anatómiu.
Ja nepochybujem, že sme sa vyvinuli.
Človek nebol "stvorený" zo zeme, ale vyvinul sa z nižších živočíchov. Dodnes si v sebe nesieme ich dedičstvo. Napríklad aj z tých rýb.
Nebudem Ti vypisovať vedecké dôkazy, lebo by to bola dlhá odpoveď a aj tak by som Ťa nepresvedčila.
Archeológovia našli kostrové pozostatky predka a ďalší vedci ich preskúmali. To je fakt. Vy veriaci žijete v inej dimenzii. Snažím sa to pochopiť, ale nedarí sa mi.
Čím ďalej, tým viac nechápem Vaše myslenie.
A prepáč, ak nás stvoril Boh, tak sme po fyzickej stránke tie najnedokonalejšie bytosti. Stačí si trošku preštudovať anatómiu.
Ja nepochybujem, že sme sa vyvinuli.
09.10.2011
Mgr.
Reagovať
Re: ja to vidím inak
Týmito tvojimi podotázkami sa ma snažíš odviesť od hlavnej myšlienky.
Ja nepopieram, že niektoré živočíchy sú staré niekoľko mil.rokov.
A stále sa ma snažíš presviedčať, že niečo je staršie ako Boh. Boh tu bol je a bude.
Ja nepopieram, že niektoré živočíchy sú staré niekoľko mil.rokov.
A stále sa ma snažíš presviedčať, že niečo je staršie ako Boh. Boh tu bol je a bude.
08.10.2011
Mgr.
Reagovať
Re: ja to vidím inak
Nežijeme v inej dimenzii. Máme na to odlišný názor. Vnímame to inými očami. Ty máš ten zrak ešte stále zastretý.
Chvalim Ťa Pane, že som vznikol tak zázračne.
Chvalim Ťa Pane, že som vznikol tak zázračne.
08.10.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: ja to vidím inak
Teraz si ma fakt pobavila. Že ja mám zastretý zrak.
Ty určité veci neriešiš. To nie je zastretý zrak?
Ále, škoda písať.
Ešte mi prosím ťa napíš, či Boh stvoril najskôr dinosaurov a až potom toho Adama, či ako?
Ty určité veci neriešiš. To nie je zastretý zrak?
Ále, škoda písať.
Ešte mi prosím ťa napíš, či Boh stvoril najskôr dinosaurov a až potom toho Adama, či ako?
04.10.2011
lulu
Reagovať
ano či nie
Vieš, mne je ťažko sa k tomuto vyjadrovať. Z môjho pohľadu je to psychologická rozprávka.
Potopu radšej ani navyťahuj, lebo to je tiež nemožná blbina.
Mne sa ani nechce veriť, že tomuto naozaj veríš. Nebudem už rozpisovať vedecké fakty, lebo u Teba to nemá zmysel.
Ak si si nevšimla, ja som sa nepýtala, či trváš na viere v Boha. Ale či trváš na tom, že sme len potomkovia Evy a Adama. Teda jasne a zrozumiteľne, či popieraš evolúciu.
Potopu radšej ani navyťahuj, lebo to je tiež nemožná blbina.
Mne sa ani nechce veriť, že tomuto naozaj veríš. Nebudem už rozpisovať vedecké fakty, lebo u Teba to nemá zmysel.
Ak si si nevšimla, ja som sa nepýtala, či trváš na viere v Boha. Ale či trváš na tom, že sme len potomkovia Evy a Adama. Teda jasne a zrozumiteľne, či popieraš evolúciu.
05.10.2011
Mgr.
Reagovať
Re: ano či nie
--nepopieram evolúciu.
evolúcia : zdokonalovanie, obohacovanie
dostávanie na vyššiu, úroveň,. vznikajú nové vlastnosti, ...atď
- už som o tom písala.
Boh akoby sa pri stvorení na prvom mieste zameriaval na pána či správcu sveta - človeka.
Jeho tvorí zo zeme a "do jeho nozdier vdychuje dych života" (Gn 2,7). Tento dych Božieho života je čosi osobitné, čo nemajú iné živé tvory.
Boh akoby sa pri stvorení na prvom mieste zameriaval na pána či správcu sveta - človeka. Jeho tvorí zo zeme a "do jeho nozdier vdychuje dych života" (Gn 2,7).
Biblická Kniha pôvodu - Genesis zaraďuje človeka medzi Božie stvorenia a ako súčasť hmotnozmyslového sveta.
Zo správy však vidno privilegované miesto človeka v tomto svete a jeho osobitný vzťah k Stvoriteľovi.
Na jednej strane je človek zo zeme
(Gn 2,7), má zem obrábať (Gn 2,15; 3,17) a do zeme sa vracia (Gn 3,19).
Preto niektorí biblisti spájajú Adamovo meno s hebrejským názvom zeme - adámáh.
Adam a Eva boli prví ľudia o tom nepochybujem. Adam a Eva sú nazvaní aj prarodičia.
ano verím tomu, že sme potomkami Adama a Evy. Toto si chcela počuť a čítať.
evolúcia : zdokonalovanie, obohacovanie
dostávanie na vyššiu, úroveň,. vznikajú nové vlastnosti, ...atď
- už som o tom písala.
Boh akoby sa pri stvorení na prvom mieste zameriaval na pána či správcu sveta - človeka.
Jeho tvorí zo zeme a "do jeho nozdier vdychuje dych života" (Gn 2,7). Tento dych Božieho života je čosi osobitné, čo nemajú iné živé tvory.
Boh akoby sa pri stvorení na prvom mieste zameriaval na pána či správcu sveta - človeka. Jeho tvorí zo zeme a "do jeho nozdier vdychuje dych života" (Gn 2,7).
Biblická Kniha pôvodu - Genesis zaraďuje človeka medzi Božie stvorenia a ako súčasť hmotnozmyslového sveta.
Zo správy však vidno privilegované miesto človeka v tomto svete a jeho osobitný vzťah k Stvoriteľovi.
Na jednej strane je človek zo zeme
(Gn 2,7), má zem obrábať (Gn 2,15; 3,17) a do zeme sa vracia (Gn 3,19).
Preto niektorí biblisti spájajú Adamovo meno s hebrejským názvom zeme - adámáh.
Adam a Eva boli prví ľudia o tom nepochybujem. Adam a Eva sú nazvaní aj prarodičia.
ano verím tomu, že sme potomkami Adama a Evy. Toto si chcela počuť a čítať.
03.10.2011
lulu
Reagovať
dedičstvo
Ale zasa to pletieš. Dobre vieš, že "dary Otca" môže kludne prijať aj dospelý a bude na tom rovnako, ako to dieťa. Akurát sa sám slobodne rozhodol.
Vykladači viery si veľmi dobre uvedomili, že treba viazať už nemluvňatá. Aj keď im to trvalo 300-400 rokov. Je to len psychologická manipulácia.
A prosím Ťa, neprirovnávaj to k dedeniu pozemských majetkov. Tie môžeš hravo odmietnuť. Ale ako zisťujem, tie Vaše máme na krku, aj keď nechceme.
Vykladači viery si veľmi dobre uvedomili, že treba viazať už nemluvňatá. Aj keď im to trvalo 300-400 rokov. Je to len psychologická manipulácia.
A prosím Ťa, neprirovnávaj to k dedeniu pozemských majetkov. Tie môžeš hravo odmietnuť. Ale ako zisťujem, tie Vaše máme na krku, aj keď nechceme.
04.10.2011
Mgr.
Reagovať
Re: dedičstvo
Boh je láska, dobrota a milosrdenstvo.
žalm 23, kniha žalmov
Pán je môj pastier, nič mi nechýba:
pasie ma na zelených pašienkach.
Vodí ma k tichým vodám,
dušu mi osviežuje.
Vodí ma po správnych chodníkoch, verný svojmu menu.
I keby som mal ísť tmavou dolinou,
nebudem sa báť zlého, lebo ty si so mnou.
Tvoj prút a tvoja palica,
tie sú mi útechou.
Prestieraš mi stôl
pred očami mojich protivníkov.
Leješ mi olej na hlavu
a kalich mi napĺňaš až po okraj.
Dobrota a milosť budú ma sprevádzať
po všetky dni môjho života.
A budem bývať v dome Pánovom
mnoho a mnoho dní.
Príklad trpiaceho Krista :
Ktože vám uškodí, ak budete horliví v dobrom?! Ale ak aj trpíte pre spravodlivosť, ste blahoslavení.
Neľakajte sa ich hrozieb a neplašte sa, ale uctievajte sväto Krista, Pána, vo svojich srdciach, stále pripravení obhájiť sa pred každým, kto vás vyzýva zdôvodniť nádej, ktorá je vo vás.
Robte to však skromne, s bázňou a s dobrým svedomím, aby sa tí, čo tupia váš dobrý život v Kristovi, zahanbili práve v tom, z čoho vás osočujú.
Lebo je lepšie trpieť za dobré skutky, ak je to Božia vôľa, ako za zlé.
Veď aj Kristus raz navždy trpel za hriechy, spravodlivý za nespravodlivých, aby vás priviedol k Bohu. Bol usmrtený v tele, ale Duchom oživený.
V ňom prišiel a kázal aj duchom, čo boli vo väzení.
Oni kedysi veriť nechceli, keď Božia trpezlivosť za Noemových dní vyčkávala, kým sa staval koráb, v ktorom sa zachránili z vody len niekoľkí, celkom osem ľudí.
To je predobraz krstu, ktorý teraz vás zachraňuje.
Nie tým, že odstraňuje telesnú špinu, ale vyprosuje u Boha čisté svedomie pre zmŕtvychvstanie Ježiša Krista, ktorý vystúpil do neba, je po Božej pravici a podriadení sú mu anjeli, mocnosti a sily.
/ 1.Petrov list 3kapit. 13-22/
Páči sa mi táto stať z Písma. Näjma tá časť byť horlivý v dobrom. Snažím sa vo svojom živote byť horlivá v dobrom a vo viere.
Ano stále trvam na Bohu.
žalm 23, kniha žalmov
Pán je môj pastier, nič mi nechýba:
pasie ma na zelených pašienkach.
Vodí ma k tichým vodám,
dušu mi osviežuje.
Vodí ma po správnych chodníkoch, verný svojmu menu.
I keby som mal ísť tmavou dolinou,
nebudem sa báť zlého, lebo ty si so mnou.
Tvoj prút a tvoja palica,
tie sú mi útechou.
Prestieraš mi stôl
pred očami mojich protivníkov.
Leješ mi olej na hlavu
a kalich mi napĺňaš až po okraj.
Dobrota a milosť budú ma sprevádzať
po všetky dni môjho života.
A budem bývať v dome Pánovom
mnoho a mnoho dní.
Príklad trpiaceho Krista :
Ktože vám uškodí, ak budete horliví v dobrom?! Ale ak aj trpíte pre spravodlivosť, ste blahoslavení.
Neľakajte sa ich hrozieb a neplašte sa, ale uctievajte sväto Krista, Pána, vo svojich srdciach, stále pripravení obhájiť sa pred každým, kto vás vyzýva zdôvodniť nádej, ktorá je vo vás.
Robte to však skromne, s bázňou a s dobrým svedomím, aby sa tí, čo tupia váš dobrý život v Kristovi, zahanbili práve v tom, z čoho vás osočujú.
Lebo je lepšie trpieť za dobré skutky, ak je to Božia vôľa, ako za zlé.
Veď aj Kristus raz navždy trpel za hriechy, spravodlivý za nespravodlivých, aby vás priviedol k Bohu. Bol usmrtený v tele, ale Duchom oživený.
V ňom prišiel a kázal aj duchom, čo boli vo väzení.
Oni kedysi veriť nechceli, keď Božia trpezlivosť za Noemových dní vyčkávala, kým sa staval koráb, v ktorom sa zachránili z vody len niekoľkí, celkom osem ľudí.
To je predobraz krstu, ktorý teraz vás zachraňuje.
Nie tým, že odstraňuje telesnú špinu, ale vyprosuje u Boha čisté svedomie pre zmŕtvychvstanie Ježiša Krista, ktorý vystúpil do neba, je po Božej pravici a podriadení sú mu anjeli, mocnosti a sily.
/ 1.Petrov list 3kapit. 13-22/
Páči sa mi táto stať z Písma. Näjma tá časť byť horlivý v dobrom. Snažím sa vo svojom živote byť horlivá v dobrom a vo viere.
Ano stále trvam na Bohu.
03.10.2011
lulu
Reagovať
viera
Zbytočne preceňuješ akt krstu. Nič neznamená. Krstom sa z dieťaťa nemôže stať automaticky kresťan. To by popieralo tú slobodnú vôľu, ktorou sa stále oháňaš.
V mojich očiach je to priam nemorálne, trvať tvrdošijne na tom, že keď si pokrstený ako bábo, automaticky si kresťan. K čomu je to dobré? Akurát aby si cirkev vylepšila štatistiku.
K viere a k Bohu by sa mali prihlásiť dobrovoľne, už dospelí jedinci a potom môžu byť pokladaný za veriacich, ktorí tomu naozaj rozumejú.
A ešte Ťa poopravím. Ja nie som k Bohu ľahostajná v tom zmysle, ako to chápeš Ty. Pre mňa sú to rozprávky. Veriacich v Boha radím do tej istej skupiny ako veriacich v UFO, zaklínanie, veštenie. Proste rozprávky ktorými si spríjemňujete život. Ja si ho spríjemňujem inak.
V mojich očiach je to priam nemorálne, trvať tvrdošijne na tom, že keď si pokrstený ako bábo, automaticky si kresťan. K čomu je to dobré? Akurát aby si cirkev vylepšila štatistiku.
K viere a k Bohu by sa mali prihlásiť dobrovoľne, už dospelí jedinci a potom môžu byť pokladaný za veriacich, ktorí tomu naozaj rozumejú.
A ešte Ťa poopravím. Ja nie som k Bohu ľahostajná v tom zmysle, ako to chápeš Ty. Pre mňa sú to rozprávky. Veriacich v Boha radím do tej istej skupiny ako veriacich v UFO, zaklínanie, veštenie. Proste rozprávky ktorými si spríjemňujete život. Ja si ho spríjemňujem inak.
03.10.2011
Mgr.
Reagovať
Re: viera
Viera je dar a milosť.
v písme sa spomína nutnosť krstu pre všetkých bez rozdielu.
Veru, veru, hovorím Ti : Ak sa niekto nenarodí z vody a z Ducha, nemôže vojsť do Božieho královstva. / Jan 3,5/
Dieťa je tiež človekom. I ono potrebuje krst pre vykúpenie.
Keby mali byť deti výnimkou Pán Ježiš by to spomenul.
Krst detí sa v cirkvi traduje už od čias apoštolov. Origenes začiatkom 3st. píše obyčaje udeľovať deťom krst prijala cirkev od apoštolov. Až do 4. st. je viac ako 200 písomných svedectiev udelovania krstu i deťom.
Nemluvňa i keď nemá ešte prebudený rozum, stáva sa právne dedičom pozemských majetkov. Prečo by malo byť v horšom postavení, ak ide o dary Otca, ktoré sú predsa oveľa cennejšie.
Veď skrze krst sa stáva spoludedičom kráľovstva Božieho.
Ako ? Dieťa ako "planá olivová ratolesť" je vštepená do Krista a spolu s nim sa stáva spolu dedičom neba. Ale ak sme deti sme aj dedičia : Boží dedičia a Kristovi spoludedičia / Rim 8,17 /
v písme sa spomína nutnosť krstu pre všetkých bez rozdielu.
Veru, veru, hovorím Ti : Ak sa niekto nenarodí z vody a z Ducha, nemôže vojsť do Božieho královstva. / Jan 3,5/
Dieťa je tiež človekom. I ono potrebuje krst pre vykúpenie.
Keby mali byť deti výnimkou Pán Ježiš by to spomenul.
Krst detí sa v cirkvi traduje už od čias apoštolov. Origenes začiatkom 3st. píše obyčaje udeľovať deťom krst prijala cirkev od apoštolov. Až do 4. st. je viac ako 200 písomných svedectiev udelovania krstu i deťom.
Nemluvňa i keď nemá ešte prebudený rozum, stáva sa právne dedičom pozemských majetkov. Prečo by malo byť v horšom postavení, ak ide o dary Otca, ktoré sú predsa oveľa cennejšie.
Veď skrze krst sa stáva spoludedičom kráľovstva Božieho.
Ako ? Dieťa ako "planá olivová ratolesť" je vštepená do Krista a spolu s nim sa stáva spolu dedičom neba. Ale ak sme deti sme aj dedičia : Boží dedičia a Kristovi spoludedičia / Rim 8,17 /
01.10.2011
Mgr.
Reagovať
písmo
Mám tu taký citát z Písma :
Apoštol Pavol hovorí :
Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešnici. Tým skôr sa teda skrze neho zachránime od hnevu teraz, keď sme už ospravedlnení jeho krvou. Lebo ak sme boli zmierní s Bohom smrťou jeho Syna vtedy, keď sme boli nepriateľmi, tým skôr už ako zmierení budeme spasení jeho životom.
/ Rim 5, 8-10 /
Apoštol Pavol hovorí :
Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešnici. Tým skôr sa teda skrze neho zachránime od hnevu teraz, keď sme už ospravedlnení jeho krvou. Lebo ak sme boli zmierní s Bohom smrťou jeho Syna vtedy, keď sme boli nepriateľmi, tým skôr už ako zmierení budeme spasení jeho životom.
/ Rim 5, 8-10 /
02.10.2011
lulu
Reagovať
Re: písmo
Ále, figu. Toto vôbec nefunguje. Trištvrte obyvateľom planéty je nejaký Ježiš úplne ukradnutý.
Ak by nejaký Boh vôbec existoval, musel by vedieť, ako to s tým jeho slávnym synom dopadne.
A máš pravdu, že ak sa narodí čo i len jedno dieťa, Boh existuje, lebo existuje len v ľudskom dokonale vyvinutom mozgu. Bez nášho mozgu žiadny Boh nejestvuje, lebo je to len výplod našej fantázie.
Tvoj prístup k viere je fanatický, lebo určité veci "neriešiš". Popieraš, že si sa vyvinula z nižších živočíchov (samozrejme naši predkovia, nie priamo Ty), vedecké dôkazy ignoruješ. To je fanatizmus.
Takí ako Ty v pätnástom storočí upaľovali ľudí, ak si náhodou dovolili tvrdiť, že Zem nie je stredom vesmíru. A ako to dopadlo?
Keby si žila v tej dobe, už si Ťa živo predstavujem, ako stojíš v prvom rade a zapaľuješ hranicu. Veď predsa stredom Vesmíru je Zem, lebo sa to tak píše v Biblii.
S evolúciou je to to isté. Teraz tvrdošijne zatváraš oči (našťastie sa už neupaľuje), lebo veď v Biblii je Adam a Eva. Fuj nejaká evolúcia. A za 100 rokov už nikoho ani len nenapadne myslieť si, že sme sa nevyvinuli.
Ak stále trváš na Bohu, tak mu odkazujem, že akých si nás stvoril, takých nás má.
Ak by nejaký Boh vôbec existoval, musel by vedieť, ako to s tým jeho slávnym synom dopadne.
A máš pravdu, že ak sa narodí čo i len jedno dieťa, Boh existuje, lebo existuje len v ľudskom dokonale vyvinutom mozgu. Bez nášho mozgu žiadny Boh nejestvuje, lebo je to len výplod našej fantázie.
Tvoj prístup k viere je fanatický, lebo určité veci "neriešiš". Popieraš, že si sa vyvinula z nižších živočíchov (samozrejme naši predkovia, nie priamo Ty), vedecké dôkazy ignoruješ. To je fanatizmus.
Takí ako Ty v pätnástom storočí upaľovali ľudí, ak si náhodou dovolili tvrdiť, že Zem nie je stredom vesmíru. A ako to dopadlo?
Keby si žila v tej dobe, už si Ťa živo predstavujem, ako stojíš v prvom rade a zapaľuješ hranicu. Veď predsa stredom Vesmíru je Zem, lebo sa to tak píše v Biblii.
S evolúciou je to to isté. Teraz tvrdošijne zatváraš oči (našťastie sa už neupaľuje), lebo veď v Biblii je Adam a Eva. Fuj nejaká evolúcia. A za 100 rokov už nikoho ani len nenapadne myslieť si, že sme sa nevyvinuli.
Ak stále trváš na Bohu, tak mu odkazujem, že akých si nás stvoril, takých nás má.
02.10.2011
Mgr
Reagovať
Re: Re: písmo
Ano stále tvrdím, že Boh existuje. Určite, by som nič nepodpaľovala. Vôbec ma nepoznáš.
Ja som v podstate tolerantný človek.
Keď vidím akí sú niektoré pokrstení kresťania ľahostajní k Bohu, tak mu to doslova vyráža dych. Som z toho smutná. Neviem to pochopiť.
Ja taká ľahostajná k Bohu nechcem byť, aj preto žijem tak ako žijem.
raz som počula od jedného misionára vetu :
Bože skry sa do ľudského srdca, lebo tam ťa nikto hľadať nebude.
Ja som v podstate tolerantný človek.
Keď vidím akí sú niektoré pokrstení kresťania ľahostajní k Bohu, tak mu to doslova vyráža dych. Som z toho smutná. Neviem to pochopiť.
Ja taká ľahostajná k Bohu nechcem byť, aj preto žijem tak ako žijem.
raz som počula od jedného misionára vetu :
Bože skry sa do ľudského srdca, lebo tam ťa nikto hľadať nebude.
01.10.2011
lulu
Reagovať
V koľkom žiješ storočí?
Aké suché konštatovanie. Ja viem. Nemáš čo dodať. Je to proste fakt.
Podľa štatistiky z roku 2005, 60% Slovákov uznáva evolúciu . Keďže vraj 80% je veriacich, tak je jasné, že aj veriaci v Boha nemajú problém s evolúciou.
Samotná evolúcia nespochybňuje existenciu Boha. Spochybňujete si ju sami svojím fanatickým prístupom k viere.
A Zem je doska v strede Vesmíru, okolo ktorej krúžia všetky hviezdy.
Mám sa smiať, alebo plakať?
Podľa štatistiky z roku 2005, 60% Slovákov uznáva evolúciu . Keďže vraj 80% je veriacich, tak je jasné, že aj veriaci v Boha nemajú problém s evolúciou.
Samotná evolúcia nespochybňuje existenciu Boha. Spochybňujete si ju sami svojím fanatickým prístupom k viere.
A Zem je doska v strede Vesmíru, okolo ktorej krúžia všetky hviezdy.
Mám sa smiať, alebo plakať?
01.10.2011
Mgr.
Reagovať
Re: V koľkom žiješ storočí?
Keď sa narodí na svet, čo i len jediné dieťa, Boh ešte stále nestráca dôveru v ľudí a človeka.
Evolúciu a evolučné zmeny, sme preberali v psychologii.
Nesúhlasím, že prístup k viere je fanatický.
Evolúciu a evolučné zmeny, sme preberali v psychologii.
Nesúhlasím, že prístup k viere je fanatický.
26.09.2011
lulu
Reagovať
zaujímavé
Ja zasa nechápem, prečo máte utkvelú predstavu, že evolúcia je náboženstvo. Je to len prirodzený vývin, sled udalostí, od jednoduchšieho k zložitejšiemu.
Ale hovor si tomu aj náboženstvo, keď Ťa to poteší.
Inak vieš o tom, že ľudské embryo má na začiatku vývoja pozostatky žiabrov, ktoré neskôr zaniknú? A tiež telíčko ako malá rybka. Lebo naši predkovia boli aj ryby.
Tomuto rozumiem, ale nerozumiem stvoreniu podľa Biblie.
Keď Boh stvoril Evu, prečo jej dal iné orgány. A načo jej mala byť maternica? Načo tie zložité manévre okolo Raja?
Kto verí väčšiemu bludu, ja, alebo Ty.
Ale hovor si tomu aj náboženstvo, keď Ťa to poteší.
Inak vieš o tom, že ľudské embryo má na začiatku vývoja pozostatky žiabrov, ktoré neskôr zaniknú? A tiež telíčko ako malá rybka. Lebo naši predkovia boli aj ryby.
Tomuto rozumiem, ale nerozumiem stvoreniu podľa Biblie.
Keď Boh stvoril Evu, prečo jej dal iné orgány. A načo jej mala byť maternica? Načo tie zložité manévre okolo Raja?
Kto verí väčšiemu bludu, ja, alebo Ty.
23.09.2011
lulu
Reagovať
mlok.
Skvelý dôkaz evolúcie sú oči, ktoré nie sú k ničomu. Jaskynný mlok žije vo večnej temnote, kde je mu zrak úplne k ničomu. Má len napodobeniny očí, ktoré sú ale príbuzné očiam všetkých ostatných živočíchov. Akurát sú nefunkčné.
Lenže pre istotu mu ich evolúcia ponechala, aby na nich mohla znova zapracovať, ak by bolo treba. Úžasné.
A teraz mi vysvetli, prečo takého živočícha stvoril Boh.
Lenže pre istotu mu ich evolúcia ponechala, aby na nich mohla znova zapracovať, ak by bolo treba. Úžasné.
A teraz mi vysvetli, prečo takého živočícha stvoril Boh.
23.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: mlok.
Netušim, prečo je ten mlok slepý a žije vo večnej temnote, a má ako píšeš iba napodobeninu očí.
Ale o čo horšie je, keď človek žije, v takejto duchovnej slepote.
Myslín, že ten článok ťa vystihuje v tej časti že :
-stále hovoríš o evolúcii a vyvinuli sme sa
a ešte doplním z náhody
a tu je ten dôvod, že ty nechceš pripustiť, že Boh je.
Myslím, že tú časť, ktorú som vybrala z článku Uvaha o evolúcii a stvorení ťa celkom a vystižne vystihuje.
najmä táto časť :
Keby pripustil, že svet a život vznikol inak než náhodou a vývojom, museli by pripustiť, že svet bol stvorený a museli by pripustiť existenciu Stvoriteľa.
Evolúcia je náboženstvo, ktoré umožňuje ospravedlniť ľuďom svoju nevieru v Boha.
Je úplne normálne, že veriaci človek sa uisťuje, presviedča a prehlbuje vo viere v Boha, a aj to, že to trebárs robí viackrát za deň.
Ale o čo horšie je, keď človek žije, v takejto duchovnej slepote.
Myslín, že ten článok ťa vystihuje v tej časti že :
-stále hovoríš o evolúcii a vyvinuli sme sa
a ešte doplním z náhody
a tu je ten dôvod, že ty nechceš pripustiť, že Boh je.
Myslím, že tú časť, ktorú som vybrala z článku Uvaha o evolúcii a stvorení ťa celkom a vystižne vystihuje.
najmä táto časť :
Keby pripustil, že svet a život vznikol inak než náhodou a vývojom, museli by pripustiť, že svet bol stvorený a museli by pripustiť existenciu Stvoriteľa.
Evolúcia je náboženstvo, ktoré umožňuje ospravedlniť ľuďom svoju nevieru v Boha.
Je úplne normálne, že veriaci človek sa uisťuje, presviedča a prehlbuje vo viere v Boha, a aj to, že to trebárs robí viackrát za deň.
23.09.2011
lulu
Reagovať
pamflet
Ešte sa vrátim k článku.
Žiadny vedec nevyhlasuje evolúciu za vedu: "Pretrváva predstava, že súhrn názorov a tvrdení, ktoré sú označené ako evolúcia, sú vedecké tvrdenia a vedecké teórie, teda, že evolúcia je veda."
Veda DOKAZUJE evolúciu. Nie naopak.
Ak už chce niekto hádzať na internet podobné pamflety, očakávam aspoň lepšiu znalosť témy.
Žiadny vedec nevyhlasuje evolúciu za vedu: "Pretrváva predstava, že súhrn názorov a tvrdení, ktoré sú označené ako evolúcia, sú vedecké tvrdenia a vedecké teórie, teda, že evolúcia je veda."
Veda DOKAZUJE evolúciu. Nie naopak.
Ak už chce niekto hádzať na internet podobné pamflety, očakávam aspoň lepšiu znalosť témy.
23.09.2011
lulu
Reagovať
oprava
Opravujem, dnes mi to už išlo spustiť.
Ak by som sa ale chcela vyjadriť k celému článku, bolo by to minimálne tak isto dlhé, ako článok samotný.
Zhodnotím len posledný odsek. To čo dotyčný pán napísal je v manuále každej sekty :"Potrebujeme mať štandardy toho, čo je správne a čo nie je správne. Tieto štandardy neurčuje človek, ale ich určuje ten, kto je Stvoriteľ." - najnebezpečnejšia veta v ľudských dejinách. Len slovo Stvoriteľ nahradíme akýmkoľvek hodiacim sa slovom.
Inak neviem, aký štandard správania určil Váš stvoriteľ, keď uplynulých 2000 rokov bola úplná katastrofa. A to bola viera v boha viac menej 100%
Ak by som sa ale chcela vyjadriť k celému článku, bolo by to minimálne tak isto dlhé, ako článok samotný.
Zhodnotím len posledný odsek. To čo dotyčný pán napísal je v manuále každej sekty :"Potrebujeme mať štandardy toho, čo je správne a čo nie je správne. Tieto štandardy neurčuje človek, ale ich určuje ten, kto je Stvoriteľ." - najnebezpečnejšia veta v ľudských dejinách. Len slovo Stvoriteľ nahradíme akýmkoľvek hodiacim sa slovom.
Inak neviem, aký štandard správania určil Váš stvoriteľ, keď uplynulých 2000 rokov bola úplná katastrofa. A to bola viera v boha viac menej 100%
23.09.2011
lulu
Reagovať
lepšie a lepšie
Nó, konečne si dala niečo zaujímavejšie.
Veľmi obľúbené vyhlásenie veriacich je, že vlastne aj evolúcia je náboženstvo. Lenže jedna z mnohých definícií hovorí "„Veriaci je ten, kto vyznáva nejaké náboženstvo; ten, čo uverí v neoveriteľné tvrdenia o veciach, ktoré nemožno ani vidieť, ani počuť, ani cítiť, ani nahmatať. A to do takej miery, že si neoveriteľného Boha uctieva, podriaďuje svoje správanie istým pravidlám, prizerá sa zabíjaniu, alebo sa dáva zabíjať.“
Hádam mi nechceš tvrdiť, že toto platí aj o ľuďoch veriacich (Uznávame evolúciu, ja len, aby nebol znova problém so slovíčkami) v evolúciu. Odhliadnuc od toho, že nemáme posvätné miesta, zázraky, rituály, modlidby, chrámy, hlavne nemáme Boha, čo bude asi najväčší problém.
Lebo Boh (rozumej cirkev), pýta daj a neustále naťahuje ruku.
Lenže zabúdaš na jednu dôležitú vec. A ja by som povedala, že priam najdôležitejšiu.
Nie každý, kto má v hlave celý mozog a je mu jasné, že stvorenie sveta podľa Biblie je absolútny blud, musí si zákonite myslieť, že neexistuje nič také ako "Vyššia sila".
Evolúcia bola, či sa Ti to páči, alebo nie. Je však otázne, kto ju naplánoval, a či vôbec niekto.
Ak ma vysokoškolsky vzdelaná osoba drtí tým, že máme len dvoch biblických predkov, tak si ani nechcem predstaviť, čo sa učila na strednej, nieto ešte na VŠ.
Tá stránka sa mi žiaľ nedala spustiť, tak už len z toho, čo si napísala: Ja som ešte nestretla nikoho, kto verí v evolúciu, že by sa musel o tom denno denne sám presviedčať. Na to máme vedcov, ktorí to už dokázali. Ja si to len s radosťou naštudujem.
Ten kto sa musí stále presviedčať o Bohu, si Ty. Robíš to viackrát denne, nie? A uspokojuje Ťa to. Tiež sa naňho spoliehaš. Tak čo pán Drahoslav rieši?
Napíš nejakú inú http ja si to rada prečítam.
Veľmi obľúbené vyhlásenie veriacich je, že vlastne aj evolúcia je náboženstvo. Lenže jedna z mnohých definícií hovorí "„Veriaci je ten, kto vyznáva nejaké náboženstvo; ten, čo uverí v neoveriteľné tvrdenia o veciach, ktoré nemožno ani vidieť, ani počuť, ani cítiť, ani nahmatať. A to do takej miery, že si neoveriteľného Boha uctieva, podriaďuje svoje správanie istým pravidlám, prizerá sa zabíjaniu, alebo sa dáva zabíjať.“
Hádam mi nechceš tvrdiť, že toto platí aj o ľuďoch veriacich (Uznávame evolúciu, ja len, aby nebol znova problém so slovíčkami) v evolúciu. Odhliadnuc od toho, že nemáme posvätné miesta, zázraky, rituály, modlidby, chrámy, hlavne nemáme Boha, čo bude asi najväčší problém.
Lebo Boh (rozumej cirkev), pýta daj a neustále naťahuje ruku.
Lenže zabúdaš na jednu dôležitú vec. A ja by som povedala, že priam najdôležitejšiu.
Nie každý, kto má v hlave celý mozog a je mu jasné, že stvorenie sveta podľa Biblie je absolútny blud, musí si zákonite myslieť, že neexistuje nič také ako "Vyššia sila".
Evolúcia bola, či sa Ti to páči, alebo nie. Je však otázne, kto ju naplánoval, a či vôbec niekto.
Ak ma vysokoškolsky vzdelaná osoba drtí tým, že máme len dvoch biblických predkov, tak si ani nechcem predstaviť, čo sa učila na strednej, nieto ešte na VŠ.
Tá stránka sa mi žiaľ nedala spustiť, tak už len z toho, čo si napísala: Ja som ešte nestretla nikoho, kto verí v evolúciu, že by sa musel o tom denno denne sám presviedčať. Na to máme vedcov, ktorí to už dokázali. Ja si to len s radosťou naštudujem.
Ten kto sa musí stále presviedčať o Bohu, si Ty. Robíš to viackrát denne, nie? A uspokojuje Ťa to. Tiež sa naňho spoliehaš. Tak čo pán Drahoslav rieši?
Napíš nejakú inú http ja si to rada prečítam.
22.09.2011
lulu
Reagovať
slovíčka
Máš papier z psychológie, tak by si mala veľmi dobre vedieť, že vyprovokovaný jedinec povie aj to, čo nechce.
To je presne Tvoj prípad. Konečne si mi, nie celkom jasne, ale predsa povedala, že veríš na stvorenie písané v Biblii.
Čiže, Tvoj praotec je Adam a môj, baktéria v mori.
Na dôkazy kašleš. Ja kašlem na slovíčka. Ale dobre. Ak chceš, viem čo je evolučná biológia aj ostatné výviny. O tie mi však nešlo. Aj to vieš.
To je presne Tvoj prípad. Konečne si mi, nie celkom jasne, ale predsa povedala, že veríš na stvorenie písané v Biblii.
Čiže, Tvoj praotec je Adam a môj, baktéria v mori.
Na dôkazy kašleš. Ja kašlem na slovíčka. Ale dobre. Ak chceš, viem čo je evolučná biológia aj ostatné výviny. O tie mi však nešlo. Aj to vieš.
22.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: slovíčka
Nie som vyprovokovaný jedinec. A určite to nie je môj prípad.
Vyvinuli sme sa z náhody nie je vedecký fakt.
http://drahoslav.temelios.sk/viera/vedaav/oviereaevol.htm
prečítaj si článok
Úvahy o viere, evolúcii a stvorení
vyberám čast :
Prečo evolucionisti tvrdošijne prehlasujú evolúciu za vedeckú teóriu a nechcú pripustiť, že evolucia je náboženstvo?
Som presvedčený, že je to z toho jedného jednoduchého dôvodu a to, že nechcú pripustiť, že Boh je.
Evolúcia je náboženstvo, ktoré umožňuje ospravedlniť ľuďom svoju nevieru v Boha. Uspokojuje ich to a sami seba presviedčajú, že tým, že je to "vedecká teória", tak sa na ňu dá spoľahnúť. A to ich uspokojuje ešte viac.
Vyvinuli sme sa z náhody nie je vedecký fakt.
http://drahoslav.temelios.sk/viera/vedaav/oviereaevol.htm
prečítaj si článok
Úvahy o viere, evolúcii a stvorení
vyberám čast :
Prečo evolucionisti tvrdošijne prehlasujú evolúciu za vedeckú teóriu a nechcú pripustiť, že evolucia je náboženstvo?
Som presvedčený, že je to z toho jedného jednoduchého dôvodu a to, že nechcú pripustiť, že Boh je.
Evolúcia je náboženstvo, ktoré umožňuje ospravedlniť ľuďom svoju nevieru v Boha. Uspokojuje ich to a sami seba presviedčajú, že tým, že je to "vedecká teória", tak sa na ňu dá spoľahnúť. A to ich uspokojuje ešte viac.
21.09.2011
lulu
Reagovať
ustrnulý vták
Mňo. Znova si ma potešila.
To čo si napísala, je možno v nejakých učebniciach správne, ale s evolúciou nemá nič spoločné. Vývin je niečo úplne iné.
Znova si pletieš pojem a dojem.
Mám začať s tým, že život začal v mori a následne sa vyvinuli ďalšie živočíchy?
Zjavne Ti biológia nič nehovorí. Ja nehovorím o psychyckom alebo embrionálnom vývine. Ale o evolučnom.
A teraz Ti priamo odpoviem na otázku, čo Ty mimochodom nerobíš.
Vyvinuli sme sa z náhody. Mali sme na to čas , priestor a vhodné podmienky.
Áno, verím tomu, že aj jediná zmutovaná bunka stačila na to, aby sa roznmožila a za tie miliardy rokov vznikol dnešný život.
Ak veda dokáže niečo iné, tak budem len rada.
Ale Ty nie si rada už dnes, lebo veda jasne dokázala, že stvorenie podľa Biblie je nemožné.
Ani Ty sama mi nedávaš odpovede na otázky. Nemáš ich. Viera nemá odpovede.
Preto trvá na tom, že treba viesť k viere malé deti? Lebo naučené sa ťažko stráca, aj keby to bol blud.
Inak, si riadne trdlo. Ja keď niečo skopírujem, aspoň sa k tomu vyjadrím.
Ty si napísala ani nevieš čo.
To čo si napísala, je možno v nejakých učebniciach správne, ale s evolúciou nemá nič spoločné. Vývin je niečo úplne iné.
Znova si pletieš pojem a dojem.
Mám začať s tým, že život začal v mori a následne sa vyvinuli ďalšie živočíchy?
Zjavne Ti biológia nič nehovorí. Ja nehovorím o psychyckom alebo embrionálnom vývine. Ale o evolučnom.
A teraz Ti priamo odpoviem na otázku, čo Ty mimochodom nerobíš.
Vyvinuli sme sa z náhody. Mali sme na to čas , priestor a vhodné podmienky.
Áno, verím tomu, že aj jediná zmutovaná bunka stačila na to, aby sa roznmožila a za tie miliardy rokov vznikol dnešný život.
Ak veda dokáže niečo iné, tak budem len rada.
Ale Ty nie si rada už dnes, lebo veda jasne dokázala, že stvorenie podľa Biblie je nemožné.
Ani Ty sama mi nedávaš odpovede na otázky. Nemáš ich. Viera nemá odpovede.
Preto trvá na tom, že treba viesť k viere malé deti? Lebo naučené sa ťažko stráca, aj keby to bol blud.
Inak, si riadne trdlo. Ja keď niečo skopírujem, aspoň sa k tomu vyjadrím.
Ty si napísala ani nevieš čo.
22.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: ustrnulý vták
Nič som neskopírovala. To je výcuc z mojich prednášoch z vývinovej psychologie a z vývinu, z fakulty.
Neustále ma podcenuješ.
Nič si nepletiem.
Stále spomínaš vyvinuli sme sa. A keď ti dávam charakteristiku vývinu, tak si podľa teba mýlim a pletiem si pojmy s dojmami.
Lenže v mojom príspevku je charakteristika vývinu ale aj evolúcia a evolučné zmeny. Ja v tejto terminologii mám jasno.
A ja som sa určite z náhody nevyvinula.
Dobre viem, čo som napísala.
Ja ti odpovedám na otázky, ale ty to stále nepríjmaš.
Ja nepopieram, že su na svete nejaké staré živočíchy.
Ty stále píšeš vyvinuli sme sa . Tak som pridala charakteristiku základných pojmoch, lebo nie som si isté, či vieš, čo znamenajú. Podobne ako to bolo s tým podpriemerným IQ.
Neustále ma podcenuješ.
Nič si nepletiem.
Stále spomínaš vyvinuli sme sa. A keď ti dávam charakteristiku vývinu, tak si podľa teba mýlim a pletiem si pojmy s dojmami.
Lenže v mojom príspevku je charakteristika vývinu ale aj evolúcia a evolučné zmeny. Ja v tejto terminologii mám jasno.
A ja som sa určite z náhody nevyvinula.
Dobre viem, čo som napísala.
Ja ti odpovedám na otázky, ale ty to stále nepríjmaš.
Ja nepopieram, že su na svete nejaké staré živočíchy.
Ty stále píšeš vyvinuli sme sa . Tak som pridala charakteristiku základných pojmoch, lebo nie som si isté, či vieš, čo znamenajú. Podobne ako to bolo s tým podpriemerným IQ.
22.09.2011
lulu
Reagovať
evolúcia !!!
Vedci opísali nový druh ryby, ktorá žila pred 375 miliónmi rokov.
Devónske moria a iné vodné plochy boli plné života. O tejto etape vývoja Zeme pred 415 - 360 miliónmi rokov sa hovorí aj ako o období vlády rýb.
Potvrdzuje to objav vedcov z americkej Akadémie prírodných vied vo Philadelphii, ktorí oznámili nález nového druhu devónskej ryby.
Veľký sladkovodný predátor nazvaný Laccognathus embryi obýval oblasť dnešnej Severnej Ameriky pred približne 375 miliónmi rokov. Z hľadiska vývoja života to bolo prechodné obdobie, keď sa už prvé ryby vydávali na súš. Táto sa však ešte cítila najlepšie vo vode.
Laccognathus embryi meral 150 - 180 centimetrov, mal širokú plochú hlavu a malé oči, jeho robustné čeľuste lemovali veľké a ostré zuby. Pozoruhodné je, že jeho kosti sa dnes zdajú bližšie ľudským než kostiam moderných rýb.
Tiktaalik žil v plytkých vodách v rovnakom období ako Laccognathus a predstavoval už niečo ako prechodný článok medzi rybou a suchozemským tvorom.
Mal ešte žiabre aj plutvy, no nijaký veľký plavec to nebol - preto pred morskými dravcami utekal na súš. Tam sa mu začalo dariť, a tak sa začala nová etapa vývoja života.
Vieš, toto sú jasné fakty. Ja im verím. Nie nejakým, že teraz je to symbolika a teraz už nie. To je obyčajné oblbovanie, ktoré sa mení podľa toho, aké nové poznatky veda priniesla.
Devónske moria a iné vodné plochy boli plné života. O tejto etape vývoja Zeme pred 415 - 360 miliónmi rokov sa hovorí aj ako o období vlády rýb.
Potvrdzuje to objav vedcov z americkej Akadémie prírodných vied vo Philadelphii, ktorí oznámili nález nového druhu devónskej ryby.
Veľký sladkovodný predátor nazvaný Laccognathus embryi obýval oblasť dnešnej Severnej Ameriky pred približne 375 miliónmi rokov. Z hľadiska vývoja života to bolo prechodné obdobie, keď sa už prvé ryby vydávali na súš. Táto sa však ešte cítila najlepšie vo vode.
Laccognathus embryi meral 150 - 180 centimetrov, mal širokú plochú hlavu a malé oči, jeho robustné čeľuste lemovali veľké a ostré zuby. Pozoruhodné je, že jeho kosti sa dnes zdajú bližšie ľudským než kostiam moderných rýb.
Tiktaalik žil v plytkých vodách v rovnakom období ako Laccognathus a predstavoval už niečo ako prechodný článok medzi rybou a suchozemským tvorom.
Mal ešte žiabre aj plutvy, no nijaký veľký plavec to nebol - preto pred morskými dravcami utekal na súš. Tam sa mu začalo dariť, a tak sa začala nová etapa vývoja života.
Vieš, toto sú jasné fakty. Ja im verím. Nie nejakým, že teraz je to symbolika a teraz už nie. To je obyčajné oblbovanie, ktoré sa mení podľa toho, aké nové poznatky veda priniesla.
21.09.2011
Mgr.
Reagovať
vývin
Vývin môže byť :
1, ustrnutý vývin
2, obmedzený vývin
3, oneskorený vývin
4, prerušený vývin
5, pochybený vývin
–Nezvratný proces znamená, že vo vývine síce niekedy pozorujeme náznaky návratu, regresie na nižší stupeň, nikdy to však nie je návrat k pôvodnej kvalite.
V psychickom vývine ide o rad zákonitých zmien, ktoré usporiadaným a súhlasným spôsobom vedú k cieľu - dosiahnutiu zrelosti.
Termíny usporiadaný a súhlasný vyjadrujú, že vývin nie je ničím náhodným, ale že medzi prebiehajúcim obdobím vývinu a nadchádzajúcim je vzájomný vzťah.
Každá zmena závisí od predchádzajúcej, a podobne súčasná zmena bude mať vplyv na zmeny budúce.
V živote človeka však prebieha množstvo zmien a nie každá je zmenou vývinov
Vývinová zmena :
Vývinová zmena je taká charakteristika, ktorá znamená prechod od menej dokonalého prejavu k dokonalejšiemu, je relatívne stála (udržuje sa istý čas, kým nie je včlenená do vývinovo vyšších prejavov) a v tej istej populácii je v zákonitom vzťahu k chronologickému veku.
Druhy vývinových zmien :
Vývinové zmeny nie sú všetky rovnakého druhu, vývin sa uskutočňuje rozličnými spôsobmi.
Evolučné zmeny (progresívne) predstavujú zákonitý, neopakovateľný postup radu zo seba navzájom vychádzajúcich zmien, ktoré možno hodnotiť ako prechod od menej dokonalého k dokonalejšiemu (zložitejšiemu), a ktoré sú zamerané na určitý cieľ.
Evolúcia je vzostup, zdokonaľovanie, obohacovanie.
V telesnej oblasti vznikajú nové orgány a nové funkcie, podobne v duševnej oblasti sa vyvíjajú nové funkcie a spôsobilosti
(reč, logické myslenie, morálny úsudok), pričom sa funkcie zdokonaľujú, aktivita sa zrýchľuje a zefektívňuje.
Involučné zmeny (regresné) znamenajú opak vo vývine, úbytok, resp. úpadok niektorých schopností a adaptívnych funkcií v telesnej i duševnej oblasti.
Evolučné a involučné zmeny sa nemusia nutne vylučovať, môžu prebiehať súčasne, to znamená, že môže dochádzať k pozitívnym vývinovým zmenám, hoci v iných oblastiach alebo smeroch je viditeľný pokles výkonnosti.
Americká vývinová psychologička Elizabeth B. Hurlocková (1956) rozlišuje štyri základné skupiny vývinových zmien:
1. Zmeny veľkosti
2. Zmeny proporcií
3. Zánik starých vlastností
4. Vznik nových vlastností
Klasifikácia zákonitostí vývinu podľa Elizabeth B. Hurlockovej (1956):
-Vývin sa uskutočňuje podľa vymedzeného poriadku.
-Vývin prebieha od všeobecných reakcií k špecifickým.
-Vývin je celistvý.
-Vzhľadom na to, že vývin je celistvý, možno tvrdiť, že to, čo sa deje v jednej fáze, pôsobí a vplýva na nastupujúcu fázu alebo fázy.
-Individuálne rozdiely v tempe vývinu sú stále.
-Individuálny charakter tempa vývinu je stály.
-Vývin prebieha rôznym tempom v rôznych oblastiach
-Jednotlivé telesné časti sa nerozvíjajú rovnakým tempom a ani výskyt jednotlivých znakov duševného vývinu nenastáva v rovnakom čase.
-Vo vývine je väčšina znakov vzájomne závislých
-Vývin možno predpovedať
-Každá vývinová fáza má svoje typické osobitosti
-V rôznych vekových obdobiach sa jednotlivé znaky vyvíjajú rýchlejšie a viditeľnejšie ako druhé. Ľudský život prebieha v istých etapách.
1, ustrnutý vývin
2, obmedzený vývin
3, oneskorený vývin
4, prerušený vývin
5, pochybený vývin
–Nezvratný proces znamená, že vo vývine síce niekedy pozorujeme náznaky návratu, regresie na nižší stupeň, nikdy to však nie je návrat k pôvodnej kvalite.
V psychickom vývine ide o rad zákonitých zmien, ktoré usporiadaným a súhlasným spôsobom vedú k cieľu - dosiahnutiu zrelosti.
Termíny usporiadaný a súhlasný vyjadrujú, že vývin nie je ničím náhodným, ale že medzi prebiehajúcim obdobím vývinu a nadchádzajúcim je vzájomný vzťah.
Každá zmena závisí od predchádzajúcej, a podobne súčasná zmena bude mať vplyv na zmeny budúce.
V živote človeka však prebieha množstvo zmien a nie každá je zmenou vývinov
Vývinová zmena :
Vývinová zmena je taká charakteristika, ktorá znamená prechod od menej dokonalého prejavu k dokonalejšiemu, je relatívne stála (udržuje sa istý čas, kým nie je včlenená do vývinovo vyšších prejavov) a v tej istej populácii je v zákonitom vzťahu k chronologickému veku.
Druhy vývinových zmien :
Vývinové zmeny nie sú všetky rovnakého druhu, vývin sa uskutočňuje rozličnými spôsobmi.
Evolučné zmeny (progresívne) predstavujú zákonitý, neopakovateľný postup radu zo seba navzájom vychádzajúcich zmien, ktoré možno hodnotiť ako prechod od menej dokonalého k dokonalejšiemu (zložitejšiemu), a ktoré sú zamerané na určitý cieľ.
Evolúcia je vzostup, zdokonaľovanie, obohacovanie.
V telesnej oblasti vznikajú nové orgány a nové funkcie, podobne v duševnej oblasti sa vyvíjajú nové funkcie a spôsobilosti
(reč, logické myslenie, morálny úsudok), pričom sa funkcie zdokonaľujú, aktivita sa zrýchľuje a zefektívňuje.
Involučné zmeny (regresné) znamenajú opak vo vývine, úbytok, resp. úpadok niektorých schopností a adaptívnych funkcií v telesnej i duševnej oblasti.
Evolučné a involučné zmeny sa nemusia nutne vylučovať, môžu prebiehať súčasne, to znamená, že môže dochádzať k pozitívnym vývinovým zmenám, hoci v iných oblastiach alebo smeroch je viditeľný pokles výkonnosti.
Americká vývinová psychologička Elizabeth B. Hurlocková (1956) rozlišuje štyri základné skupiny vývinových zmien:
1. Zmeny veľkosti
2. Zmeny proporcií
3. Zánik starých vlastností
4. Vznik nových vlastností
Klasifikácia zákonitostí vývinu podľa Elizabeth B. Hurlockovej (1956):
-Vývin sa uskutočňuje podľa vymedzeného poriadku.
-Vývin prebieha od všeobecných reakcií k špecifickým.
-Vývin je celistvý.
-Vzhľadom na to, že vývin je celistvý, možno tvrdiť, že to, čo sa deje v jednej fáze, pôsobí a vplýva na nastupujúcu fázu alebo fázy.
-Individuálne rozdiely v tempe vývinu sú stále.
-Individuálny charakter tempa vývinu je stály.
-Vývin prebieha rôznym tempom v rôznych oblastiach
-Jednotlivé telesné časti sa nerozvíjajú rovnakým tempom a ani výskyt jednotlivých znakov duševného vývinu nenastáva v rovnakom čase.
-Vo vývine je väčšina znakov vzájomne závislých
-Vývin možno predpovedať
-Každá vývinová fáza má svoje typické osobitosti
-V rôznych vekových obdobiach sa jednotlivé znaky vyvíjajú rýchlejšie a viditeľnejšie ako druhé. Ľudský život prebieha v istých etapách.
21.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: ešte potopa
Boh tu bol je a bude.
Ja mám len jednu otázku tak z čoho sme sa to vyvinuli ?
Pripravila som si niečo o vývine :
Základné pojmy :
Vývin : prebieha na ontogenetickej rovine
/ individuálne v priebehu života človeka / znamená, zmenu štruktúry :
-biologickej
-sociálnej
-psychickej
Pri vývine :
- ide o zmenu nezvratnú
- zákonitú
- zmena je determinovaná vnútornými a vnútornými činiteľmi
Predmet vývinovej psychológie
Vývinová (ontogenetická) psychológia je jednou zo základných psychologických disciplín.
Skúma kvalitatívne a kvantitatívne zmeny psychickej regulácie prežívania a správania človeka počas celého života.
Všíma si priebeh zmien a výskyt psychických javov, ktoré zákonite vznikajú, rozvíjajú sa a postupne zanikajú v prežívaní a správaní človeka, v jeho osobnosti od počatia až do smrti.
Východiská štúdia psychického vývinu
Vývin sa definuje ako zmena, pri ktorej organizmus alebo iný vyvíjajúci sa objekt:
a) získava nové vlastnosti, pričom si ponecháva doterajšie
(niektoré zo súčasných vlastností stráca),
b) stáva s vnútorne zložitejším
c) stáva sa nezávislejším od svojho okolia
Hans D. Schmidt (1978) rozlišuje štyri okruhy všeobecnej vývinovej psychológie:
1. Štúdium fylogenézy psychiky, založené na sledovaní správania rôznych druhov živočíchov na rozličnom stupni evolučného radu.
2. Štúdium antropogenézy psychiky - skúma vývin duševna ľudí v rôznych historických etapách a v rôznych civilizačných okruhoch.
3. Štúdium ontogenézy psychiky človeka - vývin individuálnej psychiky človeka v priebehu života - od počatia po smrť - definíciu sme si práve povedali.
4. Štúdium aktuálnej genézy psychiky človeka - skúma krátkodobý vývin psychických procesov (napríklad pri vnímaní, riešení myšlienkových úloh, učení). Krátkodobé psychické procesy závisia od úrovne ontogenetického vývinu.
Širšie chápaná vývinová psychológia používa termín vývoj (fylogenetické, antropologické hľadiská) a ontogenetická psychológia označuje procesy zmien termínom vývin (ontogenéza).
Väčšina súčasných teoretických koncepcií ontogenézy človeka vychádza z presvedčenia, že človek je schopný zmeny počas celého svojho života.
Ontogenéza je proces kvantitatívnych a kvalitatívnych zmien ľudskej bytosti v čase. Kvalitatívne zmeny sú zmeny v počte alebo množstve, veľkosti niečoho, ako sú výška, hmotnosť, rozsah slovnej zásoby.
Kvalitatívne zmeny sú zmeny v druhu, štruktúre alebo organizácii, ako sú napríklad postupné prirodzené zmeny v inteligencii alebo v spôsobe myslenia človeka.
–Individuálny psychický vývin (ontogenéza) je proces, charakteristický kvantitatívnymi a kvalitatívnymi zmenami živého systému.
Tieto zmeny nie sú náhodné, ale nutné, zamerané a nezvratné. Sú to zmeny progresívne, i keď zahrňujú momenty regresie.
Je to pohyb celého systému od nižších foriem k vyšším, od jednoduchších k zložitejším formám existencie a vzťahov jednotlivca k okolitému svetu, znamená zdokonaľovanie štruktúry i funkcií, narastanie organizovanosti a stability.
Ja mám len jednu otázku tak z čoho sme sa to vyvinuli ?
Pripravila som si niečo o vývine :
Základné pojmy :
Vývin : prebieha na ontogenetickej rovine
/ individuálne v priebehu života človeka / znamená, zmenu štruktúry :
-biologickej
-sociálnej
-psychickej
Pri vývine :
- ide o zmenu nezvratnú
- zákonitú
- zmena je determinovaná vnútornými a vnútornými činiteľmi
Predmet vývinovej psychológie
Vývinová (ontogenetická) psychológia je jednou zo základných psychologických disciplín.
Skúma kvalitatívne a kvantitatívne zmeny psychickej regulácie prežívania a správania človeka počas celého života.
Všíma si priebeh zmien a výskyt psychických javov, ktoré zákonite vznikajú, rozvíjajú sa a postupne zanikajú v prežívaní a správaní človeka, v jeho osobnosti od počatia až do smrti.
Východiská štúdia psychického vývinu
Vývin sa definuje ako zmena, pri ktorej organizmus alebo iný vyvíjajúci sa objekt:
a) získava nové vlastnosti, pričom si ponecháva doterajšie
(niektoré zo súčasných vlastností stráca),
b) stáva s vnútorne zložitejším
c) stáva sa nezávislejším od svojho okolia
Hans D. Schmidt (1978) rozlišuje štyri okruhy všeobecnej vývinovej psychológie:
1. Štúdium fylogenézy psychiky, založené na sledovaní správania rôznych druhov živočíchov na rozličnom stupni evolučného radu.
2. Štúdium antropogenézy psychiky - skúma vývin duševna ľudí v rôznych historických etapách a v rôznych civilizačných okruhoch.
3. Štúdium ontogenézy psychiky človeka - vývin individuálnej psychiky človeka v priebehu života - od počatia po smrť - definíciu sme si práve povedali.
4. Štúdium aktuálnej genézy psychiky človeka - skúma krátkodobý vývin psychických procesov (napríklad pri vnímaní, riešení myšlienkových úloh, učení). Krátkodobé psychické procesy závisia od úrovne ontogenetického vývinu.
Širšie chápaná vývinová psychológia používa termín vývoj (fylogenetické, antropologické hľadiská) a ontogenetická psychológia označuje procesy zmien termínom vývin (ontogenéza).
Väčšina súčasných teoretických koncepcií ontogenézy človeka vychádza z presvedčenia, že človek je schopný zmeny počas celého svojho života.
Ontogenéza je proces kvantitatívnych a kvalitatívnych zmien ľudskej bytosti v čase. Kvalitatívne zmeny sú zmeny v počte alebo množstve, veľkosti niečoho, ako sú výška, hmotnosť, rozsah slovnej zásoby.
Kvalitatívne zmeny sú zmeny v druhu, štruktúre alebo organizácii, ako sú napríklad postupné prirodzené zmeny v inteligencii alebo v spôsobe myslenia človeka.
–Individuálny psychický vývin (ontogenéza) je proces, charakteristický kvantitatívnymi a kvalitatívnymi zmenami živého systému.
Tieto zmeny nie sú náhodné, ale nutné, zamerané a nezvratné. Sú to zmeny progresívne, i keď zahrňujú momenty regresie.
Je to pohyb celého systému od nižších foriem k vyšším, od jednoduchších k zložitejším formám existencie a vzťahov jednotlivca k okolitému svetu, znamená zdokonaľovanie štruktúry i funkcií, narastanie organizovanosti a stability.
21.09.2011
lulu
Reagovať
už nič
Tu Pán, Boh, dopustil na Adama tvrdý spánok, a keď zaspal, vybral mu jedno rebro a jeho miesto zaplnil mäsom. A z rebra, ktoré vybral Adamovi, utvoril Pán, Boh, ženu a priviedol ju k Adamovi. ???
Takže muži majú o rebro menej, že.
Preto muž opustí svojho otca
i svoju matku
a prilipne k svojej manželke,
a budú jedným telom.
To mohol ako vyhlásiť. Veď nevedel čo je otec a matka v pravom význame slova.
V celej Biblii nie sú ani 3 logické vety. Ja už to ani nemôžem čítať, lebo z toľkých blbostí sa mi vyhadzuje vyrážka.
Takže muži majú o rebro menej, že.
Preto muž opustí svojho otca
i svoju matku
a prilipne k svojej manželke,
a budú jedným telom.
To mohol ako vyhlásiť. Veď nevedel čo je otec a matka v pravom význame slova.
V celej Biblii nie sú ani 3 logické vety. Ja už to ani nemôžem čítať, lebo z toľkých blbostí sa mi vyhadzuje vyrážka.