Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
21.09.2011
lulu
Reagovať
ešte potopa
Ako by asi podľa Teba malo vyzerať geografické rozšírenie zvierat a rastlín z jedného miesta na svete?
Prečo sú klokany len v Austrálii? Ako tam z Araratu došli?
Prečo sú všetci tučniaci v Antarktíde a ani jeden v Arktíde?
A prečo lemúr žije len na Madagaskare, ale nenájdeš tam žiadne opice?
Lebo Noe otvoril archu a všetky zvieratá si to hasili rovno do nových domovov tisíce kilometrov vzdialených, záhadne aj neplavci preplávali. A pred tým hrali karty a kto vyhral, mohol si vybrať najlepšie územie.
Už dávno je nad slnko jasnejšie, že potopa celého sveta v žiadnom prípade nebola.
Čiže aj toto je symbolika biblickej reči?
No ja by som skôr povedala, že Tá Vaša symbolika akosi prerastá celú Holy Bible z roka na rok viac a viac. Lebo čo bolo pred ešte hádam len 100 rokmi neochvejne pravdivé, teraz je holý nezmysel.
Veda ide stále dopredu a stále rýchlejšie. Potom už neostáva nič iné, len že symbolika.
Lenže viera je ukrutný biznis, tak sa jej Vatikán nemôže vzdať. Ten je schopný o 100 rokov vyhlásiť, že spísal novú Bibliu, samozrejme ako inak než z "vnuknutia". Lebo táto už bude na smiech.
Ale ako si správne podotkla, že Hinduizmus nakoľko je už "stará" viera, patrí na smetisko dejín, tak niet pochýb, že sa tam dopracuje aj Kresťanstvo. Stačí tak jednouchá veličina ako čas.
Naša planéta je stará miliardy rokov a ešte tu nejaké miliardy bude. Ľudstvo nie. A s ním zmizne aj Boh, lebo Boh nie je nič iné, ako šedá mozgová kôra.
Prečo sú klokany len v Austrálii? Ako tam z Araratu došli?
Prečo sú všetci tučniaci v Antarktíde a ani jeden v Arktíde?
A prečo lemúr žije len na Madagaskare, ale nenájdeš tam žiadne opice?
Lebo Noe otvoril archu a všetky zvieratá si to hasili rovno do nových domovov tisíce kilometrov vzdialených, záhadne aj neplavci preplávali. A pred tým hrali karty a kto vyhral, mohol si vybrať najlepšie územie.
Už dávno je nad slnko jasnejšie, že potopa celého sveta v žiadnom prípade nebola.
Čiže aj toto je symbolika biblickej reči?
No ja by som skôr povedala, že Tá Vaša symbolika akosi prerastá celú Holy Bible z roka na rok viac a viac. Lebo čo bolo pred ešte hádam len 100 rokmi neochvejne pravdivé, teraz je holý nezmysel.
Veda ide stále dopredu a stále rýchlejšie. Potom už neostáva nič iné, len že symbolika.
Lenže viera je ukrutný biznis, tak sa jej Vatikán nemôže vzdať. Ten je schopný o 100 rokov vyhlásiť, že spísal novú Bibliu, samozrejme ako inak než z "vnuknutia". Lebo táto už bude na smiech.
Ale ako si správne podotkla, že Hinduizmus nakoľko je už "stará" viera, patrí na smetisko dejín, tak niet pochýb, že sa tam dopracuje aj Kresťanstvo. Stačí tak jednouchá veličina ako čas.
Naša planéta je stará miliardy rokov a ešte tu nejaké miliardy bude. Ľudstvo nie. A s ním zmizne aj Boh, lebo Boh nie je nič iné, ako šedá mozgová kôra.
20.09.2011
Mgr.
Reagovať
oprava preklepov
Strom poznania dobra a zla symbolicky pripomína neprekročiteľnú hranicu, ktorú človek ako tvor má slobodne uznať a s dôverou rešpektovať.
prvý hriech človeka :
Človek pokúšaný diablom nechal vo svojom srdci vyhasnúť dôveru k Stvoriteľovi, zneužil svoju slobodu a neposlúchol Boží Príkaz.
V tom spočíva prvý hriech človeka.
prvý hriech človeka :
Človek pokúšaný diablom nechal vo svojom srdci vyhasnúť dôveru k Stvoriteľovi, zneužil svoju slobodu a neposlúchol Boží Príkaz.
21.09.2011
lulu
Reagovať
Re: oprava preklepov
A ktorý "človek" to bol?
Homo habilis, homo erectus, homo sapiens...
V Biblii sa jasne hovorí, že to bol prvý človek, čiže Adam. Áno? Tak myslíš si to, alebo nie.
Homo habilis, homo erectus, homo sapiens...
V Biblii sa jasne hovorí, že to bol prvý človek, čiže Adam. Áno? Tak myslíš si to, alebo nie.
20.09.2011
lulu
Reagovať
utorok
Mýliš si pojem a dojem. Ty všetko popieraš.
Ja sa Ťa jasne spýtam na evolúciu a Ty nič.
Pýtam sa na prvotný hriech, Ty nič.
Pýtam sa na potopu sveta a zasa nič.
Potom sa divíš, že Ti len Ťažko môžem uveriť. Čo Ti mám veriť, keď sa správaš ako sfanatizované decko.
Čo mám prijať? Tie nezmysli z Biblie o ktorých dokola píšeš.
Ani raz si mi nenapísala, čo z Biblie vlastne berieš obrazne a čo doslovne.
Veľmi dobre vieš, čo ma zaujíma. Ani raz si mi neodpovedala.
Ty sama sa bojíš toho, že to nie je pravda, lebo nedokážeš čeliť priamej diskusii.
Ja som Bibliu čítala a aj iné náboženské fanatické texty. Čo si čítala Ty? Jáj, zasa mi nepovieš.
Všechno zlé a ošklivé, co kazí život nám, všechno krvežíznivé, to všechno stvořil Pán.
On stvořil hadí jedy a též žihadla včel
i žaludeční vředy jež málokto by chtel.
Nevolnost a migrény, jež strpčí život nám,
infarkty a gangrény, to všechno stvořil Pán.
Jak astmatické plíce, tak padající strom.
Kto stvořil krakatice? A žraloky? To On!
Výpary a splodiny, jež otravují vzduch,
i jedovaté rostliny to všechno dal nám Búh.
(V češtine to lepšie znie, tak som si dovolila to neprekladať)
A teraz sa môžeš fakt naštvať. Ale tieto priblblé verše pre mňa majú asi taký istý význam, ako akýkoľvek verš z Biblie, ktorý mi nebol vysvetlený.
To neriešim, nie je vysvetlenie. To je reakcia infantilného sfanatizovaného blbca.
Ja sa Ťa jasne spýtam na evolúciu a Ty nič.
Pýtam sa na prvotný hriech, Ty nič.
Pýtam sa na potopu sveta a zasa nič.
Potom sa divíš, že Ti len Ťažko môžem uveriť. Čo Ti mám veriť, keď sa správaš ako sfanatizované decko.
Čo mám prijať? Tie nezmysli z Biblie o ktorých dokola píšeš.
Ani raz si mi nenapísala, čo z Biblie vlastne berieš obrazne a čo doslovne.
Veľmi dobre vieš, čo ma zaujíma. Ani raz si mi neodpovedala.
Ty sama sa bojíš toho, že to nie je pravda, lebo nedokážeš čeliť priamej diskusii.
Ja som Bibliu čítala a aj iné náboženské fanatické texty. Čo si čítala Ty? Jáj, zasa mi nepovieš.
Všechno zlé a ošklivé, co kazí život nám, všechno krvežíznivé, to všechno stvořil Pán.
On stvořil hadí jedy a též žihadla včel
i žaludeční vředy jež málokto by chtel.
Nevolnost a migrény, jež strpčí život nám,
infarkty a gangrény, to všechno stvořil Pán.
Jak astmatické plíce, tak padající strom.
Kto stvořil krakatice? A žraloky? To On!
Výpary a splodiny, jež otravují vzduch,
i jedovaté rostliny to všechno dal nám Búh.
(V češtine to lepšie znie, tak som si dovolila to neprekladať)
A teraz sa môžeš fakt naštvať. Ale tieto priblblé verše pre mňa majú asi taký istý význam, ako akýkoľvek verš z Biblie, ktorý mi nebol vysvetlený.
To neriešim, nie je vysvetlenie. To je reakcia infantilného sfanatizovaného blbca.
20.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: utorok
V tom poslednom príspevku si ma chcela ponížiť a pokoriť a osobne si zaútočila.
Lenže ja na tvoju úroveň nikdy neklesnem.
Lenže ja na tvoju úroveň nikdy neklesnem.
20.09.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: utorok
A znova si vedľa. Nič osobné. Nepoznám Ťa.
Myslím si globálne, že ste mierne povedané "zaslepení tupci".
Boh, ako taký mi nevadí.
Myslím si globálne, že ste mierne povedané "zaslepení tupci".
Boh, ako taký mi nevadí.
20.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: utorok
človek v raji : ,
Prvá človek bol stvorený dobrý.
Keď cirkev vysvetľuje symboliku biblickej reči vo svetle noveho zákona a tradície, učí, že naši prarodičia Adam a Eva boli ustanovení v stave prvotnej svätosti a spravodlivosti.
prvotný hriech :
-skúška slobody
Boh stvoril človeka na svoj obraz a urobil ho svojim priateľom. Človek ako duchovný tvor môže žiť v tomto priateľstve tak, že sa slobodne podriadi Bohu. Túto skutočnosť vyjadruje zákaz daný šloveku, že nesmie jesť zo stronu poznania dobra a zla.
/ gen 2,17 /
Strom poznania dobra a zla symbolicky pripomína neprekročiteľnú hranicu, ktorú čloek ako tvor má slobodne užnať a s dôverou rešpektovať.
prvý hriech človeka :
Človek pokúšaný diablom nechal vo svojom srdci vyhasnúť dôveru k Stvoriteľovi, zneuťil svoju slobodu a neposlúchol Boží Príkaz.
Mne sa zdá, že som ako trpezlivý učiteľ, ktorý stále a do okola vysvetľuje a opakuje žiakom, to isté do nemoty.
Adam a Eva, prvotný hriech, potopa veď o tom som už písala.
A keď si prezrieš moje príspevky ešte som aj zo psychologie definovala evolučné zmeny.
Prvá človek bol stvorený dobrý.
Keď cirkev vysvetľuje symboliku biblickej reči vo svetle noveho zákona a tradície, učí, že naši prarodičia Adam a Eva boli ustanovení v stave prvotnej svätosti a spravodlivosti.
prvotný hriech :
-skúška slobody
Boh stvoril človeka na svoj obraz a urobil ho svojim priateľom. Človek ako duchovný tvor môže žiť v tomto priateľstve tak, že sa slobodne podriadi Bohu. Túto skutočnosť vyjadruje zákaz daný šloveku, že nesmie jesť zo stronu poznania dobra a zla.
/ gen 2,17 /
Strom poznania dobra a zla symbolicky pripomína neprekročiteľnú hranicu, ktorú čloek ako tvor má slobodne užnať a s dôverou rešpektovať.
prvý hriech človeka :
Človek pokúšaný diablom nechal vo svojom srdci vyhasnúť dôveru k Stvoriteľovi, zneuťil svoju slobodu a neposlúchol Boží Príkaz.
Mne sa zdá, že som ako trpezlivý učiteľ, ktorý stále a do okola vysvetľuje a opakuje žiakom, to isté do nemoty.
Adam a Eva, prvotný hriech, potopa veď o tom som už písala.
A keď si prezrieš moje príspevky ešte som aj zo psychologie definovala evolučné zmeny.
20.09.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: utorok
Ty znova nič nechápeš.
Ktorý "človek" bol prvý?
Prvý ako taký neexistuje. Chápeš?
Nechápeš. Viem.
Ktorý "človek" bol prvý?
Prvý ako taký neexistuje. Chápeš?
Nechápeš. Viem.
18.09.2011
lulu
Reagovať
nedeľa
Tak som si ta teda prečítala. Ale stále mi uniká pointa. To fakt veríte, že nejaké 3 kvapky vody na čelo spojené s nejakým nezmyselným drmolením zaistia "spásu duše"?
Ak sa na to pozriem z vedeckého hľadiska - je to absolútny nezmysel.
Taktiež je nezmysel spáchaný prvotný hriech, lebo Eva a Adam ako vykladá Biblia neexistovali, čo je dokázaný fakt.
Človek sa proste vyvinul, tak mi prezraď, kto vlastne ten prvotný hriech spáchal.
Ja Vám rozumiem čím ďalej, tým menej.
Ty máš proste vtlačené veci do hlavy a odmietaš vidieť realitu.
To mi pripomína detských zabijakov z Afrických rozvojových zemí, ktorých psychologicky spracovali a odmietajú vidieť reálny svet.
Čokoľvek sa týka vedeckých faktov proste odignoruješ nejakým citátom z biblie, alebo sa rovno tváriš, že to neexistuje.
Skús si prečítať Richard Dawkins - Největší show pod sluncem. Aj keď, to by si asi nezvládla. :)
Ak sa na to pozriem z vedeckého hľadiska - je to absolútny nezmysel.
Taktiež je nezmysel spáchaný prvotný hriech, lebo Eva a Adam ako vykladá Biblia neexistovali, čo je dokázaný fakt.
Človek sa proste vyvinul, tak mi prezraď, kto vlastne ten prvotný hriech spáchal.
Ja Vám rozumiem čím ďalej, tým menej.
Ty máš proste vtlačené veci do hlavy a odmietaš vidieť realitu.
To mi pripomína detských zabijakov z Afrických rozvojových zemí, ktorých psychologicky spracovali a odmietajú vidieť reálny svet.
Čokoľvek sa týka vedeckých faktov proste odignoruješ nejakým citátom z biblie, alebo sa rovno tváriš, že to neexistuje.
Skús si prečítať Richard Dawkins - Největší show pod sluncem. Aj keď, to by si asi nezvládla. :)
19.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: nedeľa
Neodvážim sa vynášať čiastočné úsudky, a z toho vyvodzovať konečné súdy, pre jednotlivé kategorie ľudí.
Niektoré veci ti už ani nemá zmysel vysvetlovať, lebo im nechceš rozumieť, prijať ich, stotožniť sa s nimi, a stále, čokoľvek ti napíšem popieraš.
Niektoré veci ti už ani nemá zmysel vysvetlovať, lebo im nechceš rozumieť, prijať ich, stotožniť sa s nimi, a stále, čokoľvek ti napíšem popieraš.
16.09.2011
lulu
Reagovať
piatok
Teraz si vytiahla veľmi zaujímavú pasáž.
"na spásu každému, kto verí,"
Z toho my vyplýva, že neveriaci nebudú spasení. Takže s tými čo bude?
A čo s tými odvážlivcami, čo majú inú vieru?
A čo s tými, ktorí zo strachu pred smrťou "uveria" až na smrteľnej posteli?
A len tak na okraj, no veď som to Ja, fakt trváš na tom, že sme z Evy a Adama?
"na spásu každému, kto verí,"
Z toho my vyplýva, že neveriaci nebudú spasení. Takže s tými čo bude?
A čo s tými odvážlivcami, čo majú inú vieru?
A čo s tými, ktorí zo strachu pred smrťou "uveria" až na smrteľnej posteli?
A len tak na okraj, no veď som to Ja, fakt trváš na tom, že sme z Evy a Adama?
17.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: piatok
Pozri si článok http://www.jozefmiklosko.sk/publicistika/publicistika_nadej_pre_deti.htm
1.Tim : 1-4
Predovšetkým teda žiadam, aby sa konali prosby, modlitby a orodovania a vzdávali vďaky za všetkých ľudí, za kráľov i za všetkých, čo sú na vyšších miestach, aby sme mohli žiť tichým a pokoným životom vo všetkej nábožnosti a mravnej čistote.
Toto je dobré a milé pred Bohom naším spasiteľom, ktorý chce, aby boli všetci ľudia spasení a poznali pravdu.
Bože ty si neželáš smrť hriešnika, ale aby sa obrátil a žil.
Rim 5: 6-8-10
Veď Kristus zomrel v určenom čase za bezbožných, keď sme boli ešte bezmocní. Sotvakto zomrie za spravodlivého, hoci za dobrého by sa azda niekto odhodlal umrieť.
Ale Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešnici. Tým skôr sa teda skrze neho zachránime od hnevu teraz , keď sme už ospravedlený jeho krvou.
Lebo ak sme boli zmierení s Bohom smrťou jeho Syna vtedy, keď sme boli nepriateľmi tým skôr už ako zmierení budeme spasení jeho životom.
A nielen to, ešte sa aj chválime Bohom skrze nášho Pána Ježiša Krista, skrze ktorého sme teraz obsiahli zmierenie.
1.Tim : 1-4
Predovšetkým teda žiadam, aby sa konali prosby, modlitby a orodovania a vzdávali vďaky za všetkých ľudí, za kráľov i za všetkých, čo sú na vyšších miestach, aby sme mohli žiť tichým a pokoným životom vo všetkej nábožnosti a mravnej čistote.
Toto je dobré a milé pred Bohom naším spasiteľom, ktorý chce, aby boli všetci ľudia spasení a poznali pravdu.
Bože ty si neželáš smrť hriešnika, ale aby sa obrátil a žil.
Rim 5: 6-8-10
Veď Kristus zomrel v určenom čase za bezbožných, keď sme boli ešte bezmocní. Sotvakto zomrie za spravodlivého, hoci za dobrého by sa azda niekto odhodlal umrieť.
Ale Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešnici. Tým skôr sa teda skrze neho zachránime od hnevu teraz , keď sme už ospravedlený jeho krvou.
Lebo ak sme boli zmierení s Bohom smrťou jeho Syna vtedy, keď sme boli nepriateľmi tým skôr už ako zmierení budeme spasení jeho životom.
A nielen to, ešte sa aj chválime Bohom skrze nášho Pána Ježiša Krista, skrze ktorého sme teraz obsiahli zmierenie.
16.09.2011
lulu
Reagovať
sorry
Prepáč, ja ten dnešok (vlastne už včerajšok) vnímam ako akýkoľvek všedný deň.
Ak sa tu doťahujeme, neber to osobne.
Lebo vieš čo, ževraj môže existovať priateľstvo dvoch ľudí, ktorí sa vlastne neznášajú.
Už len tak na okraj tichúčko, veľmi dobre viem, čo je to "hádzať perly sviniam", ale to asi nebude to isté, čo máš na mysli Ty. :)
Ak sa tu doťahujeme, neber to osobne.
Lebo vieš čo, ževraj môže existovať priateľstvo dvoch ľudí, ktorí sa vlastne neznášajú.
Už len tak na okraj tichúčko, veľmi dobre viem, čo je to "hádzať perly sviniam", ale to asi nebude to isté, čo máš na mysli Ty. :)
16.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: sorry
Ja by som to napísala takto , môže existovať priateľstvo dvoch ľudí, ktorí majú opačný názor.
Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás. / Mat 7, 6/
Lebo ja sa za evanjelium nehanbím, veď ono je Božou mocou na spásu každému, kto verí, najprv židovi potom grékovi
V ňom sa totiž zjavuje Božia spravodlivosť z viery pre vieru, ako je napísané Spravodlivý bude žiť z viery. ( Rim 1: 16-17)
Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás. / Mat 7, 6/
Lebo ja sa za evanjelium nehanbím, veď ono je Božou mocou na spásu každému, kto verí, najprv židovi potom grékovi
V ňom sa totiž zjavuje Božia spravodlivosť z viery pre vieru, ako je napísané Spravodlivý bude žiť z viery. ( Rim 1: 16-17)
15.09.2011
lulu
Reagovať
holy biblia
Ja by som Ťa poopravila. Ty potrebuješ nádej a s Tebou samozrejme ostatní veriaci.
Ja Tvoju nádej nepotrebujem, tak prečo ju tlačíte celému svetu?
Ja som sa vyvinula a môj inteligentný mozog mi nedovolí veriť náboženským bludom. Takže v Tvojich záveroch nie som človek?
Tešia ma také perličky, že:" Obete pedofilných kňazov zažalovali pápeža."
Konečne!
A na Slovensku vydali "Klenot slovenskej hlúposti" a to Bibliu Dalí. Svetový unikát. :)))
Lebo viera a celé náboženstvo nie je o peniazoch, že. Ále, veď stojí "len" 3000 €.
Neviem, neviem, či sa do večera vôbec prestanem rehotať.
Ja Tvoju nádej nepotrebujem, tak prečo ju tlačíte celému svetu?
Ja som sa vyvinula a môj inteligentný mozog mi nedovolí veriť náboženským bludom. Takže v Tvojich záveroch nie som človek?
Tešia ma také perličky, že:" Obete pedofilných kňazov zažalovali pápeža."
Konečne!
A na Slovensku vydali "Klenot slovenskej hlúposti" a to Bibliu Dalí. Svetový unikát. :)))
Lebo viera a celé náboženstvo nie je o peniazoch, že. Ále, veď stojí "len" 3000 €.
Neviem, neviem, či sa do večera vôbec prestanem rehotať.
15.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: biblia
Vidím, že ani dnešný sviatočný deň nemáš pokoj v duši.
Pozerala som sv.omšu zo Šaštína.
Čo myslíš,koľko tam bolo asi ľudí.
Ježiš hovorí
Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť, aj keď umrie. /Jan 11:25/
V písme sa aj píše :
Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás.
Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky. /Jan 6:51/
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
/Jan 6 :54/
Pozerala som sv.omšu zo Šaštína.
Čo myslíš,koľko tam bolo asi ľudí.
Ježiš hovorí
Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť, aj keď umrie. /Jan 11:25/
V písme sa aj píše :
Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás.
Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky. /Jan 6:51/
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
/Jan 6 :54/
14.09.2011
lulu
Reagovať
komunisti
Určite si mala v škole aj psychológiu. A tá je presne o tom, dcéra "vysokého komunistického funkcionára"... blá blá blá.
Čiže cirkev prekvapila minimálne na toľkých "frontoch", ako komunisti, alebo ktokoľvek iný, kto niečo "neochvejne vyhlasuje za svoju jedinú pravdu".
Lebo komunisti tiež veľmi radi poukazovali na príklady farárskych detí, z ktorých sa stali hrdí komunisti.
Teraz sa tomu hovorí marketing. Lebo treba predávať.
Aj viera je len tovar, aj keď si to neuvedomuješ.
Ešte sa na chvíľu vrátim k Tvojej tajomnej vidiacej svetlo. Nuž, možno ho videla, možno nie. Možno niečo fajčila, alebo zjedla.
Ale pre Teba "svätá pravda". Mne nenapadlo napísať "to neriešim". Ja to riešim. Ja hlúpostiam oponujem.
Ty neoponuješ. Ty to "neriešiš". No pre mňa jasný dôkaz, že nemáte čo riešiť. Lebo pravda je pravda.
Človek sa vyvinul, žiadna Eva a Adam. Len evolúcia.
Ty nájdeš v kostole pokoj, akési duchovno, pre Teba dôležité. Nemalo by aj toto učenie patriť do priestorov na to určených? Do štátnych škôl nepatrí!
Ale cirkev je nenásytnejšia a zlostnejšia, ako Tí komunisti. Nezastaví sa pred ničím. Berie každého. Pedofilov, vrahov, nesvojprávnych, neplnoletých. Akurát nemá kosák a kladivo, ale kríž.
Čiže cirkev prekvapila minimálne na toľkých "frontoch", ako komunisti, alebo ktokoľvek iný, kto niečo "neochvejne vyhlasuje za svoju jedinú pravdu".
Lebo komunisti tiež veľmi radi poukazovali na príklady farárskych detí, z ktorých sa stali hrdí komunisti.
Teraz sa tomu hovorí marketing. Lebo treba predávať.
Aj viera je len tovar, aj keď si to neuvedomuješ.
Ešte sa na chvíľu vrátim k Tvojej tajomnej vidiacej svetlo. Nuž, možno ho videla, možno nie. Možno niečo fajčila, alebo zjedla.
Ale pre Teba "svätá pravda". Mne nenapadlo napísať "to neriešim". Ja to riešim. Ja hlúpostiam oponujem.
Ty neoponuješ. Ty to "neriešiš". No pre mňa jasný dôkaz, že nemáte čo riešiť. Lebo pravda je pravda.
Človek sa vyvinul, žiadna Eva a Adam. Len evolúcia.
Ty nájdeš v kostole pokoj, akési duchovno, pre Teba dôležité. Nemalo by aj toto učenie patriť do priestorov na to určených? Do štátnych škôl nepatrí!
Ale cirkev je nenásytnejšia a zlostnejšia, ako Tí komunisti. Nezastaví sa pred ničím. Berie každého. Pedofilov, vrahov, nesvojprávnych, neplnoletých. Akurát nemá kosák a kladivo, ale kríž.
14.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: komunisti
Viera nie je žiadny tovar. Nie nič nefajčila, ani nezjedla, mám na mysli nejaké látky, ktoré môžu skresliť úsudok.
Náboženská výchova je zaradené v školských osnovách.
Na Slovensku je náboženská výchova povinne-voliteľný predmet.
V tomto poslednom príspevku si zaujatá. Prečo v srdci uchovávaš nenávisť a hnev ?
Dobru noc, napíšeš mi keď sa upokojíš.
Náboženská výchova je zaradené v školských osnovách.
Na Slovensku je náboženská výchova povinne-voliteľný predmet.
V tomto poslednom príspevku si zaujatá. Prečo v srdci uchovávaš nenávisť a hnev ?
Dobru noc, napíšeš mi keď sa upokojíš.
14.09.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: komunisti
Neuchovávam v srdci nenávisť a hnev. Na to som veľká optimistka.
A srdiečko, ja viem, že náboženstvo je voliteľný predmet. Ja len poukazujem na to, že na čo? A prečo je v štátnych školských osnovách?
Inak, ja som v každom príspevku "zaujatá".
Ty nie?
Viera je tovar, inak by ten pápež nechodil v tých červených topánočkách.
Aj Tebe dobrú noc.
Idem sa duševne spojiť s mojim vývinovým predkom. Homo erectus mi vyhovuje. :)))
A srdiečko, ja viem, že náboženstvo je voliteľný predmet. Ja len poukazujem na to, že na čo? A prečo je v štátnych školských osnovách?
Inak, ja som v každom príspevku "zaujatá".
Ty nie?
Viera je tovar, inak by ten pápež nechodil v tých červených topánočkách.
Aj Tebe dobrú noc.
Idem sa duševne spojiť s mojim vývinovým predkom. Homo erectus mi vyhovuje. :)))
14.09.2011
lulu
Reagovať
to som skopírovala, ale súhlasím
Richard Dawkins:
Náboženstvo učí nebezpečný nezmysel, že smrť nepredstavuje koniec.
Vesmír, ktorý vidíme, má presne tie vlastnosti, aké by sme očakávali, keby nemal v podstate žiaden dizajn, zmysel, žiadne dobro a žiadne zlo; nič len slepú neľútostnú ľahostajnosť.
Som proti náboženstvu, lebo nás učí uspokojiť sa s tým, že nerozumieme svetu
Náboženstvo učí nebezpečný nezmysel, že smrť nepredstavuje koniec.
Vesmír, ktorý vidíme, má presne tie vlastnosti, aké by sme očakávali, keby nemal v podstate žiaden dizajn, zmysel, žiadne dobro a žiadne zlo; nič len slepú neľútostnú ľahostajnosť.
Som proti náboženstvu, lebo nás učí uspokojiť sa s tým, že nerozumieme svetu
14.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: to som skopírovala, ale súhlasím
Človek potrebuje nádej. A túto nádej mu dáva viera a večný život.
Poznám jednu pieseň : Neverím, že smrťou všetko končí
Záver modlitby verím v Boha
Verím vo vzkriesenie tela a život večný.
Poznám jednu pieseň : Neverím, že smrťou všetko končí
Záver modlitby verím v Boha
Verím vo vzkriesenie tela a život večný.
11.09.2011
lulu
Reagovať
už nič
Keď si predstavím dúhu, tak vidím Tvoju Annu s tajomným svetlom. Toto môže písať vysokoškolsky vzdelaná osoba? Tomu naozaj veríš?
Toto sú praktiky poslednej sekty. Nemám slov.
A zmienka, že dcéra vysokého komunistického funkcionára, to už o čom svedčí?
No v Tvojom prípade o neznalosti trhu, lebo dnešné potenciálne ovečky už komunistov nepoznajú a v prípade kresťanského manuálu tiež dosť chabý pokus.
Ty neriešiš viac vecí, nielen tých dinosaurov.
Veríš hlúpym akože zázrakom, a vedecké dôkazy Ti nič nehovoria.
To je čo za rozumný prístup že "neriešim".
Ty nie si kompletná.
Toto sú praktiky poslednej sekty. Nemám slov.
A zmienka, že dcéra vysokého komunistického funkcionára, to už o čom svedčí?
No v Tvojom prípade o neznalosti trhu, lebo dnešné potenciálne ovečky už komunistov nepoznajú a v prípade kresťanského manuálu tiež dosť chabý pokus.
Ty neriešiš viac vecí, nielen tých dinosaurov.
Veríš hlúpym akože zázrakom, a vedecké dôkazy Ti nič nehovoria.
To je čo za rozumný prístup že "neriešim".
Ty nie si kompletná.
12.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: už nič
Ten rok 1988 a doba, ktorá v tom čase bola je historický fakt, dúfam, že to nechceš poprieť.
V roku 1988 bol ešte socializmus a komunisti prekvitali na všetkých frontoch.
Ty si videla v kostole dúhu napr. aká je na nebi po daždi, lebo ja určite nie.
Ty si riadne tvrdý oriešok.
V roku 1988 bol ešte socializmus a komunisti prekvitali na všetkých frontoch.
Ty si videla v kostole dúhu napr. aká je na nebi po daždi, lebo ja určite nie.
Ty si riadne tvrdý oriešok.
10.09.2011
lulu
Reagovať
deti.
Znova si ma pobavila.
Prečo sa tak strašne bojíte že deti, ktoré mali tú možnosť nahliadnuť do reality, spoznať vedu a fakty, už v Boha ťažko uveria?
Ja viem. Lebo žiadny Boh neexituje, viera v neho je len umelý blud a keď sa nevštepuje od ranného veku, inteligentný jedinec tomu len ťažko uverí.
Mimochodom, svojím deťom nič do hlavy nevtláčam. To je Vaša parketa.
Len nepoužívam Tvoj obľúbený argument "to neriešim".
To sú praktiky z 13-teho storočia.
Ani raz si mi neodpovedala, prečo Boh stvoril dinosaurov, heandertálca. Prečo tu bol Homo habilis, alebo Homo erectus ktorý je považovaný za priameho predchodcu človeka. Akú dáš deťom odpoveď? "To neriešim?"
Ak si myslíš, že náboženstvo patrí k všeobecnej inteligencii, tak to sme na tom fakt zle.
Základné informácie samozrejme aj o náboženstvách, patria k všeobecnej inteligencii, ale samotná viera v Boha NIE.
Prečo sa tak strašne bojíte že deti, ktoré mali tú možnosť nahliadnuť do reality, spoznať vedu a fakty, už v Boha ťažko uveria?
Ja viem. Lebo žiadny Boh neexituje, viera v neho je len umelý blud a keď sa nevštepuje od ranného veku, inteligentný jedinec tomu len ťažko uverí.
Mimochodom, svojím deťom nič do hlavy nevtláčam. To je Vaša parketa.
Len nepoužívam Tvoj obľúbený argument "to neriešim".
To sú praktiky z 13-teho storočia.
Ani raz si mi neodpovedala, prečo Boh stvoril dinosaurov, heandertálca. Prečo tu bol Homo habilis, alebo Homo erectus ktorý je považovaný za priameho predchodcu človeka. Akú dáš deťom odpoveď? "To neriešim?"
Ak si myslíš, že náboženstvo patrí k všeobecnej inteligencii, tak to sme na tom fakt zle.
Základné informácie samozrejme aj o náboženstvách, patria k všeobecnej inteligencii, ale samotná viera v Boha NIE.
11.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: viera
Anna Blaževučivá, dcéra vysokého komunistického funkcionára Juhoslávie hovorí :
V roku 1988 som mala viesť skupinu turistov do Medžugoria. Vtedy som nič nevedela o sv.omši ani o svätom prijímaní. Keď som vstúpila do kostola, bola svätá omša.
V okamihu svätého prijímania som jasne videla tajomné svetlo, ktoré vychádzalo od oltára a ožaruje všetkých prijímajúcich. Vtedy som spoznala, že Boh je živý. Ja som sa ešte nevedela modliť a pritom som videla, že modlitba náleží k podstate môjho bytia. Pokrstená som bola v roku 1988.
V roku 1988 som mala viesť skupinu turistov do Medžugoria. Vtedy som nič nevedela o sv.omši ani o svätom prijímaní. Keď som vstúpila do kostola, bola svätá omša.
V okamihu svätého prijímania som jasne videla tajomné svetlo, ktoré vychádzalo od oltára a ožaruje všetkých prijímajúcich. Vtedy som spoznala, že Boh je živý. Ja som sa ešte nevedela modliť a pritom som videla, že modlitba náleží k podstate môjho bytia. Pokrstená som bola v roku 1988.
11.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: viera
to meno je správne Anna Blaževičová.
ja nepopieram, že svet je starý niekoľko mil rokov. Len tých dinosaurov neriešim.
ja nepopieram, že svet je starý niekoľko mil rokov. Len tých dinosaurov neriešim.
09.09.2011
lulu
Reagovať
viera
Ani netušíš, aký dôležitý fakt si napísala. Za dieťa sa rozhoduje rodič. Takže, aké náboženstvo mu vtlačí do hlavy, také prijme.
Dosť smutný fakt.
Potom v dospelosti povie že "určité veci nerieši", ako evolúciu, vesmír a vývoj zeme.
Ale ja stále tvrdím, že je to Vaša vec. Nepatrí do štátnych škôl.
A keď vieru nechceš riešiť len doma, prípadne v kostole, tak ako si to predstavuješ?
Dosť smutný fakt.
Potom v dospelosti povie že "určité veci nerieši", ako evolúciu, vesmír a vývoj zeme.
Ale ja stále tvrdím, že je to Vaša vec. Nepatrí do štátnych škôl.
A keď vieru nechceš riešiť len doma, prípadne v kostole, tak ako si to predstavuješ?
09.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: viera
A kto má prosím ťa za to dieťa rozhodovať ?
Ak je to rodina, kde rodičia su katolíci, tak na aké náboženstvo by mali podľa teba chodiť.
Rodič, je pre dieťa prvý svedok viery.
Rodič je zodpovedný za výchovu a aj za vieru v Boha svojich detí.
Cez obednú prestávku sa chodím modliť do kostola v meste, kde pracujem. Chodím tam načerpať silu, do každodenných povinností.
Je tam taký pokoj.
Chceme byť súčasťou spoločnosti, chodiť normálne do práce, byť čestný, pracovitý a konať dobro.
Pracovné povinnosti si plniť aj nad rámec, a robiť navyše, keď je to potrebné.
Konať nezištne.
Aj tvoj názor je, že viera patrí iba do kostola.
Viera bez skutkov je mrtva.
Ak je to rodina, kde rodičia su katolíci, tak na aké náboženstvo by mali podľa teba chodiť.
Rodič, je pre dieťa prvý svedok viery.
Rodič je zodpovedný za výchovu a aj za vieru v Boha svojich detí.
Cez obednú prestávku sa chodím modliť do kostola v meste, kde pracujem. Chodím tam načerpať silu, do každodenných povinností.
Je tam taký pokoj.
Chceme byť súčasťou spoločnosti, chodiť normálne do práce, byť čestný, pracovitý a konať dobro.
Pracovné povinnosti si plniť aj nad rámec, a robiť navyše, keď je to potrebné.
Konať nezištne.
Aj tvoj názor je, že viera patrí iba do kostola.
Viera bez skutkov je mrtva.
10.09.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: viera
Zasa som lepšia ako Ty. Ja nepotrebujem vieru v niečo - abstraktné nič-, aby som bola dobrá a konala dobro.
Viera je už dávno mŕtva. Sami ste ju zabili. Žiaľ, predali ste ju. Nie priamo Ty, ale Tvoji nadriadení.
Ešte k tým deťom na náboženstve. No v štátnej škole by nemali chodiť na žiadne náboženstvo! A majú právo na prístup k informáciám. Pravdivým a všetkým, nestranne podaným.
Rodič je zodpovedný za vieru v Boha? To ma poburuje. Nemá byť viera slobodnou voľbou jedinca? Dospelého!
Názory hodné druhotriednej sekty. Treba uloviť ovečku najlepšie hneď v pôrodnici.
Viera je už dávno mŕtva. Sami ste ju zabili. Žiaľ, predali ste ju. Nie priamo Ty, ale Tvoji nadriadení.
Ešte k tým deťom na náboženstve. No v štátnej škole by nemali chodiť na žiadne náboženstvo! A majú právo na prístup k informáciám. Pravdivým a všetkým, nestranne podaným.
Rodič je zodpovedný za vieru v Boha? To ma poburuje. Nemá byť viera slobodnou voľbou jedinca? Dospelého!
Názory hodné druhotriednej sekty. Treba uloviť ovečku najlepšie hneď v pôrodnici.
10.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: viera
Lenže aj ty vtáčaš svojim deťom do hlavy, že Boha niet. Náboženstvo patrí k všeobecnej inteligencii.
Posledné prieskumy ukazujú, že 90 % ľudí na svete verí v existenciu Boha.
Blázon si v srdci hovorí : Boha niet
(Žalm 14:1).
Nebesia rozprávajú o sláve Boha
a obloha hlása dielo jeho ruk / žalm 19 1-2/
Rim 1:20, 1:25
List Hebrej. 1 kap. 10
Posledné prieskumy ukazujú, že 90 % ľudí na svete verí v existenciu Boha.
Blázon si v srdci hovorí : Boha niet
(Žalm 14:1).
Nebesia rozprávajú o sláve Boha
a obloha hlása dielo jeho ruk / žalm 19 1-2/
Rim 1:20, 1:25
List Hebrej. 1 kap. 10
09.09.2011
lulu
Reagovať
biela a čierna
Všetko sa dá prijateľne interpretovať aj menším deťom. Vznik Vesmíru pri Veľkom tresku a jeho následný vývoj dokážu pochopiť.
Vôbec nepotrebujú rozprávky z Biblie, ktorá ich zbytočne klame.
Evolúcia je vedecky podložený fakt. Učenie o stvorení sveta nejakou nadprirodzenou bytosťou v tej podobe, ako ho uvádza Biblia je nepravdivé. Preto považujem šírenie tohoto bludu na štátnych školách za absolútne neprijateľné.
Každé náboženstvo deťom "múti hlavu".
Ten Belzebub bolo prvé, čo ma napadlo. Vôbec nejde o neho, ako takého.
A v ústave sa taktiež píše o slobode vierovyznania. Takže, ak štátna škola chce vyučovať náboženstvo, mala by asi každé uznané týmto štátom.
Ešte som sa raz zamyslela nad tým "mútením hlavy". Takže kresťanstvo nemúti, ale keby to bol Islam, tak ten už múti.
Zabudla si vziať do úvahy jeden fakt a to, že každé dieťa by sa učilo len to svoje náboženstvo. To o akom mútení hovoríš?
Za všetko hovorí Tvoje poznámka, že na čo iné náboženstvá? Ale veď Ty si horšia, ako ja.
Ja len chcem, aby si veriaci svoju vieru nechali na doma. Prípadne do svojich chrámov. Mne je fuk, čomu veria. Ale Vám to zrejme nie je fuk. Lebo každá ovečka dobrá. A keď je už niekto ochotný uveriť nadprirodzenému bludu, tak nech je to ten Váš.
Vôbec nepotrebujú rozprávky z Biblie, ktorá ich zbytočne klame.
Evolúcia je vedecky podložený fakt. Učenie o stvorení sveta nejakou nadprirodzenou bytosťou v tej podobe, ako ho uvádza Biblia je nepravdivé. Preto považujem šírenie tohoto bludu na štátnych školách za absolútne neprijateľné.
Každé náboženstvo deťom "múti hlavu".
Ten Belzebub bolo prvé, čo ma napadlo. Vôbec nejde o neho, ako takého.
A v ústave sa taktiež píše o slobode vierovyznania. Takže, ak štátna škola chce vyučovať náboženstvo, mala by asi každé uznané týmto štátom.
Ešte som sa raz zamyslela nad tým "mútením hlavy". Takže kresťanstvo nemúti, ale keby to bol Islam, tak ten už múti.
Zabudla si vziať do úvahy jeden fakt a to, že každé dieťa by sa učilo len to svoje náboženstvo. To o akom mútení hovoríš?
Za všetko hovorí Tvoje poznámka, že na čo iné náboženstvá? Ale veď Ty si horšia, ako ja.
Ja len chcem, aby si veriaci svoju vieru nechali na doma. Prípadne do svojich chrámov. Mne je fuk, čomu veria. Ale Vám to zrejme nie je fuk. Lebo každá ovečka dobrá. A keď je už niekto ochotný uveriť nadprirodzenému bludu, tak nech je to ten Váš.
09.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: biela a čierna
Na čo iné náboženstvá vyučovať na škole.
O prihásení na náboženstvo rozhoduje za dieťa rodič.
Na otvorenie vyučovania náboženstva registrovanej menšinovej cirkvi musí sa prihlásiť minim. 6 detí.
Keď nie je zo strany rodičov záujem otvoriť napr. náboženstvo cirkvi bratskej, nie je záujem zo strany rodičov, nie je prihlásený dostatočný počet detí tak sa jednoducho neotvorí.
Biblia je načítanejšia kniha na svete. Moja kde žiješ ?
Na menšinové náboženstvá nie sú prihásené deti, alebo ich je menej ako 6.
Vtedy sa náboženstvo neotvára.
Ale, myslím, že toto som už písala.
Nesúhlasím, aby si veriaci nechali vieru len na doma, prípad. do kostola.
O prihásení na náboženstvo rozhoduje za dieťa rodič.
Na otvorenie vyučovania náboženstva registrovanej menšinovej cirkvi musí sa prihlásiť minim. 6 detí.
Keď nie je zo strany rodičov záujem otvoriť napr. náboženstvo cirkvi bratskej, nie je záujem zo strany rodičov, nie je prihlásený dostatočný počet detí tak sa jednoducho neotvorí.
Biblia je načítanejšia kniha na svete. Moja kde žiješ ?
Na menšinové náboženstvá nie sú prihásené deti, alebo ich je menej ako 6.
Vtedy sa náboženstvo neotvára.
Ale, myslím, že toto som už písala.
Nesúhlasím, aby si veriaci nechali vieru len na doma, prípad. do kostola.
05.09.2011
lulu
Reagovať
ach jaj september
Nemôžeme sa zhodnúť, lebo máme iný svetonázor.
Ja neovládam masy sfanatizovaných ľudí, tak nemôžeš porovnávať moje darované porcelánové prasiatko s darmi tisícových rozmerov.
A Ty veľmi dobre vieš, čo máš dodať. Si lojálna k niečomu, čo už dávno stratilo pôvodnú čistú myšlienku.
Ja vôbec nespochybňujem čistosť a úprimnosť Tvojej viery.
Ale jedno si treba uvedomiť. Je to viera ohraničenej skupiny ľudí a nemala by mať vplyv na chod štátu.
Kto sa zaujíma, či ja verím v nejakého Belzebuba a vytvára mi podmienky, aby som ho mohla uctievať?
Vieš, že mi lezie na nervy náboženská výchova na škole. Ja chcem k nej viac alternatív, keď už tam majú deti sedieť.
Nechcem etiku, chcem výklady Stephena Hawkinga.
Prečo len náboženstvo a etika? To je diskriminácia. A čo iné náboženstvá?
Neber to osobne, len ma znova vytočil rozvrh hodín. Ak niekto chce, aby sa deti nábožensky vzdelávali, čo mu bráni, aby dal dieťa na krúžok, do nedeľnej školy, alebo či čo.
Ja musím všetky záujmy detí platiť, tak kruci, nech ich aspoň neoberajú o čas na nazmyselnej etike, kde si špárajú v nose a zabíjajú čas, lebo tam musia sedieť.
Ja neovládam masy sfanatizovaných ľudí, tak nemôžeš porovnávať moje darované porcelánové prasiatko s darmi tisícových rozmerov.
A Ty veľmi dobre vieš, čo máš dodať. Si lojálna k niečomu, čo už dávno stratilo pôvodnú čistú myšlienku.
Ja vôbec nespochybňujem čistosť a úprimnosť Tvojej viery.
Ale jedno si treba uvedomiť. Je to viera ohraničenej skupiny ľudí a nemala by mať vplyv na chod štátu.
Kto sa zaujíma, či ja verím v nejakého Belzebuba a vytvára mi podmienky, aby som ho mohla uctievať?
Vieš, že mi lezie na nervy náboženská výchova na škole. Ja chcem k nej viac alternatív, keď už tam majú deti sedieť.
Nechcem etiku, chcem výklady Stephena Hawkinga.
Prečo len náboženstvo a etika? To je diskriminácia. A čo iné náboženstvá?
Neber to osobne, len ma znova vytočil rozvrh hodín. Ak niekto chce, aby sa deti nábožensky vzdelávali, čo mu bráni, aby dal dieťa na krúžok, do nedeľnej školy, alebo či čo.
Ja musím všetky záujmy detí platiť, tak kruci, nech ich aspoň neoberajú o čas na nazmyselnej etike, kde si špárajú v nose a zabíjajú čas, lebo tam musia sedieť.
05.09.2011
Mgr.
Reagovať
Re: ach jaj september
Hawking bol fyzik, výskumník - v oblsti kozmologie, vkantovej gravitácie, poskytol matem.podporu veľkému tresku.
Privysoká úroveň.
Prečítaj si čo znamená slovo Belzebub.
Marek 3, 22
Mat. 12, 24-
Luk 11, 14-15 tu sa spomína Belzebula
Tu si totálne mimo .
Viac alternatív a na čo ? Na šo iné náboženstvá ?
Na čo deťom mútiť hlavu .
V Ustave SR sa píše o kresťanských a cyrilometodských tradíciách.
Tak na čo potom vyučovať iné náboženstvá.
Na Slovensku sa to v poslednom čase začína hemžiť sektami
/ poviem pár príkladov KS Milosť, znovuzrodení kresťania, Jednota Bratská,. Oáza a ďalšie. /
Privysoká úroveň.
Prečítaj si čo znamená slovo Belzebub.
Marek 3, 22
Mat. 12, 24-
Luk 11, 14-15 tu sa spomína Belzebula
Tu si totálne mimo .
Viac alternatív a na čo ? Na šo iné náboženstvá ?
Na čo deťom mútiť hlavu .
V Ustave SR sa píše o kresťanských a cyrilometodských tradíciách.
Tak na čo potom vyučovať iné náboženstvá.
Na Slovensku sa to v poslednom čase začína hemžiť sektami
/ poviem pár príkladov KS Milosť, znovuzrodení kresťania, Jednota Bratská,. Oáza a ďalšie. /
28.08.2011
lulu
Reagovať
prepych
Niečo som si prečítala, ale je to dosť nezrozumiteľné. Tak budem vychádzať z toho, čo si napísala Ty.
Nikde sa nepíše nič o prehnane honosnom odeve a červených topánočkách.
Dnešný Pápež doslova vyzýval, aby pozemské túžby neovládli náš život. To sa mu to rečnilo v topánkach šitých na mieru.
Vašu vrchnosť už dávno premohli "Pekelné brány". Už sa mi ani nechce písať o Vašich skvelých Pápežoch.
Vaša naivita, zaslepenosť a tolerancia k vyvoleným nemá obdoby.
Nikde sa nepíše nič o prehnane honosnom odeve a červených topánočkách.
Dnešný Pápež doslova vyzýval, aby pozemské túžby neovládli náš život. To sa mu to rečnilo v topánkach šitých na mieru.
Vašu vrchnosť už dávno premohli "Pekelné brány". Už sa mi ani nechce písať o Vašich skvelých Pápežoch.
Vaša naivita, zaslepenosť a tolerancia k vyvoleným nemá obdoby.
28.08.2011
Mgr.
Reagovať
Re: prepych
Je celkom možné, že tie šité topánky na mieru, dostal s takou láskou, ako pozornosť. Určite sa nájdu ľudia, ktorí to venovali nezištne, a s láskou, a nič za to nežiadali.
Mt 13,12 /Mt 13, 10-15/
Lebo kto má, tomu sa pridá a bude mať hojne. Ale kto nemá, tomu sa vezme aj to, čo má.
Ježiš dal prísľub, že cirkev Pekelné brány nepremôžu.
Mt 13,12 /Mt 13, 10-15/
Lebo kto má, tomu sa pridá a bude mať hojne. Ale kto nemá, tomu sa vezme aj to, čo má.
Ježiš dal prísľub, že cirkev Pekelné brány nepremôžu.
04.09.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: prepych
Dlho som váhala, či vôbec niečo odpíšem.
Tvoja naivita je nekonečná. Že darované! To ho ospravedlňuje?
V Afrike hladomor, európska ekonomika sa rúca a on si vykračuje ako kráľ. Pochybujem, že ho čaká miesto v "Nebi".
Tí podľa Teba "nezištní ľudia" mohli svoje peniaze darovať oveľa lepšie.
Škoda reči. Som z Vašeho zmýšľania zhrozená.
Tvoja naivita je nekonečná. Že darované! To ho ospravedlňuje?
V Afrike hladomor, európska ekonomika sa rúca a on si vykračuje ako kráľ. Pochybujem, že ho čaká miesto v "Nebi".
Tí podľa Teba "nezištní ľudia" mohli svoje peniaze darovať oveľa lepšie.
Škoda reči. Som z Vašeho zmýšľania zhrozená.
04.09.2011
Mgr
Reagovať
Re: Re: Re: prepych
Ja som to uviedla, len ako jednu z možností. Neviem, čo ťa na tom tak podráždilo.
Ty si nikdy nedostala nejakú cenú vec alebo darček, pozornosť, / aj keď niečo malé / alebo niečo podobné.
Aj keby som čokoľvek iné niečo napísala aj tak ťa to iba podráždi.
Naozaj neviem, čo mám k tomu dodať. Nenachádzam slov, práve mi došla všetka fantázia.
Ty si nikdy nedostala nejakú cenú vec alebo darček, pozornosť, / aj keď niečo malé / alebo niečo podobné.
Aj keby som čokoľvek iné niečo napísala aj tak ťa to iba podráždi.
Naozaj neviem, čo mám k tomu dodať. Nenachádzam slov, práve mi došla všetka fantázia.
25.08.2011
lulu
Reagovať
prepych
O tom, že aj Ty si tu vlastne na nič, Ťa nepresviedčam. Je mi to jedno, čo si myslíš.
Sama nevieš, načo si tu. Naivne sa presviedčaš, že aby si mu slúžila a milovala ho. Ale toto je už prepáč taká hovädina, že nemá obdoby.
Že na oslavu Boha všetko najlepšie? Tak to si sa trošku pomýlila. Naozaj si na to ten Váš Boh potrpí? A ja že skromnosť je cnosť.
Ja sa v Biblii tak skvelo ako Ty nevyznám, tak mi napíš prosím nejakú inštrukciu, kde Boh nabáda k svojej honosnej oslave.
Že pápež má byť vystrojený v rúchu, ktorého cena by hravo uživila menšiu dedinu na mesiac.
A môžeš mi niečo pridať aj o Ježišovi. Lebo sa mi nezdá, žeby žil v nejakom prepychu.
Biblia a samotný Ježiš vôbec niečo hovoria o nejakom pápežovi? O jeho nákladnom živote?
Tak sa zamysli a vysvetli mi to.
Sama nevieš, načo si tu. Naivne sa presviedčaš, že aby si mu slúžila a milovala ho. Ale toto je už prepáč taká hovädina, že nemá obdoby.
Že na oslavu Boha všetko najlepšie? Tak to si sa trošku pomýlila. Naozaj si na to ten Váš Boh potrpí? A ja že skromnosť je cnosť.
Ja sa v Biblii tak skvelo ako Ty nevyznám, tak mi napíš prosím nejakú inštrukciu, kde Boh nabáda k svojej honosnej oslave.
Že pápež má byť vystrojený v rúchu, ktorého cena by hravo uživila menšiu dedinu na mesiac.
A môžeš mi niečo pridať aj o Ježišovi. Lebo sa mi nezdá, žeby žil v nejakom prepychu.
Biblia a samotný Ježiš vôbec niečo hovoria o nejakom pápežovi? O jeho nákladnom živote?
Tak sa zamysli a vysvetli mi to.
25.08.2011
Mgr.
Reagovať
Re: prepych
Prečítaj si Luk 7, 36-47
Jan 12, 1-9
Chudobných budete mať vždy medzi sebou.
Predaj jedného rucha nevyrieši problém chudoby.
Mat, 22 1-14
Peter bol prvý pápež a písmo hovorí nasledovné :
Mat 16, 13-20
A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi."
Ježiš udeľuje Petrovi pastiersky úrad v Cirkvi : / Jan 21, 15-19 /
Keď sa najedli, Ježiš sa opýtal Šimona Petra: Šimon, syn Jánov, miluješ ma väčšmi ako títo?
Odpovedal mu: Áno, Pane, ty vieš, že ťa mám rád. Ježiš mu povedal: "Pas moje baránky.
Opýtal sa ho aj druhý raz: Šimon, syn Jánov, miluješ ma?" On mu odpovedal: Áno, Pane, ty vieš, že ťa mám rád. Ježiš mu povedal: "Pas moje ovce!"
Pýtal sa ho tretí raz: Šimon, syn Jánov, máš ma rád? Petra zarmútilo, že sa ho tretí raz spýtal. Máš ma rád?", a povedal mu: Pane, ty vieš všetko, ty dobre vieš, že ťa mám rád." Ježiš mu povedal: "Pas moje ovce!"
Jan 12, 1-9
Chudobných budete mať vždy medzi sebou.
Predaj jedného rucha nevyrieši problém chudoby.
Mat, 22 1-14
Peter bol prvý pápež a písmo hovorí nasledovné :
Mat 16, 13-20
A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi."
Ježiš udeľuje Petrovi pastiersky úrad v Cirkvi : / Jan 21, 15-19 /
Keď sa najedli, Ježiš sa opýtal Šimona Petra: Šimon, syn Jánov, miluješ ma väčšmi ako títo?
Odpovedal mu: Áno, Pane, ty vieš, že ťa mám rád. Ježiš mu povedal: "Pas moje baránky.
Opýtal sa ho aj druhý raz: Šimon, syn Jánov, miluješ ma?" On mu odpovedal: Áno, Pane, ty vieš, že ťa mám rád. Ježiš mu povedal: "Pas moje ovce!"
Pýtal sa ho tretí raz: Šimon, syn Jánov, máš ma rád? Petra zarmútilo, že sa ho tretí raz spýtal. Máš ma rád?", a povedal mu: Pane, ty vieš všetko, ty dobre vieš, že ťa mám rád." Ježiš mu povedal: "Pas moje ovce!"
21.08.2011
lulu
Reagovať
kniha
Ja už neviem, akú knihu si vôbec čítala. Tvoje všeobecné vzdelanie je nulové.
Máš vôbec nejaký vlastný názor? Alebo len čo sa píše v Biblii, a "Neviem, čo k tomu dodať?"
Mňa napríklad pobavila návšteva Pápeža v Španielsku.
Štát krachuje, ako Grécko a vyhodia milióny na Pápeža.
No nesmej sa, keď žiješ od výplaty k výplate.
Prezrela som si fotky z návštevy. Nádherné rúcho si odel (Peter sa obracia v hrobe).
A tie červené topánočky :) Určite na mieru šité. Stáli iste toľko, koľko ja za pol roka nezarobím.
Je mi jasné, že naša diskusia Ťa začala nudiť tak isto, ako aj mňa.
Vôbec si ma vo svojich názoroch nesklamala.
Si povýšenecká, miestami rasistická.
("ja som vedela, že máš vyššie vzdelanie")
("nebudem zbierať smeti, nato máme nezamestnaných")
Celá Tvoja diskusia je absolútna katastrofa. Len si ma utvrdila v tom, že viera a inteligencia sa veľmi nemajú v láske.
Máš vôbec nejaký vlastný názor? Alebo len čo sa píše v Biblii, a "Neviem, čo k tomu dodať?"
Mňa napríklad pobavila návšteva Pápeža v Španielsku.
Štát krachuje, ako Grécko a vyhodia milióny na Pápeža.
No nesmej sa, keď žiješ od výplaty k výplate.
Prezrela som si fotky z návštevy. Nádherné rúcho si odel (Peter sa obracia v hrobe).
A tie červené topánočky :) Určite na mieru šité. Stáli iste toľko, koľko ja za pol roka nezarobím.
Je mi jasné, že naša diskusia Ťa začala nudiť tak isto, ako aj mňa.
Vôbec si ma vo svojich názoroch nesklamala.
Si povýšenecká, miestami rasistická.
("ja som vedela, že máš vyššie vzdelanie")
("nebudem zbierať smeti, nato máme nezamestnaných")
Celá Tvoja diskusia je absolútna katastrofa. Len si ma utvrdila v tom, že viera a inteligencia sa veľmi nemajú v láske.
22.08.2011
Mgr.
Reagovať
Re: kniha
To tvoje názory sú hotová katastrofa.
Citujem teba : Tvoja otázka na čo som na svete si napísala na nič.
A ešte sa ma snažíš presviedčať, že aj ja som tu na také isté zbytočné nič ...atď
tvoja veta s diskusie : citujem
Takže si tu na presne také isté zbytočné nič, ako ja.
Ja som túto tvoju myšlienku odmietla.
Ano aj ja som to pozerala na TV Noe.
Ano na oslavu Boha všetko najlepšie, najkrajšie, najhonosnejšie, najdrahšie.
V čom som rasistická ?
Tým,. že si mi povedala, že na miesto rannej modlitby mám zbierať smeti po meste si ma chcela ponížiť a pokoriť. Chcela, si aby som robila niečo podradné, niečo čo robia ľudia, ktorí nemajú skončenú ani ZŠ.
Nezamestnaní,. ktorý nemajú pracovné návyky, majú nízku kvalifikáciu, a dlhodobou nezamestnanosťou strácajú kvalifikáciu a odbornosť.
Ja ich ešte nazývam rýchla rota cipa dejla.
Citujem teba : Tvoja otázka na čo som na svete si napísala na nič.
A ešte sa ma snažíš presviedčať, že aj ja som tu na také isté zbytočné nič ...atď
tvoja veta s diskusie : citujem
Takže si tu na presne také isté zbytočné nič, ako ja.
Ja som túto tvoju myšlienku odmietla.
Ano aj ja som to pozerala na TV Noe.
Ano na oslavu Boha všetko najlepšie, najkrajšie, najhonosnejšie, najdrahšie.
V čom som rasistická ?
Tým,. že si mi povedala, že na miesto rannej modlitby mám zbierať smeti po meste si ma chcela ponížiť a pokoriť. Chcela, si aby som robila niečo podradné, niečo čo robia ľudia, ktorí nemajú skončenú ani ZŠ.
Nezamestnaní,. ktorý nemajú pracovné návyky, majú nízku kvalifikáciu, a dlhodobou nezamestnanosťou strácajú kvalifikáciu a odbornosť.
Ja ich ešte nazývam rýchla rota cipa dejla.
10.08.2011
lulu
Reagovať
len Quo vadis
Oproti tomu, čo potom páchala cirkev, bol ten oheň fakt zanedbateľný.
Kniha Quo vadis je samozrejme len jedna. To Domine som si napísala ja do môjho názvu príspevku, knihu som tak nepomenovala. Mimochodom, tá veta sa tam vyskytla a je pre podstatu knihy dosť dôležitá.
Senkiewicz za ňu ( knihu ) dokonca dostal Nobelovu cenu, aj keď mu vyčítali prikrášľovanie postáv všeobecne vo všetkých jeho románoch.
Asi si ju nečítala, len si si prečítala niekde obsah. Ak si ju čítala, tak Ťa ako veriacu musela dojať ešte viac, ako mňa.
A potom by Ťa muselo rozpoložiť ešte viac, čo spravila cirkev z tak čistej viery.
To kto usedal po stáročia na Petrov stolec? Miestami ešte horšie zvery ako Nero.
Na nose mi sedí stále to isté. Nemám rada cirkev. Je skazená, prehnitá, zlá. Rozmaznaná boháčka, perverzná s mocenskými chúťkami.
Ak by si bola úprimná, sama priznáš, že to už dávno nieje o viere.
Kniha Quo vadis je samozrejme len jedna. To Domine som si napísala ja do môjho názvu príspevku, knihu som tak nepomenovala. Mimochodom, tá veta sa tam vyskytla a je pre podstatu knihy dosť dôležitá.
Senkiewicz za ňu ( knihu ) dokonca dostal Nobelovu cenu, aj keď mu vyčítali prikrášľovanie postáv všeobecne vo všetkých jeho románoch.
Asi si ju nečítala, len si si prečítala niekde obsah. Ak si ju čítala, tak Ťa ako veriacu musela dojať ešte viac, ako mňa.
A potom by Ťa muselo rozpoložiť ešte viac, čo spravila cirkev z tak čistej viery.
To kto usedal po stáročia na Petrov stolec? Miestami ešte horšie zvery ako Nero.
Na nose mi sedí stále to isté. Nemám rada cirkev. Je skazená, prehnitá, zlá. Rozmaznaná boháčka, perverzná s mocenskými chúťkami.
Ak by si bola úprimná, sama priznáš, že to už dávno nieje o viere.
17.08.2011
Mgr.
Reagovať
Re: len Quo vadis
Nie nečítala. Viem o čom je tá kniha, ale nečítala som ju.
Neviem, čo k tomu dodať, toto naozaj nepotrebuje komentár.
Neviem, čo k tomu dodať, toto naozaj nepotrebuje komentár.
06.08.2011
lulu
Reagovať
Quo Vadis Domine?
Po dlhšom čase som si znovu zobrala do ruky knihu Quo Vadis. Miestami sa mi chcelo plakať. Kam po minimálne 1 500 rokov zmizla tá Vaša čistá viera?
Toľká skazenosť je vo vašich radoch. Kam ste to dospeli?
Výhovorky, že každý sa bude zodpovedať, neobstoja. Mali by sta byť dobrí, prajní, pomáhajúci už tu, na zemi.
Sám pápež chodí v zlatom rúchu. A či neboli sami prví kazatelia biedny v otrhanom rúchu, ale s nevýslovnou charizmou? Kam sa podeli?
Tie nekonečné intrigy, mocenské boje, strach, inkvizícia.
Nero síce podpálil Rím, ale je to len neškodný ohníček oproti tomu, čo potom páchala stáročia cirkev.
Chvála "Bohu", som ateista.
Toľká skazenosť je vo vašich radoch. Kam ste to dospeli?
Výhovorky, že každý sa bude zodpovedať, neobstoja. Mali by sta byť dobrí, prajní, pomáhajúci už tu, na zemi.
Sám pápež chodí v zlatom rúchu. A či neboli sami prví kazatelia biedny v otrhanom rúchu, ale s nevýslovnou charizmou? Kam sa podeli?
Tie nekonečné intrigy, mocenské boje, strach, inkvizícia.
Nero síce podpálil Rím, ale je to len neškodný ohníček oproti tomu, čo potom páchala stáročia cirkev.
Chvála "Bohu", som ateista.
08.08.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Quo Vadis Domine?
Aby som to uviedla na pravu mieru.
Rím horel 5 dní a 5 nocí. Ty tomu hovoríš neškodní ohníček ?
Nikdy sa nezistilo, kto ten veľký ohneň a požiar založil.
v Starovekom Ríme, však boli za to kruto obvinení prví kresťania, ktorý dal Nero za to popraviť. Veľký požiar, ktorý vypukol v júli roku 64. Mesto horelo 5 dní, a nedalo sa uhasiť.
Podľa legendy sa na požiar pozeral cisár Nero z paláca a hral pri tom na harfe.
Rím horel 5 dní a 5 nocí. Ty tomu hovoríš neškodní ohníček ?
Nikdy sa nezistilo, kto ten veľký ohneň a požiar založil.
v Starovekom Ríme, však boli za to kruto obvinení prví kresťania, ktorý dal Nero za to popraviť. Veľký požiar, ktorý vypukol v júli roku 64. Mesto horelo 5 dní, a nedalo sa uhasiť.
Podľa legendy sa na požiar pozeral cisár Nero z paláca a hral pri tom na harfe.
07.08.2011
Mgr.
Reagovať
Aké Quo Vadis Domine čítaš ?
autor Quo vadis Henryk Sienkiewicz
Qou Vadis Domini znamená Kam kráčaš Pane.
Kniha Qou Vadis, si myslím, že je o prenasledovaní prvých kresťanov.
Hlavná postava je kresťanka Lýgia, do ktorej sa zamiluje Marcus.
Keď sa zoznámi s ďalšími kresťanmi tak konvertuje na toto náboženstvo.
Tí, čo tam robili zle boli pohania.
autor Quo vadis Henryk Sienkiewicz
Qou Vadis Domini znamená Kam kráčaš Pane.
Kniha Qou Vadis, si myslím, že je o prenasledovaní prvých kresťanov.
Hlavná postava je kresťanka Lýgia, do ktorej sa zamiluje Marcus.
Keď sa zoznámi s ďalšími kresťanmi tak konvertuje na toto náboženstvo.
Tí, čo tam robili zle boli pohania.
06.08.2011
Mgr.
Reagovať
Čo ti zase sadol aký ovad na nos ?
Neviem, čo dodať, totonaozaj nepotrebuje komentár.
Neviem, čo dodať, totonaozaj nepotrebuje komentár.
02.08.2011
lulu
Reagovať
kto čo
Dá sa povedať, že táto veta /1. Kor 2:9/ vystihuje celú podstatu Vašej viery.
Je to niečo, čo môže byť v podstate hocičo. Hlavne že to znie vznešene. Očakávate ani neviete čo.
Ak sa hlbšie zamyslím nad pojmom večnosť, tak to znie priam hrôzostrašne.
To budete večne v nejakom priestore? Teraz je bezpredmetné či v mukách, alebo v "radosti". Sama večnosť ako taká je muka.
Ja chcem po smrti proste prestať existovať. Toto nemohol ten dobrotivý Boh myslieť vážne.
A keď zoberieme postupnú evolúciu, tak od ktorého dátumu sa ľudia presúvajú do toho vysneného Raja. Ktorý Homo tam už ide, a ktorý ešte nie?
Môj obľúbený Neandertálec tam už bude, alebo nie? Aj keď sme sa z neho nevyvinuli, rozhodne to už bol mysliaci tvor, ktorého človek dnešného typu vytlačil. Svojho času boli na rovnakej inteligenčnej úrovni.
A tie kultúry pred kristom čo mali iných bohov, tí ako? A Indiáni? Do roku 1492 ani len netušili o nejakom kresťanskom Bohu.
Zaujímavé je, že tam nenechal ten skvelý ocko Boh narodiť nejakého syna, aby ľudí obrátil na "pravú" vieru. Prečo?
Nechal ich 1500 rokov v nevedomosti, až kým ich nezačali obracať na vieru misionári. A vieme ako ich obracali.
Nie, nie. Nepatrím k Vám ani náhodou.
Je to niečo, čo môže byť v podstate hocičo. Hlavne že to znie vznešene. Očakávate ani neviete čo.
Ak sa hlbšie zamyslím nad pojmom večnosť, tak to znie priam hrôzostrašne.
To budete večne v nejakom priestore? Teraz je bezpredmetné či v mukách, alebo v "radosti". Sama večnosť ako taká je muka.
Ja chcem po smrti proste prestať existovať. Toto nemohol ten dobrotivý Boh myslieť vážne.
A keď zoberieme postupnú evolúciu, tak od ktorého dátumu sa ľudia presúvajú do toho vysneného Raja. Ktorý Homo tam už ide, a ktorý ešte nie?
Môj obľúbený Neandertálec tam už bude, alebo nie? Aj keď sme sa z neho nevyvinuli, rozhodne to už bol mysliaci tvor, ktorého človek dnešného typu vytlačil. Svojho času boli na rovnakej inteligenčnej úrovni.
A tie kultúry pred kristom čo mali iných bohov, tí ako? A Indiáni? Do roku 1492 ani len netušili o nejakom kresťanskom Bohu.
Zaujímavé je, že tam nenechal ten skvelý ocko Boh narodiť nejakého syna, aby ľudí obrátil na "pravú" vieru. Prečo?
Nechal ich 1500 rokov v nevedomosti, až kým ich nezačali obracať na vieru misionári. A vieme ako ich obracali.
Nie, nie. Nepatrím k Vám ani náhodou.
04.08.2011
Mgr.
Reagovať
Re: kto čo
Radšej neskôr ako nikdy.
Choďte teda, učte všetky národy a krstite ich v mene Otca i Syna i Ducha Svätého a naučte ich zachovávať všetko, čo som vám prikázal.
A hľa, ja som s vami po všetky dni až do skončenia sveta." /Mt 28:19/
Choďte teda, učte všetky národy a krstite ich v mene Otca i Syna i Ducha Svätého a naučte ich zachovávať všetko, čo som vám prikázal.
A hľa, ja som s vami po všetky dni až do skončenia sveta." /Mt 28:19/