Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
01.08.2011
Mgr.
Reagovať
Re: tak načo?
Aby som konala a rozhodovala sa pre dobro. Pomáhala ľuďom, bola čestná, pracovitá, spoznávala aký je svet krásny.
Milovala Boha,. a raz dosiahla večnú spásu.
Svedomite si splnila svoje každodenné povinnosti.
Teraz som išla cez Rakúske aply, naozaj krásny kus sveta a prírody.
Z výbežok skál vyvierali malé vodopády, krásne lúky, stráne a pastviny, kde sa pásli zvieratá.
Krásne vykosené a udržiavané lúky, pasienky, čo je aj náročné v takom hornatom kraji.
Milovala Boha,. a raz dosiahla večnú spásu.
Svedomite si splnila svoje každodenné povinnosti.
Teraz som išla cez Rakúske aply, naozaj krásny kus sveta a prírody.
Z výbežok skál vyvierali malé vodopády, krásne lúky, stráne a pastviny, kde sa pásli zvieratá.
Krásne vykosené a udržiavané lúky, pasienky, čo je aj náročné v takom hornatom kraji.
02.08.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: tak načo?
Nie nesúhlasím, s tvojou vetou, citujem, že si tu presne také isté zbytočné nič, ...atď
Ale, ako je napísané: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú." /1. Kor 2:9/
Ale, ako je napísané: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú." /1. Kor 2:9/
31.07.2011
lulu
Reagovať
otázky
Vieš, mňa udivuje to Tvoje "neriešim to". Ja to nedokážem.
Mňa zaujímajú vedecké fakty, a tie sa nestotožňujú so stvorením sveta nejakým Bohom.
Pred 1 000 rokmi by som to pochopila. Ale dnes?
Moje otázky sú jednoduché, uznávam, niekedy až detinské a primitívne, ale čo je to za vieru, keď na ne nedokáže odpovedať.
Ja som stále narážala na deti, ktoré tieto otázky kladú. Ty si tu už písala, že sa rozprávaš aj s deťmi. To aj im odpovedáš, že to neriešiš?
Ale to je dosť katastrofálny stav, lebo ich vedome zavádzaš. Takže celá viera je založená na dočasnom klamstve, treba deti najskôr obalamutiť, vtĺkať im do hlavy Evu a Adama (čo je vedecky absolútny nezmysel), a potom v dospelosti to majú tak zafixované, že realitu "neriešia".
Možno to vyznie cynicky, ale ja si nemyslím, že naša existencia musí mať nejaký zmysel.
Sme schopní zničiť celú planétu ktorá nás živí a nikto tomu aj tak nezabráni. Ak by sme zmizli zo dňa na deň, nič sa nestane. Vesmír si bude žiť ďalej svojím životom a nič sa nezmení. Len jedna zničená planéta si vydýchne.
Mňa zaujímajú vedecké fakty, a tie sa nestotožňujú so stvorením sveta nejakým Bohom.
Pred 1 000 rokmi by som to pochopila. Ale dnes?
Moje otázky sú jednoduché, uznávam, niekedy až detinské a primitívne, ale čo je to za vieru, keď na ne nedokáže odpovedať.
Ja som stále narážala na deti, ktoré tieto otázky kladú. Ty si tu už písala, že sa rozprávaš aj s deťmi. To aj im odpovedáš, že to neriešiš?
Ale to je dosť katastrofálny stav, lebo ich vedome zavádzaš. Takže celá viera je založená na dočasnom klamstve, treba deti najskôr obalamutiť, vtĺkať im do hlavy Evu a Adama (čo je vedecky absolútny nezmysel), a potom v dospelosti to majú tak zafixované, že realitu "neriešia".
Možno to vyznie cynicky, ale ja si nemyslím, že naša existencia musí mať nejaký zmysel.
Sme schopní zničiť celú planétu ktorá nás živí a nikto tomu aj tak nezabráni. Ak by sme zmizli zo dňa na deň, nič sa nestane. Vesmír si bude žiť ďalej svojím životom a nič sa nezmení. Len jedna zničená planéta si vydýchne.
31.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: otázky
Vidíš, to ste celý vy. Nemáte žiadny zmysel života, a ani neviete s akého dôvodu ste tu na svete. To je veľmi málo.
Ja som ohľadne viery a učenia cirkvi odpovedala na otázky.
Tak s tým nesúhlasím, že viera je založená na dočasnom klamstve a určite nikoho nezavádzam.
Ako mi to pomôže na ceste k Bohu, viere a spáse, keď budem riešiť nejaké staré horniny, osy v jantáre, dinosaure ...atď
Je smutné, že ty si nemyslíš, že naša existenicia musí mať nejaký zmysel.
Tak načo potom si tu na svete, čo myslíš ?
Ja som ohľadne viery a učenia cirkvi odpovedala na otázky.
Tak s tým nesúhlasím, že viera je založená na dočasnom klamstve a určite nikoho nezavádzam.
Ako mi to pomôže na ceste k Bohu, viere a spáse, keď budem riešiť nejaké staré horniny, osy v jantáre, dinosaure ...atď
Je smutné, že ty si nemyslíš, že naša existenicia musí mať nejaký zmysel.
Tak načo potom si tu na svete, čo myslíš ?
31.07.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: otázky
Načo som na svete? No na nič. Tak isto, ako Ty.
Ale ja to pripúšťam a dokážem sa s tým vyrovnať. Ty nie.
Z dlhodobého časového horizontu sme bezpredmetné, aj keby nejaký Boh bol.
Myslíš, že bez Teba by sa svet zrútil? Toľkých už vyvraždili, a nič sa nestalo.
Pre mňa je zmysel života "pekne žiť". Nepotrebujem dôvod, prečo som tu. Aj tak žiadny nie je. Len sme sa vyvinuli na mysliace bytosti.
Keby bola viera taká skvelá, nezažívali by sme to, čo sa deje už stáročia. Najnovšie je Nórsko dobrý príklad.
Ešte som nikdy nikde nečítala správu, že "fanatický ateista" vyvraždil nejakú komunitu veriacich.
Ale ja to pripúšťam a dokážem sa s tým vyrovnať. Ty nie.
Z dlhodobého časového horizontu sme bezpredmetné, aj keby nejaký Boh bol.
Myslíš, že bez Teba by sa svet zrútil? Toľkých už vyvraždili, a nič sa nestalo.
Pre mňa je zmysel života "pekne žiť". Nepotrebujem dôvod, prečo som tu. Aj tak žiadny nie je. Len sme sa vyvinuli na mysliace bytosti.
Keby bola viera taká skvelá, nezažívali by sme to, čo sa deje už stáročia. Najnovšie je Nórsko dobrý príklad.
Ešte som nikdy nikde nečítala správu, že "fanatický ateista" vyvraždil nejakú komunitu veriacich.
31.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: otázky
Ja určite na nič na tomto svete nie som.
Pre mňa, prečo som tu na svete je tento dôvod dôležiťý.
Na nič, to znie takou ničotou. To je veru veľmi málo. Pramálo.
Tvoja odpoveď nie je presvedčivá, že sa s tým vieš vyrovnať.
Ja som práveže veľmi vyrovnaná.
Pre mňa, prečo som tu na svete je tento dôvod dôležiťý.
Na nič, to znie takou ničotou. To je veru veľmi málo. Pramálo.
Tvoja odpoveď nie je presvedčivá, že sa s tým vieš vyrovnať.
Ja som práveže veľmi vyrovnaná.
10.07.2011
lulu
Reagovať
semeno
Preto všetko spochybňujem, lebo tomu neverím. Uveriť znamená nepýtať sa, len slepo veriť a to ja nemôžem.
Porozmýšľala som aj o Tvojom podobenstve. Ale o tom bravúrne písal už Ezop, keď ešte o Kresťanstve ani nechyrovali. Celá Biblia je postavená na starších textoch a náboženstvách. Žiadne Božské vnuknutie.
No a dne s sa ma dcéra na chate spýtala, že kto stvoril tie príšerné ovady.
Samozrejme som jej povedala, že všetka háveď, teda aj komáre, vši, blchy atd... sa proste vyvinuli.
Ale strašne by ma zaujímala Tvoja odpoveď.
Kľudne si počkám aj dva týždne.
Porozmýšľala som aj o Tvojom podobenstve. Ale o tom bravúrne písal už Ezop, keď ešte o Kresťanstve ani nechyrovali. Celá Biblia je postavená na starších textoch a náboženstvách. Žiadne Božské vnuknutie.
No a dne s sa ma dcéra na chate spýtala, že kto stvoril tie príšerné ovady.
Samozrejme som jej povedala, že všetka háveď, teda aj komáre, vši, blchy atd... sa proste vyvinuli.
Ale strašne by ma zaujímala Tvoja odpoveď.
Kľudne si počkám aj dva týždne.
21.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: semeno
V prírode aj také tvory ako ovady, komáre, blhy a vši majú svoje miesto.
To, aby človek celkom nezlenivel.
Aj táto nepríjemná háveď je asi potravou pre nejaké napr. asi vtáky.
Nie je to dôležité tak to teraz neriešim.
Súčasť sv. Písma sú aj Katolícke listy, tak si niečo o tom prečítaj.
To, aby človek celkom nezlenivel.
Aj táto nepríjemná háveď je asi potravou pre nejaké napr. asi vtáky.
Nie je to dôležité tak to teraz neriešim.
Súčasť sv. Písma sú aj Katolícke listy, tak si niečo o tom prečítaj.
24.07.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: semeno
No máš Ty zaujímavú predstavu, že aby človek nezlenivel.
A chcela by som vidieť toho vtáka, čo sa živí všami.
Taká malária prenášaná komármi je naozaj lahôdka.
Toto tvoril Boh? Asi ťažko.
Máš pravdu, pre Vašu vieru to nieje dôležité, lebo kto chce veriť, musí prestať myslieť.
Inak, nie je nič lepšie, ako vydarená dovolenka.
A chcela by som vidieť toho vtáka, čo sa živí všami.
Taká malária prenášaná komármi je naozaj lahôdka.
Toto tvoril Boh? Asi ťažko.
Máš pravdu, pre Vašu vieru to nieje dôležité, lebo kto chce veriť, musí prestať myslieť.
Inak, nie je nič lepšie, ako vydarená dovolenka.
24.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: semeno
Nesúhlasím s druhou časťou tvojej myšlienky, že kto chce veriť musí prestať myslieť.
A ešte k tým všiam. Tie vši sa vzťahovali k tej lenivosti, aby si človek pravidelne umýval vlasy.
Napr. tú nepríjemnú háveď ovady, komáre požierajú dalšie živočíchy, ktoré žijú tam, kde sa táto háveď vyskytuje.
Naozaj to nie je pre vieru dôležité.
A ešte k tým všiam. Tie vši sa vzťahovali k tej lenivosti, aby si človek pravidelne umýval vlasy.
Napr. tú nepríjemnú háveď ovady, komáre požierajú dalšie živočíchy, ktoré žijú tam, kde sa táto háveď vyskytuje.
Naozaj to nie je pre vieru dôležité.
25.07.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: Re: Re: semeno
Ale teraz sa už fakt nad Tebou usmievam, že vši aby sme si umývali vlasy. Ak nachytáš vši, môžeš si umývať vlasy aj každú hodinu a nezbavíš sa ich.
Žiadne zviera ich nežerie, sú tu len preto, lebo sa vyvinuli na parazitujúci hmyz.
Ozaj a čo také ložiská ropy a uhlia? Stvoril ich Boh, lebo vedel, že ich raz budeme potrebovať? Inak, tvorili sa milióny rokov. Ale ja viem, neriešiš.
Aj taká Etna je aktívna už milióny rokov.
Stvorenie sveta podľa Biblie je absolútny nezmysel.
Pre vieru je dôležité len slepo veriť aj somarinám.
Ste srandovní.
Žiadne zviera ich nežerie, sú tu len preto, lebo sa vyvinuli na parazitujúci hmyz.
Ozaj a čo také ložiská ropy a uhlia? Stvoril ich Boh, lebo vedel, že ich raz budeme potrebovať? Inak, tvorili sa milióny rokov. Ale ja viem, neriešiš.
Aj taká Etna je aktívna už milióny rokov.
Stvorenie sveta podľa Biblie je absolútny nezmysel.
Pre vieru je dôležité len slepo veriť aj somarinám.
Ste srandovní.
30.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: semeno
Aké otázky, také odpovede.
No dobre, podľa teba sme srandovní.
Vidím, že máš zmysel pre humor.
Človek na tejto zemi, by mal mať nejaký zmysel života. Pre mňa je to viera a Boh, a istota o ktorú sa môžem v tomto živote oprieť.
S tým sa dá súhlasiť, že ide o parazitujúci hmyz.
Ja nepopieram, že svet je starý niekoľ. mil. rokov. Presne tak, ale neriešim to.
Nereagovala som, lebo tento celý týždeň som bola mimo územia SR.
No dobre, podľa teba sme srandovní.
Vidím, že máš zmysel pre humor.
Človek na tejto zemi, by mal mať nejaký zmysel života. Pre mňa je to viera a Boh, a istota o ktorú sa môžem v tomto živote oprieť.
S tým sa dá súhlasiť, že ide o parazitujúci hmyz.
Ja nepopieram, že svet je starý niekoľ. mil. rokov. Presne tak, ale neriešim to.
Nereagovala som, lebo tento celý týždeň som bola mimo územia SR.
13.07.2011
lulu
Reagovať
len ja
Tak na preloženie. Dnes znova informovali o stretoch pravoslávnych a katolíkov v Írsku.
Ale aká skvelá viera to kresťanstvo. Jeden by neveril. Miluj bližného svojho, kto do Teba kameňom....
Áno, bavím sa.
Ale aká skvelá viera to kresťanstvo. Jeden by neveril. Miluj bližného svojho, kto do Teba kameňom....
Áno, bavím sa.
21.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: len ja
To boli strety v tom Irsku Katolikov a protestantov.
Myslím, že sa to vola pochod oranžistov.
Koná sa každoročne v čase 12.7.2011 v meste Belfast.
Pochod zakaždým vyústi do stretov medzi protestantmi a katolíkmi, pri ktorých musí zasahovať polícia.
Toto začínajú protestanti a pripomínajú si víťazstvo v bitke zo 17.st.
dovolenka.
Práve som sa vrátila z dovolenky. Bolo krásne počasie. Ešte včera som sa kúpala v mori. Bolo tak okolo 29 st. ale na pláž som išla až okolo obeda.
Bolo veľmi teplo 10 dní pobytu. Počasie naozaj vyšlo. V dedine kde som bola na dovolenke bol aj katolil. kostolík, do ktorého som denne chodila.
Hotel hned na pláži, jedlo vynikajúce.
Izba v s balkonom a vyhľadom na more, pod balkonom s výhľadom bazen.
Celkom dobre už rozumiem aj po chorvátsky.
Myslím, že sa to vola pochod oranžistov.
Koná sa každoročne v čase 12.7.2011 v meste Belfast.
Pochod zakaždým vyústi do stretov medzi protestantmi a katolíkmi, pri ktorých musí zasahovať polícia.
Toto začínajú protestanti a pripomínajú si víťazstvo v bitke zo 17.st.
dovolenka.
Práve som sa vrátila z dovolenky. Bolo krásne počasie. Ešte včera som sa kúpala v mori. Bolo tak okolo 29 st. ale na pláž som išla až okolo obeda.
Bolo veľmi teplo 10 dní pobytu. Počasie naozaj vyšlo. V dedine kde som bola na dovolenke bol aj katolil. kostolík, do ktorého som denne chodila.
Hotel hned na pláži, jedlo vynikajúce.
Izba v s balkonom a vyhľadom na more, pod balkonom s výhľadom bazen.
Celkom dobre už rozumiem aj po chorvátsky.
08.07.2011
lulu
Reagovať
svetlo
Toto bolo lepšie. A k čomu sa prikláňaš Ty?
Zaujímavé je, že vo vesmíre sa stále rodia nové hviezdy. Takže Boh stále pracuje?
Lebo za milióny rokov môže vzniknúť život kdekoľvek. Boha k tomu netreba.
Zaujalo ma tiež liečenie kmeňovými bunkami. Z nich "stvoríš" celý organizmus. To neznie veľmi Božsky.
No sama si upozornila na nelogickosť Biblie, ktorá svetlo opisuje pred stvorením jeho zdroja. Lebo v Biblii je všetko opísané podľa dobového chápania sveta. Z toho vyplýva, že nemohla byť písaná z "vnuknutia". Boh by také hlúposti nevnukol.
Vymysleli si ju ľudia, ktorí nevideli ďalej.
Lebo podľa Vás je Boh všemohúci a vševediaci. Tak by dopredu vedel, že za pár rokov bude Biblia iba znôškou bájok.
Nechal svet svetom milióny rokov zrieť, kým prišiel človek mysliaci a potom nechal spísať nejaký pamflet?
Na bytosť ktorá všetko vie, to mal zle vymyslené.
Nesedí ani dĺžka času. Keď zoberieme deň ako nejakú časovú veličinu, tak od stvorenia sveta k stvoreniu človeka muselo ubehnúť viac "dní."
Nepresvedčí ma ani tvrdenie, že to bolo písané vzhľadom na dané vedomosti. Lebo aj v tom čase by ľudia hravo pochopili, že stvorenie niečoho tak náročného ako inteligentný organizmus, si vyžiadalo viac času.
Bolo by to dokonca pôsobivejšie a hodnovernejšie. To Boh nevedel?
O tých všetkých zabíjaniach a trestoch ani nehovorím. Toto vnukol Váš dobrotivý Boh?
Chvála "Bohu", som ateista.
Zaujímavé je, že vo vesmíre sa stále rodia nové hviezdy. Takže Boh stále pracuje?
Lebo za milióny rokov môže vzniknúť život kdekoľvek. Boha k tomu netreba.
Zaujalo ma tiež liečenie kmeňovými bunkami. Z nich "stvoríš" celý organizmus. To neznie veľmi Božsky.
No sama si upozornila na nelogickosť Biblie, ktorá svetlo opisuje pred stvorením jeho zdroja. Lebo v Biblii je všetko opísané podľa dobového chápania sveta. Z toho vyplýva, že nemohla byť písaná z "vnuknutia". Boh by také hlúposti nevnukol.
Vymysleli si ju ľudia, ktorí nevideli ďalej.
Lebo podľa Vás je Boh všemohúci a vševediaci. Tak by dopredu vedel, že za pár rokov bude Biblia iba znôškou bájok.
Nechal svet svetom milióny rokov zrieť, kým prišiel človek mysliaci a potom nechal spísať nejaký pamflet?
Na bytosť ktorá všetko vie, to mal zle vymyslené.
Nesedí ani dĺžka času. Keď zoberieme deň ako nejakú časovú veličinu, tak od stvorenia sveta k stvoreniu človeka muselo ubehnúť viac "dní."
Nepresvedčí ma ani tvrdenie, že to bolo písané vzhľadom na dané vedomosti. Lebo aj v tom čase by ľudia hravo pochopili, že stvorenie niečoho tak náročného ako inteligentný organizmus, si vyžiadalo viac času.
Bolo by to dokonca pôsobivejšie a hodnovernejšie. To Boh nevedel?
O tých všetkých zabíjaniach a trestoch ani nehovorím. Toto vnukol Váš dobrotivý Boh?
Chvála "Bohu", som ateista.
10.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: svetlo
Teraz sa na dva týžde odmlčim. Budem mimo uzemia SR.
Prečo všetko spochybňuješ ?
Dnes sa v kostole čítalo evanjelium, ktoré je aktuálne aj pre dnešnú dobu.
Podobenstvo o rozsievačovi
Keď sa zišiel veľký zástup a prichádzali k nemu ľudia zo všetkých miest, povedal v podobenstve:
Rozsievač vyšiel rozsievať semeno. Ako sial, jedno zrno padlo na kraj cesty.
Tam ho pošliapali a nebeské vtáky pozobali. Druhé padlo na skalu.
Vzišlo a uschlo, lebo nemalo vlahy.
Iné zasa padlo do tŕnia, ale tŕnie rástlo s ním a udusilo ho. Iné zrno padlo do dobrej zeme. Vyrástlo a prinieslo stonásobnú úrodu." Keď to povedal, zvolal: "Kto má uší na počúvanie, nech počúva."
Prečo hovorí v podobenstvách :
Jeho učeníci sa ho pýtali, aké je to podobenstvo. On im povedal: "Vám je dané poznať tajomstvá Božieho kráľovstva. Ostatným hovorím len v podobenstvách, aby hľadeli, ale nevideli, aby počúvali, ale nechápali.
Vysvetlenie podobenstva
Podobenstvo znamená toto: Semeno je Božie slovo.
Na kraji cesty, to sú tí, čo počúvajú, ale potom prichádza diabol a vyberá im slovo zo srdca, aby neuverili a neboli spasení.
Na skale, to sú tí, čo počúvajú a s radosťou prijímajú slovo, ale nemajú korene, veria len na čas a v čase skúšky odpadajú.
Ktoré padlo do tŕnia, to sú tí, čo počúvajú, ale starosti, bohatstvo a rozkoše života ho postupne udusia a oni neprinesú úrodu.
A ktoré padlo do dobrej zeme, že sú tí, čo počúvajú slovo, zachovávajú ho v dobrom a šľachetnom srdci a s vytrvalosťou prinášajú úrodu.
Porozmýšľaj nad tým, čo som napísala.
Prečo všetko spochybňuješ ?
Dnes sa v kostole čítalo evanjelium, ktoré je aktuálne aj pre dnešnú dobu.
Podobenstvo o rozsievačovi
Keď sa zišiel veľký zástup a prichádzali k nemu ľudia zo všetkých miest, povedal v podobenstve:
Rozsievač vyšiel rozsievať semeno. Ako sial, jedno zrno padlo na kraj cesty.
Tam ho pošliapali a nebeské vtáky pozobali. Druhé padlo na skalu.
Vzišlo a uschlo, lebo nemalo vlahy.
Iné zasa padlo do tŕnia, ale tŕnie rástlo s ním a udusilo ho. Iné zrno padlo do dobrej zeme. Vyrástlo a prinieslo stonásobnú úrodu." Keď to povedal, zvolal: "Kto má uší na počúvanie, nech počúva."
Prečo hovorí v podobenstvách :
Jeho učeníci sa ho pýtali, aké je to podobenstvo. On im povedal: "Vám je dané poznať tajomstvá Božieho kráľovstva. Ostatným hovorím len v podobenstvách, aby hľadeli, ale nevideli, aby počúvali, ale nechápali.
Vysvetlenie podobenstva
Podobenstvo znamená toto: Semeno je Božie slovo.
Na kraji cesty, to sú tí, čo počúvajú, ale potom prichádza diabol a vyberá im slovo zo srdca, aby neuverili a neboli spasení.
Na skale, to sú tí, čo počúvajú a s radosťou prijímajú slovo, ale nemajú korene, veria len na čas a v čase skúšky odpadajú.
Ktoré padlo do tŕnia, to sú tí, čo počúvajú, ale starosti, bohatstvo a rozkoše života ho postupne udusia a oni neprinesú úrodu.
A ktoré padlo do dobrej zeme, že sú tí, čo počúvajú slovo, zachovávajú ho v dobrom a šľachetnom srdci a s vytrvalosťou prinášajú úrodu.
Porozmýšľaj nad tým, čo som napísala.
08.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: svetlo
Ja som len poukázala na článok v Katolíckych novinách.
Ja som chcela iba poukázať, že Biblia toto svetlo opisuje skôr ako bol stvorený jeho zdroj slnko.
Ja som chcela iba poukázať, že Biblia toto svetlo opisuje skôr ako bol stvorený jeho zdroj slnko.
04.07.2011
lulu
Reagovať
dobré veci
Ale, veď aj ja viem plávať a v mori sa všeobecne pláva ľahšie, lebo je hustejšie.
Len by sa mi páčil ten pocit, keď sa nemusí plávať.
Veľa ľudí robí dobré a užitočné veci a vôbec nemusia veriť v Boha, aj keď sa Ti to nezdá.
Je to celé o nás ľuďoch. Ani s Bohom ani bez neho nebude svet iný. Stále len taký, aký si ho sami urobíme.
Len by sa mi páčil ten pocit, keď sa nemusí plávať.
Veľa ľudí robí dobré a užitočné veci a vôbec nemusia veriť v Boha, aj keď sa Ti to nezdá.
Je to celé o nás ľuďoch. Ani s Bohom ani bez neho nebude svet iný. Stále len taký, aký si ho sami urobíme.
07.07.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: dobré veci
Tvoja áno, ja viem.
Moja nie, lebo som len inteligentný cicavec, ktorý sa vyvinul. Nemám dušu, o akej sa Ti sníva.
Čítate tú Bibliu stále dookola, a nič nové. To pre mňa nie je.
Moja nie, lebo som len inteligentný cicavec, ktorý sa vyvinul. Nemám dušu, o akej sa Ti sníva.
Čítate tú Bibliu stále dookola, a nič nové. To pre mňa nie je.
08.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: dobré veci
Výborne som sa dne 2x ochladila v bazene.
V Katolíckych novinách som našla článok s názvom : Má Biblia napriek všetkému pavdu ?
Konfrontácia opisu stvorenia sveta v Knihe Genezis s vedeckými poznatkami dala vznik viacerým myšlienkovým prúdom.
Materialisti považovali za pravdivú iba objkektívne dokázateľnú evolúciu.
Vedeckí kreacionalisti uznávali stvorenie sveta doslovne opísané v Biblii.
Kresťanské evolucionisti tvrdia, že evolúcia nie je v rozpore s Bibliou.
Pomocou paleontologických nálezov či poznatkov z geologie odkrývajú príčinnosť i následnosť vzniku jednotlivých foriem živého , ale aj neživého sveta.
V prvých štyroch dňoch opisu stvorenia sveta sa spomína stvorenie svetla a planét,
stvorenie oblohy a vôd, oddelenie súše od mora.
Podľa vedeckých poznatkov predchádzalo vzniku života obdobie prahôr / asi pred 4 600- 2 600 mil rokov / , keď sa formovali všetky chemické prvky a zlúčeniny potrebné na život.
V prvá deň stvorenia sa v Knihe Genezis opisuje vznik svetla.
Svetlo ako nevyhnutná súčasť fotosyntézy, je základným predpokladom pre život a potravinového reťazca v prírode.
Zaujímavé je, že Biblia toto svetlo opisuje ešte skôr, ako bol stvorený jeho zdroj, teda slnko, čo je z hľadiska kauzálnych vzťahov nelogické. No môže to súvisieť s dobovým obrazom sveta, ked sa zem pokladala za stred vesmíru.
Postupne sa vytvorila z chemických prvkov aj atmosféra a dydrosféra, čo by sa dalo prirovnať k biblickému stvoreniu obholy a oddelenia vôd nad ňou a pod ňou.
Katolícke noviny č. 27 z 10.7.2011 roč. 126
je to aj na internete www.katolickenoviny.sk
Za tebou prahne moja duša,
za tebou túži moje telo;
ako vyschnutá, pustá zem bez vody,
tak ťa túžim uzrieť vo svätyni
a vidieť tvoju moc a slávu.
Veď tvoja milosť je lepšia než život;
moje pery budú ťa oslavovať.
V Katolíckych novinách som našla článok s názvom : Má Biblia napriek všetkému pavdu ?
Konfrontácia opisu stvorenia sveta v Knihe Genezis s vedeckými poznatkami dala vznik viacerým myšlienkovým prúdom.
Materialisti považovali za pravdivú iba objkektívne dokázateľnú evolúciu.
Vedeckí kreacionalisti uznávali stvorenie sveta doslovne opísané v Biblii.
Kresťanské evolucionisti tvrdia, že evolúcia nie je v rozpore s Bibliou.
Pomocou paleontologických nálezov či poznatkov z geologie odkrývajú príčinnosť i následnosť vzniku jednotlivých foriem živého , ale aj neživého sveta.
V prvých štyroch dňoch opisu stvorenia sveta sa spomína stvorenie svetla a planét,
stvorenie oblohy a vôd, oddelenie súše od mora.
Podľa vedeckých poznatkov predchádzalo vzniku života obdobie prahôr / asi pred 4 600- 2 600 mil rokov / , keď sa formovali všetky chemické prvky a zlúčeniny potrebné na život.
V prvá deň stvorenia sa v Knihe Genezis opisuje vznik svetla.
Svetlo ako nevyhnutná súčasť fotosyntézy, je základným predpokladom pre život a potravinového reťazca v prírode.
Zaujímavé je, že Biblia toto svetlo opisuje ešte skôr, ako bol stvorený jeho zdroj, teda slnko, čo je z hľadiska kauzálnych vzťahov nelogické. No môže to súvisieť s dobovým obrazom sveta, ked sa zem pokladala za stred vesmíru.
Postupne sa vytvorila z chemických prvkov aj atmosféra a dydrosféra, čo by sa dalo prirovnať k biblickému stvoreniu obholy a oddelenia vôd nad ňou a pod ňou.
Katolícke noviny č. 27 z 10.7.2011 roč. 126
je to aj na internete www.katolickenoviny.sk
Za tebou prahne moja duša,
za tebou túži moje telo;
ako vyschnutá, pustá zem bez vody,
tak ťa túžim uzrieť vo svätyni
a vidieť tvoju moc a slávu.
Veď tvoja milosť je lepšia než život;
moje pery budú ťa oslavovať.
02.07.2011
lulu
Reagovať
príroda
Zaujímavá zmena témy.
Áno, aj ja mám rada more a teplo. Ale musela by so vyhrať LOTO.
Ale chodíme na chatu, mám to tam veľmi rada, aj keď bez ocina to už nie je ono.
Keby som mohla, kludne som tam celé leto. Je to nádhera.
Príroda a znova príroda. V noci neskutočné hviezdy, mliečna cesta.
Áno, aj ja mám rada more a teplo. Ale musela by so vyhrať LOTO.
Ale chodíme na chatu, mám to tam veľmi rada, aj keď bez ocina to už nie je ono.
Keby som mohla, kludne som tam celé leto. Je to nádhera.
Príroda a znova príroda. V noci neskutočné hviezdy, mliečna cesta.
02.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: príroda
Mám rada na dovolenke národné prírodné parky. / alebo parky prírody. /
Pri Jadrane je ich niekoľko. Videla som 3 NP a 1 park prírody.
Ešte by som chcela vidieť NP Brijuni.
To ti verím, že je tam nádherne.
Príroda je vzácna a treba ju chrániť.
Pri Jadrane je ich niekoľko. Videla som 3 NP a 1 park prírody.
Ešte by som chcela vidieť NP Brijuni.
To ti verím, že je tam nádherne.
Príroda je vzácna a treba ju chrániť.
02.07.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: príroda
No, prírodu treba chrániť. Vždy si to poviem, keď lovíme z potoka odpadky.
Ja by som chcela vidieť Amazonku a okúpať sa v Mrtvom mori. Chcela by som skúsiť, Ako sa nedá utopiť. :)))
Ja by som chcela vidieť Amazonku a okúpať sa v Mrtvom mori. Chcela by som skúsiť, Ako sa nedá utopiť. :)))
02.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: príroda
Viem dobre plávať. Okrem motýla zaplávam všetko.
Tak ako vidím, že robíš aj niečo užitočné. Mne postačí aj kúpanie v azurovom Jadrane.
Tak ako vidím, že robíš aj niečo užitočné. Mne postačí aj kúpanie v azurovom Jadrane.
28.06.2011
lulu
Reagovať
anglikáni
Mne je to v podstate jedno, či odídu dvaja, alebo sto. Pre mňa je to dôkaz, že samotní duchovní to s vierou nemyslia vážne.
Keď zmenia cirkev, zmení sa aj ich Boh?
Kde je ich charakter, loajálnosť a samotné presvedčenie. Veď to je "kam vietor, tam plášť"
Katolíkom nevadí, že majú manželky? Že majú iné učenie?
To už nie je viera, o tú vôbec nejde. To je politika.
A kde je potom Tvoje presvedčenie, že keď je niekto pokrstený v katolíckej viere, nikdy nemôže jej rady opustiť?
Kňazi si prestupujú jedna radosť a Vy im ešte tlieskate.
Pre mňa absolútne nepochopiteľné.
Kiež by bol najväčší hriech na zemi homosexuálne spolunažívanie dvoch partnerov, z ktorých jeden je kňaz.
Z tohto Ťa ide roztrhnúť, ale čo vyvádzajú kresťanskí kňazi, neriešiš.
Tí mali byť vyhodení hneď bez pardónu. K takej organizácii by som nechcela patriť ani omylom.
Keď zmenia cirkev, zmení sa aj ich Boh?
Kde je ich charakter, loajálnosť a samotné presvedčenie. Veď to je "kam vietor, tam plášť"
Katolíkom nevadí, že majú manželky? Že majú iné učenie?
To už nie je viera, o tú vôbec nejde. To je politika.
A kde je potom Tvoje presvedčenie, že keď je niekto pokrstený v katolíckej viere, nikdy nemôže jej rady opustiť?
Kňazi si prestupujú jedna radosť a Vy im ešte tlieskate.
Pre mňa absolútne nepochopiteľné.
Kiež by bol najväčší hriech na zemi homosexuálne spolunažívanie dvoch partnerov, z ktorých jeden je kňaz.
Z tohto Ťa ide roztrhnúť, ale čo vyvádzajú kresťanskí kňazi, neriešiš.
Tí mali byť vyhodení hneď bez pardónu. K takej organizácii by som nechcela patriť ani omylom.
29.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: anglikáni
Anglikánska a katolícka cirkev majú blízke učenie.
V anglikánskej cirkvi sa nachádzalo krídlo konzervatívcov, /kňazi, veriaci/ ktorí nesúhlasili napr. vysviackou žien, a s niektorými ďalšími vecami, a to že opustili títo kňazi anglikánov aj spolu s veriacimi, bolo pre nich principiálne stanovisko.
Ďalšie prestupy kňazov a veriacich sa diali aj neskôr a teraz v tomto roku pre veľkou nocou bola ďalšia vlna odchodov.
V anglikánskej cirkvi sa nachádzalo krídlo konzervatívcov, /kňazi, veriaci/ ktorí nesúhlasili napr. vysviackou žien, a s niektorými ďalšími vecami, a to že opustili títo kňazi anglikánov aj spolu s veriacimi, bolo pre nich principiálne stanovisko.
Ďalšie prestupy kňazov a veriacich sa diali aj neskôr a teraz v tomto roku pre veľkou nocou bola ďalšia vlna odchodov.
30.06.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: anglikáni
Blízke učenie, neznamená rovnaké.
Z jednej Biblie čítajú aj Židia aj Jehovisti a čo ja viem ešte kto, a učenie je iné. Takto to Boh chcel?
Znova Ti píšem, to nie je o viere. To je o peniazoch a o moci. Čím viac ovečiek, tým lepšie.
Ešte ma zaujíma, čo je zlé na vysviacke žien.
To je obyčajná diskriminácia.
Štatistiky dokazujú, že ženy sú inteligentnejšie a schopnejšie vo všetkých smeroch. A určite sú vnímavejšie a tým pádom aj vhodnejšie pre duchovnú sféru.
Čo už len vie nejaký kňaz o reálnom živote. Myslím partnerskom. Ako "pre Boha" môže radiť zmäteným pubertiakom.
Ále, už by som sa zamotala, nechám to tak.
Z jednej Biblie čítajú aj Židia aj Jehovisti a čo ja viem ešte kto, a učenie je iné. Takto to Boh chcel?
Znova Ti píšem, to nie je o viere. To je o peniazoch a o moci. Čím viac ovečiek, tým lepšie.
Ešte ma zaujíma, čo je zlé na vysviacke žien.
To je obyčajná diskriminácia.
Štatistiky dokazujú, že ženy sú inteligentnejšie a schopnejšie vo všetkých smeroch. A určite sú vnímavejšie a tým pádom aj vhodnejšie pre duchovnú sféru.
Čo už len vie nejaký kňaz o reálnom živote. Myslím partnerskom. Ako "pre Boha" môže radiť zmäteným pubertiakom.
Ále, už by som sa zamotala, nechám to tak.
02.07.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: Re: Re: anglikáni
Hej? A koľkože tých detí máš.
Tak čo sa táraš po internete a nerodíš deti.
Tak čo sa táraš po internete a nerodíš deti.
02.07.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: anglikáni
Myslela som vyjadriť sa priamo k otázke.
Blíži sa čas dovoleniek Ideš niekam ?
Ja už čoskoro k moru.
Vodu, slnko a more mám rada.
Blíži sa čas dovoleniek Ideš niekam ?
Ja už čoskoro k moru.
Vodu, slnko a more mám rada.
25.06.2011
lulu
Reagovať
niečo narýchlo
Znova som mala nabitý týždeň, nedostala som sa ani k internetu, nieto ešte niečo písať.
Akurát si neodpustím dennú tlač, tak som si prečítala niekoľko zaujímavých článkov.
Napríklad to, že Anglická cirkev mieni povoliť vo svojich duchovných radoch homosexuálov. Vývoj nezastavíš, akokoľvek sa Ti to prieči.
Minule tiež jeden politik priamo z KDH použil spojenie že " hádam sme sa vyvinuli na vyšší vývojový stupeň, ako zvieratá". A malo to aj rasistický podtón, lebo sa jednalo o cigáňov. Inak z môjho pohľadu mal pravdu aj v tom vývine, aj s tými neprispôsobivými spoluobčanmi.
Ešte som si dnes stihla pozrieť pár dielov "Bible naruby" na internete a tiež som sa pobavila, lebo ani ja by som to nevystihla lepšie.
Zaujal ma aj malý článoček o vtákopyskovi. A potom že Boh nemá zmysel pre humor.
Stále trváš na tom, že všetko bolo stvorené v dnešnej podobe?
Akurát si neodpustím dennú tlač, tak som si prečítala niekoľko zaujímavých článkov.
Napríklad to, že Anglická cirkev mieni povoliť vo svojich duchovných radoch homosexuálov. Vývoj nezastavíš, akokoľvek sa Ti to prieči.
Minule tiež jeden politik priamo z KDH použil spojenie že " hádam sme sa vyvinuli na vyšší vývojový stupeň, ako zvieratá". A malo to aj rasistický podtón, lebo sa jednalo o cigáňov. Inak z môjho pohľadu mal pravdu aj v tom vývine, aj s tými neprispôsobivými spoluobčanmi.
Ešte som si dnes stihla pozrieť pár dielov "Bible naruby" na internete a tiež som sa pobavila, lebo ani ja by som to nevystihla lepšie.
Zaujal ma aj malý článoček o vtákopyskovi. A potom že Boh nemá zmysel pre humor.
Stále trváš na tom, že všetko bolo stvorené v dnešnej podobe?
25.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: niečo narýchlo
Ak to povolia to bude koniec anglikánskej cirkvi, na Britských ostrovoch.
Myslím, že už teraz sa začína presun anglikánov a začali konvertovať a vracajú sa hromadne do katolíckej cirkvi.
Odchádzajú anglikánski kňazi a dokonca aj biskupi.
Niektorí sú samozrejme aj ženatí.
To anglikánska cirkev povoľuje.
Týchto kňazov nasledujú aj veriaci a začínajú vznikať nové farnosti a ordinariáty.
Dostávajú kňazi výnimky, a novou kňazskou vysviackou budú v plnom spoločenstve katolíckou cirkvou / východ.obradu / ako u nás grekokatolici.
Anglikánska a katolícka vierouka sú veľmi blízke.
Ak to dôjde do takého stavu v tej ich cirkvi, normálnym ľuďom, ktorí majú ešte správnu morálku sa to tak sprotiví anglikánov opustia a vrátia sa do katolíckej cirkvi, lebo tam bol aj je ich pôvod.
Aspoň vedia kam sa majú vrátiť a kde je ich pôvod.
Myslím, že už teraz sa začína presun anglikánov a začali konvertovať a vracajú sa hromadne do katolíckej cirkvi.
Odchádzajú anglikánski kňazi a dokonca aj biskupi.
Niektorí sú samozrejme aj ženatí.
To anglikánska cirkev povoľuje.
Týchto kňazov nasledujú aj veriaci a začínajú vznikať nové farnosti a ordinariáty.
Dostávajú kňazi výnimky, a novou kňazskou vysviackou budú v plnom spoločenstve katolíckou cirkvou / východ.obradu / ako u nás grekokatolici.
Anglikánska a katolícka vierouka sú veľmi blízke.
Ak to dôjde do takého stavu v tej ich cirkvi, normálnym ľuďom, ktorí majú ešte správnu morálku sa to tak sprotiví anglikánov opustia a vrátia sa do katolíckej cirkvi, lebo tam bol aj je ich pôvod.
Aspoň vedia kam sa majú vrátiť a kde je ich pôvod.
26.06.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: niečo narýchlo
Ale toto si nemohla myslieť vážne. Na Britských ostrovoch je viac ako 80% Anglikánov. Pár rebelov odíde a ďalej sa nič nedeje.
Katolícka cirkev má väčší škandál a tiež sa nič nedeje. Lebo má slepé a hluché ovečky ako Ty, ktoré "určité veci neriešia".
Čo myslíš slovným spojením "normálni
ľudia"? Ja žasnem.
Katolícky kňaz zneužíva chlapcov! čiže homosesuálny pedofil, ale "normálny človek".
Ale anglikán sa prizná, nič zlé nespáchal, a je nenormálmy?
Áno, áno. Ešteže máte správnu morálku.
Katolícka cirkev má väčší škandál a tiež sa nič nedeje. Lebo má slepé a hluché ovečky ako Ty, ktoré "určité veci neriešia".
Čo myslíš slovným spojením "normálni
ľudia"? Ja žasnem.
Katolícky kňaz zneužíva chlapcov! čiže homosesuálny pedofil, ale "normálny človek".
Ale anglikán sa prizná, nič zlé nespáchal, a je nenormálmy?
Áno, áno. Ešteže máte správnu morálku.
26.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: niečo narýchlo
Ja viem , že anglikánska cirkev v Anglicku je vo väčšine. To nie je pár rebelov. Anglikánsku cirkev opúšťa stovka kňazov a asi 30 biskupov.
Pozri si to na internete.
Prestupujú, kňazi s celými svojimi rodinami, a aj zo svojimi veriacimi.
Akože nič nespáchal, pozri sa už len na tú morálku, že je homosex.
To je neprijateľné. Homosex.praktiky sú nezriadené a sú proti prirodzenému a Božiemu poriadku.
Ku katolíkom konvertujú jednotlivci, kňazi i celé farnosti. Na začiatku 90. rokov do Katolíckej cirkvi prestúpilo 400 anglikánskych kňazov (mnohí z nich s rodinami, čo im Vatikán povolil)
Perečítaj si o tom na internete.
Pozri si to na internete.
Prestupujú, kňazi s celými svojimi rodinami, a aj zo svojimi veriacimi.
Akože nič nespáchal, pozri sa už len na tú morálku, že je homosex.
To je neprijateľné. Homosex.praktiky sú nezriadené a sú proti prirodzenému a Božiemu poriadku.
Ku katolíkom konvertujú jednotlivci, kňazi i celé farnosti. Na začiatku 90. rokov do Katolíckej cirkvi prestúpilo 400 anglikánskych kňazov (mnohí z nich s rodinami, čo im Vatikán povolil)
Perečítaj si o tom na internete.
20.06.2011
lulu
Reagovať
,,,,,,,
S tými tabuľkami IQ to netreba brať až tak vážne. Ja som mala vo viacerých testoch od 125 do 130 a myslím si, že som taký lepší priemer, nič extra. Je v nich veľa matematiky, geometrie a logiky s čím môžu mať aj inak inteligentní ľudia problém.
Blbca rozoznáš na prvý pohľad aj bez IQ testu.
Máš si pravdu, že prihlúply znamená obmedzený. Nič iné som netvrdila. Na niektoré veci máš obmedzený pohľad, lebo ich proste "neriešiš", zatváraš oči a nechceš vidieť skutočnosť, aj keď si nesporne vysoko inteligentný človek.
Čo a prečo sa modlíte, musíš vedieť Ty.
Vieš dobre, že mňa nejaké počatie z Ducha svätého neohúri. Je to nezmysel. Oplodnenie ženského vajíčka je možné len mužskou spermiou.
Nakoniec, mne je skutočne jedno čomu veríte, čo a ako sa modlíte. Jediné, čo mi vadí je to, že katolícka cirkev chce neustále ovplyvňovať zákony štátu. Ústava zaručuje slobodu vo vyznaní, tak nechápem, ako si mohol štát - teda jeho volení zástupcovia- dovoliť podpísať zmluvu s Vatikánom.
Blbca rozoznáš na prvý pohľad aj bez IQ testu.
Máš si pravdu, že prihlúply znamená obmedzený. Nič iné som netvrdila. Na niektoré veci máš obmedzený pohľad, lebo ich proste "neriešiš", zatváraš oči a nechceš vidieť skutočnosť, aj keď si nesporne vysoko inteligentný človek.
Čo a prečo sa modlíte, musíš vedieť Ty.
Vieš dobre, že mňa nejaké počatie z Ducha svätého neohúri. Je to nezmysel. Oplodnenie ženského vajíčka je možné len mužskou spermiou.
Nakoniec, mne je skutočne jedno čomu veríte, čo a ako sa modlíte. Jediné, čo mi vadí je to, že katolícka cirkev chce neustále ovplyvňovať zákony štátu. Ústava zaručuje slobodu vo vyznaní, tak nechápem, ako si mohol štát - teda jeho volení zástupcovia- dovoliť podpísať zmluvu s Vatikánom.
20.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: ,,,,,,,
Neviem či poznáš charakteristiku a vieš si predstaviť človeka s IQ 70-85
Hraničná MR - slaboduchosť, mierne duševná zaostalosť, často spôsobená ohrozeným sociál. prostredím.
Dalšie kritérium je posudzovanie mentálneh.postihnutia je prognóza vzdelávateľnosti :
- takmer normálny
/ IQ 75-80 až 90, jedinec je schopný zvládnuť požiadavky školy /
-vzdelávateľný / IQ 50-75 až 80, zvládne školskú náročnosť asi po 5 triedu ZŠ/
MR F 70-79 IQ 70-85
Závažné postihnutie vývinu poznávacích, rozumových schopností, spojených s poruchami adaptácie v sociál prostredí.
hraničné pásmo :
výrazná zaostalosť 71-77
ľahká zaostalosť 78-85
-nemožno ich zaradiť do kategor. MR žiaci sú vzdelávateľní ZŠ.
ľahká MR /MR-mentálna retardácia / 69-50 /
prejavy : motorický, neuropsychický vývin, psychické procesy, reč su kvantit. a kvalit. odlišné od normy, čiastočne oneskorené a obmedzené
-najzraniteľnejší deficit je v myslení, najmú pri abstrakcii, dedukcii, a v úsudku
-málo zvedaví, nevedia sa hrať, neadekvátne prejavy správania
IQ 85-70 podpriemer
IQ 69-50 ľahká ment. retardácia
( zvládnu málo kvalifikované práce)
IQ 49-35 stredne ťažká ment. retardácia (pomerne dobrá manuálna zručnosť, potrebujú dohľad)
1. kritérium zaškolenia
(či je zaškoliteľné dieťa na určitom type školy)
2. kritérium reči
3. kritérium sociálne nezávislý spôsob života
Hraničná MR - slaboduchosť, mierne duševná zaostalosť, často spôsobená ohrozeným sociál. prostredím.
Dalšie kritérium je posudzovanie mentálneh.postihnutia je prognóza vzdelávateľnosti :
- takmer normálny
/ IQ 75-80 až 90, jedinec je schopný zvládnuť požiadavky školy /
-vzdelávateľný / IQ 50-75 až 80, zvládne školskú náročnosť asi po 5 triedu ZŠ/
MR F 70-79 IQ 70-85
Závažné postihnutie vývinu poznávacích, rozumových schopností, spojených s poruchami adaptácie v sociál prostredí.
hraničné pásmo :
výrazná zaostalosť 71-77
ľahká zaostalosť 78-85
-nemožno ich zaradiť do kategor. MR žiaci sú vzdelávateľní ZŠ.
ľahká MR /MR-mentálna retardácia / 69-50 /
prejavy : motorický, neuropsychický vývin, psychické procesy, reč su kvantit. a kvalit. odlišné od normy, čiastočne oneskorené a obmedzené
-najzraniteľnejší deficit je v myslení, najmú pri abstrakcii, dedukcii, a v úsudku
-málo zvedaví, nevedia sa hrať, neadekvátne prejavy správania
IQ 85-70 podpriemer
IQ 69-50 ľahká ment. retardácia
( zvládnu málo kvalifikované práce)
IQ 49-35 stredne ťažká ment. retardácia (pomerne dobrá manuálna zručnosť, potrebujú dohľad)
1. kritérium zaškolenia
(či je zaškoliteľné dieťa na určitom type školy)
2. kritérium reči
3. kritérium sociálne nezávislý spôsob života
20.06.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: ,,,,,,,
To čo opisuješ, je už diagnóza. Poznám také hlavne deti, lebo bývam blízko špeciálnej školy.
Horšie je, keď sa táto diagnóza spája s agresivitou, čo je dosť časté.
"Normálne" deti sa ich boja a riešiteľnosť tohto problému je veľmi problematická. Žiaľ, vo veľa prípadoch by dieťa bolo schopné dosiahnuť vyššie IQ, ale prostredie, teda hlavne primitívna rodina to neumožňuje.
Akékoľvek aj keď dobre myslené riešenie zaváňa diskrimináciou, alebo rasizmom. Je to ťažko riešiteľné.
Ja som samozrejme nemyslela túto kategóriu podpriemerných. Zle som sa vyjadrila.
A napríklad ja som "prihlúpla", čo sa týka umenia. Ak by bol test z neho, som jasný debil. Nemám doma ani jeden obraz, alebo umelecké dielo. Zdá sa mi to zbytočné. Jediný umelec o ktorom niečo viem, je Leonardo DaVinci. Ale ten vytvoril iné hodnoty, ako len umenie.
Horšie je, keď sa táto diagnóza spája s agresivitou, čo je dosť časté.
"Normálne" deti sa ich boja a riešiteľnosť tohto problému je veľmi problematická. Žiaľ, vo veľa prípadoch by dieťa bolo schopné dosiahnuť vyššie IQ, ale prostredie, teda hlavne primitívna rodina to neumožňuje.
Akékoľvek aj keď dobre myslené riešenie zaváňa diskrimináciou, alebo rasizmom. Je to ťažko riešiteľné.
Ja som samozrejme nemyslela túto kategóriu podpriemerných. Zle som sa vyjadrila.
A napríklad ja som "prihlúpla", čo sa týka umenia. Ak by bol test z neho, som jasný debil. Nemám doma ani jeden obraz, alebo umelecké dielo. Zdá sa mi to zbytočné. Jediný umelec o ktorom niečo viem, je Leonardo DaVinci. Ale ten vytvoril iné hodnoty, ako len umenie.
20.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: ,,,,,,,
Hneď sa mi to nezdalo.
Položila som otázku či to IQ nie je nejaké nízke. Nemyslíš.
Tak som to chcela len upresniť.
To mám z prednášok z poruchy detského vývinu a špeciálnej pedagogiky.
Takže mám prečítanú a preštudovanú aj inú literatúru.
Naozaj prostredie je jeden z činiteľov, ktoré sú vo výchove dôležité.
/ rodinné prostredie, príklad a správanie rodičov, napr. úroveň bývania, ...atď /
Položila som otázku či to IQ nie je nejaké nízke. Nemyslíš.
Tak som to chcela len upresniť.
To mám z prednášok z poruchy detského vývinu a špeciálnej pedagogiky.
Takže mám prečítanú a preštudovanú aj inú literatúru.
Naozaj prostredie je jeden z činiteľov, ktoré sú vo výchove dôležité.
/ rodinné prostredie, príklad a správanie rodičov, napr. úroveň bývania, ...atď /
19.06.2011
lulu
Reagovať
rererere
Slovenčina je veľmi výrazovo rozvinutý jazyk, aj keď sa to niekomu nezdá.
Takže výraz "prihlúply", vôbec neznamená hlupák, teda človek s podpriemerným IQ.
Aj taký Einstein bol v istých predmetoch prihlúply, aj keď bol v podstate génius.
Nemusíš sa obhajovať, ja viem, že máš VŠ, aj keď si o niektorých myslím svoje. Hovorí sa im "klobáskoví inžinieri", a len sám pán boh vie, ako sa im podarilo skončiť školu.
Že robíš z ateistov "pomaly" kanibalov je obrazný výraz, čo navodzuje slovíčko pomaly.
Bola to len odpoveď na Tvoje tvrdenie: Ak Boh neexistuje, potom si môžeme robiť čo chceme bez toho, aby sme sa starali, že bude Boží súd.
Sama robíš týmto výrokom z veriacich automaticky zlých ľudí, ale nakoľko sa vraj boja Božieho súdu, tak sú predsa len radšej dobrí.
S tým lipnutím to radšej nechám tak, lebo si to aj tak nedáš vysvetliť.
Skriptá, nech sú akékoľvek, nie sú literatúra, akú som mala na mysli. Znovu si sa chytila len mnou nešťastne zvoleného slovíčka "náboženské". Beriem ho späť. Nemalo tam byť.
Rozoberme si ešte Božieho syna.
Človek s týmto menom sa mohol vyskytovať v danom čase a priestore, ale ostatné sú čisté dohady. Len Vaše zbožné prianie.
A ďalej. Z hľadiska biologického, Boh je všadeprítomný, tým pádom nehmotný (predpokladám). Čiže, nemôže byť vlastníkom spermií, ktoré oplodnili Máriu. Ak tú spermiu "len" stvoril (ani nič iné nemohol), tak je na takej istej úrovni, ako každý iný človek.
Ak som zapochybovala o Tvojom poznaní inej literatúry ako náboženskej, je to tým, že nič iné sa v Tvojom repertoári nenachádza. V Tvojom prípade sa dá už naozaj hovoriť o "slepej viere"
K môjmu úsmevnému príspevku si radšej nič nedodala, lebo ho napísal katolícky kňaz, ktorý mal oveľa lepšie poznatky o viere a Biblii. Mňa celkom bavil.
A prečítala som aj Jezuitov od Alighiero Tondi, aj keď to bola riadna nuda.
Bibliu máš v malíčku, to mi je jasné. Len som chcela vedieť, či poznáš aj iné knihy. Lebo z môjho pohľadu to vyzerá, že nie.
Takže výraz "prihlúply", vôbec neznamená hlupák, teda človek s podpriemerným IQ.
Aj taký Einstein bol v istých predmetoch prihlúply, aj keď bol v podstate génius.
Nemusíš sa obhajovať, ja viem, že máš VŠ, aj keď si o niektorých myslím svoje. Hovorí sa im "klobáskoví inžinieri", a len sám pán boh vie, ako sa im podarilo skončiť školu.
Že robíš z ateistov "pomaly" kanibalov je obrazný výraz, čo navodzuje slovíčko pomaly.
Bola to len odpoveď na Tvoje tvrdenie: Ak Boh neexistuje, potom si môžeme robiť čo chceme bez toho, aby sme sa starali, že bude Boží súd.
Sama robíš týmto výrokom z veriacich automaticky zlých ľudí, ale nakoľko sa vraj boja Božieho súdu, tak sú predsa len radšej dobrí.
S tým lipnutím to radšej nechám tak, lebo si to aj tak nedáš vysvetliť.
Skriptá, nech sú akékoľvek, nie sú literatúra, akú som mala na mysli. Znovu si sa chytila len mnou nešťastne zvoleného slovíčka "náboženské". Beriem ho späť. Nemalo tam byť.
Rozoberme si ešte Božieho syna.
Človek s týmto menom sa mohol vyskytovať v danom čase a priestore, ale ostatné sú čisté dohady. Len Vaše zbožné prianie.
A ďalej. Z hľadiska biologického, Boh je všadeprítomný, tým pádom nehmotný (predpokladám). Čiže, nemôže byť vlastníkom spermií, ktoré oplodnili Máriu. Ak tú spermiu "len" stvoril (ani nič iné nemohol), tak je na takej istej úrovni, ako každý iný človek.
Ak som zapochybovala o Tvojom poznaní inej literatúry ako náboženskej, je to tým, že nič iné sa v Tvojom repertoári nenachádza. V Tvojom prípade sa dá už naozaj hovoriť o "slepej viere"
K môjmu úsmevnému príspevku si radšej nič nedodala, lebo ho napísal katolícky kňaz, ktorý mal oveľa lepšie poznatky o viere a Biblii. Mňa celkom bavil.
A prečítala som aj Jezuitov od Alighiero Tondi, aj keď to bola riadna nuda.
Bibliu máš v malíčku, to mi je jasné. Len som chcela vedieť, či poznáš aj iné knihy. Lebo z môjho pohľadu to vyzerá, že nie.
19.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: rererere
Slovenčina je naozaj rozvinutý jazyk.
slovo prihlupl. - znamená obmedzený alebo prostoduchý
IQ = (mentálny vek /fyzický vek) x 100
1. do 20 idiocia
– hlboká duševná zaostalosť
2. 20 – 49 imbecilita – (20 - 34) ťažká duševná zaostalosť,
(35 - 49) stredný stupeň duševnej zaostalosti
3. 50 – 69 debilita
– ľahká duševná zaostalosť
4. 70 – 79
--hraničné pásmo medzi rozumovou zaostalosťou a normou
5. 80 – 89
-- podpriemerná inteligencia
6. 90 – 109
priemerná inteligencia
7. 110 – 119
nadpriemerná inteligencia
(ľahký nadpriemer)
8. 120 – 139
vysoká inteligencia (vysoko nadpriemerná)
9. 140 –>veľmi vysoká inteligencia (genialita)
Podpriemerné IQ je nízke. Nemyslíš ?
Tak prečo sa potom vo vyznaní viery modlíme :
Verím v Boha Otca všemohúceho Stvoriteľa neba i zeme i v Ježiša Krista, jeho jediného Syna, nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny. ...atď...
Zvestovanie Panne Márii
V šiestom mesiaci poslal Boh anjela Gabriela do galilejského mesta, ktoré sa volá Nazaret, k panne zasnúbenej mužovi z rodu Dávidovho, menom Jozef.
A meno panny bolo Mária. Anjel prišiel k nej a povedal: Zdravas, milosti plná, Pán s tebou. Ona sa nad jeho slovami zarazila a rozmýšľala, čo znamená takýto pozdrav.
Anjel jej povedal: Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha.
Počneš a porodíš syna a dáš mu meno Ježiš.
On bude veľký a bude sa volať synom Najvyššieho. Pán Boh mu dá trón jeho otca Dávida, naveky bude kraľovať nad Jakubovým rodom a jeho kráľovstvu nebude konca."
Mária povedala anjelovi: Ako sa to stane, veď ja muža nepoznám?"
Anjel jej povedal: "Duch Svätý zostúpi na teba a moc Najvyššieho ťa zatieni.
A preto aj dieťa bude sa volať svätým, bude to Boží Syn.
Luk 1, 26-35
slovo prihlupl. - znamená obmedzený alebo prostoduchý
IQ = (mentálny vek /fyzický vek) x 100
1. do 20 idiocia
– hlboká duševná zaostalosť
2. 20 – 49 imbecilita – (20 - 34) ťažká duševná zaostalosť,
(35 - 49) stredný stupeň duševnej zaostalosti
3. 50 – 69 debilita
– ľahká duševná zaostalosť
4. 70 – 79
--hraničné pásmo medzi rozumovou zaostalosťou a normou
5. 80 – 89
-- podpriemerná inteligencia
6. 90 – 109
priemerná inteligencia
7. 110 – 119
nadpriemerná inteligencia
(ľahký nadpriemer)
8. 120 – 139
vysoká inteligencia (vysoko nadpriemerná)
9. 140 –>veľmi vysoká inteligencia (genialita)
Podpriemerné IQ je nízke. Nemyslíš ?
Tak prečo sa potom vo vyznaní viery modlíme :
Verím v Boha Otca všemohúceho Stvoriteľa neba i zeme i v Ježiša Krista, jeho jediného Syna, nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny. ...atď...
Zvestovanie Panne Márii
V šiestom mesiaci poslal Boh anjela Gabriela do galilejského mesta, ktoré sa volá Nazaret, k panne zasnúbenej mužovi z rodu Dávidovho, menom Jozef.
A meno panny bolo Mária. Anjel prišiel k nej a povedal: Zdravas, milosti plná, Pán s tebou. Ona sa nad jeho slovami zarazila a rozmýšľala, čo znamená takýto pozdrav.
Anjel jej povedal: Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha.
Počneš a porodíš syna a dáš mu meno Ježiš.
On bude veľký a bude sa volať synom Najvyššieho. Pán Boh mu dá trón jeho otca Dávida, naveky bude kraľovať nad Jakubovým rodom a jeho kráľovstvu nebude konca."
Mária povedala anjelovi: Ako sa to stane, veď ja muža nepoznám?"
Anjel jej povedal: "Duch Svätý zostúpi na teba a moc Najvyššieho ťa zatieni.
A preto aj dieťa bude sa volať svätým, bude to Boží Syn.
Luk 1, 26-35
19.06.2011
lulu
Reagovať
knihy
Ja som krst ako akt ktorý prebehol, nikdy nepoprela.
Popieram len jeho zmysel. Nemá žiadny. Nič sa nestane bez neho aj s ním.
Má len psychologický význam pre kresťanskú komunitu. Mimo nej nič neznamená. Je to len akýsi rituál, ktorých je v náboženstvách veľa.
Zaujímavé je, ako si vydedukovala, že ľudia sú lepší, len ak sa boja nejakého božieho súdu. Toto si sa teda fakt pomýlila, lebo vieme svoje, že to nezastrašilo ani samotných služobníkov božích.
Ak sa obzrieš do minulosti, kde bolo skoro 100% veriacich a vraždilo sa jedna radosť na čele s inkvizíciou, tak sa mi veru nezdá, že by mali nejaký strach z božieho súdu.
V tomto smere bubák Boh absolútne zlyhal.
Ja neverím v Boha ani čo sa za "nehet vojde" a predsa by som nikomu nič neukradla, som slušná atd...
Ja sa správam tak, ako som bola vychovaná. Nerob to, čo nechceš, aby Tebe robili druhí. Čo je na tom nepochopiteľné? Ty robíš z ateistov pomaly kanibalov.
Slovo "lipnúť" skôr pasuje Vám. Vy lipnete na Bohovi. Ja som otvorená každej dokázateľnej teórii.
Tak, ako sa dokázalo, že Neandertálec nie je predchodca človeka, ale samostatná vývojová línia, čakám na ďalšie nové poznatky. Som zvedavá na každého novoobjaveného dinosaura alebo skamenelinu. Ak niekto príde s niečim lepším ako evolúcia, sem s tým. Ja nie som zaslepená.
Už som minule spomínala, že ja sa nepokúšam vyvrátiť Jeho existenciu. Niet čo vyvracať.
Ty sa vari snažíš niekomu vyvrátiť existenciu nejakého Dia, Perúna, Merkúra, Artemis....?
A čítala si niekedy aj inú knihu ako Bibliu? Lebo vyzerá to, že nie. Skriptá sa nerátajú, aj tie si mala náboženské.
Popieram len jeho zmysel. Nemá žiadny. Nič sa nestane bez neho aj s ním.
Má len psychologický význam pre kresťanskú komunitu. Mimo nej nič neznamená. Je to len akýsi rituál, ktorých je v náboženstvách veľa.
Zaujímavé je, ako si vydedukovala, že ľudia sú lepší, len ak sa boja nejakého božieho súdu. Toto si sa teda fakt pomýlila, lebo vieme svoje, že to nezastrašilo ani samotných služobníkov božích.
Ak sa obzrieš do minulosti, kde bolo skoro 100% veriacich a vraždilo sa jedna radosť na čele s inkvizíciou, tak sa mi veru nezdá, že by mali nejaký strach z božieho súdu.
V tomto smere bubák Boh absolútne zlyhal.
Ja neverím v Boha ani čo sa za "nehet vojde" a predsa by som nikomu nič neukradla, som slušná atd...
Ja sa správam tak, ako som bola vychovaná. Nerob to, čo nechceš, aby Tebe robili druhí. Čo je na tom nepochopiteľné? Ty robíš z ateistov pomaly kanibalov.
Slovo "lipnúť" skôr pasuje Vám. Vy lipnete na Bohovi. Ja som otvorená každej dokázateľnej teórii.
Tak, ako sa dokázalo, že Neandertálec nie je predchodca človeka, ale samostatná vývojová línia, čakám na ďalšie nové poznatky. Som zvedavá na každého novoobjaveného dinosaura alebo skamenelinu. Ak niekto príde s niečim lepším ako evolúcia, sem s tým. Ja nie som zaslepená.
Už som minule spomínala, že ja sa nepokúšam vyvrátiť Jeho existenciu. Niet čo vyvracať.
Ty sa vari snažíš niekomu vyvrátiť existenciu nejakého Dia, Perúna, Merkúra, Artemis....?
A čítala si niekedy aj inú knihu ako Bibliu? Lebo vyzerá to, že nie. Skriptá sa nerátajú, aj tie si mala náboženské.
19.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: knihy
Neviem si predstaviť skriptá náboženské na predmet základy štatistické spracovania údajov.
Alebo ty ano ?
Tak zase podpichuješ.
Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život. Lebo Boh neposlal Syna na svet, aby svet odsúdil, ale aby sa skrze neho svet spasil.
Kto v neho verí, nie je súdený.
Ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno Jednorodeného Božieho Syna.
A súd je v tomto: Svetlo prišlo na svet, a ľudia milovali tmu viac ako svetlo, lebo ich skutky boli zlé.
Veď každý, kto zle robí, nenávidí svetlo a nejde na svetlo, aby jeho skutky neboli odhalené.
Ale kto koná pravdu, ide na svetlo, aby bolo vidieť, že svoje skutky koná v Bohu.
/Jan 3 16-21/
Alebo ty ano ?
Tak zase podpichuješ.
Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život. Lebo Boh neposlal Syna na svet, aby svet odsúdil, ale aby sa skrze neho svet spasil.
Kto v neho verí, nie je súdený.
Ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno Jednorodeného Božieho Syna.
A súd je v tomto: Svetlo prišlo na svet, a ľudia milovali tmu viac ako svetlo, lebo ich skutky boli zlé.
Veď každý, kto zle robí, nenávidí svetlo a nejde na svetlo, aby jeho skutky neboli odhalené.
Ale kto koná pravdu, ide na svetlo, aby bolo vidieť, že svoje skutky koná v Bohu.
/Jan 3 16-21/
19.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: knihy
Skriptá som mala úplne obyčajné ako používali všetci študenti.
Skriptá boli z knižnice, a boli úplne normálne.
Ty lipneš na evolučnej teórii, teraz dovoľ, aby som to správne vyskoloňovala, veriaci na Bohu.
Nie nerobím z ateistov kanibalov, to som nikde nenapísala. Nevkalad mi myšlienky, ktoré som nenapísala.
Čítala som aj iné knihy, ako je biblia.
Ja viem, pre teba som aj ja v tej skupine, vysokoškolsky vzdelan., skupine prihlup.
( podľa teba mierny výraz )
Lenže, keď niekto dokáže prejsť všetkými semestrálnymi skúškami,. prekonať všetky úskalia, nemôže byť prihlup.
Dokže na konci 3.roč. urobiť súhrné skúšky, napíše a obháji diplomové práce, urobí štátnice. Nemôže byť prihlup.
Skriptá boli z knižnice, a boli úplne normálne.
Ty lipneš na evolučnej teórii, teraz dovoľ, aby som to správne vyskoloňovala, veriaci na Bohu.
Nie nerobím z ateistov kanibalov, to som nikde nenapísala. Nevkalad mi myšlienky, ktoré som nenapísala.
Čítala som aj iné knihy, ako je biblia.
Ja viem, pre teba som aj ja v tej skupine, vysokoškolsky vzdelan., skupine prihlup.
( podľa teba mierny výraz )
Lenže, keď niekto dokáže prejsť všetkými semestrálnymi skúškami,. prekonať všetky úskalia, nemôže byť prihlup.
Dokže na konci 3.roč. urobiť súhrné skúšky, napíše a obháji diplomové práce, urobí štátnice. Nemôže byť prihlup.
19.06.2011
lulu
Reagovať
:):):)
Jean MESLIER
Nemôžu poprieť ani naši vyznavači Krista, lebo - nehovoriac o mnohých iných autoritách, ktoré uzanli, že text ich takzvaného Písma svätého bol v rozličných dobách doplňovaný, skracovaný a menený - ich slávny cirkevný otec svätý Hieronym na mnohých miestach svojich Výkladov výslovne hovorí, že tzv. Písmo sväté bolo prekrútené a sfalšované, pretože už v dobe svojho vzniku bolo v rukách všelijakých ľudí, ktorí ho dopĺňali, skracovali, ako sa im zachcelo, takže bolo toľko rozličných verzií Písma, koľko bolo jeho opisov.
Vo svojom predslove k evanjeliám vraví pápežovi Damazovi: Do našich kníh sa nepochybne vkradlo veľmi veľa omylov. Ak tam alebo v niektorom rukopise jeden evanjelista hovorí o niečo viac než druhý, vykladači alebo prekladatelia sa nazdávali, že chýbajúce miesto musia doplniť u všetkých ostatných a opraviť všetkých ostatných podľa evanjelistu, ktorého čítali najskôr. Preto máme, vraví, všetko pomiešané a v sv. Markovi je veľa vecí zo sv. Lukáša a v sv. Matúšovi zo sv. Marka a sv. Jána a u ostatných je veľa miest, ktoré patria iným.
No popri neokrôchanom a zlom štýle, ktorým sú tieto evanjeliá napísané, popri hrieškoch proti usporiadaniu a súvislosti pri rozprávaní jednotlivých iba zbežne opísaných udalostí zistíme, že sa jednotliví autori vzájomne dosť často rozchádzajú: jedni svoje príbehy rozpravajú tak, druhí onak. To všetko dokazuje ešte jasnejšie, že také knihy nemajú pôvod v božom vnuknutí. Ba vidíme, že si autori v mnohých veciach zrejme odporujú, čo jasne dokazuje, že neboli osvietení bohom a že nemali ani dosť vedomostí ani dosť prirodzeného nadania, aby dobre napísali nejaké rozprávanie.
Nemôžu poprieť ani naši vyznavači Krista, lebo - nehovoriac o mnohých iných autoritách, ktoré uzanli, že text ich takzvaného Písma svätého bol v rozličných dobách doplňovaný, skracovaný a menený - ich slávny cirkevný otec svätý Hieronym na mnohých miestach svojich Výkladov výslovne hovorí, že tzv. Písmo sväté bolo prekrútené a sfalšované, pretože už v dobe svojho vzniku bolo v rukách všelijakých ľudí, ktorí ho dopĺňali, skracovali, ako sa im zachcelo, takže bolo toľko rozličných verzií Písma, koľko bolo jeho opisov.
Vo svojom predslove k evanjeliám vraví pápežovi Damazovi: Do našich kníh sa nepochybne vkradlo veľmi veľa omylov. Ak tam alebo v niektorom rukopise jeden evanjelista hovorí o niečo viac než druhý, vykladači alebo prekladatelia sa nazdávali, že chýbajúce miesto musia doplniť u všetkých ostatných a opraviť všetkých ostatných podľa evanjelistu, ktorého čítali najskôr. Preto máme, vraví, všetko pomiešané a v sv. Markovi je veľa vecí zo sv. Lukáša a v sv. Matúšovi zo sv. Marka a sv. Jána a u ostatných je veľa miest, ktoré patria iným.
No popri neokrôchanom a zlom štýle, ktorým sú tieto evanjeliá napísané, popri hrieškoch proti usporiadaniu a súvislosti pri rozprávaní jednotlivých iba zbežne opísaných udalostí zistíme, že sa jednotliví autori vzájomne dosť často rozchádzajú: jedni svoje príbehy rozpravajú tak, druhí onak. To všetko dokazuje ešte jasnejšie, že také knihy nemajú pôvod v božom vnuknutí. Ba vidíme, že si autori v mnohých veciach zrejme odporujú, čo jasne dokazuje, že neboli osvietení bohom a že nemali ani dosť vedomostí ani dosť prirodzeného nadania, aby dobre napísali nejaké rozprávanie.
18.06.2011
lulu
Reagovať
baktéria
V prvom rade je nenormálne dokazovať nejakú "neexistenciu" niekoho, alebo niečoho. Ak ja tvrdím, že Boh nieje, logicky z toho vyplýva, že ani nejaké dokazovanie ma netrápi. Dokazovanie prináleží tomu, kto tvrdí existenciu.
Takže aj otázka, či je skamenelina alebo čokoľvek iné staršie ako Boh je nelogická, lebo Boh nie je.
Bez Vás ľudí veriacich by Boh neexistoval. Vy ste mu dali meno, Vy ste jeho duša.
V ľudskom genóme sa nachádzajú gény, ktoré sú typické pre konzumáciu potravín v prostredí, kde sa genóm konkrétneho človeka VYVÍJAL. Gény, ktoré majú Európania, nemajú Polynézania, ktorým chýba gén syntetizujúci enzým, pomocou ktorého sa štiepi laktóza v mlieku. Čiže ho nevedia stráviť.
A to je ako možné, keď vraj všetci sme z Adama a Evy?
Prečo mikroorganizmy EVOLUČNE reagujú na zmeny, ktoré sa odohrávajú na Zemi? Vyvíjajú sa už 500 miliónov rokov, neustále sa učia, aj keď nemajú mozog.
To mi nejak k stvoreniu nepasuje.
Oháňanie sa krstom, už začína byť detinské. Je to tak na úrovni že neprejdem cez cestu, keď prebehne čierna mačka, piatok 13-teho mám nešťastie atd....
Čo dodať. Asi len to, že pojem Boh môže byť vysvetľovaný rôzne. Môže to byť Veľký tresk a zrod Vesmíru, alebo to môže byť čokoľvek.
Ale Vy popierate prírodu, jej vývin, evolúciu. A to sú dokázané veci. Stále trváte na stvorení ľudí, zvierat a prírody, čo je totálny nezmysel.
Ja niekedy až lapám po dychu, ako môžu byť vysokoškolsky vzdelaní ľudia takí (hľadám mierny výraz) prihlúpli.
Takže aj otázka, či je skamenelina alebo čokoľvek iné staršie ako Boh je nelogická, lebo Boh nie je.
Bez Vás ľudí veriacich by Boh neexistoval. Vy ste mu dali meno, Vy ste jeho duša.
V ľudskom genóme sa nachádzajú gény, ktoré sú typické pre konzumáciu potravín v prostredí, kde sa genóm konkrétneho človeka VYVÍJAL. Gény, ktoré majú Európania, nemajú Polynézania, ktorým chýba gén syntetizujúci enzým, pomocou ktorého sa štiepi laktóza v mlieku. Čiže ho nevedia stráviť.
A to je ako možné, keď vraj všetci sme z Adama a Evy?
Prečo mikroorganizmy EVOLUČNE reagujú na zmeny, ktoré sa odohrávajú na Zemi? Vyvíjajú sa už 500 miliónov rokov, neustále sa učia, aj keď nemajú mozog.
To mi nejak k stvoreniu nepasuje.
Oháňanie sa krstom, už začína byť detinské. Je to tak na úrovni že neprejdem cez cestu, keď prebehne čierna mačka, piatok 13-teho mám nešťastie atd....
Čo dodať. Asi len to, že pojem Boh môže byť vysvetľovaný rôzne. Môže to byť Veľký tresk a zrod Vesmíru, alebo to môže byť čokoľvek.
Ale Vy popierate prírodu, jej vývin, evolúciu. A to sú dokázané veci. Stále trváte na stvorení ľudí, zvierat a prírody, čo je totálny nezmysel.
Ja niekedy až lapám po dychu, ako môžu byť vysokoškolsky vzdelaní ľudia takí (hľadám mierny výraz) prihlúpli.
18.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: baktéria
Tvoj krst je nepopieateľný fakt.
Biblia varuje, že niektorí budú navždy popierať Božiu existenciu, “Blázon hovorí vo svojom srdci: ‘Niet Boha.’” (Žalm 14:1).
Ľudia hovoria, že neveria v Boha, lebo to nie je “vedecky” dokázané.
Skutočným dôvodom je, že keby pripustili, že Boh je, museli by tiež uznať svoju zodpovednosť pred Bohom a potrebu Božieho odpustenia (Rímskym 3:23; 6:23).
Ak Boh existuje, potom sme pred Ním zodpovední za naše skutky.
Ak Boh neexistuje, potom si môžeme robiť čo chceme bez toho, aby sme sa starali, že bude Boží súd.
Verím, že z tohto dôvodu toľkí lipnú na evolučnej teórii – ako alternative k viere v Boha Stvoriteľa.
Boh existuje a nakoniec každý tuší, že On existuje. Už len fakt, že niektorí sa s toľkou agresiou pokúšajú vyvrátiť Jeho existenciu je argumentom v prospech toho, že je.
Rímskym 1:25 hovorí: Všetci tí, čo pravdu Božiu zamenilil za lož, uctievali stvorené veci a im slúžili miesto Stvoriteľovi, ktorý je požehnaný naveky. Amen.
Biblia tiež hovorí, že ľudia nemajú výhovorku prečo neveria v Boha:
Lebo čo je neviditeľné z Neho, Jeho večná moc a božskosť – to od stvorenia sveta rozjímaním môžu pozorovať z Jeho diel, aby nemali výhovorky” (Rímskym 1:20).
Ale teraz sa zjavila Božia spravodlivosť bez zákona a dosvedčujú ju Zákon i Proroci: Božia spravodlivosť skrze vieru v Ježiša Krista pre všetkých, čo veria.
Lebo niet rozdielu: veď všetci zhrešili a chýba im Božia sláva, ale sú ospravedlnení zadarmo jeho milosťou, vykúpením v Kristovi Ježišovi. /Rim 3, 21-24/
Ale teraz, keď ste oslobodení od hriechu a stali ste sa Božími služobníkmi, máte z toho úžitok na posvätenie a nakoniec večný život. Lebo mzdou hriechu je smrť, ale Boží dar je večný život v Kristovi Ježišovi, našom Pánovi. / Rim 6, 22-23/
Biblia varuje, že niektorí budú navždy popierať Božiu existenciu, “Blázon hovorí vo svojom srdci: ‘Niet Boha.’” (Žalm 14:1).
Ľudia hovoria, že neveria v Boha, lebo to nie je “vedecky” dokázané.
Skutočným dôvodom je, že keby pripustili, že Boh je, museli by tiež uznať svoju zodpovednosť pred Bohom a potrebu Božieho odpustenia (Rímskym 3:23; 6:23).
Ak Boh existuje, potom sme pred Ním zodpovední za naše skutky.
Ak Boh neexistuje, potom si môžeme robiť čo chceme bez toho, aby sme sa starali, že bude Boží súd.
Verím, že z tohto dôvodu toľkí lipnú na evolučnej teórii – ako alternative k viere v Boha Stvoriteľa.
Boh existuje a nakoniec každý tuší, že On existuje. Už len fakt, že niektorí sa s toľkou agresiou pokúšajú vyvrátiť Jeho existenciu je argumentom v prospech toho, že je.
Rímskym 1:25 hovorí: Všetci tí, čo pravdu Božiu zamenilil za lož, uctievali stvorené veci a im slúžili miesto Stvoriteľovi, ktorý je požehnaný naveky. Amen.
Biblia tiež hovorí, že ľudia nemajú výhovorku prečo neveria v Boha:
Lebo čo je neviditeľné z Neho, Jeho večná moc a božskosť – to od stvorenia sveta rozjímaním môžu pozorovať z Jeho diel, aby nemali výhovorky” (Rímskym 1:20).
Ale teraz sa zjavila Božia spravodlivosť bez zákona a dosvedčujú ju Zákon i Proroci: Božia spravodlivosť skrze vieru v Ježiša Krista pre všetkých, čo veria.
Lebo niet rozdielu: veď všetci zhrešili a chýba im Božia sláva, ale sú ospravedlnení zadarmo jeho milosťou, vykúpením v Kristovi Ježišovi. /Rim 3, 21-24/
Ale teraz, keď ste oslobodení od hriechu a stali ste sa Božími služobníkmi, máte z toho úžitok na posvätenie a nakoniec večný život. Lebo mzdou hriechu je smrť, ale Boží dar je večný život v Kristovi Ježišovi, našom Pánovi. / Rim 6, 22-23/
16.06.2011
lulu
Reagovať
rerere
Ja som v týchto dňoch rada, keď sa stihnem postarať o rodinu, lebo mám veľa práce. Aj keby som bola veriaca, nebudem vysedávať v kostole.
Nič v zlom, ale to sa Ti hovorí, keď nemáš iné starosti. Ja som v práci niekedy aj 12 hodín.
Viac ma mrzí napríklad, že včera u nás nebolo vidieť zatmenie mesiaca, lebo sme sa na to s deťmi tešili.
A pred 300 rokmi by to bolo "znamenie Božie".
Pre mňa to stále vychádza, že žiadny Boh nie je.
No a Ty máš taký istý subjektívny pohľad ako ja, lebo sme dva extrémy. Ty si absolútne veriaca a ja som absolútne neveriaca.
Lenže mňa nemôže osloviť žiadna náuka, svetonázor, ktorý prezentujú ľudia verejne priznávajúci, že "určité 100% dané skutočnosti" proste neriešia, prehliadajú a tvária sa, ako keby neexistovali.
Vo svojej podstate je to vlastne zbabelé. A ja zbabelá nie som.
Nič v zlom, ale to sa Ti hovorí, keď nemáš iné starosti. Ja som v práci niekedy aj 12 hodín.
Viac ma mrzí napríklad, že včera u nás nebolo vidieť zatmenie mesiaca, lebo sme sa na to s deťmi tešili.
A pred 300 rokmi by to bolo "znamenie Božie".
Pre mňa to stále vychádza, že žiadny Boh nie je.
No a Ty máš taký istý subjektívny pohľad ako ja, lebo sme dva extrémy. Ty si absolútne veriaca a ja som absolútne neveriaca.
Lenže mňa nemôže osloviť žiadna náuka, svetonázor, ktorý prezentujú ľudia verejne priznávajúci, že "určité 100% dané skutočnosti" proste neriešia, prehliadajú a tvária sa, ako keby neexistovali.
Vo svojej podstate je to vlastne zbabelé. A ja zbabelá nie som.
16.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: rerere
Aj ja veľa pracujem. Mám hlavné zamestnanie a aj vedľajšie.
Svoju úlohu v zamestaní som už urobila v stanovenom teríme.
Tak som dostala dalšiu, kde mám krátky časový termín. /ide o tú istú náplň práce /
Ten výrok Jan 8,58 vnímam tak, že :
Ježiš je Boh a bol tu skôr ako Abrahám.
Dobre ty veríš, že skamenelina v tom Jantáre spolu so včelami sú staršie ako Boh.
Ja ti teraz položím otázku je tá skamenelina, s jantárom staršia ako Boh ?
Zase sa zamysli nad tým mojim citátom
/Jan 8,58/
Ježiš im povedal : Hovorím vám Prv ako bol Abrahám, Ja som.
To sa Ti snažím naznačiť týmto citátom z Písma.
Aj ja som vyšla von a chcela som si pozrieť zatmenie slnka, ale bolo zamračené.
To hovríš ty. A kde berieš takú istotu , že nie je Boh.
To je teda paradox, veď pokrstený človek, sviatosťou Krstu je Božím dieťaťom, aj keď Boha neverí.
Svoju úlohu v zamestaní som už urobila v stanovenom teríme.
Tak som dostala dalšiu, kde mám krátky časový termín. /ide o tú istú náplň práce /
Ten výrok Jan 8,58 vnímam tak, že :
Ježiš je Boh a bol tu skôr ako Abrahám.
Dobre ty veríš, že skamenelina v tom Jantáre spolu so včelami sú staršie ako Boh.
Ja ti teraz položím otázku je tá skamenelina, s jantárom staršia ako Boh ?
Zase sa zamysli nad tým mojim citátom
/Jan 8,58/
Ježiš im povedal : Hovorím vám Prv ako bol Abrahám, Ja som.
To sa Ti snažím naznačiť týmto citátom z Písma.
Aj ja som vyšla von a chcela som si pozrieť zatmenie slnka, ale bolo zamračené.
To hovríš ty. A kde berieš takú istotu , že nie je Boh.
To je teda paradox, veď pokrstený človek, sviatosťou Krstu je Božím dieťaťom, aj keď Boha neverí.
14.06.2011
lulu
Reagovať
viera
Ježiš im povedal : veru, veru hovorím vám Prv ako bol Abrahám, Ja som. /Jan 8,58/ ?
Toto má akú výpovednú hodnotu? Úplne o ničom.
A podaromnici vysedávať v kostole a vyspevovať, to mi tiež nič nehovorí. Ale niekto je gembler, niekto sa fláka len tak alebo robí zlobu a to je potom naozaj lepšie sedieť v kostole. Ale takí tam žiaľ nevysedávajú.
Dobre to hovorila tá moja starká pánu farárovi, keď sa u nich zastavil po nedeľnej omši a pýtal sa, prečo zasa neprišla. Že kto za ňu navarí a obriadi 7 detí, keď bude ona vysedávať v kostole.
Ja vo viere nevidím absolútne nič pozitívneho. Ľudia veriaci a neveriaci sa v správaní nelíšia. Načo je taká viera?
Toto má akú výpovednú hodnotu? Úplne o ničom.
A podaromnici vysedávať v kostole a vyspevovať, to mi tiež nič nehovorí. Ale niekto je gembler, niekto sa fláka len tak alebo robí zlobu a to je potom naozaj lepšie sedieť v kostole. Ale takí tam žiaľ nevysedávajú.
Dobre to hovorila tá moja starká pánu farárovi, keď sa u nich zastavil po nedeľnej omši a pýtal sa, prečo zasa neprišla. Že kto za ňu navarí a obriadi 7 detí, keď bude ona vysedávať v kostole.
Ja vo viere nevidím absolútne nič pozitívneho. Ľudia veriaci a neveriaci sa v správaní nelíšia. Načo je taká viera?
14.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: viera
V kostole nájde človek, pokoj pomodlí sa, pookreje na duši.
Moja jedinná povinnosť po práci, keď prídem domov, je ísť do kostola na sv.omšu.
Moja ani nevieš, čo hovorí po daromnici atď..
Spämetaj sa.
A ten, čo sedel na tróne, povedal: Hľa, všetko robím nové. A hovoril: Píš: Tieto slová sú verné a pravdivé.
A povedal mi: Stalo sa! Ja som Alfa a Omega, Počiatok i Koniec. /Zjav Ján 21, 5-6/
Kristus je Alfa a Omega.
Kristu je počiatok i koniec.
Ano ty vo viere nevidíš nič pozotívneho, lebo neveríš, nemáš to zažité, a vžité, tak tebe to vôbec nič nehovorí.
S tým, by som celkom nesúhlasila, že ľudia veriaci a neveriaci sa v správaní nelíšia, to je tvoj subjektívny pohľad. Lebo tebe to tak vyhovuje.
Moja jedinná povinnosť po práci, keď prídem domov, je ísť do kostola na sv.omšu.
Moja ani nevieš, čo hovorí po daromnici atď..
Spämetaj sa.
A ten, čo sedel na tróne, povedal: Hľa, všetko robím nové. A hovoril: Píš: Tieto slová sú verné a pravdivé.
A povedal mi: Stalo sa! Ja som Alfa a Omega, Počiatok i Koniec. /Zjav Ján 21, 5-6/
Kristus je Alfa a Omega.
Kristu je počiatok i koniec.
Ano ty vo viere nevidíš nič pozotívneho, lebo neveríš, nemáš to zažité, a vžité, tak tebe to vôbec nič nehovorí.
S tým, by som celkom nesúhlasila, že ľudia veriaci a neveriaci sa v správaní nelíšia, to je tvoj subjektívny pohľad. Lebo tebe to tak vyhovuje.
12.06.2011
lulu
Reagovať
barbari a iné
Poopravím Ťa, Indiáni neboli z ďaleka prví, ktorí praktizovali ľudské obete. Zabúdaš na Keltov, Wikingov a ani v starom Egypte s tým nemali problém.
A pokiaľ viem, tak Tí misionári neboli o nič lepší. Vôbec nemali problém vyvražďovať celé indiánske osady aj so ženami a deťmi. Dokonca sa to dialo ešte v 18. a 19. nástom storočí.
Misionári sa tu zrejme hrali na Boha.
Ale z Tvojho pohľadu sa určite smažia v Pekle.
Aby som Ťa nesklamala, tak na 110 miliónov rokov je odhadovaný vek jantáru so skamenelými osami, ktoré sú predchodcom dnešných ôs. Aj tie stvoril Boh? A prečo a načo.
Aké zvieratá vlastne stvoril Boh?
Mamuta, tigra šablozubého?
A z nich sa vyvinul slon a dnešný tiger?
Alebo Boh je vlastne mimozemšťan, čo len tak okolo prelietal, inšpirovali ho tunajšie zvieratá, tak sa ich zbavil a stvoril si také krajšie?
Mňa miestami až fascinuje Vaša zaslepenosť. Lebo viem, že nanajvíš napíšeš, no tak tu tie zvieratá boli, ale viac to neriešiš, ani Ťa to nezaujíma.
Ale z Boha tu nikto nenašiel žiadne hmatateľné pozostatky ako z tých zvierat, tak neviem, prečo by ma mal zaujímať On.
Ja verím faktom, nie rozprávkam.
A pokiaľ viem, tak Tí misionári neboli o nič lepší. Vôbec nemali problém vyvražďovať celé indiánske osady aj so ženami a deťmi. Dokonca sa to dialo ešte v 18. a 19. nástom storočí.
Misionári sa tu zrejme hrali na Boha.
Ale z Tvojho pohľadu sa určite smažia v Pekle.
Aby som Ťa nesklamala, tak na 110 miliónov rokov je odhadovaný vek jantáru so skamenelými osami, ktoré sú predchodcom dnešných ôs. Aj tie stvoril Boh? A prečo a načo.
Aké zvieratá vlastne stvoril Boh?
Mamuta, tigra šablozubého?
A z nich sa vyvinul slon a dnešný tiger?
Alebo Boh je vlastne mimozemšťan, čo len tak okolo prelietal, inšpirovali ho tunajšie zvieratá, tak sa ich zbavil a stvoril si také krajšie?
Mňa miestami až fascinuje Vaša zaslepenosť. Lebo viem, že nanajvíš napíšeš, no tak tu tie zvieratá boli, ale viac to neriešiš, ani Ťa to nezaujíma.
Ale z Boha tu nikto nenašiel žiadne hmatateľné pozostatky ako z tých zvierat, tak neviem, prečo by ma mal zaujímať On.
Ja verím faktom, nie rozprávkam.
12.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: iné
Presne to napíšem, že to tu bolo, a viac to neriešim.
Pozri stať Jan 8 : 58
Dnes máme nedeľu Zoslania Ducha svätého.
V sobotu som bola pomáhať z výzdobou a s kvetmi v kostole.
Ja spoň niečomu verím.
Pozrela som si ten článok na internete.
Prečítam si to ako novú informáciu.
Neviem, čo k tomu viac dodať.
Pozri stať Jan 8 : 58
Dnes máme nedeľu Zoslania Ducha svätého.
V sobotu som bola pomáhať z výzdobou a s kvetmi v kostole.
Ja spoň niečomu verím.
Pozrela som si ten článok na internete.
Prečítam si to ako novú informáciu.
Neviem, čo k tomu viac dodať.
12.06.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: iné
No ja som si prečítala toho Tvojho Jána, ale nechápem jeho výpovednú hodnotu. Toto ma nemôže uspokojiť.
Všetko je to v rovine zamlžovania a to ja nestrávim.
Ja chcem jasné odpovede.
Nemôžem uveriť niečomu (Biblii), čo je napísané na úrovni poznania ľudstva spred 2 000 rokov.
Lebo ak Boh všetko vedel dopredu, musel vedieť, že ľudia otvoria oči. Nič také v Biblii nie je. Tam je zem rovná doska. To predsa nemohol diktovať Boh. Také hlúposti by nikomu nevnukol. A to je len jedna z nich.
Teraz naozaj otázka, prečo je Starý aj Nový zákon?
Keď sa Starého nedržíte, tak prečo bol napísaný? Načo? Je zlý, nebol napísaný z vnuknutia Boha? A nový bol?
Ja mám nedeľu, ako nedeľu. Radšej idem s deťmi do prírody, teda ak mám voľno.
Všetko je to v rovine zamlžovania a to ja nestrávim.
Ja chcem jasné odpovede.
Nemôžem uveriť niečomu (Biblii), čo je napísané na úrovni poznania ľudstva spred 2 000 rokov.
Lebo ak Boh všetko vedel dopredu, musel vedieť, že ľudia otvoria oči. Nič také v Biblii nie je. Tam je zem rovná doska. To predsa nemohol diktovať Boh. Také hlúposti by nikomu nevnukol. A to je len jedna z nich.
Teraz naozaj otázka, prečo je Starý aj Nový zákon?
Keď sa Starého nedržíte, tak prečo bol napísaný? Načo? Je zlý, nebol napísaný z vnuknutia Boha? A nový bol?
Ja mám nedeľu, ako nedeľu. Radšej idem s deťmi do prírody, teda ak mám voľno.
12.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: iné
Židia sa držia iba starého zákona, lebo nový neprijali.
V kostole na sv. omši, po prvom čítaní sa spievajú žalmy a tie sú zo starého zákona z knihy žalmov.
Napr. na bielu sobotu na vigíliu zmrtvychvstania Ježiša sa čítajú viaceré čítania zo starého a nového zákona.
V tento deň sa číta 7 čítaní so sv.Písma.
Kniha genezis, exodus, prorok Izaiáš,
čítanie z kniha Proroka Barucha
čítanie z Kniha proroka Ezechiela.
Napr. čítanie z Knihy
Exodus 14, 15-15,1 21-30
Prechod cez červené more
Po čítaniach nasleduju žalmy , tieto žalmy vystihujú uvedené čítanie.
Víťazná pieseň je uvedená hneď po čítaní:
Ježiš im povedal : veru, veru hovorím vám Prv ako bol Abrahám, Ja som. /Jan 8,58/
Starý zákon vznikol pred narodením Ježiša Krista.
Druhá Kniha Exodus pojednáva ako Izraeliti utekali pred Egypťanmi.
Veď môžeš si to aj sama prečítať.
Prechod cez Červené more.
V kostole na sv. omši, po prvom čítaní sa spievajú žalmy a tie sú zo starého zákona z knihy žalmov.
Napr. na bielu sobotu na vigíliu zmrtvychvstania Ježiša sa čítajú viaceré čítania zo starého a nového zákona.
V tento deň sa číta 7 čítaní so sv.Písma.
Kniha genezis, exodus, prorok Izaiáš,
čítanie z kniha Proroka Barucha
čítanie z Kniha proroka Ezechiela.
Napr. čítanie z Knihy
Exodus 14, 15-15,1 21-30
Prechod cez červené more
Po čítaniach nasleduju žalmy , tieto žalmy vystihujú uvedené čítanie.
Víťazná pieseň je uvedená hneď po čítaní:
Ježiš im povedal : veru, veru hovorím vám Prv ako bol Abrahám, Ja som. /Jan 8,58/
Starý zákon vznikol pred narodením Ježiša Krista.
Druhá Kniha Exodus pojednáva ako Izraeliti utekali pred Egypťanmi.
Veď môžeš si to aj sama prečítať.
Prechod cez Červené more.
09.06.2011
lulu
Reagovať
všeličo
Moje deti v prvom rade vychovávam v slobodnom duchu. Čiže poznajú pojem Boh a ak by sa v dospelosti k nemu chceli obrátiť, nič im v tom nebráni. Ja ten pojem nedehonestujem ani nezosmiešňujem v ich očiach. Len diskutujem.
Včera som so synom rozvíjala debatu o indiánoch a objavení Ameriky. Prišiel s tým sám. A vlastne to začalo Austráliou, kde teraz platia za odstrel králikov, ktoré nie sú pre túto krajinu pôvodný druh a spôsobujú veľké škody na pôvodnej faune. (Toto teda tiež veľmi do Biblie nepasuje, rozdielne zeme, s rozdielnymi zvieratami)
Potom sme cez Galapágy prešli až do Ameriky. Tu boli Indiáni nemilosrdne vyvražďovaní kresťanmi, tými veriacimi v Nebo a večný život. Ako by si mu na to odpovedala?
Okrem toho vymierali aj na obyčajné nakazenie chrípkou, lebo sa dovtedy s týmto vírusom nestretli a ich imunita si s ním nevedela poradiť.
A zabíjal ich aj alkohol, lebo im chýba enzým, ktorí ho v tele odbúrava. Prečo ho nemajú, keď sme sa podľa Teba rozmnožili len z dvoch ľudí? Tak mu na to odpovedz.
Toto sa Ťa môže spýtať aj nábožensky vychované dieťa. Čo mu povieš? Deti chcú odpovede a ak ich odbiješ nejakým citátom z Biblie, zabíjaš ich inteligenciu.
O potope už radšej ani nebudem písať, lebo ten Noemov koráb je hotový nezmysel z technického aj praktického hľadiska.
Ja mám rada matematické videnie sveta. Matematiku som mala v škole najradšej. Tam je vždy len jeden správny výsledok.
Paradox je, že mám "len" bakalára a aj to z ekonomiky, ktorú fakt nemám rada. Robila som si ho neskôr, lebo rodičia nemali peniaze na moju školu. Bolo to kvôli zamestnaniu, v ktorom už aj tak nepracujem. Ďalej som už študovať nešla, lebo som bola rozčarovaná z hlupákov, ktorí doštudujú vďaka tučnej peňaženke bohatého ocka. A ja potom v robote aj tak pracujem za nich.
Nikdy som si pred meno to Bc nenapísala, ani to nikomu nehovorím. Videla som toľko tupcov s titulom, že niet sa čím chváliť.
Celý tento posledný odsek bol od veci, ale chcelo sa mi to napísať, aby si si nemyslela, že si nejako prehnane otvorená. Ja som toho o sebe napísala podstatne viac.
Ozaj, aby som nezabudla, jasné že som v sčítaní dopísala ateista.
Včera som so synom rozvíjala debatu o indiánoch a objavení Ameriky. Prišiel s tým sám. A vlastne to začalo Austráliou, kde teraz platia za odstrel králikov, ktoré nie sú pre túto krajinu pôvodný druh a spôsobujú veľké škody na pôvodnej faune. (Toto teda tiež veľmi do Biblie nepasuje, rozdielne zeme, s rozdielnymi zvieratami)
Potom sme cez Galapágy prešli až do Ameriky. Tu boli Indiáni nemilosrdne vyvražďovaní kresťanmi, tými veriacimi v Nebo a večný život. Ako by si mu na to odpovedala?
Okrem toho vymierali aj na obyčajné nakazenie chrípkou, lebo sa dovtedy s týmto vírusom nestretli a ich imunita si s ním nevedela poradiť.
A zabíjal ich aj alkohol, lebo im chýba enzým, ktorí ho v tele odbúrava. Prečo ho nemajú, keď sme sa podľa Teba rozmnožili len z dvoch ľudí? Tak mu na to odpovedz.
Toto sa Ťa môže spýtať aj nábožensky vychované dieťa. Čo mu povieš? Deti chcú odpovede a ak ich odbiješ nejakým citátom z Biblie, zabíjaš ich inteligenciu.
O potope už radšej ani nebudem písať, lebo ten Noemov koráb je hotový nezmysel z technického aj praktického hľadiska.
Ja mám rada matematické videnie sveta. Matematiku som mala v škole najradšej. Tam je vždy len jeden správny výsledok.
Paradox je, že mám "len" bakalára a aj to z ekonomiky, ktorú fakt nemám rada. Robila som si ho neskôr, lebo rodičia nemali peniaze na moju školu. Bolo to kvôli zamestnaniu, v ktorom už aj tak nepracujem. Ďalej som už študovať nešla, lebo som bola rozčarovaná z hlupákov, ktorí doštudujú vďaka tučnej peňaženke bohatého ocka. A ja potom v robote aj tak pracujem za nich.
Nikdy som si pred meno to Bc nenapísala, ani to nikomu nehovorím. Videla som toľko tupcov s titulom, že niet sa čím chváliť.
Celý tento posledný odsek bol od veci, ale chcelo sa mi to napísať, aby si si nemyslela, že si nejako prehnane otvorená. Ja som toho o sebe napísala podstatne viac.
Ozaj, aby som nezabudla, jasné že som v sčítaní dopísala ateista.
09.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: všeličo
Predkovia dnešných amerických Indiánov prišli do Ameriky z Ázie.
Indiáni napríklad nemaju krvnú skupinu B. Jednou z ďalších spoločných vlastností bol nanešťastie aj akýsi sklon ku krutosti.
Trpeli chrobami, ktoré priniesli ľudia z Europy,. lebo nemali proti nim imunitu.
Najvyššiu úroveň dosiahli indiánske ríše v Strednej Amerike. Práve tu však dochádzalo aj najväčším ukrutnostiam.
Hádam najznámejšia z nich je ríša Aztécka. Bola to krvavá ríša, v ktorej sa praktizovali ľudské obete.
V ich chrámoch bola na stenách hrubá vrstva zaschnutej krvi.
Keď v XVI. storočí do Strednej Ameriky prišli Španieli a videli to, samozrejmú sa im to nepáčilo.
Miestni Indiáni kvasené nápoje vôbec nepili. Dokonce mali vďaka genetickej mutácii zníženú i samotnú schopnost alkohol odburávať, čo bolo jednou z príčin, prečo s nimi neskôr zatočila "ohnivá voda" europských osadníkov.
Vysoké školy majú aj bezplatné študijné programy. Ale neviem do kedy, leby všetky štúdia sa majú spoplatniť pre všetkých študentov.
Ja som tiež chodila keď už bolo spoplatnené štúdium, ale za prijateľných podmienok,.
Ja som školu skončila ešte za starých podmienok, a dobre som urobila, že som sa hňed prihlásila.
Teraz by som sa nedoplatila.
Práveže, mňa by ekonomika veľmi bavila.
Mali sme na fakulte základy ekonomiky a europskej integrácie.
Ešte stále sa aj teraz venujem účtovníctvu.
Robím daňové priznanie rodinným príslušníkom.
Hned som vedela, že máš vzdelanie.
Lebo si veľmi vnímavá.
Ja som najskôr chodila na bakalára.
Potom som sa prihlásila na magistra.
Tak mám teraz obidva diplomy.
Indiáni napríklad nemaju krvnú skupinu B. Jednou z ďalších spoločných vlastností bol nanešťastie aj akýsi sklon ku krutosti.
Trpeli chrobami, ktoré priniesli ľudia z Europy,. lebo nemali proti nim imunitu.
Najvyššiu úroveň dosiahli indiánske ríše v Strednej Amerike. Práve tu však dochádzalo aj najväčším ukrutnostiam.
Hádam najznámejšia z nich je ríša Aztécka. Bola to krvavá ríša, v ktorej sa praktizovali ľudské obete.
V ich chrámoch bola na stenách hrubá vrstva zaschnutej krvi.
Keď v XVI. storočí do Strednej Ameriky prišli Španieli a videli to, samozrejmú sa im to nepáčilo.
Miestni Indiáni kvasené nápoje vôbec nepili. Dokonce mali vďaka genetickej mutácii zníženú i samotnú schopnost alkohol odburávať, čo bolo jednou z príčin, prečo s nimi neskôr zatočila "ohnivá voda" europských osadníkov.
Vysoké školy majú aj bezplatné študijné programy. Ale neviem do kedy, leby všetky štúdia sa majú spoplatniť pre všetkých študentov.
Ja som tiež chodila keď už bolo spoplatnené štúdium, ale za prijateľných podmienok,.
Ja som školu skončila ešte za starých podmienok, a dobre som urobila, že som sa hňed prihlásila.
Teraz by som sa nedoplatila.
Práveže, mňa by ekonomika veľmi bavila.
Mali sme na fakulte základy ekonomiky a europskej integrácie.
Ešte stále sa aj teraz venujem účtovníctvu.
Robím daňové priznanie rodinným príslušníkom.
Hned som vedela, že máš vzdelanie.
Lebo si veľmi vnímavá.
Ja som najskôr chodila na bakalára.
Potom som sa prihlásila na magistra.
Tak mám teraz obidva diplomy.
10.06.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: všeličo
Ja som si vysokú hneď po strednej nemohla dovoliť nie preto, žeby bola samotná škola spoplatnená, ale rodičia nemali na to, aby ma mohli živiť ešte ďalších 5 rokov v cudzom meste. A robiť školu popri zamestnaní a starosti o rodinu, tiež nie je med lízať. Inak ma tie prednášky veľmi bavili, hlavne prvý všeobecný ročník. Ale doma som veľmi chýbala.
Teraz urobím všetko pre to, aby moje deti mohli študovať. Dúfam, že budú chcieť.
Ešte sa vrátim k tým indiánom. Vtedy bol celý svet krutý, aj ten španielsky. Keby sme sa tam teraz ocitli, asi by sme boli zhrození. Inkvizícia fungovala skvelo, bežné boli popravy, upalovanie a mučenie.
Čítala som zaujímavý článok, že ešte v 18-tom storočí v ústavoch pre nájdené deti umierali 2/3 do roka, len 14 zo 100 sa dožilo siedmeho roka a len 5 sa dožilo dospelosti. Tieto ústavy boli vo väčšine vedené mníškami alebo rehoľníkmi. Z dnešného pohľadu je to katastrofa.
Žiaľ, nemusíme zachádzať ani tak veľmi do minulosti, lebo je známi prípad sirotinca z Anglicka, z minulého storočia 50-te roky, ktorý bol vedený mníškami a tie kruto trestali a zneužívali deti.
Preto sa stále pýtam, čo dobré viera ľudstvu prináša?
Teraz urobím všetko pre to, aby moje deti mohli študovať. Dúfam, že budú chcieť.
Ešte sa vrátim k tým indiánom. Vtedy bol celý svet krutý, aj ten španielsky. Keby sme sa tam teraz ocitli, asi by sme boli zhrození. Inkvizícia fungovala skvelo, bežné boli popravy, upalovanie a mučenie.
Čítala som zaujímavý článok, že ešte v 18-tom storočí v ústavoch pre nájdené deti umierali 2/3 do roka, len 14 zo 100 sa dožilo siedmeho roka a len 5 sa dožilo dospelosti. Tieto ústavy boli vo väčšine vedené mníškami alebo rehoľníkmi. Z dnešného pohľadu je to katastrofa.
Žiaľ, nemusíme zachádzať ani tak veľmi do minulosti, lebo je známi prípad sirotinca z Anglicka, z minulého storočia 50-te roky, ktorý bol vedený mníškami a tie kruto trestali a zneužívali deti.
Preto sa stále pýtam, čo dobré viera ľudstvu prináša?
10.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: všeličo
Ani ja som nešla študovať hneď po strednej škole na fakultu.
Išla som odstupom času, keďže som potrebovala mať vzdelanie.
Aj moja sestra chodila na denné štúdium, ale popri tom si zarábala na bridáde.
A ešte k tým indiánom
Indiáni v tom čase boli barbaskí a krutí, praktizovali rituály pod halucinogénmi a dostávali sa do stavu kde mali zmenené vedomie.
Tak prečo potom oni ako prví praktizovali ľudské obete.
To sa, ale nepáčilo španielom.
Misionárom to, ale predsa len nedalo, a oznámili ako sa správali na novom území a zodpovední ľudia, boli obvinení zo zločinov.
Išla som odstupom času, keďže som potrebovala mať vzdelanie.
Aj moja sestra chodila na denné štúdium, ale popri tom si zarábala na bridáde.
A ešte k tým indiánom
Indiáni v tom čase boli barbaskí a krutí, praktizovali rituály pod halucinogénmi a dostávali sa do stavu kde mali zmenené vedomie.
Tak prečo potom oni ako prví praktizovali ľudské obete.
To sa, ale nepáčilo španielom.
Misionárom to, ale predsa len nedalo, a oznámili ako sa správali na novom území a zodpovední ľudia, boli obvinení zo zločinov.
08.06.2011
lulu
Reagovať
rerere
Ále, ja som kľudná stále.
Tá experimentálna psychológia je dosť podivná. Vieš :" Dieťa, ktoré je poučené, že jestvuje Boh, sa dá lepšie vychovávať, a rozmyslí si v ďalšom veku skutky, ktoré sú v rozpore s dobrými mravmi. " tak to je dosť sila.
Ja si myslím, že na to aby bolo dieťa dobre vychované, vôbec nepotrebuje Boha. To je znova názor z 13. storočia.
Dieťa má byť vychované s láskou, v porozumení. Treba sa mu venovať, veľa, veľa sa s ním rozprávať a byť mu príkladom.
Darmo rodič chodí do kostola, odrieka modlidby, ak tak nekoná aj v bežnom živote.
Máš o deťoch veľmi chabú mienku. Dobre chápu, čo je dobré a čo zlé aj bez Boha.
Vieme veľmi dobre, čo sú schopní páchať ľudia aj so silným cítením vo vieru v Boha.
Môj syn má 15 rokov, samozrejme ateista a neviem, neviem, ako by si obstála v diskusii s ním. Lebo niekedy zaskočí aj mňa svojou inteligenciou.
Je dobre vychovaný aj bez Boha. Tvoje presvedčenie má vážne medzery.
Tá experimentálna psychológia je dosť podivná. Vieš :" Dieťa, ktoré je poučené, že jestvuje Boh, sa dá lepšie vychovávať, a rozmyslí si v ďalšom veku skutky, ktoré sú v rozpore s dobrými mravmi. " tak to je dosť sila.
Ja si myslím, že na to aby bolo dieťa dobre vychované, vôbec nepotrebuje Boha. To je znova názor z 13. storočia.
Dieťa má byť vychované s láskou, v porozumení. Treba sa mu venovať, veľa, veľa sa s ním rozprávať a byť mu príkladom.
Darmo rodič chodí do kostola, odrieka modlidby, ak tak nekoná aj v bežnom živote.
Máš o deťoch veľmi chabú mienku. Dobre chápu, čo je dobré a čo zlé aj bez Boha.
Vieme veľmi dobre, čo sú schopní páchať ľudia aj so silným cítením vo vieru v Boha.
Môj syn má 15 rokov, samozrejme ateista a neviem, neviem, ako by si obstála v diskusii s ním. Lebo niekedy zaskočí aj mňa svojou inteligenciou.
Je dobre vychovaný aj bez Boha. Tvoje presvedčenie má vážne medzery.
08.06.2011
Mgr.
Reagovať
Ešte o diskusii s tým tvojim synom.
O náboženských, teologických a vieroučných otázkach tvoj syn nemá ani len potuchy, keďže si napísala, že je ateista.
S vierou nemá žiadnu teoretická, praktickú hlavne zážitkovú ani empirickú skúsenosť.
Empirický - znamená založený na určitej skúsenosti,
Keďže je jednostranne vychovávaný, tak to by bol podľa mňa aj problém v diskusii.
O náboženských, teologických a vieroučných otázkach tvoj syn nemá ani len potuchy, keďže si napísala, že je ateista.
S vierou nemá žiadnu teoretická, praktickú hlavne zážitkovú ani empirickú skúsenosť.
Empirický - znamená založený na určitej skúsenosti,
Keďže je jednostranne vychovávaný, tak to by bol podľa mňa aj problém v diskusii.
08.06.2011
Mgr.
Reagovať
To bola len časť úryvku.
Naozaj dieťa potrebuje pozornosť, lásku, a čas.
Naozaj je dôležiťý aj príklad rodičov.
Ale keď rodičom, ktorí sa riadia, že sú veriaci, a pritom im je jedno, že ich dieťa nejde v nedeľu a vo sviatok, spolu s nimi na sv.omšu, tak to je na zamyslenie. Nechodí tam dieťa, preto, že to nevidí ani u svojich rodičov.
Dieťa si nachádza si všelijaké výhovorky, nechce sa mu., a rodič je v tomto ľahostajný. Deti hľadajú cestu ako sa tomu vyhnúť. Poznám prípady aj z okolia.
A že ty si kľudná. No pri niektorých príspevkoch to tak nevyzeralo.
To ja môžem povedať, že ja som kľudná.
Naozaj má moje presvedčenie trhliny ?
A čo to tvoje presvedčenie ?
Ja aspoň niečomu verím, ale ty len v seba samu, a vo svoje sily, a to sa nemusí skončiť vždy dobre.
Pri sčítaní obyvateľov a bytov som sa prihlásila k cirkvi a viere.
Naozaj dieťa potrebuje pozornosť, lásku, a čas.
Naozaj je dôležiťý aj príklad rodičov.
Ale keď rodičom, ktorí sa riadia, že sú veriaci, a pritom im je jedno, že ich dieťa nejde v nedeľu a vo sviatok, spolu s nimi na sv.omšu, tak to je na zamyslenie. Nechodí tam dieťa, preto, že to nevidí ani u svojich rodičov.
Dieťa si nachádza si všelijaké výhovorky, nechce sa mu., a rodič je v tomto ľahostajný. Deti hľadajú cestu ako sa tomu vyhnúť. Poznám prípady aj z okolia.
A že ty si kľudná. No pri niektorých príspevkoch to tak nevyzeralo.
To ja môžem povedať, že ja som kľudná.
Naozaj má moje presvedčenie trhliny ?
A čo to tvoje presvedčenie ?
Ja aspoň niečomu verím, ale ty len v seba samu, a vo svoje sily, a to sa nemusí skončiť vždy dobre.
Pri sčítaní obyvateľov a bytov som sa prihlásila k cirkvi a viere.
07.06.2011
lulu
Reagovať
.........
Prepáč, tomu poslednému odseku som nerozumela. Neber to zasa zle, naozaj neviem, čo tým myslíš.
Vôbec ma nezaujíma, kde pracuješ. Píšem stále všeobecne.
Tvrdenie, že Vás najradšej vidíme v kostole je smiešne. Ja by som Ťa v kostole ani nevidela, lebo tam nechodím. Až keď z neho vídeš, očakávam triezvy svetonázor, akceptáciu a porozumenie.
Nič také som zatiaľ nevidela. Len nenávisť, hanobenie inej viery a neviery.
Ja som ešte nestretla fanatického ateistu odsudzujúceho niečo, čomu on sám neverí. Žiadne vyhrážanie sa zatratením, večným životom v mukách.
Žiadne moralizovanie v linajke svojej viery.
Zákony štátu nemá ovplyvňovať náboženstvo.
A som veľmi rada, že sa priznal aj poslanec parlamentu, že je gay.
Aj Leonardo DaVinci bol gay. A jeho genius bol neskutočný.
Aj Dočolomanský bol gay, dobou pritlačený k manželstvu, ale dožil s priateľom.
Týchto by si tiež liečila?
Vôbec ma nezaujíma, kde pracuješ. Píšem stále všeobecne.
Tvrdenie, že Vás najradšej vidíme v kostole je smiešne. Ja by som Ťa v kostole ani nevidela, lebo tam nechodím. Až keď z neho vídeš, očakávam triezvy svetonázor, akceptáciu a porozumenie.
Nič také som zatiaľ nevidela. Len nenávisť, hanobenie inej viery a neviery.
Ja som ešte nestretla fanatického ateistu odsudzujúceho niečo, čomu on sám neverí. Žiadne vyhrážanie sa zatratením, večným životom v mukách.
Žiadne moralizovanie v linajke svojej viery.
Zákony štátu nemá ovplyvňovať náboženstvo.
A som veľmi rada, že sa priznal aj poslanec parlamentu, že je gay.
Aj Leonardo DaVinci bol gay. A jeho genius bol neskutočný.
Aj Dočolomanský bol gay, dobou pritlačený k manželstvu, ale dožil s priateľom.
Týchto by si tiež liečila?
08.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: .........
Vidím, že si sa upokojila.
To je chválihodné, že učiteľka sa snaží deťom ukázať aj niečo z duchovného a kultúrneho dedičstva.
A je smutné, že polovica detí , tam ešte nebola. To je na zamyslenie, ale pre rodičov, lebo tie deti naozaj za to nemôžu.
Je neprijateľné, ako mnoho dnešných detí je vychovaných bez Boha a ako ľahko sa rodičia dopúšťajú, aby ich dieťa vyrastalo v predškolskom veku bez uvedomenia si existencie Boha a náboženstva.
Boh, ktorý je všadeprítomný, všetko vidí a vie, dobré odmeňuje a zlé trestá, sa stáva dôležitý činiteľ v myšlienkovom vývoji dieťaťa, odvracia dieťa od zlých úmyslov a robí ho lepším.
Zložité psychologické úvahy o dobre a zle bez určenia pojmu Boha dieťa ťažko chápe, predstava, že má byť dobré, aby ho mal každý rád, často nie je taká príťažlivá, a sľubovať mu hmotnú odmenu za dobré správanie, v ňom prebúdza náklonnosť ku kupčeniu s každým dobrým skutkom, ktorý vykoná.
Dieťa, ktoré je poučené, že jestvuje Boh, sa dá lepšie vychovávať, a rozmyslí si v ďalšom veku skutky, ktoré sú v rozpore s dobrými mravmi.
Malé deti okrádame, o náboženstvo a o klady, ktoré ich mladému životu ono prináša.
Odrastené dieťa, človek, potom žije v hmotnej neistote a duševných pochybnostiach.
Túži po niečom, čoho by sa pevne chytil a v čom by našiel oporu.
Boh viera v Neho, láska, nádej a poriadok, ktoré hlásajú jeho prikázania, sa stávajú smernicou všetkým, čo chcú vyviaznúť z chaosu, ktorý ich obklopuje.
/ experimentálna psychologia časť Dieťa a výchova. /
idem sa pozrieť na ten bazen.
To je chválihodné, že učiteľka sa snaží deťom ukázať aj niečo z duchovného a kultúrneho dedičstva.
A je smutné, že polovica detí , tam ešte nebola. To je na zamyslenie, ale pre rodičov, lebo tie deti naozaj za to nemôžu.
Je neprijateľné, ako mnoho dnešných detí je vychovaných bez Boha a ako ľahko sa rodičia dopúšťajú, aby ich dieťa vyrastalo v predškolskom veku bez uvedomenia si existencie Boha a náboženstva.
Boh, ktorý je všadeprítomný, všetko vidí a vie, dobré odmeňuje a zlé trestá, sa stáva dôležitý činiteľ v myšlienkovom vývoji dieťaťa, odvracia dieťa od zlých úmyslov a robí ho lepším.
Zložité psychologické úvahy o dobre a zle bez určenia pojmu Boha dieťa ťažko chápe, predstava, že má byť dobré, aby ho mal každý rád, často nie je taká príťažlivá, a sľubovať mu hmotnú odmenu za dobré správanie, v ňom prebúdza náklonnosť ku kupčeniu s každým dobrým skutkom, ktorý vykoná.
Dieťa, ktoré je poučené, že jestvuje Boh, sa dá lepšie vychovávať, a rozmyslí si v ďalšom veku skutky, ktoré sú v rozpore s dobrými mravmi.
Malé deti okrádame, o náboženstvo a o klady, ktoré ich mladému životu ono prináša.
Odrastené dieťa, človek, potom žije v hmotnej neistote a duševných pochybnostiach.
Túži po niečom, čoho by sa pevne chytil a v čom by našiel oporu.
Boh viera v Neho, láska, nádej a poriadok, ktoré hlásajú jeho prikázania, sa stávajú smernicou všetkým, čo chcú vyviaznúť z chaosu, ktorý ich obklopuje.
/ experimentálna psychologia časť Dieťa a výchova. /
idem sa pozrieť na ten bazen.
07.06.2011
Mgr.
Reagovať
Re: .........
Ja som spomenula názor psychiatra.
Ja necítim nenávisť.
A ty si aká tolerantná ?
Pokiaľ viem, ja som sa v žiadnom príspevku nevyhrážala.
Práveže v niektorých výrokoch ako je večný život atď... som až veľmi opatrná.
Spomeň si na včerajšie provokatívne tri príspevky.
A to, že poslanec sa verejne priznal to je teda na zamyslenie. A všetci kresťania, ktorí volili túto stranu, by si mali spytovať svoje svedomie.
Myslím, že tomu výroku si veľmi dobre rozumela, ale len sa tváriš nechápavo.
čomu si v tomto výroku nerozumela :
Vieš, keď Ti ľudia dajú na správanie sa k nim v zamestnaní, pozitívnu spätnú väzbu, napr. čakám tu už dlhšie a ako sa vy slušne správate k stránkam atď....
Veď to si ty napísala realizuj sa v kostole.
Ja viem, že tam nechodíš.
Ale v tomto mojom výroku som to teraz myslela obrazne, a ty si to zobrala doslovne.
Ja som v podstate chápavá ..atď
Som až veľmi tolerantná. Naozaj si nič také zatiaľ nevidela ?
Asi som v tejto diskusii až príliš otvorená.
A neviem, či je to dobre.
Ja necítim nenávisť.
A ty si aká tolerantná ?
Pokiaľ viem, ja som sa v žiadnom príspevku nevyhrážala.
Práveže v niektorých výrokoch ako je večný život atď... som až veľmi opatrná.
Spomeň si na včerajšie provokatívne tri príspevky.
A to, že poslanec sa verejne priznal to je teda na zamyslenie. A všetci kresťania, ktorí volili túto stranu, by si mali spytovať svoje svedomie.
Myslím, že tomu výroku si veľmi dobre rozumela, ale len sa tváriš nechápavo.
čomu si v tomto výroku nerozumela :
Vieš, keď Ti ľudia dajú na správanie sa k nim v zamestnaní, pozitívnu spätnú väzbu, napr. čakám tu už dlhšie a ako sa vy slušne správate k stránkam atď....
Veď to si ty napísala realizuj sa v kostole.
Ja viem, že tam nechodíš.
Ale v tomto mojom výroku som to teraz myslela obrazne, a ty si to zobrala doslovne.
Ja som v podstate chápavá ..atď
Som až veľmi tolerantná. Naozaj si nič také zatiaľ nevidela ?
Asi som v tejto diskusii až príliš otvorená.
A neviem, či je to dobre.
08.06.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: .........
Provokatívne príspevky vôbec nesvedčia o miere tolerancie. Tá sa prejavuje v realite, nie vo virtuálnom svete internetu, kde v podstate kecáme len my dve.
Ak by sme nemali rozličný názor, tak nie je o čom písať.
Prepáč, ale naozaj nerozumiem: napr. čakám tu už dlhšie a ako sa vy slušne správate k stránkam atď....? Myslíš k stránkam na internete, alebo v práci?
Ale vlastne, nechaj to už tak, lebo sa zamoceme a ja to aj tak nepochopím.
Poslanec ktorý sa verejne priznal je z SaS, tak pochybujem, že ho volili kresťania.
Ak si spomenieš, konkrétne o Tebe som vždy písala, že Ti tú vieru naozaj verím. Ak by boli všetci veriaci presvedčení a veriaci ako Ty, tak máme po probléme.
Ale priznaj po pravde, že žiaľ patríš do menšinovej skupiny.
A aby so napísala aj niečo iné. Dnes prišla dcéra domov zo školy a na domácu úlohu má návštevu kostola. Je to z vlastivedy a preberajú kultúrne pamiatky. Pani učiteľka zistila, že polka triedy nebola nikdy v kostole. Teraz mi asi neuveríš, ale na takú návštevu by som pre ňu chcela sprievodcu ako si Ty. Lebo ja si stále myslím, že deti majú mať prístup ku všetkým svetonázorom, a keď dospejú, rozhodnutie je na nich, ktorý si vyberú. A áno, znova narážam na ten krst. Pokiaľ viem, aj Ježiš Kristus bol pokrstený až ako dospelý. To mi pripadá fér.
No a nakoniec. Ak by si nebola otvorená, už dávno a Tebou nediskutujem. Nepíšem prvý krát, že citáty z Biblie ma nezaujímajú. Poznám ich. Zaujíma ma človek veriaci a jeho názory.
Ja som na seba prezradila oveľa viac a od začiatku vypustila svoj názor otvorene. Tak sa neboj, jediné čo viem je, že máte doma bazén. Ty a ešte nejaké 2 milióny ludí. :)))
Ak by sme nemali rozličný názor, tak nie je o čom písať.
Prepáč, ale naozaj nerozumiem: napr. čakám tu už dlhšie a ako sa vy slušne správate k stránkam atď....? Myslíš k stránkam na internete, alebo v práci?
Ale vlastne, nechaj to už tak, lebo sa zamoceme a ja to aj tak nepochopím.
Poslanec ktorý sa verejne priznal je z SaS, tak pochybujem, že ho volili kresťania.
Ak si spomenieš, konkrétne o Tebe som vždy písala, že Ti tú vieru naozaj verím. Ak by boli všetci veriaci presvedčení a veriaci ako Ty, tak máme po probléme.
Ale priznaj po pravde, že žiaľ patríš do menšinovej skupiny.
A aby so napísala aj niečo iné. Dnes prišla dcéra domov zo školy a na domácu úlohu má návštevu kostola. Je to z vlastivedy a preberajú kultúrne pamiatky. Pani učiteľka zistila, že polka triedy nebola nikdy v kostole. Teraz mi asi neuveríš, ale na takú návštevu by som pre ňu chcela sprievodcu ako si Ty. Lebo ja si stále myslím, že deti majú mať prístup ku všetkým svetonázorom, a keď dospejú, rozhodnutie je na nich, ktorý si vyberú. A áno, znova narážam na ten krst. Pokiaľ viem, aj Ježiš Kristus bol pokrstený až ako dospelý. To mi pripadá fér.
No a nakoniec. Ak by si nebola otvorená, už dávno a Tebou nediskutujem. Nepíšem prvý krát, že citáty z Biblie ma nezaujímajú. Poznám ich. Zaujíma ma človek veriaci a jeho názory.
Ja som na seba prezradila oveľa viac a od začiatku vypustila svoj názor otvorene. Tak sa neboj, jediné čo viem je, že máte doma bazén. Ty a ešte nejaké 2 milióny ludí. :)))