referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
06.06.2011
lulu    Reagovať
zasa ja
Pokiaľ viem, aj Ty si vyberáš pri písaní len to, čomu veríš a čo Ti vyhovuje. Tak prečo toľké udivenie, že ja píšem, čomu verím Ja.

Hovorím o tolerancii. Žijeme v 21.storočí a nie každého zaujíma, čo sa píše v Biblii. Žijeme v demokratickom štáte a zákony tvorí parlament zvolený ľudom. Tak nevidím dôvod, na neuznanie registrovaného partnerstva.
Mne uniká podstata Vášho nesúhlasu. Ak sa niekomu prieči spôsob tohto spolužitia, tak ho nebude praktikovať. Nie?

Ak si myslíš, že týmito príspevkami som sa na Teba "riadne pripravila", tak radšej budem stále písať tieto moje chabé odvary, lebo od riadnej prípravy to má ďaleko.

Na človeka ktorý má štátnicu z psychológie by som očakávala niečo viac.
Lenže kým sa neodpútaš od Biblie, nebudeš používať vlastný mozog. Lebo pokiaľ mi je známe, psychológ ktorý chce pracovať vo verejnej správe, nemieša svoje vierovyznanie do svojej práce.
Ani si nechcem predstaviť, že by si pracovala na matrike a rovnakopohlavní párik by si prišiel dať zapísať registrované partnerstvo.
V tom je Tvoj hlavný problém, že sa nevieš odosobniť a nechať si vieru len pre seba.
07.06.2011
Mgr.    Reagovať
Re: zasa ja
Neviem, prečo, by som si mala nechávať vieru len pre seba.
Povinnosť kresťana katolíka je svedčiť o viere a o Ježišovi Kristovi.

Prečo ich tak zastávaš, a chceš, aby mali registráciu. Veď aj ty žiješ bez papiera.
To ťa netrápi.
Veď tebe uniká podstata manželstva.

Dobre sa vyjadril A. Rakús psychiater, keď povedal, že takáto orientácia sa dá v podstate u niektrých prípadoch liečiť, a nazval to chorobou.
U mňa neplatí výhovorka, lebo oni takí sú, ony za to nemôžu.
Podľa mňa oni sa pre to rozhodli slobodnou vôľou a to je na tom to strašné.

Ľudstvo sa vôbec nepoučilo z histórie zo Sodomy a Gomory.
Stále v tejto oblasti zachádza ďaľej a ďaľej.
A ešte o tej matrike.
Dúfam, že to nikdy do takého štádia ani nedôjde.
Máme predsa výhradu vo svedomí.
Nikto nemusí robiť to, s čím nesúhlasí a má v takomto prípade výhradu.

Ešte mám v pamäti upútavku zo spravodajstva, z dúhového sprievodu, kde blázon tohto sveta, mal oblečené slipy, vrtel bokmi, a pritom vyplazoval jazyk, a vyzeral fak vadne.
Toto má byť budúcnosť národa ?
Toto je na zamyslenie ?
Radšej keby bol takýto jedinec, o tom ticho, a vôbec takúto orientáciu ani len nikomu verejne nespomenul.
07.06.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: zasa ja
No mala som o Tebe vyššiu mienku, ale Ty si fanatik z 13. storočia.

Takže, moje spolužitie "bez papiera" je o niečom inom. Ak sa môjmu druhovi niečo stane a bude v nemocnici, nikto nebude mať problém poskytnúť mi informácie o jeho stave, alebo pustiť ma za ním. A dediť budú deti, čo mi celkom vyhovuje.
Lenže, ak sa niečo stane homosexuálovy, nikto neakceptuje jeho partnera, aj keby žili spolu 10 rokov. Majú vybudovanú spoločnú domácnosť, a ak náhodou zomrie, zletia sa supi príbuzní a pozostalého partnera sú schopní vyhodiť z bytu.

Ak chceš pracovať vo verejnej sfére, ktorá podlieha štátu, nemáš tam čo ťahať nejaké svedčenie o viere. Chceš svedčiť, tak sa realizuj v kostole, alebo sa rovno presťahuj do Vatikánu.

Najviac ma dorazilo, že homosexualita je choroba a dá sa liečiť. To nemyslíš vážne!

A už vôbec neviem, v čo mi uniká podstata manželstva.
07.06.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: zasa ja
Kde pracujem je moja súkromná vec.
Ja viem, takí ľudia ako ty nás najradšej vidia iba v kostole. Vieš, ale aj my žijeme, a sme súčasť tohto sveta, chodíme normálne do zamestnania.

Vieš, keď Ti ľudia dajú na správanie sa k nim v zamestnaní, pozitívnu spätnú väzbu, napr. čakám tu už dlhšie a ako sa vy slušne správate k stránkam atď....
06.06.2011
Mgr.    Reagovať
reakcia
K tomuto naozaj nie je čo dodať.
Toľká nenávisť a zloba je v tebe.

Vôbec si s tým nenechám otráviť dušu.
Práve teraz pred chvíľou som prišla z kostola.
Nenechám si zobrať svoj pokoj, ktorým som si s tade teraz priniesla.

Každý za svoje činy a skutky, raz ponesie zodpovednosť.
Ak vrahovia, zločinci raz uniknú svetskej spavodlivosti a súdu, tej Božej spravodlivosti neuniknú.
Lenže ty tomu neveríš.
To si sa musela na mňa teda riadne pripraviť.
Toto si všetko zlé na cirkev povyťahovala, zámerne a úmyselne jej, čo najviac ublížiť.

Pozri čo sa deje v dnešnom svete,. kde zvrátení ľudia, v sobotu organizovali dúhový pochod,. To je podľa mňa zvrhlosť a hanba je ich slávou.
Chcela si ma vyprovokovať, týmito tromi príspevkami.
Lenže ja sa nedám vyprovokovať, a budem opať slušná, kultivovaná na rozdiel od teba.
Nebudem prichádzať do konforntácií, a budem sa chrániť ostrejších výpadov na rozdiel od teba.
Jedna z tem na semin. prácu na sociálnom manažmente znela, prečo je dobré byť emocionálne vyspelý alebo vyzretý.

A ešte niečo, cez víkend 5.6.2011 bol v Corvátskom Záhrebe na návšteve pápež, kde na nedeľnajšiu sv. omšu prišlo 400 tis. veriacich katolíkov.

Peter ty si skala,. a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelná brány ju nepremôžu.
06.06.2011
lulu    Reagovať
Re: reakcia
K tomu naozaj nie je čo dodať.

K dúhovému pochodu Ti nerobilo problém napísať, že je to zvrhlosť, hanba a zvrátení ľudia. Ale oni chcú len dôstojne žiť v usporiadaných registrovaných partnerstvách a nebyť diskriminovaní. Nikto z nich nechce súložiť so svojimi príbuznými, upalovať, konfiškovať majetky, predávať odpustky....

A mala by si si lepšie naštudovať psychológiu. Lebo vo mne rozhodne nie je nenávisť a zloba. Len poukazujem na fakty, čo Ťa hnevá, lebo je to pravda.

Nenávisť a zloba je skôr v Tvojich vyjadreniach na konto homosexuálov. Ja ich tolerujem a majú moju podporu.
Tak isto ako tolerujem každého slušného človeka, nech je jeho viera akákoľvek.

Môj úmysel nebol ublížiť cirkvi. Ona si ubližuje sama. To sú len holé fakty.
A chcela som Ťa vyprovokovať, ale rozhodne nie otráviť Tvoju dušu. Lebo Tvoju vieru v Boha do istej miery chápem, ale to, že si slepá a hluchá, keď sa jedná o katastrofálne prehrešky cirkvi, to naozaj nechápem.
06.06.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: reakcia
Psychologiu mám dobre naštudovanú.
-mám z nej štátnicu.

To je podľa teba dôstojné žitie v registr.partnerst. ?
To nie je zloba na túto neakcept.skupinu.
To je odsúdenie ich nemravného a zvrhlého spôsobu života.
To je proti ľudskej prirodzenosti a prírode.
Presne ako som to napísala hanba je im slávou.

V písme je jasne napísané :
Kresťanské manželstvo

Muži, milujte manželky, ako aj Kristus miluje Cirkev a seba samého vydal za ňu, aby ju posvätil očistným kúpeľom vody a slovom, aby si sám pripravil Cirkev slávnu, na ktorej niet škvrny ani vrásky ani ničoho podobného, ale aby bola svätá a nepoškvrnená.

Tak sú aj muži povinní milovať svoje manželky ako vlastné telá.
Kto miluje svoju manželku, miluje seba samého. Veď nik nikdy nemal v nenávisti svoje telo, ale živí si ho a opatruje, ako aj Kristus Cirkev, lebo sme údmi jeho tela.

Preto muž zanechá otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele.
Toto tajomstvo je veľké; ja hovorím o Kristovi a Cirkvi.
Ale aj vy, každý jeden nech miluje svoju manželku ako seba samého.
A manželka nech si ctí muža.
/Efez. 5, 26-33/

Naozaj netuším, čo ťa mohlo vyprovokovať do takejto ofenzívy.
Ja by som na neveriacich, nevedela, a nedokázala takto útočiť, ako si to urobila ty v posledných 3 príspevkoch.

A naozaj provokuješ, ale ešte raz hovorím ja sa nedám vyprovokovať.
06.06.2011
Mgr.    Reagovať
odpoved
Reakcia v týchto tvojich troch príspevkoch, to si fakt prehnala.

Ty čítaš a vyberáš len to,. čo tebe vyhovuje. a táto posledná stránka ti akurát prišla vhod.
Je to stránka,. ktorá popiera vieru, Boha a učenia cirkvi, základné pravdy viery a učenie cirkvi.
Zle si sa vyjadrilam, to vystihuje tvoju neveru,.
Prečítala som si to len zbežne, nechcem si s tým otravovať dušu.

A ešte raz opakujem, nedám si zobrať pokoj, ktorý som si doniesla dnes z kostola a zo sv.omše.
06.06.2011
lulu    Reagovať
meliem lV.
No a ak by sa Ti chcelo čítať, tak tento článok absolútne vystihuje moju vieru.
http://adam.humanisti.sk/?p=40
06.06.2011
lulu    Reagovať
meliem lll.
Pius XII .(vlastným menom: Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli ) sa preslávil skôr nedostatkom konania ako svojimi skutkami. Bol pápežom počas Hitlerovskej diktatúry a teroru a nepovedal ani slovo zlého o Hitlerovi, ktorý zavraždil milióny ľudí. Napokon Hitler bol katolík a neodporoval cirkvi. Pacciniho mlčanie o strane Nacistov a Hitlerových zločinoch trvalo počas celej vojny. Výhovorky prečo tak konal sú neprijateľné. O holokauste sa vyjadri, že údajne nebolo dostatok dôkazov o ňom !!! Bál sa azda o svoj vlastný život ak bude kritizovať. Avšak od človeka, ktorý je údajne Božím zástupcom na zemi, mali prevážiť dôvody pred snahou sebazachovania.

Pápež Ján Pavol II. Ten bol tiež členom Hitlerovej mládeže. Je to pápež o ktorom počúvame iba chválu. No fakt je, že verejne odsudzoval kontrolu pôrodnosti ako aj manželstvo medzi ľuďmi rovnakého pohlavia. Možno mu zazlievať, že pri škandáloch s pedofíliou kňazov sa zmohol iba na slabé ospravedlnenie za zločiny kňazov trvajúce pravdepodobne už 2000 rokov. Namiesto toho záznamy o pedofílii zatajoval, súhlasil s tajným vyplácaním odškodného obetiam, ktoré boli podmienené vynútením, že obete neprezradia pedofilov. Započal so zbavovaním hodnosti kňazov až potom, čo vznikli masové tlaky na neho. Samozrejme to nepostihlo všetkých kňazov, ktorí sa dopustili toho zločinu. Asi si pápež Ján Pavol II myslel, že pedofília je viac odpustiteľná než kontrola pôrodnosti.
06.06.2011
lulu    Reagovať
meliem ll.
Toto ma fakt pobavilo.

http://peteargothic.blogspot.com/2010/07/utajovane-hriechy-papezov.html
06.06.2011
lulu    Reagovať
meliem
Pápež Rehor Veľký odsúdil nepokrstené deti k večným pekelným mukám.
Pápež Leo (795-816) prvýkrát dal pápežovi (počínajúc sebou) titul vládca sveta, keď korunoval Karla Veľkého cisárom. Nevadili mu pri tom ani slová Ježišove: „Moje kráľovstvo nie je z tohto sveta“.
Pápež Formorus bol po smrti v roku 896 vykopaný z hrobu a odsúdený za kacírstvo. Jeho vysvätenie a následne vysvätenie, ktoré on sám svätil boli uznané za neplatné.
Pápež Inocent III. (1198-1216) zaviedol inkvizíciu, ktorá postihla približne 50 000 000 ľudí. Rytierom na krížových výpravách doporučil: „ Zabíjajte všetkých, Boh si pozná svojich“.
Je tu prekvapujúce podobenstvo s príkazom Adolfa Hitlera nemeckým vojakom pred vypuknutím 2. svetovej vojny.
Pápež Ján XXII. (1316-1334) svoj pontifikát začal vyhlásením vojny v Taliansku. Potreboval veľa peňazí a nepozeral sa na prostriedky, ako ich získať. Ako prvý pápež začal predávať odpustky aj za veľmi ťažké hriechy. Čím viac bolo vrážd, cudzoložstva a krádeží, tým viac sa plnila jeho pokladňa.
Vo svojej pápežskej bule z 12. Novembra 1323 slávnostne vyhlásil: „Tvrdenie, že Kristus a jeho apoštolovia nemali žiadny majetok, je proti Svätému Písmu“.
Je to opačný názor, ako dovtedy zastávali všetci predchádzajúci pápeži, ako i celá tradícia cirkvi, že Kristus žil v chudobe a hlásal to, aby sa všetci zriekli vecí svetských pre Kráľovstvo Božie.
Po vyhlásení tejto buly pápež prehlásil za kacírov všetkých, ktorí hlásali chudobu kresťanských oviec. Františkánov, ktorí sa tešili všeobecnej úcte, nechal upáliť na hraniciach.
Neomylný zástupca chudobného Ježiša Krista, pápež Ján XXII. zomrel ako najbohatčí človek na svete. Jeho poklad sa odhadoval na 50 miliónov florentov v zlate.
Pápež Klement XI. (1700-1721) zakázal všetkým kresťanom čítať Bibliu. Vyhlásil, že nad Bibliou a v nej napísané Božím prikázaním a zjavením stojí pápež, pretože len pápež vie, čo je dobré a pravdivé.
Pápež Pius IX. (1826-1878) oznámil doslovne: „Biblia je jed.“
Pápež Leo XII. vyhlásil 25. Januára 1897 svoj slávny zoznam zakázaných kníh, v ktorom bolo aj Sväté Písmo.
Pápež Ján Pavol II. (1978-2005) predpis 747 z prepracovanej cirkevnej zbierky zákonov z roku 1917 hovorí, že ak existuje nebezpečenstvo, že dieťa zomrie v matkinej maternici, musí sa pokrstiť ešte pred narodením.

Absurdnosť nad absurdnosť = učenie cirkvi.

Ideálnym nástrojom k vnucovaniu „neomylných právd“ sú dogmy, teda slepá viera, o ktorých sa nesmie pochybovať. Nariadil to lateránsky koncil v roku 1215. Tento historický nezmysel má udržovať veriacich katolíkov v náboženskej tme a má naďalej slúžiť k slepej podriadenosti celej spoločnosti katolíckych veriacich.
03.06.2011
lulu    Reagovať
nepochopím
Vieš, tie Tvoje teľafatky o záchrane, keď budeme plniť nejaké Božie pravdy, sú podľa mňa riadny fanatizmus.
Radšej sa zamysli nad tým, čo sa deje vo svete. Žiadny spravodlivý Boh by toto predsa nedopustil. A nieto ešte, že vypočuje Vaše modlidby. Vy ste všetci tak detsky naivní, lebo nechcete pochopiť, že Mikuláš ani Dedo Mráz nie sú.
03.06.2011
Mgr.    Reagovať
Re: nepochopím
Svet vyzerá tak ako vyzerá, keďže niektorí ľudia veria v seba samého a vo svoje sily.
V Prahe v metre vo večerných a nočných hodinách prepadávajú / biju ľudí / 14-15 roční chalani ľudí, a dobre sa na tom zabávajú.
Aj tí veria v sami seba, že si to môžu dovoliť.
Ako je to možné, že títo dovolím si tvrdiť, že ešte sú to žiaci ZŠ, nechýbajú doma svojim rodičom.
Robia to pre to, lebo sú a boli vychovaní bez Boha a modlitby.
04.06.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: nepochopím
Ale teraz si mi riadne prihrala na smeč.
A Tí farárkovia čo zneužívajú svoje maloleté ovečky, neboli vychovaní vo viere a v modlitbách, ba čo viac, sú priami služobníci boží? Žeby aj oni verili viac sami v seba? A nie sú to žiadny "pubertiaci", ale dospelí vraj služobníci boží.
A vojny v mene "BOHA"!?
Posväcovanie zbraní, intrigy, mocenské boje, to je v poriadku?

Haló, otvor oči. Najväčšie zverstvá sa páchajú v mene božom.

To, že nejakí chalani prepadávajú v metre, nemá nič spoločné s vierou. Tu zlyhávají iné faktory. Ale to je téma hádam aj na seminárnu prácu.

A k predchádzajúcej reakcii: Ty sam si písala, že vieru treba vštepovať - teda vtĺkať - do hlavy. Tak čo sa čuduješ, že niekto aj keď pokrstený, ale nevtĺkaný, netrpí stratou mozgu.
Tri kvapky vody na čelo nespôsobujú lobotomiu. Nič neznamenajú.
05.06.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: nepochopím
Toto si fakt prehnala. Napíšeš mi keď sa upokojíš a schladíš si horúcu hlavu.

Aké posväcovanie zbraní. O čom to tu melieš ?
Idem teraz chystať bazén na zahradu.
03.06.2011
Mgr.    Reagovať
Re: nepochopím
Kto sa modlí, bude spasený, a kto sa nemodlí atd....
Aj ja sa každé ráno modlím. Modlím sa aj večer, keď som v kostole. V práci, v šufl., mám malu knižočku z modlitbami, tak si z nej niečo prečítam, je také stíšenie a zároň aj odreagovanie sa.
Ora et labora. Modli sa a pracuj.
Ani tomu nemôžem uveriť, že niekto kto je pokrstený dokáže byť taký ľahostaný, a takto dokáže neveriť.
31.05.2011
lulu    Reagovať
:):):):)
No veď aj občianske združenie nevedie nejaká Lochness, ale istá pani sfanatizovaná. Za všetkým sú ľudia. Aj za občianskym združením, aj za Bohom.
Spoliehať sa musíme práveže sami na seba. Lebo potom ostaneme ako Tí nezamestnaní s natiahnutou rokou. Pán Boh za Teba do práce nepôjde.

Ja sa za svoj život nehanbím, ani za to, že nemám sobášny list. Ani ho nechcem. Načo.
Moje deti to aj tak nezaujíma. Dôležité je, že ocko s maminou sa majú radi a starajú sa o ne, ako najlepšie vedia.
Moje srdce je absolútne spokojné.
Ak by môj muž nebol ten "pravý", žiaden sobáš mi nepomôže.
Ak by som žila zle, žiaden Boh mi nepomôže.
Boh je pre psychicky labilnejších ľudí (čo v dnešnej dobe môže suplovať psychiater), alebo pre skazených, narušených, zlých, ktorí si modlitbou ospravedlňujú svoje činy.

Vieš, otvorím noviny, alebo si pustím správy a len sa usmievam. Titulky ako : "Cirkev odškodní obete pedofílie"
Niečo prehnité je v štáte dánskom.

Inak, človek sa vyvinul. Nevznikol "sám zo seba". A Ja mám takú istú "dušu", ako môj Havo.
Na to ostatné sa mi ani nechce odpisovať, lebo je to vystrihnuté z knihy. Alebo Ty bežne používaš výrazy ako "žuje v zmätku"?
31.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: :):):):)
Prepáč je to preklep a správne je žije v zmätku.
Ano tie uryvky sú z experimentálnej psychologie.
Chcela som Ti napísať tieto myšlienky, aby si si aj niečo iné prečítala.
No s tou dušou si sa zaradila sama.
Lebo ja takú dušu aku má havo určite nemám.
Jedine človeku zo všetkých živých tvorov bol daný rozum a slobodná vôľa, aby sa uplatnil a povzniesol na úroveň mysliaceho tvora. Bol obdarený schopnosťou , aby premýšľal o učele svojho života. ..atď

Lebo iba človeku je dané premýšľať, konať, tvoriť a myslieť.
31.05.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: :):):):)
Človek sa vyvinul. Nič mu nebolo len tak "dané".
Ja toho čítam až až. A veľakrát sa usmievam. Prepáč, niekedy aj nad Tebou.

Už utekám, lebo v posteli ma čaká môj skvelý muž a ja sa naňho teším. :)
31.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: :):):):)
Preto život človeka, je dar od Boha nesmiernej ceny.
Z duše vychádza zmysel života.
Boh vložil do duše túžbu po sebe.
Duša poznáva, že ju čaká účasť na božskej prirodzenosti, teda na živote nepomerne vyššom. Tento život sa nazýva
nadprirodzený.

Človek je vrcholom tvorstva. Jeho konečný cieľ je život s Bohom. Zachrániť sa môže len poznávaním a plnením Božích právd.
Potom sa naplní vykupiteľské poslanie Ježiša Krista.
Nevedomosť a ľahostajnosť k pravdám, je príčina straty neba a koreň všetkého zla vo svete.
Ak chceš obrodiť a nájsť pravý život, zájdi do hlbin duchovného zdroja, kresťanských zásad a právd. Budeš vedieť o duši v tele a spoznáš, že máš mať Boha v duši.
31.05.2011
lulu    Reagovať
rerere
Kiež by som tú hystériu robila len ja.
Akonáhle sa čo i len spomenie registrované partnerstvo, ide sa cirkev zblázniť. Veľkoplošné reklamy proti interupcii, ktoré boli mimochodom riadne nechutné, tiež organizovali náboženskí fanatici.
Skazení idú moralizovať.
Ja nie som hysterická, ja som znechutená.
A najviac ma pobaví, keď ide dávať kňaz poučenie o manželskom spolužití. To je fakt odborník na slovo vzatý. Obzvlášť, keď je aj tak každá druhá nevesta tehotná.
No a momentálne sa rodí každé tretia dieťa do nezosobášeného zväzku, lebo čoraz viac ľudí si uvedomuje, že k harmonickému partnerskému spolužitiu treba lásku, toleranciu a vieru nie v Boha, ale v seba samého, v partnera a v to, čo robíme.
31.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: rerere
Veľkoplošné plagáty organizovalo občianske združenie forum života.
To je málo, keď sa začneme spoliehať sami na seba, vtedy nám začne veľakrát dochádzať dych.
Pokiaľ viem aj ty naplňaš uvedené štatistiky, tým, že tiež žiješ poviem to tvojou rečou bez papiera a tak isto deti prišli na svet nezosobáš.zväzku.

Nespokojné je moje srdce, Bože, kým nespočinie v Tebe. ...

Človek prijal bytie od Boha. Človek s dušou nie je dielom náhody. Náhoda je slovo vymyslené ľudskou pýchou, aby sa zastrela nevedomosť.
Čo si máme myslieť o tých, ktorí vravia, že svet a človek vznikol náhodne, sám zo seba, a neveria, že Boh je príčinou stvorenia sveta a človeka ?
Človek, ktorého prvou, základnou tézou je, že princípom všetkého diania je hmota, popiera existenciu Boha, stvorenie vesmíru a existenciu nesmrteľnej duše.
Tento filozofický omyl vyvracia podvedomé dianie subjektu.

V závislosti človeka od Boha spočíva pomer, ktorý nazývame náboženstvom, kto tento pomer neprehlbuje, nepobáda sa stráca vieru v náboženstvo aj v Boha.

Že Boh existuje, môžeme objektívne spoznať prirodzenou silou svojho rozumu.
Budeme premýšľať a uvažovať najvyššou silou svojho rozumu.
Aristoteles, ktorý dospel k poznaniu jediného Boha len rozumovým premýšľaním.
Pre poznanie Boha máme vrodené princípy - rozumové základy - máme myšlienky a súdy, ktorými ľahko spoznáme, že Boh existuje.

Dnešný človek sa znížil na ducha pozemskosti, žuje v zmätku, stratil správny pomer k najvyššiemu Dobru, k hodnote hodnôt k Bohu. Veľmi jasný dôkaz myšlienkového a mravného zmätku je jeho pomer k hodnotám. Dobro je hodné ľudského úsilia a láska, aby sme ho dosiahli. V myslení dnešného človeka je však poriadok hodnôt prevrátený.
Nie je určený a zameraný na nehodnotu, ale dáva prednosť nižším pre vyššími. Hľadá len úžitkové hodnoty, ktoré spríjemňujú život / teles.sila, krása, šport, pôžitky, zábava /
Každý človek má niečo, čo je pre neho najvyššia hodnota, a tej dáva prednosť pred každou inou.

Tým najvyšším je pre roľníka vytváranie hospodárskych hodnôt, pre obchodníka tovar, pre finančníka peniaze, pre politiku strana, ktoré sú pre nich konečné a odmietajú Boha večnej pravdy, dobra a krásy. Aj keď človeka uteká pred Bohom a odmieta absolútno, nežije vlastne nenábožensky, pretože absolutizuje relatívne hodnoty a Boha nahrádza pominuteľnými bôžikmi. Človek však patrí do oblasti konečných hodnôt, nie pominuteľných, a jeho cieľom je a má byť Boh.
27.05.2011
lulu    Reagovať
názor
V našej debate je veľa vecí tzv. "vytrhnutých z konceptu".
Ja sa nestarám do druhých, ale to neznamená, že ma nezaujímajú. Len neriešim ich prípadne sexuálne praktiky, ako sa obliekajú, alebo aký majú svetonázor.
Zdvihnutie papiera zo zeme, alebo hodenie kameňa, tiež nie je doslova. Aj keď ja ten papier zdvihnem.

Zrejme pracuješ na úrade práce a máš profesionálnu deformáciu. Nechcem si ani predstaviť, že by si v tomto duchu vychovávala svoje deti. "Veď ak zarábame, môžeme robiť bordel, nezamestnaní to vyzbierajú."

No a zaoberáš sa našou debatou, lebo Ťa to baví a možno si v kútiku duše myslíš, že mi otvoríš oči a ja uverím, za čo Ty samozrejme získaš malé bezvýznamné plus pre vstup do Raja.

Inak, ja mám argumentov až, až. Ale Ty ich žiaľ ignoruješ.
Lebo ja sa spýtam, ako mohlo z dvoch bielych jedincov - teda Adam a Eva - vzniknúť toľko farebných ľudí, a Ty to zakecáš nejakou potopou a Noe atd...
Trváte na tom prihlúplom stvorení sveta, absolútne nemožnom, ale nezmeníte názor.
Našťastie, už sa neupaluje a Zem nie je stredom vesmíru.
27.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: názor
Nie nepracujem na úrade práce.
Nemám profesionálnu deformáciu.
Sociálnu oblasť som vyštudovala.
To je veľmi myslný názor, že keď zarábame, môžeme robiť bordel, nezamestnaný to vyzbierajú.

Môžno si spomínaš, keď žiakov zo ŽS posielali zbierať papiere na sídlisko v meste.
Tak leniví ľudia vykúkali z balkonov a okien, ako im žiaci zbierali smeti a papieriky v okolí ich činžiakov. To je podľa teba motivačné ?
Lenže to doslova tak vyznelo zbieranie papierikov zo zeme.
Chodíš aj ty do práce pravda.
Bodaj by som ti tie oči otvorila.
27.05.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: názor
Neviem, na akom sídlisku žiješ, ale u nás zbierajú deti papiere len okolo školy a z 90% si ich tam nahádzali sami. Takže by to malo byť motivačné pre tie deti. Dospelých už týmto smerom nezmotivuješ.

Skús sa zamyslieť, prečo sa vôbec zapájaš do takýchto povedzme si otvorene, miestami "prihlúplych" debát.
Lebo ja z dôvodu, že k tomu aby boli ľudia slušní, vychovaní a tolerantní netreba žiadneho Boha.
Ludia sú zlí aj dobrí, bez neho, aj s ním. Tak absolútne nechápem tú hystériu kvôli homosexuálom a registrovaným partnerstvám. Prečo to vôbec cirkev trápi. Tak málo svojim ovečkám verí?
27.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: názor
Cirkev sa vyjadruje k všetkým otázkam, ktoré, by mohli ohroziť rodinu, manželstvo a mravnosť.
Prečo to trápi teba veď ty neveríš.
Nechcem sa už k tomu vracať, lenže ty si začala myšlienku zo smetami.
Akú histériu, tú histériu robíš ty , nie cirkev.
24.05.2011
lulu    Reagovať
nechápem
No vidíš, aj Hitler si myslel, že jeho rasa je nadradená. A sfanatizované davy sú najhoršia vec na svete.
Ty začínaš tým, že nebudeš predsa s VŠ zbierať papiere, na to máme armádu nezamestnaných. Možno keď to tu vyzbierajú, šup s nimi do plynu a potom aj s homosexuálmi, ateistami a inovercami.
Z ničoho ste sa nepoučili, stále máte v sebe toľko jedu, povýšenia, priam až nadutosti. Neskutočné.

Ja to stále neviem pochopiť, prečo ste takí netolerantní.
Mňa vôbec nezaujíma, komu a čomu niekto verí a čo robí doma. Vy to stále riešite a chrlite oheň, aj keď Vás do toho "prd".
24.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: nechápem
Presne tak na zbieranie smetí a odpadkov máme nezamestnaných.
Má ti opísať a charakterizovať aká kategória ľudí pracuje na verejno-prospešných prácach :

1, nízko kvalifikovaní
2, dlhodobo nezamestnaní
3, romovia
4, ľudia bez vzdelania, lebo neboli schopní skončiť ani zákl.školu
/ popr.neskončili ani SOU /
5, dlhodobo nezamestnaný, lebo už začínali strácať pracovné návyky, takto si aspoň aktivačnou činnosťou cez drobné práce cez obec zlepšujú svoju finanč.situáciu k dávke v hmotnej núdzi
6, jednoduchí, málo vzdelaní, nekvalifikovaní / dokážu zbierať smeti a odpadky, príp. pozametať ulice, v zime odpratať sneh atď../

7, dlhodobo nemazestnaný, nakoľko svojou nečinnosťou, tým, že nepracovali strácajú pracovné návyky,kvalifikáciu a odbornosť.

Prosím nevkladaj mi do úst slová, ktoré som nepovedala ide o vetu Možno keď to vyzbierajú atď... / to si povedala ty /

To sa veru mýliš, ja nemám žiadny jed, ani povýšenosti, a určite nie som ani nadutá.
To asi píšeš ty o sebe.
Neviem s kadiaľ si nabrala takéto prívlastky.
Ja som až príliš slušná a kultivovaná na rozdiel od teba.
Ja určite nechrlim žiadny oheň.
Ja by som ti nikdy nenapísala, že máš zbierať po meste smeti.

Keď nemáš argumenty, začínaš byť agresívna. Čo myslíš prečo sa s tebou toľký čas zaoberám ? Ja si o tebe nič zlé nemyslím inak mi je ťa ľúto. To, že sa nezaujímaš o ľudí je v poriadku ? Keď sa budeme starať, len sami o seba a druhí nás nebudú zaujímať, tak to je zlá cesta.
21.05.2011
Mgr.    Reagovať
odpovede
Povedzmi, ako sa môže homosex.správať slušne. Ako môže viesť takýto človek usporiadaný život ? Počúvaš sa vôbec, čo píšeš ? Veď toto je proti prírode a prirodzenému a Božiemu poriadku.

To sú teda zase neslušné reči.
Už si s tým ďaľej nejdem otravovať dušu.
22.05.2011
lulu    Reagovať
Re: odpovede
Homosexuál sa môže správať slušne rovnako, ako ktorýkoľvek iný človek. A môže viesť usporiadaný život, ako ktorýkoľvek iný človek.
Skôr sa obávam fanatikov, ako Ty. A úchylných ľudí, ktorí navonok vystupujú, ako slušní veriaci. Doma potom po nedeľnej omši zmlátia manželku a deti, v horšom prípade znásilnia nejaké dievčatko, alebo chlapca. Ále no a čo, veď sa ďalšiu nedeľu z toho vyspovedajú.

Vlastne, ja ani celkom dobre nechápem, prečo ma presviedčaš o niečom, pre mňa nepochopiteľnom a absurdnom, keď máš vo vlastných radoch dosť materiálu na spracovanie. Vieš, treba si najprv zamiesť pred vlastným prahom, a potom možno zistíš, že ďalej ani netreba zametať.
Nerieš slušných homosexuálov, ale radšej napíš petíciu do Vatikánu, nech najskôr rieši svoje rady. Čím viac podpisov, tým lepšie.
A môžeš pokračovať vo Vašom kostole, tam to bude zrejme tiež pestré.

Najlepšie by asi bolo začať od seba. Tak nehádž kameňom. Radšej sa ráno počas cesty do práce namiesto modlenia zohni, zdvihni papier hodený na zemi a hoď ho do koša. Lebo toto nás zachráni od skazy Zeme, nie nejaký vymyslený ujo Boh.
22.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: odpovede
Na niektoré veci sa ani neoplatí reagovať.
Ja nie som fanatik.
Teraz použijem tvoj výrok :
Nad niektorými tvojimi názormi, mi až rozum zastane.
Nad niektorými myšlienkami od teba mi až rozum zastane.
Nad niekotrými tvojimi postojmi mi až rozum zastane.
Nad niektorými tvojimi úvahmi mi až rozum zastane.
Nad niekotrými príspevkami od teba mi až rozum zastane.
Porozmýšľaj ktoré to asi tak sú.

Ja nie som tu od toho, aby som zdvihala papierky po meste s VŠ.
Na to tu máme predsa armádu nezamestnaných.
Chceš povedať, že ty cestou do práce zdvíhaš smeti v meste po zemi.
Ja nehádžem žiadne kamene.

V Kafkovej experimentálnej psychologii som našla zaujímavý výrok :
Ľudia, ktorí neveria v Boha, ničia svoje šťastie potláčaním svedomia, nasleduje tvorba chybných zákonov, lebo nevychádzajú z pravej základne, nazdávajú sa, že mravné zákony, nie sú vopred dané Bohom, ale že sa vyvinuli v priebehu tisícročí ako najúčelnejší poriadok, a že každá mravná, alebo právna forma má pôvod len v účelnosti.
Preto neuznávajú absolútnu spravodlivosť a vravia, že niet absolútnej spravodlivosti ani mravnej, právnej, a tvrdia, že každá účelnosť je len relatívna, a tak sú relatívne aj mravnosť a právo, ako aj spravodlivosť nimi určovaná.
21.05.2011
Mgr.    Reagovať
odpovede
veď aj psychologia uznáva dušu
psyché - duša
logos - nauka
Kafka v exúperimetálnej psychológii píše nasledovné :

Rozdiel medzi človekom a zvieraťom spočíva v duševnom živote. Duša je zdrojom cítenia, vnímania a konania. V existencii myšlienky je dôkaz, že človek má dušu. Myslenie, cítenie a chcenie, ako sa prejavujú v tomto pozemskom živote, sú len malou časťou celého duševného života človeka.

Človek bol stvorený na obraz a podobu Boha. Človek je stvorený bezprostredne Bohom. Boh sám stvoril človeka a použil na to neustrojnú látku, hmotu, hlinu zeme, ...atď Aj hmota v sebe nesie stopy Božieho obrazu, svojou akosťou a schopnosťou je prispôsobená na spoluprácu s duchom. Zvláš sa uplatňuje v ľudskom tele.

Človek prijal bytie od Boha. Preto život človeka, je dar od Boha nesmiernej ceny. Človek s dušou nie je dielom náhody.

Čo si máme myslieť o tých, ktorí vravia, že svet a človek vznikol náhodne, sám zo seba, a neveria, že Boh je príčinou stvorenia sveta a človeka ?
Pre neveriaceho neexistuje duša, ale iba mozog, ktorý vyrába myšlienky, ako plynáren na svietiplyn. Nie je rozumný ten, ktorého názorom je iba materialistická filozofia. Nehmotná myšlienka nemôže vzniknút z hmoty, pretože neprináleží tomu istému poriadku.

Človek, ktorého prvou základnou tézou je , že pricípom všetkého diania je hmota, popiera existenciu Boha, stvorenie vesmíru a existenciu nesmrteľnej duše.

Toľko od Kafku z experimentálnej psychologie.

V oslavnej piesni gloria sa modlíme :
cituje :
Pane Ježišu Kriste, ty jednorodený Syn Pán a Boh ...atď.

Vo vyznaní viery kredo sa modlíme citujem :
Verím v jedného Pána Ježiša Krista, jednorodeného Syna Božieho, zrodeného z Otca pred všetkými vekmi Boha z Boha, Svetlo zo Svetla, pravého Boha z Boha pravého SPLODENÉHO, NIE STVORENÉHO, jednej podstaty z Otcom. ...atď

Verím v Ducha Svätého Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi.

V písme sa nikde nehovorí, že Kristus bol stvorený, alebo že je stvorením

Miesto toho sa stále opakuje Syn jednorodený zrodený.
Písmo tvrdí, že Kristus je Jednorodený Syn Boží / Jan 1,18 / je preto tak ako Otec, ktorý ho zrodil - Bohom.
Písmo tvrdí, že Kristus je zrodený z Otca, je tej istej podstaty ako Otec, je teda pravým Bohom , ako je pravým Bohom Otec, ktorý Ho zrodil.
Kristus je Alfa i Omega / začiatok a koniec /
21.05.2011
lulu    Reagovať
ateistka
Základné znalosti fyziky a chémie stačia na to, aby sme vedeli, že nič nehmotné a bez zloženia prvkov neexistuje.
Jedine tak vákuum, ale to zrejme duša nebude.
A už vôbec nechápem, prečo si myslíte, že niečo tak nezmyselné ako duša, majú len ľudia a zvieratá nie.
To už nedáva žiadnu logiku, lebo sme len obyčajné cicavce, čo sa vyvinuli k vyššej inteligencii. Ak by pred miliónmi rokov nevymreli dinosaury, možno by sa tu prechádzali úplne inak vyzerajúce inteligentné bytosti.

Ja mám rada sci-fi romány, ale taký deprimujúci, násilný a vnucovaný ako Biblia sa dá čítať len raz.

Zaujímalo by ma, ak sme sa náhodne nevyvinuli, lebo sme vraj veľmi zložití na náhodu, tak z kade je ten Váš Boh? Kto ho stvoril? BOH BOH? A jeho kto?

Ja viem, nemôžeš mi odpovedať, lebo by sa Ti zrútil svet. Nevedomé ľudstvo si kedysi stvorilo Boha, a to vedomé si ho ponecháva, lebo je to pohodlné, upokojujúce, plné falošných nádejí. Ale žije sa s tým ľahšie, tak prečo nie.
Jedna jediná vec je na tom ale zlá. Vaša potreba zasahovať do svetonázoru iných.
Ak je sused homosexuál, je to jeho vec, ak sa správa slušne. Ak chce ísť žena na prerušenie tehotenstva, je to jej vec. Ak chce niekto opustiť kresťanskú cirkev, tiež je to jeho vec. Mimochodom, v žiadnej inej cirkvi v tom nevidia problém.

Kiež by si toľko soptila na skazených kňazov. Nie je nič horšie ako pedofil. Ale k tým sa radšej nevyjadruješ, veď tí stoja v Tvojom rade.
Lepší sused homosexuál, ktorý žije usporiadane s partnerom, ako úchylák kňaz, ktorý sa tvári, ako verí. Ani sa nenamáhaj písať, že si to odtrpia v očistci, lebo keby naň verili, tak to NIKDY nespravia.
Ja by som ich za trest nechala každý deň znásilňovať nejakým homosexuálom. Len sa obávam, že by sa im to páčilo.
19.05.2011
lulu    Reagovať
dar.....
Vieš, dar je niekedy aj Danajský. A žiaľ, u veriacich dosť často, lebo ich zvádza k falošnému ospravedlňovaniu svojich činov.
Akceptácia ateistov v našej spoločnosti je dosť chabá. Tak isto, ako akceptovanie akejkoľvek inakosti.
To znova narážam na tú homosexualitu. Svetová organizácia uznala, že to nie je choroba, ale proste stav. (asi v roku 1996, už si to presne nepamätám)

Ja som unavená z náboženskej zaslepenosti, z neskutočnej naivity (prepáč, aj Tvojej). Ako môžeš po takej rozsiahlej diskusii napísať že "treba v sebe nájsť a objaviť vieru."
To je pre mňa nepochopiteľné, lebo Ty neakceptuješ, že ja NIKDY neuverím.
Ja verím, že veríš, ale na kontroverzné otázky reaguješ len citátmi od veci.

Ani ja neviem vysvetliť vznik Vesmíru, ale nemyslím, že to bol nejaký Boh.
Nedávno bola Zem stredom vesmíru, a dnes je to celkom inak. O 100 rokov to bude znova inak.. To teraz aj tak nezistíme.

Jediná vec, z ktorej som mierne rozčarovaná je, že nikdy nepocítim tú radosť z zadosťučinenia po smrti.
Lebo sa nebudem rehotať po smrti z tej ničoty.
Lebo už nebudem. A nebude NIČ.
20.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: dar.....
Naozaj nebude nič ?

Mt, 10 : 28
Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu.

Substancialistické poňatie duše:
Duša je nehmotná, nesmrteľná podstata, ktorá organizuje všetko, aktivuje človeka.

Človek sa skladá z hmotného tela a duchovnej duše, ktoré sú spojené do jednej ľudskej prirodzenosti.
Duša je formou tela, t. j. dáva telu ľudský život.

Kafka v experimentálnej psychológii píše, že : pri chemických poruchách, rozpade hmoty, t.j. po smrti, môže žiť duša oddelene od tela, a takto uskutočňovať svoju najvyššiu funkciu myslenia, bez pomoci hmoty.
Ľudská duša s rozumom s vôľou môže existovať ako čistá forma – je nesmrteľná má v sebe niečo z vyššej formy, čo je Boh, z ktorého vychádza, je ním stvorená pri počatí každej ľudskej bytosti.

Najvyššou formou inteligencie je Boh. Zo stvorených najvyšších činností inteligentných foriem sú anjeli.
Po nich je vyššou inteligentnou formou duša človeka.
Človek však bol povýšený nad ostatné tvorstvo, vdýchnutím nehmotnej, duchovnej, teda nesmrteľnej duše, ktorá súčasnej predstavuje princíp vegetatívneho a zmyslového života v človeku.
Ľudská duša je teda jedna, nehmotný princíp duše, charakterizovaný mohutnosťou rozumu a vôle tvorí s telom i s jeho vegetatívnym a zmyslovým duševným princípom dokonalú jednotu, jednu podstatu a bytosť.

Jedine človeku zo všetkých živých tvorov bol daný rozum a slobodná vôľa, aby sa uplatnil a povzniesol na úroveň mysliaceho tvora. Bol obdarený schopnosťou, aby premýšľal o účele svojho života, o účele a skutočnosti sveta, aby chápal tvorivú silu, aby pátral po zákone života a smrti. Tento vnútorný život vedie, k poznaniu ducha, ktorý nie je hmotnou bytosťou. Duchovná časť človeka teda pretrvá smrť tela.
Jedine človek bol obdarený rozumom a slobodnou vôľou. Človek obdarený nesmrteľným duchom si uvedomuje seba a sám sa odvažuje budovať a tvoriť.
Duša je zdrojom cítenia, vnímania a konania. V existencii myšlienky je dôkaz, že človek má dušu.
V skutočnosti život duše neprestáva existovať, jedine forma / spôsob života / sa mení.

Ľudská duša, vyššieho poriadku, duchovnej podstaty, je stvorená iba vôľou všemohúceho Boha v presnom zmysle slova. Nie je ani z Neho, ani, ako niektorí tvrdia, z nejakej vopred stvorenej všeobecnej duchovnej látky.
Je v celej svojej podstate stvorená z ničoho.
Je to teda duchovná podstata duše, to znamená, že je samostatnou bytosťou, je nehmotná, nesmrteľná, jednoduchá, je svojou prirodzenosťou schopná porušenia. Duša má síce začiatok, ale nebude mať konca, je relatívne večnosťou.

Duša podstatne oživuje telo svojou bytnosťou, to sama cez seba, bezprostredne.
Duša vo svojej spoločnej jednote oživuje telo, a to sama cez seba , t.j. bezprostredne.
Duša telo oživuje podstatne, t. j. svojou bytnosťou.
Prvý úkon duše je chváliť, velebiť a ctiť svojho stvoriteľa Boha a prvou funkciou ako princípu života je oživovať telo.
19.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: dar.....
ľudská duša je svojou prirodzenou povahou kresťanská.
Nebudem diskutovať o kontraverzných otázkach.
Aká inakosť nazvime to pravým menom
/ skazenosť, zvrhlosť, / ešte doplnim proti prirodzenému a Božiemu poriadku.

Keby si mala aspoň takú malú vieru ako horčičné zrnko.
17.05.2011
Mgr.    Reagovať
viera
V podstate aj ja mám teraz menej času. A veľa práce.
Ale večer, bývam dlho hore. Viera je dar.
Len tento dar treba v sebe nájsť a objaviť.
Sila viery

Apoštoli povedali Pánovi: Daj nám väčšiu vieru! Pán vravel: Keby ste mali vieru ako horčičné zrnko a povedali by ste tejto moruši: Vytni sa aj s koreňom a presaď sa do mora poslúchla by vás.
13.05.2011
lulu    Reagovať
pekný deň
No prišla som na to, čo som v podstate už dávno vedela. Väčšina ľudí ani nevie, čomu verí. V hlbšej diskusii si nevedia svoju vieru obhájiť.
Niekedy už ani neviem, čo na to povedať. Hlúposť vládne svetom. A tým vôbec nemyslím, že kto verí v "niečo" nadprirodzené, je hlupák.
Len tá všeobecná hlúposť spájajúca sa s agresivitou na zaráža.
Dovolím si teraz citovať môjho obľúbeného autora: "Stretávam ľudí takých múdrych, že až mi rozum zastáva, a takých sprostých, že až mi rozum zastáva. Takých milých, že až mi rozum zastáva, a takých zlých, že až mi rozum zastáva."
14.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: pekný deň
Neviem naozaj, čo dodať k tvojmu poslednému prispevku.
Ja určite nepatrim do tej skupiny, ktorá nevie obhájiť vieru. Viem, že človek mnohé vec veľmi ťažko prijíma.
Jedným z týchto ťažko prijmaných vecí je viera. Viera je dar.
Ako ťažko aj ty prijímaš, keď som ti posielala citáty z Biblie. Je to pre teba niečo tak ťažké a nepochopiteľné.

Pre mňa je viera úplne niečo tak prirodzené.
Teraz máme možnosť, ako vyznať, že veríme, a pri sčítaní obyvateľov sa prihlásiť aj k svojej viere.
17.05.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: pekný deň
Len som tým chcela povedať, že Tebe tú vieru naozaj verím. Kiež by boli viacerí veriaci ako Ty.
Dobre sa s Tebou popisuje, akurát mám teraz menej času a viac práce, tak nestíham veľmi odpisovať.
30.04.2011
Mgr.    Reagovať
odmlčanie
Lulu, kde si sa mi stratila ?
07.05.2011
lulu    Reagovať
Re: odmlčanie
Akosi ma pohltili každodenné starosti.
Zo začiatku to bol len obyčajný technický problém, teda výpadok internetu, potom som nechcela dráždiť pred Vašim najväčším sviatkom.
A dnes mám konečne čas len pre seba, tak som sa pozrela, či sa tu ešte niečo deje.
No a samozrejme som sa venovala aj prieskumu ohľadne blížiaceho sa sčítania a otázkami viery a ateizmu.
07.05.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: odmlčanie
Stále máme veľkonočné obobie.
No a na čo si prišla, keď si sa venovala prieskumu ohľadne sčítania, a otázkami viery.

Ano veľkonočné sviatku, sú najväčšie sviatka, pre kresťanov.
Oslavujeme Ježišove víťazstvo nad smrťou.
V Biblii sa na viacerých miestach píše o Ježišovom zmrtvychvstaní.

Luk 24, 1-6

V prvý deň týždňa zavčas ráno prišli k hrobu a priniesli voňavé oleje, čo si pripravili. Kameň našli od hrobu odvalený, vošli dnu, ale telo Pána Ježiša nenašli.
Ako nad tým rozpačito uvažovali, zastali pri nich dvaja mužovia v žiarivom odeve. Zmocnil sa ich strach i sklonili tvár k zemi. Ale oni sa im prihovorili:
Prečo hľadáte živého medzi mŕtvymi?
Niet ho tu. Vstal z mŕtvych.

Ježiš a Tomáš
Jan 20, 24-29
Učeníci hovorili Tomášovi :
Videli sme Pána. Ale on im povedal:
Ak neuvidím na jeho rukách stopy po klincoch a nevložím svoj prst do rán po klincoch a nevložím svoju ruku do jeho boku, neuverím.

O osem dní boli jeho učeníci zasa vnútri a Tomáš bol s nimi. Prišiel Ježiš, hoci dvere boli zatvorené, stal si doprostred a povedal: "Pokoj vám!" Potom povedal Tomášovi: Vlož sem prst a pozri moje ruky! Vystri ruku a vlož ju do môjho boku!
A nebuď neveriaci, ale veriaci! Tomáš mu odpovedal: Pán môj a Boh môj!

Ježiš mu povedal: Uveril si, pretože si ma videl. Blahoslavení tí, čo nevideli, a uverili.
17.04.2011
lulu    Reagovať
charakter
Ty si tak strašne teoretická, mimo reality.
Nemusí nastať chyba vo výchove, aby dieťa nezvládlo vlastný život.
Rovnaká výchova u dvoch rozdielnych detí nemusí vždy priniesť rovnaké ovocie.
Ani vieru nevníma každý rovnako. Niekto verí vlažne, niekto totálne a niekto vôbec. A môžu to byť ľudia s rovnakou výchovou.
Z môjho pohľadu je to znova dôkaz, že viera nerobí ľudí lepšími. Zvládate s ňou lepšie preplávať životom, ale charakter si za ňu nekúpite.
17.04.2011
Mgr.    Reagovať
Re: charakter
Ja poznám tiež podobný prípad.
Prehadzovali ho zo školy na školu.
A takto riešili akože jeho problémy.

Takéto správanie má určite nejakú príčinu.
To je úplne evidentné, že je chyba vo výchove.
Čo som napísala, v poslednom príspevku, ale ja som to takto pochopila a takto to vnímam.
Práveže ja som, v realite.
Deti, by mali byť vedené k zodpovednosti, už od detstva.
Zodpovednosti sú vedené už v škole, aby si plnili všetky povinnosti, úlohy riadne a načas.
Tejto zodpovednosti a byť spoľahliví nielen, v škole, tam by sa to mali naučiť, a neskôr túto zodpovednosť, spoľahlivosť preniesť aj na svoje pracovisko.

Rodičia mali určite skôr konať, už keď videli prvé náznaky problémov, lebo neriešenie problému ho neskôr môže iba zhoršovať.

Napísala si, že chodia do kostola, aj keď nie pravidelne. Tam je hlavná chyba, nemajú dobre osvojené základy viery.
Aj deti to potom tak berú, nie celkom vážne a zodpovedne.

Keď nastáva nejaký takýto problém, ako si mi napísala, o tej dievčine, takýto človek začína od kostola a viery utekať.

v poslednom príspevku som napísala :

Slabá viera. Strata citu pre vieru a úplne otupené svedomie.
Takýto človek potom začína bočiť od viery, prestáva chodiť do kostola.

Čo v mojom poslednom príspevku, bolo mimo reality.

Hádam, mi chceš povedať, že dievčina z tvojho príspevku, tak ako si mi ju opísala bude riadne začlenená do spoločnosti, pracovať a zodpovedne žiť.
Podľa mňa ani tú školu neskončila. Alebo sa mýlim ?
18.04.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: charakter
Ty si hrozný teoretik.
Spomínaná rodina má 2 deti a druhé je v pohode. Návšteva kostola s tým nemá nič spoločné. Tvrdiť, že je to hlavná chyba je smiešne.
Čo je s tým dievčaťom teraz neviem. Nevedia to ani rodičia. Proste jej preplo.
Kiež by viera mala takú moc, ako jej pripisuješ.
Stále nechceš pripustiť, že viera nie je až tak rozhodujúca v konaní jednotlivca. Nezabránila nikomu konať zlo a kto chce konať dobro, koná aj bez viery v Boha.
18.04.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: charakter
Myslím si, že tomuto dievčaťu chýba, určitá vďačnosť voči rodičom, pocit zodpovednosti, a ďalšie vlastnosti.
Neviem si to predstaviť, že toto dievča nemá zázemie rodiny, že ledva čakala kedy dovrši 18 rokov, a bude môcť opustiť rodičov.
Je to fakt prípad na zamyslenie.
Ale komu niet rady tomu niet pomoci.
Vieš ako sa hovorí, človek musí padnúť až na dno, aby si niečo uvedomil.
Určite s tou dievčinou to nie je s kostolným poriadkom.
Tento útek od rodiny, z domova, z istoty pocitu bezpečia, tak ako si mi to opísala, že ani rodičia nevedia ako sa má, ako sa jej darí, čo ďaľej zamýšľa sa mi javí totálne niečo, čo sa vymyká z noriem, zdá sa mi to niečo ako nenormálne a neviem si to ani len predstaviť.
Sama si takýmto konaním kazí život, nedokončí školy, a keď si to uvedomí, bude možno už neskoro.
Kto vie, ako trávi svoj voľný čas, na to nechcem ani len pomyslieť.
Túlaním, potulovaním, atd....

späť späť   11  |  12  |  13  |  14  |   15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.