referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
21.01.2011
lulu    Reagovať
:ň:ň:ň
Myslím, že som pokrstená v katolíckej cirkvi.
Ale je mi to fuk, ja som to nechcela a nie som veriaca.
Vyvinuli sme sa z ešte jednoduchších živočíchov ako opice. Ale základ máme spoločný aj keď sa naša línia oddelila.
Áno, verím tomu.
No a ľudia niekedy menia radikálne život. To je normálne. Trošku jej preplo.

Ja presne viem, v akom rade som stála. V tom, kde stáli všetci hedonisti. :) Mne prikazuje len moje telo. Sem-tam som aj na kolenách, ale nechci vedieť kedy.
22.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: :ň:ň:ň
Tak si katolíčka. Ty ani nevieš v akej cirkvi ťa rodičia dali pokrstiť ?
To je na zamyslenie. Vidíš tak si predsa katolíčka.
Takže sa na teba vzťahuje, to čo som Ti napísala, povinná účasť na sv.omši v nedeľu a prikázaný sviatok ?

Už som o tom napísala v jednom príspevku a nechcem sa opakovať.

Viem, čo je hedonizmus. Hedone - znamená rozkoš.
Jaj Ty jeden pôžitkár.
Hádam nechceš povedať naplno uži si svoj každý deň, lebo môže byť tvoj posledný.
20.01.2011
Mgr.    Reagovať
krst-
Keď sa majú ľudia príliš dobre robia zle. Nevedia,čo od dobroty.

Raz na kázni z úst kňaza som počula toto : Každý pokrstený kresťan katolík, je povinný, a má povinnosť žúčastniť sa v nedeľu a prikázaný sviatok na celej svätej omši.
čo hovoríš na toto ?
20.01.2011
lulu    Reagovať
Re: krst-
No čo už by som mala hovoriť. Ja som síce pokrstená, ale nie som katolík, tak čo teraz.
Ja mám povinnosť akurát zomrieť.
Neviem prečo by som mala kaziť niekomu nedeľnú omšu. Ja som sa vyvinula evolúciou, nepochádzam z Evy a Adama.
Absolútne nechápem to neúnavné naháňanie ovečiek do košiara.
21.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: krst-
Si pokrstená v evanjelickej cirkvi ?

Evanjelická a katolícka cirkev zrovnoprávnila krsty.

Každú v nedeľu v roku chápeme ako oslavu Ježišovho zmŕtvychvstania.

No nehnevaj sa tak potom sme sa vvyvinuli z opice ? Tak tomu nemôžem uveriť.
Si o tom presvedčená ?
Keď hovoríš, že ten príbeh o Dr.Gloria Polo je len vízia, sen, vidina tak prečo potom Gloria radikálne zmenila svoj život ?
Nastalo duchovné aj telesné uzdravenie.

Ty len utešuješ, utišuješ svoje svedomie
/ všetko a vážne veci, a svoju večnosť, dávaš na úroveň rozprávky / , ale svedomie sa bude v tebe neustále ozývať.

Lebo Pán Boh dal do srdca človeka, prirodzenú túžbu po ňom. Len neviem, v ako rade si stála ty.

v Desať Božích príkazov máme :
Spomni, aby si deň sviatočný svätil.

Máme toto isté prikázanie aj pätoro cirkevných
-svätiť prikázané sviatky

Najbližšie ku rimskokatol. cirkvi je grekokatol.cirkev, ktorá uznáva rimskeho biskupa a je plne zjednotená z Rimom.

Prvé kresťanské spoločenstva :
Sk 2, 42-47
Vytrvalo sa zúčastňovali na učení apoštolov a na bratskom spoločenstve, na lámaní chleba a na modlitbách.
Všetkých sa zmocňovala bázeň prostredníctvom apoštolov sa dialo množstvo divov a znamení. Všetci, čo uverili, boli pospolu a všetko mali spoločné.
Predávali pozemky a majetky a rozdeľovali ich všetkým, podľa toho, ako kto potreboval.

Deň, čo deň svorne zotrvávali v chráme, po domoch, lámali chlieb a s radosťou a úprimným srdcom požívali pokrm.
Chválili Boha a boli milí všetkému ľudu. A Pán každý deň rozmnožoval tých, čo mali byť spasení.

pozn. Navštevovali chrám, ale Eucharistiu slávili po domoch.
Veď aj prví kresťania chodili do chrámu zotrávali v modlitbách a slávili Eucharistiu.

Gloria in excelsis Deo je najstarší kresťanský chválospev. V latinskej liturgii sa spieva v nedeľu a sviatky na začiatku sv. omše.
20.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: večnosť
Keď sa majú ľudia príliš dobre robia zle. Nevedia,čo od dobroty.

Raz na kázni z úst kňaza som počula toto : Každý pokrsený katolík, je povinný žúčastniť sa v nedeľu a prikázaný sviatok na celej svätej omši.
čo hovoríš na toto ?
19.01.2011
lulu    Reagovať
večnosť
Musím rozprávať rozprávky, lebo pre mňa to rozprávka je.
Ja nechcem stráviť večnosť nikde.
Skús sa zamyslieť nad slovom večnosť a naozaj ho pochopiť. Akákoľvek večnosť je v podstate za trest. Už sama o sebe je večná muka, nech je na začiatku akokoľvek krásna.
Veď prečo vlastne zhrešili Eva a Adam? Lebo sa to nedalo vydržať.
20.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: večnosť
Má čiastočne pravda, pre niekoho bude večnosť za trest. / pozn.zatratenie /
Ale pre niekoho bude večnosť odmena.
/pozn.spása /

Ty si ako jehovisti, keď s nimi diskutujem, stále mi píšu pravý opak.

Podobenstvo o chudobnom Lazarovi a Kristove slová kajúcemu zločincovi na kríži, ako aj iné texty Nového zákona hovoria o konečnom osude duše, ktorý môže byť v jednotlivých prípadoch odliašný.

Každý človek hneď po smrti dostáva večnú odplatu vo svojej nesmrteľnej duši na osobitnom súdae, ktorý stavia život človeka do vzťahu s Kristom :
alebo prejde :
1,očisťovaním
pozn. / tu majú duše nádej na spásu /
2,alebo hneď vojde do nebeskej blaženosti
3,alebo sa hneď naveky zatratí
/ tento stav je trvalý a nemôžeme s tým nič urobiť /

spása :
Tí, čo zomierajú v Božej milosti a v priateľstve s Bohom a sú dokonale očistení, žijú naveky s Kristom.
Sú navždy podobní Bohu, lebo ho vidia, takého aký je / Jn, 3,2 / a z tváre do tváre
/ 1 Kor. 13,12 /
Žiť v nebi znamená byť s Kristom.

Ježiš Kristus nám svojou smrťou a svojím zmŕtvychvstaní otvoril nebo.

Očistec :
Tí, čo zomierajú v Božej milosti a v priateľstve s Bohom, ale nie sú dokonale očistení, hoci sú si istí svojou večnou spásou, podstupujú po svojej smrti očiťovanie, aby dosiahli svätosť potrebnú na to, aby vošli do nebeskej radosti.

Záver : Toto konečné očisťovanie vyvolených, ktoré je úplne odlišné od trestu zatratených , nazýva cirkev očistcom.
19.01.2011
lulu    Reagovať
nie je čo zahadzovať
Čiže Vy vlastne vôbec neviete, čo bude po smrti. Lebo ja chcem vedieť, ako si predstavuješ spasených v nebi.
Ja som na tom lepšie, ja viem. Nič také neexistuje.
Ten dinosaurus z ktorého sa vyvinuli vtáci existoval. Je to dokázané a Ty to ignoruješ. Tak neviem, prečo sa divíš, že ja neverím v niečo, čo nie je dokázateľné.
19.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: nie je čo zahadzovať
Myslíš si , že si na tom lepšie. Lebo ja nie som o tom presvedčená ?

1 Kor. 9
Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevstúpilo, čo Boh pripravil tým , ktorí ho milujú.

1 Kor. 14
Živočíšny človek nepríjma veci Božieho Ducha, sú mu bláznovstvom a nemôže ich pochopiť , lebo ich treba duchovne posudzovať.

Mar 16-16
Kto uverí a dá sa pokrstiť, bude spasený, ale kto neuverí bude odsúdený.
19.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: nie je čo zahadzovať
Existuje taká knižka, ktorá vyšla Stála som pred bránami neba a pekla.
Opisuje to istá Doktorka Gloria Polo.
/ bola zasiahnutá elektrickým prúdom a prežila klinickú smrť. /
je to dostupné aj na internete môžeš si to prečítať a potom mi napíš, čo si o tom myslíš.

Ja len k tomu jedno : Človek sa pre spásu rozhoduje.
Môže všetko v poslednej chvíľu oľutovať aj Boh necháva túto možnosť ľutosti a rozhodnutia sa pre Boha.
Človek bude súdený za to ako žil na zemi či prijala alebo odvrhol milosť.
Človek spasený bude prežívať plnosť Bohu, bude šťastný s takým stupňom slávy, aký mu Boh pripravil.
19.01.2011
Mgr.    Reagovať
knižka
Ešte si to nečíta a nevedela o tom ?
Veď rada čítaš nové veci nie ?

Veľa nám napovedá aj podobenstvo, ktoré som ti už raz poslala.

Príbeh a predobraz podobenstvo o Boháčovi a Lazárovi.

Žil istý bohatý človek. Obliekal sa do purpuru a deň čo deň prepychovo hodoval. Pri jeho bráne láhal žobrák menom Lazar, plný vredov. Túžil sa nastýtiť z toho, čo padalo z boháčovho stola, a len psy prichádzali a lázali mu vredy.

Žobrák zomrel , a anjeli ho zaniesli do Abrahámovho lona.

Zomrel aj Boháč a pochovali ho. A keď v pekle v mukách pozdviho oči, zďaleka videl Abraháma a Lazára v jeho lone.
I zvolal Otec Abrahám , zľutuj sa nado mnou a pošli Lazára, nech si namočí aspoň koniec prsta vo vode, a zvlaží mi jazyk, lebo sa hroze trápim v tomto plameni.

No Abrahám povedal : Synu, spomeň si, že si dostal všetko dobré za svojho života a Lazár zasa iba zlé. Teraz on sa tu teší a ty sa trápiš.

A okrem toho je medzi nami a vami veľká priepasť, takže nik , čo ako by chcel nemôže prejsť odtiaľto k vám ani odtiaľto prekročiť k nám.

Tu povedal Prosím Ťa Otče, pošli ho do domu môjho otca. Mám totiž 5 bratov , nech ich zaprisahá , aby sa nedostali aj oni na toto miesto múk.

Abrahám mu odpovedal : Majú Mojžiša a prorokov, nech ich počúvajú. Ale on vravel : Nie otec Abrahám.

Ak príde k nim niekto z mŕtvych, budú robiť pokánie. Odpovedal mu : Ak nepočúvajú Mojžiša a prorokov, neuveria, ani keby niekto z mŕtvych vstal.

Tento príbeh veľa napovedá. Lazár dostal od života iba všetko zlé, bol chudobný, a biedny. / Lazar bol spasený /

Druhý kontrast bol boháč, ktorý mal za svojho života všetko hodoval, dobre sa obliekal, ale pre Lázara nemal kúsok lásky, pochopenia, a súcitu, ani len jedlo zo svojho stola mu neponúkol.
/ Boháč bol zatratený a hrozne sa trápil /
19.01.2011
lulu    Reagovať
Re: knižka
Toto konkrétne som pred tým nečítala. Nejaké svedectvá ľudí čo prežili klinickú smrť som už čítala.
Ale aj lekári sa k tomu vyjadrujú opatrne. Ľudský mozog má schopnosti o ktorých sa zatial len domnievame a tieto stavy vyvolávajú vízie.
Vari sa Ti nikdy nič nesnívalo? A to si bola úplne živá, len si spala. Takže stav kómy môže navodiť všeličo.

Viem že Boháč a Lazar je Tvoje obľúbené, ale zasa je to len príbeh. To je aj o Karkulke, alebo Snehulienke. Pre mňa je to tak na rovnakej úrovni.
19.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: knižka
Neporovnávaj mi tu o rozprávkay, ktoré sa čítajú deťom pred spaním.

Biblia je o niečom inom.

Ešte mám jeden príbeh / je to skôr bájka / a bolo to vyber si kde, chceš stráviť večnosť.
19.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: knižka
Vidíš aký je človek, ťažko tomu uverí ?
19.01.2011
lulu    Reagovať
knižka
Tak ja som si to prečítala. Vieš, sci-fi mám rada aj ja, ale radšej také Star trek.
Podľa mňa, súdny človek tomuto nemôže uveriť. Niektorí ľudia neváhajú zarábať peniaze akokoľvek.
Vatikán sa k tomu zrejme nevyjadril, v tom je veľmi opatrný, aj keď určité myšlienky mu určite vyhovujú. Alebo sa mýlim?
18.01.2011
lulu    Reagovať
všetko je len náhoda
Z Tvojich citátov stále neviem, ako si predstavuješ Ty posmrtný život. Lebo podľa tohoto, je to všetko písané v ilúziách, náznakoch a riadne zamlžené. Presne tak, ako by to bol len mar a nie pravda.
A že Ježiš sedí po boku svojho Otca a súdia živých aj mŕtvych? Vieš koľko mŕtvych je denne? To všetkých súdia? Fíha, tak to bude dlho trvať, kým prídem na radu, lebo ešte namôžu mať posúdených ani tých z roku 1 500. Fakt nemôžem uveriť.
Ja mám radšej také správy, že v Južnej Amerike objavili predchodcu pravekých predátorov, ktorý žil pred 230 miliónmi rokov a začal epochu mäsožravých dinosaurov. Z nich sa nakoniec dlhým vývojom vyvinuli vtáky. Takže žiadne božské stvorenie.
18.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: všetko je len náhoda
Predsa duša človeka je nesmrteľná.
Milosť Božia je na spasenie potrebná.

Ja som sa už k tomu vyjadrila.

veríme cirkev :
1, putujúcu / ľudia na zemi /
2, cirkev oslávenú / svätí a spasení v nebi /
3, cirkev trpiacu / duše v očistci /

Zosnulí trpiaci v zatratení nepatria do cirkvi trpiacej, lebo sami sa rozhodli proti Bohu
/ nechcú byť spasení /
Preto im nemôžeme nijako pomôcť, ani
keby sme chceli.

Posledný súd
Keď na konci časov príde oslávený Kristus súdiť živých a mŕtvych, každého človeka odmení podľa jeho skutkov a podľa toho, ako prijal alebo odmietol milosť.

Lebo Syn človeka príde v sláve svojho Otca so svojimi anjelmi a vtedy odplatí každému podľa jeho skutkov. (Mt 16,27)
Cieľom druhého príchodu je vzkriesenie z mŕtvych a spravodlivá odplata.
(Mt 25,31-46)

V modlitbe Verím Boha sa modlíme :

Verím v Boha, Otca všemohúceho Stvoriteľa neba i zeme, i v Ježiša Krista, jeho jediného Syna, nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny, trpel za vlády Poncia Piláta, bol ukrižovaný, umrel a bol pochovaný. Zostúpil k zosnulým, tretieho dňa vstal z mŕtvych, vstúpil na nebesia, sedí po pravici Boha Otca všemohúceho. Odtiaľ príde súdiť živých i mŕtvych. verím v Ducha Svätého, v svätú cirkev katolícku, v spoločenstvo svätých, v odpustenie hriechov, vo vzkriesenie tela a v život večný Amen.

S toho, že človek nechce byť spasení až mrazí a behajú s toho až zimomriavky po tele.

Ty ani poriadne nevieš, ani si to neuvedomuješ, čo zahadzuješ.
Lebo pre spásu sa rozhodujeme.
18.01.2011
Mgr.    Reagovať
podobenstvo
Jánovi učeníci a farizeji sa postili. Prišli k nemu a pýtali sa : Prečo sa Jánovi učeníci a učeníci farizejov postia, a tvoji učeníci sa nepostia ?
Ježiš im povedal : Vari sa môžu svadobní hostia postiť, kým je ženích snimi ? Dokiaľ majú medzi sebou ženícha, nemôžu sa postiť.
No prídu dni, keď im ženícha vezmú, potom, v ten deň, sa budú postiť.

Nik neprišíva na starý odev záplatu z novej látky, lebo záplata vytrhne kus z neho, nové zo starého, a diera bude ešte väčšia.

A nik nevlieva mladé víno do starých mechov, lebo víno mechy roztrhne, a vyjde nazmar aj víno, aj mechy, ale nové víno do nových mechov.
13.01.2011
lulu    Reagovať
pedagóg
Z môjho pohľadu to stále vychádza tak, že vôbec nezáleží v čo ľudia veria, teda z náboženského hľadiska
V dnešnom svete to už stráca význam. Charakter si v kostole nikto nekúpi.
Možno kedysi tento strašiak platil, ale teraz je to všetkým fuk.
Ja sama netuším, ako sa to dá zlepšiť, lebo konanie niektorých ľudí priam nechápem.
Nuž a pedagóg nemôže byť v žiadnom prípade otrávený. Teda, nemal by byť. Vedel predsa, akú prácu si vybral. Ak to nezvláda, mal by radšej odísť.
Ale aj ich láka pomerne krátka pracovná doba a veľa voľna.
Na druhej strane chápem, že sú nedocenení a nakoľko práce je málo, tak lepšie ako nič.
To je taký začarovaný kruh. Škoda, že to nemôže vyriešiť krátka diskusia.
13.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: pedagóg
Nie, nesúhasím z výrokom :
-že vôbec nezáleží v čo ľudia veria, teda z náboženského hľadiska v dnešnom svete to už stráca význam.

Vieru Dedičstvo Otcov zachovaj nám Pane.

To je pravda, že charakter si v kostole nikto nekúpi.
Ale, aspoň sa snaží namáha,keď do toho kostola chodí, už z akýchkoľvek pohnútok.
To, by som týmto ľuďom, až tak nezazlievala.

soľ zeme a svetlo sveta :

Vy ste soľ zeme. Ak soľ stratí chuť, čím ju osolia ? Už nie je na nič, len ju vyhodiť von, aby ju ľudia pošliapali. Vy ste svetlo sveta.
Mesto postavené na návrší sa nedá ukryť.
Ani lampu nezažnú a nepostavia pod mericu, ale na svietnik, aby svietila všetkým, čo sú v dome.
Nech tak svieti vaše svetlo pred ľuďmi, aby videli vaše dobrú skutky a oslavovali Vášho Otca, ktorý je na nebesiach.

Vieš od ranného kresťanstva na začiatku
1. stor. v rokoch 97/101 až 105/109, našla som o tom zmienku, už v tomto období v prvotnej cirkvi, bolo nariadení, aby sobáše požehnal kňaz.
15.01.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: pedagóg
No že aspoň sa snaží a namáha vo mne vyvolalo úsmev. To ako zlodej, čo vykradne banku. Nech už tam išiel z akýchkoľvek pohnútok, aspoň sa namáhal.
U mňa je to pokrytectvo. Lebo síce neverím, ale idem do kostola, veď keby predsa.
Ale v žiadnom prípade to tým ľuďom nezazlievam, sú mi ukradnutí.

To s tou soľou zeme som hádam ešte ani nečítala. Ja si rada prečítam všetko nové.
Radšej mám takéto:
Diabol ktorého nepoznáš, môže premôcť toho, ktorý Ťa desí dnes.
Čakanie na ďaľších, je asi tak všetko, čo sa dá v nebi robiť.
Pre Bohov sme my ako muchy pre rozbujdošených chlapcov. Zabíjajú nás pre svoje potešenie.
Nič tak neobmäkčí srdce tyrana, ako infarkt.
16.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: výroky
Nerozumiem a nechápem výrok, čo si myslela, čakanie na ďalších atď...
skús to trochu rozvinúť.

A ešte čo ma zarazilo, je výrok citujem pre Bohov atď...
Veď Boh je len jeden.
16.01.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: výroky
Tie výroky sú z mojich oblúbených kníh.
Ja mám svoje a Ty svoju. (knihu)
Ty máš len jedného Boha, ale niekto iný, ich môže mať viac, alebo žiadneho.
Vieš, pokora znamená aj to, že rešpektujem presvedčenie iného. Lebo ani Ty nemáš dôkaz o svojej pravde.

To "čakanie na ďalších" sa mi veľmi páčilo. Bolo to také milo ironické a veľmi pravdivé.
Lebo čo si predstavuješ ako posmrtný život?
Vieš, že ja nič, tak ma zaujíma, čo očakávaš, okrem čakania na ďalších.
16.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: výroky
Predsa duša človeka je nesmrteľná.
Milosť Božia je na spasenie potrebná.

veríme cirkev :
1, putujúcu / ľudia na zemi /
2, cirkev oslávenú / svätí a spasení v nebi /
3, cirkev trpiacu / duše v očistci /

Zosnulí trpiaci v zatratení nepatria do cirkvi trpiacej, lebo sami sa rozhodli proti Bohu
/ nechcú byť spasení /
Preto im nemôžeme nijako pomôcť, ani
keby sme chceli.

Posledný súd
Keď na konci časov príde oslávený Kristus súdiť živých a mŕtvych, každého človeka odmení podľa jeho skutkov a podľa toho, ako prijal alebo odmietol milosť.

Lebo Syn človeka príde v sláve svojho Otca so svojimi anjelmi a vtedy odplatí každému podľa jeho skutkov. (Mt 16,27)
Cieľom druhého príchodu je vzkriesenie z mŕtvych a spravodlivá odplata.
(Mt 25,31-46)

V modlitbe Verím Boha sa modlíme :

Verím v Boha, Otca všemohúceho Stvoriteľa neba i zeme, i v Ježiša Krista, jeho jediného Syna, nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny, trpel za vlády Poncia Piláta, bol ukrižovaný, umrel a bol pochovaný. Zostúpil k zosnulým, tretieho dňa vstal z mŕtvych, vstúpil na nebesia, sedí po pravici Boha Otca všemohúceho. Odtiaľ príde súdiť živých i mŕtvych. verím v Ducha Svätého, v svätú cirkev katolícku, v spoločenstvo svätých, v odpustenie hriechov, vo vzkriesenie tela a v život večný Amen.
15.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: pedagóg
Zlodej, čo vykráda banku pácha trestný čin.
To sa nedá porovnávať to je neporovnateľné.

Ale človek, ktorí ide do kostola, modliť sa, alebo na bohoslužby, ide alebo túži za vyšším dobrom a princípom.
Ľudia sú všelijakí, ročáci, ktorí prídu na vianoce do kostola a to iba na polnočnú, alebo na veľkú noc a viac ich v kostole nevidím.

Túžba po Bohu je vpísaná do srdca človeka, lebo človek je stvorený Bohom a pre Boha.

Člevek stvorený na Boží obraz a povolaný k tomu, aby Boha poznal a miloval, keď hľadá Boha, objavuje určité cesty, aby došiel k poznaniu Boha.
Volajú sa aj dôkazmi jestvovania Boha, nie všek v zmysle dôkazov, ako hľadajú prírodné vedy, ale ako zhodné a presvedčivé argumenty, ktoré umožňujú nadobudnúť opravdivú istotu.

Ano kresťania, by mali byť soľou zeme a svetlom pre tento svet. / inak je to z Biblie /

Dobre svedomie obveseľuje.

1. Slávou dobrého človeka je svedectvo dobrého svedomia.

2. Maj dobré svedomie a budeš vždy veselý.

Diabol ktorého nepoznáš, môže premôcť toho, ktorý Ťa desí dnes.

Ak sme posväcujúcej milosti, zlý duchovia nám nemôžu ublížiť.
Raz som pozerala náboženskú diskusiu, kde divák dal otázku : Keď často pristupujem k Pánovmu stolu, a prijímam sviatosti, či mu môžu zlé mocnosti ublížiť.
Na túto otázku odpovedal samotný biskup a odpoveď bola nie, nemôžu ublížiť človekovi.
16.01.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: Re: Re: pedagóg
Si si istá, že človek ktorý ide do kostola, túži po vyššom a duchovnom princípe? Kiežby to bolo tak.
Tie ostatné výroky sú tak naivne detské (nič osobné proti tebe)
Ale musím Ťa trošku podráždiť. Ako môže človek stvorený na Boží obraz dostať rakovinu?
Alebo ako sa môžu rodiť postihnuté deti?
Prečo matka potratí svoj plod aj keď je zbožná?
Prečo sú niektoré ženy neplodné? Veď mali plodiť. Nie?
Ja viem. Príroda.
A Ty čo na to povieš?
16.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: pedagóg
To sa nedá ľudským rozumom pochopiť a vysvetliť, to je pre človeka, ktorí to zo svojimi schopnosťami nedokáže vysvetliť.
Sú to určité skúšky, ktoré sú na nás kladené.

To sa dá len s pokorou prijať. O tých postihnutých k tomu som sa vyjadrila.
15.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: pedagóg
Ten, kto vykráda banku pácha trestný čin.

V tvojom príklade ide o porovnanie neporovanateľné.

Ten, kto ide do kostola sa modliť, alebo na bohoslužbu, túži po vyššom a duchovnom princípe.

Niektorí kresťania tkz. ročáci chodia do kostola iba na niektoré výročné sviatky na vianoce na polnočnú omšu, príp. na veľkú noc, a viac ich v kostole nevidím.

Túžba po Bohu je vpísaná do srdca človeka, lebo človek je stvorený Bohom a pre Boha. Boh neprestáva priťahovať človeka, k sebe a jedine v Bohu nájde človek pravdu a šťastie, ktoré neprestajne hľadá.

Nech sa radujú srdcia tých, čo hľadajú Pána. Hoci človek, môže na Boha zabudnúť alebo ho odmietnúť, Boh neprestáva volať každého človeka, aby ho hľadal, a tak žil a našiel šťastie. Ale toto hľadanie vyžaduje od človeka všetko jeho rozumové úsilie, jeho dobrú vôľu, úprimné srdce, ako aj svedectvo iných, ktorí ho učia hľadať Boha.

Člevovek stvorený na Boží obraz, a povolaný k tomu, aby Boha poznal a miloval, keď hľadá Boha, objavuje určité cesty, aby došiel k poznaniu Boha. Volajú sa aj dôkazmi jestovania Boha, nie však v zmysle dôkazov, aké hľadajú prírodné vedy, ale ako zhodné a presvedčivé argumenty, ktoré umožňujú nadobudnúť opravdivú istotu. Východiskovým bodom týchto ciest priblíženia sa k Bohu je stvorenie : hmotný svet a ľudská osoba.

DOBRÉ SVEDOMIE OBVESEĽUJE
Slávou dobrého človeka je svedectvo dobrého svedomia.
Maj dobré svedomie a budeš vždy veselý.

Ak sme v milosti posväcujúcej zlé mocnosti, nám nemôžu ublížiť. Člevek, ktorý prichádza k Pánovmu stolu a prijíma sviatosti, zlé mocnosti mu nemôžu ublížiť, lebo je chránený.

Raz som pozerala náboženskú diskusiu, kde divák položil otázku, že keď často pristupuje k sviatostim, teda k sv.prijímaniu, či mu zlý duchovia a mocnosti môžu ublížiť.
Na túto otázku odpovedal samotní biskup a povedal nie, nemôžu ublížiť človekovi.
15.01.2011
Mgr.    Reagovať
myšlienky na zamyslenie
Vieru sme nedostali ako predmet voľby, no je absolútne potrebná,lebo od nej závisí naša spása.

Boh stvoril človeka, na svoj obraz aby človek neotáľal urobiť to isté.

Sám všetko nenapravím, ale mám sa snažiť urobiť svet lepší o to, o čo ho môžem urobiť lepším.

Prečo zisťuješ z čoho si stvorený
-a to, načo si stvorený, neskúmaš ?

Niekedy sa k Bohu chováme horšie, ako k hosťom. kvôli ktorým aspoň na chvíľku vypneme televízor.

Tento článok na ktorom diskutujeme je celý odkopírovaný z internetovej stránky.
15.01.2011
lulu    Reagovať
Re: myšlienky na zamyslenie
Vidíš, to mne stále nejde do hlavy, že "absolútne potrebná". Ale už si prosím Ťa uvedom, že len pre Teba.
Ja nechcem byť spasená. Ja zomriem a koniec. Nič viac neexistuje.
Neskúmam, na čo som stvorená, lebo ja som nebola stvorená, ja som sa náhodne vyvinula.
16.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: myšlienky na zamyslenie
Ešte som nereagovala na toto :

S toho, že človek nechce byť spasený až mrazí. Ty ani poriadne nevieš, ani si to neuvedomuješ, čo zahadzuješ.
Lebo pre spásu sa rozhodujeme.

Myslíš, že to je náhoda, že my dve spolu diskutujeme?
Pán Boh nám niekedy posiela do cesty takýchto ľudí, aby sme sa spmätali a obrátili.

prosba :
Bože daj, aby sme si živo uvedomovali, že sme sa krstom stali chrámom Ducha Svätého.
09.01.2011
lulu    Reagovať
úvaha
Ešte ma napadlo, Teba hnevá, že sa nebojím Boha, ale uniká Ti, že ja tomu neverím, tak ako sa môžem báť?
Čoho sa bojíš Ty?
Ja sa bojím úprimne len o svoje deti. Ale ani to nieje strach zväzujúci, nútiaci pokloniť sa.
Je to len všeobecný strach milujúceho rodiča. Tak ich milujem, že by som pre ne "vraždila" Vieš čo to znamená?
Asi nie.
Lebo evolúcia nám dala ten neskutočný pud, bez ktorého by mláďatá neprežili.
09.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: úvaha
Vôbec ma to nehnevá. V podstate nemá nič také, čoho by som sa obávala.
Naozaj trošku pokory by ti určite neuškodilo.
To slovo "vraždila " aj keď v úvodzovkách je veľmi silné slovo.

Rodičia často svoje deti ochraňujú, aj napr. v škole, radšej dieťa preložia, lebo je učiteľ na ne prísnejší a vyžaduje napr. správanie a disciplínu. Niektoré dnešné deti sú nevychované a drzé.
Dokonca poznám taký prípad, keď záškolákovi matka dávala ospravedlnenky na dlhodobú absenciu v škole.
Takto sa snažila zakrývať problémy svojho dieťaťa. Ale týmto rodičom sa to všetko vracia duplovane ako bumerang. Vznikajú ešte väčšie problémy.
11.01.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: úvaha
Súhlasím s tým, že dnešné deti sú zlé a nevychované, za čo môžu samozrejme rodičia.
Ja by som prdagóga nerobila ani za milión. Sem tam by nezaškodilo aj tou trstenicou.
Moje deti to veľmi dobre vedia a sú naozaj vychované. Žiaľ, aj pedagógovia sú už miestami tak otrávení, že jačia na všetkých a vôbec nie sú ochotní pristupovať k deťom osobytne.

No a v dnešnom svete sa pokora veľmi nenosí.
Napríklad deti majú pracovné vyučovanie. Treba previesť manuálnu prácu. Nevychované deti (grázli), pošlú učiteľku do p...., že si to má robiť sama, tak ich nechá na pokoji a oddrú si to vychovaní, ktorí sú potom ešte aj na posmech.
To sú reálne situácie zo ZDŠ.
Tak kde sa stala chyba?
11.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: úvaha
V tom sa zhodneme, že deti sú nevychované, za to môžu naozaj rodičia. Medzi rodičmi a školou by mala byť spolupráca, aby rodičia v tomto škole aspoň nejakým dielom pomohli.

A čuduješ sa im, že sú otrávení, stále to tým deťom, opakujú stokrát : nevyrušuj, píš, nebav sa, dávaj pozor.
Alebo už sú tak otrávení, že jednoducho, pokiaľ je to na hodine znesiteľné, nechajú žiaka tak, veď majú iba jedni nervy.

Učitelia, by mali pristupovať osobitne, pokiaľ je ten žiak slušný, dobre sa učí, je tvorivý, šikovný a má záujem o učivo.

ja viem nechce sa im na pracovnom vyučovaní robiť jednoduché operácie, pílenie alebo práca z drevom, tak keď sa to nechcú naučiť a nabrať pracovné návyky, a zručnosti, naučiť sa precíznosti a zodpovednosti, treba ich nechať tak, ale potom ich aj tak oznámkovať.

Kde sa stala chyba ?
Rodičia si takéto deti zastávajú, nepriznajú si to na to svoje dieťa.
Ešte učiteľ je potom na chybe.
Dokonca ich zastávajú, nechoď na písomky, náhodou schytáš zlú známku.
No ale, čo je toto za prístup rodiča.
09.01.2011
lulu    Reagovať
re: zbierka
Finančná zbierka na pomoc ľuďom v núdzi je určite chválihodná a že sa snaží aj cirkev, je konečne niečo užitočné, čo vykonáva.
Ale rozhodne nie je jediná organizácia čo pomáha a robí zbierky. Zbierku robil dokonca aj denník Pravda.
No a odškodnenie poskytol aj štát. Tak už by si konečne cirkev mohla zarábať sama na seba, odlúčiť sa od štátu, nevyťahovať z neho zbytočne peniaze a potom môže veľkodušne usporadúvať zbierky.
A to ma zasa privádza k myšlienke, že farár je vlastne len obyčajný štátny zamestnanec, ktorý je platený aj z mojich daní, ale nespráva sa tak.
Ale to sme už riešili.

Na záver sa úprimne skláňam pred Všetkými, ktorí poskytli svoje finančné prostriedky na pomoc ľuďom v núdzi.
A osobitne ďakujem neveriacim, lebo Tí to robili nezištne z úprimnosti a dobroty, nie kôli nejakej spáse a vidiny lepšieho miesta v nebi.
09.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: re: zbierka
Premýšľala som, čo vôbec ti mám na to napísať.

v úvode :
Keď už niečo pozitívne na adresu cirkvi napíšeš, hňed to musíš nejako nepríjemne zaklincovať.

podobná situácia sa opakuje aj v závere :

Naozaj to tí neveriaci robili nezištne a úprimne ?
A čo potom z akej pohnútky to robili veriaci ?
Si namyslený a pyšný človek, máš v sebe aspoň trošku pokory.
Ty sa Boha nebojíš a ľudí sa nehanbíš, tváriš sa ako moderná žena.
Nijaká iná organizácia, ktorá robila zbierky toľko nevyzbierala ako cirkev a charita.
Cirkev plní niekoľko úloh : ohlasovaciu, misijnú, apoštolskú, charitatívnu, sociálnu atď...
pôsobí v oblastiach :
1, školstve
2, zdravotníctve
3, sociálnych službách
Snaží sa vplývať na ľudí, na morálku a hlása určité hodnoty.
1, ochrana života od narodenia po prirodzený koniec
2, ochrana manželstva a rodiny

voľná diskusia.
09.01.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: re: zbierka
Asi to bude tým, že nemám rada cirkev. Ale teraz to naozaj nemyslím zle.
Mám priateľov z radov veriacich aj neveriacich. Ani to nerozlyšjem, lebo viera nehrá rolu v povahe človeka.
Možno som namyslená a pyšná v Tvojich očiach. Ale prosím Ťa, už mi nehvor, že sa Boha nebojím. Lebo to je pre mňa, ako na rodičovskom združení.
A o "súdružke" učiteľke si myslím svoje.
09.01.2011
Mgr.    Reagovať
zbierka
Nie som z 15.stor.

Ešte si sa nevyjadrila k zbierke, keď som napísala, že veriaci na výzvu spolu s charitou vyzbierali najviac financií na pomoc ľuďom postihnutých záplavou na premole mája a júna 2010.

Tak ako je to s tými dnešným veriacimi ako si to ty napísala.
Tam si doslova ostala onemela.
08.01.2011
lulu    Reagovať
.....
Ty si fakt z 15-teho storočia. A kedy si majú chlapci obzerať holé baby?
Práveže, keď si ich obzerajú už v osmich, nič na tom nevidia a správajú sa normálne.
To len kresťanské zákazy a moralizovanie stvorili viac úchylov.
Podľa Teba 14 ročný chlapec nesmie ani len tušiť, ako vyzerá nahé ženské telo?

No a k poslednému, že Boh nás takých nestvoril, súhlasím. Lebo sme sa vyvinuli.
08.01.2011
lulu    Reagovať
etika
Etika je obyčaj, mrav, charakter a spôsob myslenia.
Je to filozofia. Mimochodom, vieš čo urobil prvý cisár (nepamätám si jeho meno), ktorí vyhlásil kresťanstvo za úradné náboženstvo?
Zakázal všetky filozofické školy.
Morálka je filozofia, ktorá poukazuje na vzťah človeka k svetu, k druhým ľuďom, k prírode a k spoločnosti. Etika je návod na konanie ľudí v živote, rieši otázky ľudskosti a humanity.
Možno si mala vynikajúce teoretické znalosti, ale o živote vieš pramálo.
Chi a k tomu Playboy časopisu. Čo tu splietaš nejaké nevhodné články. Ten 8-ročný si chce pozrieť holé baby, hádam si nemyslíš, že bude niečo čítať. Ty si riadne naivná.
Nič som nehovorila o tom, že by si mali podobnú literatúru nosiť do školy, ale keby sa už stalo, len by som sa pousmiala, a žasla nad hlúposťou učiteľky, ktorá píše nezmyselmé poznámky a ešte k tomu ťahá rodičov do školy.

Myslíš si, že keď deťom nebudeš ukazovať nahé telo, budú mravnejšie.
Nie len sprostejšie.
Keď synovi nepovieš, že dieťa vzniká oplodnením vajíčka, ktoré nastane, keď pri milovaní zasunie penis do ženskej vagíny a pri orgazme do nej vstrekne svoje spermie.
A dcére nepovieš to isté? Alebo napríklad, že pre dosiahnutie orgazmu stačí orálne dráždenie, tak nech rozmýšla a dáva si pozor.

Lebo tak nás stvoril, nie?
Chlípnych, chtivých, roskošníckych hedonistov.
08.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: pohoršenie
Ešte som zabudla doplniť, nie Boh nás takých nestvoril, ako píšeš v závere.

pozn.chlíp.chtiv.rozkš. hedonistov - nie Boh nás takých nestvoril.
Ani v tomto nesúhlasím.

Bože s celého srdca ľutujem všetky vulgárnosti, ktoré som si musela opäť prečítať. odpusť.

Ešte som nehovorila o pohoršení.
Tým, že podsúvaš deťom taký časopis, ešte aj pohoršuješ.
Ešte som ti to musela napísať.

Dokonca aj v písme nájdeš o pohoršení :
1. Matúš
Beda svetu pre pohoršenie. Pohoršenia síce musia prísť, ale beda človekovi, skrze ktorého pohoršenie prichádza.
2. Lukáš
Potom povedal svojim učeníkom : Nie je možné, aby neprišli pohoršenia, ale beda tomu, skrze koho prichádzajú. Tomu by bolo lepšie, keby mu zavesili mlynský kameň na krk a hodili ho do mora, akoby mal pohoršiť jedného z týchto maličkých.
3. Marek
Ale pre toho , kto by pohoršil atď...môžeš si to pozrieť.
ešte tu mám niečo :
Lampou tela je oko. Ak bude tvoje oko čisté, bude celé tvoje telo vo svetle. Ale ak sa tvoje oko zakalí , bude celé tvoje telo vo tme. A Keď už svetlo, čo je v tebe, je tmou, aká bude potom tma sama ?

vysvetlenie pojmu pohoršenie :
zlé slovo, zlý príklad, a vôbec všetko, čo iného zvádza na hriech. Vždy budú ľudia, ktorí svoju slobodu zneužijú na zlé.

znova Matúš :
Syn človeka pošle svojich anjelov a vyzbierajú z jeho kráľovstva všetky pohoršenia. a tých, čo pášu neprávosť, a hodia ich do ohnivej pece. Tam bude plač a škrípanie zubami. Vtedy sa spravodliví zaskvejú ako slnko v kráľovstve svojho otca. Kto má uši nech počúva.

Veď Boh stvoril človeka na svoj obraz.
Dieťa má krásnu, čistú a nevinnú dušu, pokiaľ ju rodič nezačne ničiť a podsúvať nemravné časopisy.
08.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: etika
Podsúvať 8 ročnému dieťaťu časopis z nahotinami je podľa mňa riadne nezodpovedné, nemravné a raz za to budeš niesť zodpovednosť, a dôsledky môžu byť katastrofálne.
Určite nie je normálne podsúvať takýto časopis 8 ročnému dieťaťu, to ti hovorím , ako pedagogička.
Nemôžem s tým súhlasiť a ani nikdy nebudem.

Vieš ani v 14-tych to nie je normálne, aby si chlapci také veci prezerali. Je to nemorálne, neetické, a nemravné. Prepáč s týmto nemôžem súhlasiť.

Viem nosili ho aj žiaci na 5-8 aj mama hovorila, bývl. učiteľka, že je nevhodný a znemravňuje deti a mládež.
/ týto ho už aj čítali /
Etika znamená :
/ mrvav, zvyk obyčaj, spôsob života /

Zase si bola hrubá a vulgárna. Je to hrozné. Pozeraním nemravných obrázkov je žena len objekt sex.túžby pre mužov.

nemôžem a ani nechcem už o tomto ďaľej diskutovať.
08.01.2011
lulu    Reagovať
plachta
Pre "boha" kde si zasa videla vulgarizmy?
Už sa zobuď, žijeme v 21 storočí.
Počuj, videla si už mužský pohlavný úd (lebo už neviem ako to mám napísať, aby si nebola pobúrená)
Veď ho stvoril Boh nie. Tak kde je problém.
A aj Playboy (časopis) je nemravný?
No môj syn ho videl už dávno. Mal asi 8.
Čo je zlé na nahom tele?
To čo robím doma sa mravnosti netýka. Ak budem chodiť po ulici a zvádzať mladých chlapcov, podvádzať muža, ohovárať, klamať... Potom som nemravná.
Ale ak si doma pozriem porno, čo to má spoločné s mravnosťou?
No nič, len Vy by ste stále upalovali. Miestami sa mi nad Vami rozum zastavuje.
Etiku sem nemiešaj, lebo zjavne Ti uniká jej princíp.
Určitá morálka je daná pre určité spoločenstvo. Ja k tomu Tvojmu nepatrím, takže čo je Tvoja morálka, nemusí byť zákonite moja.
Ak pôjdem do kostola pre odpustenie, alebo čo ja viem čo, potom mi môže niekto kázať.
08.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: plachta
Predstav si na fakulte sme mali predmet profesijná etika.
-preberali sme etiku učiteľa
-etiku sociálneho pracovníka atď...

tento predmet bol úzko spojený a prepojený. so sociálnym manažmentom.

Takže dovoľ, aby som ti pripomenula, že etika mám to ešte v živej pamäti je :
Etika je súhrn morálky a mravnosti.

Etiku som urobila na výborne - vynikajúce výsledky.

Časopis Pleyboy je nemravný. Presne tak. Sú tam pre 8 ročné deti, absolútne nevhodné články, doslova im dávajú návod na zlé a nemravné veci.
Doslova im dávajú nápady a námety ako ich znemravniť.
Určite, keby som bola učiteľka, a našla by som to deťom v škole hňeď bez akýchkoľvek výčitiek by som im to zobrala.

Ešte by som mu napísala poznámku, a pohovorila si s rodičom. Aby sa to už druhý raz bál vôbec doniesť do školy.

Myslíš si, prečo by v stánkoch v blízkosti školy a zástavok, kde sú novinové stánky, nemali byť vyložené nemravné časopisy, predsa, aby sme deti a žiakov nejako ochránili dokonca je na to zákon.

S tým nesúhlasím, že morálka je daná pre určité spoločenstvo.

Čo myslíš, prečo sa tak školy vehementne snažia vypĺňať žiakom voľný čas
1, krúžkovou a záujmovou činnosťou
2, školskými klubmi
3, centrami voľného času
4, školskými strediskami záujmovej činnosti

Aby deti vo voľnom čase v sebe neničili mravné a všeľudské hodnoty.

Voľná diskusia.
07.01.2011
lulu    Reagovať
bez názoru
Teraz som sa naozaj presvedčila, že Tvoje JA neexistuje.
Napísať toľko riadkov a nepovedať nič.
Si len krôčik k tomu, aby Ťa zbavili svojprávnosti.
Ty nemáš názor, Ty máš Bibliu. Smutné.

Pre neho boli stvorené nebo i zem a more a všetko ostatné - tak prečo bol život už milióny rokov pred ním? (človekom)
Ja mám aspoň nejaký názor, ale Ty nič.
07.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: bez názoru
Musím sa držať učenia cirkvi, a nie svojvoľne vysvetlovať a skracovať.

voľná diskusia
sme stvorení na obraz Boží

1, máme slobodnú vôľu
2, človek je schopný rozoznávať dobro od zla a konať dobro
3, človek by sa mal riadiť normami a konať podľa svedomia, ktoré sa v ňom neustále ohlasuje a ozýva
4, Vo vyznaní viery sa modlíme :
A mocou Ducha svätého vzal si telo z Márie Panny a stal sa človekom
5, Syn Boží sa stal človekom, aby nás vykúpil

Ježiš prijal na seba ľudskú prirodzenosť.
Narodil sa v Betleheme v skromných podmienkach.
Mária porodila svojho prvorodeného syna, zavinula ho do plnienok a uložila do jasiel. Lebo dnes sa vám v Dávidovom meste narodil Spasiteľ Kristus Pán.
Potom Ježiša podľa židovských zákonov obetovali v chráme tak ako im to predpisoval Mojžišov zákon.

Ježiš bol aj pokúšaný na púšti, kde bol 40 dní, v tých dňoch nič nejedol.
Diabol ho pokúšal, ak si Boží Syn, povedz tomuto kameňu, aby sa stal chlebom.

Ježiš to dobre vyriešil napísané je :
Nielen z chleba žije človek.
Odoláva pokušeniu.

Veď aj človek niekedy musí odolávať pokušeniam tohto sveta.

Takto bol pokúšaný 3 x .
Diabol znovu pokúša Ježiša :
v jednom okamihu Ježišovi ukázal kráľovstvá sveta : Dám ti všetku moc, slávu, dostal som ju a dám ju komu chcem

ale za akých podmienok :
hovorí Ježišovi ak sa mi budeš klaňať, všetka bude Tvoja.

Ježiš mu hovorí : Pánovi svojmu Bohu sa budeš klaňať a jedine jemu budeš slúžiť.
Ježiš týmto výrokom odolal pokušeniu.

Ježiš odolal pokušeniu aj takto :
Nebudeš pokúšať Pána svojho Boha.

Ten tvoj názor,. je trstina vetrom kmásaná.

Aj ty moja nebudeš pokúšať Pána svojho Boha.

V biblii a katechizme si to viem všetko rýchlo pohľadať a nalistovať. Neovládam to na spamäť ako báseň. Keď to chem presne odcitovať musím si to prečítať a pozrieť.
07.01.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: bez názoru
Prečo by si sa musela držať učenia cirkvy? Máš slobodnú vôľu, nie?
Ja tomuto hovorím ovečkovanie.
Teraz už viem, prečo so mnou diskutuješ. Ja som Tvoj Diabol pokušiteľ a Ty odolávaš.

Aj ty moja nebudeš pokúšať Pána svojho Boha. - Ale toto si nemohla myslieť vážne, lebo ma to fakt pobavilo.
08.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: bez názoru
Teraz si pre zmenu ty pobavila mňa.

Ja som Tvoj Diabol pokušiteľ a Ty odolávaš.
vidíš voľný názor.
A vieš prečo so mnou diskutuješ ty ?
Lebo svedomie, ktoré do nás zabudoval Boh, sa neustále v tebe ohlasuje, a aj preto mi dávaš také otázky.
-človek je teda svojou prirodzenosťou a svojím povolaním náboženskou bytosťou, ktorá je schopná vstúpiť do spoločenstva s Bohom.
Toto dôverné a životné spojenie s Bohom dáva človekovi jeho základnú dôstojnosť.

Ja som len chcela poukázať, že Ježiš sa narodil v Betleheme, ako božské dieťa, chodil po tejto zemi, a neskôr bojoval tiež s pokušením ( ako som ho voľne opísala ), tak ako aj my ľudia.

Jedine človek dokáže tvoriť, myslieť a milovať Boha.

-a iba človek je jediný tvor na zemi, ktorého Boh chcel pre neho samého.
08.01.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: Re: Re: bez názoru
Ty nemôžeš byť mojím Diablom pokušiteľom, lebo v neho neverím.
Ja nemám problém písať a čítať o penisoch a vagínach, alebo si pozrieť porno. Zastávam sa homosesuálov, lebo aj to sú tvoriví ludia, dokážu myslieť a milovať Boha.
Ale pre Teba sú odpad fuj.
Tak potom čo tí kňazi? Mali všetci nastúpiť do Vatikánu a Pápež ich mal verejne bičovať.

No a prečo diskutujem? Lebo ma to baví. Ak si myslíš, že je to svedomie, ktoré do nás zabudoval Boh, tak dobre. Je to Tvoja ilúzia, tak si ju nechaj.

Najväčší paradox medzi veriacimi a neveriacimi je, že neveriaci skúma a snaží sa pochopiť, prečo a čomu vlastne veríte, ale v podstate nám to je jedno.
Lenže veriaci majú nekonečnú potrebu presviečania a hlásania jedinej dokonalej pravdy. Platí to pre všetky náboženstvá.
Tak, ako Ty si poslala hinduizmus na smetisko dejín, tak Teba bez mihnutia oka pošle každý hinduista vieš kam.

Naozaj je to pre mňa inšpirujúca debata, ale ak si myslíš, že vo mne drieme niekde v kútiku duše nejaký Boh, mýliš sa.
08.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: bez názoru
Zase som si musela prečítať vulgarizmy.

Neber to doslovne a na seba ja to len citujem čo : Teraz si pre zmenu ty pobavila mňa.
to sú tvoje slová. Tie si adresovala mne.
Ja som Tvoj Diabol pokušiteľ a Ty odolávaš.

Ano bude odolávať voči vulgarizmom a nemravnostiam, a tiež skazenosti.
Pozerať nemravné časopisy, a skazené filmy je vysoko nemorálne a neetické.
Je to proti základnému mravnému princípu, pozerať nemravné časopisy, filmy.

predstav si na písome na fakulte som dostala otázku mravnosť ? som zvedavá čo by si tam napísala ty ?
Myslíš si, že si mravná, keď ti nerobí problém pozerať špinavé filmy a časopisy ani to slovo nie som schopná napísať.

Pod tvoje svedomie sa tušim zmení všetko, tak je potom ja zvyknem hovoriť ako zvozová plachta. / tá všetko zakryje. /

Veď telo je chrám Ducha Svätého.
Vy ste chrám živého Boha.

Neviete, že ste Boží chrám, a že vo Vás prebýva Boží Duch? Kto by teda Boží chrám zničil, toho Boh zničí.Lebo Boží chrám je svätý a ním ste vy.

Zase provokuješ Boha ? Už som ti napísala nebudeš pokúšať Pána svojho Boha.

Neviem, či homosexuáli milujú Boha, veď ak praktizujú tieto úkony ťažko hrešia a ešte v tomto hriechu aj zotrvávajú.
Stratili priateľstvo s Bohom, nie sú v milosti posväcujúcej.
Homosexuálne úkony sú nezriadené a sú proti prirodzenému poriadku.

Veď Boh neušetril ani anjelov, keď zhrešili, ale zavrhol ich do tmavých priepastí podsvetia a dal ich strážiť až do súdu.
Ani starý svet neušetril, ale zachránil Noema, hlásateľa spravodlivosti,ako ôsmeho, keď privodil potopu na svet bezbožných.

Aj mestá Sodomu a Gomoru odsúdil na zánik a obrátil ich na popol, a tak dal príklad, čo čaká bezbožných.
Vyslobodilo však spravodlivého LOTA , ktorého trápil výstredný život nemravníkov. Kým tento spravodlivý býval medzi nimi, trápilo jeho spravodlivú dušu, že musel deň, čo deň počuť a vidieť ich nemravné skutky. Pán vie vytrhnúť nábožných zo skúšky a nespravodlivých ponechať na deň súdu na potrestanie, a to predovšetkým tých, ktorí sa ženú za nečistými žiadosťami tela a pohŕdajú Pánom.
Bezočiví opovážlivci, neboja sa rúhať duchovným bytostiam, kým ani anjeli, hoci sú väčší čo do sily a moci, nevynášajú proti nim rúhavý výrok pred Pánom.
Títo však ako nerozumné zvieratá, od prírody určené na to, aby ich lovili a ničili, rúhajú sa tomu, čo nepoznajú.
Zahynú vo svojej skazenosti a proti svojej vôli dostanú odplatu za svoju neprávosť tí, čo za rozkoš pokladajú denné hýrenie, sú sama špina a škvrna a hýria roztopašne, keď v rozkošiach s vami hodujú.
08.01.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: Re: bez názoru
Zase provokuješ Boha ? Už som ti napísala nebudeš pokúšať Pána svojho Boha.

Ja nepokúšam neexistujúceho Boha, len Teba. :)
07.01.2011
lulu    Reagovať
príbeh
Evanjelisti Matúš, Marek a Lukáš opisujú príbeh, keď k Ježišovi pristúpil istý mladík a opýtal sa ho: Učiteľ, čo dobré mám robiť, aby som mal večný život?
Ježiš mu poveda, aby zachovával Božie prikázania: Nezabiješ.....
Mladík tvrdil, že toto všetko zachováva a opýtal sa, čo mu ešte chýba.
Ježiš mu povedal: Ak chceš byť dokonalý, choď, predaj čo máš, rozdaj chudobným a budeš mať pokoj v nebi!
Keď to mladík počul, odišiel smutný, lebo mal veľký majetok.
Mladíka teda neuspokojila vidina "pokladu v nebi", nerozdal svoj majetok, radšej sa zriekol dokonalosti.

Tak je to aj s dnešnými "veriacimi", či už si to pripúšťajú, alebo nie.
08.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: príbeh
V skutkoch apoštolských sa píše aj toto :

prvé kresťanské spoločenstva :
Zúčastňovali sa na učení apoštolov, na bratskom spoločenstve, na lámení chleba a na modlitbách. Všetci, čo uverili, boli pospolu a všetko mali spoločné.
Predávali pozemky a majetky, a rozdeľovali ich všetkým, podľa toho, kto ako potreboval...

Poznám evanjelia Mat. Mar. Lukáša., tak ako si ho uviedla.
Poznám z evanjelia ešte niečo Ti chýba : predaj všetko čo, máš rozdaj chudobným a budeš mať poklad v nebi.
Potom príď a nasleduj ma. Ježiš, keď videl ako zosmutnel, povedal : Ako ťažko vchádzajú do Božieho kráľovstva tí, čo majú majetky. Lebo ľahšie je ťave prejsť cez ucho ihly, ako boháčovi, vojsť Do Božieho kráľovstva.

Príslovie o ťave, tým chcel povedať to, že ťažko získajú spásu tí, čo sa nezriadene viažu na bohatstvo.

Nehromažďujte si poklady na zemi, kde ich moľ a hrdza ničia a kde sa zlodeji dobýjajú a kardnú.
V nebi si zhromažďujte poklady, tam ich neničí ani moľ, ani hrdza a tam sa zlodeji nedobýjajú a nekradnú.
Lebo kde je tvoj poklad tam bude aj tvoje srdce.

Tak je to aj s dnešnými "veriacimi", či už si to pripúšťajú, alebo nie.

Tí čo chodia denne do práce, sa o niečo snažia a namáhajú.
Snažia si zarobiť rozumom, intelektom poznatkami, vedomosťami a prácou svojich rúk. O niečo sa stále snažia a namáhajú, podotýkam ale čestne a podstivo zarábajú finančné prostriedky.
Veď každý pracovník si zaslúži svoju mzdu.
do neba volajúce hriech sem patrí :
Zadržanie alebo skracovanie zaslúženej mzdy
Boh chcel, aby sme slušne žili, mali strechu nad hlavou, mali základné podmienky naživot.
Veď v spoločných modlitbách prosíme, o podmienky primeraného bývania pre človeka.
Prosíme, aby mal základné istoty, bývanie, prostriedky na jedlo, a aby mal kde hlavu skloniť.

Viem s dnešnými chudobnými je to ťažké.
Nie sú schopní začleniť sa do pracovného a sociálneho života, sú neprispôsobilí, bez práce a iba využívajú sociálny systém.

A predsa sa im pomáha cez Katolícku charitu, kde majú útulok, nejakú tú teplú polievku.
Čo myslíš, keď boli na prelome mája a júna povodne, kde sa najviac vyzbieralo finač.prostriedkov. Boli to predsa zbierky veriacich katolíkov po sv. omšiach.

Slovenská katolícka charita a Konferencia biskupov Slovenska zareagovala na toto nešťastie okamžitým vyhlásením finančnej zbierky na pomoc postihnutým povodňami. Veriaci všetkých farností na celom Slovensku vyjadrili spolupatričnosť a solidaritu voči zasiahnutým zapojením sa do nedeľnej finančnej zbierky vyhlásenej v kostoloch dňa 20.6.2010 na tento účel. Celková suma vyzbieraná prostredníctvom zbierok Konferencie biskupov Slovenska a Slovenskej katolíckej charity činila vyše
1 765 000 eur.
07.01.2011
lulu    Reagovať
......
Nuž ja som to skopírovala, lebo sa mi to nechcelo prepisovať. Ale tie dinosaury tu boli, tak sa Ťa pýtam, či ich stvoril Boh.
Ja myslím, že nie, a čo Ty?
To je práve tá časť, kedy neodpovedáte.
Stále neviem Tvoj názor, prečo stvoril Evu plodnou, načo jej dal maternicu? Ak mali žiť v Raji večne, k čomu to bolo dobré?
A pokiaľ viem, tak muži túžia po ženách a rozumné ženy im aj vládnu.
07.01.2011
Mgr.    Reagovať
Re: ......
Tak stále sa chceš so mnou hrať hru na diskusiu o dinosauroch. Pre mňa nie sú podstatný a dôležitý.
Dinosauri neboli pre človeka vôbec podstatný.

veď ja som sa už k tomu vyjadrila.
Žene povedal :
Veľmi rozmnožím tvoje trápenie a ťarchavosť, v bolesti budeš rodiť deti
a hoci budeš po mužovi túžiť on bude vládnuť nad tebou.
Adam nazval svoju ženu menom
Eva / život / , lebo sa stala matkou všetkých žijúcich.

genezis 27-29

A stvoril Boh človeka na svoj obraz
na Boží obraz ho stvoril
muža a ženu ich stvoril

Boh ich požehnal a povedal im : Ploďte a množte sa a naplňte zem ! Podmaňte si ju a panujte nad rybami mora, nad vtáctvom neba a nad všetkou zverou, čo sa hýbe dna zemi !

Adam potom poznal svoju ženu Evu a ona počala a porodila Kaina a povedala : Získala som človeka od Pána. A opät porodila jeho brata Abela. Abel bol pastier oviec, Kain roľník.
07.01.2011
lulu    Reagovať
Re: Re: ......
A sme zasa tam kde vždy.
Ani pre mňa nie je dinosaurus dôležitý. Ale z hľadiska pravdivosti písma Biblie je dôležitý.
Nebudem to teraz kopírovať a neviem naspamäť Bibliu ako básničku, alebo ako Ty.
Len viem, že sa tam píše nebolo svetla..atd, potom Boh stvoril ...
Tak kruci kde sú tie milióny rokov, kedy nebolo človeka, len dinosaury?

Ani k tej Eve stále neodpovedáš. Mali žiť v Raji večne, bez plodenia potomkov.
Tak sa pýtam ešte raz.
Načo im stvoril rozmnožovacie orgány?

A tomu, že Boh stvoril človeka na svoj obraz, už vôbec nerozumiem.
Aspoň toto by si mi mohla vysvetliť. Obraz v zrkadle, alebo duševný obraz?
Ak stvoril Evu na svoj obraz, tak musel vedieť, že podľahne zvádzaniu, lebo aj on je taký, nie?

A ľudia sa vyvinuli za desatisíce rokov evolúcie.
A žiaľ, potom človek stvoril Boha.
07.01.2011
Mgr.    Reagovať
Boží obraz
ČLOVEK

Katechizmus katolíckej cirkvi : /KKC/

KKC 355 „Boh stvoril človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril“ (Gn 1,27).

KKC 1700 Dôstojnosť ľudskej osoby má pôvod v stvorení človeka na Boží obraz a podobu.

KKC 1701 Kristus v samom zjavení tajomstva Otca a jeho lásky naplno odhaľuje človeka človeku a ukazuje mu jeho vznešené povolanie.“

V Kristovi, ktorý je „obraz neviditeľného Boha“ (Kol 1,15), bol človek stvorený na „obraz a podobu“ Stvoriteľa.

V Kristovi, Vykupiteľovi a Spasiteľovi, Boží obraz, deformovaný v človekovi prvým hriechom, bol obnovený vo svojej pôvodnej kráse a zošľachtený Božou milosťou.

KKC 1702
Boží obraz je prítomný v každom človekovi.

Človek má v stvorení jedinečné miesto:
je „na Boží obraz“
(I); vo svojej prirodzenosti spája duchovný a hmotný svet
(II); je stvorený ako „muž a žena“
(III); Boh ho ustanovil vo svojom priateľstve

I. „Na Boží obraz“

KKC 356 Zo všetkých viditeľných stvorení jedine človek je schopný „poznať a milovať svojho Stvoriteľa“ je „jediný tvor na zemi, ktorého Boh chcel pre neho samého“; on jediný je povolaný, aby mal poznaním a láskou účasť na Božom živote.

Na tento cieľ bol stvorený a v tomto je hlavný dôvod jeho dôstojnosti:
„Čo bolo príčinou toho, že si dal človekovi takú dôstojnosť? Neoceniteľná láska, s ktorou si videl v sebe svoje stvorenie a ,zamiloval si sa‘ do neho.
Veď z lásky si ho stvoril a z lásky si mu dal prirodzenosť schopnú vychutnávať tvoje večné Dobro.“

357 Keďže je človek stvorený na Boží obraz, má dôstojnosť osoby: nie je len niečím, ale niekým. Je schopný poznať seba, byť pánom seba samého, slobodne sa dávať a vstupovať do spoločenstva
s inými osobami.
Milosťou je povolaný k zmluve so svojím Stvoriteľom, aby mu dal odpoveď viery a lásky, ktorú nik iný nemôže dať namiesto neho.

KKC 358 Boh všetko stvoril pre človeka;
ale človek bol stvorený, aby slúžil Bohu a miloval ho a aby mu obetoval celé stvorenie:

„Ktože to má byť stvorený a zahrnutý takou úctou? Je to človek, veľká a obdivuhodná živá bytosť vzácnejšia v Božích očiach ako celé stvorenie.
Pre neho boli stvorené nebo i zem a more a všetko ostatné stvorenie: človek, na ktorého spáse Bohu tak záležalo, že pre neho neušetril ani svojho jednorodeného Syna, a neprestal vynakladať všetko úsilie, kým ho nevyzdvihol do výšin a neposadil po svojej pravici.“

KKC 361 „Tento zákon ľudskej solidarity a lásky“ nás uisťuje, že všetci ľudia sú si aj pri bohatej rozmanitosti osôb, kultúr a národov naozaj bratmi a sestrami.

KKC 1705 Vďaka svojej duši a svojim duchovným schopnostiam rozumu a vôle je človek obdarený slobodou, ktorá je „vynikajúcim znakom Božieho obrazu“.

1706 Svojím rozumom človek spoznáva Boží hlas, ktorý ho pobáda „konať dobré a chrániť sa zlého“.
Každý človek je povinný riadiť sa týmto zákonom, ktorý sa ozýva vo svedomí a spĺňa sa v láske k Bohu a blížnemu.
Mravný život svedčí o dôstojnosti ľudskej osoby.

späť späť   11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |   20    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.