Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
02.09.2012
lulu
Reagovať
..................
Musíš si uvedomiť jednu dôležitú vec. Kázanie patrí do kostola, nie do parlamentu.
Ústava sa neviaže na vieru v nejakého Boha.
Nechápem, prečo sa nejaký kňaz vôbec namáha. Hádam by ste sa Vy naozaj veriaci nenechali sterilizovať, alebo nebodaj uzatvárali homosexuálne pertnerstvá?
To na to potrebujete zákon nejakého štátu, ktorý aj tak nerešpektujete?
Prečo chceš niečo nariaďovať aj mne, keď nie som veriaca?
My humanisti sa chováme, ako najlepšie vieme, a nečakáme pritom žiadnu odmenu ani trest na večnosti. Robíme jednu vec, ktorú naozaj poznáme. Chováme sa ako najlepšie vieme k svojim blízkym a k okoliu.
Ústava sa neviaže na vieru v nejakého Boha.
Nechápem, prečo sa nejaký kňaz vôbec namáha. Hádam by ste sa Vy naozaj veriaci nenechali sterilizovať, alebo nebodaj uzatvárali homosexuálne pertnerstvá?
To na to potrebujete zákon nejakého štátu, ktorý aj tak nerešpektujete?
Prečo chceš niečo nariaďovať aj mne, keď nie som veriaca?
My humanisti sa chováme, ako najlepšie vieme, a nečakáme pritom žiadnu odmenu ani trest na večnosti. Robíme jednu vec, ktorú naozaj poznáme. Chováme sa ako najlepšie vieme k svojim blízkym a k okoliu.
02.09.2012
Mgr.
Reagovať
Re: ..................
Kto to má povedať ľudom a vieriacim, ked su nejaké návrhy proti životu počatiu a rodine.
Knaz a cirkev im to majú povedať. A dobre že to povedal, mal by o tom hovoriť a kázať častejšie a v nedeľu ked ho počúva, čo najviac ľudí.
Už len pripustiť také niečo
( registr.part.steril.neprisp.obč.) a dať to do zákonu najvyššej normy je to niečo, čo nie je v súlade s kresťanskou a konzervatívnou tradíciou.
Knaz a cirkev im to majú povedať. A dobre že to povedal, mal by o tom hovoriť a kázať častejšie a v nedeľu ked ho počúva, čo najviac ľudí.
Už len pripustiť také niečo
( registr.part.steril.neprisp.obč.) a dať to do zákonu najvyššej normy je to niečo, čo nie je v súlade s kresťanskou a konzervatívnou tradíciou.
31.08.2012
lulu
Reagovať
sebaklam
No stále dookola len to isté.
Ste ochotní prehliadnuť všetku biblickú hrôzu výmenou za vidinu posmrtného života.
Že je to absolútny nezmysel, to neriešite. Ja viem, nechcete. Máte dokonale vymyté mozgy.
Z môjho pohľadu to nie je vôbec pozitívne. Je to smutné, priam až na zaplakanie. Celý život prežijete v sebaklame nejakej neexistujúcej vidiny.
Ale je to Tvoj život, tak si s ním rob čo chceš.
Idem podporiť registrované partnerstvá homosexuálov. Možno sa im to tak za 5 rokov podarí aj na Slovensku. Držím im palce.
Ste ochotní prehliadnuť všetku biblickú hrôzu výmenou za vidinu posmrtného života.
Že je to absolútny nezmysel, to neriešite. Ja viem, nechcete. Máte dokonale vymyté mozgy.
Z môjho pohľadu to nie je vôbec pozitívne. Je to smutné, priam až na zaplakanie. Celý život prežijete v sebaklame nejakej neexistujúcej vidiny.
Ale je to Tvoj život, tak si s ním rob čo chceš.
Idem podporiť registrované partnerstvá homosexuálov. Možno sa im to tak za 5 rokov podarí aj na Slovensku. Držím im palce.
31.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: sebaklam
Nesúhlasím s tebou. Počula som kázanie, kde knaz jasne povedal, že steril.ľudí je proti Bohu, a tým aj proti človeku, že je to všetko proti počatiu a životu. Hovoril to v súvislosti s návrhom poslancov Sas.
Ty si vedela, že matka poslanca Sas, ktorý sa za to zasadzuje je veriaca žena kresťanka katolíčka. A ešte v súvislosti s tým, jej syn a deti, idú proti cirkvi a podporujú nemorálne veci, registr.part. a steril.neprispôs.občanov.
Nesúhlasím, aby takýto zákon o registr.partnert.prešiel. Lulu si zvrátená.
Preto ich Boh vydal nečistote podľa žiadostí ich srdca; a tak hanobili svoje vlastné telá tí, čo Božiu pravdu zamenili za lož, uctievali stvorenia a slúžili radšej im ako Stvoriteľovi, ktorý je zvelebený naveky. Amen.
Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam.
Ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený.
A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému: muži s mužmi páchali nehanebnosť.
Tak si sami na sebe odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie.
A pretože si nevedeli vážiť poznanie Boha, Boh ich vydal napospas ich zvrátenému zmýšľaniu, aby robili, čo sa nepatrí.....
za tento hriech príde veľký trest.
Ty si vedela, že matka poslanca Sas, ktorý sa za to zasadzuje je veriaca žena kresťanka katolíčka. A ešte v súvislosti s tým, jej syn a deti, idú proti cirkvi a podporujú nemorálne veci, registr.part. a steril.neprispôs.občanov.
Nesúhlasím, aby takýto zákon o registr.partnert.prešiel. Lulu si zvrátená.
Preto ich Boh vydal nečistote podľa žiadostí ich srdca; a tak hanobili svoje vlastné telá tí, čo Božiu pravdu zamenili za lož, uctievali stvorenia a slúžili radšej im ako Stvoriteľovi, ktorý je zvelebený naveky. Amen.
Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam.
Ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený.
A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému: muži s mužmi páchali nehanebnosť.
Tak si sami na sebe odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie.
A pretože si nevedeli vážiť poznanie Boha, Boh ich vydal napospas ich zvrátenému zmýšľaniu, aby robili, čo sa nepatrí.....
za tento hriech príde veľký trest.
25.08.2012
lulu
Reagovať
nerozumiem
Teraz si to presne vystihla. Teda myslím, celú logiku veriacich.
Hľadáš len to "pozitívne".
Tak potom prečo odsudzujeme napríklad Hitlera, alebo Breivika.
Veď nájdime si v ich myšlienke len to "pozitívne".
A pre "Boha", ktoré sú tie pozitívne state v Biblii?
Hľadáš len to "pozitívne".
Tak potom prečo odsudzujeme napríklad Hitlera, alebo Breivika.
Veď nájdime si v ich myšlienke len to "pozitívne".
A pre "Boha", ktoré sú tie pozitívne state v Biblii?
25.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: nerozumiem
Tak ty nevieš, ktoré súpozitívne časti písma
1, Kto je moje telo a pije moju krv má v sebe život a ja ho vzkriesim v posledný den
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
2, Ja som vzkriesenie a život kto verí vo mna bude žiť aj ked umrie.
3, Ale, ako je napísané: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú." /1.Kor 2-9/
4, Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život. /Jan 3,16/
5, Veru, veru, hovorím vám: Kto počúva moje slovo a verí tomu, ktorý ma poslal, má večný život a nepôjde na súd, ale prešiel zo smrti do života. /Jan 5,24/
6, Ježiš im povedal: "Ja som chlieb života. Kto prichádza ku mne, nikdy nebude hladovať, a kto verí vo mňa, nikdy nebude žízniť.
/Jan 6,35/
7, Lebo vôľa môjho Otca je, aby každý, kto vidí Syna a verí v neho, mal večný život; a ja ho vzkriesim v posledný deň." Jan 6,40
1, Kto je moje telo a pije moju krv má v sebe život a ja ho vzkriesim v posledný den
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
2, Ja som vzkriesenie a život kto verí vo mna bude žiť aj ked umrie.
3, Ale, ako je napísané: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú." /1.Kor 2-9/
4, Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život. /Jan 3,16/
5, Veru, veru, hovorím vám: Kto počúva moje slovo a verí tomu, ktorý ma poslal, má večný život a nepôjde na súd, ale prešiel zo smrti do života. /Jan 5,24/
6, Ježiš im povedal: "Ja som chlieb života. Kto prichádza ku mne, nikdy nebude hladovať, a kto verí vo mňa, nikdy nebude žízniť.
/Jan 6,35/
7, Lebo vôľa môjho Otca je, aby každý, kto vidí Syna a verí v neho, mal večný život; a ja ho vzkriesim v posledný deň." Jan 6,40
22.08.2012
lulu
Reagovať
:)))))
Nakoľko je človek výtvorom evolúcie, máme správanie a pudy, aké máme.
V prírode je najsilnejší rozmnožovací inštinkt, často prevládajúci nad pudom sebazáchovy. Máme to zakódované v génoch. Žiadne náboženstvo, sebalepšie prepracované, to nemôže potlačiť.
Náboženstvo je umelá vymyslená vec. Prírode je to jedno. Robí si čo chce.
Znova sa možno pohoršíš, ale neviem si predstaviť "Boha", ktorý by tak zložito vymýšľal naše rozmnožovanie.
Potom k tomu mal kdejaké pripomienky a nariadenia.
Popri tom dal zvieratám naprosto rovnaké rozmnožovanie, ale voľnú ruku, nech si to robia, ako chcú.
A stále mi nejde do hlavy, či v tej rajskej záhrade bolo už rozmnožovanie, alebo nie?
Ak Ťa dráždi, prečo sa stále vypytujem, tak mi vysvetli, prečo sa samotná Biblia toľko venuje nariadeniam okolo sexu, zákazom a príkazom, a opisom vykonávania všelijakého "obcovania"
Ja to viem. Len či to vieš aj Ty.
Alebo znova stačí pohoršenie, že na to sa nepýta, to je nemravné?
Ja by som skôr povedala, že nemravná je celá Vaša cirkev.
V prírode je najsilnejší rozmnožovací inštinkt, často prevládajúci nad pudom sebazáchovy. Máme to zakódované v génoch. Žiadne náboženstvo, sebalepšie prepracované, to nemôže potlačiť.
Náboženstvo je umelá vymyslená vec. Prírode je to jedno. Robí si čo chce.
Znova sa možno pohoršíš, ale neviem si predstaviť "Boha", ktorý by tak zložito vymýšľal naše rozmnožovanie.
Potom k tomu mal kdejaké pripomienky a nariadenia.
Popri tom dal zvieratám naprosto rovnaké rozmnožovanie, ale voľnú ruku, nech si to robia, ako chcú.
A stále mi nejde do hlavy, či v tej rajskej záhrade bolo už rozmnožovanie, alebo nie?
Ak Ťa dráždi, prečo sa stále vypytujem, tak mi vysvetli, prečo sa samotná Biblia toľko venuje nariadeniam okolo sexu, zákazom a príkazom, a opisom vykonávania všelijakého "obcovania"
Ja to viem. Len či to vieš aj Ty.
Alebo znova stačí pohoršenie, že na to sa nepýta, to je nemravné?
Ja by som skôr povedala, že nemravná je celá Vaša cirkev.
23.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: :)))))
Vyberáš si state z písme, ktoré ti vyhovujú.
Ja v Písme hľadám a čítam, tie pozitívne state, a tie, ktoré dávajú človeku nádej, povzbudenie, ....
Ja v Písme hľadám a čítam, tie pozitívne state, a tie, ktoré dávajú človeku nádej, povzbudenie, ....
18.08.2012
Mgr.
Reagovať
odpoved
Ved ty neveríš Písmo, tak prečo s ním takto operuješ ?
Bratia, pripomínam vám, že evanjelium, ktoré som vám ja hlásal, nemá ľudský pôvod, lebo ja som ho neprijal ani som sa ho nenaučil od človeka, ale zo zjavenia Ježiša Krista. 1.list gal.
Bratia, pripomínam vám, že evanjelium, ktoré som vám ja hlásal, nemá ľudský pôvod, lebo ja som ho neprijal ani som sa ho nenaučil od človeka, ale zo zjavenia Ježiša Krista. 1.list gal.
19.08.2012
lulu
Reagovať
Re: odpoved
Ja viem z písma pramálo oproti Tebe a Tebe sa zdá, že s ním nejako operujem?
To je hlúposť.
Pýtam sa Ťa len na logické veci. Biblia je rozprávka. Ale ak jej veríš, je to Tvoja vec.
Vyvinuli sme sa v evolučnom procese, preto sa naše telo správa tak, ako sa správa. Na tom nie je nič zlé, ani urážlivé.
Na školách treba skôr vyučovať sexuálnu výchovu, nie náboženstvo. Potom by bolo menej nechcených tehotenstiev a nakoniec, aj tých potratov.
Lebo ako je známe, to náboženstvo akosi nefunguje, aby mladí spolu nespávali.
Úprimne dúfam, že tento môj príspevok Ťa až tak hrozne nepohoršil, ako ten predchádzajúci. Ale všetko čo píšem, je ľudské, a z môjho pohľadu nie vulgárne.
To je hlúposť.
Pýtam sa Ťa len na logické veci. Biblia je rozprávka. Ale ak jej veríš, je to Tvoja vec.
Vyvinuli sme sa v evolučnom procese, preto sa naše telo správa tak, ako sa správa. Na tom nie je nič zlé, ani urážlivé.
Na školách treba skôr vyučovať sexuálnu výchovu, nie náboženstvo. Potom by bolo menej nechcených tehotenstiev a nakoniec, aj tých potratov.
Lebo ako je známe, to náboženstvo akosi nefunguje, aby mladí spolu nespávali.
Úprimne dúfam, že tento môj príspevok Ťa až tak hrozne nepohoršil, ako ten predchádzajúci. Ale všetko čo píšem, je ľudské, a z môjho pohľadu nie vulgárne.
19.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: Re: odpoved
Mna to pohoršilo, lebo to vyznelo tak vulgárne.
Niektorí mladí, aj kresťania v niektorých veciach nemajú takú sebadisciplínu, ovládanie a zdržanlivosť , dobre vedia, že niektoré veci nemajú robiť....
Potom, ked sa popália už je neskoro plakať.
Niektorí mladí, aj kresťania v niektorých veciach nemajú takú sebadisciplínu, ovládanie a zdržanlivosť , dobre vedia, že niektoré veci nemajú robiť....
Potom, ked sa popália už je neskoro plakať.
17.08.2012
lulu
Reagovať
opovážlivá
Ja som sa dala! sterilizovať. Z vlastnej vôle. Nemôžem užívať antokoncepciu a kondómy sú otravné. Mám dve deti a viac nechcem ani náhodou.
Využívam len modernú lekársku medicínu. Tak isto, ako Ty. Vari si nikdy nebola na operácii, alebo si si nenechala zaplombovať zub?
Ešte by ma zaujímalo, čo asi tak Eva robila v Raji s menštruáciou. To, že boli nahí, vraj nevedeli, ale hádam si všimla, že každých 28 dní krváca, nie? Či ako vlastne?
A Adamovi nestál skoro každé ráno penis? Lebo chlapom sa to tak stáva. :)))
Alebo to im Boh dorobil, až keď ich vyhnal z Raja?
Využívam len modernú lekársku medicínu. Tak isto, ako Ty. Vari si nikdy nebola na operácii, alebo si si nenechala zaplombovať zub?
Ešte by ma zaujímalo, čo asi tak Eva robila v Raji s menštruáciou. To, že boli nahí, vraj nevedeli, ale hádam si všimla, že každých 28 dní krváca, nie? Či ako vlastne?
A Adamovi nestál skoro každé ráno penis? Lebo chlapom sa to tak stáva. :)))
Alebo to im Boh dorobil, až keď ich vyhnal z Raja?
17.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: opovážlivá
Mala som tušenie, že si bola na tej ster. Ale nechcela som to tak na rovinu napísať.
Isť k zubárovi, je niečo bežné, pre mna a beriem to normálne. Ale to sa nedá porovnávať.
A ešte niečo nepíš mi také veci..,
Isť k zubárovi, je niečo bežné, pre mna a beriem to normálne. Ale to sa nedá porovnávať.
A ešte niečo nepíš mi také veci..,
17.08.2012
lulu
Reagovať
katastrofa
„Keď sa dobre cítili, mužovia mesta, naničhodníci, obkľúčili dom, búchali na dvere a kričali na starca, majiteľa domu: Vyveď muža, ktorý prišiel do tvojho domu, aby sme ho poznali. Muž, majiteľ domu k nim vyšiel, a povedal im: Nie tak , bratia moji. Nepáchajte zločin! Keďže tento muž prišiel do môjho domu, nesmiete spáchať takúto nehanebnosť! Hľa moja dcéra-panna a jeho vedľajšia žena, vyvediem vám ich, tie môžete zneuctiť a robiť s nimi, čo sa vám páči, ale na tomto mužovi sa nesmiete dopustiť takej nehanebnosti. Ale oni ľudia ho nechceli počúvať. Vtedy ten muž vzal svoju vedľajšiu ženu, vyviedol im ju na ulicu, a oni ju poznali, a celú noc až do rána ukájali svoje chúťky na nej. Prepustili ju až pri východe rannej zory. Keď sa rozbrieždilo, žena sa vrátila, padla pred vchodom do mužovho domu, v ktorom bol jej pán, a zostala tam ležať až do bieleho rána. Keď jej pán ráno vstal, otvoril dvere domu a vykročil, aby sa vydal na cestu; ajhľa, jeho vedľajšia žena ležala pri vchode domu s rukami na prahu. Povedal jej: Vstaň, poďme! Ale nikto neodpovedal. Potom ju muž naložil na osla, pobral sa a odišiel domov. Keď prišiel domov, vzal nôž, chytil svoju vedľajšiu ženu a rozsekal ju časť po časti na dvanásť kusov a rozposlal ich do všetkých krajov Izraela. Každý, kto to videl, hovoril: Také niečo sa ešte nestalo, ani to nebolo vídať od času, čo Izraelci vyšli z Egypta, až do dnešného dňa. Porozmýšľajte o tom, poraďte sa a dohodnite." Kniha sudcov, kapitola 19, verše 22-30
A Teba trápi nejaká strilizácia.
A Teba trápi nejaká strilizácia.
15.08.2012
lulu
Reagovať
čo dodať
Ja predsa viem, že je tam politika jedného dieťaťa. Preto som hovorila o sterilizácii. Lepšie, ako interupcia.
A kto je človek? Rovnaké zviera, ako každé iné.
Ešte v 19-nástom storočí zabíjali kolonisti v Afrike miestnych Krovákov na mäso!, lebo ich nepovažovali za ľudí. Tí najzbožnejší kresťania z Európy. Nositelia pokroku, civilizácie a "pravej viery".
Asi im o tých zvláštnych ľuďoch zabudol ich dobrotivý Boh povedať. Alebo to len nebolo napísané v Biblii, že.
Ja nevychádzam z údivu. Vy ste fakt neskutoční. Nikto nikoho nestvoril.
Už so to raz písala, ale Vy ste ako tie tri opice. Nevidíte, nepočujete a nehovoríte.
Stačí sa hodiť na kolená a "Bože odprosujem".
Žiaľ, skôr k plaču, ako na smiech. Fakt Vás ľutujem.
A kto je človek? Rovnaké zviera, ako každé iné.
Ešte v 19-nástom storočí zabíjali kolonisti v Afrike miestnych Krovákov na mäso!, lebo ich nepovažovali za ľudí. Tí najzbožnejší kresťania z Európy. Nositelia pokroku, civilizácie a "pravej viery".
Asi im o tých zvláštnych ľuďoch zabudol ich dobrotivý Boh povedať. Alebo to len nebolo napísané v Biblii, že.
Ja nevychádzam z údivu. Vy ste fakt neskutoční. Nikto nikoho nestvoril.
Už so to raz písala, ale Vy ste ako tie tri opice. Nevidíte, nepočujete a nehovoríte.
Stačí sa hodiť na kolená a "Bože odprosujem".
Žiaľ, skôr k plaču, ako na smiech. Fakt Vás ľutujem.
15.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: čo dodať
Lulu si až príliš opovážlivá.
Dnes je veľký cirkevný a mariánsky sviatok.
Povedz na roviny ty by si sa dala sterilizovať ?
Boh je stvoriteľ a my sme jeho stvorenstvo.
Dnes je veľký cirkevný a mariánsky sviatok.
Povedz na roviny ty by si sa dala sterilizovať ?
Boh je stvoriteľ a my sme jeho stvorenstvo.
14.08.2012
lulu
Reagovať
deti...
Že máš fóbiu z Neadertálca, to už viem. Ale v tomto prípade som písala o EVOLÚCII človeka!
Z môjho ( a aj vedeckého ) pohľadu je úplne irelevantné, ako a kedy vznikalo kresťanstvo. To nič nemení na tom, že sú to absolútne bludy.
Čína pochopila nutnosť znižovania stavu populácie. Spôsob prevedenia celkom neschvaľujem, ale tie malé dievčatká nezabíja toto nariadenie, ale hlúposť rodičov. Tá pramení z kultúry, tradícií a NÁBOŽENSTVA.
Založ si nadáciu, a môžeš adoptovať všetky nechcené čínske dievčatká.
Ja by som im poradila: - Prvé dieťa chlapec - matka povinná sterilizácia.
- Prvé dieťa dievča - môžu mať ešte druhé a potom sterilizácia.
A bolo by po probléme.
Nepohoršuj sa. Keby sa jednalo o cigánky a sterilizáciu po treťom dieťati, tak povie 90% ľudí ÁNO.
Z môjho ( a aj vedeckého ) pohľadu je úplne irelevantné, ako a kedy vznikalo kresťanstvo. To nič nemení na tom, že sú to absolútne bludy.
Čína pochopila nutnosť znižovania stavu populácie. Spôsob prevedenia celkom neschvaľujem, ale tie malé dievčatká nezabíja toto nariadenie, ale hlúposť rodičov. Tá pramení z kultúry, tradícií a NÁBOŽENSTVA.
Založ si nadáciu, a môžeš adoptovať všetky nechcené čínske dievčatká.
Ja by som im poradila: - Prvé dieťa chlapec - matka povinná sterilizácia.
- Prvé dieťa dievča - môžu mať ešte druhé a potom sterilizácia.
A bolo by po probléme.
Nepohoršuj sa. Keby sa jednalo o cigánky a sterilizáciu po treťom dieťati, tak povie 90% ľudí ÁNO.
14.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: deti...
Je tam politika jedného dieťaťa, za druhé hrozí rodičom vysoká pokuta.
Teraz nedávno bol jeden prípad, kde rodičia zaplatili túto vysokú pokutu, a dieťa jej napriek drastickým spôsobom zabili pri potrate, vo vysokom štádiu tehotenstva. Bol to nehumánne a neľudské a proti Bohu. Lebo všetko, čo je proti človeku je aj proti Bohu.
A musím sa pohoršiť. Kto je človek, aby si takto dovolil zasahovať do daru života ?
Bože odprosujeme ťa za tých, čo ničia ľudské životy, ktoré sú skrze teba a pre teba stvorené.
Teraz nedávno bol jeden prípad, kde rodičia zaplatili túto vysokú pokutu, a dieťa jej napriek drastickým spôsobom zabili pri potrate, vo vysokom štádiu tehotenstva. Bol to nehumánne a neľudské a proti Bohu. Lebo všetko, čo je proti človeku je aj proti Bohu.
A musím sa pohoršiť. Kto je človek, aby si takto dovolil zasahovať do daru života ?
Bože odprosujeme ťa za tých, čo ničia ľudské životy, ktoré sú skrze teba a pre teba stvorené.
14.08.2012
lulu
Reagovať
Re: deti...
…17 Preto teraz pobite všetko mužského pohlavia medzi deťmi
08.08.2012
lulu
Reagovať
všeličo
Nejaká chudobná odpoved ? Nemyslíš ? (Nemyslím)
Chi, povedala Tá, ktorá je majstrom jednovetných odpovedí a aj to od veci. Hlavne keď udriem klinec po hlavičke :)
Tak ďakujem za cirkevnú kultúrno-historickú vložku. A čo akože? Zeus tu bol skôr, a Rá ešte skôr. A pred tým čojaviem ešte kto.
Dlhá vývojová reťaz človeka začala na prelome druhohôr a treťohôr, v dobe asi pred 75 mil rokov, kedy sa zo subprimátnych foriem hmyzožravcov vyvinuli prvé primáty. Vyššie primáty sa vyvinuli asi pred 35 mil rokov.
ČLOVEK ROZUMNÝ
Objavil sa pred 400 000 rokmi. Jeho prvé pozostatky (lebku) našli v roku 1848 robotníci pri stavbe opevnenia gibraltárskej pevnosti. Postavou sa nelíšil od dnešného človeka. Objem mozgu dosahoval 1200-1450 cm3. Druh človek rozumný zahrňa niekoľko poddruhov: človek neandertálsky a človek rozumný dnešný.
ČLOVEK NEANDERTÁLSKY
Prvý nález pochádza z roku 1856 z jaskyne v Neanderovom údolí v Nemecku. Neandertálci žili v celej Európe, Ázii aj Afrike od začiatku európskej tretej doby medziľadovej pred 350 000 - 40 000 rokmi. Postavou sa málo líšili od dnešného človeka. Mali mocné telo, no ich výška nepresahovala 155-160 cm. Boli to predovšetkým lovci a zberači. Žili v 15-20 členných tlupách. Objem mozgu už dosahoval 1175-1700 cm3. Dnešný človek má priemer 1400 cm3. Poznali oheň a vyrábali kamenné a drevené nástroje.
ČLOVEK ROZUMNÝ DNEŠNÝ
Najstaršie nálezy majú vek až 34 000 rokov. Telesná stavba ľudí, ktorých pozostatky sa našli, sa nelíšia od dnešného človeka. Medzi najznámejšie náleziská patrí franc. Crô-Magnon, podľa ktorého sa ľudia tohto typu nazývajú kromaňonci. O ich zručnosti svedčia nástenné maľby a plastiky z kostí a mamutích klov. V minulosti sa Homo sapiens sapiens živil lovom aj rastlinnou potravou, staval si obydlia, zhotovoval odev.
A ešte niečo na záver. Už by sme sa mali konečne prestať rozmnožovať ako hlodavci, lebo táto planéta do 100 rokov skape. Teda vlastne skapeme my, planéte je to fuk.
V Číne to už pochopili. Antikoncepcia by mala byť zadarmo. Na Indiu by ju mali priam zhadzovať z lietadiel. V Afrike by tiež nezaškodilo.
Aby som nezabudla na čerešničku.
" že budú zachovávať mravný zákon ". Tak to sa už môžete modliť aj k "špagetovej príšere". Ten akože zákon nedodržiavali ani Tvoji pápeži. To bola riadna banda.
Žiadny Boh neexistuje. Len Vy potrebujete niečomu veriť.
Chi, povedala Tá, ktorá je majstrom jednovetných odpovedí a aj to od veci. Hlavne keď udriem klinec po hlavičke :)
Tak ďakujem za cirkevnú kultúrno-historickú vložku. A čo akože? Zeus tu bol skôr, a Rá ešte skôr. A pred tým čojaviem ešte kto.
Dlhá vývojová reťaz človeka začala na prelome druhohôr a treťohôr, v dobe asi pred 75 mil rokov, kedy sa zo subprimátnych foriem hmyzožravcov vyvinuli prvé primáty. Vyššie primáty sa vyvinuli asi pred 35 mil rokov.
ČLOVEK ROZUMNÝ
Objavil sa pred 400 000 rokmi. Jeho prvé pozostatky (lebku) našli v roku 1848 robotníci pri stavbe opevnenia gibraltárskej pevnosti. Postavou sa nelíšil od dnešného človeka. Objem mozgu dosahoval 1200-1450 cm3. Druh človek rozumný zahrňa niekoľko poddruhov: človek neandertálsky a človek rozumný dnešný.
ČLOVEK NEANDERTÁLSKY
Prvý nález pochádza z roku 1856 z jaskyne v Neanderovom údolí v Nemecku. Neandertálci žili v celej Európe, Ázii aj Afrike od začiatku európskej tretej doby medziľadovej pred 350 000 - 40 000 rokmi. Postavou sa málo líšili od dnešného človeka. Mali mocné telo, no ich výška nepresahovala 155-160 cm. Boli to predovšetkým lovci a zberači. Žili v 15-20 členných tlupách. Objem mozgu už dosahoval 1175-1700 cm3. Dnešný človek má priemer 1400 cm3. Poznali oheň a vyrábali kamenné a drevené nástroje.
ČLOVEK ROZUMNÝ DNEŠNÝ
Najstaršie nálezy majú vek až 34 000 rokov. Telesná stavba ľudí, ktorých pozostatky sa našli, sa nelíšia od dnešného človeka. Medzi najznámejšie náleziská patrí franc. Crô-Magnon, podľa ktorého sa ľudia tohto typu nazývajú kromaňonci. O ich zručnosti svedčia nástenné maľby a plastiky z kostí a mamutích klov. V minulosti sa Homo sapiens sapiens živil lovom aj rastlinnou potravou, staval si obydlia, zhotovoval odev.
A ešte niečo na záver. Už by sme sa mali konečne prestať rozmnožovať ako hlodavci, lebo táto planéta do 100 rokov skape. Teda vlastne skapeme my, planéte je to fuk.
V Číne to už pochopili. Antikoncepcia by mala byť zadarmo. Na Indiu by ju mali priam zhadzovať z lietadiel. V Afrike by tiež nezaškodilo.
Aby som nezabudla na čerešničku.
" že budú zachovávať mravný zákon ". Tak to sa už môžete modliť aj k "špagetovej príšere". Ten akože zákon nedodržiavali ani Tvoji pápeži. To bola riadna banda.
Žiadny Boh neexistuje. Len Vy potrebujete niečomu veriť.
11.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: všeličo
Ja ti píšem prvých kresťanoch a prvotnej čiže počiatočnej cirkvi a tym mi napíšeš o neandertálcoch ?
príklad z číny :
Čína: Zberačka odpadu zachránila vyše 30 nemluvniat
Jinhua, 3.8.2012 (kath.net) 015 334 – Lou Xiaoying oslavujú ako hrdinku. Medzitým už 88-ročná žena, ktorá umiera na zlyhávanie obličiek, zachránila vyše 30 detí pred mučivou smrťou, ako informoval britský denník „Daily Mail“.
Na prežitie musela Lou zbierať recyklovateľný odpad na uliciach východočínskeho mesta Jinhua. V r. 1972 urobila hrozný objav – medzi haraburdami odpadu ležalo malé dievčatko. Maličká by bola zomrela, keby sa Lou nebola o ňu hneď postarala. Lou o dievčatku povedala: „Vidieť, ako stále rastie a je stále mocnejšia, nám robilo takú radosť a ja som si uvedomila, že starať sa o deti je mojou veľkou vášňou.“
Spolu so svojím mužom, ktorý zomrel pred 17 rokmi, si nechali štyri z viac ako 30 detí, ostatné odovzdali príbuzným. Majú aj jednu vlastnú dcéru.
najmladšie dieťatko našla Lou vo veku 82 rokov v odpadkovom koši. Chlapca si vzala do svojho biedneho príbytku. Chlapček má teraz 7 rokov a je zdravý ako buk. Dala mu meno, ktoré možno preložiť ako „zriedkavý“ alebo „vzácny“. Starať sa o neho jej pomohli staršie deti.
Čína kde regulujú pôrodnosť, kde manželia môžu mať len jedno dieťa.
Táto selekcia vedia v krajinách ako napr. Čína (kde je politika jedného dieťaťa a rodičia majú väčšinou len jedno dieťa) k výraznému nepomeru medzi počtom chlapcov a dievčat, čo sa v budúcnosti prejaví ťažkosťami mladým mužom nájsť si partnerku.
príklad z číny :
Čína: Zberačka odpadu zachránila vyše 30 nemluvniat
Jinhua, 3.8.2012 (kath.net) 015 334 – Lou Xiaoying oslavujú ako hrdinku. Medzitým už 88-ročná žena, ktorá umiera na zlyhávanie obličiek, zachránila vyše 30 detí pred mučivou smrťou, ako informoval britský denník „Daily Mail“.
Na prežitie musela Lou zbierať recyklovateľný odpad na uliciach východočínskeho mesta Jinhua. V r. 1972 urobila hrozný objav – medzi haraburdami odpadu ležalo malé dievčatko. Maličká by bola zomrela, keby sa Lou nebola o ňu hneď postarala. Lou o dievčatku povedala: „Vidieť, ako stále rastie a je stále mocnejšia, nám robilo takú radosť a ja som si uvedomila, že starať sa o deti je mojou veľkou vášňou.“
Spolu so svojím mužom, ktorý zomrel pred 17 rokmi, si nechali štyri z viac ako 30 detí, ostatné odovzdali príbuzným. Majú aj jednu vlastnú dcéru.
najmladšie dieťatko našla Lou vo veku 82 rokov v odpadkovom koši. Chlapca si vzala do svojho biedneho príbytku. Chlapček má teraz 7 rokov a je zdravý ako buk. Dala mu meno, ktoré možno preložiť ako „zriedkavý“ alebo „vzácny“. Starať sa o neho jej pomohli staršie deti.
Čína kde regulujú pôrodnosť, kde manželia môžu mať len jedno dieťa.
Táto selekcia vedia v krajinách ako napr. Čína (kde je politika jedného dieťaťa a rodičia majú väčšinou len jedno dieťa) k výraznému nepomeru medzi počtom chlapcov a dievčat, čo sa v budúcnosti prejaví ťažkosťami mladým mužom nájsť si partnerku.
07.08.2012
lulu
Reagovať
postava
História je plná "historických postáv".
Nevedomosť stvorila Bohov. To, že vyhral práve ten Váš, je zhoda náhod. Áno, určite pozoruhodná, ale to je tak asi všetko.
Nevedomosť stvorila Bohov. To, že vyhral práve ten Váš, je zhoda náhod. Áno, určite pozoruhodná, ale to je tak asi všetko.
07.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: postava
Nejaká chudobná odpoved ? Nemyslíš ?
Medzi rozličnými spôsobmi bohoslužby je v Cirkvi jedna zvláštna a podstatná. Tejto boho- služby sú verne všetky pravé kresťanské spoločenstiev
Jedni ju nazývajú :
1,Večera Pánova
2, bohoslužba Eucharistie
3, sväté prijímanie
4, svätá omša
Nech sa táto bohoslužba koná a nazýva akokoľvek , vždy v nej nachádzame základné črty tých nedeľných kresťanských zhromaždení, ktoré sú opísané už okolo roku 112 Riman Plinius v Malej Azii Trajanovi.
Podľa Plinia kresťania sa schádzali v stanovené dni pred svitaním, spievali hymny Kristovi ako Bohu, zasväcovali sa, že budú zachovávať mravný zákon a prijímali spoločný pokrm.
Je ešte omnoho starší dokument o tom, čo slávila Cirkev a jej veriaci už okolo roku a pred rokom 50, to znamená v priebehu 20 rokov po Golgote, po Ježišovej smrti a po jeho vzkriesení.
Svätý apoštol Pavol písal vroku 57 veriacim do Korintu tieto slová : Veď ja som od Pána prijal, čo som vám aj odovzdal , že Pán Ježiš v tú noc, keď bol zradený, vzal chlieb, vzdával vdaky, lámal ho a povedal : Toto je moje telo, ktoré je pre vás, toto robte na moju pamiatku.
Podobne po večeri vzal kalich A tak vždy keď budete jesť tento chlieb a piť tento kalich, zvestujete Pánovu smrť kým nepríde. /1.Kor. 23-26/
Ešte sú malé katolícke cirkvi - zjednotené s Rímom
1,Koptská katolícka cirkev /Luxor, Alexandria/
2,Chaldejská východná katolícka cirkev
/liturg.jazyk Sýrština/
3, armenska katolícka cirkev - východná katolícka cirkev
-používa aramenský obrad
štáty :
-Cilícia
-Libanon Bejrut
-Sýria Damask
-Irak Bagdad
-Turecko / Konstantínopol / Istanbul /
4,Sýrska katolícka cirkev je jednou z východných katolíckych cirkví antiochijskej tradície, ktorá používa západosýrsky obrad.
Na jej čele stojí antiochijský patriarcha so sídlom v Libanone. Sýrska katolícka cirkev je rozšírená najmä v Sýrii, Libanone a Iraku.
Medzi rozličnými spôsobmi bohoslužby je v Cirkvi jedna zvláštna a podstatná. Tejto boho- služby sú verne všetky pravé kresťanské spoločenstiev
Jedni ju nazývajú :
1,Večera Pánova
2, bohoslužba Eucharistie
3, sväté prijímanie
4, svätá omša
Nech sa táto bohoslužba koná a nazýva akokoľvek , vždy v nej nachádzame základné črty tých nedeľných kresťanských zhromaždení, ktoré sú opísané už okolo roku 112 Riman Plinius v Malej Azii Trajanovi.
Podľa Plinia kresťania sa schádzali v stanovené dni pred svitaním, spievali hymny Kristovi ako Bohu, zasväcovali sa, že budú zachovávať mravný zákon a prijímali spoločný pokrm.
Je ešte omnoho starší dokument o tom, čo slávila Cirkev a jej veriaci už okolo roku a pred rokom 50, to znamená v priebehu 20 rokov po Golgote, po Ježišovej smrti a po jeho vzkriesení.
Svätý apoštol Pavol písal vroku 57 veriacim do Korintu tieto slová : Veď ja som od Pána prijal, čo som vám aj odovzdal , že Pán Ježiš v tú noc, keď bol zradený, vzal chlieb, vzdával vdaky, lámal ho a povedal : Toto je moje telo, ktoré je pre vás, toto robte na moju pamiatku.
Podobne po večeri vzal kalich A tak vždy keď budete jesť tento chlieb a piť tento kalich, zvestujete Pánovu smrť kým nepríde. /1.Kor. 23-26/
Ešte sú malé katolícke cirkvi - zjednotené s Rímom
1,Koptská katolícka cirkev /Luxor, Alexandria/
2,Chaldejská východná katolícka cirkev
/liturg.jazyk Sýrština/
3, armenska katolícka cirkev - východná katolícka cirkev
-používa aramenský obrad
štáty :
-Cilícia
-Libanon Bejrut
-Sýria Damask
-Irak Bagdad
-Turecko / Konstantínopol / Istanbul /
4,Sýrska katolícka cirkev je jednou z východných katolíckych cirkví antiochijskej tradície, ktorá používa západosýrsky obrad.
Na jej čele stojí antiochijský patriarcha so sídlom v Libanone. Sýrska katolícka cirkev je rozšírená najmä v Sýrii, Libanone a Iraku.
29.07.2012
lulu
Reagovať
citát
Čítať Bibliu, lebo je v nej zopár dobrých myšlienok, je ako jesť hovno, lebo v ňom ešte ostali hrozienka. Pekný citát :)))
05.08.2012
Mgr.
Reagovať
Re: citát
Od polovice 1.stor. máme spoľahlivé písomné informácie o Kristovi z listov Pavla z Tarzu, zo spisov evanjelií podľa Matúša,Marka,Lukáša a Jána i z dejín prvotných kresťanských spoločenstiev- počnúc od Jeruzalema cez Antiochiu, Efez,Korint, až po Rím.
-
Zmienku o Kristovi nachádzame aj v úradných rímskych spisoch a v spisoch rímskych historikov. Na začiatku 2.stor. okolo rokov 111-113 Gaius Plinius Secundus, správca v Bitýnii v Malej Azii, písal cisárovi Trajánovi o niektorých politických a medziným o probléme náboženskom.
A písal toto :
Mnohé pohanské chrámy sú prakticky opustené, v niektorých sa už nevykonáva pohanská bohoslužba.
Podľa Plinia sa zistilo, že krsťania sa schádzajú v stanovené dni pred svitaním, aby spievali hymny Kristovi ako Bohu, nakoniec prijímajú pokrm. podľa tohto svedectva kresťania okolo rokov 111-113 spievali hymny Kristovi ako Bohu.
-
Od začiatku 2.stor. sa o Kristovi hovorilo a písalo :
-v Ríme
-v Egypte
-v Sýrii
- a po celej Malej Azii ako o historickej postave.
viac zajtra pokračovanie.
-
Zmienku o Kristovi nachádzame aj v úradných rímskych spisoch a v spisoch rímskych historikov. Na začiatku 2.stor. okolo rokov 111-113 Gaius Plinius Secundus, správca v Bitýnii v Malej Azii, písal cisárovi Trajánovi o niektorých politických a medziným o probléme náboženskom.
A písal toto :
Mnohé pohanské chrámy sú prakticky opustené, v niektorých sa už nevykonáva pohanská bohoslužba.
Podľa Plinia sa zistilo, že krsťania sa schádzajú v stanovené dni pred svitaním, aby spievali hymny Kristovi ako Bohu, nakoniec prijímajú pokrm. podľa tohto svedectva kresťania okolo rokov 111-113 spievali hymny Kristovi ako Bohu.
-
Od začiatku 2.stor. sa o Kristovi hovorilo a písalo :
-v Ríme
-v Egypte
-v Sýrii
- a po celej Malej Azii ako o historickej postave.
viac zajtra pokračovanie.
30.07.2012
lulu
Reagovať
:)))))
"Biblický Boh je len fikcia, práve tak ako Zeus a tisícky ďalších mŕtvych bohov ktorých dnes väčšina duševne zdravých ľudských bytostí ignoruje. Môžete dokázať, že Zeus neexistuje? Samozrejme, že nie. A predsa, predstavte si, že by sme žili v spoločnosti, v ktorej by ľudia každoročne míňali desiatky miliárd dolárov zo svojho osobného príjmu na obete pre bohov na Olympe, v ktorej by vláda míňala ďalšie miliardy na podporu inštitúcií venujúcich sa týmto bohom, kde by pohanským chrámom šli ďalšie bezpočetné miliardy daňových úľav, kde by zvolení úradníci robili všetko možné aby brzdili lekársky výskum z úcty k Ilias a Odysee, a kde by každá diskusia o verejnej politike bola rozvracaná vrtochmi starodávnych autorov, ktorí písali dobre, ale ktorí nevedeli dosť o povahe skutočnosti ani na to, aby držali svoje exkrementy ďaleko od svojho jedla. Bola by to hrozná mislokácia našich materiálnych, morálnych a intelektuálnych zdrojov. A predsa, toto je presne tá spoločnosť, v ktorej žijeme.Toto je žalostne iracionálny svet, na tvorbe ktorého Vy a Vaši priatelia kresťania tak neúnavne pracujete."
30.07.2012
lulu
Reagovať
Boh???
Tvoj Boh si to vie fakt vychutnať.
"Hrbilka je jedním z těch hnusných a zároveň extrémně zajímavých parazitů, kteří ovlivňují chování hostitele, aby ho před krutou smrtí ještě ke všemi donutili dělat směšné a bizarní věci. Po úspěšném sexu s partnerem si samička hrbilky vystopuje nešťastnou včelu a kladélkem naklade do těla hostitele několik vajíček. Z nich se pak vylíhnou larvy, které včelu postupně vyžírají zevnitř, přičemž z ní udělají mátožnou zombii. Infikované včely opouštějí domovský úl a shromažďují se kolem venku, kolem zdrojů světla, kde se před smrtí pohybují ve stále zmatenějších kruzích. Po asi sedmi dnech se z mrtvých včel, anebo čmeláků, líhnou nové vražedné mušky, které hned vyrážejí za novým dobrodružstvím."
"Hrbilka je jedním z těch hnusných a zároveň extrémně zajímavých parazitů, kteří ovlivňují chování hostitele, aby ho před krutou smrtí ještě ke všemi donutili dělat směšné a bizarní věci. Po úspěšném sexu s partnerem si samička hrbilky vystopuje nešťastnou včelu a kladélkem naklade do těla hostitele několik vajíček. Z nich se pak vylíhnou larvy, které včelu postupně vyžírají zevnitř, přičemž z ní udělají mátožnou zombii. Infikované včely opouštějí domovský úl a shromažďují se kolem venku, kolem zdrojů světla, kde se před smrtí pohybují ve stále zmatenějších kruzích. Po asi sedmi dnech se z mrtvých včel, anebo čmeláků, líhnou nové vražedné mušky, které hned vyrážejí za novým dobrodružstvím."
25.07.2012
lulu
Reagovať
nemocnica
Nie, v štátnom školstve cirkev nemá čo hľadať!
Kaplnky a kňazi v nemocniciach mi nevadia. Ale do interupcií, antikoncepcie, umelých oplodnení a podobne ich je prd.
Ozaj, a ak Ti operácia dobre dopadla, mala si skôr poďakovať lekárovi a sestričkám. Tvoj kňaz na tom nemal žiadnu zásluhu. Akurát sa poflakuje za štátne peniaze.
Kaplnky a kňazi v nemocniciach mi nevadia. Ale do interupcií, antikoncepcie, umelých oplodnení a podobne ich je prd.
Ozaj, a ak Ti operácia dobre dopadla, mala si skôr poďakovať lekárovi a sestričkám. Tvoj kňaz na tom nemal žiadnu zásluhu. Akurát sa poflakuje za štátne peniaze.
25.07.2012
lulu
Reagovať
---------
Jasné, že žiadny normálny človek si neželá katastrofu. Ale Tvoj Boh ich tuším robil na počkanie. A Vy ho ešte oslavujete.
Vaša viera je kontroverzná a ťažko pochopiteľná, nelogická a totálne nezmyselná.
Ale hlavne, je to len Vaša viera. Tak hovorím to, čo vlastne od začiatku. Nechajte si ju, financujte si ju, nepchajte ju do štátnych škôl a zdravotníckych zariadení.
Vaša viera je kontroverzná a ťažko pochopiteľná, nelogická a totálne nezmyselná.
Ale hlavne, je to len Vaša viera. Tak hovorím to, čo vlastne od začiatku. Nechajte si ju, financujte si ju, nepchajte ju do štátnych škôl a zdravotníckych zariadení.
25.07.2012
Mgr.
Reagovať
Re: ---------
Viera a cirkev má právo pôsobiť v oblasti školstva a zdravotníctva.
-a to vo forme vyučovania náboženstva na základných a stredných školách
-čo je na tom zlé, ked v nemocnici sa nachádza narp.kaplnka, a pacienti, ktorí sú veriaci prijímajú sviatosti, napr,.pomazanie chorých alebo sviatost Eucharistie, ako posilu a útechu v chorobe a utrpení.
Aj ja ked som bola v nemocnici, tak mi pred operáciou prišiel knaz podať sv.prijímanie.
-a to vo forme vyučovania náboženstva na základných a stredných školách
-čo je na tom zlé, ked v nemocnici sa nachádza narp.kaplnka, a pacienti, ktorí sú veriaci prijímajú sviatosti, napr,.pomazanie chorých alebo sviatost Eucharistie, ako posilu a útechu v chorobe a utrpení.
Aj ja ked som bola v nemocnici, tak mi pred operáciou prišiel knaz podať sv.prijímanie.
21.07.2012
lulu
Reagovať
chce to len čas
Viera v niečo ako Boh vznikla už veľmi dávno. To je nepopierateľné.
Spolu s evolučným procesom ľudského mozgu a zdokonalením myslenia, vznikali aj jednotliví bohovia. Boli ich stovky. Ten Tvoj nie je ničím výnimočný, len odzrkadľuje dokonalosť ľudského myslenia.
S rozvojom vedy a poznania sa mení aj pohľad na existenciu Boha. Civilizácia smeruje k ateizmu, lebo je to prirodzený vývoj.
Pred 500 rokmi verilo pár ľudí tomu, že Zem sa pohybuje okolo Slnka. Dnes je to jasné každému.
O ďalších 500 rokov nebude veriaci nikto.
Spolu s evolučným procesom ľudského mozgu a zdokonalením myslenia, vznikali aj jednotliví bohovia. Boli ich stovky. Ten Tvoj nie je ničím výnimočný, len odzrkadľuje dokonalosť ľudského myslenia.
S rozvojom vedy a poznania sa mení aj pohľad na existenciu Boha. Civilizácia smeruje k ateizmu, lebo je to prirodzený vývoj.
Pred 500 rokmi verilo pár ľudí tomu, že Zem sa pohybuje okolo Slnka. Dnes je to jasné každému.
O ďalších 500 rokov nebude veriaci nikto.
21.07.2012
Mgr.
Reagovať
Re: chce to len čas
Našla som jeden zaujímavý citát :
Izaiás 40:22
On troni nad okruhom zeme
-Neboj sa, maličké stádo, lebo vášmu Otcovi sa zapáčilo dať vám kráľovstvo.
-Nájde syn človeka vieru na zemi ked príde ?
Ježiš hovorí ja som s vami až do skončenia sveta
A dalej :
Ježiš hovorí :
Nenechám vás ako siroty, prídem k vám.
Izaiás 40:22
On troni nad okruhom zeme
-Neboj sa, maličké stádo, lebo vášmu Otcovi sa zapáčilo dať vám kráľovstvo.
-Nájde syn človeka vieru na zemi ked príde ?
Ježiš hovorí ja som s vami až do skončenia sveta
A dalej :
Ježiš hovorí :
Nenechám vás ako siroty, prídem k vám.
22.07.2012
lulu
Reagovať
Re: Re: chce to len čas
Jaj srdcko. Ale to sú len pekné vetičky, ktoré chcú počuť slabí ľudkovia.
Ale aby si nebola sklamaná, tak rozoberiem: -Neboj sa, maličké stádo, lebo vášmu Otcovi sa zapáčilo dať vám kráľovstvo.
Maličké stádo sa tak rozmnožilo, že Zem už prestáva stíhať. Najvyšší čas na potopu.
A to "Kráľovstvo", to už vôbec nechápem.
To ako "Nebeské"? Lebo na Zemi asi ťažko.
Ale aby si nebola sklamaná, tak rozoberiem: -Neboj sa, maličké stádo, lebo vášmu Otcovi sa zapáčilo dať vám kráľovstvo.
Maličké stádo sa tak rozmnožilo, že Zem už prestáva stíhať. Najvyšší čas na potopu.
A to "Kráľovstvo", to už vôbec nechápem.
To ako "Nebeské"? Lebo na Zemi asi ťažko.
22.07.2012
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: chce to len čas
Žiadny normálny človek si neželá žiadnu katastrofu.
V každom meste, mestečku, dedine, dedinke sa nájdu kresťania, ktorí patria a sú verní Ježišovi. Prídu sa do chrámu stíšiť vždy, za každých okolností a počasia.
V každom meste, mestečku, dedine, dedinke sa nájdu kresťania, ktorí patria a sú verní Ježišovi. Prídu sa do chrámu stíšiť vždy, za každých okolností a počasia.
15.07.2012
lulu
Reagovať
Boh sa zabáva
Ako povieš drahá. Áno, pokrytec je tvrdé. Chybička se vloudila. Budem sa viac snažiť.
Nehádžem všetkých veriacich do jedného vreca. To by som nepísala "neber to osobne".
Váš Boh je čudný.
Trvá na tom aby ste ho oslavovali?
Prosili a ďakovali?
Nabrať silu, to je Vaša psychika a s konkrétnym Bohom nesúvisí.
To znie dosť hrozivo že " odprosovať a uzmierovať Boha za ľahostajnosť a neveru pokrstených". No, možno keby sa krstili dospelí, nie kojenci, nebol by problém.
A ak si myslíš, že dávaš Bohu vynáhradu (či čo) napríklad za mňa, tak to sa teda nadrieš.
Teraz sme narazili na "jádro pudla". Musíte v prvom rade riešiť SEBA.
Alebo sa zachraňujete cez Nás? Ani neviem, čo by ste v kostole riešili, keby sa všetci správali vzorne. To by bola riadna nuda. Aj ten Tvoj boh by určite niečo vymyslel, aby sa pobavil.
Nehádžem všetkých veriacich do jedného vreca. To by som nepísala "neber to osobne".
Váš Boh je čudný.
Trvá na tom aby ste ho oslavovali?
Prosili a ďakovali?
Nabrať silu, to je Vaša psychika a s konkrétnym Bohom nesúvisí.
To znie dosť hrozivo že " odprosovať a uzmierovať Boha za ľahostajnosť a neveru pokrstených". No, možno keby sa krstili dospelí, nie kojenci, nebol by problém.
A ak si myslíš, že dávaš Bohu vynáhradu (či čo) napríklad za mňa, tak to sa teda nadrieš.
Teraz sme narazili na "jádro pudla". Musíte v prvom rade riešiť SEBA.
Alebo sa zachraňujete cez Nás? Ani neviem, čo by ste v kostole riešili, keby sa všetci správali vzorne. To by bola riadna nuda. Aj ten Tvoj boh by určite niečo vymyslel, aby sa pobavil.
20.07.2012
Mgr.
Reagovať
Re: odpoved
Medzi rozličnými spôsobmi bohoslužby je v Cirkvi jedna zvláštna a podstatná. Tejto boho- služby sú verné všetky pravé kresťanské spoločenstvá
Jedni ju nazývajú :
-Večera Pánova
-bohoslužba Eucharistie
-sväté prijímanie
-svätá omša
Jedni ju nazývajú :
-Večera Pánova
-bohoslužba Eucharistie
-sväté prijímanie
-svätá omša
13.07.2012
lulu
Reagovať
vesmír
Nikto netvrdí, že sa máš hanbiť za evanjelium.
Hanbiť by sa mali Tí, čo mu veria, ale skutky tomu nenasvedčujú.
A máš to celé pomýlené. Prirovnávaš vieru v Boha, k viere v Mimozemšťanov?
Je určitá pravdepodobnosť, že niekde v nekonečnom Vesmíre existujú. To, že ich aj stretneme, je veľmi málo pravdepodobné.
Rozhodne sa k nim nemodlím.
Ty sa modlíš k niečomu, čo má nulovú pravdepodobnosť. Ale ľudia narobia v živote veľa hlúpostí. Škoda, že vo Vašom prípade tie hlúposti ubližujú druhým.
Ak by som ja verila v mimozemšťanov Vaším spôsobom, myslím, že by to nikomu neublížilo.
Vaše evanjelium Vám určuje isté pravidlá a Vy ich aj tak nedodržiavate. Tak načo je to dobré?
Teraz budem ostrá, neber to osobne. Takú bandu pokritcov ako sú "veriaci" stretneš len v kostole.
Hanbiť by sa mali Tí, čo mu veria, ale skutky tomu nenasvedčujú.
A máš to celé pomýlené. Prirovnávaš vieru v Boha, k viere v Mimozemšťanov?
Je určitá pravdepodobnosť, že niekde v nekonečnom Vesmíre existujú. To, že ich aj stretneme, je veľmi málo pravdepodobné.
Rozhodne sa k nim nemodlím.
Ty sa modlíš k niečomu, čo má nulovú pravdepodobnosť. Ale ľudia narobia v živote veľa hlúpostí. Škoda, že vo Vašom prípade tie hlúposti ubližujú druhým.
Ak by som ja verila v mimozemšťanov Vaším spôsobom, myslím, že by to nikomu neublížilo.
Vaše evanjelium Vám určuje isté pravidlá a Vy ich aj tak nedodržiavate. Tak načo je to dobré?
Teraz budem ostrá, neber to osobne. Takú bandu pokritcov ako sú "veriaci" stretneš len v kostole.
13.07.2012
Mgr.
Reagovať
Re: vesmír
Pokrytec sa píše y.
Nehádž všetkých veriacich do jedného vreca.
Vieš, prečo chodia kresťania do kostola :
1, osláviť Boha
2, prosiť, dakovať
3, nabrať posilu pre každodenný život.
4, odprosovať a uzmierovať Boha za ľahostajnosť a neveru pokrstených
5, dávať Bohu vynáhradu za to, čo zanedbávajú iní
Neverím v mimozemštanov ani inú civilizáciu ani UFO.
jedno z členení nových náboženských alebo netradičných náboženstiev je :
-SPOLOČENSTVÁ VYCHÁDZAJÚCE Z EZOTERIKY
UFO kulty
Nehádž všetkých veriacich do jedného vreca.
Vieš, prečo chodia kresťania do kostola :
1, osláviť Boha
2, prosiť, dakovať
3, nabrať posilu pre každodenný život.
4, odprosovať a uzmierovať Boha za ľahostajnosť a neveru pokrstených
5, dávať Bohu vynáhradu za to, čo zanedbávajú iní
Neverím v mimozemštanov ani inú civilizáciu ani UFO.
jedno z členení nových náboženských alebo netradičných náboženstiev je :
-SPOLOČENSTVÁ VYCHÁDZAJÚCE Z EZOTERIKY
UFO kulty
12.07.2012
lulu
Reagovať
vvvvvvv
Znova si si vybrala len to nepodstatné.
Podstatné je, že cirkev je postavená na strachu a nevedomosti. Znova a znova Vám to dokazuje, ale Vy ste hluchí a slepí.
O nejakých mimozemšťanov vôbec nejde. Slúžia len ako dobrý príklad.
Sám Pápež Vám odkázal, že máte držať hubu a krok.
Neviem postupnosť cirkevných hodností, ale tí vo vyšších leveloch už v žiadneho Boha neveria. Tvoj dedinský farárko ešte asi áno, ale Tí hore už nie. To len z Vás robia somárov.
Sokol nosil zlatú palicu, Bezák len drevenú. Tak ho vyhodili, lebo on ešte asi v toho Boha naozaj veril.
Podstatné je, že cirkev je postavená na strachu a nevedomosti. Znova a znova Vám to dokazuje, ale Vy ste hluchí a slepí.
O nejakých mimozemšťanov vôbec nejde. Slúžia len ako dobrý príklad.
Sám Pápež Vám odkázal, že máte držať hubu a krok.
Neviem postupnosť cirkevných hodností, ale tí vo vyšších leveloch už v žiadneho Boha neveria. Tvoj dedinský farárko ešte asi áno, ale Tí hore už nie. To len z Vás robia somárov.
Sokol nosil zlatú palicu, Bezák len drevenú. Tak ho vyhodili, lebo on ešte asi v toho Boha naozaj veril.
12.07.2012
Mgr.
Reagovať
Re: vvvvvvv
Ty skôr uveríš v tých mimozemštanoch, ako vo vieru v Boha.
Už napíšem len jednu vetu : Nehanbím sa za evanjelium.
Lebo ja sa za evanjelium nehanbím; veď ono je Božou mocou.....
Už napíšem len jednu vetu : Nehanbím sa za evanjelium.
Lebo ja sa za evanjelium nehanbím; veď ono je Božou mocou.....