referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
06.07.2012
lulu    Reagovať
-----
Sama by som to lepšie nenapísala.
Existencia mimozemstanov by vyvracala nabozenstvo a ucenie Cirkvi nie samotneho Boha ako entitu.. Pre Cirkev samotnu je od staroveku dolezitejsia viera v Cirkev ako v samotneho Boha.... Myslienka alternativy samotnej je pre Cirkev najvacsou hrozbou pretoze nie len RK Cirkev ale vacsina Cirkvi (o nejakych sektach uz ani nehovoriac) tazi zo prave zo strachu z nevedomosti vseobecne. Paradoxne sa Cirkev obava tej istej veci ktoru vlastne poklada za svoju najvacsiu zbran a to.. Ponuknutie samotnej Odpovede.. (akej to asi vsetci vieme). Principialne stretnutie s vyspelejsou civilizaciou by automaticky (aj ked z hladiska casu by to bol dlhsi casovy usek) viedlo k akceptaci ich definici a principov ktore by nemuseli by v sulade s ucenim Cirkvi.. Tym padom by sa Cirkev stala nepotrebnou a hlavne bezmocnou s nulovym vplyvom... A to ju ser...

To je tá Tvoja slávna cirkev, nech sa to jedná čohokoľvek. Do Pekla s nimi.
07.07.2012
Mgr.    Reagovať
Re: -----
Ako mám chápať to stretnutie vyššou civilizáciou hádam mimozemštania alebo ufoni.
ako stým potom súvisí ten dhlý časový usek ?
06.07.2012
Mgr.    Reagovať
Re: odpovede.
Tvoj posledný príspevok nepotrebuje komentár.
Ale predsa.
Ježiš je s nami, po všetky dni, a bude až do skončenia sveta.

Dalej máme prislubenie :
Nenechám vás ako siroty, prídem k vám.

Ježiš dalej hovorí : Kto ma miluje, bude zachovávať moje slovo a môj Otec ho bude milovať; prídeme k nemu a urobíme si uňho príbytok.

Od Ježiša máme príslub, ze pekelné brány cirkev nepremôžu.

Ježiš je s nami vo sviatosti Eucharistie, a dáva sa nám za pokrm duše.
06.07.2012
lulu    Reagovať
ako povieš
Je veľa druhov duševných chorôb. Jedna z nich je :" Ježiš je s nami ".
Tie Vaše prísľuby od nejakého " Deda Mráza ".
Ále kašlať na to. Pre mňa, za mňa, robte si čo chcete.
Len mi je ľúto detí, ktorým vymývate mozgy.
28.06.2012
lulu    Reagovať
..................
Uzákonenie možnosti rozviesť sa po dohode u notára podľa poslanca Národnej rady SR Pavla Hrušovského (KDH) ohrozí nielen celé Slovensko, ale aj celú ľudskú civilizáciu.
"Návrh je naozaj, nieže zlý, on je ohrozujúci, ohrozujúci aj Slovensko, aj celú ľudskú civilizáciu, siahate na niečo posvätné. Rozvodom manželstva sa rozpadá rodina a to je to, čo ja považujem za najstrašnejšie. Bez manželstva ľudská civilizácia nemôže prežiť," povedal v parlamentnej rozprave k novele zákona o rodine.

Sa rehocem. Už sa teším na zánik ľudskej civilizácie bez manželstva.
30.06.2012
Mgr.    Reagovať
Re: ..................
Ani mne sa nepáčil a nemôžem s takýmto návrhom súhlasiť rozdvody dohodou.

Aj ked sú uzavreté manželstva napr. na úrade pred štátom tam tak isto sľubujú si manžel.vernosť.
Aj tak je už vysoká rozvodovosť, prečo im to ešte máme uľahčiť , a ešte k tomu zákonou formou.

Čo Boh spojil, človek nerozlučuj.
Neviem, čo ti bolo a je na tom smiešne, na tak vážnej veci ako je manželstvo.
02.07.2012
lulu    Reagovať
Re: Re: ..................
Nemám nič proti manželstvu. Zmluva, ako zmluva.
Smiešna mi bola veta: " Bez manželstva ľudská civilizácia nemôže prežiť." Nuž, keby sa ľudské pokolenie šírilo len manželstvom, už dávno by sme vyhynuli.
Zaujímavá je aj Tvoja poznámka: " prečo im to ešte máme uľahčiť ". Komu "im"? A Vy ste kto?
Ja Ti kašlem na Tvojho boha. Keď Vy ste tak strašne spravodliví, veriaci, dokonalí, načo potrebujete zákony štátu, aby ste sa správali ako ten Váš boh káže.
Asi je celá tá Vaša viera na prd.
03.07.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: ..................
Ach škoda reči.
23.06.2012
lulu    Reagovať
znova ja
Tak postupne.
Čo mi dala diskusia?
- S priateľmi na ktorých Ti záleží, nerozoberaj svetonázor, ak je diametrálne odlišný ako Tvoj.
- Absolútne veriacich je zbytočné sa pýtať, aj tak Ti na otázku neodpovedia.
- Prečítala som si znova Bibliu.
- Možno som sa priblížila k pochopeniu, prečo veríte.
To posledné si nevysvetľuj nesprávne. V mojich očiach to je Váš prejav slabosti, neschopnosti zvládnuť realitu života (veď ma čaká Raj). Ospravedlnenie Vašich nerestí, zlých skutkov a obyčajnej živočíšnej ľudskosti. A ešte sa tvárite ako "lepší".
(Stále nič osobné)

Vôbec nejde o to, aby si popierala nejaké staré jaskynné maľby. To Ti Tvoja inteligencia nedovolí. Ide o to, že sa radšej nevyjadríš k existencii neandertálca súčasne s človekom dnešného typu. Je to fakt a jasne dokázané.
Ak všetko stvoril Boh, tak načo stvoril neandertálca a všetkých australopytékov atd. O dinosauroch už radšej ani nehovorím.

Biblia alfa a omega. To si vystihla. Ako Tie americké vysokoškolské spolky, keď "držíš hubu a krok". Vlastný názor nie je vítaný, a mozog už vôbec nie.
23.06.2012
Mgr.    Reagovať
Re: znova ja
Vôbec tu nejde, o to , aby sme si ospravedlnovali chyby, tu ide na druhej strane, aj o to, že sa ich snažíme napraviť, a dokážeme aj ľutovať.

Lebo skrze vieru, sme ospravedlení.
Ale na druhej strane Písma je : viera bez skutkov je mrtva.

Vzor viery pre kresťanov

Ale aj kvôli nemu bolo napísané: "Počítalo sa mu to," ale aj kvôli nám. Bude sa to počítať aj nám, čo veríme v toho, ktorý vzkriesil z mŕtvych Ježiša, nášho Pána, vydaného za naše hriechy a vzkrieseného pre naše ospravedlnenie. (List Rim 1.kap./

....a vieme, že človek nie je ospravedlnený zo skutkov podľa zákona, ale iba skrze vieru v Ježiša Krista.
Aj my sme uverili v Krista Ježiša, aby sme boli ospravedlnení z viery v Krista, a nie zo skutkov podľa zákona, lebo zo skutkov podľa zákona nebude ospravedlnený nijaký človek.
Gal 2.kap.
Asi tolko.
23.06.2012
lulu    Reagovať
Re: Re: znova ja
Znova si nič svoje nepovedala.
Každý dokáže ľutovať. Ale Vy sa len vyhovárate.
A pre mňa zvrátený vzor "skrze vieru ospravedlnení". Potom to tu aj tak vyzerá. Zákony sú na prd, stačí sa vyspovedať.
21.06.2012
lulu    Reagovať
pohoda
Ty osobne si sa ma nikdy nedotkla. Len diskutujeme na internete. Pre mňa je to relax, nič viac.
Samozrejme, táto diskusia mi aj veľa dala.
Teraz nechcem byť zlá ani Ťa uraziť, ale pochopila som, že argumenty pre Vás vôbec nič neznamenajú.
Prinajlepšom niektoré jasne dokázané fakty "neriešite", lebo v Biblii je to inak. To ja nestrávim nikdy.
Ak si si nevšimla, ja nepopieram samotnú existenciu niečoho, čo sa môže nazývať Boh. Aj keď to nie je môj svetonázor, tú možnosť pripúšťam.
Odmietam Bibliu, ako nejakú jedinú pravdivú knihu a to, čo je písané v nej.
Nikto ma nikdy nepresvedčí, že prarodičia sú Eva a Adam, a potom len Noe s rodinou, lebo bol zatopený celý! svet. A to sú len také čerešničky na torte.

Teraz som čítala pekný článok. O jasyinných maľbách starých 40 000 rokov. Podľa najnovších výskumov ich vytvorili Neandertálci, ktorí ako vieš, vyhynuli, ale istú dobu žili súčasne s človekom dnešného typu. A čo na to Eva a Adam?
22.06.2012
Mgr.    Reagovať
Re: pohoda
Čo konkrtétne a pozitívne Ti dala diskusia so mnou ?
Pre mna je to tiež relax.
Ja predsa nepopieram tie staré maľby, je to zaujímaná informácia.
Pre mna je Biblia Alfa a omega.
20.06.2012
lulu    Reagovať
možné
Nelogická je celá viera v imaginárne tri písmenká "Boh".
Ani samotný fakt, že som sa narodila nie je možné vymazať, ani to, že som bola pionierka a zväzáčka. Ani to, že mám deti nemôžem vymazať. Bežná gynekologická prehliadka to spoľahlivo odhalí.
Tak isto ani zápis o krste nemôžem vymazať, to mi je jasné. Ale o to nejde.
Ja som vystúpila z organizácie zvanej cirkev, a to sa dá. Nemôžu ma rátať medzi svoje ovečky. Ja som ateista.

Jedno si ma naučila. Už nikdy nikomu nepoviem, že som pokrstená. Horšie, ako byť v ŠTB. Tí chumaji to ľahšie vysvetlia, ako ja bábätko, ktoré za to nemôže.
Tvoj svätý olej mi je ukradnutý. Aj Šaman mával pierkami a dážď neprišiel.

Svoje deti som nedala pokrstiť (ani neviem, prečo by som to robila). Aspoň nebudú musieť počúvať tie kydy o nejakom oleji.
20.06.2012
Mgr.    Reagovať
Re: možné
Podľa mna že bol niektor pionier a zväzák, do sa dá v pohode vymazať a zabudnúť.
To, že si bola pokrstená. ved ja som to nechcela využiť, aby som sa ta nejako dotkla, to určite nebol môj zámer ani úmysel.
Ja som to naozaj myslela dobre.
Naozaj je lepšie, ked si svoje deti nedala krstiť.
15.06.2012
Mgr.    Reagovať
Salamun
Prvá kniha králov :
10 kap. :23
král Salamun bol väčší ako všetci králi zeme i mudrostou i bohatstvom. Celý svet si žiadal vidiel Salamunovu tvár, aby počul jeho mudrosť, ktoru mu Boh vložil do srdca.

Ked bol už Salamun starý zviedli mu jeho zeny srdce za czdzími bohmi, jeho srdce už nepatrilo Pánovi jeho Bohu
Salamun začal uctievať pohanských bohov.
Salamun robil to čo sa nepáčilo Pánovi a nebol celkom oddaný Pánovi.
Pán sa za to rozhneval na Salamuna, lebo sa mu srdce odvrátilo od Pána, ktorý sa mu 2 x zjavil a dal mu v tejto veci príkaz, aby nešiel za cudzími bohmi.
Ale nezachoval Pánov príkaz Pán povedal salamunovi : Pretože je to s tebou takto a nezachoval si moju zmluvu a predpisy ktoré som ti dal odtrhnem od teba královstvo a dám ho tvojmu sluhovi.

-Salamun neuposluchol Pánov príkaz a zmluvu uctieval cudzích a pohanských bohov. To sa nepáčilo Pánovi, a tak to dal Salamunovi pocítiť a musel znášať dôsledky.

Co si sa dala na pokanie, ked studujes starý zákon ?
18.06.2012
lulu    Reagovať
Re: Salamun
Dokonca si aj vtipná. To skôr na púšti napadne sneh.
Čítam, aby som vedela. A čím viac čítam, tým som presvedčenejšia o nezmyselnosti viery.
Nie som veriaca, nikdy som ani nebola. Úspešne som požiadala o vystúpenie z Rímskokatolíckej cirkvi. Za to vďačím Tebe. Nikdy by ma to nenapadlo, bolo mi to v podstate fuk, ale toľko si mi pílila uši tým krstom, že ma to naštvalo.
Mám slobodnú vôľu, tak som ju použila.
18.06.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Salamun
To, čo si my napísala, že si vystúpila z cirkvi, vieš dobre, že to nie je celkom možné ?
V matričnej knihe len uviedli poznámku, ale vymazať ten zápis v krstnej matrike nie je možné. Čo ťa má cirkev teraz odkrstiť ?
Podľa mňa je to nelogické. Ved si bola pomazaná sv.krizmou, svätým olejom.
14.06.2012
lulu    Reagovať
čítam poriadne
Biblia navádza na masové vyvraždenie ľudí čo nejdú do kostola.(Sudcovia 21:10) Kmeň JOBEŠ jeden deň neprišiel do kostola- kongregácia vyslala k nim dvadsaťtisíc vojakov a rozkázala im: "POZABÍJAJTE MEČOM OBYVATEĽOV JOBEŠ- GILEADU.
Ak niekto nesvätí sviatok treba ho zavraždiť (Num 15:32-36) Izraeliti na púšti prichytili istého muža, ktorý v sobotňajší deň zbieral drevo…..Celá pospolitosť ho vyviedla pred tábor a tam ho NA SMRŤ UKAMEŇOVALI.
boh prikazuje MOJŽIŠOVI, , " Každý nech si opáše meč na bedrá! Choďte … a zabíjajte svojich bratov a priateľov!(Exo 32:27-28)
Biblia navádza NA VOJNOVÉ ZLOČINY A ZLOČINY PROTI ĽUDSKOSTI (Deutero 2010-14)" Keď sa priblížiš obliehanému mestu ponúkni mu mier. Potom ak ti odpovie mierom a otvorí brány, všetci ľudia ktorých tam nájdeš budú poplatní a budú ti slúžiť. Ak s cieľom bojovať s tebou nebude vyjednávať, potom ho obliehaj. A keď tvoj večný boh ho vydá do tvojich rúk všetci muži prejdú ostrím meča….Vyrabuješcelý….jeho majetok
už aj Mojžiš prikazoval svojim vojakom , aby vraždili deti a povraždili ženy, čo spali s vojakmi, avšak aby si panny ponechali pre svoju vlastnú sexuálnu potrebu.(Numeri 31:14-18) Tak teraz pobite všetkých chlapcov medzi deťmi a zabite každú ženu, ktorá poznala muža tak , že spala s mužským, avšak všetky dievčatá, ktoré nepoznali obcovanie s mužským ponechajte na žive pre seba.
Biblia navádza na to, aby si ZAVRAŽDIL každého, kto ťa nahovára na inú vieru ( Platí to aj na misionárov?) (Deu 13:6-10)..ak by tvoj brat, syn matky tvojej , alebo tvoj syn , alebo dcéra , alebo tvoja žena najmilšia …chceli ťa presvedčiť…. musíš ho zabiť, tvoja vlastná ruka musí byť prvá proti nim ich popraviť
Biblia prikazuje týranie detí. ( Prísl 23:13) Neodvracaj trest od chlapca, bo nezomrie , keď vyšľaháš ho korbáčom
Biblia prikazuje zavraždiť čarodejnice ("bosorky) (Exo 22:18)
Ak je žena znásilnená musí sa vydať za toho čo ju znásilnil (Deut 22:28)
Kastrovaní, alebo na pohlavných údoch zmrzačení muži nesmú sa zúčastniť na božej kongregácii.(Deut 23:1)
Podľa Biblie NEEXISTUJE POSMRTNÝ ŽIVOT--- Údel ľudí je údelom ZVIERAT… Všetko povstalo z prachu a preto sa vráti do prachu (Kazateľ 9:5-6)…Rob všetko zo svojej sily… lebo v záhrobí . (ORIGINÁL ŠEOL= V HROBE)…niet práce ani myšlienky ani poznania . (Kazateľ 9:9-10)
Biblia popisuje ako boh zabil jedného muža, pretože nechcel oplodniť ženu svojho brata. (Gen 38:9-10). Keďže Onan vedel, že potomstvo nebude jeho, zakaždým vylieval semä na zem, kedykoľvek obcoval so ženou svojho brata, len aby neposkytol potomstvo svojmu bratovi. Pánovi sa však znepáčilO čo robieval a aj jemu dal zomrieť.
Biblia vynáša skutočnosť, že Kráľ Šalamún bol nevídaný cudzoložník.( Tretia kniha kráľov 11:1) Kráľ Šalamún však miloval množstvo cudzineckých žien popri faraónovej dcére - Moabčianky,Amončianky, Edomčianky, Sidončianky a Hetejky. Mal sedemsto kniežacích manželiek a tristo konkubínok
Biblia popisuje krvismilstvo. (Gen 19:31-35) Lotové dcéry opili svojho vlastného otca do nemoty a potom s ním súložili.
To o tých Lotových dcerach viem. Ale to, bol dôsledok nemrav. a skazeného života, ktorí videli tieto Lotove dcéry v Sodome.
Aj napriek tomu, že Lot a jeho dcery boli uchránené od skazy zničenia mesta, urobili takú vec o ktorej píše kniha Genezis

ešte sa vrátim ku královi Salamunovi :
je to prvá kniha králov a nie tretia lebo sú dve knihy králov a nie tri.

Salamun obetoval na oltári tisíc celopalov. Pán sa v noci vo sne zjavil Salamunovi a Boh povedal : ziadaj si čo ti mám dať Salamun odpovedal : Dak teda svojmu sluhovi srdce pozorné, aby spravovalo tvoj ľud a rozlišoval medzi dobrým a zlým. Pánovi sa Páčilo, že si Šalamun žiadal túto vec. Preto mu Boh povedal : Pretože si žiadal tuto vec a nežiadal si :
-dlhý ek
-ani bohatstvo
-život svojich nepriatelov

ale si si žiadal chápavosť , aby si pochopil právo , urobím ti podľa žiadosti.
Hla dám ti srdce mudre a chápave, takže tebe podobného nebolo pred tebou, a takého ako si ty, nebude ani po tebe.

Ale dám ti aj,.to čo si si nežiadal , aj bohatstvo aj slávu, takže ti po všetky tvoje dni nebde podobného medzi králmi.
A ak zachvávaní mojich ustanovení a príkazov budeš kráčať po mojich cestách, ako kráčal tvoj otec Dávid dám ti aj dlhý vek.
15.06.2012
lulu    Reagovať
Re: čítam poriadne
Chlap sa ožerie, doma sa nahý vyvalí na zem a chrápe. Nájde ho tam jeho najmladší syn, je z toho mierne mimo, tak to ide zreferovať svojim starším bratom. Tí zoberú deku a otca prikryjú. Zatiaľ ako-tak dobre. Starý sa dopil, veď to sa stáva, synovia sa o neho podľa potreby postarali. Ale.

Na druhý deň ráno sa onen chlap preberie z opice, dá sa trocha dokopy a ide povyzvedať, čo bolo včera (má okno). Synovia mu povedia, čo a ako. Reakcia? Starý očervenie od zúrivosti a prekľaje svojho vnuka! Ešte raz: vnuka! Syna svojho najmladšieho syna! Chalana, čo s tým nemá vôbec nič spoločné. A ešte ho podhodí ako otroka jeho bratom! Ale asi bol ešte stále pod parou, takže vzápätí sa opravil: vydal vnuka napospas svojim dvom starším synom. Alebo sa mu zdalo, že chalan by mal málo roboty, tak mu k bratom prihodil aj strýkov, ale to nie je až také podstatné. Problém je inde.

Čo je to za človeka, poviete si dúfam spolu so mnou. Sviňa ožratá, nevie kedy má dosť, zdá sa že to má aj v hlave pomotané a ide sa vŕšiť na nevinných deťoch…
Nuž, bol to Noe. Vyvolený medzi ľuďmi, vzor morálky, ten z ktorého sa malo rozmnožiť celé ľudstvo. Citujem:

„Noe bol najspravodlivejší a najbezúhonnejší muž medzi svojimi súčasníkmi. Noe viedol bohumilý život.”
Slovami samotného Boha:
” …iba ty si spravodlivý predo mnou v tomto pokolení.”
15.06.2012
lulu    Reagovať
Re: Re: čítam poriadne
Aké sú možnosti:

-Je to napísané dobre a takto to autor myslel. Podľa biblických zákonov má trpieť nevinný a najväčšia sviňa mu bude rozkazovať.
Noe bol mimo alebo v afekte a poplietol meno vlastného syna. Stále platí bod 1., trpieť má nevinný.
-Noe sa nezachoval v súlade s morálkou, mal to byť odstrašujúci príklad toho, že starí ľudia nie sú vždy tí najmúdrejší, ale komentár sa z Biblie stratil. Za zásluhy o záchranu ľudstva mu Boh udelil výnimku a prepieklo sa mu to bez trestu a bez poznámok. Teda vyvolení môžu všetko, ostatní musia držať hubu a krok.
-Noe vôbec nebol nejaký ideál morálky, ale podarilo sa mu oblafnúť Boha a tak si zachrániť krk pri potope. V tomto prípade bol prichytený bez pretvárky. Boh si nechcel priznať, že vybral zle a tváril sa, že je všetko v poriadku.
-Dlhý pobyt v Arche (možno ponorková choroba, možno mu stúpla sláva do hlavy) zmenili Noe-ho charakter, s čím Boh zrejme nepočítal (nemal potrebné skúsenosti s takýmito akciami). Boh si uvedomil a priznal svoju chybu, tak si len potichu zanadával a nechal tak. (Mimochodom, na vytopenie ľudstva by spoľahlivo stačili aj dva týždne.)
-Táto pasáž Biblie je jednoducho totálna blbosť a treba ju vytrhnúť. (keby len táto pasáž)
13.06.2012
lulu    Reagovať
je mi zle
"Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam. " Heéj? Prečo?
Lebo sa super baví?
Vlastne, stvoril nás " k obrazu svojmu " všakáno.
Takže, boh bol tak trochu aj homosexuál. Či?

Viera je založená buď na fanatizme, alebo na primitivizme.

12 Poobzeral sa sem i tam, a keď videl, že tam nieto nikoho, zabil Egypťana a zahrabal ho do piesku. Hnus. Béé.

21 Vzbudím dobroprajnosť voči tomuto ľudu, takže keď budete odchádzať, neodídete naprázdno; 22 nech si každá žena vypýta od svojej susedy a od svojej spolubývajúcej strieborné a zlaté predmety i šatstvo, položíte to na svojich synov a dcéry a olúpite Egypt. Ha Ha. Tak podľa tohoto sa riadite.
11 Hospodin mu odpovedal: Kto dal ústa človeku, alebo kto robil nemým alebo hluchým, alebo vidiacim alebo slepým - či nie ja, Hospodin?

21 I riekol mu Hospodin: Keď sa vrátiš do Egypta, hľaď vykonať pred faraónom všetky tie zázraky, ktoré som ti vložil do ruky; ja mu však zatvrdím srdce a neprepustí ľud. ???

Tvoj boh je krutý hráč.
13.06.2012
Mgr.    Reagovať
Re: je mi zle
Cítaj dalej a poriadne

Preto ich Boh vydal nečistote podľa žiadostí ich srdca; a tak hanobili svoje vlastné telá, ....
Hriech Sodomy bol veľký a veľká bola aj obžaloba pred Pánom.

Pán Povedal : Žaloba na Sodomu a Gomoru je veľká a ich hriech je veľmi ťažký.

Gen 19. kap. Lotova pohostinnosť a neresť Sodomčanov :

Keď dvaja anjeli došli do Sodomy, Lot sedel v bráne Sodomy. Keď ich Lot uvidel, vstal a šiel im oproti.
Poklonil sa tvárou k zemi a povedal: "Prosím vás, páni moji, zabočte do domu svojho služobníka a prenocujte tam.

Umyjete si nohy a včasráno vstanete a budete pokračovať vo svojej ceste."
Oni však odpovedali: "Nie! Prenocujeme vonku."
Ale on na nich nástojil, aby zostali u neho.
I vošli do domu.

Pripravil im pohostenie, dal napiecť nekvaseného chleba a najedli sa.

Ale skôr, ako si ľahli, mužovia mesta, mužovia Sodomy od chlapca až po starca, celé mesto do posledného chlapa obkolesili dom, vyvolali Lota a povedali mu:
"Kde sú mužovia, čo prišli dnes večer k tebe?

Priveď ich k nám, aby sme s nimi obcovali!" Tu Lot vyšiel k nim predo dvere, zavrel dvere za sebou a povedal im: "Bratia moji, nože nerobte hriech!

Mám dve dcéry, ktoré ešte nepoznali muža. Vyvediem vám ich, robte s nimi, čo sa vám páči.
Týmto mužom však nerobte nič také, veď oni sa uchýlili do tieňa mojej strechy!"
Oni však volali: "Prac sa preč!"

A dodali: "Prišiel sem ako cudzinec a chcel by súdiť. Teraz ti vyvedieme horšie ako tým." Veľmi dorážali na Lota a pokúšali sa vylomiť dvere.
Vtedy tí mužovia načiahli ruky, vtiahli Lota dnu a zamkli dvere.

Tento hriech máme meno od tiaľto sodomia / homosex./
Tento hriech páchali všetky vekové kategorie.
v texte sa hovorí prišli mužovia mesta Sodomy od chlapca po starca obkolesili dom....
13.06.2012
lulu    Reagovať
slniečko
Ty si od veci, nie pochod.
Na našom zadubenom Slovensku by mal byť minimálne raz do mesiaca.
Že farárko pije fingovanú kristovu krv a pchá ti na jazyk fingované kristovo telo to Ti nevadí?
Celá Tvoja viera je založená na fikcii.
Kde sú Tvoje dobré mravy, ak hovoríme o katolíckej cirkvi?
Sám Vatikán sa zmieta v škandáloch. A na Slovensku jeho svätosť KDH ani nehovorím. Tam by si mala kričať? fuj!!!
Aj tak to máte zrátané. Registrované partnerstvo vo vyspelých krajinách nie je problém, a také Dánsko už uznáva sobáše aj v kostole.

Inak, homosexualita nie je choroba, ale homofóbia áno. Stačí vyhľadať odbornú pomoc.
13.06.2012
Mgr.    Reagovať
Re: slniečko
Zabudla si napísať, že tie sobáše v Dánsku v kostole sa dejú v luteránskej štát.cirkvi.
Je to proti Bohu a ľudskej prirodtenosti, aby sa brali takto ľudia muž s mužom alebo žena so ženou.
To, čo sa deje pri vyplácaní veľkých odstupných platov napr. GR pôšt a iným členom napr. železníc, s tým nemôžem súhlasiť, ani súhlasiť nikdy nebudem. Uzatvárať takéto zmluvy je proti dobrým mravom a mravnosti, a dovolím si tvrdiť, že aj proti Bohu.
Vyplácať tak vysoké odmeny a odstupné ked uvedené štát.podniky ako pošta a železnice sú v strate, je nehorázne.

Samozrejmä, že pochod je od veci a budí u normálnych a slušných ľudí pohoršenie.
Beda beda od koho pohoršenie pochádza.

Ježiš sa nám dáva za pokrm pre dušu.
To sväté prijímanie je pre mňa všetkým, a veľmi po ňom túžim, vždy viac a viac túži moja duša po tejto sviatosti, čo ale ty pochopiť nemôžeš.
13.06.2012
lulu    Reagovať
Re: Re: slniečko
Pre mňa je fuk, aká cirkev to je. To len veriaci majú utkvelú predstavu, že len tá ich je pravá. :)
Proti Tvojmu bohu je spolužitie dvoch rovnakopohlavných ľudí, ale nie proti prirodzenosti. To si pletieš pojem a dojem.
Neviem, či sa mám smiať, alebo plakať, ak niekto vyhlasuje, že to ohrozuje mravnosť rodín a detí.
Mravnosť rodín je už dávno v pérdeli a homosexuáli pri tom neboli ani náhodou.
A deti? Lepší príklad dostanú, keď budú mať za susedov slušne žijúcich homosexuálov, ako mlátiacich sa hetero.

Som rada, že z Tvojho pohľadu nie som normálna.

" sväté prijímanie je pre mňa všetkým, a veľmi po ňom túžim, vždy viac a viac túži moja duša po tejto sviatosti"
No čo dodať. To už je diagnóza.
A kde máš manžela a deti a podľa Teba ten "normálny život"?
13.06.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: slniečko
Spolužitie dvoch ľudí rovnakého pohlavia je proti prirodzenosti. Presne tak je to proti Bohu ale aj proti prirodzenosti.-
Takéto spolužitie nie je normálne.

List Rim 1. kap. 24-28
Preto ich Boh vydal nečistote podľa žiadostí ich srdca; a tak hanobili svoje vlastné telá tí, čo Božiu pravdu zamenili za lož, uctievali stvorenia a slúžili radšej im ako Stvoriteľovi, ktorý je zvelebený naveky. Amen.

Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam.
Ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený.

A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému: muži s mužmi páchali nehanebnosť.

Tak si sami na sebe odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie.
A pretože si nevedeli vážiť poznanie Boha, Boh ich vydal napospas ich zvrátenému zmýšľaniu, aby robili, čo sa nepatrí.
31.05.2012
lulu    Reagovať
čo dodať
To je práve ten Tvoj problém. Vieš, čo chcem povedať, ale nemáš čo dodať. Lebo mám pravdu?
Z toho mi vyplýva, že tvoja viera Ti zakazuje myslieť. Alebo aspoň prezentovať svoj názor verejne. Ja som si myslela, že inkvizícia už neexistuje. Ale asi áno. Aspoň psychická určite.

Mne nerobí problém prečítať si a analyzovať akýkoľvek náboženský text (v rámci svojich možností) a vyjadriť sa k téme.
Ty "nemáš čo dodať". Vaše klapky na očiach ma privádzajú k šialenstvu.

Ja nemám problém priznať, že neviem prečo a načo sme tu. Je mi fuk, či Nás niekto sleduje a zabáva sa.
Ale tú zbierku "sprostostí" (prepáč), ktoré sa snažíš bezmyšlienkovite obhajovať nestrávim, ani keby som tu bola 200 rokov.
10.06.2012
Mgr.    Reagovať
Re: čo dodať
Ten včerajší dúhový pochod bol fakt od veci.
Najhoršie bolo na to, že tam prebehli aj fingované sobáše.
Videla som pár dvoch mladých mužov, kotrí takýto sobáš fingovali, a neskôr z príspevku vysvitlo, že o ich orientácii sa príbuzný dozvedeli len z tohto príspevku.-
A to ich bozkávanie po tomto akože "sobáši" bolo niečo otrasné, verejné pohrošenie, proti dobrým mravom a mravnosti.
Dobre že prišla búrka, aby horúce hlavy dúhového pochodu neskôr schladila.
30.05.2012
lulu    Reagovať
ako chceš
Ty už spracovaná dávno si, preto nemáš na vec objektívny pohľad. Alebo jednoduchšie povedané, nemáš vlastný názor. Máš len ten implantovaný.
Minimálne v tomto som kompetentnejšia, ako Ty.
A náhodou, prirovnanie k Štokholmskému syndrómu je veľmi výstižné.
Podľa Vás - Boh Vás z rozmaru stvoril, potom Vám dal nezmyselne do záhrady jedovatý strom a vraj nejedzte z neho, potom Vás z tej záhrady vyhnal a dal Vám neľudské podmienky k životu a Vy ho teraz ešte velebíte. Káže vám vraždiť, a Vy že dobrotivý.
No presne ako Tí unesení, ktorí začnú milovať svojich únoscov.

Evolúcia je nespochybniteľná. Vyvinuli sme sa a ani vysokí cirkevní hodnostári to už nepopierajú. Biblia podľa nich nie je doslovná, ale obrazná kniha. Máte sa snažiť podľa nej žiť, nie ju neoblomne "žrať" doslovne.
Jedinec, ktorý popiera základné vedecké fakty, je pre mňa fanatik, alebo naivný dedinský prostáčik. Zaraď sa kam chceš.
30.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: ako chceš
Ja som napísala, že ja nepopieram evolúciu ako jednu z teorií.
Presne som vedala a tušila, kam s tým prirovnaním o štokholms.syndr.mieriš.
Nemám viac k tomu čo dodať.
25.05.2012
lulu    Reagovať
syndróm
Myslím, že dnes už nikto nepochybuje o tom, že existuje niečo ako Štokholmský syndróm.
Ja poznám nový syndróm. Božský. A niet divu, že ním trpí také veľké percento populácie. Ste spracovaní odmala, kedy je ľudský jedinec najzraniteľnejší. A slabšie povahy sa nechajú dobrovoľne oblbnúť aj v staršom veku.
Komentár nie je potrebný, lebo aj tak vychádza od nekompetentného jedinca.
26.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: syndróm
Viem,. čo je štokholmský syndrom.
Zase porovnávaš niečo neporovnateľné.
Hlavná vec, že ty si kompetentná.
23.05.2012
lulu    Reagovať
realita
Tuším som mala o vašom Bohu aspoň trošku lepšiu mienku, kým som nečítala podrobnejšie Bibliu. Toľko zloby a krutosti.
Som šťastná, že mi nikto nepomútil mozog už v detstve, lebo potom už človek stráca logiku a vlastný rozum. Sfanatizovaní dav už nie je schopní samostatného uvažovania.
25.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: realita
Toto naozaj nepotrebuje komentár.
19.05.2012
lulu    Reagovať
neverím
Áno na to. Z toho jasne vyplýva, že Tvoj Boh vôbec nemá problém s ľudskou obeťou.
Vyžaduje, aby sa ho ľudia báli a boli ochotní obetovať svojich najbližších.
Čo sa "potom" píše, je irelevantné. Je to sadista. Máš nejaké sociálne vzdelanie, tak veľmi dobre vieš, čo je psychické vydieranie.
A načo mu už len bola zapálená obeta. Aké barbarské, pohanské.
Mám sa znova vŕtať v Biblii a nájsť Ti nejakú chuťovku, kde ten Tvoj Dobrotivý prikazuje nejakému chudákovi niekoho zabiť, alebo niečo podobné?
Nechce sa mi. Som znudená.
Veď už len keď niekto vymyslí muchu, ktorá kladie larvy do svalu žijúceho tvora a tie ho potom požierajú zaživa, nemôže byť kompletný. Ja by som sa nechválila, že verím v takú abstraktnú "hmlovinu" nazývanú Boh.
20.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: neverím
V knihe Levitikus sa spomínajú rôzne obety :
Dokonca robili zmierne obety za hriechy z nevedomosti

Pre obety vyberali najlepšie a najcennejšie zvieratá. Tým sa naznačilo, že človek dáva za seba to, čo má pre neho najväčšiu cenu.

Zýpalná obeta, celostná žertva, bola najvzácnejšia obeta, pretože celá patrila Bohu. Nou sa prejavovala pocta Bohu najúčinnejšie. Preto sa na túto obetuvyžadoval vždy samček / zo stáda oviec, hovädzieho dobytka aleno kôz/

dokonca sa v knihe Levitikus spomína aj obeta hrdličiek alebo holubkov.

Starý zákon je plný obiet zvierat.
19.05.2012
lulu    Reagovať
?????
To ten Boh, čo má rád vôňu škvariaceho sa mäsa a keď nie je ľudské, vystačí si aj s baránkom?
Ďaľšie jeho sadistické metódy popísané v Biblii ani nebudem spomínať.
Ale veď ako si Vás stvoril, tak Vás má.
Alebo lepšie povedané, akého Ste si ho vymysleli, takého ho máte.
Mňa sa to netýka. To je Váš Boh.
19.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: ?????
Mala by si sa upokojť.

Boh podrobil Abraháma skuške, prikázal mu obetovať svojho milovaného syna Izáka.

Ale, veď v knihe Genezis sa potom píše
Nevystieraj ruku na chlapca a neublíž mu. teraz som totiž poznal, že sa bojíš Boha a neušetril si svojho jediného syna kvôli mne. Tu zdvihol Abrahám oči a urel barana, ktorý bol zachytený v krovi.
Abrahám podišiel, barana vzal a obetoval ho ako zápalnú obetu namiesto svojho syna.
Asi na toto si narážala.
15.05.2012
lulu    Reagovať
smutné
Stále nechápem, ako tým nezmyslom môžete veriť.
V podstate mi je úplne jedno, kto čomu verí, ale Vy ste tak netolerantná komunita, že ma to miestami až zaráža.
A ak politik v parlamente vyhlási, že homosexuálov treba liečiť na psychiatrii, tak to sa už začínam priam báť.
To, že žijete v nejakej dezilúzii, je Vaša vec. Ale verejne to tlačiť pomaly do zákonov štátu, to je sila.
Európa kráča vpred, a u nás by pár zadubencov najradšej hodilo spiatočku. Hrôza.
15.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: smutné
Prečitaj si Petrov list. 1. kap.

Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam, veď ich ženy zamenili prirodzený styk s mužmi za protiprirodzený, a podobne aj mužovia zanechali prirodzený styk so ženou a rozpálili sa vášňou medzi sebou: mužovia s mužmi páchali hanebnosť a za svoje poblúdenie sami na sebe niesli odplatu, akú si zaslúžili.A keďže nepokladali za hodné zachovať si poznanie Boha, vydal ich Boh prevrátenému zmýšľaniu, aby páchali, čo sa nesluší.....
10.05.2012
lulu    Reagovať
ja sa nebojím
Ja sa nebojím žiť aj bez Tvojej falošnej nádeje.
Ja mám svoj život tu a teraz. Viem že zomriem a bude koniec. Ale netrápi ma to.
Ak by som sa mala po smrti stretnúť so svojimi zomretými blízkymi, skôr by ma to desilo.
Čo je na tom úžasné, žiť večne. To je hrôza.
Ale podľa Tvojho citátu : Ja som vzkriesenie a život, kto verí vo mna bude žiť aj ked umrie / Jan 11 / sa nemusím znepokojovať.
Ja v neho neverím, tak mi predsa žiaden večný život nehrozí. Našťastie.
10.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: ja sa nebojím
Veru, veru, hovorím vám:
Kto počúva moje slovo a verí tomu, ktorý ma poslal, má večný život a nepôjde na súd, ale prešiel zo smrti do života.

Veru, veru, hovorím vám: Prichádza hodina, ba už je tu, keď mŕtvi počujú hlas Božieho Syna a tí, čo ho počujú, budú žiť.

Lebo ako Otec má život sám v sebe, tak dal aj Synovi, aby mal život sám v sebe.
A dal mu aj moc súdiť, pretože je Synom človeka.
Nedivte sa tomu, lebo prichádza hodina, keď všetci v hroboch počujú jeho hlas a vyjdú: tí, čo robili dobre, budú vzkriesení pre život a tí, čo páchali zlo, budú vzkriesení na odsúdenie.

...a vieme, že človek nie je ospravedlnený zo skutkov podľa zákona, ale iba skrze vieru v Ježiša Krista.
Aj my sme uverili v Krista Ježiša, aby sme boli ospravedlnení z viery v Krista, a nie zo skutkov /Gal /

Skrze vieru v Ježiša Krista sme ospravedlený.
Každý človek bude súdený podľa toho, ako žil a aké skutky konal na zemi.
09.05.2012
lulu    Reagovať
náhoda
Celé dejiny ľudstva sú plné ľudí, ktorí sa domnievali, že si Boh všemohúci praje, aby robili veci, ktoré robili. Na začiatok bude stačiť, keď si prečítaš o španielskej inkvizícii.
Bolo by príznačnejšie, keby ste svoju cirkev premenovali na " cirkev Naprosto Ľahostajného Boha"
Vieš kedy by sme nemali možnosť ani príčinu si vzájomne ubližovať?
Keby sme nepoznali hlad, závisť, ctižiadosť, strach, pohlavný chtíč a NÁBOŽENSTVÁ!

Ak stále trváš na tom, že nás stvoril akýsi Boh, tak ja trvám na tom, že nemôže byť krutejšej bytosti vo Vesmíre, ako Tvoj Boh.

V Starom zákone nenájdeš jedinú úsmevnú príhodu. Je len o pomste, mocivláde, o zlých vlastnostiach človeka. V Novom zákone sa nájdu svetlejšie momenty, ale inak je celá Biblia krutá kniha.
09.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: náhoda
V starom zákone je kniha žalmov
- to je svetlý moment a povzbudzujuce

Pán je môj pastier nič mi nechýba
pasie ma na zelených pašienkach
vodí ma k tichým vodám
dušu mi osviežuje
vodí ma po správnych chodíkoch, verný svojmu menu

i keby som mal isť tmavou dolinou
nebudem sa báť zlého, lebo ty si so mnou
Tvoj prud a tvoja palica
tie su mi utechou

Prestieraš mi stol
pred očami mojich protivníkoch
leješ mi olej na hlavu
a kalich mi naplnaš až po okraj

Dobrota a milosť ma budu sprevádzať
po všetky dni môjho života
A budem bývať v dome Pánovom
mnoho a mnoho dní.

Stále sme vo veľkonočnom období. ,
Oslavujeme zmrtvychvstanie Pána Ježiša.
Verím vo vzkriesenie tela a život večný.

Ja som vzkriesenie a život, kto verí vo mna bude žiť aj ked umrie / Jan 11 /

Ježišove slová su tak jasné :
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň. Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom.
Ako mňa poslal živý Otec a ja žijem z Otca, aj ten, čo mňa je, bude žiť zo mňa.
/Jan 6,54/

Ja mám tuto kresťansku nádej , ale čo ty ?
25.04.2012
lulu    Reagovať
pravda
Ľudstvo sa rodí slobodné
Príroda netvorí ani tituly, ani náboženstvá, ani cirkvi, ani cenzúru, ani vlastníctvo.
Ľudstvo sa vymanilo zo svojich pradejín
dlhým bojom so strašnými existenčnými skúš-
kami na planéte, ktorú spočiatku ani nepoznalo,
ani jej nerozumelo.
Zbavujúc sa postupne obmedzení a prekážok, vrátane tých, ktoré si samo kládlo, ľudstvo sa pomaly učilo uplatňovať svoje práva.
Ľudské práva nie sú ani vyžadované, ani
vybojované proti nejakým iným „právam“ neznámeho pôvodu. Existujú, pretože existuje
ľudstvo.
Ľudské práva sú pravdy „zrejmé samy od
seba“.
Prvé z týchto práv je právo slobodne
myslieť.
Toto prvé a základné právo sa nazýva
slobodou svedomia.
Skutočne, ľudstvo bolo pred cirkvami.
Ľudstvo je viac ako cirkvi, vskutku.
Bohovia, cirkvi, povery a dogmy, to sú
len výtvory ľudí, nič viac.
07.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: pravda
Boh vložil do duše túžbu po sebe. Duša poznáva, že ju čaká účast na Božej prirodzenosti, teda na živote nepomerne vyššom.
Tento život sa nazýva nadprirodzený. Človek má nesmrteľnu dušu a neuspokojiteľnu túžbu po šťastí, musí mať dostatočný cieľ, ktorý môže jeho túžby primerane uspokojiť.
Človek prijal bytie od Boha. Aý u neho duša dokonale spozná sama seba. Preto život človeka je dar od Boha nesmiernej ceny. Človek s dušou nie je dielom náhody. Náhoda je slopvo vymyslené ľudskou pýchou, aby sa zastrela nevedomosť.

späť späť   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |   6  |  7  |  8  |  9  |  10    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.