referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Emília
Nedeľa, 24. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
23.04.2012
lulu    Reagovať
toto je dobré :)))
Čo dnes možno ponúknuť súčasníkovi namiesto náboženstva, viery v boha?
J. K. Duluman: Namiesto viery v boha netreba
súčasnému človeku ponúkať nič. Ak sú ľudia vo
svete nemocní na osýpky, maláriu, chrípku, treba
im vari namiesto nich ponúknuť iné choroby:
rakovinu, AIDS, vtáčiu chrípku, chorobu šialených kráv alebo sarkóm? Náboženstvo je choroba ducha a treba ju liečiť, nie nahradiť inou chorobou.
24.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: toto je dobré :)))
Vôbec ma nezaujíma tvoj ateistický ruský profesor. Ponúkaš mi tu svojho ateistu a takto sa aj utvrdzuješ vo svojej nevere.
24.04.2012
lulu    Reagovať
Re: Re: toto je dobré :)))
A Ty mi neustále ponúkaš svoju Bibliu a takto sa utvrdzuješ vo svojej viere.
Ja som Bibliu čítala, ale vôbec ma nezaujíma. Fantasmagórie nie sú nič pre mňa.
Ani ten ruský profesor ma nezaujíma. Len som to našla a pobavila sa.
Mňa zaujíma veda a dôkazy.
Ty 5x denne listuješ v Biblii, stále sa utvrdzuješ vo viere, presviedčaš samu seba.
To je čo za viera, keď neveríš sama sebe?
To je vymývanie mozgov.
Nemáš žiadnu odpoveď na jasné vedecké dôkazy. Veď dáme si klapky a " v mene Božom"
23.04.2012
lulu    Reagovať
zlé správy pre "Boha"
: „Boh alebo chce premôcť zlo,
no nedarí sa mu to; alebo ho môže vykoreniť,
no nechce; alebo to nechce ani nemôže spraviť;
alebo to konečne chce aj môže. Ak to chce
a nemôže to dosiahnuť, nie je všemohúci; ak
môže, no nechce to spraviť, je zlomyseľný
a túto vlastnosť mu nesmieme pripisovať; keby
to ani nechcel, ani nemohol, bol by nemohúci
aj zlomyseľný, a teda by nebol bohom; ak to
chce a môže, odkiaľ sa berie zlo a prečo mu
nezabráni?“
20.04.2012
lulu    Reagovať
,,,,,,,
Ty sa nezaujímaš o vedecké objavy. Len si ich prečítaš, a tým to pre Teba končí.
Ak nepopieraš evolúciu, ako môžeš jedným dychom tvrdiť, že nás stvoril Tvoj Boh? A v dnešnej podobe!
To je absolútny nezmysel.
Už som Ti napísala veľmi veľa vecí, ktoré jednoznačne dokazujú náš vývin. Aj tak tomu nechceš veriť.
Zvonku sa javíme ako dokonalé bytosti, ale naša anatómia je tak nedokonalá. Ak by nás stvoril Tvoj architekt, tak to riadne pohnojil.
Stvorila Nás príroda, ktorá nemôže robiť veci dokonale. Len sa snaží prežiť. A takí sme aj my.
19.04.2012
lulu    Reagovať
zmysel
Ako vždy. Veľa práce, a do istej miery pre mňa naša diskusia stráca zmysel.
Radšej si čítam pre mňa zaujímavé vedecké objavy a diskutujem s ľuďmi, ktorí majú k tomu čo povedať.
Vedci jednoznačne tvrdia, že o život na Zemi sa zaslúžili kométy, ktoré priniesli chemické prvky dôležité pre vznik života.
Ty stále Eva a Adam, stvorenie nejakým Bohom podľa Biblie. Pre mňa nepochopiteľné.
Máš klapky na očiach, nerozumiem Ti.
Aj vedci veria v Boha, ale nie tak obmedzene, ako Ty.
Ak niekto popiera evolúciu, je pre mňa beznádejný prípad.
20.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: zmysel
poinformuj ma, som zvedavá, aké zaujímave vedecké objavy.
19.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: zmysel
Ja nepopieram evoluciu. Tak ja ti nemám, čo povedať. Viera je dar.

Živočíšny človek neprijíma veci Božieho Ducha; sú mu bláznovstvom a nemôže ich pochopiť, lebo ich treba duchovne posudzovať.
09.04.2012
lulu    Reagovať
ako chcem
Ale, prosím Ťa. Moje reči aj tak Tvoje prežívanie sviatkov nezmenia.
Tak isto, ako Tvoje reči nezmenia môj názor.
Ja vždy budem "takto".

Bola som dnes na cintoríne. Tam sa tak dobre rozjíma a prežije okamih. A do istej miery chápem, prečo sa tak držíte vidiny posmrtného života. Je to strašne ťažké vyrovnať sa s realitou.
18.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: ako chcem
Lulu, kde si sa mi stratila ?
10.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: ako chcem
V obdoví veľkonoč. sviatkov a veľkonoč.pondelok v tomto období nechodím na cintorín. Viera v zmrtvychvstanie Krista je základom kresťanskej viery, a nádejou.
Kristus po zmrtvychvstaní mal oslávené telo.
Ano toto je nádej pre človeka.
Verím vo vzkriesenie tela a život večný.
08.04.2012
lulu    Reagovať
čas a náhoda
V čase, keď žil Váš údajný Ježiš, nebola smrť ukrižovaním nič výnimočné.
Veľmi šikovná sekta ľudí z toho spravila príbeh. Ak mu chcete veriť, tak verte.
To, že si myslíš, že práve dnes je každoročná nedeľa nedieľ, je tiež riadne naivné. Kalendár je len akési zladenie dní kvôli medzinárodnému obchodu na planéte.
Čas je relatívny pojem. Plačete na nesprávnom hrobe.

A ak o tom ešte stále nevieš, tak celý Vesmír riadi len čas a náhoda. Aj my sme len náhoda, ktorá mala čas.
Aj Tvoj Boh je len náhoda. Ľudstvo malo dostatok času, aby ho vymyslelo.
S posledným veriacim umrie aj Váš Boh. Nie je nič iné, len myšlienka v hlave veriaceho človeka.
08.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: čas a náhoda
človek ti chce popriať pekné sviatky a ty takto.
No dobre ako chceš.
03.04.2012
lulu    Reagovať
.........
Ja až odpadávam pri tých výrokoch, že Biblia je zjavené božie slovo.
Z toho akože božieho slova mi je zle.
Veda dáva dôkazy, žiadne zjavenie, ale to Vy neriešite. Tak čo dodať.
08.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: .........
Lulu príjemné prežitie veľkonočných sviatkov.
Zmrtvych vstanie Ježiša Krista je základ kresťanskej viery.
Veľkonočná nedeľa, je nedeľou všetkých nedieľ.
27.03.2012
lulu    Reagovať
žiadny boh
Nemusela som sa veľmi namáhať, aby som našla niečo otrasné. Veríte takým sprostostiam, že až žasnem.
A popritom veda dáva denno denne dôkazy, že v Biblii je toho pramálo pravdivého.
Pôvod človeka a ďalších stavovcov vystopovali paleontológovia k obyčajnému červovi, ktorý žil v oceánoch pred pol miliardou rokov. Choď voľakde s Tvojou Bibliou.
02.04.2012
Mgr.    Reagovať
Re: žiadny boh
Biblia je zjavené Božie slovo.
môj známy výrok :
Nevychádzam z údivu, nenachádzam slov, neviem čo dodať, neriešim to.
Zbytočné niečo hovoriť, alebo písať pravý opak.
25.03.2012
lulu    Reagovať
čo už, nič
Naozaj niet čo dodať.
Tak si vyhľadaj priamo v Tvojej obľúbenej knihe. Samé násilie. Aké primitívne živočíšne, že.
A ak ťa zvádza na hriech pravá ruka, od­sek­ni ju a za­hoď. Lepšie obídeš, ak za­hynie jeden tvoj úd, ako keby celé tvoje telo prišlo do pek­la. É..otras Naozaj či?
História hovorí, že naozaj.
Ostatné už len Hans Andersen ala Hitchscock.
Smiať sa, či plakať? No veď ako poviete
27.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: čo už, nič
Neviem, prečo si vybrala akurát túto stať z písma. Sú tam aj iné pekné povzbudzujúce state. Neviem, čo viac dodať.
22.03.2012
lulu    Reagovať
rozprávky
Ste hrozne naivní.
Jediné, čo od Vás cirkev chce, je poslušnosť. A darí sa jej, práve vďaka tej neskutočnej naivite a určite aj kvôli Vášmu strachu.
Boh neexistuje, tak je zbytočné rozoberať, či má rád násilie, alebo nie. To sa môžeš pýtať, či tank rád zabíja.
Násilie a zabíjanie majú radi ľudia. Za Boha sa len schovávajú.
Boh je taký, akí sú ľudia. Aj Tvoja kniha píše, že nás stvoril k obrazu svojmu. Lenže opak je pravdou.
Ľudia stvorili Boha. Preto je taký krutý, trestajúci, vyžadujúci obete. Ale len na papieri. Ten znesie všetko. Aj potopu sveta.
24.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: rozprávky
Nevychádzam z údivu, nenachádzam slov, neviem čo dodať, neriešim to.
Zbytočné niečo hovoriť, alebo písať pravý opak.
19.03.2012
lulu    Reagovať
aký milý ten Boh
No ja to stále hovorím, že ten Váš Boh vôbec nie je dobrotivý. Má rád násilie a zabíjanie. Jeho svet je krutý, plný bolesti.
Ako mohol stvoriť muchu, čo nakladie vajíčka do Tvojho svalu a larvy Ťa potom zaživa požierajú?
Ak by niekto taký existoval, čo stvoril tento svet, tak to skutočne nie je dobrý Boh, ale krutý Satan.

Ozaj, v Číne našli fosílie, ktoré patria neznámemu druhu praľudí. Je to iný druh, ako z ktorého sa vyvinuli dnešní ľudia. Tento vyhynul. Tak isto, ako Neandertálec.
Ten Boh asi nevedel, čo chce. Bohvie, čo všetko ešte navyvádzal kým sme sa mu podarili. Riadny packal. He, he.
20.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: aký milý ten Boh
Nenachádzam slov. Určite nemá rád zabíjanie a násilie. Je to proti prikázaniam.
škoda reči.
18.03.2012
lulu    Reagovať
voľba?
No, žiadny posledný súd neexistuje. To sú len fanatické náboženské rozprávky na strašenie slabších jedincov.
Najväčšie zlo sa vždy konalo v mene viery. Keby sa niekto naozaj bál Tvojho posledného súdu, tak je minimálne o polovicu vojen menej.

Ak si si nevšimla, celá ľudská existencia je založená na násilí. Už len keď sa chceš najesť, musíš niekoho zabiť. Kura si už určite jedla, však.
Tak isto zvieratá sa medzi sebou zabíjajú jedna radosť. Nemohli predsa predtým žiť v Raji. Čo by tam asi tak jedli, že.
Alebo lev s tými tesákmi žuval trávu? To nemôžeš ani Ty myslieť vážne.
Tvoja náuka je smiešna a Vy všetci, čo tomu veríte, tiež.
Vyvinuli sme sa. Sme krutí, lebo to vyžadovala príroda. Len silní jedinci mohli prežiť.
V každom prírodopisnom filme je spomenutá evolúcia. Stále prichádzajú nové objavy a dôkazy. Mne sa až rozum zastavuje nad Vašou tvrdohlavosťou. Chápem, že Vám odmala vymývali mozgy na spôsob sekty, ale že to bude mať až také ťažké následky, som si nemyslela.
18.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: voľba?
Veď aj Boh povedal zabíjaj a jedz. Veď všetko je tu pre človeka, či už zvieratá alebo rastliny, ktoré sú pre nás zdrojom potravy.
Všetko je tu pre človeka, užitkové zvieratá
či už to spomínané kura, prasiatko, hydina ...atď.
Tak to funguje v prírode, kde silnejšie zvieratá požierajú slabšie jedince.
Každý človek, by mal mať na tejto zemi kúsok miesta pre život.
Ale zase sa nemôže človek porovnávať zo zvieratami.
15.03.2012
lulu    Reagovať
história
Každý čestný človek by nemal klamať a kradnúť, politik obzvlášť. Ale s vierou v Boha to nemá nič spoločné.
Ani politici z KDH nemajú všetci čisté štíty a to sa oháňajú ešte aj tým Bohom.

Falošné a lživé je tvrdenie, že človek sa rodí dobrý so slobodnou vôľou a všetko zlo a sklony k násiliu sú u neho rozvíjané onou slobodnou vôľou, proti vôli Boha stvoriteľa.
To je hrubo nepravdivé, pretože živý tvor môže existovať iba vďaka násiliu, krutej bezohľadnosti a schopnosti zabíjať. Rastliny aj živočíchy. Tvoj Stvoriteľ vytvoril celý svet na princípoch zla a násilia. A človeka v ňom vraj "k obrazu svojmu". Tým pádom je Stvoriteľ vládcom zla a násilia. Takému Stvoriteľovi slúžite a klaniate sa mu.
História kresťanstva je jeden veľký bitúnok. Ľudia žili v pekelnej ríši vládcu zla a násilia po stáročia. Bojíš sa Pekla a neuvedomuješ si, že v ňom žiješ.
Kresťania už toho napáchali až, až. Tak nech politiku nechajú politikom.
15.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: história
Pokiaľ viem, človek má vždy na výber medzi dvoma voľbami a dobro a zlo.
Ďalšia voľba pre človeka je, že sa môže rozhodnút pre Boha a proti nemu.

Cieľom prikázania je láska, vychádzajúca z čistého srdca, dobrého svedomia a úprimnej viery, od čoho niektorí odbočili a dali sa na prázdne reči.

Dobrý človek vynáša z dobrého pokladu dobré veci a zlý človek vynáša zo zlého pokladu zlé.
No hovorím vám: Ľudia sa budú v deň súdu zodpovedať z každého daromného slova, ktoré vyslovia.
Lebo podľa svojich slov budeš ospravedlnený a podľa svojich slov budeš odsúdený."

Robte to však skromne, s bázňou a s dobrým svedomím, aby sa tí, čo tupia váš dobrý život v Kristovi, zahanbili práve v tom, z čoho vás osočujú.
12.03.2012
lulu    Reagovať
voľby
Článok som si prečítala. Neviem čo dodať. Len snáď asi:"Zlodej kričí, chyťte zlodeja"
S tou trstenicou to bola samozrejme irónia.

Teraz ma skôr zaujíma výsledok volieb.
Ja som sa musela smiať. To kde je tých Tvojich 62% kresťanov? Teraz jasne vyjadrili svoj postoj k cirkvi. Volili radšej ateistu Fica.
Ľudia už nechcú cirkev. Je zlá a prehnitá, ale Ty to stále nechceš pochopiť.
Ľudia síce veria v Boha, ale neveria v cirkev.
Neviem, neviem, komu teraz sťahuje hrdlo.
12.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: voľby
Ano na Slovensku je maličké stádočko verných, ktorí volili tak ako ja.

Neboj sa, maličké stádo, lebo vášmu Otcovi sa zapáčilo dať vám kráľovstvo. (Lk 12, 32)

Robte si mešce, ktoré sa nezoderú, nevyčerpateľný poklad v nebi, kde sa zlodej nedostane a kde moľ neničí.
Lebo kde je váš poklad, tam bude aj vaše srdce. (Lk 12, 33-34)

Ja som dobre volila a som z toho taká spokojná a pokojná, už len pre spokojnosť mojho svedomia som volila, tak ako som volila, kresťanskú stranu a kresťanských politikov. Vždy som zatial volila tú istú stranu.
13.03.2012
lulu    Reagovať
Re: Re: voľby
V týchto voľbách ale ľudia jasne odkázali cirkvi, že sa nemá pliesť do politiky. Tak by to konečne mala vziať na vedomie.
Takých oddaných ako Ty je málinko a aj to tvrdíš, že si to robila pre spokojnosť svojho svedomia. Ale to máš pomýlené, lebo voliť sa chodí podľa volebného programu, nie podľa príslušnosti k cirkvi.
Vaše prikázania nemôžu zasahovať do riadenia štátu. Ty osoba Mgr. si ich dodržiavaj, ale neťahaj ich do parlamentu.
Kresťanská strana to robí a ľudia jasne povedali Nie.
Štát má dosť iných problémov, ako riešiť zákaz potratov, práce v nedeľu a nejaké výhrady svedomia. Ale keď sa vytiahli registrované partnerstvá hneď kresťania vykrikovali, že to v týchto ťažkých časoch predsa nebudeme rozoberať, máme veľa inej práce.
Ale, škoda reči. My to tu aj tak nevyriešime.
13.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: voľby
Neviem, či vieš, tak R.Fico je bývalý miništrant. Tak to povedal, sám o sebe.
A ešte nezabudol dodať, že v každej dedine
majú kostol.
Volila som stranu, ktorá skončila ako 2 v poradí. Krúžkovala som D.Lipšica a R.Prochádzku. Nemyslím si a nesúhlasím s tebou, že mám pomýlené svedomie.
Nesúhlasím s tvojím výrokom, že prikázania nemôžu zasahovať do riadenia štátu.
Tak potom môže nás politici zjavne a vedome klamať, kradnúť a robiť to úplne pokojne, a beztrestne ?
Veď Božie prikázania sa prekrývajú zo svetskými zákonmi.
09.03.2012
lulu    Reagovať
veriaci
Ľudia sa prihlásili k svojmu spôsobu vierovyznania a k svojej predstave o Bohu. Veľké percento z nich nevníma cirkev pozitívne. Ale to Ty určite vieš, len si to nechceš priznať.
To by si videla, koľkí by sa prihlásili k cirkvi, keby otázka znela : Ktorej cirkvi budete platiť zo svojich daní?
Práve toho sa cirkev bojí, že by to nebola ani polovica z tých 62%.
A ísť na sv.omšu je obeta? Ja že tam chodíte s radosťou. To počujem prvý krát, že obeta. To Vás asi fakt bolia tie kolená od kľačania. Alebo Vám farár lezie so svojimi rečami na nervy. Prípadne Vás ešte vyšváca trstenicou a niečo treba dať aj do zvončeka.....
Inak úmyselné sebapoškodzovanie je chorobný stav.
Stačí v čase omše proste vykonávať niečo príjemnejšie a užitočnejšie a je po probléme.

Kolegyňa mala dovolenku, tak som musela potiahnuť aj za ňu a k počítaču som sa nedostala.
09.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: veriaci
Ano ja tam chodím s radosťou. Ano je to obeta.
Nemyslela som, to tak že obeta v kľačaní. Žiadna trstenica. Máš divné predstavy.
Obeta v tom, že venuješ tomu svoj čas, ideš osláviť Boha.
Neviem o nijakom sebapoškodz.
Prečítala si si ten článok na stránke rozmer.
09.03.2012
Mgr.    Reagovať
odkaz
Lulu kde si sa mi stratila ?
03.03.2012
lulu    Reagovať
sčítanie
No aj ja som čakala na výsledky a som spokojná. Počet ľudí bez vierovyznania sa zvyšuje. Prestávame veriť preludom. To je pozitívne.
A ešte aj Tí, čo sa prihlásili ku katolíkom, z veľkej časti nepodporujú cirkev. Sú síce veriaci, ale s prehnitou cirkvou nechcú mať nič spoločné.
V televízii rečnil nejaký cirkevný predstaviteľ, že sú s výsledkom sčítania spokojní, ale ja silno pochybujem o úprimnosti jeho slov. Isto im riadne zovrelo sánku, keď videli 62%.
A bude to len klesať. To ešte len uvidíš tie nábory. Horšie ako Jehovisti.
Keď už sme pri tých Jehovistoch, tak mnoho myšlienok z Biblie majú prijateľnejšie vysvetlených, ako Vy. A nieje to o nič menšia pravda, ako Tá Vaša. Z môjho pohľadu jeden väčší nezmysel, ako druhý.
Nemajú ani Vašu temnú minulosť, čo je tiež plus. No a žiadne pedofilné škandály.
Za komunistov to mali ťažšie ako Vy. Odmietajú vziať do ruky zbraň, ale vojenčina bola povinná. Kam sa hrabe Tvoja cesta do kostola v druhej dedine.
Vôbec nechápem, prečo si o sebe myslíte, že ste lepší a len Vy máte Tú pravú vieru.
04.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: sčítanie
Myslím, že tebe tie výsledky sčítania riadne stiahli hrdlo. K cirkvi sa prihlásilo 3,7 mil ľudí.
Keby nechceli mať nič s cirkvou tak, prečo sa k nej takto prihlásili.
Isť na sv.omšu a do kostola je obeta, ale to ty nikdy nepochopíš. Keď aj teraz je v tom kostole zimšie ako vonku. Je tam fakt kosa poriadna.
04.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: sčítanie
prečítaj si článok s názvom : Prečo chcú mať svedkovia jehov. kňazskú triedu.
/časopis Rozmer 1/2010 34 zo zahraničia /
zaujímavé čítanie na internete.
Je to na internete na stránkach časopisu rozmer.
29.02.2012
lulu    Reagovať
realita
Teraz si ma znova rozosmiala. Tak modlíte sa za politikov?
Okrem toho, že je to smiešne, akú modlitbu si dokáže farár vymyslieť (až absurdnú), je to aj totálne zbytočné.
Ani sa mi nechce veriť, že Ste až tak sfanatizovaní a toto dokážete odriekať. Totálne vymývanie mozgov.
Nechcem Ťa sklamať, ale už by Vám mal niekto povedať, že to nefunguje.

No a aby som spravila niečo pre svoje zdravie, nepotrebujem Vaše nezmyselné zákazy a príkazy. Detoxikačnú kúru si spravím, keď to vyhovuje mne a môjmu telu, nie Vašemu vymyslenému Bohu.
Tie všetky pôsty a rituály sú pre stádo tupcov, ktoré nemá vlastný názor.
Ak potrebuješ na to, aby si sa zdravo stravovala, nezmyselný pôst z Biblie, je to Tvoja vec. Ale ak vypisuješ niekomu, kto Ti jasne povedal, že je ateista (slobodná vôľa), "dúfam, že si dnes nejedla mäso", tak máš vážny problém.
Tebe uniká realita. Inak silne mi pripomínaš Svedkov Jehovovych . Aj Tí sú prehnane milí a stále si melú svoje, na otázky neodpovedajú, prinajhoršom Ťa odporučia niekomu, kto je akože vzdelanejší v danej tematike. Samozrejme, najradšej chodia na návštevy do domácnosti.
To by sa Ti hodilo, keď si taká usilovná.
29.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: realita
Nesúhlasím s učením a náukou, ktorú hlásajú a s akým posolstvom prichádzajú svedkovia jehov.
Inak toto ich učenie a náuka u svedkov jehov. je v rozpore, ktoré učí a hlása katolic.cirkev.
Prosím neporovnívaj ma s nimi.
Ja ti otvorene poviem a píšem, že ani mne sa nepáči tá ich návšteva a chodenie po domoch. Je to násilné a vnucujúce, a až vtieravé. Nie nehodilo, v tom sa mýliš.
Usilovná som v niečom inom v práci a vo viere.
Stále hovorím, že viera sa nedá nanútiť, a ani praktizovanie a chodenie do kostola.
Vieru, by mal praktizovať človek, úplne slobodne, dobrovoľne, rád, spontánne.
Čaka si netrpezlivo koľko ľudí sa prihlásilo k viere pri sčítaní obyvateľov v roku 2011
-Rimkokatol.cirkev sa prihlásilo 62%
-Grekokatolic.cirkvi sa prihlásilo 3,8 %
k týmto dvom katolíckym cirkvím sa prihlásilo celkom 65,8 % obyvateľov.
27.02.2012
lulu    Reagovať
mäsko
No a pre mňa nie je záväzná nejaká škaredá streda, tak neviem v čo dúfaš.
Ja som ateista, Tvoje sviatky a rituály ma nezaujímajú.
Nepovedala som, že Ty sa nemáš miešať do politiky. Aj tak toho veľa nenamiešaš len tým, že ideš voliť.
Cirkev sa nemá miešať do politiky. Jej zákony nemajú nič spoločné so zákonmi štátu. Už sme tu jednu totalitu mali.
Páči sa mi, čo navrhoval minister Krajcer, že z daní ktoré platíme, pôjde cirkvi len od tých ľudí, ktorí sa k nej prihlásia. Ostatné peniaze pôjdu na obnovu kultúrnych pamiatok.
Lenže cirkev je taká nenažraná, že silne pochybujem, či by na daný návrh pristúpila.
Je taká istá skorumpovaná, ako bežná politika. Najradšej by tu rozhodovala a vrátila Slovensko minimálne do 18-teho storočia.
27.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: mäsko
Podľa mňa je záväzná, lebo si pokrstená.
Po druhé, spravila by si niečo pre svoje zdravie.
Ano pôjdem voliť, a nie len to,ešte sedím aj vo volebnej komisii.
-tak prečo sa v kostole čítala nasledovná prosba :
Pane prosíme ťa za politikov, aby plnili svoje sľuby, ktoré dali ľuďom pred voľbami.
23.02.2012
lulu    Reagovať
myšlienky
Viem, že je nejaká škaredá streda, ale prečo by som nejedla mäso? Ešte aj deti v školskej jedálni mali rezeň.
Našťastie, štátna norma zaručuje zo štyroch jedál na výber, minimálne jedno mäsové.
Ty vari počas Ramadánu cez deň neješ?

Ja som samotnú vieru ako takú nevyzdvihla. Akceptujem ju, ak sa týka života veriaceho jednotlivca a nevidím v tom nič zlé.
Horšie je, že veriaci neakceptuje neveriaceho (dúfam, že si nejedla mäso?), nieto ešte inú vieru. Lebo len Vy máte tú pravú vieru, že.
To je veľmi nebezpečná myšlienka.
A do politiky by sa viera nemala absolútne pliesť. Lenže Vaši predstavitelia si už dohovárajú stretnutia s politikmi a podávajú návrhy na zákony. To je zlé, zlé, zlé.
23.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: myšlienky
Ani neviem, kedy je ramad. Samozrejmä, že jem cez deň.
Pre mňa nie je záväzný ramad.

My sme kresťania. Dnešní človek, je už taký zhýčkaný, že ani pôst na popl. stredu nie je schopný dodržať.
Pritom je pôst od mäsa a mäsitej stravy.
Cieľom tohto pôstu nie je byť úplne celý deň hladný, ale ide o ovládanie sa v jedle.
Vieš, čo vlastne pôst na popl. stredu sa netýkal detí do 14.rokov. Keď si aj nejaké mäso dali nie sú viazaní.
-poznámka (ale je dobré, keď si dajú iné jedlo napr. v tento deň bez mäsa )
Tak isto pôstom nie sú viazaní napr. pokrstení.
Tak isto nie sú ľudia viazaní, ktorí si potrebujú napr. viac krát za deň niečo zajesť napr. cukrovkári.
/napr.ľudia,čo majú problém zo žalúdkom/
Jedia menej a viac krát za deň, ale nie mäso.

Politika sa nás všetkých bytostne dotýka aj veriacich. Aj v týchto voľbách pôjdem voliť, lebo mne nie je jedno, akým smerom sa bude naša krajina uberať. Volím takú stranu, ktorá je kresťanská.
Tak aj potom sa nemám miešať do politiky ?
24.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Re: myšlienky
Ešte sa vrátim k mojej vete z včerajšieho príspevku, tuším sa mi tam vľudil skriatok

Tak isto pôstom nie sú viazaní napr. pokrstení.
správne malo byť :
Pôstom nie sú viazaní napr. nepokrstení.

späť späť   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |   7  |  8  |  9  |  10    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.