referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
22.02.2012
lulu    Reagovať
úsmev
Máš to veľmi pomýlené ak si myslíš, že svet je zlý preto, lebo ľudia sa už ničoho neboja. Svet bol oveľa horší, keď viera bola jediná možnosť myslenia.
V písme sú zábavné nezmyselnosti. Veľakrát som Ti o nich písala. Nevieš sa k nim vyjadriť, neriešiš a to je ešte zábavnejšie.
To, že používaš techniku, nemá nič spoločné s tým, že si uviazla myslením v stredoveku.
Byť čestný, dobrý, pracovitý a nakoniec aj veriaci je fajn. Len treba prehodnotiť, nakoľko je Biblia doslovná a nakoľko obrazná. Takí zarytí náboženský zaslepenci ako Ty, naozaj vo mne vyvolávajú úsmev na tvári.
22.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: úsmev
Neviem, čo je na tom písme také zábavné. Ano používam doma techniku, počítač, sledujem televízor, tlačiareň, skener, práčku, sušičku na prádl.,umývačku na riad. Nesúhlasím, že som uviazla v stredoveku.

Neviem, či vieš, aká je dnes streda 22.febr., je to jeden z pôstnych dní, kedy je pôsť od všetkej mäsitej stravy.
Dúfam, že si dnes nejedla mäso ?

Vidíš, aj ty si sama vyzdvihla vlastnosti, čestnosť, pracovitosť, byť dobrý aj vieru.
Nie som zaslep., tak sa naďaľej dobre bav.
20.02.2012
lulu    Reagovať
poznám lepšie rozprávky
Mne je všetko z Biblie proti srsti. Ja sa len chcem uistiť, či to všetko, čo je v nej napísané, naozaj chápete. A vychádza mi z toho, že nie.
Ja si vyberám časti buď totálne hlúpe, alebo zábavné. Nestačím sa čudovať, akí ste oddaní veci, aj keď sa to jasne týka absolútnych nezmyslov.
A nakoniec, aj láskavé slovo je vždy zakončené nejakým bubu bu, no veď počkaj, budeš trpieť vo večných mukách.
Uznávam, na počiatku civilizácie bolo treba nejak vystrašiť sprostú bedač, aby poslúchala. Ale že tomu veríte aj dnes? To len svedčí o vašom vysoko vyvinutom intelekte. Ďakujem, neprosím.
20.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: poznám lepšie rozprávky
V poslednom príspevku som nepoužila žiadny citát z Písma.
Niekedy mám pocit, že dnešný človek sa už nebojí ničoho.
Nevie, čo je na statiach písma zábavné.

Využívam moderné výdobytky, techniky, počítač, umývačku, sušičku na prádl.
Uľahčujú život.
17.02.2012
lulu    Reagovať
biológia, nie Biblia
Ale, prosím Ťa. Mňa by ani nenapadlo odtrhávať Ťa od Boha. Ty už si nevyliečiteľná.
A nič nemusíš čítať, ja Ti ten internet neotváram. Divím sa, že niekto ako Ty ho vôbec používa. Neviem, neviem, či aj to nie je hriech.
To, že máš problém so sexom, lebo si zrejme stará panna, mi je tiež jasné. Ale ak si si nevšimla, tak sa rozmnožujeme práve tým hnusným sexom a bez neho by si sa ani Ty nenarodila.

Onan v podstate chudák ani nemasturboval, len nechcel oplodniť ženu svojho brata. Čo mu tuším prikázal ten akože dobrotivý.
Veď tie podľa Teba ohavnosti máte priamo v Biblii. Alebo si to radšej preskočila? Vtedy Ti to nebolo ľúto, že to musíš čítať?
17.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: biológia, nie Biblia
Ja si na internete hľadám, len dobré veci,. buď náboženské, alebo chodím ešte na stránky, zo školy, kde sú nové študijné materiály.
Všetko sa dá využívať dvojako na dobré ale aj na zlé, to platí aj o internete.
Co mi to tu stále podsúvaš ?
Prečo, si vyberáš len tie časti Písma, ktoré tebe vyhovujú.
Ale, ktoré ti napíšem ja, tak tie sú ti proti srsti.
16.02.2012
lulu    Reagovať
hriech?
Nie, nehanbím. Nemám za čo.
Vaša viera nie je prirodzená. Masturbácia je prirodzená od prírody. Nikomu neubližuje a robí telu dobre. Určite je prospešnejšia, ako ubližovať druhým.

A keď stále trváš na Bohu, tak prečo nás stvoril s orgazmom? Veď to je jediný dôvod týchto podľa Teba zvrhlostí?
Vidíš, vidíš. Už keď Nás tvoril, tešil sa, ako sa budeme zmietať žiadostivosťou. A pritom také jednoduché. Niečo ako orgazmus nemuselo vôbec existovať. Vraj dobrotivý. Veď to je zvrhlejšie, ako celé ľudstvo dohromady.

Ja nepochopím, ako môžete veriť tým Božím nezmyslom.
16.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: hriech?
Ešte raz dávam tú istú otázku nehanbíš sa mi tu vypisovať takéto veci ?
Ak chcete otiahnúť človeka od Boha, snažte sa ho znemravniť.
Nie je prirodzená je to hriech, ešte raz to zopakujem. Si nemravná, keď mi toto vypisuješ.
Strašne, a nesmierne to ľutujem, že to musím všetko čítať.
Ty budeš asi nymfomanka.
15.02.2012
lulu    Reagovať
štatistika
Zväzok sa týka dvoch ľudí, či sa Ti to páči, alebo nie. Na pohlaví nezáleží.
Áno, píšem aj o sebe, že sa rodia deti mimo manželstva. Ale ja sama by som sotva naplnila 30-percentnú štatistiku. Pre život detí nie je dôležité, či majú rodičia v šuplíku nejaký papier, ale ako sa k nim správajú.

Proti prirodzenosti je učenie cirkvi. Zákazy, príkazy, celibát, inkvizícia. Mimochodom, aj onania je prirodzená. Možno by ju mali povinne praktizovať farárkovia a dali by pokoj malým deťom. Lebo nemať celý život sex, nie je prirodzené. Zabudla si, že Vám kázal choďte, množte sa a zaplňte Zem.
15.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: štatistika
Nehanbíš sa mi tu vypisovať takéto veci ?
Nie nie je prirodzená je to hriech.

A neviete, že vaše telo je chrámom Ducha Svätého, ktorý je vo vás, ktorého máte od Boha, a že nepatríte sebe? /1.Kor. 6:19/

Kto by teda Boží chrám zničil, toho Boh zničí. Lebo Boží chrám je svätý - a ním ste vy. /1.Kor. 3:17/

Ešte raz nehanbíš sa, mi tu vypisovať takéto veci ?
14.02.2012
lulu    Reagovať
zväzok
Tvoj postoj je deformovaný vierou. Nie si ochotná pripustiť, že spoločnosť sa vyvíja a s ňou aj jej zákony. Našťastie sa môžu meniť, keď spoločnosť dospeje k bodu kedy zistí, že sú zastaralé a nefunkčné.
Vyspelý svet už pochopil, že zväzok sa týka dvoch ľudí. Nie dvoch pohlaví.

Tvoja pedagogika rodinného života je na prd. A zákon o rodine? 30% detí sa rodí mimo manželstva a 50% manželstiev sa rozvádza. Že "trvalý zväzok". Ja z Teba odpadnem. Kde to žiješ.
Možno by práve homosexuáli vylepšili štatistiku rozvodovosti. :)))

Nechcem Ti brať ilúzie, ale ak Ti to ešte nikto nepovedal, tak sme sa vyvinuli z nižších živočíchov. Ale nič si z toho nerob. Do kostola môžeš chodiť. My to chápeme.
14.02.2012
Mgr    Reagovať
Re: zväzok
Na jedno si pozabudla, že ten zákon o rodine je svetský.
Zväzok sa týka dvoch ľudí / muža a ženy /.
To píšeš o sebe, že deti sa rodia mimo manželstva. Aj ty naplňaš uvedené štatistiky.
Škoda reči.

Vyspelý svet, ja by som povedala skazený svet ...atď. Podporuješ veci, ktoré sú proti prirodzenosti. To tvoj postoj je deformovaný.
13.02.2012
Mgr.    Reagovať
odpovede
Ja som oprášila odbornú literatúru.
Nepracujem v sociálnej oblasti. A vnímam realitu, veľmi dobre.
Vidíš, nepáčia sa ti moje poznatky z pedagogiky rodinného života.
Nepoznáš ani zákon o rodine.
Zákon je najvyššia norma,. ktorá uprednostnuje a podporuje zdravú a tradičnú rodinu.
A tento zákon to jednoznačne definuje na minimálne dvoch miestach. Vybrala som podstatu učiva.
Nie som sympatizantka smeru.

a pokiaľ viem neprečítala si si tú kapitolu
list Rim 1. kap. 24-28 :
Preto ich Boh vydal nečistote podľa žiadostí ich srdca; a tak hanobili svoje vlastné telá tí, čo Božiu pravdu zamenili za lož, uctievali stvorenia a slúžili radšej im ako Stvoriteľovi, ktorý je zvelebený naveky. Amen.
Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam.
Ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený.
A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému: muži s mužmi páchali nehanebnosť.
Tak si sami na sebe odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie.
A pretože si nevedeli vážiť poznanie Boha, Boh ich vydal napospas ich zvrátenému zmýšľaniu, aby robili, čo sa nepatrí, ..atd
13.02.2012
lulu    Reagovať
neskutočné
Ježiši, znova si ma pobavila.
Ty si ako vystrihnutá u mladého budovateľa komunizmu. Píšeš nepodstatné kraviny. Teraz si sa zmenila na *Fica.

Tak mi jasne napíš, prečo muž, žijúci roky v partnerskom zväzku z mužom, nemá žiadne práva. Prečo nemá nárok na ľudskosť a spolupatričnosť?

Neviem, ktorá fakulta Ťa vyplula, ale to čo potíš, je katastrofa.. Toto sú v našom štáte sociálni pracovníci, ktorí nie sú schopní vnímať realitu.
Pedagogika rodinného života? A to si kde použila.
13.02.2012
Mgr.    Reagovať
rodina
Ale Boh ich stvoril od počiatku stvorenia ako muža a ženu. Preto muž opustí svojho otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele. A tak už nie sú dvaja, ale jedno telo.
Čo teda Boh spojil, nech človek nerozlučuje!"
/Mar 10, 6-9/ a Mat. 19,4

Rodina je definovaná existenciou 2 základných vzťahov :
-medzi pohlaviami, heterosexuálny vzťah medzi mužom a ženou najčastejšie vo forme manželstva.
Manželstvo je trvalý zväzok muža a ženy, založený na princípe :
-dobrovoľnosti
-vzájomnej lásky, vernosti a pomoci
-rovnoprávnosti muža a ženy
V rodinnom práve založený na základe monogamie / Zväzok 1 muža s 1 ženou /
Manželstvo je zväzok prívne inštitucionalizovaný spoloč. a takto chápaný aj verejnou mienkou.
12.02.2012
lulu    Reagovať
........
Ako vieš, čo je proti prirodzenosti? Písali v Biblii?
Príroda s tým nemá problém, pokiaľ nepríde zvrhlý fafárko.

Ak chceš vyzdvyhnúť ľudskosť a spolupatričnosť, čo s tým má sobáš a obzvlášť v kostole? Nič. Lebo darmo je magor kresťan, keď o tom len rozpráva.
A človek muž, ktorý roky žije s človekom mužom nemusí prejaviť spolupatričnosť? Zlepšiť dlhoročnému partnerovi kvalitu života, ak sa ocitol v núdzi?
Prečo sa heterosexuálny partneri obracajú na štátny súd? Ak sa sobášili v kostole, nech si to vyriešia tam. A ako si to vôbec dovolili rozvádzať sa.

Zhruba pred miliardou rokov existoval superkontinent Rodinia, a pred 1,8 miliardy rokov Nuna. Pred 300 miliónmi rokov tu bola Pangea. Teraz je tu to čo máme a za milióny rokov to bude znova niečo iné.
Z tohto pohľadu je váš Boh smiešny. Vlastne, nie len z tohto.
13.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: niečo o rodine
Sociálne znaky rodiny :
-univerzalita
-tradicionalita
-konzervatizmus
funkcie rodiny :
-bilogicko-reprodukčná /pokračovanie rodu/
-ekonomická /uspokojuje základ.biolog.potreby/
-výchovná / všetpuje základné mravné návyky a vlastnosti /
-psychohygienická a emocionálna /kladné vzťahy medzi ľudmi/
-ochranná /zdravie členov rodiny, dôležitý je vzor rodičov /
-socializačná /rodina je primárny a socializačný činiteľ/
-odpočinkovo -regeneračná
-náboženská /vzaťh k Bohu, k viere /

Nepoznáš zákon o rodine č. 36/2005
článok 1 : základné zásady :
Manželstvo je zväzok muža a ženy.
Spoločnosť tento zväzok chráni a napomáha jeho dobro.
§ 1 odst I -
Manželstvo je zväzok muža a ženy, ktorý vzniká na základe ich slobodného a dobrovoľného rozhodnutia.
--oprášila som si prednášku z tohto predmetu.
Predmet padagogika rodinného života :
V odbornej literatúre sa píše a uvádza :
Pedagogika rodinného života je zameraná na výchovu dievčat a chlapcov k partnerstvu, manželstvu a rodičovstvu, a s tým spojené úlohy výchovy aplikuje sa v škole a rodine.

MATRIMONIUM - latinské slovo odvodené tiež od slova /mater - MATKA / Tento aspekt je na pomenovanie pedagogiky rodinného života veľmi významný.
Pri pojme Matrimonium, ktorý sa spája s manželstvom založený za účelom vzniku rodiny má latinčina aj pojem
Maritalis - manželský vzťahujúci sa na viazaný vzťah /maritus - manžel, snúbenec/
Marita - manželka, snúbenica
12.02.2012
lulu    Reagovať
-------
Nech derú lavice v kostole, je vytrhnuté z kontextu a Ty to dobre vieš. Kňaz sa nemá pliesť do politiky. Má kázať v kostole, nie ovplyvňovať politikov.
Zákon štátu nemá byť podmienený učením cirkvi. Veď správnemu kresťanovi vari nestačí jeho presvedčenie a učenie? Potrebuje na to zákon? Hádam by pravá kresťanka podstúpila interupciu, alebo nebodaj žila so ženou?
Vy sami svojmu učeniu veríte menej, ako ktokoľvek.

Tú súdnu sieň som videla, ale nie je to dobrý príklad. Sama si týmto vyzdvihla, že manželstvo je len o peniazoch.
A čo keď homosexuálny pár prežil spolu polku života spolu vo zväzku a potom si jeden nájde mladého partnera.
Tiež by mali mať tú istú možnosť.
Keď počujem "tradičné hodnoty", deti, rodina, sa rehocem.
Aj vaše ovečky Vám s prepáčením na to
"serú"

To slovo si pozriem, ale teraz idem spať.
12.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: -------
Ten príklad, čo som uviedla, pozrime sa na to s tej ľudskej stránky. Tu išlo aj o pomoc, ako tej žene zlepšiť kvalitu života.
Ten muž mal prejaviť aspoň trošku ľudskosti a spolupatričnosti k človekovi.

Nedávaj na úroveň tradič.rodinu
/ muž a žena / s niečim, čo je proti prirodzenosti.
Pozri si /List Rim 1.kap. 24-28/
10.02.2012
lulu    Reagovať
upratovanie
Máš určité veci neodvratne vtlčené v hlave. Ja nechcem veriacich zatvárať v kostole. Len si neželám, aby cirkevné učenie ovplyvňovalo zákony štátu.
Ak sa rozhodnem ísť na prerušenie tehotenstva, je to moja vec.
Ak sa rozhodnem žiť v partnerskom zväzku trebárz aj so ženou, je to moja vec.
Čomu a komu verím, je tiež moja vec.
Pre mňa ste blázni, ale to je tiež moja vec.

Nikdy by som veriacemu nediktovala, ako má žiť. Stačí, že vás drtí Vaša vlastná viera.
Tak prečo sa staráte do všetkých. Starajte sa o seba a sme bez problémov.

Ale Vy stále nejaká Božia láska a milosrdenstvo. Ježiši, upracte si najprv vo vlastných radoch a potom otravujte na verejnosti.
11.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: upratovanie
Na jednej starane píšeš, že nechceš veriacich zatláčať do kostolov. Tak potom ako mi vysvetlíš toto : nech derú lavice ...atď

Cirkev bude vždy chrániť určité hodnoty.
-ochrana života
tradičná rodina / manželstvo muž a žena/

Tie 2 veci, kde píšeš je to moja vec je v rozpore s morálnym a sociálnym učením cirkvi.
Teba drtí tvoja nevera.

Teraz som pozerala sudnu sien, kde žena po rozvode dala návrh, aby jej býval.manžel prisieval na výživné.
Manželka mala silnu reumu, a potrebovala prostriedky na liečbu, keďže nemohla pracovať žila iba z inval.dôchod.
Prežila s ním polovicu svojho života.
hovorila : Veľmi by jej pomohol liečba pri mori, ale nemohla si ju dovoliť.
Hlavne, že jej býval. muž chodil na dovolenku 2 x za rok.
A to nebolo ešte všetko našiel si mladú priateľku, ktorá mohla byť tak jeho dcerou.
A stále omielal, že aj on má byť právo štastný. Mladá priateľka, sa len rozčuľovala, prečo má byť ukrajované z ich rozpočtu.

použila si tu jedno slovo pozri
/Mat 5 : 22/
08.02.2012
lulu    Reagovať
nedáva to zmysel
Možno sa to nezdá, ale mne je fuk, či niekto naivne verí v akéhosi Boha. Je to každého osobná vec.
Ale ide ma rozdrapiť, ako sa už ponáhľa katolícka cirkev s predvolávaním politikov v snahe ovládať tento štát. Ústava nášho štátu hovorí niečo iné. Tak nech derú lavice v kostoloch.

A ešte mi nedá že: „jediný tvor na zemi, ktorého Boh chcel pre neho samého“. Mal si stvoriť radšej len psíka, alebo mačičku.
Sprosto nás zneužil. Dal nám inteligenciu, schopnú vynájsť dynamit a teraz sa tam hore náramne zabáva.
Je to hrozný kruťas. Ako mohol dovoliť toľké vraždenie v jeho mene, upaľovanie a čojaviem ešte čo. On je ten Diabol, ale Vy to nevidíte.
Homosexuálny farár znásilňuje malých chlapcov, Boh sa baví a nič neurobí. Potom sa baví, ako sa farár kajá v modlitbách a už sa teší, ako sa bude farár smažiť v očistci. Necháva ľudí konať zlo, a potom sa vyžíva, ako trpia v mukách.
Tak toto je ten jediný tvor, ktorého chcel pre seba samého.
Už to chápem. S nijakým iným zvieratkom by sa tak nebavil.
08.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: nedáva to zmysel
Boh je láska, dobrota a milosrdenstvo.
V tejto diskusii sa podľa mňa bavíš len ty.
Človek a jeho nesmrteľná duša má pre Boha nekonečnú a nesmiernu cenu.
A zase, by si veriacich ľudí zatvorila iba do kostolov.

Mám jasno v tom koho budem voliť.
Určite Boh nenecháva konať ľudí zlo.
To ľudia sa preň slobodne a dobrovoľne rozhodujú. /majú slobodnú vôľu/
Boh má človeka nesmierne rád, ale toto som už písala.

V poslednom čase prídu posmievači, čo žijú podľa svojich bezbožných žiadostí."
To sú tí, čo vyvolávajú roztržky, ľudia telesní, čo nemajú Ducha.
Ale vy, milovaní, budujte sami seba na svojej presvätej viere a modlite sa v Duchu Svätom.
Zachovajte sa v Božej láske a očakávajte milosrdenstvo nášho Pána Ježiša Krista pre večný život. / 1.Judov list, 17-21/

Predovšetkým teda žiadam, aby sa konali prosby, modlitby a orodovania a vzdávali sa vďaky za všetkých ľudí, za kráľov i za všetkých, čo sú na vyšších miestach, aby sme mohli žiť tichým a pokojným životom vo všetkej nábožnosti a mravnej čistote.
Toto je dobré a milé pred Bohom, naším Spasiteľom, ktorý chce, aby boli všetci ľudia spasení a poznali pravdu.
Lebo jeden je Boh a jeden prostredník medzi Bohom a ľuďmi - človek Kristus Ježiš, ktorý vydal seba samého ako výkupné za všetkých, ako svedectvo v pravom čase.
A ja som ustanovený za jeho hlásateľa a apoštola - hovorím pravdu, neklamem -, za učiteľa pohanov vo viere a pravde. /1.Tim 2,/
06.02.2012
lulu    Reagovať
doslovne
Čiže, to čo nevieš podložiť Bibliou, neriešiš.
1 Had bol ľs­tivejší ako všet­ky poľné zvieratá, ktoré Hos­podin Boh učinil. Toho hada hádam stvoril Boh, nie? A prečo a načo? Aby bola sranda? Inak by to bolo nudné, večne v Raji. Že dobrotivý.
21 Vtedy Hos­podin Boh do­pus­til na človeka tvr­dý spánok; keď za­spal, vy­ňal mu jed­no reb­ro a jeho mies­to uzav­rel mäsom. 22 Z reb­ra, ktoré Hos­podin Boh vy­ňal človeku, utvoril ženu a pri­viedol ju k človeku. - Aj toto myslíš doslovne? No ak áno, niet Ti pomoci.
Zaujímavé, že ešte nejakému chlapovi neleštíš topánky a slepo ho neposlúchaš, veď si len nejaká stvorenina z jeho rebra.
06.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: doslovne
Potom Pán Boh povedal : Nie je dobre byť človeku samému. Urobím mu pomoc, ktorá mu bude podobná.
A zase sa iba zabávaš. Ešte aj uštipačné otázky kladieš.
Už toľko krát sme boli pri Adamovi A Eve.
Boh má človeka nesmierne rád.
Ľudská osoba obdarená „duchovnou a nesmrteľnou dušou“ je „jediný tvor na zemi, ktorého Boh chcel pre neho samého“. Už od svojho počatia je určená pre večnú blaženosť.
06.02.2012
lulu    Reagovať
škoda reči
Si ma pobavila. Ako mi môže záležať na neexistencii niečoho (Boha), čo v skutočnosti neexistuje. To je Váš problém, nie môj.

Inak na kríži zomrelo za stáročia vládnutia vašej viery v dobrotivého nespočetné množstvo ľudí. Jeden hore, dolu.

A ešte raz. Nejaký Ježiš nebol biologický syn nejakého Boha.
Keď zoberieme len hypoteticky jeho existenciu (Boha), mohol nanajvíš zneužiť nejaké ľudské telo. Nechal ho hnusne trpieť, ako kus mäsa a tváril sa, aký je dobrotivý. Otras.
Tá rozprávka je preto taká krvavá, lebo chce čo najviac útočiť na vaše primitívne city.
Že plán "dobrotivej lásky".
Aké priehľadné že "sníma hriech sveta" a"za všetkých na odpustenie hriechov".
Och, lietame do Vesmíru a ľudia stále nie sú schopní akceptovať evolúciu.
06.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: škoda reči
Nemôžem uveriť, čo si mi popísala.
Chýba ti súcit. Len sa posmievaj, a ironizuj.
Toto sú vážne veci.
Ježiš je Boží syn. / jednorodený /
Píše o tom biblia.

Na sviatky vladár prepúšťal zástupu jedného väzňa, ktorého si žiadali.
Mali vtedy povestného väzňa, ktorý sa volal Barabáš. Keď sa zhromaždili, Pilát im povedal: "Koho vám mám prepustiť: Barabáša, alebo Ježiša, ktorý sa volá Mesiáš?" /Mat 27, 15-17/

čo myslíš, koho vtedy vladár prepustil ?
Barabáša.
/Mar. 15:7 /- tu sa dozvedáme kto bol Barabáš. / zločinec /

Čo myslíš, prečo si ľudia aj pri voľbách vyberajú Barabášov ?

Všetko, čo ti píšem nechceš o tom ani len počuť, bavíš a dobre sa zabávač na vážnych veciach.
06.02.2012
lulu    Reagovať
Re: Re: škoda reči
Ja práveže všetko pozorne počúvam. Nielen o Tvojej viere. Argumenty máte chabé, tak sa "posmievam", lebo mi to Vaša naivita dovoľuje.
Píše o tom Biblia? To je argument? Veď sami neviete, čo je obrazné a čo doslova.
Stačí mi napísať, že prečo Boh stvoril Neandertálcov a hneď mám odpoveď, že neriešim. Jáj, nebolo napísané v Biblii.
Nemáš vlastný názor.
Ak treba niečo povedať, musíš si vyhľadať vhodný citát. Si dokonalá, len žiješ v zlom storočí.
06.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: škoda reči
Snažím sa to niečim podložiť. Najlepšie bibliou.

Pane daj, aby sme počúvali tvoj hlas a nezatvrdzovali si srdcia.
Ja beriem bibliu doslovne.
05.02.2012
lulu    Reagovať
stále rovnaká
Ten človek veľmi dobre vie, čo robí. Bez takých ako on, by si stále chodila kilometre do kostola v susednej dedine.
Tvoje možnosti chápania sú obmedzené na vieru v kresťanského Boha, tak niet čo riešiť. Aspoň v tomto smere.

A k príkladu s vodou. No je to tak na deti v nedeľnej škole. Dobre si študovala náboženskú výchovu.
Doplň si vedomosti. Je aj štvrté skupenstvo hmoty. A prestaň využívať vedu. Keď sa Vám hodí, sem s ňou. A keď nie, neriešim.
Ak však trváš na trojjedinom Bohu, ako na skupenstve vody, čo je stále tá istá voda, Boh je stále ten istý.
Tak znova píšem, že nemohol trpieť na kríži, lebo sa ho ľudské utrpenie hmotného tela netýka. Ježiš nemohol byť jeho biologický syn (lebo biológia nepustí).
Ak sa aj "prevtelil", len sa bavil, lebo fyzicky nemohol trpieť. Potreboval efekt, za akúkoľvek cenu. A že mu to vyšlo, beťárovi. Dali Ste sa ošaliť na stáročia.
05.02.2012
Mgr    Reagovať
Re: stále rovnaká
jedna zo 6-tych hlavných právd je aj táto :
V Bohu sú tri osoby: Otec, Syn a Duch Svätý.

Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma.“
(Mk 8,34)

Našla som tento výrok, myslím, že vystihuje hlavne teba :
Boha zapiera iba ten, komu záleží na tom, aby neexistoval.

Ježiš zomrel na kríži. Bol bičovaný, umučený trnim korunovaný, a nakonie ukrižovaný.
Toto všetko podstúpil, aby vykúpil človeka.

Tým, že Boh vydal svojho Syna za naše hriechy, ukázal, že jeho plán s nami je plánom dobrotivej lásky, ktorá predchádza akúkoľvek zásluhu z našej strany: „Láska je v tom, že nie my sme milovali Boha, ale že on miloval nás a poslal svojho Syna ako zmiernu obetu za naše hriechy“ (1Jn 4,10). „Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešnici“ (Rim 5,8).
Kristova smrť je veľkonočná obeta, ktorou sa uskutočňuje definitívne vykúpenie ľudí Baránkom, „ktorý sníma hriech sveta“
(Jn 1,29), a zároveň obeta Novej zmluvy, ktorá znova uvádza človeka do spoločenstva s Bohom, keď ho s ním zmieruje krvou vyliatou „za všetkých na odpustenie hriechov“ (Mt 26,28).

Táto Kristova obeta je jediná a završuje a zároveň prevyšuje všetky obety.
Je to predovšetkým dar samého Boha Otca, ktorý vydáva svojho Syna, aby nás zmieril so sebou.

....boli ste vykúpení nie porušiteľným striebrom alebo zlatom, ale drahou krvou Krista, bezúhonného a nepoškvrneného Baránka. /1.Petrov list 1, 18-19/

Veď aj Kristus raz navždy trpel za hriechy, spravodlivý za nespravodlivých, aby vás priviedol k Bohu. Bol usmrtený v tele, ale Duchom oživený. /1:petrov list 3, 18/
03.02.2012
lulu    Reagovať
neviem neviem
Ten človek je ateista a chcel len protestovať proti zákonu, ktorý povoľuje náboženskú pokrývku hlavy na úradných foto ako pas alebo občiansky.
Chcel len demonštovoať, ako Ty sama píšeš "čomu všetkému sú schopní ľudia uveriť".
Pointa je niekde úplne inde.
Ja sama som Ti nespočetne krát napísala veci, ktoré odporujú Biblii a existencii nejakého Boha. Ale Ty to "neriešiš" alebo to nie je pre Teba "dôležité".
Pre mňa zasa neskutočné, čomu všetkému si schopná uveriť Ty.
04.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: neviem neviem
Kde je vyháňaná pravá viera a Boh, tam nastupuje povera.
Tento človek, o ktorom píšeš je totálne mimo, nevie, kde je sever, a nemá ani zvuk ale, ani obraz.
S týmto príkladom, podľa mňa iba odvádzaš pozornosť, snažíš sa v tejto diskusii upútať takýmto príkladom, ktorý sa podľa mňa vymyká z normy.

Ozaj nevyjadrila si sa k tomu príkladu s vodou.
Vidíš človek stále hľadá, a neuspokojí sa, kým vieru nenájde. Aj ty stále takto hľadáš.

A Ježiš im zasa povedal: "Ja som svetlo sveta. Kto mňa nasleduje, nebude chodiť vo tmách, ale bude mať svetlo života."
/ Jan 8, 12/

sv. Augustín Vo Vyznaniach píše:
Pre seba si nás stvoril, ó Pane, a nespokojné je naše srdce, kým nespočinie v tebe. (Vyznania)
Augustín intenzívne hľadal Boha, keď ho našiel, zasvätil sa mu úplne.
Napísal: Správne žiť nie je nič iné ako milovať Boha.
Hľadanie Boha je motívom špirituality Augustína.
Viera a láska je hľadaním pravdy, múdrosti, Boha.
Existencia Boha je však tak nehmatateľná, že sa nikdy nemôže prísť k podstate jeho poznania.
Boh sa viac hľadá, túži sa po ňom, viac sa miluje.

Nájsť Boha znamená nájsť radosť – stvoril si nás pre seba, Pane, a naše srdce je nespokojné, kým nespočinie v Tebe.
03.02.2012
lulu    Reagovať
zmätky
Máš pravdu, z Vášho pohľadu môže byť Boh akýkoľvek aj trojjediný. a môže sa otvoriť aj Nebo.
To mi pripomína Star Trek. Mimochodom, ten seriál aj film mám rada.
Tiež ma pobavil istý Rakúšan, ktorý sa dal odfotiť na úradný doklad so špagetovým sitkom na hlave. Vraj patrí k cirkvi Veľkej špagetovej príšery.
Ja mu držím palce, lebo Boh ako Boh, nie?

Celý Atlas nejako menil stránky, tak asi preto. Ale nemám to rada. Keď si na niečo zvyknem, zmena ma rozladí. Som kozorožec a mám rada poriadok, pravidlá a všetko na svojom mieste.
03.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: zmätky
Aj mna dokáže zmena tiež rozladiť. Ja som baran, ale horoskopy nečítam, nezaujímajú ma.
Nestačím sa čudovať, čomu všetkému sú schopní ľudia uveriť, a veriť.
To je teda riadny čudák myslým, že nestojí ani za zmienku.
To je snád vtip tá cirkev. Toto sú teda ľudské výmysly.
Tento človek, o ktorom píšeš je totálne mimo, nevie, kde je sever, a nemá ani zvuk ale ani obraz.
V čom mu tak fandíš, a držíš palce v tých, jeho výmysloch ? Neskutočné.
Nie je jedno, čomu človek verí.
03.02.2012
Mgr.    Reagovať
odpovede
Aj ja som si to prečítala. Na článok sa dá napojiť v lište nie náboženstvo, ale úvahy.
Alebo cez google a názov článku a k tomu referáty.
Možno to chceli nejako vyčistiť.
Neviem, prečo v lište náboženstvo je len jeden referát a to z roku 2012.

Ešte ti dlžim vysvetlenie Otec, Syn a Duch Svätý.

vysvetlím ti to na malom príklade s vodou
vodu poznám v troch skupenstvách
1, v plynnom / para/
2, v tuhom / ľad /
3, v tekutom
to určite poznáš. Ale stále je to tá istá jedna voda.

Cirkev učí, že je jeden Boh v troch osobách.
/Otec, Syn a Duch Svätý/

Jeden je Pán, jedna viera, jeden krst.
Jeden je Boh a Otec všetkých, ktorý je nad všetkými, preniká všetkých a je vo všetkých.

Keď sa všetok ľud dával krstiť a keď bol pokrstený aj Ježiš a modlil sa, otvorilo sa nebo, zostúpil na neho Duch Svätý v telesnej podobe ako holubica a z neba zaznel hlas: "Ty si môj milovaný Syn, v tebe mám zaľúbenie." /Luk 3,21-22/

V tých dňoch prišiel Ježiš z Galilejského Nazareta a Ján ho pokrstil v Jordáne.
V tom, ako vystupoval z vody, videl otvorené nebo a Ducha, ktorý ako holubica zostupoval na neho.
A z neba zaznel hlas: "Ty si môj milovaný Syn, v tebe mám zaľúbenie." /Mk 1, 9-10/

Toto sa tu dejú, ale veci. Teraz tu zase nie je odsúhlasený nový referát z 1.2.2012. Kde sa asi tak podel ?

Tak môžeme pokračovať.
01.02.2012
lulu    Reagovať
antipatia
Ale viem, že veríte v trojjediného. Čo je mimochodom ďalšia riadna hlúposť.
Tak traja, alebo jeden?
Ak traja, tak aj Ježiš mal vlastne len "dušu" Boha a preto nemohol trpieť. Boh nemá ľudské vlastnosti akou je fyzická bolesť. Boh sprosto zneužil jednoduchú Máriu a napadol mozog jej dieťaťa. To dieťa bolo 100% ľudské, spojila sa spermia s vajíčkom. A potom sa Boh zachoval ako zákerný démon a ovládol Ježiša, ktorý mal následne ovládnuť sfanatizované davy.
To sa mu aj podarilo, ale potreboval dramatický záver na podporenie myšlienky, tak nechal telo trošku pomučiť, nech primitívna holota má o čom rozprávať.
No a nasledovali stáročia vojen, vraždenia a mučenia, vždy samozrejme ako inak "v mene Božom". Upadli sme z rozkvetu civilizácie do obdobia temna.
Na Petrovom stolci jeden zhýralejší pápež ako druhý.
Toto je ten Váš akože dobrotivý Boh?
To je démon ako vyšitý. Keď vstúpil do Európy, zničil všetko, čo bolo krásne. Zostal len smrad z kadidla a strach.
Tých, ktorí sa pridali k Hitlerovy sme odsúdili a ideológia je zakázaná. A to ani nestihol zabiť toľko ľudí, ako Tí, čo si hovorili kresťania.

Ježiš je cesta - k manipulácii, pravda - nepýtaj sa, nerieš a život ? - no niekto má Ježiša a niekto psychiatra.
01.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: zvažuj slová
Tvoj posledný príspevok, chýba v ňom rešpekt, a prosím ťa zvažuj slová.
Je úplne jasné, že Boh je len jeden.
Krstený sme predsa v mene Otca i Syna i Ducha Svätého. /Mat, 28,19/

Dokonca prežehnávame sa v mene Otca i Syna i Ducha Svätého.

Cirkev učí, že je jeden Boh v troch osobách.

Ježiš mu odpovedal: "Kto ma miluje, bude zachovávať moje slovo a môj Otec ho bude milovať; prídeme k nemu a urobíme si uňho príbytok.
Kto ma nemiluje, nezachováva moje slová. A slovo, ktoré počujete, nie je moje, ale Otcovo, toho, ktorý ma poslal.
Toto som vám povedal, kým som ešte u vás.

V Písme sa píše, a spomána Otec, Syn aj Duch Svätý.
Samozrejme, že Ježiš trpel bol umučený, trnim korunovaný, bičovaný, a nakoniec ukrižovaný.
Tak už to konečne pochop. A ešte raz zvažuj slová v poslednom príspevku.
01.02.2012
lulu    Reagovať
Re: Re: zvažuj slová
Ale veď Boh neexistuje. Je len výplod Vašej fantázie. Tak ja som napísala svoju fantáziu v prvej časti príspevku a v druhej časti, žiaľ tvrdú pravdu.
Prečo by som mala vážiť slová? Sú to len slová. A som ateista. Prečo veriaci nevážia svoje činy. Viera je prehnitá, skazená.
Cirkev učí. Aj kňazov zneužívať deti? Aj vraždiť?

V Písme sa píše blá blá. Tak mi to vysvetli čo je Otec, Syn aj Duch Svätý.
02.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Re: Re: zvažuj slová
Keď si otvorím stránku referaty a kliknem na problematiku náboženstvo zobrazí sa mi tam len jeden referát z roku 2012.

Na tento článok som sa musela prihlásiť cez geoogle a názov článku, aby som sa vedela dostať do diskusie. Boli tie referaty dané niekde do archívu.

späť späť   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |   8  |  9  |  10    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.