Zaujímavosti o referátoch
Homosexualita
24.12.2011
lulu
Reagovať
Vianoce
Prajem pekné Vianoce. Ak keď pre Teba znamenajú niečo iné, ako pre mňa.
Nemyslím si, že spochybnenie nejakého obrazu, je scestné. Ľudia sú schopní uveriť čomukoľvek. Pre mňa je to smiešne, Ty sa pohoršuješ.
Možno prehnané, ale si na tej istej úrovni ako oplakávači, ktorí oplakávajú zjavne za nejakým účelom.
Ty sa modlíš, vyzdobuješ kostol a neviem čo ešte, lebo máš nejakú vidinu. Ak by si tú vidinu nemala, nebudeš to robiť. Ja v tom nevidím rozdiel.
Teraz len hádam, ale kto vymyslel polnočnú omšu, výzdobu okolo toho a v neposlednom rade aj samotný kostol? Žeby ľudia?
Tak isto, ako vymysleli Boha?
Nemyslím si, že spochybnenie nejakého obrazu, je scestné. Ľudia sú schopní uveriť čomukoľvek. Pre mňa je to smiešne, Ty sa pohoršuješ.
Možno prehnané, ale si na tej istej úrovni ako oplakávači, ktorí oplakávajú zjavne za nejakým účelom.
Ty sa modlíš, vyzdobuješ kostol a neviem čo ešte, lebo máš nejakú vidinu. Ak by si tú vidinu nemala, nebudeš to robiť. Ja v tom nevidím rozdiel.
Teraz len hádam, ale kto vymyslel polnočnú omšu, výzdobu okolo toho a v neposlednom rade aj samotný kostol? Žeby ľudia?
Tak isto, ako vymysleli Boha?
24.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Vianoce
Príjemné a požehnané prežitie vianočných sviatkov. Pokoj, láska dobro od Božieho dieťaťa, narodeného v Betleheme.
To vyzdobovanie kostola, robím úplne dobrovoľne,. s láskou a nezištne. Nie je v tom žiadna vidina.
Akú vidinu máš na mysli ?
Aj ty si predsa upratuješ a vyzdobuješ pred sviatkami byt. Máš v ňom stromček, možnože aj vianočné ikebany, a inú výzbodu.
Vieš, čo musím si trošku pred polnočnou pospať, potom napíšem.
To vyzdobovanie kostola, robím úplne dobrovoľne,. s láskou a nezištne. Nie je v tom žiadna vidina.
Akú vidinu máš na mysli ?
Aj ty si predsa upratuješ a vyzdobuješ pred sviatkami byt. Máš v ňom stromček, možnože aj vianočné ikebany, a inú výzbodu.
Vieš, čo musím si trošku pred polnočnou pospať, potom napíšem.
22.12.2011
lulu
Reagovať
naivita
Ale stále si od veci. V akom vedeckom žurnále to publikovali?
Dekrét od 25 pápežov na nezaujíma. Vari študovali na nejakej vedeckej fakulte?
20 mmiliónov ľudí je len sfanatizovaný dav, ktorý verí tomu, čo chce.
Pozri si zábery z oplakávania Kim Čong-ila. O chvíľu to bude aj jeho zázračný obraz.
Dekrét od 25 pápežov na nezaujíma. Vari študovali na nejakej vedeckej fakulte?
20 mmiliónov ľudí je len sfanatizovaný dav, ktorý verí tomu, čo chce.
Pozri si zábery z oplakávania Kim Čong-ila. O chvíľu to bude aj jeho zázračný obraz.
22.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: naivita
Videla som zábery z oplakávania.
Media to komentujú ako histerické oplakávanie.
Ja to vidím tak, že kto bude málo trúchliť skončí v chládku.
A ešte niečo neporovnávaj neporovnateľné.
Tak tá posledná veta v tvojom príspevku je úplne od veci a scestná.
A kedže mám zajtra voľno, idem robiť vianočnú výzdobu do kostola.
Media to komentujú ako histerické oplakávanie.
Ja to vidím tak, že kto bude málo trúchliť skončí v chládku.
A ešte niečo neporovnávaj neporovnateľné.
Tak tá posledná veta v tvojom príspevku je úplne od veci a scestná.
A kedže mám zajtra voľno, idem robiť vianočnú výzdobu do kostola.
15.12.2011
Mgr
Reagovať
výskum
Americká agentúra pre letectvo a vesmír NASA zverejnila pozoruhodné informácie o zázračnom obraze Panny Márie Guadalupskej.
Obraz Panny Márie na zástere sv. Juana Diega nazývaný tilma nebol namaľovaný ludskou rukou.
Oftalmologické štúdie na očiach obrazu Márie ukázali, že na približujúce sa svetlo sietnica reaguje rovnako ako sietnica živého oka.
Teplota vlákna tilmy má teplotu tela 36,6 stupňov.
Cez fonendoskop počuť pod opaskom odevu Panny Márie
/ znázorňujúcom jej tehotenstvo /
tep rovnako ako u dieťaťa v maternici
/115 pulzácií za minútu /
Dalej podľa agentúry NASA materiály, ktoré tvoria farby obrazu, nepatria k prvkom známym na zemi.
Prostredníctvom laserových ľúčov vidieť, že farby textílie sú tesne nad plátnom bez toho, aby sa ho dotýkali.
A nakoniec hviezdy na plášti Panny Márie odrážajú presnú konfiguráciu neba nad Mexikom v zimnom slnovrate, v deň, keď došlo k zázraku / 12.decembra 1531/
Obraz Panny Márie na zástere sv. Juana Diega nazývaný tilma nebol namaľovaný ludskou rukou.
Oftalmologické štúdie na očiach obrazu Márie ukázali, že na približujúce sa svetlo sietnica reaguje rovnako ako sietnica živého oka.
Teplota vlákna tilmy má teplotu tela 36,6 stupňov.
Cez fonendoskop počuť pod opaskom odevu Panny Márie
/ znázorňujúcom jej tehotenstvo /
tep rovnako ako u dieťaťa v maternici
/115 pulzácií za minútu /
Dalej podľa agentúry NASA materiály, ktoré tvoria farby obrazu, nepatria k prvkom známym na zemi.
Prostredníctvom laserových ľúčov vidieť, že farby textílie sú tesne nad plátnom bez toho, aby sa ho dotýkali.
A nakoniec hviezdy na plášti Panny Márie odrážajú presnú konfiguráciu neba nad Mexikom v zimnom slnovrate, v deň, keď došlo k zázraku / 12.decembra 1531/
18.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: výskum
Obraz z tilmového plátna utkaného z agávových vlákien so životnostou 20 rokov ostal až dodnes neporušený.
Pocas storocí sa podrobil mnohým vedeckým výskumom, dekrét o obraze vydalo 25 pápežov a Guadalupe je dnes najväcším mariánskym pútnickým miestom na svete. Navštívi ho rocne 20 miliónov ludí.
Niečo si o tom prečítaj sú tam aj diskusie.
Juan Diego dychtivo trhal stonky z kamena, kde nikdy nemali vyrást, uprostred zimy, ked nemali šancu prežit.
/ krásne červené a vzácne kastílske ruže/
Krásne vzácne kastílske cervené ruže na skale uprostred decembra – ako dôkaz pre neveriaceho biskupa.
Ked ich vysypal z kabáta pred biskupom, na látke jeho zvrchníka sa objavil verný obraz sv. Panny.
Biskup aj všetci prítomní padli na kolená.
A ich obraz sa otlacil do zreniciek Madony na obraze.
Ako o mnoho rokov neskôr odhalila skupina vedcov pomocou najmodernejších prístrojov, v zrenickách obrazu nenamalovaného ludskou rukou ostala zachovaná „fotografia“ trinástich ludí na cele s mons. Zumárragom.
Pocas storocí sa podrobil mnohým vedeckým výskumom, dekrét o obraze vydalo 25 pápežov a Guadalupe je dnes najväcším mariánskym pútnickým miestom na svete. Navštívi ho rocne 20 miliónov ludí.
Niečo si o tom prečítaj sú tam aj diskusie.
Juan Diego dychtivo trhal stonky z kamena, kde nikdy nemali vyrást, uprostred zimy, ked nemali šancu prežit.
/ krásne červené a vzácne kastílske ruže/
Krásne vzácne kastílske cervené ruže na skale uprostred decembra – ako dôkaz pre neveriaceho biskupa.
Ked ich vysypal z kabáta pred biskupom, na látke jeho zvrchníka sa objavil verný obraz sv. Panny.
Biskup aj všetci prítomní padli na kolená.
A ich obraz sa otlacil do zreniciek Madony na obraze.
Ako o mnoho rokov neskôr odhalila skupina vedcov pomocou najmodernejších prístrojov, v zrenickách obrazu nenamalovaného ludskou rukou ostala zachovaná „fotografia“ trinástich ludí na cele s mons. Zumárragom.
18.12.2011
lulu
Reagovať
Re: výskum
No pekné. Ale daj mi nejakú inú stránku ako katolícku, ktorá o tom píše.
Veď to je taká senzácia, že by to vedel celý svet a písali by to vo všetkých novinách. Ozaj a čo na to Pápež?
Ja už sa z Vás ani nesmejem. Je to do plaču.
Veď to je taká senzácia, že by to vedel celý svet a písali by to vo všetkých novinách. Ozaj a čo na to Pápež?
Ja už sa z Vás ani nesmejem. Je to do plaču.
11.12.2011
lulu
Reagovať
kašli na čiarky
Čiarky vôbec nie sú problém. Problém je to, že nedokážeš uznať svoju chybu.
Kultúra prejavu nespočíva len v nepoužívaní vulgarizmov. Komunikujeme len písomne, tak sa niet čoho chytiť, len písaného slova. Ak si vyštudovala VŠ, očakáva sa istá úroveň. Seminárnu prácu si iste písala nejednu a diplomovú prácu hádam tiež.
Ver tomu, to by som nechcela čítať.
Ak Ti "ešte aj ja" stále vyhadzujem vzdelanie na oči, tak to zrejme robí aj niekto iný. Treba sa zamyslieť, či je to naozaj tak, ako si napísala.
Vysokoškoláka sa môže necitlivo dotknúť spochybnenie jeho vzdelania jedine vtedy, ak je pravdivé.
Voči mne môžeš spomínať vzdelanie koľko len chceš. Inteligenciu na VŠ nepredávajú.
Ale, aby sme ostali pri téme Boh. Zaujal ma článok, že vedci objavili 12 miliárd svetelných
rokov vzdialený vodný rezervoár, v ktorom je 140 biliónov krát viac vody, ako na našej planéte. Tak z Tvojho pohľadu, prečo?
Kultúra prejavu nespočíva len v nepoužívaní vulgarizmov. Komunikujeme len písomne, tak sa niet čoho chytiť, len písaného slova. Ak si vyštudovala VŠ, očakáva sa istá úroveň. Seminárnu prácu si iste písala nejednu a diplomovú prácu hádam tiež.
Ver tomu, to by som nechcela čítať.
Ak Ti "ešte aj ja" stále vyhadzujem vzdelanie na oči, tak to zrejme robí aj niekto iný. Treba sa zamyslieť, či je to naozaj tak, ako si napísala.
Vysokoškoláka sa môže necitlivo dotknúť spochybnenie jeho vzdelania jedine vtedy, ak je pravdivé.
Voči mne môžeš spomínať vzdelanie koľko len chceš. Inteligenciu na VŠ nepredávajú.
Ale, aby sme ostali pri téme Boh. Zaujal ma článok, že vedci objavili 12 miliárd svetelných
rokov vzdialený vodný rezervoár, v ktorom je 140 biliónov krát viac vody, ako na našej planéte. Tak z Tvojho pohľadu, prečo?
12.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: kašli na čiarky
Ano napísala som veľa niekoľko desiatok seminárnych prác, a dve diplomové.
Prečo by si nechcela čítať moje seminárne práce nechceš si rozšíriť svoj obzor ?
Tak teraz máš na očiach klapky zase ty.
Neboj sa vôbec neboli náboženské.
Boli skôr na temy : sociálne, pedagogické, témy zo psychologie, drogy ..atď
Zámerne aj keď som videla náboženskú temu nezobrala som si ju.
Prečo by si nechcela čítať moje seminárne práce nechceš si rozšíriť svoj obzor ?
Tak teraz máš na očiach klapky zase ty.
Neboj sa vôbec neboli náboženské.
Boli skôr na temy : sociálne, pedagogické, témy zo psychologie, drogy ..atď
Zámerne aj keď som videla náboženskú temu nezobrala som si ju.
18.12.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: kašli na čiarky
S Tebou je to ťažké. Jasné že som nemyslela obsah tých prác. Ale pravopisnú stránku na ktorú si si zrejme musela najať nejakú učiteľku ZDŠ.
Ale, nechajme tu už. Je to naozaj nepodstatné.
Ale, nechajme tu už. Je to naozaj nepodstatné.
08.12.2011
lulu
Reagovať
gramatika
Teraz si ma nepobavila, ani nerozosmiala. Toto je podľa Teba v pohode? Ty nemáš maturitu zo slovenčiny, ak už si ju neštudovala na vysokej škole?
Vieš, čo ver čomu , chceš, no veď, čo sa budem stále s tebou sporiť.
Vieš čo,,, ver čomu chceš,,,no veď čo sa budem stále s Tebou sporiť.
Máš pravdu v tom, že čiarky nie sú pre život vôbec podstatné a dôležité. Ale osoba, ktorá sa rada prezentuje ako VŠ vzdelaná, by mala mať určitú kultúru prejavu, obzvlášť, ak je to vzdelanie humanitného zamerania.
Ty si tak nekonečne presvedčená o "Svojej" pravde, že bežný fanatik je oproti Tebe úbohý amatér.
Ak nedokážeš priznať ani len to, že robíš gramatické chyby, tak mi je jasné, prečo nemôžeš na normálnej úrovni diskutovať o existencii a neexistencii Boha.
Inak, ja robím gramatické chyby. Snažím sa, aby som ich nerobila, ale stane sa. A nie je to v pohode, keby som mohla, tak to dodatočne opravím.
Vieš čo,,, ver čomu chceš,,,no veď čo sa budem stále s Tebou sporiť.
Máš pravdu v tom, že čiarky nie sú pre život vôbec podstatné a dôležité. Ale osoba, ktorá sa rada prezentuje ako VŠ vzdelaná, by mala mať určitú kultúru prejavu, obzvlášť, ak je to vzdelanie humanitného zamerania.
Ty si tak nekonečne presvedčená o "Svojej" pravde, že bežný fanatik je oproti Tebe úbohý amatér.
Ak nedokážeš priznať ani len to, že robíš gramatické chyby, tak mi je jasné, prečo nemôžeš na normálnej úrovni diskutovať o existencii a neexistencii Boha.
Inak, ja robím gramatické chyby. Snažím sa, aby som ich nerobila, ale stane sa. A nie je to v pohode, keby som mohla, tak to dodatočne opravím.
08.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: gramatika
Ja mám kultúru prejavu, tak že nepoužívam žiadne vulgarizmy, tvrdšie slová, aj sama si napísala, že sa zdržiavam ostrejším slovám a výpadom.
Doteraz ti prekážali moje slová, tak teraz sú problém čiarky.
Pokial som niekde v slovese nenapísala y som v pohode.
Vidíš ešte aj ty mi stále vyhadzuješ vzdelanie, viac krát na oči, ale napríklad ja to voči Tebe vôbec nespomínam.
Nedávala, by som do súvislosti a do pochybnosti vzdelanie, ak by som sa mala dotyčného človeka nejako necitlivo dotknúť.
Doteraz ti prekážali moje slová, tak teraz sú problém čiarky.
Pokial som niekde v slovese nenapísala y som v pohode.
Vidíš ešte aj ty mi stále vyhadzuješ vzdelanie, viac krát na oči, ale napríklad ja to voči Tebe vôbec nespomínam.
Nedávala, by som do súvislosti a do pochybnosti vzdelanie, ak by som sa mala dotyčného človeka nejako necitlivo dotknúť.
07.12.2011
lulu
Reagovať
Tvoja voľba
Ak si pokojná keď niečo píšeš, tak šetri čiarkami. Už deti v ZDŠ a učia čítať s dôrazom. Čiarky v tom hrajú dôležitú úlohu. Tie Tvoje sú mätúce.
Ty sama si sa nadradila už len svojím nickom. Netajíš sa tým, že si vysokoškolsky vzdelaná. Ale čiarky hádžeš lári-fári a myšlienky z Teba niekedy akosi príliš rýchlo vychádzajú. Nemyslím myšlienkový obsah, ale písomné podanie.
Aj preto Ťa v živote možno podceňuje viac ľudí, nie len ja.
Poznám aj veriacich a ver tomu, že Tebou navrhnutý článok bol naozaj veľmi nešťastne zvolený. O prostoduchosti pisateľa niet pochýb, čo potvrdili.
Teba nezaujíma nič iné, chceš len veriť. Pre mňa je to dosť úbohé, ale je to Tvoja voľba.
Ty sama si sa nadradila už len svojím nickom. Netajíš sa tým, že si vysokoškolsky vzdelaná. Ale čiarky hádžeš lári-fári a myšlienky z Teba niekedy akosi príliš rýchlo vychádzajú. Nemyslím myšlienkový obsah, ale písomné podanie.
Aj preto Ťa v živote možno podceňuje viac ľudí, nie len ja.
Poznám aj veriacich a ver tomu, že Tebou navrhnutý článok bol naozaj veľmi nešťastne zvolený. O prostoduchosti pisateľa niet pochýb, čo potvrdili.
Teba nezaujíma nič iné, chceš len veriť. Pre mňa je to dosť úbohé, ale je to Tvoja voľba.
08.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Tvoja voľba
Čiarky su v úplnej pohode.
To je ten, najmenší problém.
Neviem, prečo by som mala tajiť, že mám VŠ. Aj tá moja prezývka to nebol úmysel, ale náhoda. Naozaj som s tým nič, nechcela sledovať.
To je ten, najmenší problém.
Neviem, prečo by som mala tajiť, že mám VŠ. Aj tá moja prezývka to nebol úmysel, ale náhoda. Naozaj som s tým nič, nechcela sledovať.
06.12.2011
lulu
Reagovať
omyl...
Nebuď až taká rozrušená keď mi niečo píšeš, lebo to potom nedáva zmysel.
Ja prijímam veľa vecí, lebo život je ťažký a niečo proste musíme prijať, ak chceme ísť ďalej.
Ak myslíš pod pojmom "druhých" seba, tak máš pravdu. Ten článok ma pobavil. Vlastne sa mi aj páčil, lebo väčšiu hlúposť na obhajobu svojej viery si nemohla nájsť. To by som nenašla ani ja, aj keby som Vás chcela naozaj zosmiešniť.
Stále si nepochopila jednu dôležitú vec. Ja vôbec nemám záujem presviedčať veriacich, že Boh neexistuje. Len chcem rozoberať, prečo tomu veríte. Ale u Teba stále neviem, prečo tomu veríš.
Nebuď až taká rozrušená keď mi niečo píšeš, lebo to potom nedáva zmysel.
Ja prijímam veľa vecí, lebo život je ťažký a niečo proste musíme prijať, ak chceme ísť ďalej.
Ak myslíš pod pojmom "druhých" seba, tak máš pravdu. Ten článok ma pobavil. Vlastne sa mi aj páčil, lebo väčšiu hlúposť na obhajobu svojej viery si nemohla nájsť. To by som nenašla ani ja, aj keby som Vás chcela naozaj zosmiešniť.
Stále si nepochopila jednu dôležitú vec. Ja vôbec nemám záujem presviedčať veriacich, že Boh neexistuje. Len chcem rozoberať, prečo tomu veríte. Ale u Teba stále neviem, prečo tomu veríš.
07.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: omyl...
Vôbec nie som rozrušená, vždy keď píšem som taká pokojná a vyrovnaná.
Všetko dáva zmysel.
Tých druhých som myslela všeobecne, a do tejto skupiny zaradujem aj veriacich.
Ja som ti ten článok poslala ako jednu z aleternatív, a ani sa nečudujem , že si zareagovala tak ako si zareagovala.
Nuž čo budem s tebou stále sporiť.
Všetko dáva zmysel.
Tých druhých som myslela všeobecne, a do tejto skupiny zaradujem aj veriacich.
Ja som ti ten článok poslala ako jednu z aleternatív, a ani sa nečudujem , že si zareagovala tak ako si zareagovala.
Nuž čo budem s tebou stále sporiť.
05.12.2011
lulu
Reagovať
podstatné
Pobavilo ma to preto, lebo si myslím, že ten článok bol aj pod Tvoju úroveň.
Že dinosaury na Noemovej arche.
To už radšej zožeriem, že "nie je podstatné".
Tak napíš, čo je podstatné.
Že dinosaury na Noemovej arche.
To už radšej zožeriem, že "nie je podstatné".
Tak napíš, čo je podstatné.
06.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: podstatné
Nič neprijímaš. Boh tu je bol a bude.
Druhých iba podceňuješ. Vedela som, že na článok, na ktorý som upozornila sa ti nebude páčiť. Vieš, čo ver čomu , chceš, no veď, čo sa budem stále s tebou sporiť.
Ja viem prečo verím, tomu, čomu verím.
Druhých iba podceňuješ. Vedela som, že na článok, na ktorý som upozornila sa ti nebude páčiť. Vieš, čo ver čomu , chceš, no veď, čo sa budem stále s tebou sporiť.
Ja viem prečo verím, tomu, čomu verím.
05.12.2011
lulu
Reagovať
skús lepší článok
Ach "Bože". Väčšiu kravinu som dávno nečítala. Toľko prostoduchosti v jednom článku je až obdivuhodné.
Ty nie že "nevieš", Ty nechceš vedieť.
"Vedci iba nájdu tu a tam kosti?" aké tu a tam. Nájdu ich vždy v určitých geologických vrstvách, v určitom zložení.
A že vždy nájdu len 100%-tného dinosaura? Somarima. Tiktaalik roseae Ti zjavne nič nehovorí.
Toto je "náročnejšie" čítanie?
Adamom s Evou a živočíchmi (vrátane dinosaurov), ktorí žili v dokonalej harmónii a jedli iba rastliny. Mňa roztrhne od smiechu.
Napríklad, uvážme množstvo rôznych plemien a veľkostí psov a všetky sú toho istého druhu pes.! V skutočnosti, mohlo existovať menej ako 50 druhov dinosaurov.
A teraz ma roztrhne od smiech druhý krát.
Ten čo to písal mal zrejme aj z biológie za 5, lebo absolútne nechápe pojem plemeno a druh.
Nič Ti nechcem nahovoriť. Ja neverím v Boha, prečo by som chcela niekomu nahovárať, že sú staršie veci, ako on. Žiadny "On" z môjho pohľadu neexistuje.
Ja len rozoberám naivitu veriacich a schopnosť obhájiť si svoje myšlienkové pochody.
Ten článok bol prepáč, riadne primitívny.
Tak mi skús ešte niečo napísať o Neandertálcovi. Aj toho stvoril Boh?
Ty nie že "nevieš", Ty nechceš vedieť.
"Vedci iba nájdu tu a tam kosti?" aké tu a tam. Nájdu ich vždy v určitých geologických vrstvách, v určitom zložení.
A že vždy nájdu len 100%-tného dinosaura? Somarima. Tiktaalik roseae Ti zjavne nič nehovorí.
Toto je "náročnejšie" čítanie?
Adamom s Evou a živočíchmi (vrátane dinosaurov), ktorí žili v dokonalej harmónii a jedli iba rastliny. Mňa roztrhne od smiechu.
Napríklad, uvážme množstvo rôznych plemien a veľkostí psov a všetky sú toho istého druhu pes.! V skutočnosti, mohlo existovať menej ako 50 druhov dinosaurov.
A teraz ma roztrhne od smiech druhý krát.
Ten čo to písal mal zrejme aj z biológie za 5, lebo absolútne nechápe pojem plemeno a druh.
Nič Ti nechcem nahovoriť. Ja neverím v Boha, prečo by som chcela niekomu nahovárať, že sú staršie veci, ako on. Žiadny "On" z môjho pohľadu neexistuje.
Ja len rozoberám naivitu veriacich a schopnosť obhájiť si svoje myšlienkové pochody.
Ten článok bol prepáč, riadne primitívny.
Tak mi skús ešte niečo napísať o Neandertálcovi. Aj toho stvoril Boh?
05.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: skús lepší článok
Toľko sarkazmu a výsmechu ako teraz som od teba dávno nepočula. Ja som si o tom niečo , prečítala. Tak len sa dalej posmievaj, dobre sa bav a zabávaj, ďalej.
A zas sme doma no kde inde ako pri neandertálcoch.
Neandertálci, nie su pre mňa vôbec podstatní.
Napíšem, keď ťa ten smiech prejde.-
A zas sme doma no kde inde ako pri neandertálcoch.
Neandertálci, nie su pre mňa vôbec podstatní.
Napíšem, keď ťa ten smiech prejde.-
04.12.2011
lulu
Reagovať
ak Ťa to baví, modli sa
Tak sa skúsme dopátrať, prečo si myslíš, že som zlomyseľná.
Asi že som Ťa označila za prostoduchú, slepo veriacu, robiacu veriacim zlé meno. Ale nič si z toho nerob, takí ste skoro všetci.
Budem Ti už dávať vždy len jednu otázku. Ak na ňu odpovieš, "To neriešim", platí na Teba hore uvedené.
Stvoril Váš Boh dinosaurov?
Asi že som Ťa označila za prostoduchú, slepo veriacu, robiacu veriacim zlé meno. Ale nič si z toho nerob, takí ste skoro všetci.
Budem Ti už dávať vždy len jednu otázku. Ak na ňu odpovieš, "To neriešim", platí na Teba hore uvedené.
Stvoril Váš Boh dinosaurov?
05.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: ak Ťa to baví, modli sa
Niektorí vedci boli veriaci aj oni sú podľa teba prostoduchí ?
Jeden český fyzik.( astronom a astrofyzik) je tiež veriaci.
Ja viem, kam touto otázkou mieriš zase, čo mi chceš nahovoriť, že niečo je tu staršie ako Boh.
-čo sú toto za otázky, nátlak, keď mi odpovieš takto a takto si to a to. To je také alibistické, som slobodný človek vo vyjadrovaní.
Jedno z asertívnych práv je :
Mám právo povedať „Ja neviem“.
Keď si spočítate všetky dátumy uznávajúc, že Ježiš Kristus, Syn Boží, prišiel na Zem takmer pred 2000 rokmi, dospejeme k záveru, že stvorenie Zeme a zvierat (vrátane dinosaurov) sa uskutočnilo iba pred niekoľkými tisíckami rokmi (možno iba pred 6000 rokmi!), nie pred miliónmi rokov. Teda, ak je Biblia pravdivá (a ona je), dinosaury museli žiť v rámci minulých tisícov rokov. / www.redemptoristi / Dinosaury a Biblia I. Nájdio si článok.
Dátum: Wednesday, 23.01.2008 09:59
Vec: Niečo náročnejšie na čítanie
Jeden český fyzik.( astronom a astrofyzik) je tiež veriaci.
Ja viem, kam touto otázkou mieriš zase, čo mi chceš nahovoriť, že niečo je tu staršie ako Boh.
-čo sú toto za otázky, nátlak, keď mi odpovieš takto a takto si to a to. To je také alibistické, som slobodný človek vo vyjadrovaní.
Jedno z asertívnych práv je :
Mám právo povedať „Ja neviem“.
Keď si spočítate všetky dátumy uznávajúc, že Ježiš Kristus, Syn Boží, prišiel na Zem takmer pred 2000 rokmi, dospejeme k záveru, že stvorenie Zeme a zvierat (vrátane dinosaurov) sa uskutočnilo iba pred niekoľkými tisíckami rokmi (možno iba pred 6000 rokmi!), nie pred miliónmi rokov. Teda, ak je Biblia pravdivá (a ona je), dinosaury museli žiť v rámci minulých tisícov rokov. / www.redemptoristi / Dinosaury a Biblia I. Nájdio si článok.
Dátum: Wednesday, 23.01.2008 09:59
Vec: Niečo náročnejšie na čítanie
04.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: ak Ťa to baví, modli sa
Ja viem, všetci veriaci sú u teba v trnom v oku.
A zas sme doma no kde inde ako pri dinosauroch.
Dinosauri nie su pre mňa vôbec podstatní.
Ano presne preto čo si napísala. Prišla si na to aj sama. Istým spôsobom, si zlomyselná.
Nie, nie sme takí všetci.
Niektorí vedci boli veriaci aj oni boli podľa teba prostoduchí ?
Jeden český fyzik.( astronom a astrofyzik) bol tiež veriaci.
A zas sme doma no kde inde ako pri dinosauroch.
Dinosauri nie su pre mňa vôbec podstatní.
Ano presne preto čo si napísala. Prišla si na to aj sama. Istým spôsobom, si zlomyselná.
Nie, nie sme takí všetci.
Niektorí vedci boli veriaci aj oni boli podľa teba prostoduchí ?
Jeden český fyzik.( astronom a astrofyzik) bol tiež veriaci.
02.12.2011
lulu
Reagovať
modlím sa :)
Pri večeri vzal Ježiš chlieb a dobrorečil, lámal ho a dával učeníkom, hovoriac: "Vezmite a jedzte: toto je moje telo." Potom vzal kalich, vzdával vďaky a dal im ho, hovoriac: "Pite z neho všetci: toto je moja krv novej zmluvy, ktorá sa vylieva za všetkých na odpustenie hriechov.
To si Ty napísala, tak ja, že lám chlebík.
Tak sa mi zdá, že je toho viacej, čomu nerozumieš.
V Biblii Ti je jasné nejaké obrazné prirovnanie. So mnou diskutuješ rok, a stále si mimo. Písala som aj o Snehulienke a Jankovi s Marienkou. Zaujímavé, to si zrejme pochopila. Státie pred bránou je pre mňa to isté. Rozprávka.
Vôbec nerobíš veriacim dobré meno. Len ma utvrdzuješ v tom, že slepo veriť môže len prostoduchý jedinec.
A zrejme si si oprášila staré psychologicko-náboženské príručky, keď si napísala, že sa za mňa modlíš. Ateisti to nemajú radi. Ale to vieš, lebo inak by si to nepísala.
Tak vieš čo? Ja sa "pomodlím" za Teba.
Nezabudni to nabudúce použiť.
To si Ty napísala, tak ja, že lám chlebík.
Tak sa mi zdá, že je toho viacej, čomu nerozumieš.
V Biblii Ti je jasné nejaké obrazné prirovnanie. So mnou diskutuješ rok, a stále si mimo. Písala som aj o Snehulienke a Jankovi s Marienkou. Zaujímavé, to si zrejme pochopila. Státie pred bránou je pre mňa to isté. Rozprávka.
Vôbec nerobíš veriacim dobré meno. Len ma utvrdzuješ v tom, že slepo veriť môže len prostoduchý jedinec.
A zrejme si si oprášila staré psychologicko-náboženské príručky, keď si napísala, že sa za mňa modlíš. Ateisti to nemajú radi. Ale to vieš, lebo inak by si to nepísala.
Tak vieš čo? Ja sa "pomodlím" za Teba.
Nezabudni to nabudúce použiť.
03.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: modlím sa :)
Ano Ja som to napísala tú stať zo sv. Písma
to sú slová Pána Ježiša pri poslednej večeri, keď ustanovil Eucharistiu.
/Mat 26, 26-29/
Určite nie som mimo.
Ano Lulu modlim sa za teba a budem sa aj nadalej za teba modliť.
Naozaj nerobím veriacim dobre meno ?
Si veľmi zlomyselná.
Všetkému som dobre rozumela.
to sú slová Pána Ježiša pri poslednej večeri, keď ustanovil Eucharistiu.
/Mat 26, 26-29/
Určite nie som mimo.
Ano Lulu modlim sa za teba a budem sa aj nadalej za teba modliť.
Naozaj nerobím veriacim dobre meno ?
Si veľmi zlomyselná.
Všetkému som dobre rozumela.
02.12.2011
lulu
Reagovať
túžba
Ty zrejme vôbec netušíš, o ako Arnoldovi som písala, lebo inak by si také hlúposti vytrhnuté z kontextu nepísala. A že nie si mimo reality.
O tých kresťanoch, čo sú vo viere ľahostajní, máš znova pravdu. Je ich tak 90%. Asi tá viera nie je až taká úžasná, že.
A vážne už začni niečo robiť so svojou utkvelou predstavou, že všetci tajne túžime po Bohu.
O tých kresťanoch, čo sú vo viere ľahostajní, máš znova pravdu. Je ich tak 90%. Asi tá viera nie je až taká úžasná, že.
A vážne už začni niečo robiť so svojou utkvelou predstavou, že všetci tajne túžime po Bohu.
02.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: túžba
Modlím sa aj za teba lulu. Vidí,už sa teraz vykrúcaš, zahováraš. To nebolo vytrhnuté z kontextu.
Až si sa zľakla, že kde som napísala, že ch chcem vojsť nebeskou bránou.
A vieš, že už bude rok čo spolu diskutujeme.
To, nie je žiadna utkvelá predstava.
Nerozumiem čo si myslela lám chlebík...atď.
Až si sa zľakla, že kde som napísala, že ch chcem vojsť nebeskou bránou.
A vieš, že už bude rok čo spolu diskutujeme.
To, nie je žiadna utkvelá predstava.
Nerozumiem čo si myslela lám chlebík...atď.
30.11.2011
lulu
Reagovať
aj tak neviem
Teraz som si živo predstavila, ako stojím pred tým Nebom a trieskam Ťa lopárom po hlave, aby si ma nepredbehla.
A máš znova pravdu. Tajne túžim po Bohu, ale musí vyzerať ako Arnold v najväčšej sláve.
Keď sa to tak zoberie, celú Vašu slávnu Bibliu napísali nejaký Maťko, Janko, Paľko....
Samozrejme je obdivuhodné, akú davovú psychózu to vyvoláva. V dnešnom storočí priam neuveriteľné.
Naozaj nemôžem prísť na to, čo spôsobuje Váš výpadok zdravého rozumu.
A máš znova pravdu. Tajne túžim po Bohu, ale musí vyzerať ako Arnold v najväčšej sláve.
Keď sa to tak zoberie, celú Vašu slávnu Bibliu napísali nejaký Maťko, Janko, Paľko....
Samozrejme je obdivuhodné, akú davovú psychózu to vyvoláva. V dnešnom storočí priam neuveriteľné.
30.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: aj tak neviem
Vidíš, ja som to hneď tušila, že v kutiku srdca túžiš po Bohu.
Ved som to aj napísala, že kdesi v podvedomí túžiš po Bohu.
Tak už nielen druhých chceš od tadiaľ vystrkať, ale ešte aj trieskať sa ti zachcelo ..a rovno loparom Lulu.
Ano napísala si, keby sme sa spolu postavili , pred nebeskú bránu, tak ja vojdem ...atd.
Ustanovenie Eucharistie
Pri večeri vzal Ježiš chlieb a dobrorečil, lámal ho a dával učeníkom, hovoriac: "Vezmite a jedzte: toto je moje telo." Potom vzal kalich, vzdával vďaky a dal im ho, hovoriac: "Pite z neho všetci: toto je moja krv novej zmluvy, ktorá sa vylieva za všetkých na odpustenie hriechov.
/Mt 26, 26-29/ Toto sú slová Pána Ježiša.
Nemyslím si, že ide o vypadky zdravého rozumu.
Ved som to aj napísala, že kdesi v podvedomí túžiš po Bohu.
Tak už nielen druhých chceš od tadiaľ vystrkať, ale ešte aj trieskať sa ti zachcelo ..a rovno loparom Lulu.
Ano napísala si, keby sme sa spolu postavili , pred nebeskú bránu, tak ja vojdem ...atd.
Ustanovenie Eucharistie
/Mt 26, 26-29/ Toto sú slová Pána Ježiša.
Nemyslím si, že ide o vypadky zdravého rozumu.
01.12.2011
lulu
Reagovať
problém
Nemôžem Ti napísať, po čom túžim v kútiku duše, lebo by si potom musela zájsť na spoveď. :)))
Vieš, aj Snehulienka vstala z mŕtvych, keď ju pobozkal princ. Aj Janko s Marienkou upálili Ježibabu a bolo to dobré.
A potom deti dospeli a pochopili, že život nie je rozprávka.
No a niektorí dospelí stále nevyrástli z detských rozprávok.
Tak si lám chlebík a pi z kalicha.
Ja radšej na prechádzke zdvihnem ten papier z chodníka a vychovám v tom duchu aj moje deti.
Si neskutočne mimo reality. Ľudia sú dobrí a zlí (alebo horší?). Nejaká viera nehrá žiadnu rolu.
Vieš veľmi dobre, že kedy to bolo podstatné a vplývalo na charakter ľudí (viera), svet by vyzeral úplne inak. Tak kde vidíš problém Ty?
Vieš, aj Snehulienka vstala z mŕtvych, keď ju pobozkal princ. Aj Janko s Marienkou upálili Ježibabu a bolo to dobré.
A potom deti dospeli a pochopili, že život nie je rozprávka.
No a niektorí dospelí stále nevyrástli z detských rozprávok.
Tak si lám chlebík a pi z kalicha.
Ja radšej na prechádzke zdvihnem ten papier z chodníka a vychovám v tom duchu aj moje deti.
Si neskutočne mimo reality. Ľudia sú dobrí a zlí (alebo horší?). Nejaká viera nehrá žiadnu rolu.
Vieš veľmi dobre, že kedy to bolo podstatné a vplývalo na charakter ľudí (viera), svet by vyzeral úplne inak. Tak kde vidíš problém Ty?
02.12.2011
Mgr.
Reagovať
Re: problém
Napísla si to lulu, citujem : a máš znova pravdu.
Ale napísala si to, že tajne túžiš po Bohu.
Ano v kutiku srdca a duše túžiš po Bohu, inak by si mi to takto nenapísala.
Nie nie som mimo reality.
Žijem obyčajný život.
Vieš mnoho kresťanov je vo vzťahu k viere, k Bohu ľahostajných, nemajú výdrž, sú chvíľkoví, ...
Píše sa o tom aj v Písme / Mar 4, 13-20/
Rosievač seje slovo :
Na kraj cesty :
kde sa se je slovo , sú tí, čo ho počúvajú, ale hned prichádza satan a oberá ich o slovo zasiate do nich.
Na skalnatej pôde :
zasiate je u tých, čo počúvajú slovo a hned ho z radosťou prijímajú , ale nemajú v sebe koreňa sú chvíľkoví.
A potom keď nastane pre slovo súženie alebo prenasledovanie hneď odpadnú.
slovo zasiate do trnia :
je u tých čo počúvajú slovo, ale potom sa vludia svetské starosti, klam bohatstvo... atd slovo udusia a zostane bez úžitku.
slovo zasiate do dobrej zeme :
je u tých, čo počúvajú slovo a prijímajú ho a prinášajú úrodu : jedno 30-násobnu, druhé 60-násobnú a iné 100 násobnu
Myslím, že uvedené podobenstvo vystihuje aj kresťanov.
Ale napísala si to, že tajne túžiš po Bohu.
Ano v kutiku srdca a duše túžiš po Bohu, inak by si mi to takto nenapísala.
Nie nie som mimo reality.
Žijem obyčajný život.
Vieš mnoho kresťanov je vo vzťahu k viere, k Bohu ľahostajných, nemajú výdrž, sú chvíľkoví, ...
Píše sa o tom aj v Písme / Mar 4, 13-20/
Rosievač seje slovo :
Na kraj cesty :
kde sa se je slovo , sú tí, čo ho počúvajú, ale hned prichádza satan a oberá ich o slovo zasiate do nich.
Na skalnatej pôde :
zasiate je u tých, čo počúvajú slovo a hned ho z radosťou prijímajú , ale nemajú v sebe koreňa sú chvíľkoví.
A potom keď nastane pre slovo súženie alebo prenasledovanie hneď odpadnú.
slovo zasiate do trnia :
je u tých čo počúvajú slovo, ale potom sa vludia svetské starosti, klam bohatstvo... atd slovo udusia a zostane bez úžitku.
slovo zasiate do dobrej zeme :
je u tých, čo počúvajú slovo a prijímajú ho a prinášajú úrodu : jedno 30-násobnu, druhé 60-násobnú a iné 100 násobnu
Myslím, že uvedené podobenstvo vystihuje aj kresťanov.
30.11.2011
lulu
Reagovať
aj tak neviem
Teraz som si živo predstavila, ako stojím pred tým Nebom a trieskam Ťa lopárom po hlave, aby si ma nepredbehla.
29.11.2011
lulu
Reagovať
:))))))
Ježiši, kde som písala, že chcem vojsť Nebeskou bránou.
To nebolo ani hypoteticky. Lebo hypotéza je neoverený predpoklad, vedecky podložený.
Boh je ilúzia. Tým pádom všetko, čo k nemu patrí. Žiadna veda.
Ty si dáš na jazyk od farárka nejakú oplatku a prijímaš Ježiša? To je neskutočná blbina.
Ozaj, to kto s tou oplatkou vymyslel? Toto neviem. Fakt.
Čo sa trasieš zo šatniarky. Ja by som ju kludne robila. Určite zábavnejšie, ako večná nuda.
Ja žijem tak, ako si to predstavujem ja. Len či Ty naozaj žiješ tak, ako si to predstavuje Tvoj Boh.
To nebolo ani hypoteticky. Lebo hypotéza je neoverený predpoklad, vedecky podložený.
Boh je ilúzia. Tým pádom všetko, čo k nemu patrí. Žiadna veda.
Ty si dáš na jazyk od farárka nejakú oplatku a prijímaš Ježiša? To je neskutočná blbina.
Ozaj, to kto s tou oplatkou vymyslel? Toto neviem. Fakt.
Čo sa trasieš zo šatniarky. Ja by som ju kludne robila. Určite zábavnejšie, ako večná nuda.
Ja žijem tak, ako si to predstavujem ja. Len či Ty naozaj žiješ tak, ako si to predstavuje Tvoj Boh.
29.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: :))))))
ustanovenie Eucharistie :
Píše o tom sv. Písmo.
Ustanovenie Eucharistie
/Mt 26, 26-29/
Píše o tom sv. Písmo.
Ustanovenie Eucharistie
/Mt 26, 26-29/
29.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: :))))))
Toto si mám teda ako vysvetliť ?
lulu píše, že :
Ale dovolím si tvrdiť, že kedy sme sa spolu "postavili pred Nebeskú bránu", tak ja vojdem, lebo žijem tak, ako si to v podstate ten Váš Boh predstavuje.
Ty vo svojom povedomí túžiš po Bohu.
Ešte aj druhého by si od nebeskej brány vystrkala.
Prečítaj si Ján 6, kapitola
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom.
Ako mňa poslal živý Otec a ja žijem z Otca, aj ten, čo mňa je, bude žiť zo mňa.
Toto je ten chlieb, ktorý zostúpil z neba, a nie aký jedli otcovia a pomreli.
Kto je tento chlieb, bude žiť naveky."
/Jan 6, 54-59/
lulu píše, že :
Ale dovolím si tvrdiť, že kedy sme sa spolu "postavili pred Nebeskú bránu", tak ja vojdem, lebo žijem tak, ako si to v podstate ten Váš Boh predstavuje.
Ty vo svojom povedomí túžiš po Bohu.
Ešte aj druhého by si od nebeskej brány vystrkala.
Prečítaj si Ján 6, kapitola
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom.
Ako mňa poslal živý Otec a ja žijem z Otca, aj ten, čo mňa je, bude žiť zo mňa.
Toto je ten chlieb, ktorý zostúpil z neba, a nie aký jedli otcovia a pomreli.
Kto je tento chlieb, bude žiť naveky."
/Jan 6, 54-59/
28.11.2011
lulu
Reagovať
myšlienky
To máš pravdu.
Ale dovolím si tvrdiť, že kedy sme sa spolu "postavili pred Nebeskú bránu", tak ja vojdem, lebo žijem tak, ako si to v podstate ten Váš Boh predstavuje. A Ty ostaneš v šatni pred Nebom vešať kabáty.
No a nechytaj sa myšlienky, že v kútiku duše predsa len v nejakého Boha dúfam.
Náš pozorovateľný vesmír sa skladá z miliárd galaxií a každá obsahuje miliárd hviezd. Stále sa rozpína a robí si, čo chce. Boh v ňom nemá miesto.
Ale dovolím si tvrdiť, že kedy sme sa spolu "postavili pred Nebeskú bránu", tak ja vojdem, lebo žijem tak, ako si to v podstate ten Váš Boh predstavuje. A Ty ostaneš v šatni pred Nebom vešať kabáty.
No a nechytaj sa myšlienky, že v kútiku duše predsa len v nejakého Boha dúfam.
Náš pozorovateľný vesmír sa skladá z miliárd galaxií a každá obsahuje miliárd hviezd. Stále sa rozpína a robí si, čo chce. Boh v ňom nemá miesto.
29.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: myšlienky
Naozaj žiješ tako ako si to Boh predstavuje ?
Veď popieraš jeho existenciu, a hovoríš, že tu niet miesta pre neho ?
To je teda riadny paradox ? Nemyslíš ?
Najskôr mi tu píšeš, že či duše budú obliehať okolo nejakej božej hmloviny a teraz píšeš , že chceš vojsť nebeskou bránou.
Aký obrat o 180 stup.
Tak mám novu funkciu vrátničky, a šatniarky, ale to je tak práca pre teba lulu po tom všetkom, čo si mi tu napísala.
Chcela si ma znovu pokoriť.
Už som mala zbierať smeti po meste, teraz šatniarka.
Práve som prišla z kostola, zo sv. omše. Poskytujem Ježišovi útulok vo svojom srdci keď ho prijímam vo sv.prijímaní.
Neverím, že by ma nechal stáť pred nebeskou bránou.
prečítaj si :
/Luk 13, kap.23-30/
Veď popieraš jeho existenciu, a hovoríš, že tu niet miesta pre neho ?
To je teda riadny paradox ? Nemyslíš ?
Najskôr mi tu píšeš, že či duše budú obliehať okolo nejakej božej hmloviny a teraz píšeš , že chceš vojsť nebeskou bránou.
Aký obrat o 180 stup.
Tak mám novu funkciu vrátničky, a šatniarky, ale to je tak práca pre teba lulu po tom všetkom, čo si mi tu napísala.
Chcela si ma znovu pokoriť.
Už som mala zbierať smeti po meste, teraz šatniarka.
Práve som prišla z kostola, zo sv. omše. Poskytujem Ježišovi útulok vo svojom srdci keď ho prijímam vo sv.prijímaní.
Neverím, že by ma nechal stáť pred nebeskou bránou.
prečítaj si :
/Luk 13, kap.23-30/
26.11.2011
lulu
Reagovať
som sa rozbehla
No veď aj ja stále píšem z môjho pohľadu, ako to cítim a vnímam ja.
Neviem na ktorú časť môjho príspevku si reagovala vyjadrením : "Keďže predpkladám, že ty nežiješ v manželstve tak je to pre teba niečo nezmyselné."
Ale môžem Ťa uistiť, že proti manželstvu nič nemám. Len si myslím, že je to oveľa náročnejšie, ako kúpa topánok. Ale tie si vyskúšaš. Lebo ich chceš nosiť dlhšie ako dva dni.
Preto tvrdím, že nemôžem žiť s mužom, ktorý ma "tlačí", ako malé topánky.
A teraz zasa ja predpokladám, že vôbec nevieš, o čom hovorím.
Zoberiem to z Tvojho pohľadu na svet.
Stvoril Ťa Boh a dal Ti orgazmus.
Uzavrieš manželstvo s mužom, ktorý ti ho nikdy nedá, lebo to robí inak.
Ty si povieš, dobre, vydržím, ale ja teda nie.
Väčšinou to nie je až také dramatické, ale keď funguje sex, tak ide všetko oveľa ľahšie. Ono len modliť sa spolu nestačí.
Vôbec netuším, či máš nejakého partnera, ale asi nie. A deti určite nie. Rokov už náš dosť, tak kde je chyba?
A teraz budem fakt zlá. Keď roky žijem s jedným mužom, dvomi deťmi a je nám fain, lebo sa všetci ľúbime, akurát nemáme papier, tak čo? Boh sa z toho pokaká?
Čo je manželstvo? Taká istá rituálna kravina ako krst.
Neviem na ktorú časť môjho príspevku si reagovala vyjadrením : "Keďže predpkladám, že ty nežiješ v manželstve tak je to pre teba niečo nezmyselné."
Ale môžem Ťa uistiť, že proti manželstvu nič nemám. Len si myslím, že je to oveľa náročnejšie, ako kúpa topánok. Ale tie si vyskúšaš. Lebo ich chceš nosiť dlhšie ako dva dni.
Preto tvrdím, že nemôžem žiť s mužom, ktorý ma "tlačí", ako malé topánky.
A teraz zasa ja predpokladám, že vôbec nevieš, o čom hovorím.
Zoberiem to z Tvojho pohľadu na svet.
Stvoril Ťa Boh a dal Ti orgazmus.
Uzavrieš manželstvo s mužom, ktorý ti ho nikdy nedá, lebo to robí inak.
Ty si povieš, dobre, vydržím, ale ja teda nie.
Väčšinou to nie je až také dramatické, ale keď funguje sex, tak ide všetko oveľa ľahšie. Ono len modliť sa spolu nestačí.
Vôbec netuším, či máš nejakého partnera, ale asi nie. A deti určite nie. Rokov už náš dosť, tak kde je chyba?
A teraz budem fakt zlá. Keď roky žijem s jedným mužom, dvomi deťmi a je nám fain, lebo sa všetci ľúbime, akurát nemáme papier, tak čo? Boh sa z toho pokaká?
Čo je manželstvo? Taká istá rituálna kravina ako krst.
26.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: som sa rozbehla
Reagovla som na tú časť príspevku, kde píšeš toto : Ak už chceš niečo o prírode, tak proti nej je určite nezmyselné vyžadovanie vstupovania do manželstva ako ...atď
Čo je na tom proti prírode, keď dvaja mladí ľudia, muž a žena vstupujú do manželstva čistí a zdržanliví.
Manželstvo je veľmi vážna vec. Je to jedna zo siedmych sviatostí.
Tak to si vôbec neopísla z môjho pohľadu.
Čo je na tom proti prírode, keď dvaja mladí ľudia, muž a žena vstupujú do manželstva čistí a zdržanliví.
Manželstvo je veľmi vážna vec. Je to jedna zo siedmych sviatostí.
Tak to si vôbec neopísla z môjho pohľadu.
26.11.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: som sa rozbehla
Nie je na tom nič. Len sa potom rozvádzajú pre " neprekonateľné rozdiely ".
Lebo sex je príroda, nie Boh.
Aj keď to naozaj nie je v manželstve len o tom sexe, je dôležitý, a dobrý udrží manželstvo skôr ako zlý, alebo žiadny.
Ja nevnímam rozdiel medzi manželstvom a spolužitím.
Rozdiel je len v kvalite zväzku.
Lebo sex je príroda, nie Boh.
Aj keď to naozaj nie je v manželstve len o tom sexe, je dôležitý, a dobrý udrží manželstvo skôr ako zlý, alebo žiadny.
Ja nevnímam rozdiel medzi manželstvom a spolužitím.
Rozdiel je len v kvalite zväzku.
28.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: som sa rozbehla
Máme opačné názory, každá stojí na opačnom brehu, a preto si nerozumieme.
23.11.2011
lulu
Reagovať
výchova
Ak je viera v Boha taká čistá a krásna, prečo robia ľudia v jeho mene také zlé veci?
Prečo sú farárkovia homosexuálny pedofili?
Prečo nemecké katolícka cirkev vlastní nakladateľstvo, ktoré rozširuje na internete pornografiu?
Toto nie je zvrhlosť?
Kde je to čisté a krásne?
O akých opačných brehoch hovoríš?
Stále si niečo namýšľaš. Prírodu nespomínaj. Tej je to jedno. Proti prírode je veľa vecí a hlavne konaní ľudí, ale homosexualita to vonkoncom nieje.
Ak už chceš niečo o prírode, tak proti nej je určite nezmyselné vyžadovanie vstupovania do manželstva ako panna a panic, sex len za účelom splodenia detí, nútenie homosexuálov k manželstvám so ženami a veľa, veľa iných vecí.
Nemáš vlastný názor, ale z tvojho pohľadu na to ani nikdy neprídeš. Dostala si silne náboženskú výchovu. Si submisívny typ. Zachraňuje Ťa jedine písmo.
Prečo sú farárkovia homosexuálny pedofili?
Prečo nemecké katolícka cirkev vlastní nakladateľstvo, ktoré rozširuje na internete pornografiu?
Toto nie je zvrhlosť?
Kde je to čisté a krásne?
O akých opačných brehoch hovoríš?
Stále si niečo namýšľaš. Prírodu nespomínaj. Tej je to jedno. Proti prírode je veľa vecí a hlavne konaní ľudí, ale homosexualita to vonkoncom nieje.
Ak už chceš niečo o prírode, tak proti nej je určite nezmyselné vyžadovanie vstupovania do manželstva ako panna a panic, sex len za účelom splodenia detí, nútenie homosexuálov k manželstvám so ženami a veľa, veľa iných vecí.
Nemáš vlastný názor, ale z tvojho pohľadu na to ani nikdy neprídeš. Dostala si silne náboženskú výchovu. Si submisívny typ. Zachraňuje Ťa jedine písmo.
23.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: výchova
v Poslednom príspevku som nepoužila žiadny citát z Písma.
Ja som ti vieru opísala z môjho pohľadu ako ju cítim a vnímam ja. Ano pre mňa je viera a Boh niečo čisté ...atď
Nič si nenamýšľam. Nie som submisívna.
Keďže predpkladám, že ty nežiješ v manželstve tak je to pre teba niečo nezmyselné.
Ja som ti vieru opísala z môjho pohľadu ako ju cítim a vnímam ja. Ano pre mňa je viera a Boh niečo čisté ...atď
Nič si nenamýšľam. Nie som submisívna.
Keďže predpkladám, že ty nežiješ v manželstve tak je to pre teba niečo nezmyselné.
22.11.2011
lulu
Reagovať
tolerancia
Teraz si ma rozosmiala. Vážne.
Jasné, že som vedela, že je to z Písma. Veď čo iné by si napísala. Ani som sa nenamáhala to hľadať. Aj samotná štylizácia textu tomu nasvedčuje.
Chápem, že si psychologicky spracovaná od detstva, tak ani nemôžeš mať vlastný názor.
V podstate je to jedno. Ak Ťa taký život napĺňa, tak na ničom inom nezáleží.
Treba si však uvedomiť, že sme ľudia rôzni a každého napĺňa niečo iné. Homosexuál miluje iného muža, napĺňa ho to, tak isto, ako Teba Boh. Pre mňa Ste rovnakí. Uletení, ale je to Vaša vec. Ja to tolerujem.
Jasné, že som vedela, že je to z Písma. Veď čo iné by si napísala. Ani som sa nenamáhala to hľadať. Aj samotná štylizácia textu tomu nasvedčuje.
Chápem, že si psychologicky spracovaná od detstva, tak ani nemôžeš mať vlastný názor.
V podstate je to jedno. Ak Ťa taký život napĺňa, tak na ničom inom nezáleží.
Treba si však uvedomiť, že sme ľudia rôzni a každého napĺňa niečo iné. Homosexuál miluje iného muža, napĺňa ho to, tak isto, ako Teba Boh. Pre mňa Ste rovnakí. Uletení, ale je to Vaša vec. Ja to tolerujem.
23.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: tolerancia
Viera je pre mňa úplne niečo prirodzené, a tak spontánne. Nie som psychologicky spracovaná. Ja má vlastný názor. Prečo, by som nemala mať vlastný názor.
Viera a Boh je niečo tak čisté, krásne,...atď.
Toje zase veľmi zlý príklad, a porovnanie. Ako ho to môže naplňať, veď je to zvrhlosť,nezriadenosť, niečo, čo je proti prírode a prirodzenosti.
Nedávaj ma do jednej analogie a neporovnávaj ma s touto skupinou.
Nie, nie sme rovnakí . Stojíme na úplne opačných brehoch. Tak to si zase prestrelila s tým úletom.
Viera a Boh je niečo tak čisté, krásne,...atď.
Toje zase veľmi zlý príklad, a porovnanie. Ako ho to môže naplňať, veď je to zvrhlosť,nezriadenosť, niečo, čo je proti prírode a prirodzenosti.
Nedávaj ma do jednej analogie a neporovnávaj ma s touto skupinou.
Nie, nie sme rovnakí . Stojíme na úplne opačných brehoch. Tak to si zase prestrelila s tým úletom.
19.11.2011
lulu
Reagovať
čo dodať
Nepochybujem o tom, že to so svojou vierou myslíš úprimne. Horšie to ale bude s tým "darom". Lebo veriť tak slepo ako Ty, to už nie je dar.
Ani neviem, ako to vyjadriť. Je to podobné, ako keď podvádzaná manželka stále verí svojmu neverníkovi, aj keď celý panelák vie, že si to užíva so susedom z piateho.
Tak Ty stále veríš, že Tvoji prarodičia sú Eva a Adam.
Ale máš pravdu. Aj ja by som ako podvádzaná manželka radšej uverila, že to nie je pravda. Radšej zatvorme oči a uverme.
Miestami ani ja neviem, čo k tomu dodať.
Ani neviem, ako to vyjadriť. Je to podobné, ako keď podvádzaná manželka stále verí svojmu neverníkovi, aj keď celý panelák vie, že si to užíva so susedom z piateho.
Tak Ty stále veríš, že Tvoji prarodičia sú Eva a Adam.
Ale máš pravdu. Aj ja by som ako podvádzaná manželka radšej uverila, že to nie je pravda. Radšej zatvorme oči a uverme.
Miestami ani ja neviem, čo k tomu dodať.
19.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: čo dodať
Ten tvoj príklad nieje moc vhodný.
Zle prirovnanie. Viera sa nedá porovnávať s tým tvojim príkladom o nevere.
To jednoducho nejde.
Určite raz sa to dozve aj tá manželka.
Nemyslím si, že slepo verím.
Tá nevera aj tak raz vyjde najavo, lebo nič nie je tak skryté, čo by sa nevyjavilo a neprezvedelo a nevyšlo na verejnosť.
Zle prirovnanie. Viera sa nedá porovnávať s tým tvojim príkladom o nevere.
To jednoducho nejde.
Určite raz sa to dozve aj tá manželka.
Nemyslím si, že slepo verím.
Tá nevera aj tak raz vyjde najavo, lebo nič nie je tak skryté, čo by sa nevyjavilo a neprezvedelo a nevyšlo na verejnosť.
20.11.2011
lulu
Reagovať
Re: Re: čo dodať
S tou neverou to bol samozrejme len príklad, ale podľa mňa, celkom dobrý.
Veď pred päťsto rokmi ste verili všeličomu, ale všetko "aj tak raz vyjde najavo, lebo nič nie je tak skryté, čo by sa nevyjavilo a neprezvedelo a nevyšlo na verejnosť."
Ja by som to nenapísala lepšie.
Prarodičia sú len rozprávka pre deti a Vy tomu stále veríte. Už ste sa to dozvedeli, ale aj tak ste neuverili. To je presne, ako s tou manželkou. Aj tá to už dávno vie, ale neverí, lebo nechce.
Veď pred päťsto rokmi ste verili všeličomu, ale všetko "aj tak raz vyjde najavo, lebo nič nie je tak skryté, čo by sa nevyjavilo a neprezvedelo a nevyšlo na verejnosť."
Ja by som to nenapísala lepšie.
Prarodičia sú len rozprávka pre deti a Vy tomu stále veríte. Už ste sa to dozvedeli, ale aj tak ste neuverili. To je presne, ako s tou manželkou. Aj tá to už dávno vie, ale neverí, lebo nechce.
22.11.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: čo dodať
Lebo nič nie je skryté, čo by sa nevyjavilo, a nič utajené, čo by sa neprezvedelo a nedostalo na verejnosť. / Luk 8:17/
Vedela si, že tento výrok je z Písma ?.
Vedela si, že tento výrok je z Písma ?.