referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Základná charakteristika a rozdiely ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
10.03.2015
Milan    Reagovať
úpadok RKC
Vie niekto povedať,prečo tak hlboko klesla RKC ,ktorá tvrdí,že je pokračovateľkou prvotného kresťanstva?
Ved celé dejiny RKC sú o násilí,netolerancii,sebectve,mamonárstve,bigotnosti, a podobne. Novodobý synkretizmus RKC /ktorý je už vrcholom úpadku/ je toho dôkazom,ktorý nepotrebuje komentár. A to už vôbec nehovorím o učení RKC,ktoré je celé pohanského pôvodu. Ved dnes "viac" ludia ,nekresťania ,pohania viac žijú podla kresťanských hodnôt ako katolíci. Dnes slovo "katolík" má horší význam,ako slovo "farizej".
23.01.2016
Mgr.    Reagovať
Re: odpoveď
slovo katolícky grécky pôvod....
katholikos = všeobecný, týkajúci sa všetkých, otvorený všetkým, univerzálny)
26.06.2012
Mgr.    Reagovať
diskusia
KS Milosť nejako nemáte záujem diskutovať ?

Ale zúfalo vypisovať výzvy na získanie dostatočný počet podpisov na to vás je ?
22.06.2012
Mgr.    Reagovať
falošný proroci KS MILOSŤ- nechodťe za KS MILOSŤ
Dajte si pozor, aby vás nezviedli. Lebo prídu mnohí a v mojom mene budu hovoriť : To som ja a : Ten čas je už blízko. Nechodte za nimi. (Luk 21,8-9)

V ľude však boli aj falošní proroci; tak budú medzi vami falošní učitelia, ktorí budú vnášať zhubné rozkoly; budú zapierať Pána, ktorý ich vykúpil, a tým privedú na seba náhlu záhubu. /2Pt. 2-1/

Dajte si pozor, aby vás nezviedli. Lebo prídu mnohí a v mojom mene budu hovoriť : To som ja a : Ten čas je už blízko. Nechodte za nimi. (Luk 21,8-9)
22.06.2012
Mgr.    Reagovať
falošní proroci KS MILOSŤ-nechodte za nimi
Ale ste sa sektári nejako rozbehli.
Kde prebieha ten váš krst ? Plaváren, kupalisko, bazen, jazero ? Divné miesto pre krst ?

Kde pastori KS milosť študovali teologiu ?

Sú tieto spoločenstvá
(KS Milosť, a modrý kríž ) registrované ako cirkvi a náboženská spoločnosti ?
A dám, vám hned aj odpoved nie, nie sú.

V ľude však boli aj falošní proroci; tak budú medzi vami falošní učitelia, ktorí budú vnášať zhubné rozkoly; budú zapierať Pána, ktorý ich vykúpil, a tým privedú na seba náhlu záhubu. /2Pt. 2-1/

Nechodte za týmito zhubným spoločenstvami, nechodte za KS Milosť .

Pane, prosíme ťa za tých, ktorí opustili nauku cirkvi, aby zistili, že sú na zlej ceste, prosme Pána.
22.06.2012
Mgr.    Reagovať
NEDÁVAŤ KS Milosť svoje osobné údaje za žiadnych okolností
Nech si každý plnoletý občan rozmyslí, či im dá do ruk svoje osobné údaje.
Meno priezvisko., Bydlisko, rodné číslo., popr. dátum narodenia.
Je to fakt na zváženie. A preto varujem a upozornujem, aby ste im svoje osobné udaje nedávali a neposkytovali.

Kresťania katolíci nepodpisujte podpisový hárok na zaregistrovanie na Ministr. kultury tejto sekty KS Milosť.
-je to fakt na zváženie.-
22.06.2012
Mgr.    Reagovať
registrácia - nedávať sektárom svoje osobné udaje o sebe za žiadnych okolností
Človek ak nemá základné vedomosti o práci, znakoch, terminologii, manipulácii a získavaní členov do siekt, sa veľmi ľahko môže stať ich ľahkou korysťou.

To je dobre, že KS Milosť nechcú na Min.kultury zeregistrovať.
1, základné podmienka je získať dostatočný počet podpisov.
spolu :
-čestné vyhlásenia najmenej 20 000 plnoletých členov, ktorí majú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a sú občanmi Slovenskej republiky, o tom, že sa hlásia k cirkvi alebo náboženskej spoločnosti, podporujú návrh na jej registráciu, sú jej členmi, poznajú základné články viery a jej učenie a sú si vedomí práv a povinností, ktoré im vyplývajú z členstva v cirkvi alebo náboženskej spoločnosti, s uvedením ich mien, priezvisk, trvalého pobytu a rodných čísel.

A tu nech si to každý dobre rozmyslí, či poskytne takýmto ľudom svoje osobné údaje vrátane rodného čísla.

Diskutujúci od KS MILOST, kde vaši pastori študovali takúto teológiu ?
Na akej teologickej fakulte prednášajú takéto učenie ?

Učenie KS Milosť ani nevie v skutočnosti, čo toto slovo znamená, lebo je tak veľmi vzdialené od tohto pojmu.

Toto spoločenstvo stavia až na takej zlobe proti katolic.cirkvi.

Na registráciu KS MILOST nedávať sektárom osobné udaje o sebe za žiadnych okolností :
22.06.2012
člen ks milost    Reagovať
prozba o pomoc
Podporte nas k registracii ks milost. Už dlhe roky sa snažime o registracii Predtym to bolo Zbor Viery teraz ks Milost.potrebujeme 20000 plnoletych podpisov
22.06.2012
prozba o pomoc
Podporte nas k registracii ks milost. Už dlhe roky sa snažime o registracii Predtym to bolo Zbor Viery teraz ks Milost.potrebujeme 20000 plnoletych podpisov
22.06.2012
prozba o pomoc
22.06.2012
prozba o pomoc
22.06.2012
prozba o pomoc
22.06.2012
prozba o pomoc
22.06.2012
prozba o pomoc
22.06.2012
prozba o pomoc
22.06.2012
prozba o pomoc
22.06.2012
prozba o pomoc
15.05.2012
milan    Reagovať
Bratia a sestry
Nie ,nechcú JS kňazskú triedu. To o čom "básniš" je hrstka "mimostojacich"/odpadlíkov/ ,ale nie náboženská spoločnosť JS. Pozri oficiálne stránky JS. Poriadne čítaj!
15.05.2012
Mgr.    Reagovať
Re: Bratia a sestry
Mám jednu otázku Prečo chcú mať svedkovia jehov. kňazskú triedu.
/časopis Rozmer 1/2010 34 zo zahraničia /
zaujímavé čítanie na internete.

Nebudem čítať vašu internetovú stránku. Zaváňa mi to takým amerikanizmom.
17.03.2012
Zuzana Pavlínyiová    Reagovať
člen ks milost
http://referaty.atlas.sk/diskusia/58290/zakladna-charakteristika-a-rozdiely-siekt-a-cirkvi

http://referaty.atlas.sk/odborne-humanitne/psychologia/58290/zakladna-charakteristika-a-rozdiely-siekt-a-cirkvi

Znaky a nábor siek – závislosť, následky, psychická manipulácia, dôsledky, ochrana a prevencia pred nebezpečnými spoločenstvami
10.03.2012
pavol    Reagovať
člen ks milost
prava viera je len v ks milost a nikto iny Pridajte sa k nam a budete spaseny. Pozry nase stretnutie na nete ježiš je normalny
11.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: člen ks milost
Kde vaši pastori študovali teologiu ?
Je toto spoločenstvo registrované ako cirkev a náboženská spoločnosť ?
A dám, vám hned aj odpoved nie, nie je.

Nechodte za týmto zhubným spoločenstvo, nechodte za KS Milosť.

Pane, prosíme ťa za tých, ktorí opustili nauku cirkvi, aby zistili, že sú na zlej ceste, prosme Pána.
25.02.2012
milan    Reagovať
reakcia
Ked je to tak jasné,prečo potom tie spory medzi cirkevnými otcami v prvých storočiach? Aj v stredoveku sa často objavovali hnutia ktoré zavrhovali doslovnú premenu.Prečítaj si niečo o vývoji tejto náuky a pochopíš,že to vôbec nebolo jasné,tak ako krst,trojica,nesmrtelná duša,očistec,peklo a iné dogmy. Katolícke dogmy zdeformovali jednoduché evanjelium,pretože pohanské mystéria,filozofické špekulácie nemajú nič spoločné s Písmom.
01.03.2012
Mgr.    Reagovať
Re: reakcia
Milan kde si ? Prečo mlčíš ?
Mám jednu otázku Prečo chcú mať svedkovia jehov. kňazskú triedu.
/časopis Rozmer 1/2010 34 zo zahraničia /
zaujímavé čítanie na internete.
25.02.2012
Mgr.    Reagovať
Re: reakcia
Sv. Cyprian z Kartága, tento severoafrický biskup a mučeník, v čase ťažkého prenasledovania kresťanov podporoval a rozširoval každodenné sv.prijímanie.

Vo svojich listoch sa opätovne pýtal : Odkial máme vziať silu vyliať za Krista vlastnú krv ? Preto musíme ako Kristovi bojovníci denne piť z Kristovho kalicha.

Prijatie Eucharistie vo svätom prijímaní prináša ako svoje hlavné ovocie dôverné spojenie s Ježišom Kristom.
Veď Pán hovorí: „Kto je moje telo a pije moju krv, zostáva vo mne a ja v ňom“
(Jn 6,56).
Život v Kristovi má svoj základ v eucharistickej hostine: „Ako mňa poslal živý Otec a ja žijem z Otca, aj ten, čo mňa je, bude žiť zo mňa“ (Jn 6,57).
Ten, kto objavil Eucharistiu, jej hodnotu, časom zistí, že bez nej nemôže žiť.
V Cirkvi sú mučeníci Eucharistie.
V rímskych dobách, počas prenasledovania kresťanov, veľa kresťanov zomrelo práve preto, že slávili Eucharistiu, boli prichytení pri slávení Eucharistie.
V tých zápisoch, v tých protokoloch vyznávajú“
„My bez Eucharistie nemôžeme žiť“.

Napríklad svätý Ján Zlatoústy vyhlasuje:

To, že sa predložené dary stávajú Kristovým telom a jeho krvou, nespôsobuje človek, ale sám Kristus, ktorý bol za nás ukrižovaný. Kňaz, ktorý ho predstavuje, vyslovuje tie slová, ale ich účinnosť a milosť sú od Boha. Hovorí: Toto je moje telo.
Toto slovo premieňa obetné dary.
Spôsob Kristovej prítomnosti pod eucharistickými spôsobmi je jediný svojho druhu. Povyšuje Eucharistiu nad všetky sviatosti, a preto Eucharistia je akoby zavŕšenie duchovného života a cieľ všetkých sviatostí.
V Najsvätejšej sviatosti Eucharistie je obsiahnuté „opravdivo, skutočne a podstatne telo a krv spolu s dušou a božstvom nášho Pána Ježiša Krista, a teda celý Kristus.
Táto prítomnosť sa nazýva ,skutočnou‘ nie výlučne, ako keby ostatné neboli ,skutočné‘, ale v najplnšom zmysle slova, pretože je podstatná; ňou sa totiž stáva prítomným celý a úplný Kristus, Boh a človek.

Vidíš, Milan nedokázal si mi napísať ani jeden protiargument, na to, čo som uviedla a napísala.

A Písmo, na ktoré sa stále odvolávate, vám zrazu o tomto zjavne nič nehovorí.

A čo vaša zdeformovaná náuka ?
Tak prečo potom svedkovia jehov. tvrdia, že Kristus a Archanjel Michal - sú totožní

Podľa svedkov Jehovových je Ježiš Kristus vlastne Archanjel Michal.
Riadne ste to domotali a zdeformovali ?

predovšetkým treba zdôrazniť, že Kristus a Archanjel Michal to sú dve úplne odlišné postavy.
Píše o tom písmo.
Zjavenie 12, 7-10
Na nebi sa strhol boj: Michal a jeho anjeli bojovali proti drakovi. Bojoval drak i jeho anjeli, ale neobstáli a už nebolo pre nich miesto v nebi.
A veľký drak, ten starý had, ktorý sa volá diabol a satan, čo zvádzal celý svet, bol zvrhnutý; zvrhnutý bol na zem a s ním boli zvrhnutí jeho anjeli.
A počul som mohutný hlas volať v nebi: "Teraz nastala spása, moc a kráľovstvo nášho Boha a vláda jeho Pomazaného, lebo bol zvrhnutý žalobca našich bratov, ktorý na nich dňom i nocou žaloval pred naším Bohom.

Z textu je jasné, že Michal a anjeli bojujú so Satanom. A Boh a jeho Pomazaný - Kristus trumfujú. Inými slovami - Michal Archanjel so svojimi anjelmi bojuje v priebehu čias za trumf Boha a Jeho Syna Krista.

1  |  2    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.