Zaujímavosti o referátoch
Základná charakteristika a rozdiely ...
13.02.2012
Milan
Reagovať
reakcia
Súhlasím s Bercom, ale musím dodať ,že jednoduchí ,prostí kresťania nemôžu za to že majú takých pastierov ,čo pasú samých seba a na ukojenie duchovného hladu svojich ovečiek používajú -pohanské,filozofické poúčky, namiesto biblickej pravdy.Tiež by som si položil otázku-Kto je nebezpečný pre spoločnosť? Tí ktorí nie sú úplne slepí môžu vidieť ovocie tzv.kresťanstva/hlavne Katolíckej cirkvi/,ak nie vrele odporúčam viac zväzkov -Kriminálních dejín kresťanstva, od Karla Heinze Deschnera. Je to hrozné čítanie, a neverím ,že by sa po prečítaní našiel niekto, kto by tvrdil ,že Katolícka cirkev je čistá,svätá. To je to najhoršie rúhanie sa Kristovi a jeho obdivuhodnému príkladu,ktorý hlavne menovaná cirkev tak často pošliapala tým najohavnejším spôsobom. Mám za to ,že svedkovia také veci nerobili,práve naopak,ked napríklad tzv.kresťania vzdávali úctu bohu vojny,tak svedkovia jednoznačne odmietali "obetovať svojich synov na oltár vojny",aj ked ich to mnohých stálo život.
13.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: reakcia
Milan neodpovedal si na moju otázku, ako svedkovia pomáhajú vo forme konkrétnej pomoci chudobným, biednym a núdznym, mimo vašej organizácie.
Túto istú otázku dávam aj tvojmu kolegovi bercovi.
Túto istú otázku dávam aj tvojmu kolegovi bercovi.
25.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: Re: reakcia na otázku pomoc
Milan tvoja odpoveď ma vôbec, ale vôbec neuspokojila.
Je všeobecná, nekonkrétna, ktorá mi vôbec nič nepovie.
Nič nové, žiadnu konkrétnu a praktickú pomoc blížnym som sa nedozvedela.
Keby si mi toto napísal pri skúške do testu, u mňa by si neprešiel.
Je všeobecná, nekonkrétna, ktorá mi vôbec nič nepovie.
Nič nové, žiadnu konkrétnu a praktickú pomoc blížnym som sa nedozvedela.
Keby si mi toto napísal pri skúške do testu, u mňa by si neprešiel.
14.02.2012
Milan
Reagovať
Re: Re: reakcia
Rôznym spôsobom. Dokonca mnohých takáto pomoc pritiahla k JS. Aj ked JS sa nesústredujú na sociálnu pomoc ludom,pretože na prvé miesto dávaju službu Bohu-oznamovanie dobrého posolstva o Božom Královstve. To ale neznamená ,že nepomôžu,ked je to potrebné. Ved dávanie patrí ku kresťanskému životu. Ale JS poslúchajú ten príkaz a príklad ktorý ím dal Kristus. Pretože chudobní budú stále, pokial je tu tento systém vecí,až Božie Královstvo odstráni hlad,chudobu a iné problémy. A určite ludia viac potrebujú počuť o tomto Královstve, ako suplovať štát a venovať sa sociálnej politike. Biblia hovorí niečo iné.
14.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: reakcia
Presne som vedela, že sa nezameriavate na sociálnu oblasť. Teraz si to sám napísal a pripustil.
Svedkovia sú jediní, ktorým táto sociálna oblasť nič nehovorí.
U svedkov nemôžeme hovoriť o nijakej systematickej práci a pomoci v sociálnej oblasti, tak ako to robili prví kresťania.
Tak aj viera: ak nemá skutky, je sama v sebe mŕtva. / 2.Jakubov List 13/
Viera bez skutkov je mŕtva
Bratia moji, čo osoží, keď niekto hovorí, že má vieru, ale nemá skutky? Môže ho taká viera spasiť?
Ak je brat alebo sestra bez šiat a chýba im každodenná obživa a nikto z vás by im povedal: "Choďte v pokoji!
/ 2.Jakub. list 14-16/
Ale niekto povie: "Ty máš vieru bez skutkov a ja ti zo svojich skutkov ukážem vieru.
/Jak 2, 18/
Chceš vedieť, márnivý človeče, že viera bez skutkov je neúčinná? / Jak 2, 20/
Lebo ako telo bez ducha je mŕtve, tak je mŕtva aj viera bez skutkov./ Jak 2, 26/
Matuš 25, 35-44
Lebo, bol som hladný a dali ste mi jesť
bol som smädný a dali ste mi piť
bol som pocestný a pritúlili ste ma
bol som nahý a priodeli ste ma
Potom povie aj tým, čo budú zľava: Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom!
Lebo bol som hladný a nedali ste mi jesť,
bol som smädný a nedali ste mi piť
bol som pocestný, a nepritúlili ste ma
Svedkovia sú jediní, ktorým táto sociálna oblasť nič nehovorí.
U svedkov nemôžeme hovoriť o nijakej systematickej práci a pomoci v sociálnej oblasti, tak ako to robili prví kresťania.
Tak aj viera: ak nemá skutky, je sama v sebe mŕtva. / 2.Jakubov List 13/
Viera bez skutkov je mŕtva
Bratia moji, čo osoží, keď niekto hovorí, že má vieru, ale nemá skutky? Môže ho taká viera spasiť?
Ak je brat alebo sestra bez šiat a chýba im každodenná obživa a nikto z vás by im povedal: "Choďte v pokoji!
/ 2.Jakub. list 14-16/
Ale niekto povie: "Ty máš vieru bez skutkov a ja ti zo svojich skutkov ukážem vieru.
/Jak 2, 18/
Chceš vedieť, márnivý človeče, že viera bez skutkov je neúčinná? / Jak 2, 20/
Lebo ako telo bez ducha je mŕtve, tak je mŕtva aj viera bez skutkov./ Jak 2, 26/
Matuš 25, 35-44
Lebo, bol som hladný a dali ste mi jesť
bol som smädný a dali ste mi piť
bol som pocestný a pritúlili ste ma
bol som nahý a priodeli ste ma
Potom povie aj tým, čo budú zľava: Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom!
Lebo bol som hladný a nedali ste mi jesť,
bol som smädný a nedali ste mi piť
bol som pocestný, a nepritúlili ste ma
14.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: charita
Viera cirkev a katolícka charita pozdvihuje ľudí z materiálnej a duchovnej biedy.
/ snaží sa im zabezpečiť základné životné potreby zbiera pre nich šaty, poskytuje im teplé jedlo, vytvára pre nich útulky /
Ja som uviedla konkrétne formy pomoci cirkvi chudobným trpiacim a biednym, napr. cez charitu.
Boli to konkrétne, skúsenostné formy pomoci ľudom. Nijaké teoretizovanie.
Na Slovensku ale aj vo svete prebieha zber použitých a ofrantkovaných poštových známok pre potreby chudobných a núdznych.
Za financie získané predajom známok, ktoré by sme inak vyhodili, sa kupujú lieky pre chorých, strava pre hladujúcich, kopú sa studne, stavajú sa nemocnice, školy, detské domovy, kaplny.
Ďalšie formy pomoci :
1, koledovanie - živá tradícia koledníci Dobrá novina viac ako 12 rokov chodia po farnostiach a takto sú podporované projekty v Afrike.
Takto podporujú projekty na nemocnice a školy.
2, SKCH Katolícka charita sa stará o niekoľko tisíc núdznych ľudí. / chorí,starí /
-domovy opatrovateľsk.služby,. útulky,
Každoročná zbiera deň boja proti hladu.
Aj v roku 2011 bola zbierka vo všetkých farnostiach deň boja proti hladu.
Chcela som konkrétne formy pomoci, nie všeobecné teoretizovanie.
/ snaží sa im zabezpečiť základné životné potreby zbiera pre nich šaty, poskytuje im teplé jedlo, vytvára pre nich útulky /
Ja som uviedla konkrétne formy pomoci cirkvi chudobným trpiacim a biednym, napr. cez charitu.
Boli to konkrétne, skúsenostné formy pomoci ľudom. Nijaké teoretizovanie.
Na Slovensku ale aj vo svete prebieha zber použitých a ofrantkovaných poštových známok pre potreby chudobných a núdznych.
Za financie získané predajom známok, ktoré by sme inak vyhodili, sa kupujú lieky pre chorých, strava pre hladujúcich, kopú sa studne, stavajú sa nemocnice, školy, detské domovy, kaplny.
Ďalšie formy pomoci :
1, koledovanie - živá tradícia koledníci Dobrá novina viac ako 12 rokov chodia po farnostiach a takto sú podporované projekty v Afrike.
Takto podporujú projekty na nemocnice a školy.
2, SKCH Katolícka charita sa stará o niekoľko tisíc núdznych ľudí. / chorí,starí /
-domovy opatrovateľsk.služby,. útulky,
Každoročná zbiera deň boja proti hladu.
Aj v roku 2011 bola zbierka vo všetkých farnostiach deň boja proti hladu.
Chcela som konkrétne formy pomoci, nie všeobecné teoretizovanie.
20.02.2012
milan
Reagovať
Ježiš nenabádal ku kanibalizmu-piť krv,jesť telo.
Tak si niečo prečítaj niečo o dejinách dogmy.To ako sa vyvíjali a pochopíš ,že "pravda" o eucharistii je tiež len metafyzická špekulácia. Jeať telo a piť krv Krista,jednoducho znamená prejavovať vieru v preliatú krv Krista a vieru v dokonalú obeť jeho bezhriešneho tela.Ale ja som písal o niečom inom.Ale na to si nereagovala. A dôležité v Biblii je všetko, čo je potrebné dodržiavať ,nielen to ,čo nám vyhovuje. Mnohí kresťania z radov katolíkov má taký názor ako ty,kladú dôraz na jedenie oplatky/cesta/a mzslia si ,že budú spasení. Ale ich život svedčí o všetkom možnom ,len nie o živote kresťana,o ceste lásky. Ved načo,príjmem oplatku a som svätý. Tak to nie je. Používaj silu rozumu. Ved sama vidíš v akom sväte žijeme. Formálnosť katolíckých obradov nie sú "sväté činy správania",ako o nich hovorí apoštol Peter. -2.Petra 3:11,14
20.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: reakcia
Ježiš im povedal: "Veru, veru, hovorím vám: Ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život.
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom. Ako mňa poslal živý Otec a ja žijem z Otca, aj ten, čo mňa je, bude žiť zo mňa. /Jan 6:53-57/
Kto je tento chlieb, bude žiť naveky.
/Jan 6:58/
Keď Pán sám vyhlásil a povedal o chlebe : Toto je moje telo, kto by sa odvážil ešte pochybovať ? A keď sám potvrdil a povedal : Toto je moja krv, kto by mohol niekedy pochybovať a hovoriť, že to nie je jeho krv ?
Preto toto prijímame so všetkou istotou ako Kristovo telo a krv.
Lebo v podobe chleba sa ti dáva telo, a v podobe vína sa ti dáva krv, aby si, keď prijmeš Kristovo telo a krv, mal s ním spoločné telo a spoločnú krv.
Takto sa stávame aj nositeľmi Krista, keď sme do našich údov dostali jeho telo a jeho krv. A tak sa podľa sv. Petra stávame účastníkmi Božej prirodzenosti.
/sv. Cyril Jeruzalemský / Tieto vzácne slová sú zo 4.storočia z Jeruzalemských katechéz.
Pre mňa to nie sú formálne obrady, veľmi sa v tomto mýliš.
A ešte niečo na záver ja s Eucharistiou večer zaspávam v svojom srdci a ráno s ňou vstávam.
Porozmýšľaj, čo som týmto chcela povedať.-
Nie je kalich dobrorečenia, ktorému dobrorečíme, účasťou na Kristovej krvi? A chlieb, ktorý lámeme, nie je účasťou na Kristovom tele? /1.Kor. 10, 16-17/
Pavlova správa o Eucharistii
Veď ja som od Pána prijal, čo som vám aj odovzdal, že Pán Ježiš v tú noc, keď bol zradený, vzal chlieb, vzdával vďaky, lámal ho a povedal:
Toto je moje telo, ktoré je pre vás; toto robte na moju pamiatku."
Podobne po večeri vzal kalich a hovoril: "Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi. Toto robte, kedykoľvek ho budete piť na moju pamiatku."
A tak vždy, keď budete jesť tento chlieb a piť tento kalich, zvestujete Pánovu smrť, kým nepríde. /1:kor. 11, 23-26/
Potom vzal chlieb a vzdával vďaky, lámal ho a dával im, hovoriac: "Toto je moje telo, ktoré sa dáva za vás.
Toto robte na moju pamiatku." Podobne po večeri vzal kalich a hovoril: "Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi, ktorá sa vylieva za vás. / Luk, 22, 19-20/
Správa o ustanovení Eucharistie sa v Písme toľko krát spomína, že podľa mňa už to ani jasnejšie nemôže byť napísané.
Slová Pána Ježiša sú tak jasné, že už to ani jasnejšie nemôže byť.
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom. Ako mňa poslal živý Otec a ja žijem z Otca, aj ten, čo mňa je, bude žiť zo mňa. /Jan 6:53-57/
Kto je tento chlieb, bude žiť naveky.
/Jan 6:58/
Keď Pán sám vyhlásil a povedal o chlebe : Toto je moje telo, kto by sa odvážil ešte pochybovať ? A keď sám potvrdil a povedal : Toto je moja krv, kto by mohol niekedy pochybovať a hovoriť, že to nie je jeho krv ?
Preto toto prijímame so všetkou istotou ako Kristovo telo a krv.
Lebo v podobe chleba sa ti dáva telo, a v podobe vína sa ti dáva krv, aby si, keď prijmeš Kristovo telo a krv, mal s ním spoločné telo a spoločnú krv.
Takto sa stávame aj nositeľmi Krista, keď sme do našich údov dostali jeho telo a jeho krv. A tak sa podľa sv. Petra stávame účastníkmi Božej prirodzenosti.
/sv. Cyril Jeruzalemský / Tieto vzácne slová sú zo 4.storočia z Jeruzalemských katechéz.
Pre mňa to nie sú formálne obrady, veľmi sa v tomto mýliš.
A ešte niečo na záver ja s Eucharistiou večer zaspávam v svojom srdci a ráno s ňou vstávam.
Porozmýšľaj, čo som týmto chcela povedať.-
Nie je kalich dobrorečenia, ktorému dobrorečíme, účasťou na Kristovej krvi? A chlieb, ktorý lámeme, nie je účasťou na Kristovom tele? /1.Kor. 10, 16-17/
Pavlova správa o Eucharistii
Veď ja som od Pána prijal, čo som vám aj odovzdal, že Pán Ježiš v tú noc, keď bol zradený, vzal chlieb, vzdával vďaky, lámal ho a povedal:
Toto je moje telo, ktoré je pre vás; toto robte na moju pamiatku."
Podobne po večeri vzal kalich a hovoril: "Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi. Toto robte, kedykoľvek ho budete piť na moju pamiatku."
A tak vždy, keď budete jesť tento chlieb a piť tento kalich, zvestujete Pánovu smrť, kým nepríde. /1:kor. 11, 23-26/
Potom vzal chlieb a vzdával vďaky, lámal ho a dával im, hovoriac: "Toto je moje telo, ktoré sa dáva za vás.
Toto robte na moju pamiatku." Podobne po večeri vzal kalich a hovoril: "Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi, ktorá sa vylieva za vás. / Luk, 22, 19-20/
Správa o ustanovení Eucharistie sa v Písme toľko krát spomína, že podľa mňa už to ani jasnejšie nemôže byť napísané.
Slová Pána Ježiša sú tak jasné, že už to ani jasnejšie nemôže byť.
20.02.2012
Milan
Reagovať
katolícka sekta
Reformátor Viklef považoval nasledovanie luského vodcu,miesto Krista/pretože je iba jeden vodca/za "sektárský" omyl. A pápeža považoval za ludského vodcu. Tak kto je sektár?
17.02.2012
MILAN
Reagovať
Re: Re: reakcia
To ,že samotní členovia katolíckej cirkvi sa odvracajú od svojho náboženstva ,je dôkazom toho-kto z nás dvoch má pravdu. Náboženstvo KC ,je cirkvou pre staré babky a ked tieto pomrú,nezostane z tohto náboženstva nič. A kto pozná biblickú pravdu? KC sa riadi pohanskými poúčkami a nie bibliou. A ten tvoj "vedecký a biblický pokrok",je v skutočnosti ústupok tomuto svetu,cesta kompromisov v neprospech Biblie. Príklad evolúcia človeka. Prijatím tejto "pravdy" KC označila Ježiša ,evanjelistov a dalších pisatelov Biblie za luhárov. Pretože títo sa jasne odvolávajú na správu v knihe Genesis/Adam a Eva,raj/ ako na pravdivú.Toto je ten pokrok? Potom ako môžu laici z katolíkov veriť správam v Biblii, ked sami ju spochybňujete a meníte jasnú pravdu o Adamovi a Eve,hriechu/ktorá je previazaná s celou Bibliou/na "náhlad doby,balast,nepravdu". Nehovorí Pavol ,že "celé Písmo je inšpirované Bohom/2.Tim.3:16/,a nielen niektoré časti,ktoré uznajú katolíckí "odborníci". Týmto KC zrušila celú Bibliu a Boha Pravdy.To nie je pokrok, ale spiatočníctvo a zrada evanjeliovej Pravdy.
17.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: reakcia
Ja som len citovala časopis Rozmer.
Milan uisťujem ťa, že ja nie som žiadna stará babka. Som mladá.
Ja verím Písmu. State zo sv. Písma čítame každý deň pri sv. omši. Tak isto aj evanjeliá sa čítajú.
Tak neviem, o čom to prosím ťa točíš.
Ja verím Písmu a beriem ho doslovne.
Dôležité sú pre mňa časti o Eucharistii.
Jan 6: 48 Ja som chlieb života.
Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky. A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo za život sveta." / Jan 6, : 51/
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň. Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom.
Ako mňa poslal živý Otec a ja žijem z Otca, aj ten, čo mňa je, bude žiť zo mňa.
Toto je ten chlieb, ktorý zostúpil z neba, a nie aký jedli otcovia a pomreli.
Kto je tento chlieb, bude žiť naveky."
/Jan 6, 54-58/
Milan uisťujem ťa, že ja nie som žiadna stará babka. Som mladá.
Ja verím Písmu. State zo sv. Písma čítame každý deň pri sv. omši. Tak isto aj evanjeliá sa čítajú.
Tak neviem, o čom to prosím ťa točíš.
Ja verím Písmu a beriem ho doslovne.
Dôležité sú pre mňa časti o Eucharistii.
Jan 6: 48 Ja som chlieb života.
Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky. A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo za život sveta." / Jan 6, : 51/
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň. Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom.
Ako mňa poslal živý Otec a ja žijem z Otca, aj ten, čo mňa je, bude žiť zo mňa.
Toto je ten chlieb, ktorý zostúpil z neba, a nie aký jedli otcovia a pomreli.
Kto je tento chlieb, bude žiť naveky."
/Jan 6, 54-58/
13.02.2012
berco
Reagovať
Re: Re: znaky siekt
Další znak: "Viera sa povyšuje nad rozum", je opäť vlastné KC. Aké majú poznanie katolíci? Takmer žiadne. Na druhej strane ,samotní katol.autori poukazujú na to aké "výnimočné majú JS poznanie Písiem".Katolíci vidia Máriu všade-na stromoch ,stenách ,skalách...proste všade,stačí sa "blysnúť v lese", a už sa organizujú púte plné emocií. A to sa nezmieňujem o tzv. "charizmatických daroch", to by bola silná káva. Další znak siekt:-prenasledovanie,sankcie,tresty -opäť patria do sféry KC. Každy poná neslavne známu inštitúciu :"ikvizíciu",fanatická askéza,bičovanie "svätých",prenasledovanie protestantov a inak zmýšlajúcich....až po trest v podobe opakovania mnohých otčenášov,zdravasov..po nebiblickej spovedi.Ciže ,kto je sekta?
15.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: argumentácia a literatúra
Študoval si pedagogiku a psychológiu, že dokážeš hodnotiť úroveň poznania ?
Berco, na akej Teologickej fakulte svedkovia jehov. študovali také výnimočné poznanie Písma ?
Samotní katolícki autori poukazujú Ktorí autori, kde v akej knihe ?
Nie sú to náhodou knihy z vašej dielne ?
Väčšina citátov, ktoré SJ používajú na obhajobu svojej pravdy, je vytrhnutá z kontextu a často úplne skreslená.
Buď chýba celý citát, alebo čo je pre ich systém náuk nepohodlné, jednoducho vybodkujú.
Keď aj je citát celý a neskreslený, použilo sa citovanie knihy, ktorú sami vydali pred niekoľkými rokmi.
Tam väčšinou neuvedú, že ide o knihu z vlastnej produkcie. Je zvyčajné, že jeden riadok citovaného textu, ktorý má dať za pravdu ich tvrdeniu, pochádza z niekoľkých strán citovanej publikácie a je pekne pozliepaný do jedného textu.
Často sú citované knihy staré vyše sto rokov, ktoré neuvádzajú súčasný vedecký ani biblický pokrok a vyhovujú tak súčasnej náuke SJ - nie však súčasnému biblickému a vedeckému poznaniu. Citáty z viaczväzkových encyklopédií sú uvedené bez čísla zväzku, strany, hesla atď.
/ časopis Rozmer 3/2007/
Tisíce citátov a odkazov v ich literatúre vyzerajú približne takto: „jeden významný lekár povedal", „významný biblický bádateľ z Kanady uviedol",
- toto je spôsob vašej argumentácie ?
Berco, na akej Teologickej fakulte svedkovia jehov. študovali také výnimočné poznanie Písma ?
Samotní katolícki autori poukazujú Ktorí autori, kde v akej knihe ?
Nie sú to náhodou knihy z vašej dielne ?
Väčšina citátov, ktoré SJ používajú na obhajobu svojej pravdy, je vytrhnutá z kontextu a často úplne skreslená.
Buď chýba celý citát, alebo čo je pre ich systém náuk nepohodlné, jednoducho vybodkujú.
Keď aj je citát celý a neskreslený, použilo sa citovanie knihy, ktorú sami vydali pred niekoľkými rokmi.
Tam väčšinou neuvedú, že ide o knihu z vlastnej produkcie. Je zvyčajné, že jeden riadok citovaného textu, ktorý má dať za pravdu ich tvrdeniu, pochádza z niekoľkých strán citovanej publikácie a je pekne pozliepaný do jedného textu.
Často sú citované knihy staré vyše sto rokov, ktoré neuvádzajú súčasný vedecký ani biblický pokrok a vyhovujú tak súčasnej náuke SJ - nie však súčasnému biblickému a vedeckému poznaniu. Citáty z viaczväzkových encyklopédií sú uvedené bez čísla zväzku, strany, hesla atď.
/ časopis Rozmer 3/2007/
Tisíce citátov a odkazov v ich literatúre vyzerajú približne takto: „jeden významný lekár povedal", „významný biblický bádateľ z Kanady uviedol",
- toto je spôsob vašej argumentácie ?
14.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: znaky siekt
Tak mi prosím odpovedz, prečo navštevujete a otravujete členov, ktorí od vás odišli, a takýmto spôsobom ich nerešpektujete, že nechcú byť v SJ.
Prečo vyvíjate na nich neprimeraný a psychologický nátlak ?
Presviedčate, ich aby sa vrátili späť.
Držíte ich takto v strachu ?
Myslím, že prenasledovanie, sankcie a tresty sú dôverne známe vám.
Prečo vyvíjate na nich neprimeraný a psychologický nátlak ?
Presviedčate, ich aby sa vrátili späť.
Držíte ich takto v strachu ?
Myslím, že prenasledovanie, sankcie a tresty sú dôverne známe vám.
13.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: Re: Re: znaky siekt
Dovoľ, aby som ti pripomenula, že modlitba Otče náš a Zdravas je s písma.
Modlitba Pána
Vy sa budete modliť takto: Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa tvoje meno, príď tvoje kráľovstvo, buď tvoja vôľa, ako v nebi, tak i na zemi. Chlieb nás každodenný daj nám dnes.
A odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom. A neuveď nás do pokušenia, ale zbav nás Zlého.
/Mat 6, 9-13/
Už som zažila svedkov, pri návšteve po domoch, ktorí povedali pani, my sa aj Otče náš modlíme ...atď.
Anjel prišiel k nej a povedal: "Zdravas, milosti plná, Pán s tebou."
Ona sa nad jeho slovami zarazila a rozmýšľala, čo znamená takýto pozdrav. Anjel jej povedal: "Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha.
Počneš a porodíš syna a dáš mu meno Ježiš. (Luk 1, 28-31)
Požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod tvojho života. Čím som si zaslúžila, že matka môjho Pána prichádza ku mne ?
/ Luk 1, 42-43/
Zvestovanie P.Márie / Luk 1, 26-35/
Sviatosť pokania ustanovil Pán Ježiš počas verejného učinkovania.
On sám odpúštal ľudom hriechy.
V evanjelium sa dočítame , že odpustil hriechy porazenému : Dufaj synu, odpúšťajú sa ti hriechy /Mat 9,2/
Odpustil aj verejnej hriešnici. A jej povedal : Tvoje hriechy sú odpustené / Luk 7,48/
Ježiš sa zjavuje učeníkom a dáva im moc odpúšťať hriechy :
Kristus pretože je Boh mohol odpúšťať hriechy.
Pred svojím nanebovstúpením udelil túto moc apoštolom a ich nástupcom biskupom a kňazom. takto : V deň svojho zmrtvychvstania sa ukázal apoštolom vo večeradle a povedal im : prijmite Ducha Svätého Komu odpustíte hriechy, budú mu odpustené, komu ich zadržíte, budú zadržané. / Jan 20,22/
Týmito slovami dal apoštolom a ich nástupcom moc odpúšťať hriechy, teda ustanovil sviatosť pokánia.
Berco s Milanom konečne si to doštudujte, ale poriadne máte v tom riadne medzery.
Modlitba Pána
Vy sa budete modliť takto: Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa tvoje meno, príď tvoje kráľovstvo, buď tvoja vôľa, ako v nebi, tak i na zemi. Chlieb nás každodenný daj nám dnes.
A odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom. A neuveď nás do pokušenia, ale zbav nás Zlého.
/Mat 6, 9-13/
Už som zažila svedkov, pri návšteve po domoch, ktorí povedali pani, my sa aj Otče náš modlíme ...atď.
Anjel prišiel k nej a povedal: "Zdravas, milosti plná, Pán s tebou."
Ona sa nad jeho slovami zarazila a rozmýšľala, čo znamená takýto pozdrav. Anjel jej povedal: "Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha.
Počneš a porodíš syna a dáš mu meno Ježiš. (Luk 1, 28-31)
Požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod tvojho života. Čím som si zaslúžila, že matka môjho Pána prichádza ku mne ?
/ Luk 1, 42-43/
Zvestovanie P.Márie / Luk 1, 26-35/
Sviatosť pokania ustanovil Pán Ježiš počas verejného učinkovania.
On sám odpúštal ľudom hriechy.
V evanjelium sa dočítame , že odpustil hriechy porazenému : Dufaj synu, odpúšťajú sa ti hriechy /Mat 9,2/
Odpustil aj verejnej hriešnici. A jej povedal : Tvoje hriechy sú odpustené / Luk 7,48/
Ježiš sa zjavuje učeníkom a dáva im moc odpúšťať hriechy :
Kristus pretože je Boh mohol odpúšťať hriechy.
Pred svojím nanebovstúpením udelil túto moc apoštolom a ich nástupcom biskupom a kňazom. takto : V deň svojho zmrtvychvstania sa ukázal apoštolom vo večeradle a povedal im : prijmite Ducha Svätého Komu odpustíte hriechy, budú mu odpustené, komu ich zadržíte, budú zadržané. / Jan 20,22/
Týmito slovami dal apoštolom a ich nástupcom moc odpúšťať hriechy, teda ustanovil sviatosť pokánia.
Berco s Milanom konečne si to doštudujte, ale poriadne máte v tom riadne medzery.
13.02.2012
berco
Reagovať
Re: Re: znaky siekt
Autor spája -"elitárske vedenie" so sektami, a to je správne. JS nemajú "elitu", všetci sú bratia a sestry,nedelia sa na -duchovných a laikov. Elita je pojem .ktorý je vlastný hlavne kat.cirkvi. Každý ,kto len trochu pozná dejiny kat.cirkvi,vie o čom hovorím. Výraz -pontifex maximum, hovorí za všetko ,spolum s "elitárským,panovačným,roztopašným" životom kat.kléru,hlavne pápežov. Ved vela biskupských sídiel stále nesie punc elitárstva-životom na hradoch,zámkoch,palácoch/palác sv.Petra..atd/.Treba sa ísť pozrieť trebárs do Latinskej Ameriky, ako žiju v chudobe katolícke ovečky a v akých sídlach žije vysokopostavený klérus. To nepotrebuje komentár. To je tá skutočná sociálna politika KC. Ovečkám sa dostávajú odrobinky a klérus žije v prepychu. Na internete je vela dôkazov o tomto mojom tvrdení.Finančné škandály Vatikánu,krach banky Ambrosiáno..atd,teda jasne poukazujú že "nadprirodzený impulz" financovania KC patrí do sféry kniežaťa temnôt.
13.02.2012
berco
Reagovať
katolícka sekta
Autor tohto príspevku zrejme žije niekde v izolácií a pletie si dojmy a pojmy. Inak si neviem vysvetliť jeho zavádzajúce a nepravdivé tvrdenia-kto je kultom,sektou. Ale súhlasím ,že kultové prvky sú: obrady/formálna kat.omša/, uctievanie osôb/svätých,pápeža klérus..atd/,utonutie v meditácií/ružencové meditácie,večeradlá..atd./Autorom vymenované prvky sa najviac vzťahujú s kat.cirkvou a určite nie ,trebárs s Jehovovymi svedkami.Tí nevykonávajú for.obrady,namajú autoritársku hierarchiu ako KC a už vôbec nepoužívajú meditáciu, a ani ju dokonca nemajú vo svojom slovníku. K tým finančným darom asi tolko,že JS/svedkovia/odmietli príspevok od štátu/nadprirodzený impulz/a nepriživujú sa na štátných dotáciách a vynútených milodaroch poslušných ovečiek KC. Usmevné je i tvrdenie ,že KC nezmenilo svoje učenie. Je to klamstvo. Uvediem príklad: Peklo/už je "len"-stav odlúčenia od Boha,evolúcia človeka, správa v Genesis je podla KC -"nepravdivý náhlad doby",celibát/spočiatku sa kňazi ženili,limbus,dogmy o Márií,....a mnoho dalších.
09.02.2012
Mgr.
Reagovať
chýba referát
opäť tu chýba odsúhlasený referát :
Znaky a nábor siekt – závislosť, následky, psychická manipulácia, dôsledky, ochrana a prevencia pred nebezpečnými spoločenstvami
Prečo sa tu opäť nezobrazuje ?
Kde sa podel ?
Znaky a nábor siekt – závislosť, následky, psychická manipulácia, dôsledky, ochrana a prevencia pred nebezpečnými spoločenstvami
Prečo sa tu opäť nezobrazuje ?
Kde sa podel ?
02.02.2012
Mgr.
Reagovať
diskusia
Lulu
Nevie, či si si prečítala môj,. príspevok, ktorý som ti včera poslala.
Článok a všetky v referáty v oblasti náboženstva boli vymazané, ale neviem z akého dôvodu.
Napísala som Ti zvažuj slová.
Článok na ktorom diskutujeme bol vymazaný.
Nevie, či si si prečítala môj,. príspevok, ktorý som ti včera poslala.
Článok a všetky v referáty v oblasti náboženstva boli vymazané, ale neviem z akého dôvodu.
Napísala som Ti zvažuj slová.
Článok na ktorom diskutujeme bol vymazaný.
02.02.2012
lulu
Reagovať
Re: diskusia
Prečítala a aj som reagovala.
Zrejme sme už niekoho riadne naštvali (teda skôr asi ja), že to radšej celé vymazali.
Písala som asi v tom duchu, že ja v Boha neverím, tak ho nemôžem ani uraziť. Celé to bolo skôr myslené ironicky. Pre mňa neznamená nič ani Boh, ani Diabol. Asi tak isto ako Tom a Jerry.
Ale zaujímalo by ma, prečo to vymazali. Žeby Anonymus?
Zrejme sme už niekoho riadne naštvali (teda skôr asi ja), že to radšej celé vymazali.
Písala som asi v tom duchu, že ja v Boha neverím, tak ho nemôžem ani uraziť. Celé to bolo skôr myslené ironicky. Pre mňa neznamená nič ani Boh, ani Diabol. Asi tak isto ako Tom a Jerry.
Ale zaujímalo by ma, prečo to vymazali. Žeby Anonymus?
02.02.2012
Mgr.
Reagovať
Re: Re: diskusia
Aj ja som si to prečítala. Na článok sa dá napojiť v lište nie náboženstvo, ale úvahy.
Alebo cez google a názov článku a k tomu referáty.
Možno to chceli nejako vyčistiť.
Neviem, prečo v lište náboženstvo je len jeden referát a to z roku 2012.
Ešte ti dlžim vysvetlenie Otec, Syn a Duch Svätý.
vysvetlím ti to na malom príklade s vodou
vodu poznám v troch skupenstvách
1, v plynnom / para/
2, v tuhom / ľad /
3, v tekutom
to určite poznáš. Ale stále je to tá istá jedna voda.
Cirkev učí, že je jeden Boh v troch osobách.
/Otec, Syn a Duch Svätý/
Jeden je Pán, jedna viera, jeden krst.
Jeden je Boh a Otec všetkých, ktorý je nad všetkými, preniká všetkých a je vo všetkých.
Keď sa všetok ľud dával krstiť a keď bol pokrstený aj Ježiš a modlil sa, otvorilo sa nebo, zostúpil na neho Duch Svätý v telesnej podobe ako holubica a z neba zaznel hlas: "Ty si môj milovaný Syn, v tebe mám zaľúbenie." /Luk 3,21-22/
V tých dňoch prišiel Ježiš z Galilejského Nazareta a Ján ho pokrstil v Jordáne.
V tom, ako vystupoval z vody, videl otvorené nebo a Ducha, ktorý ako holubica zostupoval na neho.
A z neba zaznel hlas: "Ty si môj milovaný Syn, v tebe mám zaľúbenie." /Mk 1, 9-10/
Alebo cez google a názov článku a k tomu referáty.
Možno to chceli nejako vyčistiť.
Neviem, prečo v lište náboženstvo je len jeden referát a to z roku 2012.
Ešte ti dlžim vysvetlenie Otec, Syn a Duch Svätý.
vysvetlím ti to na malom príklade s vodou
vodu poznám v troch skupenstvách
1, v plynnom / para/
2, v tuhom / ľad /
3, v tekutom
to určite poznáš. Ale stále je to tá istá jedna voda.
Cirkev učí, že je jeden Boh v troch osobách.
/Otec, Syn a Duch Svätý/
Jeden je Pán, jedna viera, jeden krst.
Jeden je Boh a Otec všetkých, ktorý je nad všetkými, preniká všetkých a je vo všetkých.
Keď sa všetok ľud dával krstiť a keď bol pokrstený aj Ježiš a modlil sa, otvorilo sa nebo, zostúpil na neho Duch Svätý v telesnej podobe ako holubica a z neba zaznel hlas: "Ty si môj milovaný Syn, v tebe mám zaľúbenie." /Luk 3,21-22/
V tých dňoch prišiel Ježiš z Galilejského Nazareta a Ján ho pokrstil v Jordáne.
V tom, ako vystupoval z vody, videl otvorené nebo a Ducha, ktorý ako holubica zostupoval na neho.
A z neba zaznel hlas: "Ty si môj milovaný Syn, v tebe mám zaľúbenie." /Mk 1, 9-10/