referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Predstavte si svet bez chudoby a ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
29.03.2005
Eva    Reagovať
Dakujem...
Raptor,...velmi sa mi tvoja esej paci...vela som si pri tom uvedomila, no najmä to,..ze ako casto myslim len na seba...-niekolkox za den.A pritom nepoznam ludi-tych osamelych-, chudobnych ked potrebuju prave moju pomoc, pretoze i ja som clenom spolocnosti...nepoznam ich a je to len moja vina...Moj priatel sa stara o biednych bezdomovcoch v nasej stvrti, pracuje v jednej organizacii-jedlo proti zbraniam.Ked sme si raz len tak spolu vykracovali mestom, natrafili sme na bezdomovca...moj priatel podisiel k nemu a prekrasne sa nan ho usmial-zacali sa spolu rozpravat,...ako ide zivot a pod....a vtom, sa mi zaziadalo ho poznat-bezd...,,miluj blizneho ako seba sameho´´----rozpomenula som si, na obdobie, kedy i ja som bola v beznadeji...-mala som sice majetok, ale potrebovala som vtedy viac nez to..-a na tomto chalanovi, priatelovi som videla, ze rozdavanie(bud jedla, majetku alebo len usmevu)ho naplna niecim novym-priatelstvom, laskou...aj ja casto byvam upäta len na majetok, no casto mi otvoria oci prave tyto,,slaby ludia,,v nasej spolocnosti...poznam pribeh o zene, kt. zila v biede spolu so 6-timi detmi.Misionar, kt.navstivil dedinu, v kt zila tato krehka zena, -ju casto navstevoval.Pri kazdej navsteve jej priniesol dajaky dar-najcastejsie to bola ryza...co si vsak vsimol:po kazdom prijati tohto vzacneho daru, zena vstala a na malu chvilku odisla.Po hrobovam tichu, znova zavitala do svojej chatrcky, v ruke mala misku s ryzou, o polovicku mensim sustom, aky jej misionar priniesol....preto sa jej raz opytal, :preco prichadza s malom ryze, ked jej deti hladuju??-ona u odvetila:No,...viete, vedla nas zije susedka, kt. rodina tiez trpi velkym hladom, a tak sa s tym, co mam chcem rozdelit......-to je dobrocinnost lasky a obety,..-aaaa aj mi, ked mame vsetko, po com tuzime(majetok)....preto ti dakujem za tvoju esej, velmi mi pomohla, aby som sa nad tym pozastavila a uvedomila si, v com mozno robiiiim chybu.....dakuje,m...prajem ti vela Bozieho pozehnania
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.