Zaujímavosti o referátoch
Občianský zákonník - §137-142 ...
25.05.2009
klara
Reagovať
vysporiadanie spoluvlastnicstvo
zdedili sme zo sestrou rod.dom,ja tam mam trvali pobyt,sestra ma dala na sud nakolko nesuhlasim s predajom,ja nevlastnim inu nehnutelnost ako ona.,som chora,nepracujem ,starsia osoba,moze sud nariadit aby sme predali r.d.,ci mozem ziadat a ako o realnu delbu,dom ma zvlast 2vchod,predtim tam byvali 2rodiny .ja tu mam trv.pobyt od r.2000.prednu cast som modernizovala,investovala som do domu peniaze este pred dedicstvom.prosim poradte mi som uplne zufala,ze sa dostanem na ulicu.pojednavanie bude 1.1.2009,no nakolko som v hmotnej vnudzi nemozem si dovolit advokata,preto vas prosim o pomoc ak je to mozne poradte mi .dakujem. juhaszova
25.05.2009
klara
Reagovať
vysporiadanie spoluvlastnicstvo
zdedili sme zo sestrou rod.dom,ja tam mam trvali pobyt,sestra ma dala na sud nakolko nesuhlasim s predajom,ja nevlastnim inu nehnutelnost ako ona.,som chora,nepracujem ,starsia osoba,moze sud nariadit aby sme predali r.d.,ci mozem ziadat a ako o realnu delbu,dom ma zvlast 2vchod,predtim tam byvali 2rodiny .ja tu mam trv.pobyt od r.2000.prednu cast som modernizovala,investovala som do domu peniaze este pred dedicstvom.prosim poradte mi som uplne zufala,ze sa dostanem na ulicu.pojednavanie bude 1.1.2009,no nakolko som v hmotnej vnudzi nemozem si dovolit advokata,preto vas prosim o pomoc ak je to mozne poradte mi .dakujem. juhaszova
03.01.2009
Iveta Šikulová
Reagovať
zrušenie podielového vlastníctva a prikázanie veci jednému spoluvlastníkovi za náhradu
som v podielovom spoluvlastníctve nehnutelnosti v 6/12 k celku s cudzím človekom, on vlastní 5/12 k celku, jeho sestra vlastní 1/12 k celku, jedná sa o starý rodinný domček v celosti o výmere 176 m2, ja som ale vlastníkom aj všetkých priľahlých pozemkov zo všetkých strán predmetnej nehnuteľnosti a som vlastníkom aj domu a pozemku v susedstve z hornej strany. Aké sú moje vyhliadky na úspešné zrušenie podielového spoluvlastníctva za úhradu? Žaloba je už na súde. S 1/12-inovou sestrou sme sa už viac-menej ústne dohodli, ona súhlasí s vysporiadaním za úhradu, jej 5/12-inový brat však nesúhlasí. Dokonca i napriek našim písomným i verbálnym upozorneniam, že na všetko, čo chce na dome robiť, potrebuje náš súhlas, sústavne niečo buduje, zbúral komín, "prilepuje" stále nejaké sokle, zastavil nám prechod k našej časti domčeka, zatarasil priestor za domom, takže neprúdi tadiaľ vzduch a celý dom vlhne, permanentne púšťa psa na náš pozemok, cigeretové ohorky hádže na náš pozemok,