Zaujímavosti o referátoch
Diéta
27.03.2009
Vlada
Reagovať
Odpoveď pre Val.
Staršie biele pečivo sa podáva pretože je ľahšie stráviteľné, chlieb sa podáva tiež len biely a najlepšie tiež starší, orechy a mak obsahujú veľa tukov preto sú pri ochoreniach pečene nevhodné, jogurty a mliečne výrobky ako aj tvaroh sú vhodné nízkotučné. Smotana obsahuje tiež veľa tuku. Pečenie mäsa a hydiny či rýb je bez tuku ok, nepodávajú sa pečené kysnuté cestá a piškótové cestá...
27.03.2009
Vlada
Reagovať
Odpoveď pre Val.
Staršie biele pečivo sa podáva pretože je ľahšie stráviteľné, chlieb sa podáva tiež len biely a najlepšie tiež starší, orechy a mak obsahujú veľa tukov preto sú pri ochoreniach pečene nevhodné, jogurty a mliečne výrobky ako aj tvaroh sú vhodné nízkotučné. Smotana obsahuje tiež veľa tuku. Pečenie mäsa a hydiny či rýb je bez tuku ok, nepodávajú sa pečené kysnuté cestá a piškótové cestá...
13.10.2005
val
Reagovať
Kto pisal referát - ?budúci lekár ?...
Zdravim, rada by som poznala hodnovernost faktov - aby som mala istotu, co dcera moze co nie; Napr. niekde inde som sa docitala, ze pri zapale pecene treba svetle starsie pecivo, k chlebu sa nikto nevyjadril; orechy a mak su predpokladam tazsie stravitelne (?) - Co potraviny - jogurty a pod. s roznymi emulgatormi, ci inymi latkami; co smotana a mlieko - polotucne je ok? ...
Piect sa nema kvoli tukom lebo napr. poznam chutne upecene kura len na kile soli bez akejkolvek koreniny ci oleja - je to ok? Dik za odpoved, Val.
Piect sa nema kvoli tukom lebo napr. poznam chutne upecene kura len na kile soli bez akejkolvek koreniny ci oleja - je to ok? Dik za odpoved, Val.