referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Emília
Nedeľa, 24. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Žiarlivosť (úvaha)
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
18.01.2011
miška    Reagovať
znamka
ach stiahla som si tento referat a dostala som s 4/4....
28.08.2008
Jaa    Reagovať
Neviem si s tym poradit
Stretla som muza o akom som v zivote ani len nesnivala...Milujuci, pozorny, dobry clovek, mudry. Mame krasny vztah a vsetky problemy vieme spolu vyriesit...ano, az na ten jeden. Moj. Ziarlivost. A som v koncoch. Okolo tejto temy sa krutime mnohokrat...snazime sa prediskutovat to hnusne podle hryzenie mojej mysle. Marne.
Vadia mi jeho, aj tie najmensie naznaky akejkolvek naklonnosti k inym zenam, kamaratkam, pohlady v meste, hoci viem, ze
mi slubil vernost, ale nie to, ze bude slepy. Vsetko si to velmi dobre uvedomujem...ale ked to pride, nedokazem tu potvoru v sebe zastavit. Vsetky zeny povazujem za sokyne, hoci tomu tak vobec nie je. Ale ak s tym neprestanem, kym nie je neskoro, opak bude pravdou. A potom sa mozem vyfackat...za svoju hlupu ziarlivost.
28.08.2008
Jaa    Reagovať
Neviem si s tym poradit
Stretla som muza o akom som v zivote ani len nesnivala...Milujuci, pozorny, dobry clovek, mudry. Mame krasny vztah a vsetky problemy vieme spolu vyriesit...ano, az na ten jeden. Moj. Ziarlivost. A som v koncoch. Okolo tejto temy sa krutime mnohokrat...snazime sa prediskutovat to hnusne podle hryzenie mojej mysle. Marne.
Vadia mi jeho, aj tie najmensie naznaky akejkolvek naklonnosti k inym zenam, kamaratkam, pohlady v meste, hoci viem, ze
mi slubil vernost, ale nie to, ze bude slepy. Vsetko si to velmi dobre uvedomujem...ale ked to pride, nedokazem tu potvoru v sebe zastavit. Vsetky zeny povazujem za sokyne, hoci tomu tak vobec nie je. Ale ak s tym neprestanem, kym nie je neskoro, opak bude pravdou. A potom sa mozem vyfackat...za svoju hlupu ziarlivost.
30.04.2008
Proste žena.    Reagovať
Žiarlivosť
Nuž, je ťažké priznať a vysloviť, že -mám problém, no je už tak - som žiarlivá a miestami až skoro beštia. Neviem, kde sa to vo mne zobúdza a prečo sa to takou silou derie von. Viem iba, že vtedy som ako malé, sklamané, zabudnuté dievčatko a ten silný vietor žiarlivosti mnou metá - je to hurikán v mojej duši a neviem ho v danej chvíli zastaviť. Vždy si pri tom vravím, toto je naposledy. A naozaj toto raz bude naposledy, ale nie preto, že som to zvládla, ale preto, že nebude na koho žiarliť. Som bezradná a sklamaná sama sebou, že sa nedokážem ovládať a pritom si viem všetko rozumovo zdôvodniť. Tie krátery na duši - sú priepasti, do ktorých padám a ťahám zo sebou náš vzťah. Potrebujem pomoc a pritom všade som sa dočítala, že takmer žiadna pomoc neexituje. Každý vraví - musíš s tým prestať - a to je jediné čo viem - že musím a chcem s tým prestať - no ako? Chcem to snáď? - trpieť touto strašnou dnnou-nočnou morou? Nie! Stokrát nie!!! A predsa, je to vo mne a ja s tým musím žiť, vstávať ráno a líhať večer. Žiarlivosť. Keď čítam všetky články, cítim sa ešte horšie, cítim sa byť horšia ako kdejakí násilníci, alkoholici a všetci ostatní. Viem, že to musím zmeniť, no zväčša ma hneď v zárodku všetky veci o žiarlivosti odradia. Som podľa toho zlá, nešťastníčka, nanajvýš chudinka, ale medzi riadkami - s tým sa veľa nedá, treba žiarlivca opustiť - sa veru veľa dobrého nenarobí. Sama som to radila ženám, ktoré muž zo žiarlivosti týral, a znovu im to poradím. Ale čo mám poradiť sebe? Mám sa aj ja opustiť? Ak nie, pre zodpovednosť k životu, mojmu a mojich blízkych, čo mám teda robiť. Kto mi poradí? Chcem veriť, že to zvládnem a vrátim sa naspäť k tomu milému človeku, milej žene, ktorou som už bola a znova budem vedieť "racionálne milovať".
09.03.2008
nikto    Reagovať
no je to tak..
tuto ziarlivost mam aj ja v sebe...a partnerovi to uz ide na nervy,ale fakt sa snazim ju odohnat zo mna,len neviem ako,za niektore veci si partner moze sam...ale prirodzena ziarlivost je prejavom lasky,preto neziarlite ,bojim sa ze mojim spravanim mozem mojho mileho stratit,a mam pocit ze pride niekto treti do vztahu,niekto lepsi a krajsi,z tohto plynie tiez moja ziarlivost,citim sa byt menejcenna..nemam dostatok sebavedomia.
09.03.2008
nikto    Reagovať
no je to tak..
tuto ziarlivost mam aj ja v sebe...a partnerovi to uz ide na nervy,ale fakt sa snazim ju odohnat zo mna,len neviem ako,za niektore veci si partner moze sam...ale prirodzena ziarlivost je prejavom lasky,preto neziarlite ,bojim sa ze mojim spravanim mozem mojho mileho stratit,a mam pocit ze pride niekto treti do vztahu,niekto lepsi a krajsi,z tohto plynie tiez moja ziarlivost,citim sa byt menejcenna..nemam dostatok sebavedomia.
05.03.2006
happy302    Reagovať
kdeze ziarlivost
ja sa skor bojim ztahu a prto vzdy ked ma nieco krasne zacat skoncim to. je to zbabele , ja viem ale bojim sa asi ukazat moje dobre aj zle strasnky a az moc mi zalezi na tom ako vyzeram pred druhymi ci ma beru ako silnu, alebo slabu osobu.
01.12.2005
emma    Reagovať
abcdefg
Sama som strašne žiarlivá, ale snažím sa to obmedzovať. Chalani, verte, že ničím tak neodplašíte babu ako žiarlivostnou scénou
01.12.2005
emma    Reagovať
abcdefg
Sama som strašne žiarlivá, ale snažím sa to obmedzovať. Chalani, verte, že ničím tak neodplašíte babu ako žiarlivostnou scénou
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.